Viltkamera Test: 7 Beste Viltkamera På Markedet (2023)

 

Er du på utkikk etter et nytt viltkamera? Vi har testet og undersøkt en rekke viltkameraer for å finne det viltkameraet som passer dine behov og ditt budsjett!

Viltkamera kommer i en rekke kombinasjoner. Noen viltkamera tar bilder, andre filmer korte filmsnuter og noen kan gjøre begge samtidig. Utvalget av blits er også en jungel å gå i gjennom, her kan man velge mellom glødende, hvit led, glødende infrarød, lav infrarød, og usynlig infrarød. Man kan også velge mellom trådløse og standardiserte viltkamera.

Viltkamera Test: Viltkamera For Alle Bruksområder Og Budsjett

Det har totalt blitt testet 20 forskjellige viltkameraer i vår test. Her har det blitt lagt inn flere timer i testing og research for å hjelpe deg gjennom utvalget av viltkameraer. Testen baseres på grunnlag av funksjonalitet, egenskaper, brukervennlighet, kamerakvalitet, batteritid, triggertid, blitsalternativ og pris.

VÅRE favoritter

 • 4G Sender
 • Applikasjon for mobil
 • 12MP kamera og FHD Video
SJEKK PRISEN →

Testen har blitt gjennomført både i dagslys og nattens mørke for mest presise resultat.

BILDE PRODUKT
Brecom Viltkamera CM4000 4G
CM4000 4G er et helt nytt viltkamera fra Bushwhacker som har integrert 4G-sender og svært høy bildekvalitet. I tillegg kan du benytte BushWhacker sin app for å få bildene rett inn på mobilen. Nyt bilder av høy kvalitet med dette 12 MP kameraet og FHD video.
SJEKK PRISEN →
Fricam Start Viltkamera
I bruk merker man at kameraet er designet for å være lett å lære seg, og lett å bruke. Det er rett og slett et godt utstyrt viltkamera, som gjør jobben sin.
SJEKK PRISEN →
Fricam 100 Viltkamera
Fricam 100 er et av de billigste viltkameraene tilgjengelig på markedet, og er et godt alternativ for den som er nysgjerrig på hva et viltkamera er, uten at en ønsker å investere mye.
SJEKK PRISEN →
Brecom CM4000 Viltkamera 4G
Viltkameraet fra Brecom er et utrolig godt utstyrt, smart viltkamera som fungerer like godt til både overvåknings- og viltkamera.
SJEKK PRISEN →
Bushnell Trophy Cam HD Essential E3
Med opptil 1 år batteritid, og datostemplede bilder er viltkameraet perfekt for en som liker å observere vilt ute i naturen.
SJEKK PRISEN →
Hawke Viltkamera 14MP
Det elegante viltkameraet er designet robust og kompakt, og vil være kamuflert både i natur, og i bebodde strøk.
SJEKK PRISEN →
Brecom CM2600 Viltkamera med MMS/GPRS
Med den klassiske viltkamerastilen har vi Brecom CM2600 MMS/GPRS. Et viltkamera som har det meste, til en overkommelig pris.
SJEKK PRISEN →

Her er de 7 beste:

1. Brecom Viltkamera CM4000 4G – Best i Test

Brecom Viltkamera CM4000 4G

SJEKK PRISEN →

Det nyeste kameraet fra Bushwhacker kommer med integrert 4G-sender og leverer nydelige bilder av høy kvalitet. Med en rekkevidde på hele 30m får man bilder med høy oppløsning og en unik nærhet man ikke ville klart å oppnå uten et viltkamera. Kameraet har en utløsningstid på 0.4 sekunder som betyr at det vil oppdage dyr som er i bevegelse og dermed fange en korrekt bildeserie. 

Det robuste designet fra BushWhacker kommer med kamuflasje og et kompakt design som gjør at du enkelt kan feste det til de aller fleste underlag. Det er to antenner på kameraet som sikrer god mottakelse og høy overføringshastighet til deg som ønsker å benytte applikasjonen. For enkel betjening er kameraet hengslet slik at du får tilgang til SD-kort og muligheten til å bytte batterier uten å måtte demontere kameraet igjen. 

Med et kamera på 12 MP og muligheten til å ta opp video i FHD (1920×1080) er dette et kamera som gir en overlegen oppløsning sammenlignet med tidligere utgaver. Kameraet har 57 forskjellige infrarøde LED-lamper som gjør at det tar høyoppløselige bilder om natten uten at lyset er synlig for mennesker og dyr. Kamerahuset er godt beskyttet mot både snø og vann, samt fungerer med temperaturer helt ned til -30 celsius. 

