Barnevogn Test: Markedets 7 Beste Kombivogner (2023)

På utkikk etter ny barnevogn? Vi har lagt inn flere timer med sammenligning og research av kombivogn for å finne den som best passer dine behov og ditt budsjett.

VÅRE favoritter

 • Mye for pengene
 • Enkel å håndtere
 • Lett å styre
SJEKK PRISEN →
 • Høy kvalitet
 • Store hjul med god styring
 • Komfortabelt for barnet
SJEKK PRISEN →
 • Praktisk og lett
 • God kvalitet
 • Mye for pengene
SJEKK PRISEN →

Barnevogn Test: Kombivogn For Alle Behov Og Budsjett

Å investere i barnevogn og annet utstyr for barnet kan fort bli kostbart, derfor kan det lønne seg å sjekke ut vogner som passer til alle typer anledninger. Det er nettopp her kombivogn er genial, den er et perfekt alternativ for deg som ønsker ei vogn som passer alle anledninger og aktiviteter. Man får både bagvogn, finvogn og sportsvogn i ei og samme barnevogn.

Vi har sammenlignet og sjekket ut 15 av markedets mest populære kombivogner i flere prisklasser og med forskjellige egenskaper. I testen har vi vurdert pris, brukervennlighet, terrenghåndtering, styring og kvalitet. Vi har ikke selv testet modellene, men vurderingen er basert på andre tilgjengelige kilder og omtaler.

BILDE PRODUKT
Bugaboo Fox 3
Ei komplett barnevogn som passer til alle typer bruk
SJEKK PRISEN →
Stokke Xplory® X Stroller and Carrycot
Kompakt og lett barnevogn som er enkel å håndtere
SJEKK PRISEN →
UPPABABY Vista V2
Elegant barnevogn som tilpasser seg barnets behov
SJEKK PRISEN →
Charley Stroller
En enkel og rimelig modell som passer godt til byturer
SJEKK PRISEN →
Bugaboo Ant Vogn
Barnevogn For Reiser Og Småturer
SJEKK PRISEN →
Bugaboo Cameleon3 Plus
Med 15 år med design bak seg har modellen rett til å bli kalt en klassiker.
SJEKK PRISEN →
Carena Søskenvogn
Den mest praktiske vognen for deg som triller på to
SJEKK PRISEN →

Barnevogn test: Her er markedets 7 beste kombivogner


1. Bugaboo Fox 3  – Markedets Beste Barnevogn

Bugaboo Fox2 Complete Alu Barnevogn

SJEKK PRISEN →

Den komplette barnevognen

Modellen fra Bugaboo er et av markedets mest populære modeller, og det er ikke uten grunn.
Den håndterer både asfalt og terreng på en flott og elegant måte, samtidig er det enkelt å styre og kontrollere vogna. Barnet er alltid beskyttet mot både vind, regn og sol. Perfekt for den som skal ha med seg vogna over alt.

Lett og sterk

Barnevogna kan lett bære barnet opptil det veier 22 kilo, samtidig som det har godt med oppbevaringsplass under setet. Selv om vognen har høy bæreevne er den tilpasset de som skal bære mye på vognen. Den er derfor utviklet med et utrolig sterkt, men lett materiale som enkelt kan brettes sammen, og kun veier 10 kilo.

Alle tekstiler kan tas av vognen og vaskes i vaskemaskinen, og et bærehåndtak kan monteres på vognen for ekstra balanse under bæring.

Ettersom den både er enkel å bære, styre og vedlikeholde er vogna meget brukervennlig.

Komfort for barnet

Komfort for barnet er viktig, det sovner lettere og har det vesentlig bedre i vognen om komforten er på plass. Fox-modellen er spesielt utviklet for at barnet skal ha det godt og trygt i vogna. Barnet kan ligge godt og tilbakelent i forskjellige vinkler, vognen er helt vanntett og solskjermet, det er også mulighet for sele og fotstøtte.

Du får med i både pose og sekk

Med vogna følger det med både regntrekk, kurv for å ha under setet, sele, fotstøtte og solskjerm.

Utstyrt med refleks

Det er strategisk plassert reflekser på barnevogna slik at den alltid skal være mest mulig synlig for andre trafikanter.

