Barnegrind Test: Markedets 7 Beste barnegrinder (2024)

Barnegrind

I vår barnegrind test kan du i løpet av noen få sekunder få en oversikt over hvilke produkt du burde kjøpe. Etter vår analyse var det disse 7 som utmerket seg i form av god pris, kvalitet og brukervennlighet. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

VÅRE favoritter

 • Tar lite plass
 • Sikker i bruk
 • Enkel bruk og montering
SJEKK PRISEN →
 • Kan formes etter behov
 • Enkel montering
 • Høy og sikker
SJEKK PRISEN →
 • Sikker
 • Nesten usynlig
 • Mye for pengene
SJEKK PRISEN →

Barnegrind test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
BabyDan Flex XXL Sikkerhetsgrind
Dansk kvalitet og skandinavisk design, og sikkerhet med EU-standard. Dette er en ekstra stor barnegrind som gir barna nok av plass til å boltre seg i trygghet, og som vil passe bra inn i selv de fleste hjem.
SJEKK PRISEN →
Lascal Kiddyguard Avant Sikkerhetsgrind 120 cm
Denne sikkerhetsgrinden er perfekt for å sikre trapper, døråpninger eller lignende på oppti 120 cm. Den er godkjent både i EU og USA, og er regnet som en av de mest praktiske og diskrete løsningene for sikring av trapper.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Guard Me
BabyDan-modellen er utviklet for å være anonym. Den holder seg ut av syne når du ikke bruker den, og gjør jobben perfekt og holder barna trygge når du trenger den mest. Den kan forlenges etter ønske for å passe der man trenger den mest.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Lekegrind Flex
Lekegrinden er et avlukket område, hvor barnet kan leke trygt og komfortabelt. Den passer hvor som helst i huset, og gir barnet rikelig med plass å leke i.
SJEKK PRISEN →
SEGR Sikkerhetsgrind Standard 150cm
Vi nordmenn har et ømt punkt når det gjelder møbler laget av skikkelig trevirke. Dette er ei solid sikkerhetsgrind av solid bjørk som vil bidra til å gi hjemmet ditt et koselig og tradisjonelt preg. Den kan både svinges og åpnes oppover, og kommer til en hyggelig pris.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Flex XL Sikkerhetsgrind
Modellen består av fire seksjoner pluss en grind-åpning som gjør at man i de fleste tilfeller kan sperre av mer enn nok plass. Grinden gir deg også større frihet ettersom du stenger av harmfulle objekter fra barnet, og ikke motsatt som den klassiske barnegrinden.
SJEKK PRISEN →

Barnegrind test: Her er våre anbefalninger

1. BabyDan Flex XXL Sikkerhetsgrind – Best I Test

SJEKK PRISEN →

Sikkert design

BabyDan er et navn som nok klinger kjent hos mange foreldre, og er en anerkjent modell i Norden. Denne danske produsenten er kjent for sin fokus på sikkerhet og stilig skandinavisk design. Når det gjelder BabyDan Flex XXL, så er dette en sikkerhetsgrind av ekstra stor størrelse som for eksempel kan brukes til å dele et rom slik at man kan begrense barnets tilgang til deler av rommet.

Enkel bruk for voksne

BabyDan Flex XXL Sikkerhetsgrind består av fire brede seksjoner og en dørseksjon som gjør det lett for voksne å komme og gå som de vil. Dette er en stor barnegrind som passer utmerket dersom man for eksempel ønsker å dele av en større del av rommet og bruke det som lekeplass for barna. Mange bruker også denne barnegrinden som beskyttelse for å forhindre at barn får tilgang til peisen der de kan brenne seg.

Relativt stor

Med en høyde på 71 centimeter er det vanskelig for selv de mest ihuga klatrerne å komme seg over denne sikkerhetsgrinden. Totalt er BabyDan Flex XXL Sikkerhetsgrinden hele tre og en halv meter. I tillegg er det mulig å kjøpe flere seksjoner i tillegg, slik at denne sikkerhetsgrinden faktisk kan bli så lang som du vil ha den. Du kan feste grinden til veggen med kraftige fester som kommer med i pakken når du kjøper den. Totalt veier standardpakken 14,3 kg.

