Med disse 7 hundepeilerne har du kontroll på hunden (2024)

Det er ikke til å komme unna at våre firbeinte venner noen ganger lar nysgjerrigheten lede dem litt for langt hjemmefra. Om du er hundeeier som ofte befinner deg ute i skog og mark, eller simpelthen ønsker ekstra ro i sinnet ved å vite hvor din hund befinner seg, kan en hundepeiler være løsningen. Disse praktiske hjelpemidlene har blitt stadig mer avanserte, og markedet flommer over av ulike modeller med forskjellige funksjoner og prisklasser. Men hvilken bør du velge?

Vårt mål har vært å gi deg en klar og konsis guide, slik at du enkelt kan finne en hundepeiler som passer akkurat dine behov og ditt budsjett. I denne testen presenterer vi høydepunktene for hvert produkt, fordeler, ulemper og hva som gjør dem til de beste i sitt segment. Så uansett om du er en erfaren jeger, en turgåer, eller bare en engstelig hundeeier håper vi at vår guide vil hjelpe deg i jakten på den perfekte hundepeileren for deg og din firbeinte venn.

Hundepeiler test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Tracker Bark 4G
Tracker Bark 4G er en fremstående hundepeiler som kombinerer brukervennlighet, innovative funksjoner og prisverdighet. Med egenskaper som bjeff- og pek-indikator, lett vekt, vanntetthet, justerbar geofence og 4G-tilkobling, tilbyr den enestående overvåking av hundens aktiviteter og posisjon.
SJEKK PRISEN →
Tracker Artemis
Tracker Artemis er en hundepeiler ideell for lange turer i områder uten 4G-dekning. Med GSM-tracking, GPS/GLONASS-integrasjon og IoT-tilkobling, sikrer den presis sporing uansett avstand. Enkelt oppsett og funksjoner som fjernstyrte LED-lys øker dens praktisk bruk.
SJEKK PRISEN →
Garmin Alpha T5X
Garmin Alpha T5X er et fremragende budsjettvalg for hundepeilere. Den kombinerer solid ytelse med en overkommelig prislapp. Med lang batterilevetid, høyfølsom GPS- og GLONASS-mottaker, og vanntetthet, sikrer den pålitelig og effektiv sporing av hunden din.
SJEKK PRISEN →
Garmin Alpha T20
Garmin Alpha T20 er en pålitelig hundepeiler med imponerende sporingsevner opptil 14,5 kilometer. Den har optimalisert batterilevetid, universal halsbåndsstørrelse, fleksibel rem, posisjonslys for økt synlighet og programvareoppdatering via Wi-Fi.
SJEKK PRISEN →
Tracker Ultracom R10i
Tracker Ultracom R10i er en premium hundepeiler som tilbyr toppmoderne funksjonalitet, pålitelighet over ulike terreng, og dyp innsikt i hundens aktiviteter. Med en blanding av 2G, 4G IoT og VHF-tilkobling gir den sanntidsinformasjon nesten hvor som helst i verden.
SJEKK PRISEN →
Garmin Alpha 300i
Garmin Alpha 300i er en avansert jaktmottaker etterfulgt av den populære 200i-modellen. Den byr på en krystallklar 3,5 tommers berøringsskjerm, forhåndsinnlastede kart og overlegen kompatibilitet med Garmins halsbånd. Dens robuste design og imponerende batterilevetid gjør den ideell for seriøse jegere.
SJEKK PRISEN →
Garmin Alpha 200i
Garmin Alpha 200i er 300i-modellens forløper, og tilbyr mange av de samme avanserte funksjonene til en rimeligere pris. Selv om den har en eldre ladekabel og noen begrensninger, gir den robust sporing, brukervennlig navigasjon og imponerende kartfunksjoner som gjør den til et kostnadseffektivt valg for jaktentusiaster.
SJEKK PRISEN →

1. Tracker Bark 4G – Best i test

Tracker Bark 4G Med Los Indikator

SJEKK PRISEN →

Tracker Bark 4G har i løpet av kort tid etablert seg som en ledende hundepeiler i markedet, og det er flere grunner til dette. For de som er opptatt av hundens sikkerhet og bevegelser, er det essensielt med en enhet som er brukervennlig, rik på funksjoner og gir valuta for pengene.

