Backpacker sekk test: 7 Beste på markedet (Alt du trenger)

Backpacking er en fantastisk måte å utforske verden på, og med riktig sekk på ryggen kan eventyret bli enda bedre! I denne guiden tar vi en grundig titt på de mest populære og innovative backpacker sekkene for 2024, slik at du kan finne den perfekte sekken som passer dine behov og ønsker.

Fra slitesterke materialer og smarte oppbevaringsløsninger til komfort og justerbarhet er det mange aspekter å vurdere når du skal velge din neste backpacker-sekk. Vi har satt sammen en omfattende liste over de mest ettertraktede modellene på markedet, og utforsker deres unike egenskaper og fordeler.

Enten du er en erfaren backpacker på jakt etter å oppgradere din trofaste følgesvenn, eller en nybegynner som planlegger ditt første eventyr, har vi samlet sammen nyttig informasjon som vil hjelpe deg med å ta et informert valg. Vårt mål er å hjelpe deg med å finne den ideelle sekken som ikke bare ser bra ut, men også tåler tidens tann og de utfordringene som kommer med å reise verden rundt.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenkte på når du skal kjøpe backpacker sekk.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Backpacker sekk test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Urberg Rubine Backpack
Urberg Rubine Backpack er den beste backpacker sekken i 2023. Den har polstrede meshpaneler på ryggplaten for økt komfort og ventilasjon, to laptoprom, flere lommer, justerbare stropper og er laget av sterk og vannavstøtende 600D melert PU-stoff med lærdetaljer. Den til en perfekt følgesvenn på alle reiser.
SJEKK PRISEN →
Fjällräven Kånken Ryggsekk
Fjällräven Kånken ryggsekk er en stilfull og praktisk sekk som har blitt et stilikon og en favoritt blant backpackere over hele verden. Sekken har et slitesterkt, lett Vinylon F-stoff, avtagbart sitteunderlag og et bæresystem som er behagelig å bære. Kånken er perfekt for både skole- og arbeidsreiser, samt lengre eventyr.
SJEKK PRISEN →
Haglöfs Tight Medium
Haglöfs Tight Medium er en praktisk ryggsekk med mange smarte funksjoner som gjør den til et godt valg for backpackere. Sekken er laget av resirkulerte materialer og har en dråpeformet design som gir et lavt tyngdepunkt. Den har også anatomisk formede skulderremmer, ekstra bærepunkter og avtakbart isøksfeste.
SJEKK PRISEN →
Urberg Waterproof Backpack
Urberg Waterproof Backpack er en vanntett og slitesterk ryggsekk som er ideell for backpackere som ønsker en pålitelig følgesvenn til sitt eventyr. Sekken har en rulletopp-lukking, laptoplomme, brystrem og hoftebelte, og en minimalistisk design som passer til alle typer reiser. Den er lett og praktisk, og beskytter dine eiendeler mot regn og fuktighet.
SJEKK PRISEN →
Osprey Talon Junior
Osprey Talon Junior er en tilpasset ryggsekk for barn som ønsker å delta i backpacking-opplevelser. Den har et komfortabelt AirScape™®-ryggsystem, slitesterkt og lettvektig stoff, lett tilgjengelige lommer, og er justerbar for ekstra komfort og passform. Den er ideell for barn som ønsker å delta i eventyr og er utstyrt med en rekke praktiske funksjoner.
SJEKK PRISEN →
Fjällräven Räven 20 Plum
Fjällräven Räven 20 Plum er en slitesterk og røff designersekk som er perfekt for backpacking og friluftsliv. Med god organisering, inkludert lomme for bærbar PC, sikkerhetslomme og flere nettinglommer, er denne 20 liters ryggsekken et supert valg for de som ønsker å ha alt på stell.
SJEKK PRISEN →
Westin W6 Wading Backpack
Westin W6 Wading Backpack er en rå backpacker sekk i premiumsegmentet som er lett, holdbar og har en perfekt størrelse for eventyr i naturen. Sekken har en gjennomsiktig lomme på innsiden for å holde tingene dine trygge og tørre, samt UTX-FLEX®-spenner og D-ring for å sikre at sekken alltid er festet og trygg å bære.
SJEKK PRISEN →

1. Urberg Rubine Backpack – Best i test

Urberg Rubine Backpack

SJEKK PRISEN →

Urberg Rubine Backpack er uten tvil den beste backpacker sekken i 2024. Denne moderne ryggsekken er laget av et flott melert stoff med lærdetaljer og en stor åpning som rulles sammen og lukkes med en forseggjort metallspenne. Denne sekken er designet for å møte behovene til dagens backpackere, og tilbyr en rekke funksjoner som vil gjøre livet på veien enklere og mer behagelig.

