Test av barnevogn: De 6 beste på markedet (2024)

Å velge riktig barnevogn er en viktig beslutning for alle foreldre. Med så mange alternativer på markedet kan det være utfordrende å finne den perfekte vognen som passer både dine og barnets behov. Vi har gjort det enklere for deg ved å teste og sammenligne et bredt spekter av modeller og merker, slik at du enkelt kan finne den som passer best for deg og din familie.

I denne testen har vi vurdert barnevogner basert på faktorer som sikkerhet, komfort, design, brukervennlighet og pris. Vi har tatt hensyn til ulike behov og preferanser, slik at du kan finne en barnevogn som er ideell for byliv, turer i skog og mark, eller for de som ønsker en lett og sammenleggbar vogn for enkel transport.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenkte på når du skal kjøpe barnevogn.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Barnevogn test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Kinderkraft XMOOV 3-in-1 Travelsystem
Kinderkraft XMOOV 3-in-1 Travelsystem er vår testvinner for beste barnevogn, takket være dens mulighet til å tilpasses etter dine behov, sikkerhet og brukervennlighet. Med en sittedel som kan gjøres om til en liggedel, samt en bilstol, er det et økonomisk og praktisk valg for foreldre.
SJEKK PRISEN →
Beemoo Flexi Travel 3 Duovogn
Beemoo Flexi Travel 3 Duovogn er en hendig og allsidig barnevogn med lett aluminiumsramme og vendbar sittedel og medfølgende liggedel. Vognen har All-Round-fjæring og er enkel å manøvrere, samtidig som den kan legges sammen til en svært kompakt størrelse. Dette gjør den til et praktisk og allsidig valg for foreldre på farten.
SJEKK PRISEN →
Petite Chérie Heritage 2 Duovogn
Petite Chérie Heritage 2 Duovogn er en premium barnevogn for nyfødte og barn opptil 22 kg, med forbedret design og funksjonalitet. Den leveres komplett med ligge- og sittedel, bilstoladapter og regntrekk. Vognen er enkel å håndtere, har forbedret komfort, justerbar fempunktsele og vendbart sete, samt adaptere for et komplett Travel System.
SJEKK PRISEN →
Beemoo Urban Sportsvogn
Beemoo Urban Sportsvogn er et godt valg for foreldre som ønsker en smidig og nett barnevogn til en fornuftig pris. Med store fjærede PU-dekk, en justerbar ryggstøtte og en stor varekurv på undersiden, får man mye barnevogn for pengene.
SJEKK PRISEN →
Kinderkraft Evo Cocoon
Kinderkraft Evo Cocoon Duovogn er en allsidig barnevogn som passer til de fleste situasjoner. Med svingbare og låsbare forhjul, justerbart håndtak, enkel sammenleggbarhet og tilbehør som regntrekk, myggnett og fotsekk, er dette en god allrounder av en barnevogn som vil være en god følgesvenn for deg og ditt barn i mange år fremover.
SJEKK PRISEN →
Beemoo Pro Multi Duovogn
Beemoo Pro Multi Duovogn er en smart barnevogn som kan gjøres om til en søskenvogn. Den har to vendbare sittedeler, en komfortabel liggedel, justerbart håndtak og punkteringsfrie hjul i EVA. Med denne vognen får begge barna sin egen plass og unngår å krangle om plassen.
SJEKK PRISEN →

1. Kinderkraft XMOOV 3-in-1 Travelsystem – Best i test

Kinderkraft XMOOV

SJEKK PRISEN →

Som foreldre er barnevogn en av de viktigste investeringene man gjør. Å finne den riktige barnevognen kan være utfordrende, men Kinderkraft XMOOV 3-in-1 Travelsystem har tatt markedet med storm og er vår testvinner for beste barnevogn.

Kinderkraft XMoov er den oppdaterte versjonen av den kjente duovognen Moov, og den kommer med en sittedel som kan gjøres om til en liggedel, samt en bilstol, noe som gjør at du kan tilpasse vognen etter din families behov. Dette gjør det til et økonomisk og praktisk valg for foreldre.

Sittedelen har en justerbar ryggstøtte, stor kalesje med kikkhull, lomme bak på ryggstøtten, samt fem-punktssele og avtagbar frontbøyle som sikrer at barnet ditt sitter sikkert i vognen under hele turen. Sittedelen er også vendbar, noe som gir deg muligheten til å se på barnet ditt mens dere er på tur.

