Bæremeis test: 6 komfortable alternativer for turer (2024)

Bæremeis

Skal familien ut på tur med små barn i sommer er høy sannsynlighet for at en bæremeis kommer godt med. En bæremeis er en praktisk måte å inkludere barna på, samtidig som de voksne kan legge opp til en lengre tur enn det barna orker å gå. De sitter komfortabelt på ryggen til mor eller far, og man har med seg en ryggsekk på tur. Allikevel er det gjerne vanskelig å finne riktig bæremeis, det finnes utallige alternativer på markedet, men som med alt barneutstyr er det viktig at utstyret holder høy standard og komfort for at barnet skal orke sitte der i flere timer. 

For å gjøre jakten litt enklere har vi i denne bæremeis testen innhentet informasjon fra en rekke tester og produsenter, samt sammenlignet tilgjengelige anmeldelser på nett. Med utgangspunkt i informasjonen vi har samlet inn har vi deretter utarbeidet en liste på seks gode alternativer av høy kvalitet og god komfort for alle på tur. 

Vår testvinner Poco Lt Osprey er en allsidig og komfortabel bæremeis. Her vil både barn og voksne få en flott turopplevelse uansett om dere skal legge ut på små eller store eventyr. Meisen har god støtte samtidig som barnet sitter med godt utsyn, trygghet og komfort. Osprey er kjent for praktiske løsninger og bæremeisen er intet unntak. Flere praktiske lommer og muligheten til å integrere drikkesystem gjør at dette er et svært godt alternativ uansett destinasjon.

VÅRE favoritter

  • Økt bærekapasitet
  • Justerbart hoftebelte
  • Innebygd solskjerm med UPF 50+
SJEKK PRISEN →
  • Innebygd solskjerm med UPF 50+
  • Polstret hoftebelte
  • Integrert støtte
SJEKK PRISEN →
  • Lav pris
  • Justerbar
  • Kompakt design for lagring
SJEKK PRISEN →

Bæremeis test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Osprey Poco Lt Bæremeis
Bæremeisen fra Osprey er fullspekket med smarte funksjoner og gir en behagelig turopplevelse for både store og små. Med blant annet innebygd solskjerm, strategiske lommer, ZIP sele og polstret hoftebelte, er dette en bæremeis som er komfortabel både for den som sitter oppi og den som skal bære sekken.
SJEKK PRISEN →
Osprey Poco Plus Bæremeis
Med Poco Plus har Osprey tatt bæremeisen til det neste nivået. Større bærekapasitet, et større justerbart hoftebelte og en rekke smarte funksjonaliteter. I tillegg får du en rekke justerbare muligheter for barnesetet som gjør at du kan optimalisere komforten for barnet. Du vil også finne avtakbar solskjerm, ryggespeil og en praktisk løkke for å feste leketøy.
SJEKK PRISEN →
Osprey Poco Child Carrier
Dette er den tradisjonelle bæremeisen fra Osprey, men ikke la deg lure. Bæremeisen en svært smart funksjonalitet og kan blant annet tilby innebygd solskjerm, grab handle, intern nøkkelholder, brystrem med nødfløyte, integrert støtte og er kompatibelt med Hydraulics ™ Reservoir drikkesystem.
SJEKK PRISEN →
Lilletind Child Carrier
Helt siden 1908 har Bergans utviklet bæresystemer for som tåler selv de tøffeste omgivelser. Med Lilletind bæremeis kan du med sikkerhet begi deg ut på eventyr med vel viten om at de minste sitter trygt og komfortabelt i meisen. Det lille ekstra med denne er at når den klappes sammen tar den opp minimalt med plass og kan enkelt stues bort.
SJEKK PRISEN →
Bergans Kids Trekking
Bergans Trekking er Bergans sin mest avanserte bæremeis og kommer med en rekke smarte løsninger. Blant annet får du støttebein, fullt justerbare skulderreimer og et materiale som transporterer bort fukt og varme mens du er i bevegelse. I tillegg har du 4-punkts sele og en meis som er fullt justerbar både i rygg- og sittehøyde.
SJEKK PRISEN →
VAUDE Shuttle Base
Shuttle Base er en lett og praktisk bæresele som passer til de aller fleste utflukter. Her får du en svært lett bæremeis som fortsatt har godt med lagringsplass og smarte løsninger. Blant annet finnes det flere utvendige lommer og fullt justerbart sete for barnet.
SJEKK PRISEN →

