...

5 Beste Termisk Kikkert Test i 2021 [Bruker Anmeldelse]

Test termisk kikkert

Termisk kikkert - Anbefalt produkt
Zeiss DTI 3/35 Termisk kikkert
Er du på utkikk etter en termisk kikkert? Zeis Termisk Spotter er svaret. Den leverer et meget positivt helhetsinntrykk. Enheten ser bra ut og takler ting godt. Materialvalget er veldig gjennomtenkt, det føles og det ser ut som et premiumprodukt. Kikkerten leverer utmerket optikk som gir pålitelighet, selv i mørke. Enheten er enkel å bruke og er ekstremt intuitiv. Totalt sett får du mye kikkert for pengene.
SJEKK PRISEN →

En termisk kikkert gir deg muligheten til å se mennesker og dyr i mørke, og gjennom lette hindringer som tåke, gass, eller tett buskas og gress. Dette er en fordel man ikke har ved vanlig optikk. En termisk kikkert er varmesøkende og hjelper deg med å skille levende vesen fra resten av omgivelsene. Den termiske kikkerten vil bruke farger for å skille objektene fra hverandre som vil vise konturene på det du ser på.

Termiske kikkerter er populært til jakt, ettersøk og naturobservasjoner. Det kan være svært hjelpsomt i flere situasjoner som for eksempel:

 • Lokalisere dyr under jakt i mørke, tåke eller gjennom andre synshindringer.
 • Lokalisere fugler og andre dyr under naturobservasjoner.
 • Kjapt finne mennesker under søkeoppdrag, om noen for eksempel er bortkomne i mørke eller på sjøen.

På utkikk etter en vanlig kikkert isteden?

Kanskje ikke en termisk kikkert er det du leter etter? Hvis du ønsker en vanlig kikkert isteden har vi artikelen akkurat for det, se den her – ( Kikkert test )

Dette er undersøkelsen basert på

Vi har undersøkt kikkertene på: Rekkevidde, skjermtype og oppløsning, batteritid, kvalitet, pris og brukervennlighet. som er de viktigste kvalitetene for en Termisk kikkert.


Termisk kikkert test – Her er våre favoritter

1. Pulsar Trail LRF XQ50 – Best i Test Riflekikkert

termisk kikkert test

 

Sjekk Prisen →

 

Smart, praktisk og ekstremt god

Oppgaven til en termisk kikkert er rett og slett å skille levende objekter fra resten av omgivelsene med varmesøkende elementer. Her får du en termisk kikkert som gjør mye mer. Under utviklingen av LRF XQ50 har det tydelig blitt fokusert på klare bilder, god batteritid, enkel brukervennlighet og praktiske løsninger. Og dette gjør Kikkerten til et av markedets mest populære valg.

Den termiske kikkerten har et robust konstruksjon, oppdagelsesrekkevidde på 1800 meter, avstandsmåler på 1000 meter, og oppdateres i sanntid med en sensor på hele 384×288 piksler med en pikseltetthet på 17 µm.

Lang batteritid, og ekstremt robust

Batteritiden vil alltid være avhengig av bruken, men her får du et godt batteri – som varer deg turen ut. Det som skiller LRF XQ50 fra resten av konkurrentene er at den er ekstremt batterismart. Det vil si at den sparer på batteribruken når den kan, uten at det påvirker din opplevelse av kikkerten.

I tillegg, så har Pulsar løsninger for om batteriene skulle bli tomme, som fort kan skje på de lengste turene. Man kan da enten koble batteriene til en ekstern batteribank for å lade batteriene, eller så kan man enkelt bytte det tomme batteriet med et nytt fullt oppladet.

Vekten på selve kikkerten er 0,56 kg, i et robust og solid design tilpasset norsk natur og tøffe forhold. Den er vanntett og duggfri, og tåler temperaturer ned til -25 grader.