Oppsummert:

 • Høy kvalitet
 • Store hjul med god styring
 • Komfortabelt for barnet
 • Enkel å brette sammen og løfte
 • Har ekstralommer på innsiden

Les mer →

2. Stokke Xplory® X Stroller and Carrycot – Mest For Pengene

Stokke Xplory® X Stroller

SJEKK PRISEN →

Kompakt og lett

Vogna, som er designet i Norge, tar lite plass og er lett å frakte på. Plassen er utnyttet smart, og selv om den er liten så mangler ingenting. Den har fått høy sikkerhetsvurdering, beskytter barnet mot sol og regn, og barnet ligger godt og komfortabelt.

Tilpasser seg barnets behov

Noen ganger ønsker barnet å sove, andre ganger ønsker barnet å se mest mulig når dere triller en tur. Det har Beat-modellen tatt hensyn til, og vogna kan tilpasses etter hva som er best for barnet. Den kan både ligge komfortabelt i sovestilling, eller få sett mest av turen i sittestilling.

Lett å styre

Siden vognen er så kompakt og lett er det enkelt for deg som triller barnet å styre vogna, det gjelder både når man går på gangfelt, i trapper og motbakker. Når vogna skal inn i bilen eller i leiligheten er den også utrolig kompakt når man bretter den sammen.

10 kilo med bagasje

Til å være en såpass kompakt vogn rommer den 10 kilo med bagasje under setet.

Oppsummert

 • Mye for pengene
 • Kompakt og lett (veier 9,5kg)
 • Enkel å håndtere
 • Lett å styre
 • God bæreevne

Les mer →

3. UPPABABY Vista V2 – Sportslig Og Praktisk Barnevogn

UPPABABY Vista V2

SJEKK PRISEN →

Innovativ barnevogn

Den amerikanske barnevogna imponerer i hvor tilpasningsdyktig den er. Den kan både være bagvogn, sportsvogn og bærevogn med kun noen få justeringer. Den tar lite plass, og får fortsatt jobben gjort

Passer aktive familier

Vista strolleren er kraftig inspirert av sportsvogner. Den er lett, kompakt og enkel å ha med å gjøre. Det passer bra om man skal være mye ute i aktivitet samtidig som man ønsker å ha med litt bagasje.

Svært praktisk 

Et av målene under utviklingen av denne modellen var å gjøre det enklest mulig for foreldrene. Derfor er den lett å bære på, kompakt når den er brettet sammen, og kan være mange forskjellige vogner samtidig.

Tilpasser seg barnet

Barn liker å sove, de liker å oppleve ting, og det kan skje på en og samme tur. Derfor kan man enkelt justere vognen ut ifra hva du selv og barnet ønsker. Den er også støtdempende – slik at barnet i liten grad merker om man treffer en fortauskant eller lignende.

God kvalitet

Vognen er lagd i aluminium forsterket med magnesium. Dette gjør at vognen er svært solid samtidig som den er lett. Og for barnets del har vognen også fått en høy sikkerhetsvurdering.

Oppsummert

 • Praktisk og lett
 • God kvalitet
 • Tilpasser seg barnet
 • Mye for pengene

Les mer →

4. Charley Stroller – Billig Og Bra Barnevogn

SJEKK PRISEN →

Praktisk og kompakt

Charley Strolleren er en kompakt og enkel barnevogn som passer meget godt til turer i byen, parken og fornøyelsesparken. Den er tilpasset asfalt og hardt, flatt underlag. Den blir liten når den brettes sammen, har fått høy sikkerhetsvurdering, er ventilerende for barnet og skjermer godt for solen.

Kan bære 5 kilo med last

Den har kapasitet til å bære barn opptil 2o kilo, og last opptil 5 kilo slik at du får med deg det du trenger når dere er på tur.

Justerbar

Det kan endres hvilken stilling barnet kan hvile i, dette gjør man kun med en enkel justering. Det kan også justeres hvordan du ønsker å ha vognen pakket sammen, og på det minste tar vognen veldig liten plass.