Bæremeis test: Her er våre vinnere


1. Osprey Poco Lt Bæremeis – Best i Test

 Osprey Poco Lt bæremeis - Bæremeis best i test

SJEKK PRISEN →

Osprey er kjent for produkter av høy kvalitet og med svært praktiske løsninger. Det har de nå klart å pakke inn i en svært allsidig bæremeis med flere smarte funksjoner. Med utgangspunkt i Osprey sitt patenterte bæresystem gir bæremeisen god komfort og passform gjennom hele turen. Dette sikrer både store og små en god turopplevelse uansett om dere legger ut på et lite eller stort eventyr. 

Når barnet skal sitte i en bæremeis over tid er det viktig med god støtte, trygghet og komfort. Bæremeisen er derfor svært praktisk da dere kan utforske omgivelsene fra samme synspunkt, uten at barna blir slitne av å være med på tur. Skulle det være på tide med en blund vil den integrerte nakkestøtten fungere utmerket som pute. Dette betyr at de voksne kan legge opp til en lenger tur til fots, uten at de trenger vogn eller frykte for at barna blir slitne. 

Bæremeisen er utstyrt med flere strategiske lommer, blant annet et hovedrom med glidelås i bunnen for enkel tilgang. Dette betyr at man kan få tilgang til innholdet uten at man trenger sette fra seg bæremeisen samtidig som det holder nysgjerrige fingre unna det du har i sekken. Med en egenvekt på bare 2.3 kg er sekken svært lett og gir lav belastning på ryggen. Det polstrede hoftebeltet gjør at du slipper bevegelse i bæremeisen og dermed redusere belastningen på skuldrene også. 

Er du på jakt etter en bæremeis som er komfortabel både for foreldre og barn er dette et utmerket alternativ. Den lave egenvekten, komfortable passformen og smart funksjonaliteten sørger for at alle vil ha en positiv opplevelse når familien legger ut på nye eventyr. Muligheten til å integrere drikkesystem og den innebygde solskjermen gjør at du slipper dra med deg unødvendig ekstrautstyr på turen.

Les mer →


2. Osprey Poco Plus Bæremeis – Premium Alternativ

Osprey Poco Plus 2020

SJEKK PRISEN →

Med Plus varianten av den tradisjonelle Poco bæremeisen har Osprey tatt det hele opp et nivå. Økt bærekapasitet, bredere hoftebelte og langt flere justeringsmuligheter er noe av det du vil finne på denne luksuriøse bæremeisen. Med utgangspunkt i bæresystemet AirSpeed ™ benytter ryggpanelet trampolinenetting som gir en svært behagelig og luftig opplevelse.

Osprey har inkludert all funksjonaliteten fra standardmodellen og lagt til en rekke nye. Blant annet vil du finne avtakbar solskjerm med UPF50+ beskyttelse, et integrert ryggespeil og en praktisk løkke for festing av leketøy på turen. Du får også med et integrert regntrekk og romslige nettinglommer som er strategisk plassert på hver side, samt på hoftebeltet. Dette gjør at du enkelt har tilgang til alt fra snacks og mobiltelefon, til ekstra smokk og annet du måtte trenge på turen. Alt uten å måtte ta av deg bæremeisen. 

Til tross for at Poco Plus er både større og har mer funksjonalitet enn standardmodellen har dette økt vekten marginalt. Bæremeisen veier kun 3,58 kg som gjør at den fortsatt er enkel å ha med på tur. Osprey har også sørget for at bæremeisen er kompatibel med Hydraulics ™ drikkesystem og har flere kompresjonslommer. Brystremmen gir god støtte og har en integrert nødfløyte strategisk plassert. 

Dersom du er på jakt etter det absolutt beste innen turutstyr vil Poco Plus være et utmerket alternativ. Bæremeisen er spekket med smart funksjonalitet, men er også svært lett og slitesterk. Osprey har tatt i bruk sin egen patenterte teknologi og tilføyd smarte løsninger gjennom hele designet. Dette har resultert i en bæremeis som er kompatibel med flere drikkesystemer, har integrert regntrekk og er en svært komfortabel stol for barnet.