Liggedelen har en komfortabel madrass og stor kalesje som beskytter barnet ditt mot sol, regn og vind. Liggedelen festes enkelt på understellet, noe som gjør overgangen fra sittedel til liggedel sømløs.

Babybilstolen Mink kan brukes fra fødselen av opp til 13 kg, og den kan enkelt installeres i bilen ved hjelp av bilens trepunktssele. Spedbarnsinnlegg og solbeskyttelse medfølger, og den polstrede trepunktssele er justerbar for å sikre at barnet ditt sitter så sikkert som mulig i bilen.

Understellet er utstyrt med fjæring på alle hjul for å gi en jevn kjøring på alle typer underlag. De svingbare framhjulene kan låses i en posisjon for å gjøre det enklere å ta seg frem til tøffere terreng, og håndtaket er justerbart i kneledd, slik at du enkelt kan justere det etter din høyde. Barnevognen er også enkel å brette sammen og har en transportlås, samt en romslig varekurv som gir deg muligheten til å bære med deg alt du trenger på turen.

Kinderkraft XMOOV 3-in-1 Travelsystem er klart en av de beste barnevognene på markedet akkurat nå. Med muligheten til å tilpasse vognen etter dine behov, samt dens brukervennlighet og sikkerhet, gjør dette til et flott valg for foreldre som ønsker det beste for barnet sitt.

Spesifikasjoner

 • Setebredde: 22 cm
 • Lengde seterygg: 44 cm
 • Maksimal vekt: 22 kg
 • Vekt: 8.5 kg

Oppsummert

 • Inkluderer sittedel som kan gjøres om til liggedel, bilstol og understell
 • Justerbare og polstrede seler, vendbar sittedel og stor kalesje 
 • Fjæring på alle hjul

Les mer →

2. Beemoo Flexi Travel 3 Duovogn – Kompakt

Beemoo Flexi Travel 3

SJEKK PRISEN →

Beemoo Flexi Travel 3 Duovogn er en utrolig hendig barnevogn som er perfekt for foreldre som ønsker en kompakt vogn uten å gå på akkord med kvaliteten. Med en vendbar sittedel og medfølgende liggedel kan denne vognen tilpasses barnets behov, noe som gjør den allsidig og praktisk.

Flexi Travel 3 har en lett aluminiumsramme, noe som gjør at vognen er lett å manøvrere og transportere. Den blir også svært kompakt når den legges sammen, noe som gjør at den enkelt kan lagres og transporteres i mindre biler.

Vognen er også utstyrt med All-Round-fjæring, som gir en jevn kjøretur på alle typer underlag, samt justerbart håndtak og medfølgende koppholder, noe som gir en god brukeropplevelse for den som triller.

Sittedelen kan justeres i tre posisjoner, og har en stor kalesje som beskytter mot sol og vind. Liggedelen kommer med et medfølgende vindtrekk, som gir ekstra beskyttelse på vindfulle dager. Dette gjør vognen allsidig og brukervennlig i all slags vær.

For å gjøre Beemoo Flexi Travel 3 til et komplett Travel system, kan man kjøpe den kompatible bilstoladapteren ved siden av. Med denne kan babybilstolen enkelt klikkes fast i vognen, slik at man enkelt kan flytte barnet mellom vogn og bil.

Alt i alt er Beemoo Flexi Travel 3 Duovogn en utrolig hendig og allsidig barnevogn som passer perfekt for foreldre som ønsker en kompakt vogn uten å gå på akkord med kvaliteten. Med sitt lette aluminiumsramme, vendbare sittedel og medfølgende liggedel, er dette et komplett og praktisk valg for foreldre på farten.

Spesifikasjoner

 • Kompatibel med babybilstol
 • Setebredde: 32 cm
 • Lengde seterygg: 50 cm
 • Vekt: 9 kg

Oppsummert

 • Kompakt og allsidig
 • Aluminiumsramme, All-Round-fjæring og justerbart håndtak
 • Kompatibel med bilstoladapter

Les mer →

3. Petite Chérie Heritage 2 Duovogn – Premium 

Petite Chérie Heritage 2

SJEKK PRISEN →

Petite Chérie Heritage 2 Duovogn er den ultimate barnevognen i premiumklassen, og er en oppgradert versjon av den populære forgjengeren fra Petite Chérie. Den er designet for å møte behovene til nyfødte og barn opptil 22 kg, noe som gjør den til en ideell vogn for det voksende barnet.

