Jaktradio Test: De 5 Beste i 2024 (Våre favoritter)

jaktradio test

Uansett om du jakter alene eller i et større jakt følge vil en skikkelig jaktradio være et essensielt verktøy. Det kan være for å kommunisere med de andre i følge, eller kalle opp noen i et nødstilfelle. Derfor er det viktig at man har med seg en jaktradio som tåler krevende forhold, samtidig som den har funksjonaliteten nødvendig for en aktiv jeger. Den bør være enkel å bruke, ha lang batteritid og ikke minst ha en signalstyrke som fungerer godt i krevende terreng. Med utgangspunkt i disse kriteriene har vi samlet de kandidatene vi mener er best for allsidig ferdsel i terreng og jaktsesongen. 

For å finne frem til de beste radioene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett, tidligere best i test artikler, samt tilgjengelige tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Vi har deretter brukt dette som grunnlag for å komme frem til de beste helhetlige kandidatene og satt de sammen i denne listen. Dette har vi gjort for å spare deg den tidkrevende jobben med å søke deg gjennom en mengde informasjon og gjøre valget så enkelt som mulig. 

Den radioen som kom best ut av våre tester var Lafayette DC-155 SMART 1581-1. Jaktradioen har god rekkevidde selv i krevende terreng, lang batterikapasitet og lar deg enkelt sende meldinger internt i jaktlaget. I tillegg medfølger det en behagelig øremusling og en hendig bordlader. 

VÅRE favoritter

 • Lettvekt (240 gram inkl. batteri og antenne)
 • SmartScan
 • Lang batteritid
SJEKK PRISEN →
 • Øremusling
 • SMS-funksjon
 • Automatisk overføring av kanal
SJEKK PRISEN →
 • Mulighet for lading i bil
 • Markedets beste rekkevidde
 • SMS-funksjon
SJEKK PRISEN →

Jaktradio test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Lafayette DC-155 SMART 1581-1
Denne praktiske radioen fra Lafayette har god rekkevidde, lang batteritid og gjør det mulig å sende meldinger internt i jaktlaget. Det kompakte designet er enkelt å ha med seg og den kan festes på vesten uten at den havner i veien.
SJEKK PRISEN →
ICOM Prohunt Basic Compact
Denne tradisjonelle radioen fra ICOM kommer med en rekke jaktkanaler, forbedret kretsløp og et kompakt design. Det robuste designet gjør at den tåler ferdsel i harde omgivelser og den lange antennen gir høy rekkevidde selv på utfordrende punkter. Den er derfor utmerket for deg som jakter på større områder og aktivt beveger dere.
SJEKK PRISEN →
Lafayette DC-155 SMART Superpakke 1581-2
For deg som ønsker det ypperste innen jaktradio er superpakke fra Lafayette et utmerket valg. Her får du en radio som kommer med en rekke smarte funksjonaliteter, samt lademuligheter for bilen. Den integrerte SMS funksjonen gjør det mulig å sende meldinger internt i jaktlaget og opprettholde kommunikasjonen uten lyd.
SJEKK PRISEN →
Brecom Vr 550
Skal du ha en enkel og billig jaktradio som funker greit for de fleste anbefaler jeg å ta en titt på Brecom Vr 550.
SJEKK PRISEN →
Icom Prohunt F52D
Icom Prohunt F52D er en av de mest avanserte jaktradioene på markedet i dag. Den har innbygd bluetooth, en god LCD skjerm, digital og analog sikker kommunikasjon på 155 MHz.
SJEKK PRISEN →
Brecom VR 1000 VHF
Radioen gjorde det svært bra på signal samt batteritid og brukervennlighet som er så å si alt du trenger i en jaktradio.
SJEKK PRISEN →

1. Lafayette DC-155 SMART 1581-1 – Testvinner

Lafayette DC-155 SMART Jaktpakke 1581-1

SJEKK PRISEN → 

I denne jaktpakken fra Lafayette får du alt nødvendig utstyr for pålitelig kommunikasjon under jakta. DC-155 har god rekkevidde og forbedret batterikapasitet fra tidligere modeller. Den har også muligheten til å sende meldinger internt i jaktlaget med en smart SMS-funksjon. Den behagelige øremuslingen gjør at du enkelt kan montere den på skulderen av vesten og ha full kontroll på det som blir sagt på sambandet. 