Ved normal bruk har kameraet en levetid på 6-8 måneder før det må skiftes batterier. Det benyttes 6x AA batterier som gjør det enkelt å skifte uten behov for å lade opp igjen batterier eller kamera. Det er også plass til et SD-kort på opptil 32 gb som gjør at du kan få en mengde fotomateriell før minnet på kameraet fylles opp. Muligheten til å overføre bildene direkte til mobilen gjør også at du kan se og slette eventuelle bildeserier som ikke er ønsket.

Oppsummert:

 • 4G Sender
 • Applikasjon for mobil
 • 12MP kamera og FHD Video

Les mer →


2. Fricam Start Viltkamera – Mest Viltkamera For Pengene

SJEKK PRISEN →

For den som ønsker et prisgunstig og godt viltkamera

Fricam Start er svært prisgunstig, og har flere gode egenskaper. Den er meget enkel i bruk, og har i tillegg 2,4 toms fargeskjerm. Viltkameraet bruker 8 1,5V AA-batteri med levetid er opptil 6 måneder (standby). Den kommer med en enkel meny, som også kommer på norsk.

I bruk merker man at kameraet er designet for å være lett å lære seg, og lett å bruke. Det er rett og slett et godt utstyrt viltkamera, som gjør jobben sin. Her får man gode bilder og videoer til en rimelig penge. Viltkamera har ikke muligheter til MMS – alle bilder og videoer lagres dermed på et minnekort, kameraet bruker micro-SD minnekort.

Billig viltkamera med god bildekvalitet

Viltkameraet kommer med 5/8/12 MP, som gir gode bilder for pengene. Her kan du også ta 1-3 bilder om gangen, eller filme 10-60 sekunders video i 720/1080P oppløsning. Triggertiden er, ifølge leverandøren, 0,6 sekunder. Kameraet har en vinkel på 56 grader, hvor sensoren har en vinkel på 67 grader – dette gir deg en fordel i at sensoren vil være aktiv før målet er i kamerasonen. Om man ønsker kan man bruke både time-lapse innstillinger, og vanlig sensorutløsning når man fotograferer

Fordeler

 • Mye viltkamera for pengene
 • Bra bildekvalitet
 • Brukervennlig
 • Kjapp triggertid
 • 15 meter sensorrekkevidde

Ulemper

 • Ikke WiFi/MMS-kompatibel
 • Lav levetid på batteriet

3. Fricam 100 Viltkamera – Billigst Viltkamera

SJEKK PRISEN →

For den som ønsker billigst mulig kamera

link: Fricam 100 er et av de billigste viltkameraene tilgjengelig på markedet, og er et godt alternativ for den som er nysgjerrig på hva et viltkamera er, uten at en ønsker å investere mye.

Fricam 100 er meget enkel i bruken, det gjør kun en ting når du skrur kameraet på: tar tre bilder og 10 sekunder med video når sensoren blir utløst. Viltkameraet bruker micro-SD minnekort til å lagre bildene og videoene man tar, som man deretter kan laste opp på en PC.

Bildekvaliteten er relativt lav, men man kan ikke forvente mer fra et viltkamera i denne prisklassen. kameraet bruker 4 stykker AA batteri, og har forventet batteritid på 8-12 måneder.

Fordeler

 • Svært prisgunstig
 • 15 meter sensorrekkevidde
 • 8-12 måneder batteritid
 • Enkel å bruke
 • Kamera synsfelt: 120 grader

Ulemper

 • Lav bildekvalitet
 • lite funksjoner
 • Ikke WiFi/MMS-kompatibel

4. Brecom CM4000 Viltkamera 4G – Viltkamera Med Mest Funksjoner

SJEKK PRISEN →

For den som ønsker et godt viltkamera med avanserte funksjoner

Viltkameraet fra Brecom er et utrolig godt utstyrt, smart viltkamera som fungerer like godt til både overvåknings- og viltkamera.

Kameraet er for den som ønsker et viltkamera som tar bilder og video i høy oppløsning, som kan fjernstyres via SMS eller en app, og som har flere funksjoner for bilde og video inkludert: Time-lapse, sensorutløsning, kontinuerlig opptak, multibilder.

Noe av det som gjor Brecom-kameraet så smart er at det leser hvilket SIM-kort som settes inn, og tilpasser seg deretter. Det vil si at du kan få bilder og video tilsendt både på MMS og e-post fra samme SIM-kort. En kan også taste PIN-kode på viltkameraets SIM-kort, om en ønsker det.

En kan også justere viltkameraets innstillinger fra telefonen sin via en app, eller via SMS. Kameraet er også utstyrt med innebygd GPS, som gjør at alle bilder og videoopptak vil være markert med sin posisjon.

