Telt Test: De 7 beste teltene på markedet (2020)

[best telt test

Teltet kan ha mye å si på opplevelsen av natur- og friluftsliv. Det må være komfortabelt å sove i, det må være lett å bære i sekken, teltet skal vare deg i mange år, og det må ikke minst være enkelt å sette opp. Det finnes en jungel av telt å velge mellom, alle med forskjellige egenskaper.

Telt Test : Våre Favoritter

Vi har tatt for oss 15 av de mest populære teltene på det norske markedet, og rangert de 7 beste teltene:

1. Helsport Reinsfjell Pro 3 – Best I Test

Helsport Reinsfjell Pro 3 Selvstående telt

SJEKK PRISEN →

Kompakt helårstelt for to

Helsport Reinsfjell Pro 3 er et kompakt, helårs- kuppeltelt for to og er en god kompanjong til både på fjell- og campingtur. Det har en praktisk form som gir god beskyttelse mot vær og vind – samtidig som det gjør teltet romslig på innsiden. Teltet er praktisk å sette opp, teltdukene holder seg stabile under camping på flere dager, og det tilpasser seg klimaet du telter i.

Enkelt og praktisk

Om været er dårlig, du har gått langt – og skal begynne å sette opp et telt, de fleste erfarne turgåere kjenner til situasjonen hvor motivasjonen synker i det teltet ikke samarbeider. Reinsfjell er tydelig et telt utviklet for å være praktisk. Det er kjapt gjort å sette opp teltet, og det er like enkelt å ta det ned igjen.

Under bruk merker man også de praktiske løsningene lagt inn i teltets design. Teltet har to åpninger i hver ende, slik vil man alltid ha ly for vinden, mens man har en ende åpen. To innganger er også svært praktisk om man camper to sammen, da har man hver sin ende å forholde seg til.

Teltet er formet som en kuppel. Teltveggene går ganske rett opp, og toppen er avrundet. Siden veggene er vendt mere diagonalt vil teltet oppleves mere romslig, og man slipper “dødplassen” som flere telt har. Det er også stabilt mot vind, og regn renner rett av teltdukene.

God komfort og kvalitet

Teltets diagonale vegger gir deg mye rom inne i teltet, og økt bruksplass. Med to åpninger i hver sin ende vil man alltid ha mulighet til aktiviteter som for eksempel å lage mat, samtidig som man er skjermet fra vinden. Begge endene har egne vindskjermer.

Teltet er for helårsbruk – du kan campe like godt om vinteren som du kan om sommeren. Teltet tillater dette fordi du selv kan justere hvordan du ønsker temperaturen gjennom å enten isolere varmen helt, eller å lufte teltet gjennom ventiler. Du har selvsagt en myggnetting du kan bruke om myggen banker på døra.

Teltet består av en yttertelt, innertelt, bunnduk og stenger.

Ytterteltet er lagd av et utrolig slitesterkt stoff. Det er 8 ganger så slitesterkt som vanlige teltduker, gir god beskyttelse mot UV-stråler, og er stabilt i forbindelse med vekslinger av vær og vind. Innerteltet er også bygget på et slitesterkt, impregnert materie som puster godt. Da unngår man kondens og fukt inne i selve teltet. Bunnduken er alltid nødt til å være slitesterkt i et telt. Det er bygget på de samme kriteriene som ytterfeltet, men er silikonbelagt for å gjøre det enda mere slitesterkt og tørt.

Pakkeevne og vekt

Pakket ferdig i posen er teltet meget kompakt: 22 x 40 cm. Teltets vekt er på ca 4 kg + plugger og pose. Det vil si at du får mye telt for pakkeevnen.

Helsport er en stolt leverandør av telt og turutstyr, de garanterer reservedeler i 10 år, og alle produkt har en garanti på 5 år.

SJEKK PRISEN →

Egner seg godt til

 • Camping
 • Fjelltur
 • For to

2. Fauna B8-10 Pro – Mest For Pengene

rimelig telt

SJEKK PRISEN →

Komfortabelt og robust

Fauna B8-10 Pro er et stort, solid og komfortabelt telt utviklet for røffe forhold. Teltets konstruksjon er inspirert av en lavvo, høy under taket, og rund. I motsetning til tradisjonelle lavvoer har Fauna gitt teltet rettere vegger, og en utbygget inngang. Dette gir teltet mere bruksplass, og god beskyttelse mot regn.

Teltet er godt isolerende, og har muligheter for fyring om det er ønskelig. Og det er innlagt muligheten for å ventilere luft. Alle åpninger og ventiler er dekket med myggnetting – om du skal ut på tur i myggsesong.

