6 Beste viltkamera test på markedet (2024)

Å kartlegge dyrelivet i ditt nærmiljø, overvåke hytta eller rett og slett fordype deg i naturens undere krever avansert utstyr. Viltkameraer har blitt et uvurderlig verktøy for naturentusiaster, jegere og de som ønsker innsikt i hva som rører seg i skogen når ingen ser. Med teknologiens raske fremgang, er markedet for viltkameraer i stadig utvikling, og det kan være en jungel å navigere for å finne det som passer best for dine behov.

Men frykt ikke, vi har tatt oppgaven med å plukke ut de fremste viltkameraene på markedet i dag. Vi har sett på ulike segmenter, fra de mest kostnadseffektive alternativene, til de med avanserte funksjoner for de mest krevende oppgavene. Så, uansett om du er ute etter høyoppløselige bilder, lynraske triggerhastigheter, eller kameraer som kan tåle de tøffeste værforholdene har vi noe for deg.

Viltkamera Test: Alle Bruksområder Og Budsjett

BILDE PRODUKT
Reolink Keen Ranger PT 4G
Reolink Keen Ranger PT 4G er et imponerende viltkamera som tilbyr live videostreamng, rask triggerhastighet, fleksibel lagring og robust værtålig konstruksjon. Med en rekke tekniske spesifikasjoner og funksjoner, er det ideelt for både jegere og friluftsentusiaster.
SJEKK PRISEN →
Reolink Go plus Camo 4G
Reolink Go Camo 4G tilbyr solid 4G-funksjonalitet for å fange naturen. Den lagrer opptak på Micro SD-minnekort og tilbyr gratis opplastning til Reolink Cloud. Med 100% trådløs design, inkludert solcellepanel, gir kameraet autonomi og direkte videostrømming via Reolink-appen.
SJEKK PRISEN →
Luxorparts Viltkamera
Luxorparts Viltkamera imponerer med fremragende bildekvalitet med sin 24 megapixel sensor, selv om videokvaliteten er mer begrenset. Med en rimelig pris og robuste funksjoner, som rask bevegelsessensor og IP66 vanntetthet, er det et solid valg for naturelskere.
SJEKK PRISEN →
Fritzman Wildlife Observer 3
Fritzman Wildlife Observer 3 er det fremste viltkameraet i budsjetsegmentet, med justerbar bildekvalitet, enestående nattbilder og bred funksjonalitet. Det tilbyr høyoppløselige videoer, rask triggerhastighet og allsidig lagring.
SJEKK PRISEN →
Hunter Delta 4G
Hunter Delta 4G er et imponerende viltkamera i premiumsegmentet som kombinerer kompakt design med toppmoderne funksjonalitet. Den tilbyr høy bildekvalitet, direkte bilde- og videooverføring via 4G/3G/2G og har robust byggekvalitet.
SJEKK PRISEN →
Berger & Schröter Mini Viltkamera
Berger & Schröter Mini viltkamera kombinerer prisgunstighet med pålitelig ytelse. Selv uten avanserte funksjoner gir kameraet klare bilder og videoer for dyrelivsobservasjon. Dets spesifikke egenskaper, som høyeffekts LEDer og en rask utløsertid, sikrer kvalitetsopptak under varierte forhold.
SJEKK PRISEN →

1. Reolink Keen Ranger PT 4G – Best i test

Reolink Keen Ranger PT 4G Kamera+Solcellepanel 

SJEKK PRISEN →

Uansett hvor du befinner deg, kan du enkelt få tilgang til direkte videostrøm fra kameraet via telefonen din. For de som foretrekker å bruke PC eller Mac, støtter den også Reolinks programvare. Det er rimelig kult og noe du garantert vil imponere på venner og kjente med.

Raskhet er avgjørende for et viltkamera, og med en triggerhastighet på kun 0,5 sekunder, sørger Keen Ranger PT for at du aldri går glipp av øyeblikkene i naturen. Det gir muligheten til å fange øyeblikk av unnvikende eller løpende dyr med overlegen hastighet.

Estetiske aspekter får også sitt fokus. Med funksjonen for Time Lapse-videoer kan brukere skape fortryllende klipp av soloppganger, solnedganger og hele døgn i naturen. Til tross for sitt brede spekter av funksjoner, er kameraet enkelt i bruk, hvilket gjør det til et førstevalg både for jegere og de som ønsker et batteridrevet 4G-kamera for friluftsliv eller hytta.