BabyDan Flex XXL Sikkerhetsgrind har alle de relevante EU godkjenningene som garanterer tryggheten for barnet ditt, men selv ikke det beste sikkerhetsutstyret kan hjelpe deg dersom du ikke bruker det slik det er ment for å brukes.

For eksempel, dersom du bruker sikkerhetsgrinden foran peisen må du naturligvis huske på å holde avstanden mellom peisen og sikkerhetsgrinden på minst 75 cm slik at grinden ikke blir varm, eller for å unngå at at barnet kan strekke seg gjennom sikkerhetsgrinden og brenne seg.

Kan utvides

Det er mulig å kjøpe forlengelser for BabyDan Flex XXL Sikkerhetsgrinden som tilbehør. De forskjellige typene tilbehør man kan kjøpe inkluderer en forlengelse av medium lengde, som forlenger grinden med 33 cm, en større størrelse av forlengelsesesdeler med 72 cm er også tilgjengelig slik at du kan få grinden akkurat så lang som du trenger den.

I tillegg kan man kjøpe ekstra dørseksjoner for å lettere kunne ha adgang til barna sitt lekeområde fra flere steder. Man kan også kjøpe ekstra veggfester om dette skulle trenges, for eksempel dersom man ønsker å ha muligheten til å flytte sikkerhetsgrinden mellom forskjellige steder og sette den opp uten å også måtte flytte veggfester.

Fordeler

 • Kan formes etter behov
 • Enkel montering
 • Høy og sikker

Ulemper

 • Kan være litt stor

Les mer →


2. Lascal Kiddyguard Avant Sikkerhetsgrind 120 cm – Perfekt For Trapper

SJEKK PRISEN →

Enkelt design

Trapper kan være spennende for nysgjerrige barn, og eksponering for trapper burde skje trinnvis og sikkert. For de som ikke vil la skjebnen ta seg av det sikkerhetsmessige har den svenske produsenten Lascal utviklet en meget praktisk sikkerhetsgrind som de har kalt Lascal KiddyGuard Avant.

Dette er en smart sikkerhetsgrind som kan åpnes og lukkes med en hånd. Dette er også en veldig anonym sikkerhetsgrind som nesten ikke viser i hjemmet ditt, samtidig som den holder barna trygge.

Tar lite plass i hjemmet

Lascal KiddyGuard Avant bruker et smart såkalt rullegardin-system som gjør at denne sikkerhetsgrinden tar veldig lite plass i hjemmet ditt. Denne sikkerhetsgrinden har også en av de desidert smarteste låsemekanismene i markedet, inkludert en unik timer-funksjon. Med timer-funksjonen kan du velge hvor lenge grinden forblir ulåst når du går gjennom den.

Godkjent i EU og USA

Denne sikkerhetsgrinden har blitt nøye testet, og er godkjent i både EU og USA. Kjemikaliene som er brukt i produksjonen av denne sikkerhetsgrinden er også godkjente som sikre for bruk i produkter ment for barn.

Anerkjent model

Med sin høye kvalitet, smarte løsninger og fleksible monteringsmuligheter ble denne sikkerhetsgrinden blant annet kåret som best i test i Sverige i 2016

Lascal KiddyGuard Avant sikkerhetsgrinden er spesialtilpasset for trappeoppganger, men passer godt for ethvert sted der man vil sikre en åpning med bredde på opptil 120 cm. Den installeres med et lite 89,6 cm høyt som festes til veggen på den ene siden, som barnegrinden rulles ut fra.

Fordeler

 • Tar lite plass
 • Sikker i bruk
 • Egnet for trapper og åpninger
 • Enkel bruk og montering

Ulemper

 • Kostbar

Les mer →


3. BabyDan Guard Me – Tar Lite Oppmerksomhet

SJEKK PRISEN →

Anonymt design

En av de tingene som frustrerer mange når det gjelder sikkerhetsgrinder er at de tar mye plass og at de kan se litt rotete ut i huset. Barn er tross alt en langvarig forandring i livssituasjonen til en familie, så det er viktig å kunne tilpasse seg dette på en måte man også selv er fornøyd med.

For mange betyr dette å ha et hus som er fint og ryddig, og som man føler er greit å invitere venner inn på en kopp kaffe i. Sikkerhetsgrinder kan da være en av tingene som det kan være greit å kunne sette til side, men de tar ofte opp en del plass.

