Jaktdress test: De 7 Beste i 2024

Jaktdress

Når du skal ut på jakt er bekledning noe av det viktigste du må huske på. Her har funksjonalitet, komfort og ytelse mye å si på hvordan du klarer prestere under jakta. Du trenger klær som er i stand til å beskytte godt mot elementene, men som fortsatt er komfortable og lette nok til å ikke hindre mobilitet. Derfor har vi satt sammen en liste over de beste klærne tilgjengelig for den aktive jeger. Vi har tatt fokus på funksjonalitet, komfort og ytelse, men også hvor du får mest for pengene dine. Målet var dermed robuste klær for en aktiv jeger. Jaktdress test

For å komme frem til de beste alternativene har vi ikke flydd timevis i skogen, men tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett, samt innhentet data fra både forhandler og produsent. Dette har vi sammenlignet med tilgjengelige tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dermed kunne vi danne oss et best mulig bilde av hvilke klær som når opp til kravene og hvilke som ikke duger.

De klærne som kom best ut av våre undersøkelser var Fjällräven sitt Lappland Hybrid sett. Både jakke og bukse kommer i et lett, slitesterkt materiale som passer utmerket for aktive jaktformer. Fjällräven har lang erfaring med nordiske forhold og har lagd klær som tåler alle værforhold du måtte støte på. Resultatet er bekledning som blender godt inn i omgivelsene, har en rekke smarte oppbevaringsmuligheter og høy passform. Ved å bruke G-1000 Silent ECO materiale har de klart å lage en jakke og bukse med høy fleksibilitet, uten at bekledningen lager lyd når man er i bevegelse. Dette passer perfekt for deg som skal på fuglejakt eller trenger komfortable klær på hauvvilt jakt.

VÅRE favoritter

 • Lufting med glidelås
 • Stroppe Justering
 • En rekke strategiske lommer
SJEKK PRISEN →
 • Ammunisjons Lomme
 • Lufting under armene
 • Avtagbar hette
SJEKK PRISEN →
 • Vannavstøtende glidelåser
 • COVERTEX ® materiale
 • Syv forskjellige lommer
SJEKK PRISEN →

Jaktdress test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Fjällräven Lappland Hybrid Jacket Camo Green
Lappland Hybrid er en lett, slitesterk jakke som passer utmerket til alle typer aktiv jakt. Den er produsert i et elastisk stoff og kommer blant annet med avtagbar hette, radiofeste, store lommer og lufting med glidelås under begge armer. Perfekt for den aktive jeger.
SJEKK PRISEN →
Fjällräven Lappland Hybrid Trousers Dark Olive
Denne tekniske turbuksen fra Fjällräven kommer i stretch og det slitesterke G-1000 Eco materialet. Buksen passer utmerket til jakt takket være en rekke strategiske lommer og høy komfort. Med andre ord får du med deg alt du trenger i en bukse som er utrolig behagelig å ha på.
SJEKK PRISEN →
Swedteam Ridge Jakke Pro Desolve Fire/Veil
Andre generasjon Ridge Jakke fra Swedteam kommer med et oppdatert design og nye funksjoner. Blant annet har jakken spesial lommer tilpasset både høyre- og venstre skyttere, samt er produsert i det lydsvake COVERTEX ® 100 materialet. Resultatet er en fleksibel jaktjakke av høy kvalitet som effektivt beskytter mot elementene.
SJEKK PRISEN →
Beaver Microfiber Hybrid Jaktdress
Praktisk sett fra Beaver med bukse og jakke. En tradisjonell jaktdress med fire store lommer foran på jakken og en bukse med polstring på utsatte områder. Begge deler i et slitesterkt og varmt materiale for optimal komfort på jakt.
SJEKK PRISEN →
Härkila Moose Hunter 2.0 GTX Bukser M.O Red
Moose Hunter 2.0 tar utgangspunkt i den populære Moose hunter buksen og resultatet er en skallbukse spesielt utviklet for jakt. Flere praktiske lommer, høy mobilitet og slitesterke materialer sørger for god passform og kapasitet for utstyr. Noe nytt med denne modellen er det nye Mossy Oak ® RED - mønsteret som buksen er kledd i.
SJEKK PRISEN →


1. Fjällräven Lappland Hybrid Jacket Camo GreenBest i test jakke

Fjällräven Lappland Hybrid Jacket Camo Green

SJEKK PRISEN →

Denne jakken fra Fjällräven kommer i et elastisk stoff med en rekke smarte funksjonaliteter. Den er spesielt utviklet for aktiv jakt der skiftende værforhold og varierende bevegelse preger jegeren. Her trenger du en hybrid jakke som er lett og luftig under aktivitet, men som også varmer og isolerer godt mot elementene når du stanser opp. Resultatet er Lappland Hybrid fra Fjällräven.

