Beste GPS Test: De 5 beste på markedet i 2022

Om man drar på tur, er det lurt å ha en GPS for å finne veien. Mange tror at det holder med å bruke telefonen, men hvis man skal på lengre turer der det er dårlig dekning eller fare for at mobilen sluktner på grunn av kulde, er det lurt å ha en GPS test. GPS-ene er som oftest utstyrt med AAA batterier som er lett å bytte hvis det er lite strøm på enheten.

GPS-en kan gi en god oversikt over terrenget, ved å vise et detaljert kart over området du befinner deg i. Noen tur-GPSer viser også satellittbilder. Uansett om du skal gå 5 km eller 50 km kan du aldri stole fullt på en mobil eller en GPS. Det kan alltids bli dårlig eller ingen dekning og batterier kan ta slutt. Derfor anbefaler vi at du alltid tar med deg et kart og kompass med på turen. Legg gjerne på plastembalasje på på kartet hvis du har tid.

Beste GPS Test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Garmin Oregon 700T
Denne håndholdte GPSen fra Garmin er testens store vinner. Denne serien er kjent for å være en god følgesvenn uansett hvordan du beveger deg i terrengen. Den kommer med en avansert touch skjerm som er lett å bruke og reflekterer selv sterkt sollys på en god måte.
SJEKK PRISEN →
Garmin GSPMAP 64
Garmin GPSmap 64SX bygger videre på den suksessfulle 64ST-serien og tar i bruk moderne teknologi fra Garmin for å levere avansert satellittnavigasjon til en rimelig penge. Her får du fullt utbytte av Garmin-teknologien uten å måtte betale for ekstra funksjoner.
SJEKK PRISEN →
Garmin eTrex 32x
Garmin eTrex 32x er en håndtholdt GPS med brukervennligheten, holdbarheten og den gode prisen som eTrex-serien fra Garmin er kjent for. Leveres med TopoActive Europe-kart. Passer perfekt til firehjulinger, sykler, båter og fotturer.
SJEKK PRISEN →
Garmin Montana 610
Montana 610 kommer med en 4-tommers berøringsskjerm med dobbel skjerretning som er optimalisert for utendørsbruk.Du kan lett lese det som står på skjerm under alle forhold.Leveres med barometrisk høydemåler og 3-akset kompass
SJEKK PRISEN →

1. Garmin Oregon 700t – Best I Test

bilde av Garmin-Oregon-750t

   SJEKK PRISEN →

Garmin Oregon 700t er en avansert GPS utstyrt med touch skjerm, skjermen er lett å bruke og kan også brukes i sterksollys. Den er utstyrt med 3-akset kompass, akselerometer, barometer og et 8 pixel kamera for å ta bilder av høydepunktene. Gamin Oregon 700t er rask på å lokalisere i ulike terreng da den er utstyrt med GPS og GLONASS teknologi. 

GPS-en er også perfekt fordi som er interesert i geocaching da den kan lagre fire milioner geocaches der dukan få opp beskrivelse og vanskelighets grad på skjermen.

 Les mer →


2. Garmin GPSMAP 64 – Mest for pengene

Bilde av garmingpsmap64st

   SJEKK PRISEN →

Garmin GPSMAP 64st har en litt større skjerm enn Garmin eTrex 30x, den har også knapper under skjermen istedet for på sidene. Dette gjør den lettere å håndtere på kalde dager når du har hansker. Garmin GPSMAT 64st har GLONASS teknologi sammen med GPS teknologien, dette gjør det at den kan finne lokasjonen din mye raskere. På toppen av GPS-en er det også en antenne som hjelper å forsterke mottagende signaler. GPS-en har en god beskyttelse og er vannavståtende, den kan uten tvil klare seg godt i røft vær.

Den er utstyrt med 3-aksjer kompass, barometer og bluetooth. Med bluetooth kan du koble den opp i mot telefoner, pulsklokker og mer. Med på kjøpet får du med et 1 års abonnement av Birdseye som lar deg få satelitt bilder av nærområdet du befinner deg i.


Men den er likevel større, tyngre og med kortere batteritid.

