Termisk kikkert test: Dette er de 5 beste i 2024

Test termisk kikkert

Uansett om du jakter i bevegelse, eller skal sitte på vaktpost er god sikt helt essensielt for jakten. Men i et land som Norge der været raskt slår om kan det være utfordrende med god sikt. Tåke, regn, tett skog og ulendt terreng kan gjøre at man går glipp av vilt eller ikke får med seg at mennesker ferdes i feltet. Nettopp derfor sverger mange erfarne jegere til en termisk kikkert når de legger ut på høstjakten.

En god termisk kikkert benytter varmesøkende teknologi slik at man får et godt bilde av både dyr og mennesker på lang avstand. Fordelen er at man får et godt bilde uansett værforhold da en termisk kikkert ikke har behov for samme klare sikt som det en tradisjonell kikkert trenger. Dermed kan du være helt sikker på at du får med deg alt og alle som beveger seg i nærheten av feltet.

For å komme frem til de beste termiske kikkertene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere. Dette utgangspunktet har gjort det mulig for oss å komme frem til de fire beste kikkertene for den seriøse jeger som ønsker full sikt uansett forhold.

Den termiske kikkerten som kom best ut av våre undersøkelser var Pulsar Accolade 2 LRF XP50 Pro. Denne kikkerten fra Pulsar bygger på det nyeste av termisk teknologi og har en innebygd avstandsmåler av høy presisjon. En oppgradert sensor sørger for økt sensitivitet og eliminerer termisk støy forårsaket av tåke, regn og utendørstemperaturer.

På utkikk etter en vanlig kikkert isteden?

Kanskje ikke en termisk kikkert er det du leter etter? Hvis du ønsker en vanlig kikkert isteden har vi artikelen akkurat for det, se den her – ( Kikkert test )


VÅRE favoritter

 • IP67 standard
 • Direkteoverføring til mobil og nettbrett
 • 4x Digital zoom
SJEKK PRISEN →
 • Åtte fargemodus
 • NETD <25mK sensor
 • 1800 meter rekkevidde
SJEKK PRISEN →
 • IPX7 klassifisert
 • 6000 joules rekylresistens
 • Lagringskapasitet på 16 GB
SJEKK PRISEN →

Termisk kikkert test – Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Pulsar Accolade 2 LRF XP50 Pro
Denne termiske kikkerten fra Pulsar bygger på det nyeste av teknologi og kommer med en ny oppgradert NETD < 25mK sensor. Denne sørger for å eliminere termisk støy og øker den termiske sensitiviteten. Dermed har du full kontroll på det som beveger seg i feltet og slipper bekymre deg for å gå glipp av mennesker eller vilt som beveger seg i nærheten.
SJEKK PRISEN →
Hikmicro Monokular Lynx Pro 19 mm
Med ny detektor og oppgradert LCOS skjerm på 0,4 tommer er Hikmicro monokular Lynx Pro en robust og funksjonell termisk kikkert, utmerket for jakt i nordisk terreng. De fem forskjellige synsmodusene gjør det enkelt å tilpasse seg omgivelsene og Live View til smarttelefon gjør det mulig å fjernstyre kikkerten på en praktisk måte.
SJEKK PRISEN →
Pulsar Krypton FXG50
Pulsar Krypton legger listen for termisk presisjon med sin sensor på 640x480 piksler og 2000 m rekkevidde. Det kontrastfylte bildet har skarpe detaljer som gjør det mulig å identifisere bevegelser på ekstremt lange distanser. AMOLED skjermen har en oppløsning på 1746 x 1000 piksler.
SJEKK PRISEN →
Pulsar Axion XQ38
Axion XM30S er en termisk kikkert til budsjettpris som leverer godt på alle nivåer. Kikkerten har rekkevidde på 1300 meter, og gir et skarpt og klart bilde av både dyr og mennesker. XM30S er utstyrt med Pulsar sin patenterte teknologien StreamVision ™ som gir mulighet til å overføre direkte video til en Apple- eller Android enhet i sanntid.
SJEKK PRISEN →
Pulsar Accolade XQ38
XQ38 er konstruert for å fungere like godt på dagtid som på natten, med rekkevidde på 1350 meter, stadiametrisk avstandsmåling 8 timer batteritid og en god brukervennlighet
SJEKK PRISEN →

