Beste Bilstol test: Disse 5 er de beste på markedet i 2024

beste bilstol test

Vi har i denne bilstol testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

VÅRE favoritter

  • Justerbar nakkestøtte
  • Trepunktssele
  • Vaskbart trekk
SJEKK PRISEN →
  • Justerbart sete
  • Opptil 25 kg
  • Trepunktsbelte
SJEKK PRISEN →
  • Fra nyfødt
  • Støtteben
  • Forankringsbånd for økt sikkerhet
SJEKK PRISEN →

Bilstol test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
BeSafe iZi Plus X1
Besafe Izi er bilstolen er vår test vinner. Den kan brukes til alle barn opp til 25kg. I tilegg til dette er den komfortabel og er utstyrt med praktiske og unike funksjoner.
SJEKK PRISEN →
Britax Römer MAX-WAY
Britax er en vakker og trykk bilstol som lar deg justere både nakkestøtte, vinkel og sikkerhetsselene. Den er enkel å vakse og blir solgt til en god pris.
SJEKK PRISEN →
Axkid Minikid Bilstol
Axkid er en best selger og det er en god grunn til dette. Den er Plus-godkjent, har et flott design og gir barnet den sikkerheten den trenger og fortjener.
SJEKK PRISEN →
BeSafe iZi Twist i-Size
Hvis du ønsker å få det beste på markedet uansett pris er det Besafe iZi vi anbefaler. Den er lett å installere, har et flott design og unike funksjoner som er både praktiske og sikre.
SJEKK PRISEN →
Axkid Wolmax
Hvis du er på et stramt budsjett er Wolmax vår anbefaling. Selv om den er billig er den utstyrt med alt man kunne ønske seg i en bilstol. Tidløst design, sikker og komfortabel.
SJEKK PRISEN →

1. BeSafe iZi Plus X1 – Best i test

BeSafe iZi Plus X1

SJEKK PRISEN →

Det er ikke uten grunn at BeSafe iZi Plus X1 bilstolen vant «best i test» av Folksam i 2015 og 2017. Dette er en bilstol som tar sikkerheten til barnet ditt på alvor, og med sin komfortable plass og enkle montering muliggjør denne bilstolen at barnet ditt kan sitte bakoverlent lengst mulig. Stolen kan brukes til barnet veier ca. 25 kg – så her gjør du en god investering.

Talentene bak denne geniale bilstolen har ikke latt noe være opp til tilfeldighetene under utvikling og produksjon. BeSafe kommer med iZi Plus X1-teknologi som gir en utmerket liggestilling samt EPS-teknologi, som gir den ultimate beskyttelsen til barnets hode, mage og lår. I tillegg har bilstolen en såkalt body hugger som sørger for at barnet ditt sitter like trygt som komfortabelt. Det er ingen tvil om hvem som får den beste sitteplassen i bilen.

BeSafe har et tidløst, enkelt og moderne design, som egner seg like godt til gutter og jenter. Bilstolen fester du på 1-2-3 med bilens trepunkts sikkerhetsbelte. Dette er en sikker og anbefalt måte å feste stolen på. Frontbøylen og støttebena gir setet en ekstra stabilitet, og det er denne stabiliteten som gir BeSafe ekstra styrke til å overvinne alle kollisjoner den har blitt testet gjennom.

Velger du denne fantastiske bilstolen får du en stol som vokser med barnet ditt, og du kan være 100 % sikker på at barnet ditt sitter trygt under hele kjøreturen.


2. Britax Römer MAX-WAY – Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Ingenting er viktigere en sikkerheten til ditt barn i bilen, og derfor har utviklerne bak Britax Römer MAX-WAY skapt en bilstol som gir deg utrolig mye for pengene. Dette er en bilstol som kombinerer et rent design med høy sikkerhetsteknologi. Stolen kan benyttes fra barnet er ni måneder og til det fyller seks år, så her får du altså en bilstol med usedvanlig lang brukstid.

Britax Römer MAX-WAY er beregnet til bakovervendt bruk, og ifølge Trygg Trafikk er det aller best at barnet sitt bakoverlent til det er minst 4-5 år, helst lenger. Du har to valgmuligheter når det kommer til montering av bilstolen. Ettersom hva som er best egnet i bilen din, kan du feste stolen med trepunkts eller topunkts midjebelte. Begge monteringsalternativene er 100 % trygge, og de gir i tillegg en god balanse.

Den geniale Britax Römer MAX-WAY bilstolen er designet slik at den ikke skal ta mye plass i bilen eller på setet, og derfor har barnet alltid nok rom til å få strukket ut bena sine. Stolens nakkestøtte, helningsinnstillinger og sikkerhetssele kan enkelt justeres slik at det passer til barnets høyde og alder. Denne bilstolen er så komfortabel at de andre passasjerene i bilen vil bli misunnelig på barnets kongelige plass.

En ekstra luksus med Britax Römer MAX-WAY er at trekket kan tas av og vaskes hvis det får flekker på seg, og alle som har barn vet at det fort kan bli litt søl.


