Alkometer test: Disse 5 er best i 2024!

Sponset annonse

Et alkometer, også kjent som en promillemåler, er et måleinstrument som måler alkoholnivået i kroppen. I vår alkometer test ser du hvilke modeller som er best til privat bruk.

Vi har grundig sondert markedet ved å gå igjennom produktbeskrivelser, kundeanmeldelser og eksisterende tester utført av diverse testpanel. Målet er å navigere deg gjennom det enorme utvalget av promillemålere. Forhåpentligvis vil denne samletesten gjøre at du enklere finner alkometret som passer din behov.

Modellen vi opplever som best er den populære forbrukerfavoritten Promillen 1.0. Her får du en lett anvendelig og prisvennlig promillemåler som er svært nøyaktig. Ifølge flere ekspertteam er denne modellen markedets beste.

Er du på utkikk etter en kvalitetsmåler er det den profesjonelle modellen Alcosense Ultra vi ville valgt. Denne anbefales av motorførernes avholdsforbund i Sverige.

 

Testvinner

Promillen® 1.0

Det beste alkometeret

Promillen 1.0 er liten og hendig promillemåler til en svært god pris. Her får du vanvittig mye for pengene, noe som er viktig grunn til dens høye popularitet. I tillegg er den enkel å bruke, og ikke minst effektiv og nøyaktig. Det gjør at du alltid kan måle promillen både raskt og effektivt.

 

Alkometer test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Promillen 1.0
Promillen 1.0 er liten og hendig promillemåler til en svært god pris. Her får du vanvittig mye for pengene, noe som er viktig grunn til dens høye popularitet. I tillegg er den enkel å bruke, og ikke minst effektiv og pålitelig. Det gjør at du alltid kan måle promillen både raskt og effektivt.
SJEKK PRISEN →
Dräger Alcotest 4000
Dräger Alcotest 4000 er en kompakt alkomåler som på en trygg måte tester alkoholinnhold og gir en sikker beskjed om når det er lovlig å kjøre. Den oppfyller standarder for både privat (EN16280) og profesjonell (EN15964) bruk, samt at den også er aldeles nøyaktig.
SJEKK PRISEN →
ALCOTRX FCA30 ALKOTESTER
ALCOTRX FCA30 stikker seg ut først og fremst på stilrent design og meget lav pris. Måleren har en feilmargin på 5% og viser kun opp til 1 i promille. Dette er en av elektronikk-kjeden Power sin mest populære alkometer.
SJEKK PRISEN →
Dignita AM700
Denne profesjonelle promillemåleren bruker en høyteknologisk brenselcelleteknologi, som gir svært pålitelige resultat. Den er blant annet testet ut og anbefales av MHF, samt godkjent i henhold til EU-standarden EN16280. I tillegg består den av et tydelig display, som også gjør den brukervennlig.
SJEKK PRISEN →
Alcosense Ultra
Alcosense er også et alkometeret som betegnes som profesjonelt, og er utvilsomt det mest avanserte. Ønsker du den mest nøyaktige måleren på markedet, er det denne du burde gå for. Her får du en rekke fordeler som høy brukervennlighet og nøyaktighet.
SJEKK PRISEN →

Artikkelen er en annonse, da den er sponset av våre samarbeidspartnere. Du finner ansvarsfraskrivelsen nederst i artikkelen.

1. Promillen 1.0 — Testvinner

SJEKK PRISEN →

Promillen 1.0 er en liten og hendig promillemåler til en svært god pris. Her får du vanvittig mye for pengene, noe som er en viktig grunn til dens høye popularitet. I tillegg er den enkel å bruke, og ikke minst nøyaktig og pålitelig. Det gjør at du alltid kan måle din promille både raskt og enkelt.

Promillen koster betydelig mindre enn andre alkometre på markedet. Selvsagt er dette en viktig årsak til hvorfor vi anser den som «best», men det er langt fra den eneste grunnen. Takket være målerens avanserte teknologi, får du meget konkrete resultatmålinger – og det på kun 10 sekunder.

Ikke nok med det, alkometeret er også usedvanlig brukervennlig ettersom den har et oversiktlig design med entydige instrukser. Den starter enkelt og krever heller ingen forkunnskaper, munnstykker eller kalibreringer.

Videre har den en smidig størrelse som gjør at den får plass i enhver skuff eller hylle. Avslutningsvis er det også verdt å bemerke hvor høyt måleren skårer på eksisterende tester og kundeanmeldelser.

Oppsummert

 • Presis promillemåler der resultat er klart på ca. 10 sekunder
 • Krever ingen munnstykker eller kalibrering
 • Liten og brukervennlig
 • Meget god pris

Les mer →

2. Dräger Alcotest 4000 — Et godt alternativ

DRÄGER Alcotest 4000

SJEKK PRISEN →

Dräger Alcotest 4000 er en kompakt alkomåler som på en trygg måte tester alkoholinnhold og gir en sikker beskjed om når det er lovlig å kjøre. Den oppfyller standarder for både privat (EN16280) og profesjonell (EN15964) bruk, der den også er aldeles nøyaktig. Den er i tillegg betegnet som en toppmodell, men til en noe lavere pris. Nettopp derfor anser vi den som et godt alternativ.