Oppsummert

 • Mye for pengene
 • Passer godt til byturer
 • Tar liten plass

Les mer →

5. Bugaboo Ant Vogn – Barnevogn For Reiser Og Småturer

SJEKK PRISEN →

Kompakt vogn

For deg som skal ut å reise eller ut på bytur er det gunstig å ha ei vogn som er lett å trille, som tar liten plass – men samtidig gir deg lagringsplass. I utviklingen av Ant-vogna har virkelig plassen blitt brukt fornuftig.

Perfekt for bytur

Vogna har relativt små hjul, den er derfor best egnet for bytur eller trilling på asfalt. Den er også, på grunn av hjulene, veldig lett å styre. Og vogna tar ellers liten plass – du har fortsatt lagringskapasitet for det man trenger på reiser eller bytur.

Design den selv

Når du kjøper vogna kan du designe vesentlige deler selv, slik sikrer du å få med deg det du syntes er viktig

Oppsummert

 • Mye for pengene
 • Lett og kompakt
 • Perfekt for bytur og reise

Les mer →

6. Bugaboo Cameleon3 Plus – Pålitelig Barnevogn

 

SJEKK PRISEN →

Den klassiske kombivognen

Med 15 år med design bak seg har modellen rett til å bli kalt en klassiker. Grunnen til at den har holdt seg populær i så mange år kan nokk ha sammenheng med at det er en skikkelig allrounder: Den kan brukes på stranden, i parken, i byen og i skogen.

Sikkerhet og komfort for barnet

I tillegg til å være ei alt-i-et vogn, har den også blitt utviklet med tanke på barnets sikkerhet og komfort.
Barnet er alltid skjermet for sterk sol, vind og regn, du kan velge mellom flere forskjellige sitteposisjoner for barnet, og den har en fem-punktssele – som sikrer barnet i vognen.

Slitesterk og solid

Det klassiske designet er ikke bare vakkert å se på, men det er også slitesterkt – og barnevogna er lagd for å sikre flere barn etter hverandre.

Oppsummert

 • Mye for pengene
 • Klassisk design
 • Solid og slitesterk
 • Skikkelig allrounder

Les mer →

7. Carena Søskenvogn – Barnevogn For 2 Barn

SJEKK PRISEN →

For den voksende familien

Carena-vognen fungerer fint som barnevogn for både 1 og 2 barn. Det har et enkelt, men robust design, og er bygget slik at du alltid har enkel tilgang til begge barna.

Justerbar vogn

Vognen kan enkelt justeres ut fra hvilke behov du og barna har.
Både sitteposisjon, innpakning og liggevinkel kan justeres ut fra hva som passer best for dere. En kan også fjerne det ene setet om en for eksempel skal ta med kun et av barna ut på tur.

Har refleksdetaljer

Barnevognen er utstyrt med reflekser på strategiske plasser slik at den alltid skal være synlig for andre som ferdes forbi.

Rimelig og bra barnevogn

Vognen er relativt rimelig sammenlignet med flere av sine konkurrenter, og gir deg derfor mye for pengene. Det går ikke på bekostning av verken kvalitet eller brukervennlighet

Oppsummert

 • Mye for pengne
 • Justerbar
 • Utstyrt med reflekser
 • God kvalitet

Les mer →


Les Også

Test av markedets beste bilstol for barn

Hva skal jeg velge?

Det kan være utfordrende å velge barnevogn ettersom det er et så stort marked med mye å velge mellom, og mange forskjellige prisklasser og egenskaper. Barnevogna skal stort sett brukes hver dag over en lengre periode og det er derfor viktig at man finner det som passer ens behov.

En kan heldigvis navigere seg etter en rekke behovsavdekkende punkter:

Skal du bruke den på asfalt eller terreng?

Barnevogna trilles ofte på forskjellig grunnlag, og om en ofte befinner seg på ujevnt terreng langs landevei, park eller skog kan det være gunstig å investere i ei vogn med store robust hjul, klarering til bakken, god styring og eventuelt demping.

Om en som regel kun skal trille i byen eller på asfalt fungerer det derimot helt greit med mindre hjul siden underlaget ikke vil være like utfordrende.

Skal du bære mye bagasje samtidig?