Produsert i et elastisk stoff kombinert med G-1000 Silent ECO er dette en jakke du kan bevege deg raskt og fritt over store avstander. Jakken tar utgangspunkt i den anerkjente Keb-serien til Fjällräven og har en rekke nøye planlagte detaljer. Dette lar deg fokusere på det som virkelig teller, nemlig jakten. Noen av detaljene på jakken er en lett tilgjengelig ammunisjon holder på venstre erme, festemulighet for radio på venstre skulder, store lommer med klaff nederst foran og to vertikale brystlommer med glidelås.

Uansett om du er erfaren jeger eller skal ut på din første jakt er dette en jakke som dekker alle behov. Den tilpasningsdyktige passformen kombinert med en rekke smarte detaljer gjør at du oppnår høy komfort, samtidig som du får med deg alt du måtte ha behov for. Muligheter til å lufte, stramme, ta av og tilpasse jakken på en rekke måter gjør at den passer jegere av alle typer og størrelser.

Oppsummert

 • Ammunisjons Lomme
 • Lufting under armene
 • Avtagbar hette

Les mer →


2. Fjällräven Lappland Hybrid Trousers Dark OliveBest i test bukse

Fjällräven Lappland Hybrid Trousers Dark Olive

SJEKK PRISEN →

Denne avanserte turbuksen fra Fjällräven er både lett og slitesterk, med passform utmerket for den aktive jeger. Det elastiske stoffet kombinert med værbestandig G-1000 silent ECO gir en bukse med førsteklasses bevegelsesfrihet, samt den nødvendige polstringen for alle forhold. Buksen er derfor et opplagt førstevalg for deg som driver med aktiv jakt og beveger deg over lange distanser under jakten.

Lappland Hybrid har en rekke smarte detaljer inkludert ekstra polstring på knær og bakside, ventilasjonsåpninger med glidelås fra kneet til hoften, to store lommer med klaff, tilpasset nettinglomme for mobil eller radio, to stikklommer og en knivlomme. For å sikre høy komfort er sømmene på innsiden av lårene plassert slik at de reduserer faren for hudirritasjon. Skal du ferdes i utfordrende terreng er det i tillegg stroppe justering med knapper og en støvelkrok på hvert ben for å sikre at buksen ikke sklir over støvlene.

Er du på jakt etter en allsidig turbukse av høy kvalitet er Lappland Hybrid fra Fjällräven et utmerket alternativ. Her får du en bukse som har blitt møysommelig utviklet med nettopp aktiv jakt i tankene. Dette reflekteres i alt fra valg av materialer og utforming, til plassering av lommer og tilbehør. Flere praktiske lommer gjør det også mulig å oppbevare nødvendig utstyr på kroppen uten at det havner i veien for mobilitet og skyteferdigheter.

Oppsummert

 • Lufting med glidelås
 • Stroppe Justering
 • En rekke strategiske lommer

Les mer →


3. Swedteam Ridge Jakke Pro Desolve Fire/VeilBeste synlighet

Swedteam Jakke Ridge Pro Desolve Fire/Veil

SJEKK PRISEN →

Swedteam sin Ridge Jakke ble raskt en bestselger takket være sin høye funksjonalitet og det innovative kamuflasjemønsteret DESOLVE ®. Nå har de lansert neste generasjon Ridge jakke som kommer med et oppdatert design og flere nye funksjonaliteter. Jakken er fortsatt produsert i det populære COVERTEX ® 100 materialet som effektivt beskytter mot både vann og vind. Neste generasjon jakke kommer i tillegg i flere varianter av det unike DESOLVE ® kamuflasjemønsteret jakken er kjent for. Nå kan du velge mellom DESOLVE ® Veil, DESOLVE ® Fire, og DESOLVE ® Fire/Veil, samt en helt grønn Forest Green variant.

Spesielt utviklet for aktive jegere har jakken blant annet flere spesiallommer tilpasset både høyre- og venstre skyttere. COVERTEX ® 100 sørger for at jakken er både vind og vanntett, mens avtagbar hette og pro passform sørger for tilpasning og komfort. Jakken har også forsterket hette sammenlignet med tidligere modeller, glidelås på begge sider for ventilasjon og vannavvisende glidelåser utstyrt med vindklaffer. Syv forskjellige lommer sørger for masse kapasitet og elastisk stramming forhindrer at vind eller regn trenger inn i åpninger.

Ridge er jakken for den kresne jeger. Her får du en robust jakke spesielt utviklet for aktiv jakt, noe som reflekteres godt i funksjonalitet og tilpasninger. Ved hjelp av en rekke knapper, stropper og innstramminger kan jakken tilpasses alle kroppsfasonger. I tillegg er den utstyrt med hele syv forskjellige lommer, der du finner tilpasset radiolomme og innerlomme med netting. Det helt unike kamuflasjemønsteret til Swedteam gir høy synlighet mot andre jegere, men blender fortsatt godt inn i terrenget på jakt.