Praktisk for flere

Teltet, i formen av en lavvo er stort. Det tar litt tid å sette det opp, selv om det er en enkel prosess. Teltet er perfekt for flere som er på tur, og spesielt om man sover der flere netter i strekk. Her har man nemlig rom til å pakke ut av sekken, lage mat og slappe av. Siden teltet er stort og robust er det også ganske tungt. Det har en totalvekt på nærmere 12,5 kg. Skal man på korte enkle turer er nokk teltet i største laget. Er man derimot flere som går på tur kan man fordele vekten utover flere. På innsiden av teltet har man også innvendig tørkesnor og festepunkter.

For røffe forhold

Teltet er lagd av et slitesterkt materie som isolerer godt og holdet vannet unna. Med luftemuligheter og en praktisk innerduk unngår man også kondens inne i selve teltet. Selve lavvoen er sydd i polyester rip stop med vannsøyle på 4000 mm, gulvduken består av et forsterket polyesterlag med vannsøyle på 5000 mm. Plugger og stenger er i aluminium.

SJEKK PRISEN →

Egner seg til

 • Camping
 • Fjelltur
 • For flere

3. Helsport Varanger 12-14 – Beste Telt For Familien

SJEKK PRISEN →

Lavvo for 12 – 14 personer

Skal du ut på telttur med hele familien er det mye å tenke på. Alle skal ha pakket alt de trenger, ruten skal være planlagt og ikke alle er nødvendigvis i samme humør. Da er det greit med et telt som fungerer i all slags forhold, med praktiske løsninger og som rommer hele familien.

Lavvoen er lett, slitesterk, praktisk og beregnet for helårsbruk. Det har vært en av Norges mest populære lavvoer gjennom flere år.

Testvinner i Villmarksliv

Lavvoen fra Helsport ble testvinneren i Villmarksliv. Og det går ikke ufortjent. Teltet har alt en trenger for å ta med familien på tur, uansett vær, og den er overraskende lett å bære på med tanke på hvor mye telt man får. Teltet er enkelt å sette opp, robust i vær og vind, og sørger alltid for et behagelig inneklima.

Kraftig og solid og komfortabel

Varanger er lagd for å tåle vinter, sommer, vår, høst og alle slags forhold som følger med. Lavvoen er nemlig meget godt isolert, og har gode muligheter for å lufte, og fyre innen ifra. Slik sikrer teltet et godt inneklima uansett forhold utenfor.

Ytterduken er av Helsports spesialutviklede polyester, rainguard, den har ekstremt gode egenskaper når det kommer til å isolere mot regn, og holde seg stramt under vekslende vær- og temperaturforhold. Innerduken vil forhindre kondens, og samtidig isolere kulden fra utsiden. Bunnduken er slitesterkt og tåler røff bruk.

Pakkeevne

Lavvoer er kjente for å være upraktisk å frakte med seg, ofte er de tunge og store. Varanger derimot har en totalvekt på kun ca. 8 kg. Er teltet ferdig pakket lyder målene på 24 x 60 cm.

Dette gir teltet en ekstremt stor fordel siden det rommet opptil 14 personer, men kun veier 8 kg.

SJEKK PRISEN →

Egner seg til

 • Camping
 • Fjelltur
 • For familien

4. Helsport Ringstind Superlight 1 Blå – Lettest i vekt

Helsport ringstind superlight

SJEKK PRISEN →

Totalvekt på 1 kilo

Ringstind-serien er kjent for å lage telt lettest mulig, her slår de derfor på stortromma.
Teltet fra Helsport på kun 1 kilo er overraskende komfortabelt, enkelt å sette opp og robust.
Hvordan er dette mulig kan man virkelig undres?

Det er i designet og materialet hemmeligheten ligger.
Teltet er designet for å gi deg mest mulig rom på minst mulig materie, og Helsports egenutviklede materiale gir deg et lett telt med robuste egenskaper. Til sammen gjør det teltet til det perfekte verktøy for 1-2 personer som ønsker å pakke lett i sekken.

Komfortabelt telt for 1-2 personer

I utgangspunktet er teltet beregnet for 1 person, da vil du ha rikelig med plass for både deg selv og bagasje. Men det er ikke noe problem å sove to stykker i teltet, men man må da tåle å sove tett sammen. Teltet er designet slik at man vil ha god høyde i inngangspartiet – dette er praktisk om man for eksempel skal bytte om, lage mat eller pakke sekken inne i teltet. Det er en vindskjerm ved inngangspartiet som skjermer bagasje og åpningen ved eventuelt dårlig vær.