Heritage 2 leveres komplett med liggedel, sittedel, bilstoladapter og regntrekk, og er utstyrt med en rekke forbedringer som gjør den enda mer praktisk og behagelig for både barn og foreldre. Den nye fempunktsselen er for eksempel mer avrundet og komfortabel mot barnets kropp og lettere å justere i høyden.

Varekurven er større og mer slitesterk, med refleksdetaljer som sørger for økt synlighet. Fotbremsen er mer ergonomisk, og hjulene har fått en nettere design for bedre trillekomfort. Fotstøtten er også utstyrt med et skittavstøtende stoff, noe som er ideelt for små barn med energiske ben.

Den lette aluminiumsrammen og de låsbare svinghjulene gjør Heritage 2 enkel å håndtere og manøvrere, mens hurtigfestene lar deg enkelt sette ligge- og sittedelen av og på. Den praktiske fotbremsen indikerer når vognen er låst eller klar til å trille.

Liggedelen har kviltet tekstil og vindtrekk, og er utstyrt med en lomme på innsiden, en myk madrass og behagelige tekstiler. Innerstoffet er laget av et mykt materiale som skaper en lun og behagelig atmosfære for barnet. Den store kalesjen har et bærehåndtak med gripevennlig lærimitasjon, og liggedelen ligger stødig på rammen takket være det ekstra støttebeinet på undersiden.

Sittedelen har en stor, multijusterbar kalesje med titteluke for ekstra ventilasjon og bedre luftsirkulasjon. Den justerbare fempunktselen og det vendbare setet sørger for at barnet ditt sitter trygt i begge trilleretninger.

Med adaptere for Maxi-Cosi, Cybex, Axkid Modukid og BeSafe babybilstoler inkludert, kan du enkelt konvertere Heritage 2 til et komplett Travel System. Dette gjør det enkelt å flytte det sovende barnet fra bilen til barnevognen (babybilstol kjøpes separat).

Med sin forbedrede design og funksjonalitet er Petite Chérie Heritage 2 Duovogn et utmerket valg for foreldre som ønsker en premium barnevogn som vil vokse sammen med barnet.

Spesifikasjoner

 • Inkludert avtagbart trekk
 • Vendbart sete
 • Maksimal vekt 22 kg
 • Vekt: 16.3 kg

Oppsummert

 • Premium
 • Avtakbar bøyle i lærimitasjon
 • Utstyrt med transportlås.

Les mer →

4. Beemoo Urban Sportsvogn – Beste budsjettvalg

Beemoo Urban Sportsvogn

SJEKK PRISEN →

Beemoo Urban Sportsvogn er et godt valg for foreldre som ønsker en liten og nett barnevogn til en fornuftig pris. Med en smidig aluminiumsramme som blir liten og kompakt når den slås sammen, og en stor varekurv på undersiden, er dette en sportsvogn som er enkel å ha med seg på farten.

En av de største fordelene med Beemoo Urban Sportsvogn er de store fjærede PU-dekkene. Dette gir en god demping på ujevne underlag, og gjør at barnevognen ruller lett og smidig. Framhjulet kan svinges i 360°, og kan låses for å svinge 45°, eller låses i fast framoverstilling, noe som gjør det enkelt å manøvrere rundt i trange gater og butikker.

Ryggen på Beemoo Urban Sportsvogn kan legges ned til full hvilestilling, slik at barnet kan sove godt når det er på tur. Kalesjen har et vindu i taket, som kan lukkes med glidelås og borrelås, og beskytter mot sol og regn. I tillegg er det justerbart håndtak som gjør at både høye og lave personer kan trille barnevognen komfortabelt.

Beemoo Urban Sportsvogn passer til barn fra cirka 6 måneder til 3 år, og er et godt valg for dem som ønsker en barnevogn til en rimelig pris. Med en stor varekurv på undersiden har man god plass til bagasje, og man slipper å bære rundt på tunge vesker når man er på tur.