Brukervennligheten til Tracker Bark 4G er umiddelbart synlig. Med bjeff-indikatoren får eieren et visuelt signal i appen hver gang hunden bjeffer, en funksjon som kan være svært nyttig for å overvåke hundens aktivitet og eventuell uro. Tilsvarende gir pek-indikatoren informasjon om når hunden står stille, noe som gir eieren innsikt i hundens oppførsel og mulige situasjoner den kan være i.

Størrelse og vekt er viktige faktorer for ethvert produkt som skal festes på en hund. Med en vekt på kun 60 g, er Tracker Bark 4G utrolig lettvektig. Dette betyr at hunden knapt vil merke at den har på seg enheten, og kan bevege seg fritt uten å bli hindret.

Geofence-funksjonen er en annen funksjon som skiller Tracker Bark 4G fra konkurrentene. Det gir eieren muligheten til å sette opp en virtuell barriere rundt hunden. Med en enkel bevegelse av fingrene kan du justere radiusen på dette «gjerdet», noe som gir fleksibilitet og trygghet.

Til slutt er det verdt å nevne den ubegrensede rekkevidden. Ved å benytte seg av 4G-nettverk sikrer Tracker Bark 4G at du kan holde øye med hunden din uavhengig av avstand, og dette uten at batteriet tappes unødvendig raskt.

Når alt dette kombineres, gir det en hundepeiler som står i en klasse for seg når det kommer til brukervennlighet, funksjoner og pris.

Oppsummert

 • Bjeff- og pek-indikator inkludert
 • Kun 60 gram
 • Vanntett til 1 meters dybde
 • Justerbar geofence med 4G-tilkobling

Les mer →

2. Tracker Artemis – GSM Tracking

TRACKER ARTEMIS

SJEKK PRISEN →

For friluftsentusiaster som gjerne drar på lange turer med hunden, hvor tradisjonell 4G-dekning ikke alltid er tilgjengelig, kan Tracker Artemis vise seg å være en verdifull ledsager. Dette er spesielt tilfelle for dem som verdsetter tryggheten ved å vite nøyaktig hvor hunden befinner seg, uavhengig av hvor avsidesliggende området er.

Tracker Artemis utmerker seg ved å tilby GSM-tracking, som gir muligheten til å spore hunden med uendelig avstand. Dette betyr at selv i de mest øde områdene kan eiere holde øye med sin firbente venn. Med GPS/GLONASS-integrasjon kan du forvente presis lokalisering, mens GSM-funksjonaliteten sørger for at du ikke mister kontakten.

En annet imponerende egenskap integrasjonen med Internet of Things, IoT. Dette gir en ny dimensjon av tilkoblingsmuligheter og interaktivitet med enheten.

Når det kommer til selve oppsettet av Artemis, er prosessen overraskende enkel. Enhver frykt for komplisert installasjon blir raskt avkreftet når man oppdager at Artemis leveres ferdiginstallert på Tracker sin server, med et forhåndsinstallert IoT-SIM kort. Det er så enkelt som å åpne Tracker Hunter-appen, «lese» inn senderen, og vips, så er man klar.

En spesiell funksjon ved Tracker Artemis er de tre LED-lysene, som kan fjernstyres direkte fra programvaren på telefonen. Dette kan vise seg å være svært nyttig i mørket eller i tett skog. I tillegg har den en bjeffe-funksjon, som kan assistere i å forstå hundens atferd på avstand. For dem som kanskje er bekymret for enhetens robusthet, vil det være beroligende å vite at Artemis er støtsikker.