Rekkevidde og oppløsning

Oppdagelsesrekkevidden på selve kikkerten er på hele 1800 meter. Det vil si at om et levende vesen står 1800 meter unna deg vil du få et betydelig utslag på den termiske kikkerten. Med en slik rekkevidde vil du alltid ha full oversikt over hvor bytte befinner seg til hver en tid. Kikkerten har også en innebygd distansemåler. Distansemåleren bruker lasermåling og oppdateres i sanntid. Siden det brukes laser er måleren ekstremt presis og til hver og en tid oppdatert, distansemåleren er presis og funksjonell opp til hele 1000 meter.

Kikkerten er utstyrt med en AMOLED-skjerm, det er den samme type skjerm som man finner på toppmodeller av telefoner og TV. Årsaken til at AMOLED er en stor fordel er at den vil gi langt mere kontraster og mye sterkere farger enn vanlig LCD, samtidig bruker AMOLED langt mindre batteri. Det er ikke noe problem å bruke skjermen i verken kulde eller fuktige omgivelser, som resten av kikkerten er den vanntett.

Når du ser på byttet gjennom skjermen vil den termiske kikkerten gi deg oppdateringsfrekvens på 50 Hz. Det betyr at du vil få konstant bilde av det du ser på, uten at bildet hakker eller fryser. Det oppleves akkurat som å se i sanntid. For den profesjonelle jegeren vil dette si at jakten vil gå problemfritt.

Brukervennlig

Den termiske kikkerten er meget brukervennlig, noe som faktisk overrasket meg litt. Naturligvis tar det litt tid å bli kjent med den, men når man først har lært seg den å kjenne er den veldig god å forholde seg til. Den termiske kikkerten er nemlig godt utstyrt for å gjøre din jakt mere praktisk:

Ofte velger jegere å bruke forskjellig type ammunisjon på forskjellig type distanser og forskjellig type bytte. Kikkerten tillater at man lagrer opptil 3 forskjellige innskytinger på 5 forskjellige distanser. Det vil si at du kan enkelt bruke forskjellig type ammunisjon og jakte på forskjellige distanser med en kikkert som sikter seg inn med å trykke på en knapp. Bilde på skjermen ligger høyt i sikte. Det gir deg lettere oversikt over hva du ser på, spesielt når du forstørrer. Man kan forstørre bilde opptil 10 ganger med Pulsar-kikkerten.

Den termiske kikkertenen er også kompatibel med Wifi. Det vil si at man kan knytte telefonen og nettbrettet sitt opp til kikkerten for å se på bilder og videoer tatt opp av kikkerten. Man kan også lagre informasjon på kikkerten siden den har 8 GB internt minne.

Om du ønsker, har kikkerten også et innebygd gyroskop. Da får du alt av informasjon om vertikal og horisontal vinkling, mens du sikter deg inn på byttet. Dette hjelper deg med å låse sikte, og spare batteri.

Fordeler

 • Brukervennlig
 • Robust
 • Praktisk
 • Godt batteri
 • God optikk

Ulemper

 • Litt tung
 • Kommer ikke med montasje

2. Pulsar Helion XP38 – Best i Test Håndholdt

 

Sjekk Prisen →

 

Smart, solid og god optikk

Helion XP38 er en håndholdt termisk kikkert av merket Pulsar. Pulsar er kjent for å levere stabile, pålitelige kikkerter av høy kvalitet. XP38-serien, fabrikkens flaggskip, er konstruert for å fungere godt både om natten, også om dagen. Den er kompakt, lett og svært praktisk.

Den termiske kikkerten er testens klare vinner for den er både smart, solid, innovativ og har en fantastisk optikk:

Den leveres med et rekkevidde på 1 350 meter, avstandsmåler, skjerm i AMOLED, 50Hz bildefrekvens, Høy oppløsning, 8 timer batteri, og 3 forskjellige bildemodus i et vanntett og robust design.

Robust design med god batteritid

Den termiske kikkerten fra Pulsar er konstruert i karbon, med gummiarmering. Dette gjør kikkerten godt beskyttet mot fallskader og røff bruk. Gummiarmeringen gir deg et godt grep rundt kikkerten, både med og uten hansker. Selvsagt er kikkerten 100% vanntett, og kan derfor brukes i våte omgivelser. Brukstemperaturen er fra -25 til 50 grader celsius.