For å konkludere vil vi si at Beemoo Urban Sportsvogn er et godt valg for foreldre som ønsker en smidig og nett barnevogn til en fornuftig pris. Med store fjærede PU-dekk, en justerbar ryggstøtte, og en stor varekurv på undersiden, får man mye barnevogn for pengene. Barnevognen er enkel å slå sammen og tar minimalt med plass i bagasjerommet, noe som gjør den til en god følgesvenn på reiser og utflukter.

Spesifikasjoner

 • Justerbar rygg
 • Setebredde 30 cm
 • Maksimal vekt 15 kg
 • Vekt: 10.6 kg

Oppsummert

 • Mye for pengene
 • Store fjærede PU dekk foran
 • Stor varekurv på undersiden

Les mer →

5. Kinderkraft Evo Cocoon Duovogn – God allrounder

Kinderkraft Evo Cocoon Duovogn

SJEKK PRISEN →

Kinderkraft Evo Cocoon Duovogn er en funksjonell og praktisk barnevogn som passer til de aller fleste situasjoner. Med en ramme som fungerer like bra i urbane omgivelser som på mer ujevne underlag er dette en allsidig vogn som er enkel å manøvrere. Forhjulene er svingbare og kan låses for ekstra stabilitet.

Barnevognen har en stor kalesje og vindbeskyttelse som beskytter barnet ditt mot sol, regn og vind. Setet er vendbart, har et sammenleggbart ryggstøtte, fempunktssele og avtakbar frontbøyle, slik at barnet ditt sitter trygt under trilleturen. I tillegg har setet et panel i mesh for god ventilasjon i vognen på varme dager.

Liggedelen har en behagelig madrass som du enkelt kan montere på sittedelen. Kinderkraft Evo Cocoon Duovogn leveres med flere tilbehør som regntrekk, myggnett, fotsekk og koppholder, og har en romslig kurv for oppbevaring av tingene dine.

Barnevognen kan brettes sammen med en enkel bevegelse, og tar minimalt med plass i bilen eller hjemmet ditt. Kalesjen har et kikkhull og nett som gjør det enkelt å følge med på barnet ditt mens dere er på tur. Håndtaket og frontbraketten er kledd i lærimitasjon, og fempunktsbeltet har myk polstring for ekstra komfort.

Kinderkraft Evo Cocoon Duovogn er en allsidig barnevogn som passer til enhver situasjon. Med svingbare og låsbare forhjul, justerbart håndtak og enkel sammenleggbarhet, er dette en vogn som er enkel å manøvrere. Den har et vendbart sete, flere tilbehør og en romslig kurv for oppbevaring. Dette er en god allrounder av en barnevogn som vil være en god følgesvenn for deg og ditt barn i mange år fremover.

Spesifikasjoner

 • Justerbar rygg
 • Vendbart sete
 • Maksimal vekt 15 kg
 • Vekt: 12.5 kg

Oppsummert

 • Passer til de fleste situasjoner
 • Kalesje med kikkhull og nett
 • Fempunktsbelte med myk polstring

Les mer →

6. Beemoo Pro Multi Duovogn – Smart søskenvogn

Beemoo Pro Multi Duovogn

SJEKK PRISEN →

Beemoo Pro Multi Duovogn er en smart barnevogn som kan gjøres om til en søskenvogn. Den har to vendbare sittedeler, en komfortabel liggedel og et justerbart håndtak. Vognen har justerbar ryggstøtte, et vendbart sete og punkteringsfrie hjul i EVA. Med denne vognen vil begge barna få sitt eget sete og dermed unngå å ligge ved siden av hverandre og krangle om plassen. Vi lover på ingen måte det ikke blir krangel om noe annet istedet.

Liggedelen har en myk madrass med ekstra myke tekstiler på innsiden, og ventilasjonshull ved fotenden gir ekstra luftsirkulasjon under varme eller solrike dager. Du kan enkelt bære liggedelen med det praktiske håndtaket på kalesjen.

Beemoo Pro Multi Duovogn kan legges raskt sammen ved å løfte i midtpartiet. Den har en fotbremse og en stor varekurv med en maksimal vekt på 3 kg. Bøylen kan svinges begge veier eller helt tas av, noe som gjør det enklere å sette i og ta ut barnet. Kalesjen kan forlenges og er utstyrt med et ventilasjonsvindu, og du kan velge å bruke lufthjul som selges separat.