1. Pulsar Accolade 2 LRF XP50 Pro – Best i Test

Pulsar Accolade 2 LRF XP50 Pro

SJEKK PRISEN →

Accolade 2 LRF XP50 Pro er den nyeste termiske kikkerten fra Pulsar. Den oppgraderte kikkerten kommer med innebygd avstandsmåler og en oppgradert sensor. Den nye NETD <25mK sensoren øker den termiske sensitiviteten betydelig, samt eliminerer termisk støy forårsaket av innslag som regn, tåke og skiftende utetemperaturer. Dermed har den et langt mer detaljert bilde med økt skarphet.

Accolade er lagd for å brukes både natt og dag. Den termiske kikkerten gjør det mulig å oppdage elementer vanlig optikk ikke klarer plukke opp. Takket være termisk teknologi tar kikkerten utgangspunkt i varmekilder og kan dermed observere både mennesker og dyr gjennom tåke, røyk, buskas og uoversiktlig terreng. De åtte forskjellige fargemodusene gjør at du kan tilpasse den egne preferanser, og de store knappene gjør det enkelt å betjene kikkerten selv med hansker på.

Ønsker du deg det absolutt nyeste innen termisk teknologi vil Pulsar Accolade være et utmerket alternativ. Kikkerten benytter den nyeste NETD <25mK sensoren som gir et langt skarpere bilde og høy detalj. De åtte forskjellige fargemodusene gjør at du kan tilpasse bildet etter egne preferanser og dermed få en kikkert som passer det terrenget du skal ferdes i.

Oppsummert

 • Åtte fargemodus
 • NETD <25mK sensor
 • 1800 meter rekkevidde

Les mer →

 


2. Hikmicro Monokular Lynx Pro 19 mm – Robust design

Hikmicro Monokular Lynx Pro

SJEKK PRISEN →

Hikmicro Lynx Pro kommer med ny detektor på 384 x 288, samt en LCOS skjerm på 0,4 tommer. Resultatet er et skarpt bilde med 1280 x 960 oppløsning og hele fem forskjellige synsmoduser. Dermed har du full oversikt over terrenget og kan enkelt tilpasse deg forskjellige områder ved hjelp av synsmoduser som “svart varm”, “hvit varm”, “fusion” og “rød varm”. I tillegg har kikkerten integrert Wi-Fi hotspot og muligheten til å direkteoverføre bilde fra kikkerten til en smarttelefon eller nettbrett.

Det kontrastfylte bildet til Hikvision er blant de beste i bransjen takket være sensorer av svært høy kvalitet. Resultatet er et sylskarpt bilde der du enkelt kan identifisere både vilt og mennesker på lange avstander. Hikvision er kjent for sitt robuste design som er motstandsdyktig mot både slag og vibrasjoner uten at det påvirker ytelsesevnen til kikkerten. I tillegg oppfyller den termiske kikkerten kravene til IP67 som betyr at den er både vann- og støvtett.

Uansett om du ferdes i ulendt terreng eller bare driver med aktiv bevegelsesjakt er det viktig å ha en termisk kikkert som tåler en trøkk. Hikvision sine kikkerter er kjent for sin omfattende beskyttelse av optikken og robuste design. Kikkertene er blant annet falltestet og produsert etter IP67 standard. Dette betyr at den er både vann- og støvsikker, samt tåler fall fra 1,5 til 2 m som kommer godt med når du ferdes utendørs.