En av de beste egenskapene til Rubine Backpack er dens polstrede meshpaneler på ryggplaten. Dette gir bæreren en mer behagelig opplevelse når sekken bæres over lengre avstander. Panelene skaper også en lufteåpning mellom ryggen og ryggsekken, noe som bidrar til å redusere svette og varme.

Innvendig i sekken finnes det to separate rom som er designet for å beskytte og oppbevare laptoper på 13″ og 15,3″. Dette gjør Urberg Rubine Backpack til en ideell følgesvenn for de som reiser med arbeids- eller studiesaker. Sekken har også flere lommer for å holde småtingene dine organisert og tilgjengelige.

En annen fordel med Urberg Rubine Backpack er dens justerbare skulderstropper med behagelig polstring og justerbar bryststropp. Dette betyr at sekken kan justeres for å passe perfekt til bæreren, noe som gir ekstra komfort på lange turer.

Urberg Rubine Backpack er laget av 600D melert PU-stoff med lærdetaljer, noe som gir ekstra styrke og holdbarhet. Dette materialet er også vannavstøtende, noe som gjør det perfekt for backpackere som reiser til steder med uforutsigbart vær.

I tillegg til alle disse funksjonene, er Urberg Rubine Backpack også en svært stilfull ryggsekk. Den moderne designen og det flotte stoffet gjør den til en perfekt følgesvenn på alle dine reiser, enten du er på tur i byen eller i naturen.

Så, hvis du er en backpacker som ønsker å investere i en ryggsekk som er både komfortabel, praktisk og stilfull, er Urberg Rubine Backpack det perfekte valget for deg. Med sin polstrede meshplate, laptoprom, justerbare stropper og vakre design, vil denne sekken gjøre din neste tur enda bedre.

Spesifikasjoner

 • Pakkevolum: 20 L
 • Yttermål cirka (b x d x h): 30 x 15 x 45 cm
 • Laptopstørrelse: 15″
 • Brystrem: Ja

Oppsummert

 • Svært behagelig over lengre tid
 • Skyhøy kvalitet
 • Smarte lommer

Les mer →

2. Fjällräven Kånken Ryggsekk – Tidløst design

Fjällräven Kånken Ryggsekk

SJEKK PRISEN →

Fjällräven Kånken ryggsekk er det ultimate valget for de som ønsker å se stilfull ut på sine backpacker eventyr. Reiser handler mye om minnene og bildene, og er du aktiv på sosiale medier vil du garantert få mange kommentarer om sekkvalget. Denne klassiske sekken har et tidløst design som virkelig har blitt et stilikon. Men det er ikke bare på grunn av designet at Kånken er et populært valg, det er også svært praktisk og behagelig.

Ryggsekkens historie strekker seg helt tilbake til 1978, hvor den ble designet for å forebygge ryggproblemer blant svenske skolebarn. Siden den gang har sekken rettet opp millioner av rygger over hele verden, og den har blitt et av Fjällrävens mest populære produkter.

Materialet som er brukt på Kånken er et slitesterkt, lett Vinylon F-stoff som tåler skitt og fuktighet. Dette gjør sekken perfekt for både skole- og arbeidsreiser, samt turer i naturen. Hovedrommet har en stor åpning med glidelås som gjør det enkelt å pakke og ta ut ting, mens de to flate sidelommene og den glidelåslommen i front gir deg plass til å organisere alle småtingene du vil ha lett tilgjengelig.

I tillegg til å være praktisk, er Kånken også behagelig å bære. Bæresystemet består av håndtak på toppen og smale, justerbare skulderremmer som sikrer at sekken sitter godt på ryggen din. Logoen på fronten er også i refleksmateriale, slik at du kan være synlig i mørket.