På den tekniske siden er bildekvaliteten stellart takket være en 1/3″ CMOS-sensor og 2K 4MP Super HD-oppløsning. Med en synsvinkel som strekker seg over 95° horisontalt, 57° vertikalt, og 115° diagonalt, sammen med avanserte funksjoner som infrarødt nattsyn, dyr deteksjon, person deteksjon og PIR deteksjon, er Reolink Keen Ranger PT 4G utvilsomt et kamera som imøtekommer alle behov i feltet.

Oppsummert

 • Live videostrøm tilgjengelig
 • 0,5s rask triggerhastighet
 • SD kort og skylagring
 • Tåler all slags vær

Les mer →

2. Reolink Go plus Camo 4G – Med solcellepanel

Reolink Go plus Camo 4G

SJEKK PRISEN →

Reolink Go Camo 4G står frem som et formidabelt valg for de som ønsker å fange naturens underverker, spesielt med sitt 4G-funksjonalitet. Selv om det kan mangle noen av de mest avanserte funksjonene som sin nyere versjon, gir det solid teknologi og funksjonalitet til en mer overkommelig pris.

Med Reolink GO Camo kan brukerne enkelt dokumentere naturen rundt seg, fra dyreliv til andre naturskjønnheter. Kameraet gir muligheten for lagring av klipp til Micro SD-minnekort, med en kapasitet på opptil 128GB. Selv om minnekortet ikke følger med, gir det brukerne friheten til å spille av opptak direkte fra appen, eliminere behovet for fysisk interaksjon med enheten. Videre kan disse klippene lastes ned direkte til telefonen for enklere tilgang.

Reolink har også tatt skritt for å forbedre brukeropplevelsen ved å tilby gratis opplastning til Reolink Cloud, der brukere kan lagre opptak trygt og sikkert i opptil 7 dager for ett kamera. En annen flott funksjon er muligheten til å starte videoopptak manuelt via appen, der klippene automatisk lagres på brukerens telefon.

Det banebrytende med Reolink GO Camo er dens autonomi. Den er 100% trådløs, og krever hverken WiFi eller ekstern strømkilde. Etter at et datasim er satt inn, blir kameraet tilgjengelig når som helst gjennom Reolinks pålitelige app. Og med tillegg av et solcellepanel, er Reolink GO Camo designet for å være selvstendig. Som med testvinneren har man også mulighet til å se livestream av kameraet live via appen.

Oppsummert

 • Solid 4G-funksjonalitet
 • Lagring på Micro SD og sky
 • 100% trådløs med solcellepanel
 • Direkte videostrømming via app

Les mer →

3. Luxorparts Viltkamera – Bra til bilder

Luxorparts Viltkamera

SJEKK PRISEN →

Luxorparts Viltkamera skiller seg ut som en sterk aktør innen fotograferingssegmentet av viltkameraer, spesielt med sin imponerende 24 megapixel sensor. Med slik oppløsning leverer kameraet krystallklare bilder, som kan fange selv de minste detaljene i naturen. Enten du er ute etter å dokumentere dyreliv eller andre naturfenomener, gir kameraets oppløsning deg muligheten til å se naturen i all sin prakt.

Når det gjelder videoopptak, må det sies at Luxorparts kanskje ikke er den sterkeste konkurrenten med sine Full HD opptak på 15 fps. Men det som kanskje mangler i videoegenskaper, kompenseres med kameraets overkommelige pris.

Kameraet har en rekke praktiske funksjoner. Den raskt reagerende bevegelsessensoren, som utløses av bevegelser opptil 15 m unna innen 0,8 til 1 sekund, er svært effektiv.

Luxorparts Viltkamera er også bygget for å tåle utfordrende forhold. Med en vanntett IP66-vurdering og en driftstemperatur som spenner fra -25°C til 60°C, er det klar for bruk i nesten ethvert miljø. Displayet, en 2″ TFT farge-LCD, gir deg umiddelbar tilbakemelding på dine opptak. Selv om minnekort selges separat, kan kameraet støtte lagring opptil 32 GB på et SD-kort, som gir rikelig med plass for dine naturbilder og -videoer.

Oppsummert

 • Fremragende 24 megapixel bildekvalitet
 • Begrenset video på 15 fps
 • Rask bevegelsessensor, 15 m rekkevidde
 • Robust med IP66 vanntett rating

Les mer →

4. Fritzman Wildlife Observer 3 – Beste budsjettvalg

Fritzman Wildlife Observer 3 Viltkamera

SJEKK PRISEN →

For de som ønsker et kamera som leverer på kvalitet uten at det går for hardt ut over lommeboken er dette et svært godt valg. Med muligheten til å justere bildekvaliteten, kan brukere velge mellom 5,0 MP, 3,1 MP, eller 1,3 MP avhengig av deres behov.