Oppsummert

 • IP67 standard
 • Direkteoverføring til mobil og nettbrett
 • 4x Digital zoom

Les mer →


3. Pulsar Krypton FXG50 – Premium

Pulsar Krypton FXG50

SJEKK PRISEN →

Krypton FXG50 er oppfølgeren til bestselgeren Pulsar Core og kommer med en rekke forbedringer fra tidligere modeller. Kikkerten legger listen for neste generasjon termisk kikkert og kommer med en sensor på hele 640 x 480 piksler. Den forbedrede sensoren gir en deteksjonsrekkevidde på hele 2000 meter, samt et kontrastfylt og skarpt termisk bilde rikt på detaljer. Kombinert med en AMOLED skjerm på 1746 x 1000 piksler betyr dette at man får god sikt og et sylskarpt bilde uten termisk støy.

Optikken er beskyttet av et magnesiumlegert hus som er rekylresistent opp til 6000 joules. Dermed tåler den å kombineres med grove kaliber uten at det påvirker presisjonen til optikken. Den termiske kikkerten er frostresistent og fungerer i temperaturer fra +50 til -25 celsius. Krypton er klassifisert med IPX7 som betyr at den tåler neddykking til 1 meter i 30 minutter, men vi anbefaler ikke å ha med termisk kikkert på dykketur.

Er du på jakt etter en premium kikkert med høy funksjonalitet er oppfølgeren til bestselgeren Core et godt utgangspunkt. Krypton har tatt Pulsar sin termiske teknologi til det neste nivået og lagt listen for neste generasjon termisk kikkert. IPX7 klassifisering og brukstemperatur fra +50 til -25 betyr at den passer utmerket til nordiske forhold og særlig den norske høst jakten som ofte byr på uoversiktlig vær.

Oppsummert

 • IPX7 klassifisert
 • 6000 joules rekylresistens
 • Lagringskapasitet på 16 GB

Les mer →


4. Pulsar Axion XQ38 – Best på budsjett

Pulsar Thermal imaging scope Axion XQ38

SJEKK PRISEN →

Axion XM30S er budsjettkikkerten som oppfyller alle kravene til en fullverdig kikkert. Her får du en termisk kikkert fra Pulsar med hele 1300 i rekkevidde og et klart og skarpt bilde. Den håndholdte monokularen er like godt egnet til bruk om dagen som om natten. Den klare skjermen gjør det enkelt å identifisere både dyr og mennesker på lang rekkevidde. Objektivet gir en optisk forstørrelse på 4,5x, men den digitale zoom-funksjonen gir brukeren mulighet til ytterligere 18 x forstørrelse.

AMOLED skjermen, samt den patenterte StreamVision ™ teknologien til Pulsar gjør det mulig å overføre bilde fra den termiske kikkerten live til en Android- eller Apple enhet gjennom Pulsar sin applikasjon for termiske kikkerter. Dette gjør det også mulig å kontrollere kikkerten trådløst via et nettbrett eller smarttelefon. Det er også støtte for eksportering av bilder og video til nettbaserte løsninger som Youtube, skylagring og lignende.

Ønsker du deg en fullverdig termisk kikkert, men har ikke budsjettet til å investere i en kostbar PRO variant vil Pulsar Axion være et utmerket alternativ. Her får du en termisk kikkert som overrasker positivt med sitt skarpe bilde og en rekke smarte funksjonaliteter. Pulsar har utstyrt kikkerten med en rekke patenterte løsninger som gjør at den holder godt, selv sammenlignet med premium segmentet til langt høyere priser.

Oppsummert

 • 18 x forstørrelse
 • 1300 rekkevidde
 • Smarttelefon overføring av bilde og video

Les mer →


5. Pulsar Accolade XQ38 – En God Allrounder

pulsar accolade XQ38

SJEKK PRISEN →

Binokular termisk kikkert for best mulig rekkevidde og fokus

Accolade XQ38 er en termisk kikkert for deg som ønsker best mulig fokus og stabilitet. Her får du en håndholdt, binokular termisk kikkert med et robust kikkerthus, AMOLED-skjerm, god oppløsning og bra batteri. Mange av de termiske kikkertene fra Pulsar har de samme gode egenskapene. Det som skiller Accolade XQ38 fra resten av modellene er at de er binokulare, det gir de et ekstremt godt fokus og en god rekkevidde.

