Backpacker sekk test: Alt du trenger for korte turer (2023)

backpacker sekk test

Stadig flere unger velge den miljøvennlige ferien, backpacking, når de skal utforske verden. Uansett om du begir deg ut på nye eventyr for en kortere eller lengre periode, vil sekken være en viktig del av turen din. Du skal tross alt ha med alt av nødvendig utstyr, samt klær og eventuelle skatter du finner underveis på turen din. Derfor vil du trenge en sekk som ikke bare er slitesterk, men også har godt med plass og er komfortabel å bære med seg. 

For å gjøre jakten på den ultimate ryggsekken så enkel som mulig har vi innhentet informasjon om en rekke sekker, sammenlignet resultater best i test artikler og sammenlignet spesifikasjoner. Ved hjelp av informasjonen vi har funnet, samt resultatet av en rekke tester har vi klart å korte ned utvalget til åtte robuste alternativer uansett hvor lang tur du skal begi deg ut på. 

Vår favoritt er Farpoint 40 fra Osprey. Denne ryggsekken er blant de letteste sekkene i sortimentet til Osprey, men den er også spesielt utviklet for å følge EUs retningslinjer for håndbaggasje. Sekken kan derfor være med deg både på fly og tog uten at du trenger å sende bagasje. I tillegg er sekken er lett å organisere ved hjelp av doble frontlommer, komprimeringssystem og et hovedrom som enkelt kan deles inn for enklere pakking.

VÅRE favoritter

  • Perfekte alt-i-ett reisesekken
  • 45 liter (max)
  • 360-grades bærehåndtak
SJEKK PRISEN →
  • Godkjent som håndbagasje i EU
  • Komprimeringssystem
  • Hoftebelte
SJEKK PRISEN →
  • Både hoftebelte
  • Zip-away mulighet
  • Utviklet for damer
SJEKK PRISEN →

Backpacker sekk test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Osprey farpoint 40
Denne slitesterke sekken fra Osprey passer utmerket for deg som skal begi deg ut på nye eventyr, men ikke ønsker å sende bagasje. Sekken er godkjent som håndbagasje, samtidig som den gir godt med lagringsplass og er laget i et svært slitesterkt materiale. Egne lommer for PC, nettbrett og nøkler gjør at du trygt kan oppbevare alt av verdisaker på en sikker måte.
SJEKK PRISEN →
Peak Design Travel backpack 45L
Denne elegante og kompakte ryggsekken fra Peak Design er for deg som ønsker en sekk med det lille ekstra. Med en filosofi om at ingen reiser er like, vil denne carry-on reisesekken være en trofast følgesvenn uansett eventyr. Vannavvisende glidelåser og et panel som kan åpnes helt opp, samt justerbare stropper gjør at denne passer utmerket for deg som skal reise med f.eks. fotoutstyr eller lignende.
SJEKK PRISEN →
Osprey Fairview 40 Dame
Fairview 40 er designet for å gi en komfortabel passform for damer. Basert på det prisbelønte bæresystemet til Osprey sikrer dette lav egenvekt og høy komfort. Til tross for kompakt design vil du finne en rekke smarte funksjonaliteter som nettinglommer, låsbar glidelås, lomme for ID kort og PC, og enda mer. Sekken er derfor utmerket for helgeturer og jobbreiser.
SJEKK PRISEN →
Osprey Fairview 70 Dame
Trek 70 tar de beste egenskapene fra Fairview serien, men tilfører litt ekstra plass. Dette har resultert i en perfekt vandresekk spesielt tilpasset damer. Blant annet finner du mer omfattende polstring på hoftebelte og et luftig bæresystem som gir høy komfort selv på lengre turer i skog og mark. Spekket med funksjonalitet er dette en kvalitetssekk som har plass til alt du måtte trenge på tur, samt litt ekstra.
SJEKK PRISEN →
Gregory Tribute 40 Dame
Tribute 40 for kvinner tilbyr en ryggsekk med elegant design samtidig som den er spekket med smart funksjonalitet. Her får du en ryggsekk som blant annet er utstyrt med ActiveShield glidelås, FlipGuard kompresjons paneler og et hoftebelte med omfattende polstring for en behagelig bæreevne.
SJEKK PRISEN →
Osprey Porter 46 Dame
Porter 46 er reisebagen som på få sekunder kan bli til en praktisk reisesekk og fins i en rekke spreke farger. Uttrekkbare bærestropper, brystrem og hoftebelte gjør at du enkelt kan velge om du ønsker en bag, eller Osprey sitt fullverdige bæresystem. Det store hovedrommet, samt lomme for laptop, flere nettinglommer for småting og en enkel nøkkelklips gjør organisering enkel.
SJEKK PRISEN →
Osprey Farpoint Trek 75
Denne fullverdige reisessekken fra Osprey tar alt det beste fra Farpoint-serien bare i en større innpakning. Sekken inneholder flere smarte funksjonaliteter som gjør pakking og organisering enkelt, blant annet vil du finne adskilt soveposerom, nøkkelklips og en ripefri lomme.
SJEKK PRISEN →
Matador SEG 42
I SEG 42 har Matador kombinert de beste egenskapene fra en duffelbag, ryggsekk og koffert for å skape den ultimate reiseløsningen. Den er utstyrt med en rekke praktiske lommer og derfor er det mulig å organisere alt fra verdisaker til sovepose i samme sekken. Det kanskje beste av alt er at du finner eksterne glidelåser til samtlige lommer som gjør at du enkelt får tilgang, uansett hvor i sekken du lagrer ting.
SJEKK PRISEN →