Jakt Pakken inneholder alt man har behov for og kommer med; radioveske, radio, bordlader, ladekabel, batteri, øremusling og gummiantenne. Dersom du ikke ønsker å bære med deg radioveske kan den enkelt tilpasses alle universelle festeanordninger på vest eller jakke. Forsåvidt er den også liten nok til at den kan plasseres i en brystlomme eller ryggsekken dersom du ikke ønsker å ha den hengende på vesten.

Er du på utkikk etter en radio med høy ytelse og enkel betjening er Lafayette DC-155 et utmerket utgangspunkt. De enkle instruksjonene gjør det mulig å sette opp radioen raskt og du kan enkelt utvide gruppen til hele jaktlaget. Legg inn navn på de forskjellige medlemmene så ser du automatisk hvem som snakker på sambandet til enhver tid tid.

Oppsummert

 • Øremusling
 • SMS-funksjon
 • Automatisk overføring av kanal

Les mer → 


2. ICOM Prohunt Basic Compact  – Solid design

Icom Prohunter Compact Jaktradio Basic 2

SJEKK PRISEN → 

Denne tradisjonelle radioen fra ICOM kommer i en digital jaktpakke med alt du trenger for pålitelig kommunikasjon. Den oppgraderte varianten kommer med en egenvekt på bare 240 gram inkludert batteri og antenne. Den kan kommunisere med alle typer jaktradio og kommer med et bredt utvalg kanaler, du kan velge mellom; 6 analoge norske jaktkanaler og 12 digitale, samt 7 analoge svenske og 14 svenske digitale. 

For å sikre god ytelse utendørs uansett forhold er ICOM sin jaktradio produsert i henhold til IP67 som betyr at den er vanntett og støtsikker. I tillegg har den innebygd scrambler, smart alarm og SmartScan. Inkludert i pakken får du et ICOM batteri, lader, adapter, belteklips og antenne. Dermed kan du enkelt komme i gang med kommunikasjonen og legge ut på jakt. 

Uansett om du er ny eller erfaren med jaktradioer er ICOM en utmerket jaktradio. Det enkle alfanumeriske displayet er opplyst og viser enkelt hvilken kanal man befinner seg på. Utover dette er det få knapper og manuelle innstillinger som gjør den svært enkel å bruke. Alt du trenger gjøre er å lade den opp, finne riktig rekkevidde og la den gjøre resten med SmartScan. 

Oppsummert

 • Lettvekt (240 gram inkl. batteri og antenne)
 • SmartScan
 • Lang batteritid

Les mer → 


3. Lafayette DC-155 SMART Superpakke 1581-2 – Best rekkevidde

Lafayette DC-155 SMART Superpakke 1581-2

SJEKK PRISEN →

For den aktive jeger er superpakke fra Lafayette et utmerket alternativ. Her får du alt man har behov for og litt til. De største forskjellen på denne og jaktpakken til Lafayette er at man får med lader for sigarettenner. Dette gjør at man kan lade radioen i bil, ATV, feltkjøretøy eller annet som har muligheten til dette mens man beveger seg over større områder. Dermed kan man opprettholde aktiviteten og kommunikasjonen uten å måtte vente på at utstyret lader. 

Lafayette DC-155 kommer med flere smarte funksjonaliteter og er spesielt godt egnet for deg som aktivt jakter i gruppe. Her får du en robust jaktradio som blant annet kan kommunisere med alle typer jaktradioer, viser hvem som prater til enhver tid, har en av markedets beste rekkevidder og svært lang batteritid. I tillegg har den integrert rekkeviddetest og muligheten til å sende SMS internt i jaktlaget. 

Med i superpakke får du Lafayette DC-155, to batterier, bordlader, strømadapter, billader, skogsantenne og intern øremusling. Dermed har du alt nødvendig utstyr for pålitelig kommunikasjon under hele jakten. Muligheten til å koble den opp mot de aller fleste typer nettverk og radioer gjør at du alltid kan finne kommunikasjonsmuligheter, samtidig som det kompakte designet sørger for at den ikke kommer i veien for jakta.