XQ38 er konstruert for å fungere like godt på dagtid som på natten, med rekkevidde på 1350 meter, stadiametrisk avstandsmåling 8 timer batteritid og en god brukervennlighet:

Robust design med godt batteri

Kikkerthuset er i gummiarmert karbon som gjør det er 100% vanntett, gummien isolerer og beskytter på optikk og teknologi i kikkerten ved fall og tøff bruk. En merker tidlig at Gummien også gir deg et veldig godt grep over kikkerten siden det er veldig enkelt å håndtere kikkerten. Alt av sårbare komponenter som knapper og linser er bygd innover – slik at de er best beskyttet om uhellet skulle være ute. Med denne kikkerten er du også utrustet for å klare deg i temperaturer fra -25 til 50 grader.

Batteriet er på 8 timer ved bruk, som skal holde de fleste på en tur. Skulle det ikke være nokk kan det eventuelt kjøpes til ekstra batteriholdere om det trengs for de lengre turene.

Brukervennlig

Noe av det beste med kikkerten er hvor praktisk den er. Størrelsen og vekten gir deg en godt balansert kikkert som er enkel å manøvre, knappene kan brukes med hansker og den er enkel å forstå. Noe av det jeg undret meg over var hvordan Pulsar løste å ha to linser for øynene, men med en enkel justering kan du også tilpasse kikkerten til hva som personlig passer deg best – og dette er kompatibelt med briller.

Som de fleste Pulsarkikkertene kan du koble din termisk kikkert til en telefon eller nettbrett via en app. Fra appen kan du sørge for at kikkerten har siste programvareoppdatering og du kan se over film og bilder tatt med kikkerten, slik fungerer det også som et termisk kamera.

Klart bilde med langt rekkevidde

Rekkevidden er på 1350 meter, da ser du objektet tydelig med den termiske kikkerten. Accolade XQ38 leveres med en standard AMOLED-skjerm, en stor fordel for termisk kikkert. Med AMOLED får du best mulig kontraster og lysstyrke. Oppløsningen er 640×480, som er til å forvente av en kikkert av denne kvalitet. Den er også utstyrt med en stadiametrisk avstandsmåler, som er lettere å bruke på denne kikkerten enn lignende modeller, noe som kanskje kan forklares av at denne kikkerten er binokular.

Modellen har 8 forskjellige fargemoduser hvor du kan velge fargen som best passer omgivelsene. I tillegg har du muligheten til å velge mellom 3 forskjellige sensormoduser. Du kan velge mellom 3 forskjellig modus ut fra hvilke omgivelser du befinner deg i. Dette gir deg fordelen av en tydeligere måling. Med et enkelt knappetrykk kan du velge mellom «Rocks» (Forbedret kontrast), «Forest» (Lav kontrast) og «Identification» (Forbedret varmegjengivelse).

Fordeler

 • Stabil
 • Meget godt fokus
 • God optikk
 • Robust med godt batteri

Ulemper

 • Litt tung

Les mer →


Spørsmål og svar

Hvordan fungerer en termisk kikkert?

En termisk kikkert leser varmesignaturer og gjør det derfor mulig å oppdage mennesker og dyr som vanlig optikk ikke klarer å se. Spesielt under forhold med dårlig sikt vil termisk optikk være godt egnet.

Hva er viktig å huske når man velger kikkert?

Det er viktig å ta høyde for hvordan terreng man skal ferdes i, samt hvordan våpen optikken skal benyttes sammen. Dersom du bruker høykaliber våpen er det viktig med optikk som er rekylresistent.

Hva betyr IP67 standard?

IP67 er en klassifisering som betyr at elektronikken er beskyttet mot støv og vann. Dersom utstyr er IP67 klassifisert kan det benyttes utendørs uten at det er fare for at støv og fukt trenger inn i utstyret.

Kan man overføre bilde til en smarttelefon?

Pulsar sine termiske kikkerter har innebygd teknologi som gjør det mulig å direkte overføre bilde og video til en smarttelefon eller nettbrett med Pulsar sin applikasjon installert.

Legg igjen en kommentar