Teltet har en god innerduk som hindrer fukt og dugg på innsiden av teltet, det er også muligheter for å ventilere og justere temperaturen inne i teltet. Alle åpninger har myggnetting slik at du slipper ubudne gjester. Teltduken og gulvduken gjør også en god jobb i alle slags typer vær. Du vil ikke oppleve at noe slakker i vind, eller at vann kommer inn i teltet.

En ting som er viktig med syntetisk materiale er at det puster godt, ellers kan det fort bli klamt og stram luft inne i teltet. Stoffet i begge dukene sørger for at teltet puster godt.

Brukervennlig og robust

Tidligere har denne teltserien hatt utfordringer i forbindelse med å være vanskelig å sette opp, lette telt har det som ulempe noen ganger. Dette er et problem som Helsport har tatt tak i. Det skal slettes ikke være noe problem å sette opp eller ta ned teltet. Er du i tvil kan det være lurt å sette det opp i hagen en gang før man tar det med ut på tur. Da slipper man å ta med bruksanvisning på telttur – og du får sjekket at alt fungerer som det skal.

Teltet er spesielt robust med tanke på vekten. Alt av stoff og materie som er brukt i teltet er utrolig lett fordi det bruker en blanding av nylon, fineste type garn og et silikonbelegg. Dette skal gjøre stoffet 8 ganger mere slitesterkt enn vanlig teltstoff. Det vil da si at det er en balanse mellom vekt og kvalitet.

Med tanke på teltets solide materiale skal det derfor ikke være noe problem å bruke teltet i variert norsk natur.

SJEKK PRISEN →

Egner seg best til

 • Fjelltur
 • For 1-2

5. Frisport Basic 5-7 Lavvu – Billig Og Bra

beste sommer teltet

SJEKK PRISEN →

Et godt telt, til et av markedets laveste priser

Frisport Basic Lavvu er et veldig enkelt og greit telt, det gjør ikke noe mere og ikke noe mindre enn det et telt skal. Det rommer opptil 7 personer, er lett å bære, og har justerbar topp. Det er rett og slett et godt telt til den som ikke ønsker å investere alt for mye i telt. Her får man altså mye telt for pengene.

Enkel, praktisk og komfortabelt

Teltet er av typen lavvo. Og det har sine fordeler. Lavvoformen gjør teltet romslig, og det er enkelt å sette opp. Teltet har en stor dør – som er veldig praktisk om flere bruker teltet samtidig.

Selv om teltet er rimelig, er det veldig ålreit å bruke. Man har to ventiler for lufting og en justerbar topp – begge kan kontrolleres fra innsiden av. Det er enkelt å sette opp og legge ned teltet, som har en totalvekt på 8 kg. Lavvoer er kjent for å være tunge, noe som gjør dette til et lettere alternativ. Teltets pakksekk kommer samtidig veldig hendig til, den har kompresjonsreimer og ryggsekkreim for å enkelt frakte teltet med seg på tur.

Teltet er godt og varmt, og en kan enkelt justere temperaturen med ventilene. Alle åpninger har myggnetting. Som lavvoer flest har stoffet fått flammehemmende behandling, det skal derfor være mulig å fyre i teltet om ønskelig. Teltet er høyt og romslig, samtidig som det står seg godt i vær.

Det eneste som kan sies på komforten er at det kan dugge litt på innsiden av teltduken.

Robust og vanntett

Teltet har en vannsøyle på 3000 mm og er lagt av ripstop polyester. Det gjør teltet godt rystet for norsk vær og tøffe forhold – akkurat slik som et telt skal være.

SJEKK PRISEN →

Egner seg best til

 • Camping
 • Fjelltur
 • For flere

6. Helsport Bitihorn Trek Tarp 3,5 x 2,9m – Den Enkleste Villmarksboligen

telt tak

SJEKK PRISEN →

Morsom og snedig beskyttelse mot været

Er du ute på en lett sommertur, skal du teste din indre villmann, eller vil du sove uten vegger?
Da er en Trek Tarp en morsom løsning. Det vil vel teknisk sett ikke telle som et telt, men den er fortsatt ikke dum å ha. Den kan brukes til en enkel og rask overnatting til flere netter på rad.

Kreativ løsning

Her er det bare å bli kreativ, for her kan man telte under både trær og berg. Tarpen gir deg ufattelige mange muligheter på hvordan du ønsker å sette den opp. Den tar nesten ikke plass i sekken – så den er det bare å ta med seg for en rask og enkel overnatting.

