Flytedress test: De 7 beste flytedressene på markedet i 2024

Hvorfor Bruke Flytedress?

Det sies at fiskeyrket er Norges mest risikofylte yrker, derfor skal sikkerhet være en rutine for alle fiskere ute på havet. Sportsfiskere er ikke nødvendigvis like utsatt som profesjonelle fiskere, men med ordentlig bekledning vil gjøre fisketuren best og tryggest mulig. En flytedress holder deg ikke bare flytende i vannet, den holder deg varm og tørr i kjølige og våte omgivelser. Og ikke minst synlig.

Flytedresser har i de siste årene vært essensielt viktig både for farere på sjø – og på is.

Stor Test Av Flytedress

Mintest.no har gått gjennom en stor test av 15 varme- og flytedresser. Dressene blir testet i henhold til visse kriterier som flyteevne, synlighet, varmeevne, komfort, kvalitet og pris. Flytedressene blir rangert ut ifra slike kvaliteter og individuelle egenskaper. Vi har rangert de 7 beste flytedressene på markedet:

 

1. Baltic Amarok – Markedets Beste Flytedress

 

SJEKK PRISEN →

Flytedress for en aktiv hverdag

Batlic Amarok flytedress er utviklet for den som har en hverdag fylt med fysiske aktiviteter. Den er slitesterk, praktisk og helt vannavstøtende.

Slitesterk med god passform

Flytedressen fra Amarok er utviklet for røffe forhold og er tilpasset et høyt aktivitetsnivå. Flytedressen sitter meget godt på kroppen som utelater luftrom inne i dressen og tillater god bevegelse i bruk. Stoffet er meget slitesterkt og vannavvisende. Den er har ekstra polstring rundt albuer og knær som er de mest utsatte områdene.

Praktisk flytedress

Dressen er utstyrt med flere lommer. Dette er hendig i forbindelse om en er avhengig av verktøy i hverdagen. Dressen er også veldig enkel å kle av og på. Samt som den er lett å rengjøre. En kan tette dressen ovenfor hendene, slik vil ikke borrelåsen forstyrre deg under aktivitetene.

Isolasjon og varmeevne

Dressen er meget godt isolert for vann, den har polstret glidelås og lukkede åpninger. Den vil derimot ikke være like godt egnet for varme, dette er fordi den er bygd litt tynnere for å være praktisk egnet. Dette kan derimot løses med å bruke varmere undertøy.

Synlighet

Flytedressen er godt utrustet med reflekser rundt brystet og på skuldrene. Den har også en neongul hette som også vil være en veldig synlig farge.


2. Imax Wave Flytedress – Mest For Pengene

»

SJEKK PRISEN →

Pustende og komfortabel

Flytedressen fra Imax er en pustende og komfortabel flytedress godt egnet for den som skal bruke manger timer i dressen. Den er meget komfortabel i passformen, varm, og puster godt samtidig som du er godt isolert mot vær og vann. En av mange gode egenskaper som gjør flytedressen komfortabel er at den har en veldig høy krage, hette og lukkede åpninger. Det gjør deg spesielt godt utrustet om du befinner deg i kjølige og våte omgivelser. En kan selv justere og tilpasse dressen slik at den passer deg perfekt. Hette, krage og åpninger er termoisolert for best mulig komfort.

Forsterket og sikker

Flytedressen er forsterket rundt sete, albuer og knær. Disse er de mest utsatte områdene på drakten og vil derav ha en stor fordel med å være ekstra beskyttet. Dressen er fra før lagt av et slitesterkt materiale som tåler røff bruk.

Dressen er designet for å være godt synlig. Dette med flere reflekser plassert strategisk på drakten. En har også med en sikkerhetsfløyte en kan bruke om en ikke blir ordentlig sett.

Praktiske lommer

Flytedressen er utstyrt med praktiske lommer. Den har en innerlomme, to håndlommer og to brystlommer med glidelås.


3. Kinetic Wavecruiser X2 – Billig Og Bra

 

SJEKK PRISEN →

Mye flytedress for pengene

Den absolutt viktigste oppgaven en flytedress har er å holde deg i live om du faller av bord, og det skader ikke om den også holder deg varm og tørr i et kjøligere klima. Dette mestrer Kinetic Wavecruiser X2 meget bra. Den gjør absolutt det den skal, ikke noe mindre og ikke noe mere, dette vil derfor være en perfekt flytedress for den som ikke ønsker å investere for mye.

Vanntett og varm

Flytedressen er 100% vannavvisende og er godt isolert mot kulde. Dressen vil altså holde deg varm, tørr og flytende. Akkurat som en flytedress skal. Dressen er utstyrt med mansjetter ved armene og borrelås ved anklene for å hindre at vannet renner inn i dressen.

Synlig, solid og flytende

Flytedressen er av en knall orange synlig farge. Den er også utrustet med reflekser over hele dressen. Flyteelementet er sydd inn i hele dressen, som holder deg gjevnt flytende i vannet.  Stoffet i dressen er vevd og solid, så og si umulig å rive opp under normal bruk.


4. Abu-Garcia Flytedress – Varm Og Isolerende

 

SJEKK PRISEN →

Flytedress for ekstreme forhold

Abu-Garcias flytedress er utviklet for å holde deg varm og tørr under de mest ekstreme forhold. Den er stor og romslig i størrelsen som tillater godt med klesplagg under dressen. Den er godt isolert for vann, vær og vind og passer optimalt for den som skal ute i stormen. Flytedressen er utstyrt med fleece i krage, stor hette og teipete armer og ben.