   Les mer →


3. Garmin eTrex 32x – Vår Favoritt

Bilde av Garmin etrex30x

   SJEKK PRISEN →

Garmin eTrex 32x er en av de letteste GPS-ene i testen vår. Derfor passer den perfekt til både fjellturer og andre uteaktiviteter. Garmin eTrex 32x er vanntett og har et tykt beskyttelses lag som beskytter som potensielle støt. Dette er en av de mindre GPS-ene, den passer I hånda og er på størrelsen av en tykk mobil. Displayet er derfor litt mindre, 240×320. Uansett om displayet er litt mindre enn konkurentene er skjermen av såpass av godkvalitet at det ikke har mye å si. Garmin eTrex32x er utstyrt med elektronisk pass som tar over når GPS-en ikke er rett, Hotfix, Wifi og WAAS. Hotfix og WAAS hjelper med å positsjonere deg raskere enn det ville gjort med bare GPS teknologien.

Garmin eTrex 30x har muligheten til å ta inn satelitt bilder, men hvis du skal ta nytte av funksjonen må du abonnere på (Birdseye). GPS-en har også alle tilleggsfunksjonene som vi nevnte før i artikellen med mer. Den har mulighet til å koble seg opp til mobiltelefonen, pulsbånd og termometer igjennom wifi forbinnelsen.

   Les mer →


4. Garmin montana 610 – Premium

Bilde av Garmin Montana 680t

   SJEKK PRISEN →

Garmin montana 610 er også en god GPS, den er noe større en Garming Oregon 750t. Kan være vanskelig å bruke GPS-en med hansker da det ikke er noen ekstra knapper som et alternativ for touchskjermen. Garmin Oregon 750t har et elektronisk kompass, 8MP camera, barometer, oversikt over jakt og fiske kalender og steg for steg navigasjon, noe lignende som du finner på en bil. Signalet på GPS-en er raskt og stabilt (GPS og GLONASS) og bruker også WAAS og hotfix for å hjelpe med navigasjon og posisjon.

Gamin montaga 610 bruker et oppladbar lithium batteri, men man kan også bruke 3 AAA batterier i stedet hvis man skulle gå tom av batteri på turen. Batteritiden ligger på 16 timer når den er fult oppladet og 22 timer hvis du bruker AAA batterier. Det er en solid og stødig GPS, men nedsiden er vekt og størrelse.

   Les mer →


Kriterier for en god GPS

Konstruksjon / beskyttelse

En GPS burde være bygd av solide materialer, som tåler en støyt. Du burde også finne en GPS som er vanntett. Det er en fordel å kunne bruke GPSen i regn. Alle GPSene vi har vist til i denne testen her, er vanntette og har scoret bra på IPX7 testene, som betyr at de kan holdes under 1 meter vann i mer enn 30 minutter.

God batteritid

På hvilken som helst tur er det godt å ha en GPS med god batteritid. Vi anbefaler å kjøpe en GPS med minst 10 timer strøm og som kan lades med solpanel, eller å ha muligheten til å bytte til reservebatterier.

Praktisk skjerm / display

Det er en fordel å ha en stor skjem med god oppløsning på GPS-en, slik at man kan få en god oversikt over terrenget. Det er mange modern GPS-er nå til dags, som har touchskjerm. GPS-ene med touchskjerm er lett å bruke og rask, bortsett fra omstedigheter der du er nødt til å bruke hansker som i kaldt vær. I denne testen har vi vist til fem GPS-er. Tre av disse er utstyrt med touchskjerm og alle GPS-ene har stor skjerm med god oppløsning

Vekt

Vi har bare tatt med lette GPS-er i denne testen, da vi synes at dette er mest praktisk og er lettest å ta med seg på tur. Det er fint med en stor skjerm og stort batteri, men det kan bli tungt i lengden.

Programvare for planlegging av reiser

Noen GPS-er kommer med programvarer der man kan planlegge reisene sine på forhånd og sette en rute før man drar på turen. Dette er veldig praktisk og gir deg en god oversikt over hva du kommer borti og hvilken tur du kan forvente deg. Avanserte programmer som Basecamp viser til stigning i høydemeter og avstand.

praktiske tilleggs funksjoner

Moderne GPS-er viser ikke bare til hvor du befinner deg på kartet, men mange GPS-er har også tilleggs funksjoner som elektronisk kompass og barometer som fungerer likevel om det ikke er noen dekning! Når man går i fjell eller tette skoger kan disse funksjonene være til svært god nytte.

Noen av de moderne GPS-ene har mulighet til å koble seg til mobilen og pulsbånd. Når dette er gjort kan du se mobil notifikasjonene direkte på GPS-en og se pulsen fra pulsbåndet på displayet.

Legg igjen en kommentar