Oppsummert

 • Mulighet for lading i bil
 • Markedets beste rekkevidde
 • SMS-funksjon

Les mer →


4. Brecom Vr 550  – For deg på budsjett

Brecom VR-550 VHF Jaktradio Pakke Radio 10055000-vr-550-1631868989

SJEKK PRISEN → 

Brecom Vr 550 var en radio jeg kjøpte som back-up da jeg mistet min Zodiac en jakthelg og jeg må si jeg ble positivt overrasket! Brecom Vr 550 koster under 1000 lappen og leverer likevel gode resultater når det gjelder batteritid, kompakthet og signal. Når jeg tok den i bruk hadde jeg gode signaler og hørte laget godt og tydelig. Den er lett og har et innbygd feste slik at du kan enkelt feste den til bukse reimen noe som jeg gjorde.

Det som skjedde et par ganger var at jeg kom borti volum knappen og jeg skrudde ned lyden med uhell som førte til at laget kalte på meg og jeg fikk ikke beskjeden, men dette kan lett unngås så lenge du er observant på det. Det er ingen knotete meny eller unødvendige knapper å trykke på heller. Den har et enkelt oppsett med av og på knapp samt en kanal bytter. Enklere enn det får du det ikke. Når det ikke er noe ekstra funksjoner og display fører det til at batteri tiden blir lengre også, min nye Brecom Vr 550 varte 2 dager uten at jeg måtte lade noe noe som er et utmerket resultat for en så billig jaktradio.

Konklusjon Skal du ha en enkel og billig jaktradio som funker greit for de fleste anbefaler jeg å ta en titt på Brecom Vr 550. Den er billigere enn de fleste, men dekker likevel alle behov med god margin for de fleste jakterne.

Les mer → 


5. Icom Prohunt F52D – For deg som ønsker det dyreste og beste

Icom Prohunt F52D Digital jaktradio m B icom-prohunt-f52d2-1798105661

SJEKK PRISEN → 

Icom Prohunt F52D er en av de mest avanserte jaktradioene på markedet i dag. Den har innbygd bluetooth, en god LCD skjerm, digital og analog sikker kommunikasjon på 155 MHz. Dette er en modell jeg enda ikke har testet selv, men jeg har flere på jaktlaget som har den og jeg har kun hørt gode ting om den. Den er noe dyrere en de fleste Icom produktene, men igjen så får du mere for pengene også. Hvis du bor i tøft terreng eller bare ønsker å være 100% sikker på at du får signal hvor du skal gå er Icom Prohunt en jaktradio jeg anbefaler. Det største salgspunktet for meg er Bluetooth, dette er noe som kan være svært praktisk hvis du skulle komple til hodetelefoner eller andre dupeditter. Sjekk den ut på linken ovenfår for å sjekke prisen.

Les mer → 


6. Brecom VR 1000 VHF – Digital Jaktradio

Brecom VR-1000 VHF Jaktradio Pakke Radio brecom-vr-1000-vhf864102205

SJEKK PRISEN → 

Brecom VR 1000 VHF er en jaktradio jeg har stående på hylla, men der har den ikke stått for alltid. Det var en jaktradio jeg kjøpte for noen måneder tilbake da jeg skulle ta med en kompis på jakt, så jeg tenkte det var en god mulighet til å få testet enda en jaktradio. Jeg hadde aldri testet Brecom jaktradioen før og ble veldig fornøyd med kjøpet.

Jeg og jakt kompisen tok oss friheten til å teste ut radioen så godt vi kunne så vi delte lag, en gikk i tett vegetasjon, daler og fjell topper for å måle avstand og lydkvalitet når mottakeren var et stykke unna eller blokkert av fjell og tror. Radioen gjorde det svært bra på signal samt batteritid og brukervennlighet som er så å si alt du trenger i en jaktradio. Den klarer fortsatt ikke ta plassen som min nye favoritt jaktradio, men den er absolutt en sterk konkurrent. Hvis du synes denne ser bra ut kan fortelle deg at du ikke blir skuffet hvis du fullfører kjøpet.

Les mer → 


Hvordan velge riktig jaktradio

Når du skal velge en jaktradio er det noen kriterier du burde sjekke: vanntetthet, sendereffekt, rekkevidde og batterikapasitet er de viktigste. I testen jeg utførte testet jeg disse på ulike måter, noen av disse var eksempelet med min jakt kompis da den ene gikk langt unne meg, gjemte seg i tett skog og gikk opp på høye fjelltopper for å teste signalstyrken på jaktradioen.