Her er BabyDan Guard Me litt forskjellig fra mange av de tradisjonelle sikkerhetsgrindene i markedet. Dette er nemlig en ny type sikkerhetsgrind som du feller tilbake når du åpner den. Den kan lett monteres der den ikke viser så mye, for eksempel bak en vegg, slik at den, for eksempel ikke blir synlig fra stuen når den monteres på kjøkkenet.

For dørkarmer og trapper

BabyDan Guard Me er en veldig fleksibel løsning som man kan bruke for de aller fleste typer døråpninger enten de er smale eller brede. Du kan montere den inne i en dørkarm, eller utenfor. Trappeoppganger og trappenedganger er naturlig nok noen av de mest populære stedene hvor denne sikkerhetsgrinden monteres. Det er veldig enkelt og greit å montere sikkerhetsgrinden.

Enkel å åpne

Låsemekanismen som brukes i BabyDan Guard Me er av en veldig praktisk design som gjør det lett for en voksen person å åpne grinden med en hånd. Samtidig har grinden et to-stegs låsesystem som gjør det umulig for barnet selv å åpne grinden. Selv om at det har blitt rapportert at knappene kan være litt vrien.

Sikker

Sikkerhet er naturligvis blant de viktigste faktorene når man vurderer barnegrinder ettersom deres hovedformål jo er å ivareta sikkerheten til barna i huset. BabyDan Guard Me følger de nyeste sikkerhetsstandardene. Den er også 100% PVC-fri.

Dersom man monterer BabyDan Guard inne i en dørkarm passer den for dørkarmer med mål som er mellom 64,5 og 89 cm. Dersom man monterer den utenfor en dørkarm passer den for dørkarmer på mellom 55 og 79,5. Det finnes også forlengere som kan kjøpes som tilbehør dersom du trenger en bredere barnegrind.

Oppsummert

 • Sikker
 • Nesten usynlig
 • Mye for pengene

Ulemper

 • Litt vanskelige knapper

Les mer →


4. BabyDan Lekegrind Flex – Egen Lekematte For Barn

SJEKK PRISEN →

Eget lekeområde for små barn

BabyDan Lekegrind Flex er en barnegrind som produsenten beskriver som en lekehage for barn. Dette er en grind som kan plasseres hvor som helst inne i hjemmet ditt og som blir som en myk og komfortabel oase der barnet kan utforske pusle med favorittlekene sine uten at man trenger å bekymre seg for farer.

Utnytter plassen godt

Som mange andre barnegrinder er BabyDan Lekegrind Flex femkantet. Dette er den ideelle fasongen for en barnegrind fra et sikkerhetsmessig perspektiv ettersom det er vanskeligere for en femkantet sikkerhetsgrind å velte enn det er for eksempelvis en lekegrind med en firkantet fasong. I tillegg betyr en femkantet fasong at barnegrinden har åpnere hjørner, og derfor føles mer romslig for barnet å leke i.

Komfortabel matte

Femkantet fasong er kanskje ideelt for en barnegrind, men det bringer også med seg visse problemer. For eksempel er det vanskelig å finne femkantede underlag som passer en slik fasong. For å løse dette problemet leveres BabyDan Lekegrind Flex komplett med en fin og tilpasset lekematte som kommer i vanlig grå farge eller med et stripete mønster.

BabyDan Lekegrind Flex kommer i hvit farge. Den har en omkrets på 360 cm. Den består av fem sider, hvorav den ene siden er en inngangsdør til barnegrinden. Den er også anbefalt av velgenklere.no.

Fordeler

 • Sikker og praktisk
 • Plassbesparende
 • Komfortabel for barnet

Ulemper

 • Vil ikke kunne brukes i trapp eller åpning
 • Nogenlunde kostbar

Les mer →


5. SEGR Sikkerhetsgrind Standard 150cm – Tidløs, Men Smart Klassiker

SJEKK PRISEN →

Enkel og klassisk

Avanserte løsninger finnes det mye av, men det enkle og klassiske designet er fortsatt en sikker vinner for mange.

For de som liker en mer tidløs og tradisjonell løsning er SEGR Sikkerhetsgrind Standard den perfekte løsningen. Dette er en barnegrind som er laget av naturlig og solid bjørk. Dersom man ser bort fra at det er noe ekstra koselig med tre som materiale, så har dette materialvalget fortsatt sine fordeler. For eksempel kan man veldig lett tilpasse størrelsen på barnegrinden enkelt og greit med å sage av litt i enden dersom den er for lang.