Robust

Selv om den er enkel vil den fortsatt være både robust og solid. Den er lagd av Helsports Rainguard – et robust og vanntett materie.

SJEKK PRISEN →

Egner seg best til

 • Fjelltur
 • Kort tur
 • For 1-3

7. Coleman Cook 4 – Best Til Campingen

SJEKK PRISEN →

Kongen av komfort

Coleman Cook 4 er et stort og komfortabelt familietelt, spesielt godt egnet for å telte flere netter på rad. Familieteltet har 2 soverom, god liggeplass og smarte løsninger. Dette vil være et telt godt egnet til å ta med på campingen siden det er stort og tungt, men det får man igjen for på komforten.

Romslig familietelt

Takhøyden er på hele 190 cm, veggene som går rett opp gir deg mye bruksplass inne i teltet. Teltet har to separate soverom med plass til flere. Teltet gir deg god plass å sove på, mye plass til å oppbevare bagasje og mye plass til aktiviteter. Det er også egnet for å bruke gassovn og lignende på innsiden av teltet ettersom duken er impregnert med flammehemmende middel. Du har både flere vindu og flere luftemuligheter i teltet, spesielt godt egnet for camping. Stoffet i teltet er lagd av pustende polyester, som også er godt når flere sover i samme telt.

Siden teltet er så stort, langt og tungt er det ikke så godt egnet til korte fjellturer og lignende. Det tar en god stund å sette opp teltet, og det egner seg best på flatt underlag.

Robust

Teltet skal tåle all slags vær og forhold uten problemer. Vannsøyle = 3000 mm.

SJEKK PRISEN →

Egner seg best til

 • Camping
 • For flere

Dette Ble Teltene Testet På

Brukervennlighet, komfort, vekt, værmotstand, pris og kvalitet er egenskapene som har blitt vektlagt i testen.

Brukervennlighet

Hvor enkelt det er å sette opp teltet er ofte avgjørende for opplevelsen av det. For at teltet skal fungere optimalt er det viktig at en får teltduken stram og rett, da er det viktig at det ikke er vanskelig å sette opp teltet. Et brukervennlig telt forventes å være delvis selvforklarende i oppsettet, og at det skal være praktisk å sette opp og pakke ned.

Det er kjedelig å sette opp et telt som ikke samarbeider i dårlig vær.

Komfort

Komfort avgjør hvor behagelig det er å være inne i teltet. Om teltets rom er flittig utnyttet, og om en har tilstrekkelig med plass er avgjørende for hvor komfortabelt det er. Om flere mennesker skal plassere sekkene sine i teltet, kle av og på seg og ikke minst sove der er det greit at det er romslig.

Det er også greit at teltet er tilpasset klimaet man befinner seg i.
At et telt holder på varmen eller har god luftsirkulasjon er spesielt behagelig om en skal telte flere netter på rad. Det er heller ingen ulempe om teltet har beskyttelse mot insekt som mygg og knott – dyr som generelt er glad i campere.

Vekt

Hvor tungt er teltet å bære i sekken, og tar det stor plass?

Dette er selvsagt avhengig av teltets størrelse, men det er en stor fordel at teltet er lett å bære – og tar minst mulig plass.

Værmotstand

Vær og vind samarbeider ikke alltid i Norge, det har sikkert de fleste erfart. Da er det greit å ha et telt som gjør tilværelsen litt lettere. Et telt skal helst være stabilt under vind, og ikke slippe inn vann under regn. Enkelt og greit.

Pris

Telt, som de fleste varer en kan kjøpe, varierer i pris. Kvalitet og pris har ofte en sammenheng. Telt koster alt fra kroner 1000,- til 10 000,-

Hvor mye du selv ønsker å investere er ofte avhengig av hvor stort det trenger å være, hvor god kvalitet du vil ha, hvor ofte du bruker det.

Kvalitet

Hvor mange duker har teltet? Hvor slitesterkt er materialet som er brukt? Hvordan puster materialet?

Gode telt kan ofte være kostbare, og bør derfor vare deg lenge.


Ta Godt Vare På Teltet – Da Varer Det Lengre

Slik tar du godt vare på teltet:

 1. Ta teltet ned i samme rekkefølge som du satt det opp.
 2. Tørk av skitt og smuss før du bretter det.
 3. Brett teltet sammen før du pakker det inn i teltposen.
 4. Heng teltet til tørk når du kommer hjem – brett det ut, og vask av skitt og smuss.

Leave a comment