Les mer →


3. Osprey Poco Child Carrier – Mest komfortabel

Osprey Poco Child Carrier

SJEKK PRISEN →

Med utgangspunkt i det samme bæresystemet som Osprey benytter i sine prisbelønte ryggsekker, har de videreutviklet dette til å bli en svært slitesterk og komfortabel bæremeis. Utstyrt med Osprey sitt innovative ryggsystem bestående av oppspent netting og høy ventilering. Dette sikrer at både barnet oppi bæremeisen og den som har meisen på ryggen får en komfortabel opplevelse på tur. 

Du kan tilpasse det meste i bæremeisen med blant annet justerbare sikkerhetsseler, sete og fotbøyler. Dette sikrer enkel justering og gjør bæremeisen tilpasningsdyktig uansett størrelse på barnet. De som har vært på tur med små barn før vet hvor viktig det er med enkel tilgang på både vann og snacks underveis. Dette har Osprey løst med en rekke nettinglommer som er strategisk plassert og enkle å nå uten at du trenger ta av deg bæremeisen. Den løsningen vi kanskje liker aller best med Osprey sine bæremeiser er den integrerte solskjermen med UPF50+ beskyttelse. Dette gjør at barnet kan være utendørs hele dagen uten frykt for de skadelige solstrålene på sensitiv hud. 

Som med alle Osprey sine produkter er også Poco bæremeisen full av smart funksjonalitet. Dette inkluderer blant annet elastiske sidelommer, avtagbar siklesmekke, integrert støtte, gripehåndtak, kompatibilitet med Hydraulics ™ drikkesystem og mye mer. 

Ønsker du en bæremeis som gir god komfort og har en rekke smarte funksjonaliteter uten å bruke penger på premium versjoner vil dette være et utmerket alternativ. Osprey sin Poco er basert på et veltestet system og gir god komfort for både for bærer og passasjer. Med en komfortabel tur vil eventyrlysten raskt blomstre og du bør ikke bli overrasket om ungene fort vil ut på nye turer.

Les mer →


4. Lilletind Child Carrier – Budsjett alternativ

Osprey Poco LT Child Carrier

SJEKK PRISEN →

Bergans har utstyrt nordmenn med robuste bæresystemer i over 100 år. Systemet som alltid er klart for nye eventyr sikrer en behagelig ferd for både fører og passasjer. Ved å benytte Bergans sitt avanserte polstringssystem sitter bæremeisen godt på ryggen samtidig som ventileringen forhindrer at du blir varm. 

Denne bæremeisen fra Bergans kommer med et polstret hoftebelte for best mulig komfort. I tillegg kan både skulder og brystreimer justeres slik at du sikrer optimal passform i alle ledd. Dette sikrer en lavere belastning på skuldre og og rygg, fordi hoftebeltet fordeler mye av vekten jevnt over. Samtidig vil god passform sikre en behagelig tur for passasjeren din med minst mulig gynging når dere er i bevegelse. 

Selve meisen er utstyrt med justerbart sete, sikkerhetsseler og et behagelig stoff. I tillegg har du hodestøtte som gjør at barnet fint kan sove mens dere er i bevegelse uten at det får sleng på hodet. Alt dette får du til en svært hyggelig pris. Med andre ord kan du få et avansert og veltestet bæresystem til en pris de færreste konkurrenter kan bryne seg på. 

Om du skal ut på tur for første gang kan det være lurt å investere i en behagelig bæremeis, men kanskje ikke den dyreste. Dette gir mulighet til å se hvordan barna liker det å sitte i en bæremeis, samtidig som dere kan venne dere til denne form for tur. Med Bergans sitt prisbelønte bæresystem kan du være trygg på høy komfort og et materiale som holder seg lenge. 

Les mer →


5. Bergans Kids Trekking – Fleksibel

Bergans Kids Trekking

SJEKK PRISEN →

Kids Trekking er Bergans sin tøffeste og mest fleksible bæremeis. Det spørsmål mange har er når kan barn sitte bæremeis? Men dette er ikke noe problem med Bergans Kids Trekking. Her kan du enkelt justere sittehøyde og rygg etterhvert som barnet vokser som sikrer lang brukstid på bæremeisen. Meisen er bygget på Bergans sitt prisbelønte bæresystem og mer enn 100 års erfaring som produsent av ryggsekker. 

Alle bæreremmer er sydd i fukttransporterende materiale som enkelt transporterer bort fukt og varme når dere er i bevegelse. I tillegg er den utstyrt med støtteben som gjør det mulig å sette fra seg for enkel innsetting og uttaking av barnet fra meisen. Resten av sekken er produsert i det slitesterke polyester ripstop materialet som Bergans benytter til ryggsekker og utstyr beregnet på alle forhold norsk natur kan by på.