God flyteeffekt og praktisk

Dressen har en god flyteeffekt, praktiske lommer og flere reflekser. Den er neongul på skuldrene og resten av dressen er i fargen blå.


5. Kinetic Wavecruiser X6 – God Todelt Flytedress

 

SJEKK PRISEN →

Todelt flytedress

Flere ønsker en todelt flytedress. Dette har flere gode egenskaper som at den for eksempel er lett å kle av og på, god å bevege seg i, og puster veldig godt. En todelt flytedress passer godt for den som har flere fysiske utfordringer. En todelt flytedress vil fortsatt gjøre jobben!

Vanntett og robust

Den todelte flytedressen er godt skikket for tøffe forhold. Den holder deg varm og tørr i harde omgivelser. Den er polstret i armer og ben, samtidig er glidelås herdet mot saltvann. Alt av lommer, belter og tilbehør til drakten er også vanntett og solid, slik holder dressen deg lenge.

Egnet en praktisk arbeidsdag

Noe av det første en merker med dressen er at den sitter veldig godt på kroppen. Den er lett, bevegelig og komfortabel. Dette er spesielt godt egnet for den som har fysiske aktiviteter en skal gjøre.


6. Westin W6 – En Synlig Flytedress

 

SJEKK PRISEN →

For den som prioriterer synlighet

Flytedressen fra Westin er av en sterk rød farge, flere reflekser, og en neongul hette og armer. Refleksene og fargekontrastene gjør deg meget synlig i mørke omgivelser. Flytedressen er også godt egnet på andre områder:

En varm flytedress som sitter godt

Flytedressen er utstyrt med egne seler. Dette gjør at den alltid sitter like godt under hele aktiviteten du bedriver. Den er også lukket i åpningene, har høy krage og en romslig hette. Dressen er dermed godt egnet tøffe og kalde forhold. Den er lagt av et slitesterkt, pustende materiale, med praktiske lommer, og en isolert glidelås.


7. DAM Steelpower Flotation – Lett Flytedress

 

SJEKK PRISEN →

 

Et enkelt og godt alternativ

DAM Steelpower har fokusert på å utvikle en lett og enkel løsning for de som ønsker mye bevegelighet. Dressen er tettpakket med innovative løsninger for å gjøre hverdagen din enklest mulig.

Flytedressen er veldig lett og smidig, puster godt og er 100% vanntett. Den vil ikke være så varm, men den er perfekt til bruk på sommeren eller i varmere omgivelser.


Dette Er Viktig Å Tenke På

En flytedress vil være et sikkerhetsverktøy for deg som fisker. Det er flere marginer å tenke på for at flytedressen skal tjene deg best mulig.

Flyteevne

Flytematerialet er ofte av en type celleplast med høy tetthet, flyte- og isolasjonsevne. Det er også visse EU-krav en er nødt til å forholde til når en velger flytedress, dette kan en bruke som pekepinn når en velger flyteevne. Godkjente flyteplagg er delt inn i fire ulike Newtonklasser. Newton brukes som målet for flyteevne: 50N, 100N, 150N og 275N.

For å kun holde seg flytende trenger et voksent menneske mellom 20-30N.

Hvem Bruker Flytedress?

Sjøfiskere vil være den hyppigste forbrukergruppen av flytedresser. Men også fiskere og scooterfarere på is har godt nytte av flytedressen ettersom den varmer, er synlig og holder deg flytende om isen bryter.

Mulighet For Å Lukke Armer Og Ben

Flere dresser har lukkemuligheter i åpningene ved armer og ben, som hindrer vann fra å renne inn i dressen. Dette vil holde deg tørr om du eventuelt skulle falle ut i vannet. Gummierte mansjetter og borrelås er de vanligste lukkemekanismene ved en flytedress. De fleste dressene har også godt armerte glidelåser ved torso og ben, som holder kroppen din isolert mot vannet.

En flytedress kan også holde deg god og varm i vær og vind ettersom dressene er godt isolerte. Ved de beste utgavene hindrer ikke dressen deg fra å bevege deg fritt, slik blir ikke flytedressen i veien for deg.

Ikke Svømmedyktig?

Om en ikke er svømmedyktig kan det anbefales å bruke redningsvest i tillegg. Gjerne test flytedressen i kontrollerte omgivelser før du tar den i bruk på sjøen.

Bruk Av Klær Under Flytedressen

Det er viktig at flytedressen er tettsittende, og at det ikke samler seg luft under dressen. Derfor kan det lønne seg å bruke klær under flytedressen. Det anbefales å bruke ullundertøy innerst, ettersom dette er et pustende stoff. Ellers er det viktig å bruke varme sokker, hodeplagg og vanntette hansker om det er kaldt ute. Flere isfiskere bruker også bib under flytedressen.

 

 

 

Solid Og Lett Å Rengjøre

En flytedress kan ofte komme utfor både saltvann, fiskeslo og skitt. Da er det essensielt at dressen er slitesterk, solid og lett å rengjøre. Flytedressene er vannavvisende og ofte forsterket rundt albuer og knær. Da tillater dressen en røffere bruk, og den kan enkelt rengjøres med spyling.

En kommentar om “Flytedress test: De 7 beste flytedressene på markedet i 2024”

Legg igjen en kommentar