Praktisk

Til tross for sitt hjemmekoselige og tradisjonelle utseende er SEGR Sikkerhetsgrind Standard absolutt ikke noen dum grind. Den smarte åpne-mekanismen denne grinden bruker gjør det mulig å åpne grinden både sidelengs og oppover for deg som instinktivt heller foretrekker Ferrari stilen.

Fordeler

 • Enkel og praktisk
 • Hyggelig pris
 • Klassisk utseende

Ulemper

 • Vil ta litt mere plass enn trekkgrinder

Les mer →


6. BabyDan Flex XL Sikkerhetsgrind – Den Perfekte Sikkerhetsgrinden For Peis

SJEKK PRISEN →

Beskytter harmfulle objekter fra barn

Når kulda begynner å trenge på er det mer enn bare kulda mange har å bekymre seg for. Det er fint og koselig med fyr i peisen, men for de aller minste kan dette være nesten for fint og koselig. Brent barn skyr ilden sies det. Men det er få av oss som ønsker at de aller minste skal få lov til å finne ut av dette selv. Flammer er fascinerende, og for de minste kan dette være noe som er veldig spennende å utforske.

Med BabyDan Flex XL kan du effektivt utsette den dagen da de små lærer leksen med ild og varme til de har vett nok til å forstå hvor farlig det egentlig er. BabyDan Flex XL er en fleksibel barnegrind som ofte er brukt for å beskytte barn fra varme ovner eller lignende farer i huset.

Den kan settes opp i et hjørne eller et annet sted. Plasseringen av de fire seksjonene og av grind-åpningen kan man selv tilpasse ettersom hva som passer best i boligen. Denne barnegrinden kommer også med veggfester for å forsikre at selv de mest motiverte barna ikke kommer gjennom.

Pass på varmen

De fleksible seksjonene i BabyDan Flex XL gjør det mulig å bruke dette barnegrind-systemet på en rekke forskjellige måter og til mange forskjellige formål. Noen eksempler er bruk for sikring av ovn eller grill, foran verandadøren, eller for sperring av brede døråpninger inne. Det er selvfølgelig også mulig å bruke den som lekegrind.

Dersom du planlegger å bruke BabyDan Flex XL til å beskytte barna fra peis eller grill er det viktig å huske på at du bør forsikre deg om at avstanden mellom grillen eller peisen og barnegrinden for sikkerhets skyld er minst 75 cm. Dette er for å unngå at grinden blir varm, og for å forhindre at barnet skal kunne nå frem til, og brenne seg på peisen eller grillen.

Enkel åpning

Det er som regel mye aktivitet som pågår i et barnehjem. Det at barnegrinden kan åpnes med en eneste hånd av voksne gjør Flex-serien derfor veldig praktiske. BabyDan Flex XL kommer også med flere forskjellige typer praktisk tilleggsutstyr.

For eksempel kan du legge til forlengelser på enten 33 cm eller 72 cm dersom du trenger å avgrense et større område. Du kan også kjøpe flere veggfester. Dette kan være veldig nyttig dersom du for eksempel vil bruke den samme barnegrinden på flere forskjellige steder. Du kan også legge til ekstra dørseksjoner dersom du trenger flere innganger til barnegrinden.

Fordeler

 • Gir deg frihet
 • Enkel åpning

Ulemper

 • Ikke så praktisk for trapp

Les mer →


For Å Beskytte Barn I Ung Alder

Barn er nysgjerrig. Man vet aldri hva de kommer til å finne på, og det vet de ofte ikke selv heller. For det meste er dette koselig og moro. Noen ganger er det frustrerende, men det kan vi leve med. Det vi ikke kan leve er tanken på at barna våre er i fare. Selv om dagens hus er sikrere enn de var før i tiden er det fortsatt mye som kan være farlig når man er liten og verden er ny og stor.

Et bord med duk og tunge dekorasjoner på, en stor, vennlig og veldig leken hund, en varm ovn, høye trapper eller avsatser, elektriske dupeditter, eller kanskje døra ut til verandaen eller hagen. Ting vi ser på som helt harmløse og nyttige i hjemmet vårt kan innebære risiko for et lite og sårbart barn.