Når det står på meritter er det lite som kan måle seg med Bergans. Selskapet har utstyrt alt fra Amundsen sin ferd til Sydpolen, Hillary på sitt første bestigning av Mount Everest og eventyreren Shackleton på sine eventyr. Med over 100 års erfaring fra noen av de mest værharde områdene på kloden kan du trygt overlate funksjonalitet til Bergans. Dette er også erfaring de har tatt med når de skulle utvikle en bæremeis med bred funksjonalitet.

Vil du ha en bæremeis som er fleksibel og slitesterk er Bergans Kids Trekking et utmerket alternativ. Gjennom selskapets mer enn 100 års historie har de bygget seg opp enorm kunnskap og flere patenterte løsninger underveis. Dette har resultert i utstyr av høy kvalitet og med en rekke smarte funksjoner. 

Les mer →


6. VAUDE Shuttle Base – God lagringsplass

VAUDE Shuttle Base

SJEKK PRISEN →

VAUDE sin bæremeis er enkelt utstyrt, men tilbyr godt med lagringsplass og en svært lav egenvekt. Produsent har lagt vekt på et minimalistisk design, men fortsatt gjort plass til flere store lommer og en lagringskapasitet på hele 20 liter. Dette gjør at du kan få med seg alt av nødvendig utstyr for en hyggelig dagstur i solen. 

Polstring mot ryggen og flere justerbare stropper sørger for at barnet sitter godt i meisen og unngår unødvendig gynging mens dere er i bevegelse. Det justerbare hoftebeltet kommer med god polstring og sørger for at bæremeisen sitter godt på ryggen. Shuttle Base har en egenvekt på kun 2, 56 kg som er blant de letteste i denne testen, uten at dette går utover funksjonalitet og robusthet. 

I tillegg kan du velge mellom to forskjellige farger. Du kan gå for den tradisjonelle sorte eller en sprek rødfarge som gjør deg godt synlig når dere løper ut på nye eventyr. Utslagbare støtteben gjør at du enkelt kan sette fra deg bæremeisen. På denne måten er det enkelt å plassere barnet før du selv stropper på deg bæremeisen og ta barnet ut etterpå. 

Vil du ha bæremeis med lav vekt, men fortsatt har mulighet til lagring, er Shuttle Base et utmerket alternativ. Du får en bæremeis med hele 20 liter kapasitet og en egenvekt på bare 2,56 kg. På denne måten kan du ha med deg det mest nødvendige for en kort tur, men slipper å bære med deg en rekke ekstrautstyr som er bedre egnet på lange eventyr.

Les mer →


Spørsmål og svar

Hvor gammel bør et barn være før det kan sitte i bæremeis? 

Barnet bør minst være syv måneder før det kan settes i en bæremeis, men det er viktig at barnet klarer sitte på egenhånd før du tar i bruk bæremeis. En god huskeregel er at barnet klarer sitte oppsatt uten støtte i en tilsvarende tid som det skal sitte i bæremeisen.

Hvor lenge kan et barn sitte i bæremeis?

Dette er svært individuelt, men det er viktig å huske at barnet ikke sitter lenger i en bæremeis enn det klarer å sitte på egenhånd. Grunnen til dette er belastningen som bæremeisen påfører barnet og dersom de ikke klarer sitte selv kan det raskt bli ubehagelig. 

Bør en bæremeis ha nakkestøtte?

Dersom du skal ut på en lenger tur eller nær leggetid bør du velge en bæremeis som har nakkestøtte. Barnet kommer til å gynge så lenge dere er i bevegelse og en nakkestøtte kan derfor støtte opp under hodet når barnet sovner. 

Hvor tung er en bæremeis?

En bæremeis er en kombinert ryggsekk og bæresele for barnet. Dette innebærer at det blant annet er en rekke aluminiumsstenger og lignende som gjør sekken tyngre. I snitt veier en bæremeis mellom 3,5-4 kilo uten innhold. 

Hva følger med bæremeisen?

De fleste bæremeiser kommer uten ekstrautstyr, men muligheten til å tilføye dette. Allikevel er det ikke alle som har behov for slikt utstyr, da blant annet Osprey sine kommer med både lagringsplass og solskjerm montert i bæremeisen fra før.

Legg igjen en kommentar