Oppsummert

 • GSM-tracking med uendelig avstand
 • GPS/GLONASS for presis lokalisering
 • Enkelt oppsett via Tracker Hunter-appen
 • Fjernstyrte LED-lys inkludert

Les mer →

3. Garmin Alpha T5X – Beste budsjettvalg

Garmin Alpha T5X GPS Bånd

SJEKK PRISEN →

Garmin Alpha T5X kombinerer solid ytelse med en prislapp som ikke er alt for høy for en avansert hundepeiler.

Med en vekt på kun 188 g for sender og antenne, og 265 g totalt med halsbånd er denne enheten letthåndterlig for de fleste hunder. En av de store fordelene er batterilevetiden, som varer opptil 80 timer. Dette betyr at eiere kan ha flere dager på tur uten å stadig bekymre seg for batteristatusen. Dersom det skulle oppstå en situasjon der batteriet nærmer seg tomt, kan T5X-hundehalsbåndet enkelt bytte til redningsmodus for å spare energi.

En annen viktig funksjon er den høyfølsomme GPS- og GLONASS-mottakeren. Denne kombinasjonen sikrer at du kan spore hunden din opptil 14,5 kilometer, noe som gir betydelig ro i sinnet, spesielt i store, åpne områder.

Vanntettheten på 1 ATM, tilsvarende 10 meter, viser også at denne peileren kan håndtere både regn og små vanndammer. De utbyttbare halsbåndremmene tillater tilpasning, og det integrerte LED-varsellyset kan hjelpe i mørkere omgivelser.

USB-grensesnittet sørger for enkel tilkobling, mens funksjoner som søvnmodus og frekvensmodus på VHF gir ekstra fleksibilitet og effektivitet.

Samlet sett, med sine mange funksjoner og den rimelige prisen, viser Garmin Alpha T5X seg å være et utmerket budsjettvalg for de som ønsker pålitelig hundesporing uten store kostnader.

Oppsummert

 • Lang batterilevetid på 80 timer
 • Sporer opptil 14,5 kilometer
 • Vanntett til 10 meter
 • Utbyttbare halsbåndremmer

Les mer →

4. Garmin Alpha T20 – Mye funksjonalitet

Garmin Alpha T20

SJEKK PRISEN →

Garmin Alpha T20 gir hundeeiere en kombinasjon av pålitelighet, funksjonalitet og presisjon. Denne hundepeileren imponerer med sin evne til å spore hunder opptil 14,5 kilometer unna, noe som gir eieren god oversikt, selv over lange avstander. Den dynamiske sporingsoptimaliseringen er en funksjon som forbedrer batterilevetiden, noe som er viktig på lengre turer.

Halsbåndets universale størrelse er en annen bonus, da det betyr at det passer til både store og små hunderaser. Dette gir fleksibilitet for hundeeiere med ulike raser. Den fleksible remmen kan også enkelt byttes ut, slik at eierne kan tilpasse den etter eget ønske eller når den blir slitt.

Posisjonslyset i flere farger er et viktig verktøy for å øke synligheten i dårlige lysforhold, noe som kan være spesielt nyttig i skumringen eller tidlig morgen. Med tanke på teknologi er den automatiske programvareoppdateringen via Wi-Fi en ekstra bekvemmelighet. Dette betyr at enheten alltid vil være oppdatert med de nyeste funksjonene og forbedringene.

Til slutt, vekten av Garmin Alpha T20 er balansert, noe som gir komfort for hunden. Batteriet er også oppladbart og byttbart, og med dynamisk sporing kan det vare opptil 68 timer. For de som søker en avansert, men brukervennlig hundepeiler, gir Garmin Alpha T20 mange grunner til å være et solid valg.