Kameraets vidvinkellinse på 55º gir et bredt bilde, mens 52 infrarøde lysdioder sørger for enestående belysning i mørket, slik at nattbilder skiller seg ut. Med en blitsrekkevidde på over 15 m, garanterer kameraet utmerkede nattbilder. Mens dagens bilder presenteres i farger, vil nattbildene være i svart/hvitt, som gir en autentisk følelse av naturlig miljø.

Funksjonaliteten stopper ikke der. For hver fangst gir kameraet verdifull informasjon som temperatur, dato, klokkeslett, månefase og muligheten for individuell tilleggstekst. Dette gir en dybde av kontekst til hvert bilde eller video. Videre kan brukere dra nytte av flerfoldige opptak og videoopptak, som inkluderer høyoppløselige videoer på 640×480 piksler med 30 bilder per sekund, og en justerbar videolengde fra 5 til 90 sekunder.

Bildeutløsning ved infrarød bevegelsessensor med en deteksjonsvinkel på 55º og et justerbart område sikrer at intet unnslipper Fritzman. Med en rask triggerhastighet på 1 sekund, og muligheten til å justere triggerintervallet individuelt, gir dette kameraet maksimal fleksibilitet. Lagring skjer sømløst på SD-kort opptil 32 GB.

Oppsummert

 • Beste i budsjetsegmentet
 • 52 IR-dioder
 • 640×480 piksler video-opptak
 • Triggerhastighet på 1 sekund

Les mer →

5. Hunter Delta 4G – Premium 4g viltkamera

Hunter Delta 4G Viltkamera

SJEKK PRISEN →

Hunter Delta 4G er rett og slett et imponerende viltkamera i premiumsegmentet. Selv med sin kompakte formfaktor mangler ikke dette kameraet noe når det gjelder funksjonalitet. Bildekvaliteten spenner over et spekter, fra 8 MP til 24 MP, og gir skarpe, klare bilder. For de som ønsker øyeblikkelig tilgang til bildene, støtter kameraet 4G/3G/2G-oppkobling og kan sende bilder og korte videoer direkte til mottakeren via MMS eller e-post.

Videofunksjonaliteten er også robust med muligheten for å sende korte klipp på 5–10 sekunder, mens lengre klipp kan lagres direkte på et SD-kort. Kameraets byggekvalitet er også imponerende, med IP66-sertifisering som betyr at det kan motstå tøffe værforhold.

En annen unik funksjon er den usynlige IR-blitsen, som bruker 60 LED-pærer for å sikre klare bilder, selv i svake lysforhold. Den brede synsvinkelen på 58° sørger for at intet unnslipper kameraets blikk. Og for de som ønsker litt veiledning, kommer kameraet med en nordisk bruksanvisning og menyer på nordisk.

I tillegg til dens mange tekniske spesifikasjoner, er kameraet også kompatibelt med alt av kameratilbehør fra Hunter. Strømvalgmulighetene er også fleksible, fra AA-batterier til solcellepaneler. Med Hunter Delta 4G får du et pålitelig, teknologisk avansert viltkamera som svarer til forventningene i premiumsegmentet.

Oppsummert

 • Premium viltkamera med kompakt design
 • Høy bildekvalitet og direkte overføring
 • Robust IP66-sertifisering
 • Fleksible strømalternativer og kompatibilitet

Les mer →

6. Berger & Schröter Mini Viltkamera – Mye for pengene

Berger & Schröter Mini Vildtkamera

SJEKK PRISEN →

Berger & Schröter Mini tilbyr en attraktiv kombinasjon av pålitelig ytelse og rimelig pris. Selv om det ikke byr på toppmoderne funksjoner som livestreaming, gir dette viltkameraet solide resultater for de som ønsker å observere og dokumentere dyreliv. Med en bildeoppløsning på opptil 16 MP, kan brukerne fange klare og detaljerte bilder. Kameraet kommer også med en 1,77» TFT-flatskjerm som gjør det enkelt å vise og vurdere bildene på stedet.

En annen nøkkelegenskap ved dette kameraet er de svarte høyeffekts 940 nm LEDene. Kombinert med en PIR-sensor for en gjenkjenningsvinkel på 40° og en utrolig kort utløsertid på 0,45 sekunder, sørger kameraet for at ingen viktige øyeblikk går tapt. Når natten faller, kommer de to svarte høyeffekts infrarøde blits-LEDene til sin rett, med en blitsrekkevidde på opptil 20 meter.

For de som foretrekker videoklipp, kan kameraet fange opp videoer i flere oppløsninger, fra 1920×1080 til 320×240, avhengig av ønsket detaljnivå. Videre legger kameraet til dato, tid og månefase på hvert bilde, noe som gir en ekstra dimensjon av informasjon. Til lagring benytter kameraet micro SD-kort på opptil 32 GB, med en anbefaling om minst klasse 6 for best ytelse.