Oppsummert

 • Vannavstøtende glidelåser
 • COVERTEX ® materiale
 • Syv forskjellige lommer

Les mer →


4. Beaver Microfiber Hybrid Jaktdress – Beste kombo

Beaver Microfiber Hybrid Jaktdress

SJEKK PRISEN →

Denne tradisjonelle jaktdressen fra Beaver består av en olivengrønn jakke og tilhørende bukse. Jakken har fire store lommer, samt en lomme på innsiden for praktisk oppbevaring. Lommen på venstre bryst er tilpasset en radio og har muligheten til å tre antenne gjennom klaffen. Dette gjør at du kan ha en radio lett tilgjengelig og eventuelt koble den på en øremusling.

Både jakke og bukse har flere store lommer som gir god oppbevaringskapasitet uten at dette hindrer mobiliteten. På buksen finner du en stor lomme på hvert lår som hver har en knapp og klaff for trygg oppbevaring. Disse er sidestilte slik at fulle lommer ikke hindrer mobilitet for jegeren. I tillegg finner du innstramming nederst på begge bukseben som forhindrer at buksen sklir opp når du ferdes i terrenget.

For en nybegynner som ønsker å komme i gang med jakt uten å investere tungt i utstyr er denne jaktdressen et utmerket utgangspunkt. Her får du funksjonell bekledning som er godt testet og dekker alle behovene for en aktiv jeger. Jaktdressen gir god beskyttelse mot elementene og er samtidig svært behagelig å ha på seg over lengre perioder, noe som er viktig når man begir seg ut på jakt. Flere praktiske lommer gjør også at man kan ha nødvendig utstyr lett tilgjengelig selv når man er i bevegelse.

Oppsummert

 • Praktisk radio lomme
 • Snøring i livet og rundt håndleddene
 • Nødvendig polstring for økt komfort

Les mer →


5. Härkila Moose Hunter 2.0 GTX Bukser M.O Red – Usynlig for klauvvilt

Härkila Moose Hunter 2.0 GTX

SJEKK PRISEN →

Härkila har tatt utgangspunkt i sin bestselger Moose Hunter når de skulle utvikle neste generasjons skallbukse for jakt. Resultatet er Härkila Moose Hunter 2.0 GTX med det unike Mossy Oak ® RED mønsteret. Dette gir økt synlighet for andre jegere i terreng, men er helt usynlig for klauvvilt. Produsert i 100% vann- og vindtett GORE-TEX ® membran er dette en bukse som tåler alle typer vær ute på jakt. I tillegg har den et innvendig meshfôr som effektivt transporterer fuktighet bort fra kroppen mens du er i bevegelse.

Buksen er utstyrt forlommer og cargolommer, alle integrert med vanntette glidelåser og stormklaffer. For optimal bevegelsesfrihet har buksen formsydde knær og reguleringsregimer rundt anklene, i tillegg er det fastsydde støvelkroker på buksen. Dette forhindrer et buksen sklir opp fra støvelen når du ferdes i utfordrende terreng eller i høyt tempo.

Ønsker du deg en slitesterk bukse av høy teknisk stand er Moose Hunter 2.0 et utmerket alternativ. Her får du en bukse som er produsert i slitesterke materialer, men samtidig puster godt og gir høy bevegelsesfrihet. Muligheter til å ventilere ved hjelp av glidelåser på lårene gjør også at buksen enkelt kan tilpasses det tempo du beveger deg i og sikre en behagelig jakt. Den moderne passformen har en rekke stropper og kan dermed enkelt tilpasses den individuelle jegers behov.

Oppsummert

 • Ventilasjon med glidelås
 • Justerbare stropper
 • Moderne passform

Les mer →


Spørsmål og svar

Hvordan sikrer man synlighet i terrenget uten å ødelegge jakten?

Hauvvilt er blinde for rødt/grønt og dette har flere produsenter utviklet produkter rundt. Spesielt Ridge jakken til Swedteam benytter seg av synlige detaljer i rødt på skuldrene som gir høy synlighet, men kun for andre jegere. Moose Hunter 2.0 benytter seg av tilsvarende detaljer med røde elementer på buksen.

Hvorfor bør en jakke ha egen radiolomme?

En radio kan fort havne i veien dersom du må ha den i egen veske eller feste den i beltet. Derfor er det alltid lurt at en jakke har egen radiolomme. Disse er store nok til å huse en radio, men har gjerne også en klaff som gjør at antennen kan stikke ut av lommen uforstyrret.

Er ventilering i klærne viktig?

Ja, særlig for deg som bedriver aktiv jakt vil muligheten til å ventilere underveis være svært viktig. Dette forhindrer at du blir svett i klærne, men heller opprettholder ønsket temperatur og funksjonalitet på klærne.

Hva er en støvelkrok?

En støvelkrok er en hempe nederst på buksebenet som festes i lissene på støvelen din. Dette forhindrer at den sklir opp når du er bevegelse eller går i høyt terreng.

Legg igjen en kommentar