Kikkertens oppgave er å ta vare på dyrebar optikk og elektronikk i tøffe forhold, noe Pulsar mestrer bra med sin Helion XP38.

Når du kjøper kikkerten følger det med en Li-on batteripakke. Dette skal gi deg 8 timer batteritid ved normalt bruk. For de fleste skal dette holde en dags bruk, og for de aller ivrigste kan det også kjøpes med batteriholdere for AA- eller CR123batterier.

Den frostsikre AMOLED-skjermen er meget smart. Slik at om en av pikslene dør, vil den reparere seg selv.

God bildekvalitet med langt rekkevidde

XP38 har en rekkevidde på 1350 meter, det vil si at du tydelig kan observere objekt på 1350 meters rekkevidde. Bildet vises på en frostsikker AMOLED skjerm. Siden AMOLED gir sterke kontraster og godt lys er det en enorm fordel til termisk kikkert. Bildeoppdatteringen er på 50Hz, det vil oppleves som at bildet oppdateres i sanntid.

Kikkerten har stadiametrisk avstandsmåling. Det vil si at avstanden til objektet du ser på ligger i optikken. Det vil ikke være like praktisk som lasermåling, men Pulsar får det til å fungere meget godt.

Du kan velge mellom 3 forskjellig modus ut fra hvilke omgivelser du befinner deg i. Dette gir deg fordelen av en tydeligere måling. Med et enkelt knappetrykk kan du velge mellom “Rocks” (Forbedret kontrast), “Forest” (Lav kontrast) og “Identification” (Forbedret varmegjengivelse).

Brukervennlig

Alle knapper er slik at de kan brukes med og uten hansker, dette er en stor fordel om man jakter i nordiske, kjølige forhold. Man slipper derfor og av med hanskene for å justere kikkerten, og vil spare verdifull tid. Kikkertens bruk er lett å lære seg, og det meste kan gjøres fra en app via et nettbrett eller en telefon. Fra appen kan man oppgradere programvare – og filme videoer og bilder. Kikkerten har også 8 GB intern lagringsplass om du ønsker å filme mens du er ute. Du kan velge mellom 8 forskjellige fargegjengivninger for at kontrastene skal vises best mulig.

Fordeler

 • Robust og solid
 • Brukervennlig
 • Lett og kompakt
 • God rekkevidde
 • God batteritid
 • Høy oppløsning

Ulemper

 • Det ville vært mer praktisk med avstandsmåler i laser
 • Maksgrense for digital zoom er på 8x

3.  Pulsar Helion XQ38F – Mest For Pengene

 

Sjekk Prisen →

 

Håndholdt kikkert, mest termisk kikkert for pengene

Pulsar Helion XQ38F er en av de mest populære utgavene fra Pulsar, rett og slett fordi du får mye av de samme gode egenskapene på denne rimeligere utgaven, som på toppmodellene. Det vil si at du har den samme rekkevidden (1350 meter), samme stadiametriske avstandsmåler, AMOLED-skjerm og er like solid som Pulsar Helion XP38. Så hva er egentlig forskjellen?

Mye av de samme egenskapene som toppmodellene

Forskjellen på denne rimeligere utgaven, og de dyrere modellene (Pulsar Helion XP38) er at de dyrere modellene har høyere oppløsning på sensoren. Sensorens teknologi er kostbar å utvikle, og det er hovedsakelig det som utgjør prisforskjellen på kikkertene. For sammenligning har Pulsar Helion XP38 (Toppmodell)  640 x 480 i oppløsning, Pulsar Helion XQ38F (Denne) har en oppløsning på 384 x 288. Oppløsningen vil avgjøre hvor tydelig man ser objektet man ser på.

Sett bort i fra sensoroppløsningen er egenskapene stort sett de samme.