Når man går med barnevogn får man ikke alltid med seg så mye annet, dyrebar last ligger oppe i vogna som krever din fulle oppmerksomhet. Spesielt om en skal bruke vogna en hel dag, eller om en skal bruke den mye så lønner det seg å se etter ei vogn som har tilstrekkelig med lagringsplass.

Det finnes kombivogner som har flere praktiske løsninger for lagring av varer.

Skal du trimme med vogna? – sportsvogn

Mange velger å bruke luftingen til å selv få litt aktivitet. Om du skal bruke lufteturen til å selv få litt trim fungerer ei sportslig vogn godt. De har store hjul, håndterlig svinging og er lette å farte med.

Det er mange kombivogner med et sportslig design.

Skal du løfte vogna ofte? 

Mange opplever at de må opp flere etasjer eller trappetrinn med barnevogna. Heldigvis har utvalgte modeller egne bærehåndtak som gjør bæringen enklere for deg.

Dette er spesielt gunstig om man triller mye alene, eller bor slik at man må bære vogna ofte.

Sammenleggbar barnevogn

Vogn tar stor plass.
For de med mindre leilighet kan det derfor være gunstig med en sammenleggbar vogn. De kan enkelt brettes sammen slik at de ikke tar så stor plass når de ikke brukes.

Skal du trille mye i mørket? 

Flere barnevogner har innebygde reflekser eller gode muligheter for å få montert på praktiske reflekser. Dette er gunstig om en skal trille mye i mørke omgivelser.

Prisklasse

Som alt annet kommer barnevogner i forskjellige prisklasser. De koster alt fra kroner 2 000,- til 30 000,-

Kvaliteten er også varierende, men en får veldig gode barnevogner i mellom 5 000,- og 15 000,- kroner.

Slike krav stiller vi til testen

Som det viktigste har vi tatt utgangspunkt i pris, brukervennlighet, terrenghåndtering, styring og kvalitet. Vi opplever at dette er noe de fleste vektlegger når de skal handle ny barnevogn og vil derfor være avgjørende for hvilken modell de velger.

Pris

Barnevogn er på ingen måte den billigste investeringen man gjør, men den er vesentlig for både din og barnets hverdag. En riktig barnevogn kan gjøre dagene for deg og flere barn vesentlig bedre.

Prisen varierer mellom 2 000,- og 30 000,- kroner. Man får virkelig ordentlig kvalitet mellom 5 000,- og 15 000,- kroner.

Vi har derfor basert testen for nettopp den prisklassen. Slik er man sikret en god barnevogn som kan vare flere kull.

Brukervennlighet

Hvor enkel er den å bruke?
En barnevogn en ikke får til å bruke skikkelig er nyttesløs

Hvilke praktiske løsninger har den?
Dette kan for eksempel være noe som sikrer barnet mot regn eller sol, det kan være oppbevaringslommer, bremser også videre.

Hvor lett er den å bære på?
Hvor tung den er og hvor lett den er å frakte opp en trapp uten å stresse barnet er viktig.

Hvor mye bagasje tåler den?
Det er hendig å kunne frakte bagasje når man er ute på tur.

Dette er spørsmål vi har stilt oss i det vi gjorde research på vognene.

Terrenghåndtering og styring

Når man går i parken eller på ujevnt terreng kan barnevogna fort bli tyngre å dra med seg.
Hvordan den håndterer forskjellig terreng har blitt vektlagt i testen. Her er det høy klarering, demping og store hjul som er gunstig.

Styring og håndtering er også høyt vektlagt.
Hvordan den er å manøvre er viktig ettersom man skal bruke vognen såpass mye.

Kvalitet

Ei vogn kan fint gjenbrukes til flere barn.
Da er det penger spart om en investerer i en modell med høy kvalitet.

Her blir det tatt hensyn til hvilket materiale vognen er bygd av og hvor robust konstruksjonen er.

Ta Godt vare På barnevognen

Barnevogna kan vare deg i mange år om du tar godt vare på den.
Den brukes ofte og blir derfor svært fort skitten, det anbefales derfor at en vasker den med jevne mellomrom.

Sjekk også at hjul og alle skruer er på plass med jevne mellomrom.

Legg igjen en kommentar