1. Osprey farpoint 40 – Best i Test

Farpoint 40 reisesekk

SJEKK PRISEN →

Osprey er kjent for sine slitesterke ryggsekker og utfordrer stadig grense på hva som er mulig å få plass til i en lavvekt ryggsekk. Med Osprey Farpoint 40 får du en ryggsekk produsert i MAIN 210D Nylon Ripstop som sørger for at sekken har lang holdbarhet, men også en svært lav egenvekt. Dette betyr at du enkelt kan bære med deg sekken uansett hvor du begir deg ut på eventyr.

Sekken oppfyller kravene til håndbagasje i EU sine retningslinjer som betyr at du enkelt kan ha den med deg både på fly og tog. Doble frontlommer i netting sørger for at du enkelt kan oppbevare utstyr du trenger rask tilgang til. I tillegg er sekken utstyrt med egne polstrede lommer for nettbrett, PC og verdisaker. 

Glidelås tilgang til hovedrommet via et panel sørger for at du kan få tilgang til alt uten at du trenger å rote rundt i sekken. Du åpner enkelt panelet og kan få rask oversikt over hele ryggsekken. Sekken er også utstyrt med zip-away seler som gjør at skulderseler og hoftebelte enkelt kan skjules der det er mer praktisk å bruke et av de to håndtakene montert på sekken. 

Er du på jakt etter en sekk av høy kvalitet som er både kompakt og lett å ha med seg vil Farpoint 40 tilfredsstille de fleste kravene dine uten problemer. Sekken har godt med lagringsplass og flere smarte lommer som gjør at du enkelt kan organisere tilbehøret ditt i egne lommer. Muligheten til å brette inn skulderstropper og heller bruke den som en koffert er også et pluss når du skal stue bort sekken på fly eller tog.

Les mer →


2. Peak Design Travel backpack 45L – Dyreste alternativ

SJEKK PRISEN →

Denne elegante reisesekken fra Peak Design tilbyr både elegant design og slitesterkt materiale. Du får raskt og enkelt tilgang til alt innhold gjennom åpninger i topp, sider, foran og bak på ryggsekken ved hjelp av intuitivt plasserte glidelåser. For å beskytte innholdet er alle glidelåser vannavvisende noe som gjør sekken utmerket for blant annet kamerautstyr. 

Sekken er svært tilpasningsdyktig og du kan enkelt dele opp hovedrommet med en mesh-lomme. Med utallige lommer både innvendig og utvendig kan du enkelt finne plass til alt utstyret, samt gjøre organisering til en smal sak. På toppen av dette kan skulderstroppen skjules og hoftebeltet festes til sekken ved magnet, som gjør det enkelt med for eksempel sikkerhetskontroll på flyplassen. 

Ved hjelp av innstramminger kan du velge mellom å benytte den som en 35 liter ryggsekk godt egnet for korte turer i byen, eller utvide hovedrommet slik at du kan utnytte hele kapasiteten på 45 liter. Dette gjør at ryggsekken er svært allsidig og enkelt kan tilpasses til den turen du skal begi deg ut på. 