Den avtagbare sitteunderlaget som følger med, kan oppbevares i den innvendige baklommen, og hindrer innholdet i ryggsekken i å stikke deg i ryggen. Det er også alltid tilgjengelig når du trenger en pust i bakken og vil sette deg nedpå, uansett hvor du er.

Sist, men ikke minst, har Kånken også en adresseetikett i hovedrommet, slik at du kan merke sekken din med navn og adresse, og unngå at den blir forvekslet med en annen reisendes sekk. Rett og slett en svært stilfull og god backpacker sekk.

Spesifikasjoner

 • Pakkevolum: 16 L
 • Yttermål cirka (b x d x h): 27 x 13 x 38 cm
 • Vekt: 300 g
 • Toppåpning: Glidelås

Oppsummert

 • Et stilikon
 • Avtagbart sitteunderlad
 • Flere bæremuligheter

Les mer →

3. Haglöfs Tight Medium – Smarte funksjoner

Haglöfs Tight Medium

SJEKK PRISEN →

Haglöfs Tight Medium er en backpacker sekk med mange smarte løsninger som gjør den til et godt valg for backpackere. Den nye generasjonen av Tight Medium fra Haglöfs kombinerer resirkulerte materialer med en særegen, ikonisk design. Sekken er utstyrt med ekstra bærepunkter og smarte funksjoner som gjør at den er praktisk for alle slags aktiviteter.

Hovedstoffet i sekken er 100 % resirkulert, værbestandig og svært slitesterkt, noe som gjør det til en miljøvennlig og holdbar sekk. Dråpeformede front- og sidepaneler gir et lavt tyngdepunkt, noe som gjør sekken ideell for alle typer aktiviteter. Takket være formsydde remmer og et ergonomisk formet ryggpanel, sitter sekken tett inntil ryggen og gir økt komfort under bruk.

Sekken har også en lett tilgjengelig frontlomme med glidelås og én innerlomme med glidelås, samt avtakbart isøksfeste og reflekterende logoer for bedre synlighet. Remmer for sidekompresjon sikrer at internt innhold holdes på plass, og det justerbare midjebeltet og brystbeltet gir økt komfort under bruk. Topphåndtaket på sekken er også lett å gripe, noe som gjør det enkelt å ta sekken av og på.

Haglöfs Tight Medium er behandlet med fluorkarbonfrie DWR-behandlede overflater, som avviser vann og smuss og sikrer at sekken holder seg ren og tørr under alle slags værforhold. Med sin miljøvennlige produksjon, holdbare materialer og smarte funksjoner, er Haglöfs Tight Medium en sekk som er perfekt for alle backpackere som ønsker en praktisk og pålitelig følgesvenn på sine eventyr.

Spesifikasjoner

 • Pakkevolum: 20 L
 • Vekt: 525 g
 • Brystrem: Ja
 • Toppåpning: Glidelås

Oppsummert

 • Mange smarte løsninger
 • Praktisk størrelse
 • Topp kvalitet

Les mer →

4. Urberg Waterproof Backpack – Vanntett

Urberg Waterproof Backpack

SJEKK PRISEN →

Urberg Waterproof Backpack er et veldig godt valg for backpackere som er ute etter en vanntett sekk. Sekken er laget av et slitesterkt og vanntett materiale som gir deg trygghet når du er ute på tur, uansett værforholdene.

Sekken har en rulletopp-lukking som gjør den enkel å åpne og lukke, samtidig som den sikrer at dine eiendeler forblir tørre og trygge. Den har også en laptoplomme som gir ekstra beskyttelse for datamaskinen din, og brystrem og hoftebelte for økt stabilitet og komfort under bruk.

Urberg Waterproof Backpack er lett og praktisk, med en vekt på bare 670 gram. Den har god plass til alt du trenger, og den vanntette konstruksjonen gjør at du kan være sikker på at dine eiendeler holder seg tørre, selv under de mest utfordrende værforholdene.

Sekken er også stilig og moderne, med en minimalistisk design som passer til alle typer reiser og eventyr. Den er ideell for backpackere som ønsker en praktisk og pålitelig ryggsekk som beskytter deres eiendeler mot regn og fuktighet.

Urberg Waterproof Backpack er et utmerket valg for alle backpackere som ønsker en vanntett og pålitelig ryggsekk til sitt eventyr. Med sin holdbare konstruksjon, praktiske funksjoner og stilige design, vil denne sekken bli din beste følgesvenn på alle dine reiser.