3. Axkid Minikid Bilstol – Mest populær

SJEKK PRISEN →

«WOW» er det første du vil tenke når du ser denne bilstolen. Axkid Minikid Bilstol, som kan brukes fra barnet er født og til det begynner på skolen, lyser av kvalitet og innovasjon – og du vil ikke tro hvor mye du får for en relativt liten pengesum.

Denne funksjonelle bilstolen er Plus-godkjent, noe som betyr at den er en av markedets tryggeste bilstoler. Bilstolens sikkerhetsteknologi, komfort, enkle montering og lange brukstid er noen av de mange grunnene til at den nylig har vunnet best i test. Axkid Minikid Bilstol er faktisk en av de mest populære bilstolene blant småbarnsforeldre i Norge.

Alt er tatt høyde for under produksjon av denne flotte bilstolen. Stolen har dype sidevinger som gir den beste beskyttelsen av barnet under en eventuell sidekollisjon, og nakkestøtte og sikkerhetssele som uten problemer kan justeres etter barnets høyde. Bilstolen er også kompakt, noe som gjør at den ikke tar unødvendig mye plass i bilen. Den har i tillegg hele fem seteinnstillinger som sørger for at alle har nok rom i bilen, inkludert barnet etter hvert som det vokser.

Alle bilstoler i dag er forholdsvis lette å montere, men du vil allikevel bli overrasket over monteringsfunksjonen til Axkid Minikid Bilstol. Stolen sitter som støpt i bilsetet, og du fester den med ett trepunkts sikkerhetsbelte. Støtteben og et såkalt selvstrammende forankringsbånd gjør monteringen dobbel så enkel, for ikke å snakke om trygg, ved at du fester dem i gulvet og vrikker på bilstolen til det sitter helt fast.


4. BeSafe iZi Twist i-Size – Premium valg

SJEKK PRISEN →

Ser du etter en unik bilstol, med et spenstig design, som ikke har spart på noen ting så er BeSafe iZi Twist i-Size bilstolen helt klart noe for deg. Denne bilstolen kommer med så mange suverene fordeler at du nesten ikke vil tro det – og WOW-faktoren vil følge deg under hele brukstiden. Dette er en bakoverlent bilstol som kan brukes fra barnet er seks måneder og til det fyller fire år,

Bilstolen monteres i bilen på 1-2-3 og alt du trenger å gjøre er å klikke det fast på isofix-basen. Du trenger ikke å bekymre deg for om du har satt fast bilstolen feil. Dersom det er noe galt vil nemlig stolen melde ifra gjennom et praktfullt lyd- og lysindikator. Lyser det rødt må du prøve på nytt, men lyser det grønt er det bare å dra ut på tur med et trygt og komfortabelt barn i baksetet.

BeSafe iZi Twist i-Size er designet for å gi lykkelige barn i bilen. Den kommer med en rekke tilpasningsløsninger som ekstra beskyttelse som hodevern som vokser med barnet, indre sidekollisjonsvern og et ytterligere sidekollisjonsvern. Bilstolens sittevinkel kan tilpasse barnets alder og ønsker for å oppnå best mulig komfort, og materiale puster – noe som er utmerket på varme sommerdager.

Alle foreldre vil garantert glede seg ekstra mye over at BeSafe iZi Twist i-Size bilstolen kan roteres fra side til side. Det har aldri vært enklere å feste barnet ditt sikkert med denne framtidsrettete bilstolen.


5. Axkid Wolmax – Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Hvis du ser etter en sikker og trygg bilstol, men som ikke gjør et stort innhogg i lommeboken, så er Axkid Wolmax helt klart bilstolen du bør velge for deg og ditt barn. Billig betyr ikke nødvendigvis at produktet er av dårligere kvalitet, noe Axkid Wolmax er et strålende eksempel på.

Bilstolen har blitt gitt et tidløst, fint design og stolen passer til de aller fleste bilmerker – så lenge du kan bruke trepunkts sikkerhetsbelte til å feste fast stolen i setet. Som en ekstra monteringsfunksjon, som bidrar med å øke sikkerheten til barnet ditt, har bilstolen et støtteben som kan justeres i flere lengder samt et forankringsbånd. Disse fester du i bilens gulv, og du vil merke at bilstolen står 100 % stødig. Axkid Wolmax bilstol er sikkerhet for et lavt beløp. Stolen har høye sidevern som verner ekstra om barnet i tilfelle en sidekollisjon – målet til utviklerne bak Axkid Wolmax er at barnet ditt skal komme seg uten skader dersom uhellet i trafikken skulle være ute.

Axkid Wolmax bilstol har en lang brukstid, som betyr at du får ekstra mye for pengene. Den bakoverlente bilstolen kan benyttes fra barnet veier ni til 25 kg. Med justerbar nakkestøtte og to helningsinnstillinger vil barnet sitte komfortabelt i denne praktiske bilstolen gjennom hele brukstiden, med nok plass til å strekke på beina.