Ønsker du deg en elegant ryggsekk som passer godt uansett destinasjon vil denne fra Peak Design være et godt alternativ. Ryggsekken har en rekke smarte funksjonaliteter og kan tilpasses til det behovet du måtte ha. Det praktiske håndtaket på forsiden gjør også at du kan benytte ryggsekken som en koffert slik at innhold og utstyr ikke flytter på seg under transport.

Les mer →


3. Osprey Fairview 40 Dame – Godt tilbud

SJEKK PRISEN →

Fairview 40 er den mest kompakte ryggsekken til Osprey spesielt utviklet for damer. Dette sikrer en god passform og har blant annet ekstra polstring på hoftebeltet. Sekken er delt inn i et hovedrom som enkelt kan benyttes via den store glidelåsåpningen. Dette gir en koffert-stil der du kan utnytte hele kapasiteten uten å stappe ting ned i sekken. I tillegg vil du finne flere kompresjonsstropper som gjør det lettvint å organisere innholdet i sekken slik du måtte ønske. 

For å sikre en sekk som passer like godt på korte turer utendørs som i en hektisk arbeidshverdag følger sekken retningslinjene for håndbagasje i EU. Dette gjør at du enkelt kan får ha den med deg hos de aller fleste flyselskaper og derfor får med deg det mest nødvendige. Nettopp dette har gjort at sekken raskt har blitt et populært valg for de som kun trenger ha med deg litt klær, samt en PC og papirarbeid. 

Osprey har utstyrt Fairview 40 med både hoftebelte og sele i spacernetting som begge har zip-away mulighet. Dette gjør at du enkelt kan pakke bort både sele og hoftebelte og heller bære sekken med deg som en liten koffert. I tillegg finner du egne lommer for nøkler, PC, nettbrett, ID-kort og drikkeflaske. Med andre ord kan du enkelt holde styr på alt du har med deg selv i en hektisk hverdag. 

Ønsker du deg en ryggsekk som skal passe like godt på fjelltur som den gjør i en arbeidshverdag på kontoret vil Fairview 40 være et utmerket alternativ. Passformen gjør at den er behagelig å ha på seg og er en av få ryggsekker med slik funksjonalitet som er spesielt utviklet for kvinner. I en hektisk hverdag er det raskt og enkelt å røske med seg ryggsekken der du vet at alt innhold er trygt lagret i sine egne lommer.

Les mer →


4. Osprey Fairview 70 Dame – Høy kapasitet

SJEKK PRISEN →

Skal du ha en skikkelig vandresekk spesialtilpasset kvinner er Trek 70 det råeste du kan få. Denne sekken fra Osprey tar de beste funksjonalitetene fra Fairview-serien, men løfter det så til det neste nivået. Dette har resultert i en vandresekk med høy kapasitet, god komfort og en rekke smarte løsninger slik at organisering blir en enkel oppgave. 

Osprey sitt bæresystem AirSpeed ™ benytter trampoline mesh-netting for best komfort. Dette er et svært lettvektig system som gir høy ventilering, men også er svært mykt mot ryggen. Det er derfor tilpasningsdyktig og gir en redusert belastning på ryggen selv med fullpakket sekk. I tillegg har ryggsekken et polstret belte som er utstyrt med glidelås lomme på begge sider. Her kan du enkelt oppbevare alt fra mobiltelefon og snacks, til nøkler og GPS for de lengre eventyrene. 

For å sikre god passform har Fairview Trek 70 justerbar rygglengde og justerbare seler. Disse tilpasningsmulighetene gjør at sekken sitter godt på de fleste kroppsfasonger og reduserer direkte belastningen på skuldre og rygg. Vekten av den store ryggsekken blir heller fordelt jevnt over som sikrer en behagelig opplevelse på tur. På toppen av dette vil du finne avtagbart feste for liggeunderlag, egen sovepose seksjon og flere praktiske stropper for utstyret du trenger på tur. 

Skal du begi deg ut på en lengre tur og har behov for en skikkelig vandresekk, er Trek 70 et utmerket alternativ. Her får du en ryggsekk spesielt tilpasset damer med en rekke smarte funksjonaliteter. Enkel organisering av hovedrommet og tilgang gjennom en rekke strategisk plasserte glidelåser sørger for at du kan utnytte hele kapasiteten med god oversikt og enkel tilgang på tur.