En kan velge om en vil koble viltkameraet opp mot en ekstern strømkilde, eller om en vil bruke batteri. Ved batteribruk er batteritiden på 5-8 måneder.

Kjapp triggertid med en lang sensorrekkevidde og infrarød blits

Viltkameraet har bilder og video i relativt høy oppløsning. Her står man fritt til å velge om man ønsker å filme kontinuerlig, eller om man ønsker å bruke viltkameraets sensor (20 meter rekkevidde, triggertid på 0,35 sekunder). Viltkameraet kan også ta multibilder, opptil 5 stykker om gangen.

Viltkameraet fungerer også flott om natten, siden den har infrarød blits vil den være umulig å oppdage for både menneske og vilt.

Fordeler

 • Flere avanserte funkjoner
 • Flott til overvåking
 • Vannbestandig
 • Fungerer ned til – 25 grader
 • 20 meter sensorrekkevidde
 • WiFi/MMS-kompatibel
 • Tar gode boder både på natt og dag
 • LCD skjerm
 • Kjapp triggertid

Ulemper

 • lav battertid (Om en bruker batteri)

5. Bushnell Trophy Cam HD Essential E3 -Viltkamera Med Best Bildekvalitet

SJEKK PRISEN →

Viltkameraet for deg som er opptatt av levende bilder

Viltkameraet, Bushnell Trophy Cam HD, er utviklet for den som er ute etter skarpe bilder av vilt, både på dag og på natt. Med 16 MP oppløsning, 0,3 sekunder triggertid og automatisk dag/natt-sensor gir viltkameraet deg skarpe, levende bilder hver gang.

Med opptil 1 år batteritid, og datostemplede bilder er viltkameraet perfekt for en som liker å observere vilt ute i naturen.

HD video og 18 meter bevegelsessensor

Viltkameraet fimer i 720p HD, med lyd. Og har en bevegelsessensor på 18 meter. Man har enkle timelapse-innstillinger, som fungerer samtidig som bevegelsessensoren. Viltkameraet har også en lav blits, som ikke skremmer bort dyr.

Fordeler

 • Tar bilder og video i høy kvalitet, både natt og dag
 • datostemplede bilder og video
 • 18 meter bevegelsessensor
 • 1 år batteritid
 • 1-3 bilder per gang
 • LCD skjerm
 • Lydopptak
 • Low Glow blits

Ulemper

 • Ikke WiFi

6. Hawke Viltkamera 14MP – Viltkamera Med Best Triggertid

Sjekk Prisen →

For deg som ønsker et viltkamera med kjapp triggertid

Hawke Viltkamera med triggertid på under 0,3 sekunder, er viltkameraenes svar på Lucky Luke. Og med infrarøde lys fungerer kameraet flott til å fange bilder og video om natten. Det elegante viltkameraet er designet robust og kompakt, og vil være kamuflert både i natur, og i bebodde strøk.

Noe av det første en merker når en tar i viltkameraet fra Hawke er at det er veldig enkelt å forholde seg til. Det er ikke alt for avansert, men det gjør viltfotografering veldig enkelt for forbrukeren. Her har man altså ikke avansert teknologi med mange egenskaper, men man har et viltkamera som fanger bilder og videoer – og det gjør det bra!

Man kan velge mellom å bruke 8 AA-batteri, eller bruke en ekstern strømkilde til å gi kameraet strøm.

Flotte bilder både dag og natt

Viltkameraet tar bilder med 14MP oppløsning, og lyd- og videoopptak i full HD, kameraet aktiveres av en sensor med 20 meter rekkevidde som utløser en bilde serie eller videosnuter  på 5-60 sekunder per snut.

Opptakene lagres på et eksternt minnekort, som settes inn i kameraet.

Fordeler

 • Enkelt
 • Fungerer godt natt og dag
 • Bra batteritid
 • Robust og Kompakt
 • LCD skjerm

Ulemper

 • Ingen WiFi/MMS muligheter

7. Brecom CM2600 Viltkamera med MMS/GPRS – Vi Anbefaler Også

SJEKK PRISEN →

Et godt gjennomført viltkamera

Med den klassiske viltkamerastilen har vi Brecom CM2600 MMS/GPRS. Et viltkamera som har det meste, til en overkommelig pris.

Med 12 MP kamera, og lyd opptak under film presterer Brecom kameraet meget greit. Det har en triggertid på 0,8 sekunder, og tar opptil 7 bilder per utløsning. Her kan man også få timelapse innstillinger om man ønsker det. Viltkameraet er kompatibelt med SIM-kort, og en kan få tilsendt bilder og video både på MMS og på mail. Blits og sensorrekkevidde er på ca 20 meter.