Oppsummert

 • Rimelig, men effektivt viltkamera
 • Opptil 16 MP bildeoppløsning
 • Svart høyeffekts 940 nm LEDer
 • Rask utløsertid på 0,45 sekunder

Les mer →


Viltkamera Guide: Hva Skal Jeg Velge?

Pris

Som med mye annet spiller produktets pris en stor rolle i produktets kvalitet og egenskaper. Viltkamera ligger som regel mellom kr 700 – 4 000 NOK i pris.  De billigste tilbyr oftest kun bilder, uten videoopptak, og i de dyreste får du som regel full pakke. Skal du kun ha et enkelt viltkamera for bilder holder det ofte med et billigere alternativ, men om du ønsker et viltkamera av høy kvalitet og med flere egenskaper er man ofte nødt til å investere litt mer.

Egenskaper som er å forvente blandt billigere viltkamera:

 • Bilde: Ja
 • Video: Ikke alltid
 • Kamerakvalitet: 3-8MP
 • Batteritid: 7-14 måneder
 • Triggertid: 1-2 sekunder
 • Blits: Ikke alltid
 • Fjernstyring: ikke å forvente
 • Tilsendt bilde/video på mail/MMS: Ikke å forvente
 • Mikrofon: Ikke alltid

Egenskaper som er å forvente blandt dyrere viltkamera:

 • Bilde: Ja
 • Video: Ja
 • Kamerakvalitet: 8-20 MP
 • Batteritid: 7-14 måneder
 • Triggertid: 0,2-1,5 sekunder
 • Blits: Ja
 • Fjernstyring: Ja
 • Tilsendt bilde/video på mail/MMS: Ja
 • Mikrofon: Ja

Brukervennlighet: Produktene i testen ble testet på hvor enkle de var å sette opp, hvor godt MMS/epost løsningen fungerer, om de var GPS-merket eller ikke. Nå til dags kommer også noen viltkamera med appstyring, her kan man kontrollere og navigere kameraet fra PCen eller telefonen.

Her kan man tenke over om man vil ha bildene tilsendt på MMS eller epost, eller om man må koble på kameraet til en PC for å se bildene.

Ønsker man et kamera man enkelt kan både filme og fotografere med, eller holder det med kun fotografi?

Kamerakvalitet: Kameraets kvalitet ligger som regel mellom 3MP-20MP, de beste kameraene har også 720p på videoopptak.

Hvor god kvalitet man ønsker seg varierer, og er ofte avhengig av bruk og pris. Skal man ta klare, tydelige bilder er det beste å ha over 8MP, men om man kun ønsker enkel overvåkning holder det med lavere kvalitet. Skal kameraet også ta tydelige bilder i mørket kan det være greit med et viltkamera med stor linse, siden de slipper inn mer lys.

Batteritid: Batteritiden er avhengig av om den er batteridrevet eller solcelledrevet. Viltkamera med solcellepanel trenger ikke vedlikehold på strømmen, men om den står i mørke eller skitne omgivelser kan det være lurt å sjekke til viltkameraet ved jevne mellomrom.

Viltkamera med batteri holder som oftest 4-14 måneder, det er avhengig av størrelse på batteriene, og kameraets forbruk.

Triggertid: Viltkamera med sensor har triggertid på ca. 0,5 – 2,0 sekunder. Flere viltkamera kan også justeres slik at det filmer/ tar bilder hele døgnet, eller ved bestemte tidspunkt.

Skal viltkameraet være mest mulig kamuflert eller kan blitsen vises?

Kameraene i testes på grunnlag av hvor godt den skjuler blitsen.

Tydelig = Klar og tydelig blits kommer fra kameraet.

Synlig = Man kan se en blits.

Usynlig = Man kan ikke se blitsen.

Oppsett Av Viltkamera

Følg vedlagt brukermanual for å sette opp ditt viltkamera.

Velger du et viltkamera som sender bilder og videoer over MMS er det billigst med et kontantkort, sjekk dekningskartet før du velger operatør. Husk å skru av PIN-kode på SIM-kortet før du bruker det i kameraet. Kontantkort må fylles opp hver 15. måned!

Om du velger et viltkamera som sender bilder og videoer over E-post eller en app er det billigst med et data-kort, eller et M2M-kort, sjekk dekningskartet før du velger operatør. Husk å skru av PIN-kode på SIM-kortet før du bruker det i kameraet.

Viltkamera fungerer også perfekt til overvåkning av privat eiendom, husk deretter opplysningsplikt for videoovervåkning.

Legg igjen en kommentar