Skulle barnet ditt være uheldig å søle på bilstolen, trenger du ikke å bekymre deg, trekket kan nemlig tas av og vaskes i standard maskinvask.


Hvorfor bruke en bilstol?

Alle som kjører og skal ha med seg barn i bilen har ansvar for sikkerheten til barnet, og for barn opp til en viss alder og/eller vekt så er det bilstolen som gir den beste sikkerheten. En bilstol sørger for at barnet sitter i riktig høyde og er korrekt festet i en sikkerhetssele. Skulle uhellet være ute og dere blir utsatt for en trafikkulykke, har barnet størst mulig sjanse til å overleve med minimale skader – og med dagens høyteknologiske bilstoler så er det nærmest garantert at barnet ikke vil pådra seg så mye som en skramme i det hele tatt.

Alle barnestoler i dag er utviklet for å beskytte barnet mot alt som kan hende i trafikken. Du vil legge merke til at bilstolene i dag er like nøye på sikkerheten som komforten, og mange stoler kommer med en rekke detaljer. Her snakker vi blant annet om trekk som puster, slik at barnet sitter like behagelig som trygt uansett hvor kort eller lang bilturen er.

Lovpålagt med bilstol

Det er lovpålagt at barn i bil under 135 cm skal sitte i godkjente bilstoler for deres høyde, vekt og alder. Det desidert beste og tryggeste er om barnet sitter bakoverlent til det er rundt fire til fem år gammel. Dette fordi kroppen til småbarn ikke er så godt utviklet og er derfor mer utsatt for alvorlige skader. En bakoverlent bilstol er designet for å beskytte ved at barnet sitter riktig i alle situasjoner som kan oppstå i trafikken.

Det suverene med en bilstol er at du som sjåfør vet med deg selv at du har gjort alt du kan for å sørge for at barnet sitter 100 % trygt i bilen, og det uten at det krever en stor innsats fra deg. Alt du trenger å gjøre er å feste stolen til bilens sete og deretter sikre barnet i sikkerhetsselen – resten tar bilstolen seg av.

Tips til hva du skal se etter i en bilstol

Sikkerhetsaspektet til bilstolen er en ting, men hvordan vet du at du har funnet en bilstol som passer til deg og din families behov? Det eksisterer såpass mange bilstoler på markedet i dag at det er ikke rart om du blir overveldet, men følger du disse tipsene vil det gjøre det lettere for deg å velge ut den perfekte bilstolen.

Det første du må tenke på er hvordan barnesetet kan monteres i bilen din. Det vanligste er å montere setet med trepunkts sikkerhetsbelte, og dette er en monteringsmetode som fungerer i alle biler, men i dag har ISOFIX-montering blitt veldig populær. Denne monteringsmetoden fungerer slik at du bare klikker bilstolen på plass i setet, men husk at ikke alle biler (særlig eldre årsmodeller) har ISOFIX. Det er lurt å undersøke på forhånd hvilke monteringsmuligheter bilen din har, slik at du slipper å bomme på kjøpet ditt.

Se etter godkjenningsmerker

Det neste du bør undersøke er om bilstolen du ønsker å kjøpe har en av disse merkene: ECE R 44-04 eller R 129. Disse to godkjenningsmerkene indikerer at bilstolen er produsert etter lovpålagte regler når det gjelder sikkerheten til barnet i forhold til gitt høyde, vekt og alder. Det er også en fordel om stolen er Pluss-godkjent som betyr at stolen har ekstra innebygd sikkerhetsteknologi, gjerne mer enn hva loven krever.

Tenk også komfort når du skal velge en bilstol til barn mellom seks måneder og fire til fem år. En slik bilstol skal vare lenge, og det er viktig at den har funksjoner som gjør at stolen kan vokse med barnet ditt. Justerbar nakkestøtte, sikkerhetssele som kan forlenges og flere helningsinnstillinger, sørger for at barnet har nok plass til beina, er gode eksempler på funksjoner som gjør at barnet alltid vil sitte godt og behagelig i bilstolen sin.

Test stolen i bilen din

Før du kjøper bilstolen du ønsker deg gjør du lurt i å teste den i bilen din først. Hvordan er det å montere bilstolen? Hvor stor plass tar bilstolen i baksetet? Hvis du har flere barn som trenger å sitte i bilstoler, er det lurt om alle har nok rom til å føle seg komfortable under turen. Har passasjeren i forsetet nok beinplass? En del bilstoler i dag er kompakte slik at de ikke skal oppta mer plass en nødvendig.

Et siste tips er at du tenker over hvilket design du ønsker at bilstolen skal ha. En bilstol er en viktig investering, og siden den skal brukes lenge skader det ikke at den har et utseende du synes er vakkert. Er det en spesiell farge som gjør deg glad? Mulighetene er mange for sikkerhet og design går hånd i hånd.

Legg igjen en kommentar