Robust design med god batteritid

Den termiske kikkerten fra Pulsar er konstruert i karbon, med gummiarmering. Dette gjør kikkerten godt beskyttet mot fallskader og røff bruk. Gummiarmeringen gir deg et godt grep rundt kikkerten, både med og uten hansker. Selvsagt er kikkerten 100% vanntett, og kan derfor brukes i våte omgivelser. Brukstemperaturen er fra -25 til 50 grader celsius.

Kikkertens oppgave er å ta vare på dyrebar optikk og elektronikk i tøffe forhold, noe Pulsar mestrer bra med sin Helion XQ38F.

Når du kjøper kikkerten følger det med en Li-on batteripakke. Dette skal gi deg 8 timer batteritid ved normalt bruk. For de fleste skal dette holde en dags bruk, og for de aller ivrigste kan det også kjøpes med batteriholdere for AA- eller CR123batterier.

Den frostsikre AMOLED-skjermen er meget smart. Slik at om en av pikslene dør, vil den reparere seg selv.

Grei bildekvalitet med langt rekkevidde

XQ38F har en rekkevidde på 1350 meter, det vil si at du tydelig kan observere objekt på 1350 meters rekkevidde. Bildet vises på en frostsikker AMOLED skjerm. Siden AMOLED gir sterke kontraster og godt lys er det en enorm fordel til termisk kikkert. Bildeoppdatteringen er på 50Hz, det vil oppleves som at bildet oppdateres i sanntid. Oppløsningen på bildet med den termiske kikkerten er ganske god.

Kikkerten har stadiametrisk avstandsmåling. Det vil si at avstanden til objektet du ser på ligger i optikken. Det vil ikke være like praktisk som lasermåling, men Pulsar får det til å fungere meget godt.

Du kan velge mellom 3 forskjellig modus ut fra hvilke omgivelser du befinner deg i. Dette gir deg fordelen av en tydeligere måling. Med et enkelt knappetrykk kan du velge mellom “Rocks” (Forbedret kontrast), “Forest” (Lav kontrast) og “Identification” (Forbedret varmegjengivelse).

Brukervennlig

Alle knapper er slik at de kan brukes med og uten hansker, dette er en stor fordel om man jakter i nordiske, kjølige forhold. Man slipper derfor og av med hanskene for å justere kikkerten, og vil spare verdifull tid. Kikkertens bruk er lett å lære seg, og det meste kan gjøres fra en app via et nettbrett eller en telefon. Fra appen kan man oppgradere programvare – og filme videoer og bilder. Kikkerten har også 8 GB intern lagringsplass om du ønsker å filme mens du er ute. Du kan velge mellom 8 forskjellige fargegjengivninger for at kontrastene skal vises best mulig.

Fordeler

 • Robust og solid
 • Mye for pengene
 • Lett og kompakt
 • Lang rekkevidde
 • God batteritid

Ulemper

 • Ikke lasermåler
 • Ikke så høy digital zoom

4. Pulsar Accolade XQ38 – En God Allrounder

pulsar accolade XQ38

Sjekk Prisen →

 

Binokular termisk kikkert for best mulig rekkevidde og fokus

Accolade XQ38 er en termisk kikkert for deg som ønsker best mulig fokus og stabilitet. Her får du en håndholdt, binokular termisk kikkert med et robust kikkerthus, AMOLED-skjerm, god oppløsning og bra batteri. Mange av de termiske kikkertene fra Pulsar har de samme gode egenskapene. Det som skiller Accolade XQ38 fra resten av modellene er at de er binokulare, det gir de et ekstremt godt fokus og en god rekkevidde.

XQ38 er konstruert for å fungere like godt på dagtid som på natten, med rekkevidde på 1350 meter, stadiametrisk avstandsmåling 8 timer batteritid og en god brukervennlighet:

Robust design med godt batteri

Kikkerthuset er i gummiarmert karbon som gjør det er 100% vanntett, gummien isolerer og beskytter på optikk og teknologi i kikkerten ved fall og tøff bruk. En merker tidlig at Gummien også gir deg et veldig godt grep over kikkerten siden det er veldig enkelt å håndtere kikkerten. Alt av sårbare komponenter som knapper og linser er bygd innover – slik at de er best beskyttet om uhellet skulle være ute. Med denne kikkerten er du også utrustet for å klare deg i temperaturer fra -25 til 50 grader.