Takket være DrägerSensor får du alltid et nøyaktig resultat når du måler restalkoholverdien. Målefunksjonen aktiveres enkelt med den bakgrunnsbelyste funksjonsknappen, og du informeres ytterligere med lyd. Måleren er klar for bruk innen noen sekunder, og testen kan utføres umiddelbart. Resultatet vises i displayet. Funksjonsknappen brukes også til å navigere gjennom menyen.

Munnstykket er ergonomisk å bruke og er beskyttet av et lokk. Et nytt munnstykke bør brukes til hver person som testes. Ytterligere munnstykker finnes som tilbehør. Utåndingsluften passerer gjennom luftkanalen til instrumentet. Bare en liten prøve av denne luften tas for analysen. Dette sikrer at det ikke finnes talkoholrester i måleren, og at alle målinger er nøyaktige og pålitelige. Samme metode brukes av politiet.

Takket være det kompakte designet får Alcotest 4000 plass i lommen eller håndvesken. Du kan diskré utføre en måling når som helst, hvor som helst og får alltid trygg beskjed, uansett om det er etter en forretningslunsj, under en fest eller morgenen derpå.

Oppsummert

 • Brukervennlig
 • Nøyaktig og effektiv
 • Overkommelig pris

Les mer →

3. ALCOTRX FCA30 ALKOTESTER — Billig

SJEKK PRISEN →

Dette enkle alkometeret stikker seg først og fremst ut på grunn av sin meget lave pris. Tross den lave prisen er den ganske nøyaktig og ikke minst brukervennlig.

Alcotrx FCA30 ALKOTESTER er blant elektronikk-kjeden Power sin mest populære alkometer. På den ene siden er denne måleren som tidligere nevnt meget prisgunstig, og ikke minst har et meget pent design og stilrent display. På den andre siden har alkometeret 5% feilmargin ved 0,5 målenivå og viser ikke til høyere promilleverdier enn 1.0.

Forøvrig er det verdt å nevne at måleren skårer 3.6/5 i karakter basert på et gjennsomsnitt fra 17 annmeldelser.

Oppsummert

 • Billig
 • Populær
 • Brukervennlig
 • Maks feilmargin 5%
 • Måler kun opp til 1.0 i promille.

Les mer →

4. Dignita AM700 — Mye for pengene

Dignita AM 7000

SJEKK PRISEN →

Denne profesjonelle promillemåleren bruker en høyteknologisk brenselcelleteknologi, som gir svært pålitelige resultat. Den er blant annet testet ut og anbefales av MHF, samt godkjent i henhold til EU-standarden EN16280. I tillegg består den av et tydelig display, som også gjør den brukervennlig. Selv prisen er bra, særlig sammenlignet med andre toppmodeller, hvilket betyr at du får mye for pengene.

Takket være displayet vil ikke denne være noe problem å anvende. Displayet lagrer attpåtil de ti siste resultatene, som gjør at du får bedre oversikt over ditt tidligere promillenivå. Den er også vurdert som pålitelig og driftsikker av flere troverdige testpanel, deriblant Motorførernes avholdsforbund i sverige.

Måleren krever kalibrering, men kun en gang i løpet av et år, samt at den leveres med et praktisk etui med to munnstykker, og to AA-batterier. Måleren klarer dessuten opptil 1000 målinger, og har en svært praktisk størrelse. Den har nemlig målene 108x47x17mm. Prisen er også særdeles god, særlig sett i forhold til at den kategoriseres som «profesjonell».

Oppsummert

 • Brenselcellemåling
 • Høy nøyaktighet
 • Testet og godkjent i henhold til EU-standarder

Les mer →

5. Alcosense Ultra – Premium

Alcosense Ultra

SJEKK PRISEN →

Også dette alkometeret betegnes som profesjonell, og er utvilsomt det mest avanserte. Ønsker du den mest nøyaktige måleren på markedet, er det denne du burde gå for. Prisen er kanskje noe høy, men det er samtidig som å forvente og den er helt klart verdt pengene. her får du en rekke fordeler som høy brukervennlighet og nøyaktighet.

Alcosense måler med elektronisk brenselcelleteknologi og tydelig fargedisplay. Brenselcellen måler 200 mm² og er en type som brukes i promillemålerne til politimyndigheter i mange land. Måleren gir veldig pålitelige resultater som vises på et 1,8″ fargedisplay, sammen med de 128 siste måleresultatene. Tillater egen innstilling av grenseverdier for puste- og blodalkoholnivåer, perfekt for reisende. Gir omtrentlig tid for når alkoholen har forlatt kroppen, basert på måleverdiene. 100 munnstykker følger med.

I tillegg vurderes den som pålitelig og driftsikker av motorførernes avholdsforbund i Sverige, samt at den har forhåndsinnstilte verdier for alle land i verden. Kalibrering anbefales én gang per år (enheten gir påminnelse etter 11 måneder). Varsler når omgivelsestemperaturen er for høy eller lav, slik at korrekt verdi blir målt. Kompenserer måleverdien i forhold til temperaturen. Måler opptil 4 ‰ og ned til 3 desimaler. Leveres med tre AAA-batterier (rekker til 400 målinger), oppbevaringsveske og USB-kabel for firmwareoppdateringer.