Denne modellen har også en ny spenne som ikke skramler når den åpnes, svarte hjul med en hvit dekorativ sirkel og en bredere kalesjevindu. Den kommer med en søskensete, og er kompatibel med babybilstoler fra Maxi-Cosi, Axkid Modukid og BeSafe, med adaptere som selges separat.

Beemoo Pro Multi Duovogn er den smarte barnevognen som kan gjøres om til en søskenvogn. Den har en lett aluminiumsramme, justerbart håndtak, vendbare sittedeler og justerbar ryggstøtte. Den kan legges raskt sammen, har en stor varekurv og er kompatibel med babybilstoler fra flere merker. Med denne vognen har du mange muligheter, og den kan tilpasses til dine og barnas behov.

Spesifikasjoner

 • Fotstøtte: 20 cm
 • Setedybde: 21.5 cm
 • Maksimal vekt 22 kg
 • Vekt: 13 kg

Oppsummert

 • Søskensete følger med
 • Lett å legge sammen
 • Lett å justere skulderreimer

Les mer →


Innkjøp av barnevogn – hva bør jeg tenke på?

Å kjøpe en barnevogn er en viktig beslutning som vil påvirke både barnets og foreldrenes hverdag i flere år. Det finnes et bredt spekter av barnevogner på markedet, med ulike funksjoner og prisklasser. Her er noen tips og råd for hva man bør tenke på når man skal kjøpe barnevogn.

Formål og bruk: Tenk nøye gjennom hva slags formål barnevognen skal fylle. Skal den brukes til lange trilleturer, kjøreturer, i byen eller på landet? Noen barnevogner er lettere og mer smidige, mens andre er mer solide og egnet for tøffere terreng.

Størrelse og vekt: En barnevogns størrelse og vekt vil påvirke hvor enkelt det er å manøvrere den, samt hvor mye plass den tar i bilen eller hjemme. Velg en vogn som passer inn i din livsstil og plassbehov. Husk også å vurdere vektgrensen for vognen, ettersom dette vil påvirke hvor lenge barnet kan bruke den.

Justerbarhet og fleksibilitet: En god barnevogn bør kunne tilpasses etter barnets vekst og behov. Sjekk om ryggstøtten kan justeres, slik at barnet kan sitte oppreist når det blir eldre. En reversibel sittedel kan også være praktisk, da den lar barnet sitte vendt mot eller vekk fra den som triller. I tillegg bør du vurdere om det finnes ulike innstillinger for håndtaket, slik at vognen er komfortabel å trille for både korte og høye personer.

Komfort og sikkerhet: Barnets komfort og sikkerhet er selvsagt viktig. Sørg for at vognen har en god madrass og at den gir tilstrekkelig støtte for barnets rygg og nakke. En vogn med god fjæring vil gi en behageligere tur for både barn og triller. Sikkerhetsaspekter som en stabil ramme, låsbare hjul og en god sele er også viktige å sjekke.

Oppbevaring og tilbehør: En barnevogn med god oppbevaringsplass kan være svært praktisk, særlig når man er på lengre turer. Sjekk om det finnes en romslig handlekurv under vognen, og om det eventuelt finnes ekstra oppbevaringslommer på siden eller bak. Vurder også hvilke tilbehør som følger med vognen, eller som kan kjøpes separat, slik som regntrekk, myggnett, koppholder og stelleveske.

Klima og værforhold: Norge har et variert klima, og det er viktig å velge en barnevogn som passer til de værforholdene man kan forvente der man bor. En solid vogn med punkteringsfrie hjul kan være lurt i områder med mye snø og slaps. Et regntrekk og en god fotpose er også viktige tilbehør

Pris og kvalitet: Når man skal kjøpe en barnevogn, er det viktig å finne en god balanse mellom pris og kvalitet. En dyrere vogn kan ofte være en investering i bedre materialer og funksjoner, men det er ikke alltid nødvendig å gå for den dyreste modellen. Sammenlign ulike barnevogner og deres egenskaper, og vurder hva som passer best for dine behov og budsjett. Husk også å sjekke garantibetingelsene for vognen.

barnevogn test

Legg igjen en kommentar