Et lite barn krever konstant tilsyn, men dette er lettere sagt enn gjort. Det er det øyeblikket man vender blikket bort at uhellet skjer. Det er dette som er bakgrunnen for barnegrinder. Med en barnegrind kan man holde styr på hvor barnet er. Dette er en sikker sone der vi som foreldre kan kontrollere at barna ikke finner noe de kan skade seg med.

Brukere og bruksområder

Barnegrindens forgjenger var kanskje grindsengen, og velkjente små lekegrinder med myke tepper oppi som barna kunne boltre seg i, men i dag er det mange som ser barnegrinder på en litt annen måte. For barn er det veldig viktig å kunne ha sosial kontakt med resten av familien, så dersom man setter dem fast i en firkantet lekegrind er dette ikke veldig morsomt for barnet som helt sikkert ønsker å være sammen med de andre.

Barn er også små oppdagere. Elt er spennende, og en del av utviklingen til barnet er å løpe rundt og utforske og lære nye ting. Dersom barnet stenges inne i en liten grind er det lite å utforske. Derfor er dagens barnegrinder ofte i større grad fokusert på å omgjøre huset til barnets sikre sone. Dermed kan barnet være sammen med resten av familien, utforske fritt i hele huset, og være trygg, alt på en gang.

I en slik sammenheng brukes barnegrinder ofte til å sperre tilgangen til farlige områder i huset. For eksempel trapper der barnet kan falle og slå seg. Varme ovner og komfyrer, eller farligere steder slik som kjøkken eller bad. Barn er også kjent for å være mestere i kunsten å ødelegge. Noen bruker derfor også barnegrinder til holde små barn borte fra steder i huset der de oppbevarer knuselige gjenstander eller ting som barna ellers lett kan ødelegge.

I denne undersøkelsen har vi sett på en rekke barnegrinder og hvordan de lever opp til

Dette Vektlegges I Undersøkelsene

Sikkerhet

Sikkerhet er uten tvil det viktigste når det gjelder barnegrinder. Sikkerheten er tross alt hovedgrunnen for at folk i det hele tatt kjøper barnegrind. Her ser vi i testene våre på om barnegrindene har de relevante godkjenningene slik som for eksempel EN1930:2011.

Vi ser også på hvilke stoffer som brukes i barnegrinden, og om noen av stoffene brukt er på listen ove farlige kjemikalier.

Låsemekanismen får også en del fokus i testene våre. Det skal ikke være mulig for et barn å åpne en barnegrind, samtidig som den selvfølgelig må være praktisk for voksne.

Brukervennlighet

Barnehjem har ofte høyt aktivitetsnivå. Dette betyr vanligvis at mye trafikk kan forventes inn og ut av barnegrinden. Dersom den er utstyrt med et låsesystem som er klossete og vanskelig kan dette fort frustrere de voksne i huset. Det er også veldig viktig at en barnegrind kan åpnes med bare en hånd ettersom mange voksne vil åpne denne mens de fortsatt holder et barn på armen.

Design

Barnegrinden er en del av møblementet i hjemmet ditt. Det er derfor viktig for mange at denne skal kunne passe godt inn i hjemmet. Her finnes det hovedsaklig to alternativer. Det ene alternativet er å lage barnegrinder som er stilige og hjelper med å sette et spesifikt preg på hjemmet. Det andre alternativet er anonyme diskrete løsninger som hverken bidrar negativt eller positivt til hjemmets utseende.

Fleksibilitet og Innovasjon

Hvert hjem er forskjellig. Det er derfor veldig vanskelig å lage en barnegrind som passer for alle hjem og alle familier. Dette er en av de tingene vi har sett nøye på i denne testen, og vi gir derfor poeng for fleksibilitet og innovasjon.

I testen vår ser vi blant annet på hvordan barnegrindene håndterer problemet med forskjellige mål på områdene som skal avsperres. I tillegg ser vi på hvor mye plass barnegrinden tar i hjemmet, og hvordan den eventuelt kan lagres for å ta mindre plass dersom dette er nødvendig.

I tillegg ser vi på løsemekansismen, og hvor praktisk og innovativ denne er.

Legg igjen en kommentar