Oppsummert

 • Svært nøyaktig og effektiv
 • Praktisk størrelse
 • Brukervennlig
 • Kostbar toppmodell

Les mer →


Hva er et alkometer?

Et alkometer eller en promillemåler som det også heter, er et måleinstrument som brukes for å måle alkoholkonsentrasjonen i blodet gjennom en prøve av en persons pust. Politiet bruker gjerne et alkometer for å undersøke om en person er påvirket av alkohol.

Hvorfor kjøpe et alkometer?

Alkohol og bilkjøring hører ikke sammen i det hele tatt. Det skjer alt for mange ulykker på veiene i løpet av et år fordi personer kjører med alkohol i blodet. Forhåpentligvis er de aller fleste personer klar over dette. Landet Norge har vært klar over det i snart hundre år. Norge var det første landet i verden som innførte en fast promillegrense i 1936. Akkurat det er noe nordmenn kan være stolte av.

En gang i blant ønsker man å ta seg en fest, og ofte er alkohol en del av festen. Hvis du har planlagt når du har festen din trenger ikke å bekymre deg for bilkjøring dagen etter fordi du har planlagt at du ikke skal kjøre bil eller andre motorkjøretøy dagen etter. Likevel hender det at man vil måtte sette seg bak rattet litt tidligere enn man opprinnelig hadde tenkt.

Hvordan kan man så være relativt sikker på at man ikke har for høy promille til å sette seg bak rattet? Så å si alle kjenner til 12 timers-regelen. Den sier veldig kort forklart at en person ikke har promille i kroppen 12 timer etter at en person drakk sin siste enhet av alkohol.

Den regelen er ikke helt uproblematisk. For det første er 12 timers-regelen en tommelfingerregel. Det betyr i klartekst at den er en gjennomsnittsregel basert på alt vi vet om hvordan menneskekropper er i stand til å bryte ned alkohol. Det betyr også at denne «regelen» har en ganske stor feilmargin.

Så hva kan man gjøre for å være sikrere på at man faktisk kan sette seg bak rattet igjen? Da kan man bruke et alkometer.

Hvordan virker en promillemåler?

Alle modellene i vår test er elektroniske og virker ved at du blåser inn i et munnstykke som monteres på siden av alkometeret. Når luften passerer halvledersensoren blir alkoholmolekylene omdannet til en elektrisk spenning som sensoren så tolker til et lesbart resultat på et display.

Kan man stole på et alkometer?

Det er ingen tvil om at et alkometer er nøyaktige, men å stole blindt på dem burde du være litt forsiktig med. noen kan i få tilfeller vise feil resultat. Dersom du føler deg lite kjørbar må du helt klart unngå å sette deg bak rattet selv om alkometeret sier noe annet.

Hvilket alkometer bruker politiet?

Politiet benytter seg i dag av Dräger Alcotest 6820 når de gjennomfører kontroll av alkohol langs veien. Dette håndholdte alkometeret er enkelt i bruk og har korte reaksjonstider. Munnstykkene er utformet slik at de ikke kan festes feil på alkometeret, og politiet skifter ut munnstykke mellom hver person som testes.

Hva måler en promilletest?

Det finnes i to forskjellige utgaver; en type hvor et krystallinsk stoff i apparatet skifter farge avhengig av alkoholinnhold i utåndingsluften som pustes inn i apparatet, og en type hvor konsentrasjon av alkohol i luften, målt i promille kan leses av direkte; digitalt eller ved viserutslag på en skala.

Hvordan blåse i alkometer?

Det er i den dype lungeluften at den presise alkoholpromillen kan måles. Derfor bør du puste dypt inn like før du blåser kraftig i alkometeret. Alle våre alkometre er dog satt til at det skal blåses en viss mengde luft, ellers vises det en feilmelding, nettopp for å sikre at det er den dybe lungeluften som brukes.

 

Disclaimer mintest.no

Våre favorittprodukter er valgt basert på personlige meninger og vår kunnskap. Det er ikke mulig for oss å teste hvert eneste produkt i alle kategorier. Det vi mener og sier her, reflekterer våre egne synspunkter.

Takket være provisjon fra flere firmaer vi omtaler og anmelder, kan vi tilby deg produkt-sammenligninger uten kostnad. Vi har en eierandel i visse kategorier med våre toppvalg.

Innholdet du leser nå er reklame, ikke en ekte nyhetsartikkel, blogginnlegg eller en oppdatering om forbrukerbeskyttelse. Personbildene brukt her er av modeller. Historiene og personene omtalt på denne siden er oppdiktede, basert på erfaringer fra brukere av disse produktene.

Utsagnene på dette nettstedet er individuelle og ikke en garanti for at du vil oppnå det samme. All informasjonen vi gir, enten det er tekst, bilder eller grafikk, er ment for generell orientering.

Legg igjen en kommentar