Spesifikasjoner

 • Vekt: 670 g
 • Yttermål cirka (b x d x h): 33 x 12 x 45 cm
 • Toppåpning: Rulletopp
 • Med hoftebelte og brystrem

Oppsummert

 • Vanntett
 • Komfortabel
 • Med laptoplomme

Les mer →

5. Osprey Talon Junior – Til barna

Osprey Talon Junior

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til backpacking er det viktig å ha riktig utstyr, inkludert en ryggsekk som passer perfekt til din kroppstype. Det samme gjelder for barn som også trenger en ryggsekk som passer spesifikt for deres kropper. Osprey Talon Junior er den beste ryggsekken for barn som ønsker å delta i backpacking-opplevelser, takket være sin unike tilpasning for barns kropper.

Denne ryggsekken er utstyrt med det komfortable AirScape™®-ryggsystemet som beveger seg sammen med barnets kropp, og en sømløs omslutning fra korsryggen til hoftebeltet som legger til rette for opplevelser dagen lang. Ryggsekken er også laget av slitesterkt og lettvektig stoff som tåler tøff behandling på tur.

Osprey Talon Junior har en rekke praktiske funksjoner, inkludert lett tilgjengelige lommer i hoftebeltet, en utvendig lomme til drikkeblære, og en elastisk sidelomme. Sekken har også et LidLock™-feste for sykkelhjelm, en brystrem med nødfløyte, reflekterende grafiske detaljer og et tilknytningspunkt for LED-lys.

Sekken er fullt justerbar med et AirScape™-ryggpanel med skumkanter for ekstra komfort og passform. Den har også en innvendig nettinglomme, en glidelåslomme i topplokket, hoftebeltelommer med doble glidelåser og en PowerMesh-lomme i front.

Alt i alt er Osprey Talon Junior den perfekte ryggsekken for barn som ønsker å delta i backpacking-eventyr. Denne ryggsekken tilbyr en unik tilpasning for barns kropper, og har også praktiske funksjoner og en slitesterk konstruksjon som gjør at den kan takle alle eventyr.

Spesifikasjoner

 • Pakkevolum: 11 L
 • Yttermål cirka (b x d x h): 25 x 17 x 39 cm
 • Toppåpning: Glidelås
 • Brystrem med nødfløyte

Oppsummert

 • Passer barn mellom 6 og 14 år
 • AirScape™®-ryggsystem
 • Slitesterk konstruksjon

Les mer →

6. Fjällräven Räven 20 Plum – Mye for pengene

Fjällräven Räven 20 Plum

SJEKK PRISEN →

Fjällräven Räven 20 Plum er en røff designersekk som gir mye for pengene. Med sin enkle, men slitesterke design, er denne 20 liters ryggsekken perfekt for backpacking. Den har også gode organiseringsmuligheter, som gjør den til et supert valg for de som ønsker å ha alt på stell.

Hovedrommet har en glidelås og en flat, vattert lomme som passer til en bærbar PC på opptil 15». Det er også en sikkerhetslomme med glidelås på innsiden, slik at du kan oppbevare verdisakene dine trygt. Frontlommen med glidelås er perfekt for småting, og innvendig finner du flere nettinglommer som hjelper deg med å holde orden på tingene dine. På toppen av sekken er det en fleecefôret lomme, som beskytter solbrillene dine eller mobilen din.

Räven 20 Plum har også et vattert ryggpanel med airmesh og komfortable skulderstropper, noe som gjør den enkel å bære, selv når du har den fullastet. Det robuste håndtaket i lær på toppen gjør det enkelt å ta tak i sekken når du skal flytte på den.

Denne sekken er laget av slitesterkt G-1000 HeavyDuty Eco-materiale, som sikrer at den tåler røff behandling og varer i mange år fremover. Den er perfekt til pendling eller friluftsliv i hverdagen, og vil definitivt gjøre din neste backpacking-tur til en suksess.

Sekken har også åpne sidelommer og en løkke i webbing på siden for å feste utstyr, noe som gir deg enda flere muligheter til å organisere tingene dine.