Fordeler

 • Kompatibel med MMS/WiFi
 • Enkel
 • Kompakt
 • God dekning

Ulemper

 • Tydelig blits
 • Svart/hvitt-bilder om natten

Viltkamera Guide: Hva Skal Jeg Velge?

Pris

Som med mye annet spiller produktets pris en stor rolle i produktets kvalitet og egenskaper. Viltkamera ligger som regel mellom kr 700 – 4 000 NOK i pris.  De billigste tilbyr oftest kun bilder, uten videoopptak, og i de dyreste får du som regel full pakke. Skal du kun ha et enkelt viltkamera for bilder holder det ofte med et billigere alternativ, men om du ønsker et viltkamera av høy kvalitet og med flere egenskaper er man ofte nødt til å investere litt mer.

Egenskaper som er å forvente blandt billigere viltkamera:

 • Bilde: Ja
 • Video: Ikke alltid
 • Kamerakvalitet: 3-8MP
 • Batteritid: 7-14 måneder
 • Triggertid: 1-2 sekunder
 • Blits: Ikke alltid
 • Fjernstyring: ikke å forvente
 • Tilsendt bilde/video på mail/MMS: Ikke å forvente
 • Mikrofon: Ikke alltid

Egenskaper som er å forvente blandt dyrere viltkamera:

 • Bilde: Ja
 • Video: Ja
 • Kamerakvalitet: 8-20 MP
 • Batteritid: 7-14 måneder
 • Triggertid: 0,2-1,5 sekunder
 • Blits: Ja
 • Fjernstyring: Ja
 • Tilsendt bilde/video på mail/MMS: Ja
 • Mikrofon: Ja

Brukervennlighet

Produktene i testen ble testet på hvor enkle de var å sette opp, hvor godt MMS/epost løsningen fungerer, om de var GPS-merket eller ikke. Nå til dags kommer også noen viltkamera med appstyring, her kan man kontrollere og navigere kameraet fra PCen eller telefonen.

Her kan man tenke over om man vil ha bildene tilsendt på MMS eller epost, eller om man må koble på kameraet til en PC for å se bildene.

Ønsker man et kamera man enkelt kan både filme og fotografere med, eller holder det med kun fotografi?

Kamerakvalitet

Kameraets kvalitet ligger som regel mellom 3MP-20MP, de beste kameraene har også 720p på videoopptak.

Hvor god kvalitet man ønsker seg varierer, og er ofte avhengig av bruk og pris. Skal man ta klare, tydelige bilder er det beste å ha over 8MP, men om man kun ønsker enkel overvåkning holder det med lavere kvalitet. Skal kameraet også ta tydelige bilder i mørket kan det være greit med et viltkamera med stor linse, siden de slipper inn mer lys.

Batteritid

Batteritiden er avhengig av om den er batteridrevet eller solcelledrevet. Viltkamera med solcellepanel trenger ikke vedlikehold på strømmen, men om den står i mørke eller skitne omgivelser kan det være lurt å sjekke til viltkameraet ved jevne mellomrom.

Viltkamera med batteri holder som oftest 4-14 måneder, det er avhengig av størrelse på batteriene, og kameraets forbruk.

Triggertid

Viltkamera med sensor har triggertid på ca. 0,5 – 2,0 sekunder. Flere viltkamera kan også justeres slik at det filmer/ tar bilder hele døgnet, eller ved bestemte tidspunkt.

Blits

Skal viltkameraet være mest mulig kamuflert eller kan blitsen vises?

Kameraene i testes på grunnlag av hvor godt den skjuler blitsen.

Tydelig = Klar og tydelig blits kommer fra kameraet.

Synlig = Man kan se en blits.

Usynlig = Man kan ikke se blitsen.

Oppsett Av Viltkamera

Følg vedlagt brukermanual for å sette opp ditt viltkamera.

Velger du et viltkamera som sender bilder og videoer over MMS er det billigst med et kontantkort, sjekk dekningskartet før du velger operatør. Husk å skru av PIN-kode på SIM-kortet før du bruker det i kameraet. Kontantkort må fylles opp hver 15. måned!

Om du velger et viltkamera som sender bilder og videoer over E-post eller en app er det billigst med et data-kort, eller et M2M-kort, sjekk dekningskartet før du velger operatør. Husk å skru av PIN-kode på SIM-kortet før du bruker det i kameraet.

Viltkamera fungerer også perfekt til overvåkning av privat eiendom, husk deretter opplysningsplikt for videoovervåkning.

 

Legg igjen en kommentar