Batteriet er på 8 timer ved bruk, som skal holde de fleste på en tur. Skulle det ikke være nokk kan det eventuelt kjøpes til ekstra batteriholdere om det trengs for de lengre turene.

Brukervennlig

Noe av det beste med kikkerten er hvor praktisk den er. Størrelsen og vekten gir deg en godt balansert kikkert som er enkel å manøvre, knappene kan brukes med hansker og den er enkel å forstå. Noe av det jeg undret meg over var hvordan Pulsar løste å ha to linser for øynene, men med en enkel justering kan du også tilpasse kikkerten til hva som personlig passer deg best – og dette er kompatibelt med briller.

Som de fleste Pulsarkikkertene kan du koble din termisk kikkert til en telefon eller nettbrett via en app. Fra appen kan du sørge for at kikkerten har siste programvareoppdatering og du kan se over film og bilder tatt med kikkerten, slik fungerer det også som et termisk kamera.

Klart bilde med langt rekkevidde

Rekkevidden er på 1350 meter, da ser du objektet tydelig med den termiske kikkerten. Accolade XQ38 leveres med en standard AMOLED-skjerm, en stor fordel for termisk kikkert. Med AMOLED får du best mulig kontraster og lysstyrke. Oppløsningen er 640×480, som er til å forvente av en kikkert av denne kvalitet. Den er også utstyrt med en stadiametrisk avstandsmåler, som er lettere å bruke på denne kikkerten enn lignende modeller, noe som kanskje kan forklares av at denne kikkerten er binokular.

Modellen har 8 forskjellige fargemoduser hvor du kan velge fargen som best passer omgivelsene. I tillegg har du muligheten til å velge mellom 3 forskjellige sensormoduser. Du kan velge mellom 3 forskjellig modus ut fra hvilke omgivelser du befinner deg i. Dette gir deg fordelen av en tydeligere måling. Med et enkelt knappetrykk kan du velge mellom “Rocks” (Forbedret kontrast), “Forest” (Lav kontrast) og “Identification” (Forbedret varmegjengivelse).

Fordeler

 • Stabil
 • Meget godt fokus
 • God optikk
 • Robust med godt batteri

Ulemper

 • Litt tung

5. Pulsar Axion XM30S termisk monokular – Rimelig Og Bra

pulsar axion XM30s

Sjekk Prisen →

 

Et enkelt og godt valg

Pulsar Axion XM30S er et av markedets rimeligste valg, men det gjør den slettes ikke dårlig. En termisk kikkert oppgradert fra tidligere modeller. Nå er den blant annet utstyrt med bedre beskyttelse, AMOLED-skjerm og lengre rekkevidde. Her får du altså mye for pengene.

Godt rekkevidde med grei oppløsning

Ettersom Axion XM30S er såpass mye rimeligere enn de alternativene får du mye for pengene. Du har fortsatt en rekkevidde på 1200 meter, med en grei oppløsning. Skjermen er av samme type som de dyrere modellene. Man vil naturligvis ikke ha samme opplevelse av denne kikkerten som man vil med de dyrere modellene, men den presterer godt ut i fra prisen. Rekkevidden er lang, og oppløsningen er aldeles grei.

Praktisk og kompakt

Kikkerten er liten og kompakt. Den veier 250 gram, og tar derfor ikke særlig stor plass. Den vil være robust og vanntett uten problem. Den er også sikker i bruk ned til -25 grader. Batteriet gir deg en brukstid på 4 timer.

Det er synlig at den ikke er like godt utstyrt som de dyreste modellene, men det er en kikkert som godt passer en enkel bruk. Ikke alle ønsker å investere mye penger i en termisk kikkert, da er denne et godt alternativ.

 

Leave a comment