De andre kriteriene kan også testes enkelt, men ikke før du har gjort kjøpet som er den største stopperen for de fleste. Du vil jo gjerne vite disse detaljene før du bestemmer deg for å kjøpe en jaktradio til noen tusen kroner. Dette var noe jeg innså når jeg skulle kjøpe jaktutstyr som jaktradioer og dermed bestemte meg for å lage denne norske bloggen for det norske folk slik at de kunne lese og se igjennom de beste jaktradioen på markedet, lese seg opp på hvilke produkter som gjorde det bra og ikke. Men det er noe du kan gjøre selv før du kjøper og det er å sjekke detaljene og produkt opplysningene som kan vise til for eksempel vanntetthet. Når vi er innpå dette, la oss se litt nærmere på det.

Vanntetthet – Hva burde du se etter?

De fleste jaktradioer i dag er laget av materiell tilegnet for ulike aktiviteter, jakt radioer er oftest kvalifisert etter IP54 eller bedre. En IP54 er støvtett, men ikke vanntett noe som kan være en god ting. Hvis du har en helt vanntett jaktradio og du er uheldig å får fukt i den kan det være svært vanskelig eller umulig å få ut fukten noe som fører til at elektronikken i jaktradioen blir skadet. IP54 tåler vannspruter, støv som sagt, men du kan ikke dyppe den under vann. Jeg anbefaler at du ser etter jaktradioer som er enten IP54 eller IP65, disse har jeg funnet å være de beste jaktradioen. Da betaler du ikke fullpris for vanntetthet som du ikke trenger, men du har nokk vanntetthet til å være ute å jakte i regne.

Rekkevidde

Når det kommer til rekkevidde er den vanskelig å måle, i Norge er det ikke tillat med mer enn 5 watt sende effekt fra antennen til jaktradioen, så hvis du ser noen som reklamerer med høyere enn 5 watt er dette målt et annet sted enn fra antennen. Jeg bruker alltid å ha en lang pisk (lang antenne) som er bøyelig i sekken. Denne blir sjeldent brukt da jeg har en Zodiac Teampro, men hvis det noen gang skulle være vanskeligheter med å få inn signaler kan en ekstra antenne hjelpe betraktelig.

Batteri

Det jeg har merket er at batteriet er noe du kan kun teste etter du har kjøpt jaktradioen. Batteri verdiene er som oftest vist på produkt siden som for eksempel :1900mAh/6,3V. Desto høyere disse tallene er jo bedre er generelt batteriet, men det sier ikke alt. Batteriet sin levetid og hvor lenge det leverer de verdiene på produkt siden er en helt annen sak, dette er noe du må finne ut av praktisk testing. Men generelt sett er det litiumbaserte baserte jaktradioer som jeg har funnet gjør det best. Dette er de samme batteriene som blir brukt til å produsere mobiler i dag. Noe annet du kan se etter er IP-klassifiseringen, hvis du har sett Mil-Std på et batteri før er det dette som kjennetegner som IP-klassifiseringen. Kort forklart er dette en rangering som ble brukt i militæret i USA og blir i dag brukt i det private markedet også. Er de IP-klassifisert har de bestått en robust test som forteller litt om hvor mye støt, vann og håndtering den tåler. Så hvis du ser et slikt merke er det absolutt en pluss.

Andre funksjoner som kan komme til nytte

Subtoner – Unngå å høre andre kanaler

Når et jaktlag skal snakke sammen er det viktig at alle er på samme subtone, når du har subtone funksjonen aktivt på din jaktradio vil den bli sperret helt til den finner riktig subtone. Dette er praktisk funksjon som gjør at du unngår å høre nabo jaktlaget sine samtaler.

Avansert Display – Se både tall og bokstaver

Det å ha en skjerm som viser både tall og bokstaver kan gjøre livet ditt litt enklere når du skal se på menyen eller velge jakt kanal. Hvis du har flere forskjellige kanaler til forskjellige formål får du letter oversikt med et avansert display og det blir dermed lettere for deg å være sikker på at du er på riktig kanal til riktig tid.

Scanning – En enklere måte å finne riktig kanal på

Skal du finne din makker er det fult mulig på den gamle måten, men noe jeg alltid ser etter i en jakt radio i dag er scanne funksjonen dette gjør det mulig for deg å søke opp kanalene i nærheten og velge den du behøver å være på. Noen av disse kan ta veldig lang tid og jeg anbefaler ikke å utføre en slik scann når du sitter på posten da du kan risikere å miste koblingen til jaktlaget, men det er noe du kan raskt gjøre før dere setter i marsj.

Legg igjen en kommentar