Oppsummert

 • Sporer opptil 14,5 kilometer
 • Universalt halsbånd med fleksibel rem
 • Posisjonslys forbedrer synlighet
 • Automatiske Wi-Fi-programvareoppdateringer

Les mer →

5. Tracker Ultracom R10i – Premium

Ultracom R10i Hybrid Hundepeiler

SJEKK PRISEN →

Tracker Ultracom R10i er et navn å merke seg for dem som søker det ypperste innen hundepeilere. Dette er en enhet som virkelig imponerer i premiumsegmentet hvor kvalitet, funksjonalitet og innovasjon er like fremtredende som den betydelige prislappen. Det første som fanger oppmerksomheten er dens evne til å navigere på alle slags terreng og i alle situasjoner. Dette skyldes R10i Hybrid som bruker 4G IoT mobilnett, VHF-tilkobling, samt 2G-mobilnett, noe som gir pålitelig dekning nesten hvor som helst i verden takket være det forhåndsinstallerte Global SIM-kort.

For de øyeblikkene hvor mobildekningen svikter, gir R10i Hybrid fortsatt sanntidsinformasjon om hunden din, takket være sin evne til automatisk å bytte til en annen posisjoneringstilkobling. Dette er absolutt en game-changer. Ved hjelp av gruppefunksjonene i Tracker-appen, kan brukeren også se både Ultracom og b-bark hundepeilingsenheter, samt jaktkamerater på kartet.

Men Tracker Ultracom R10i er ikke bare om posisjonering. Enhetens Dog Data™-funksjon gir innsikt i hundens arbeid og aktivitetsdata, som bidrar til en sunn og trygg hundehobby. Dette inkluderer parameterne som hundens hastighet, tilbakelagt avstand og bjeffefrekvens.

R10i Hybrid er ikke bare funksjonell, men også robust, med en driftstemperatur fra -15 °C til +55 °C, og en imponerende batterilevetid på opptil 40 timer. Med dens vanntette klasse og solide vekt, bekrefter den sin plass som en toppspiller blant hundepeilere.

Oppsummert

 • 4G IoT, VHF og 2G-tilkobling
 • Sanntidsinformasjon om hunden
 • Dog Data™ for hundeaktivitet
 • Robust og lang batterilevetid

Les mer →

6. Garmin Alpha 300i – Avansert mottaker

Garmin Alpha 300i

SJEKK PRISEN →

Garmin Alpha 300i er en avansert mottaker som fremstår som et flaggskip i Garmins produktlinje. Denne modellen er skapt med en tydelig visjon om å gi jegeren en uovertruffen opplevelse. Som etterfølgeren til den populære 200i-modellen, har 300i mottatt betydelige oppgraderinger som forbedrer både ytelse og brukervennlighet.

Med en stor 3,5 tommers berøringsskjerm, blir det enkelt å navigere gjennom de forhåndsinnlastede TopoActive Europe-kartene. Skjermen, med sin oppløsning på 282 x 470 piksler, gir en krystallklar visning som hjelper jegeren med å få oversikt over terrenget og hundens posisjoner i sanntid. Dette er ytterligere forbedret med tillegget av Birdseye, som gir detaljerte satellittbilder.

En av de store fordelene med Alpha 300i er dens sømløse kompatibilitet med Garmins halsbånd. Dette gjør at jegeren kan overvåke alle hundene i jaktlaget samtidig, noe som gir en overlegen fordel når man er ute i felten.

Videre er enhetens robuste design, med en vekt på 280g og en imponerende IPX7 vanntetthetsvurdering, klargjort for både utfordrende værforhold og tøft terreng. Med en bemerkelsesverdig batterilevetid på opptil 55 timer, og mulighet for automatisk ruting, sikrer denne mottakeren at du alltid er et skritt foran under jakt.

Lagringskapasiteten på 16 GB, med tilleggsmuligheten for et ekstra microSD-kort, betyr at du aldri vil gå tom for plass, uansett hvor mange spor, ruter eller kontakter du trenger å lagre. Samlet sett representerer Garmin Alpha 300i en toppmoderne jaktmottaker som kombinerer kraft med sofistikasjon.