Les mer →


5. Gregory Tribute 40 Dame – Elegant design

Tribute 40 reisesekk Tribute 40 reisesekk Tribute 40 reisesekk Tribute 40 reisesekk Tribute 40 reisesekk Gregory Tribute 40 reisesekk

SJEKK PRISEN →

Denne elegante ryggsekken fra Gregory tilbyr en rekke smarte funksjonaliteter i et vennlig design for håndbagasje. Med en rekke smarte sikkerhetsfunksjoner er denne spesielt godt egnet for storbyer eller omgivelser med mye mennesker. Blant annet er sekken utstyrt med ActiveShield glidelåser som er både vannavvisende og holder lukt, fukt og møkk ute. 

FlipGuard gjør at alle sentrale glidelåser er plassert inn mot ryggpanel, dette gjør det enkelt å åpne hele ryggsekken og samtidig beskytter innholdet mot lommetyver og annet. Du trenger med andre ord ikke lenger å reise med øyne i nakken dersom ryggsekk er ditt foretrukne reisevalg. 

Ved hjelp av en U-glidelås kan du åpne hele hovedrommet og dermed få utnyttet plassen optimalt. Både sele og hoftebelte er polstret for å sikre optimal passform og komfort for kvinner. Dette kombinert med en svært lav egenvekt på kun 1,38 kg gjør sekken til en utmerket følgesvenn uansett om du skal bruke den i en hektisk arbeidshverdag eller begi deg ut på eventyr i helgene. 

Ser du etter en ryggsekk som passer godt til kortere vandreturer, men også har et elegant og funksjonelt design for storbyen er Tribute 40 et utmerket alternativ. Ryggsekken har flere smarte sikkerhetsfunksjoner i designet sitt, samt polstrede løsninger for optimal komfort. Den er derfor like godt egnet på T-banen i storbyen, som den er på nye eventyr i skog og natur.

Les mer →


6. Osprey Porter 46 Dame – Fargerikt alternativ

Osprey Porter 46 reisebag

SJEKK PRISEN →

Porter 46 er en hybridløsning som kommer i en rekke fargerike alternativer. Her får du en reisebag som på få sekunder kan omgjøres til en fullverdig ryggsekk ved hjelp av Osprey sitt bæresystem. Bærestropper, brystrem og hoftebelte pakkes vekk inn i sekken og kan trekkes ut ved behov. Både stropper og hoftebelte er polstret for å sikre god komfort ved bruk som sekk. 

Muligheten til å velge mellom bag og sekk gjør at Porter 46 passer utmerket for alt fra korte turer utendørs til en bag du enkelt sender på bagasjebåndet. Bare pakk vekk stropper og hoftebelte og send den uten frykt for at noe skal henge seg fast underveis. Dette gir en utmerket alternativ mellom robust reisebag og en funksjonell ryggsekk, og er for deg som krever det beste for en variabel hverdag. 

Hovedrommet er utstyrt med polstrede sidevegger som beskytter innholdet mot støt og slag. Samtidig gjør den harde rammen at sekken holder seg stående og pakking blir derfor enklere. Stående sidevegger gjør også at du kan utnytte hele plassen i ryggsekken på en effektiv måte uten å måtte stappe det siste ned i sekken din. Den sidelange glidelåsen gjør at du får rask oversikt over hele hovedrommet og dermed kan enklere organisere innholdet.

Trenger du en bag som yter like godt på eventyr som den gjør i en hektisk arbeidshverdag vil Porter 46 være et utmerket alternativ. Du kan selv velge om du ønsker benytte den som en deluxe reisebag eller en funksjonell ryggsekk med lav egenvekt og høy kapasitet. I tillegg kommer sekken i fire forskjellige farger som gjør at du kan velge den farger du selv ønsker og tilpasse reiseutstyret ditt til egen preferanse.

Les mer →


7. Osprey Farpoint Trek 75 – Premium

Farpoint Trek 75 reisesekk

SJEKK PRISEN →

Trek 75 tar funksjonaliteten til den lette Farpoint-serien og gir den enda mer lagringsplass. Resultatet har blitt en ryggsekk som er perfekt for både backpacking og vandreturer. Blant annet er hovedrommet tilgjengelig via det store panelet i ryggen. Dette gjør at du enkelt kan utnytte hele plassen i ryggsekken uten å måtte stappe den og ødelegge organiseringen. På toppen av dette finner du flere kompresjonsstropper på innsiden som sørger for at utstyr holder seg på plass. 