Spesifikasjoner

 • Pakkevolum: 20 L
 • Yttermål cirka (b x d x h): 28 x 15,5 x 42 cm
 • Vekt: 650 g
 • 12 lommer

Oppsummert

 • Praktisk designersekk
 • Hele 12 lommer inkludert til laptop
 • Fra velkjente Fjällräven

Les mer →

7. Westin W6 Wading Backpack – Premium

Westin W6 Wading Backpack

SJEKK PRISEN →

Westin W6 Wading Backpack er en helt rå backpacker sekk i premiumsegmentet. Dette er en lett ryggsekk i perfekt størrelse som holder alle dine eiendeler trygge og tørre, uansett hvor eventyret fører deg.

W6 Wading Backpack har UTX-FLEX®-spenner og D-ring, som gjør at du kan være sikker på at sekken er godt festet og trygg å bære. På innsiden finner du en gjennomsiktig lomme som er perfekt for å oppbevare dokumenter, telefon eller lommebok trygt og tørt.

Sekken er laget av høykvalitetsmaterialer som sikrer at den tåler røff behandling og varer i mange år fremover. Den er også utstyrt med en sterk, vanntett glidelås som holder vann og fuktighet ute.

Westin W6 Wading Backpack har en perfekt størrelse for backpacking og friluftsliv. Det er enkelt å bære, selv når det er fullastet, takket være de komfortable skulderstroppene og det polstrede ryggpanelet.

Hvis du er på utkikk etter en ryggsekk som vil vare i mange år og gi deg alt du trenger for å nyte friluftslivet, er Westin W6 Wading Backpack et utmerket valg. Denne sekken vil definitivt være med deg på mange eventyr fremover.

Spesifikasjoner

 • Pakkevolum: 20 L
 • Yttermål cirka (b x d x h): 26 x 16 x 45 cm
 • Toppåpning: Glidelås
 • Vanntett innerlomme

Oppsummert

 • Mange smarte løsninger
 • Smart vanntett innerlomme
 • Skyhøy kvalitet

Les mer →


Innkjøp av backpacker sekk – hva bør jeg tenke på?

Når man skal kjøpe en backpacker-sekk, er det flere viktige faktorer å ta i betraktning for å sikre at man velger den perfekte sekken for sine behov. Her er noen tips for å hjelpe deg med å finne den rette sekken for din reise:

Størrelse og kapasitet: Tenk nøye gjennom hvor mye plass du trenger i sekken. Kapasiteten på backpacker-sekker varierer fra 40 til over 100 liter. Hvor lenge skal du være på reise og hva slags utstyr planlegger du å ta med? Er du en minimalistisk reisende, eller trenger du plass til ekstra utstyr som kamera, sovepose og mat? Husk at en større sekk ikke nødvendigvis er bedre, da den kan bli tyngre og mer uhåndterlig.

Passform og komfort: Sørg for at sekken passer godt til kroppen din. Mange backpacker-sekker kommer i ulike størrelser og justeringsmuligheter for å tilpasse seg ulike kroppsformer. Prøv flere sekker og finn ut hvilken som sitter best på ryggen din. Vektfordeling og polstring er også viktige faktorer for komfort, spesielt når du skal bære sekken over lengre avstander.

Materiale og holdbarhet: Backpacker-sekker er laget av ulike materialer, og det er viktig å vurdere holdbarheten og vekten av disse. Nylon og polyester er vanlige valg på grunn av deres slitestyrke og lav vekt. Sørg også for å velge en sekk med vannavstøtende eller vanntett materiale for å beskytte utstyret ditt mot regn og fuktighet.

Åpning og tilgang: Backpacker-sekker kommer med forskjellige åpnings- og lukkemekanismer. Noen har en stor åpning på toppen, mens andre har en glidelås som går rundt hele sekken og gir enkel tilgang til alt innholdet. Tenk på hva som passer best for dine behov og reisestil.

Lommer og organisering: Sjekk om sekken har nok lommer og organisering for å holde orden på utstyret ditt. Eksterne lommer og festepunkter er nyttige for å ha lett tilgang til viktige ting som vannflasker, kart og kamera.

Vekt: Vurder vekten av sekken i forhold til kapasitet og funksjonalitet. En lett sekk kan bidra til en mer behagelig reise, men ikke gå på akkord med nødvendige funksjoner og holdbarhet.

Legg igjen en kommentar