Oppsummert

 • Krystallklar 3,5 tommers skjerm
 • Kompatibel med Garmins halsbånd
 • Robust design, IPX7 vanntetthet
 • Batterilevetid opptil 55 timer

Les mer →

7. Garmin Alpha 200i – Mye for pengene

Garmin alpha 200i

SJEKK PRISEN →

Garmin Alpha 200i demonstrerer at teknologisk fortreffelighet ikke alltid må bryte banken. Denne modellen, forgjengeren til 300i, beholder mange av de imponerende funksjonene som har satt Garmin på kartet i jaktverdenen. Mens den kanskje ikke har alle finessene til sin nyere slektning, står 200i solid på egne bein som et kostnadseffektivt valg.

Denne mottakeren byr på en imponerende 3,5″ berøringsskjerm som gir enkel tilgang til alle dens funksjoner. I tillegg til dette, har den en innovativ navigasjon- og kartfunksjon som er brukervennlig, og lar brukerne overvåke opptil 20 hunder fra en avstand på opptil 14,5 kilometer. Dette gir jegerne den friheten de trenger for å fokusere på selve jakten.

En liten ulempe er dens eldre ladekabel, men med tanke på den reduserte kostnaden, kan dette være en overkommelig handel for mange. Det faktum at den ikke kan dele hundegrupper trådløst kan begrense fleksibiliteten litt, men det kompenserer ved å ha en hundeliste/gruppeadministrasjon som lar deg beholde inaktive hunder på listen.

Med Garmin Explore-appen, får du muligheten til å lagre jaktopplevelser, se hundesporing i sanntid, ruter og veipunkter. Dessuten kommer enheten med Pro View-kompass for enkel sporing, støtte for multi-GNSS, TopoActive Europe-kart og Birdseye-satellittbilder. Navigasjonssensorene, inkludert en barometrisk høydemåler og 3-aksede elektroniske kompass, gir en rik sporing og navigasjonserfaring.

Selv om den kanskje har noen mindre begrensninger sammenlignet med 300i, er Alpha 200i fortsatt en robust mottaker som tilbyr utmerket verdi for pengene.

Oppsummert

 • Forløper til Garmin 300i
 • Overvåker opptil 20 hunder
 • Inkluderer Garmin Explore-appen
 • Robust, kostnadseffektiv mottaker

Les mer →


Innkjøp av hundepeiler – hva bør jeg tenke på?

Dekningsområde: En av de mest grunnleggende funksjonene i en hundepeiler er dens evne til å spore hunden over lengre avstander. Noen enheter kan spore hunder fra flere kilometer unna, mens andre har en begrenset rekkevidde. Tenk over hvilket terreng og hvilken type jakt du driver med, og vurder deretter hvilken rekkevidde som passer best for deg.

Oppdateringshastighet: Noen peilere oppdaterer hundens posisjon hvert andre sekund, mens andre kan ha lengre mellomrom mellom oppdateringene. En rask oppdateringshastighet kan være avgjørende i hurtige jaktsituasjoner.

Kart og navigasjonsfunksjoner: Avanserte hundepeilere, som Garmin Alpha 200i, tilbyr detaljerte topografiske kart og satellittbilder. Dette kan være nyttig for å navigere i ukjent terreng eller for å forstå hundens bevegelser i forhold til landskapet.

Kompatibilitet og funksjonalitet: Noen hundepeilere kan kobles til smarttelefoner, noe som gir ytterligere funksjonalitet, som å dele sporingsdata eller overvåke flere hunder samtidig. Videre, hvis du allerede eier andre produkter fra samme merke, kan det være lurt å sjekke kompatibiliteten mellom enhetene.

Batterilevetid: Det er essensielt å vurdere hvor lenge peileren vil vare på en enkelt lading, spesielt hvis du planlegger lengre jaktturer.

Pris vs. funksjonalitet: Det kan være fristende å gå for den nyeste modellen med alle klokkene og fløytene, men vurder nøye om du faktisk vil dra nytte av alle funksjonene

Til slutt, undersøk produktanmeldelser og sammenlign ulike merker og modeller for å få en dypere forståelse av hvilken hundepeiler som er best egnet for dine behov.

Se markedets beste viltkamera her

Legg igjen en kommentar