For å gjøre organisering så enkelt som mulig har sekken flere adskilte rom og smarte detaljer som nøkkelklips, ripefri lomme og de nevnte kompresjonsstroppene. Hoftebeltet har også flere små glidelåslommer som passer utmerket for en snack, powerbank eller lignende underveis på turen. Da har du alltid tilgang til det mest nødvendige og slipper ta av deg hele ryggsekken. 

Osprey har utstyrt sekken med sitt prisbelønte bæresystem som inkluderer AirSpeed Mesh bæresystem, polstret hoftebelte med lommer og integrert ramme i et svært lett materiale. Dette gjør at sekken sitter godt på ryggen uansett hvor langt du skal og AirSpeed systemet fungerer som effektiv ventilering for ryggplaten. 

Skal du begi deg ut på langtur vil Trek 75 være en utmerket følgesvenn. Denne premium ryggsekken fra Osprey er som skapt for backpacking og lange vandringer i skog og natur. Du har tilstrekkelig med plass og muligheten til å organisere det nødvendige utstyret på en enkel og praktisk måte.

Les mer →


8. Matador SEG 42 – Godt tilbud på salg

Matador SEG 42

SJEKK PRISEN →

Matador har tatt steget videre når de skulle skape den ultimate løsningen for lange reiser. Med SEG 42 har de kombinert romsligheten til en duffelbag, praktiske egenskapene til en ryggsekk og organiseringen til pakkposer. Resultater er en backpackers beste venn der du enkelt kan organisere alt utstyr i en stilig ryggsekk. 

Med hele 42 liter kapasitet er SEG 42 godkjent som håndbagasje hos de fleste flyselskaper. Ryggsekken er vanntett og utstyrt med eksterne glidelåser til samtlige lommer. Dette gjør organisering enklere da du kan utnytte alle lommer optimalt. Den store clamshell lommen gjør det mulig å oppbevare skittent eller fuktig tøy separat fra det andre innholdet i sekken din. 

Smarte detaljer SEG 42 har å by på er blant annet skulderstropper som kan skjules, en polstret PC lomme med tilgang fra utsiden, robust håndtak på topp, bunn og sider, samt forsterket ramme for best ytelse. Til tross for det robuste materialet og mange funksjonalitetene veier sekken kun 1030 gram som er svært lavt. Dette gir godt med lagringsplass og mulighet for optimal utnyttelse selv som håndbagasje. 

Er du på jakt etter en løsning som fungerer like godt som ryggsekk og bag er SEG 42 et godt alternativ å vurdere. Den er spekket med smarte løsninger og gjør at du enkelt kan organisere deg for både korte og lengre turer. Muligheten til å velge om du skal bære den med deg på flyet, eller ha den på ryggen, gjør også at den er svært tilpasningsdyktig uansett hvilket eventyr du begir deg ut på.

Les mer →


Spørsmål og svar

Bør en ryggsekk ha åpning i rygg eller front?

For optimal ytelse bør en sekk ha åpning i rygg, dette gir mulighet for å åpne hele hovedrommet og dermed også gjøre inn- og utpakking langt enklere. 

Hvilket materiale bør en ryggsekk være laget i?

En sekk som skal brukes aktivt bør være produsert i et rip-stop materiale som nylon. Dette gjør at sekken tåler en trøkk, men fortsatt har forholdsvis lav egenvekt. 

Hva er viktig å huske på når man velger vandresekk?

Muligheten til å organisere innholdet, samt høy komfort på ryggen er viktig når du skal velge riktig sekk. Du bør derfor alltid prøve en sekk på og sikre at den er justerbar på seler, hoftebelte og rygglengde. 

Hvorfor bør en vandresekk har kompresjonsstropper?

Skal du begi deg ut på langtur er det viktig å organisere klær og utstyr på en effektiv måte, da vil kompresjonsstropper være et nyttig verktøy for å sikre at klær og annet utstyr ligger der du la det ved avreise. Det sparer deg for både tid og energi underveis på turen.

Legg igjen en kommentar