Blender test: 7 Beste blenderne på markedet i 2024

Blender

 

På utkikk etter ny blender? Vi har undersøkt flere av markedets mest populære modeller for å finne den som best passer dine behov og ditt budsjett. Vi har ikke selv testet modellene, men vår vudering er basert på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

VÅRE favoritter

  • Stillegående
  • 950W effekt
  • 1,5 liter beholder
SJEKK PRISEN →
  • 1,4 liters behold
  • BPA fri
  • Kraftig motor
SJEKK PRISEN →
  • Perfekt for smoothies
  • 1000w motor
  • Enkel i bruk
SJEKK PRISEN →

Blender test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Vitamix Explorian E310
Uansett hva man har på menyen gjør E310-blenderen fra Vitamix det lekende lett å blende med en kraftig 2 hestekrefters motor og lynende skarpe, laserskårne kniver. Kommer komplett med bolle og rørepinne. Modellen er også meget enkel å vaske.
SJEKK PRISEN →
SoundShield Blender
Anbefalt for alt fra smoothies, salsa og supper til knusing av is og frosne bær, men det å kunne blende uten for mye bråk er absolutt spesialiteten til den amerikanske SoundShield Blenderen.
SJEKK PRISEN →
Sage The Boss To Go
Dette er en blender som spesialiserer seg på blending av smoothies. Den kraftige helstøpte 1000 watts motoren gjør blenderen kraftig nok til å kutte seg gjennom selv de seigeste blad og hardeste røtter. Og den er praktisk å ta med.
SJEKK PRISEN →
Vitamix Ascent A3500i
Denne premium-blenderen kjennetegnes både av den stilige designen og av den banebrytende teknologien som produsenten har valgt å inkludere i denne modellen. Kommer med en imponerende 2,2 HK motor og hele 10 års garanti
SJEKK PRISEN →
OBH Nordica
Med denne billige og praktiske blenderen mikser du deg lett en smoothie direkte oppi flasken. Selv om denne maskinen med sin relativt beskjedne effekt på 300 watt har en mindre motorkapasitet enn de dyrere blenderne, gir denne blenderen likevel mye igjen for pengene.
SJEKK PRISEN →
Blender Classic 575
Kommer med ekstra skarpe kniver, en kraftig motor med hele 3 hestekrefter, og en stor patentert firkantet kanne med 1,8 liters kapasitet. Hele 8 års garanti på både motoren og kannen.
SJEKK PRISEN →

1. Vitamix Explorian E310– Best I Test

best i test blender 2021

SJEKK PRISEN →

God kapasitet og sikker i bruk

Uansett hva man har på menyen gjør E310 blenderen fra Vitamix det lekende lett å blende. Dersom man blender for seg selv og familien er den 1,4 liters beholderen som følger med maskinen stor nok. For de som planlegger større serveringer er det fullt mulig å legge til en beholder som er noe større som tilleggsutstyr. Beholderen, som er laget av solid Eastman tritan-sampolyester, er matsikker og fri for skadelig BPA. Staven som også følger med for å røre i beholderen er naturligvis også BPA fri. Denne rørestaven er et veldig greit hjelpemiddel som særlig kommer til nytte når man blender ingredienser av tykkere konsistens.

Kompakt med kraftig motor

Vitamix er ikke den største blenderen, som kan være veldig greit for de som har kjøkkenbenker som fort fylles opp med ting. Samtidig er det lite å klage på når det gjelder kraft. Inne i det beskjedne utseende har produsenten nemlig greid å pakke hele 2 hestekrefter, til tross kraften, står stødig på kjøkkenbenken takket være sitt stabile design.

For de tyngre jobbene

Vitamix, som produserer E310, er ikke bare kjent for de kraftige motorene i blenderne sine. De er også velkjente i markedet for sine lynende skarpe, laserskårne kniver som bidrar til å gjøre selv det tyngste arbeidet til en lek for den kraftige motoren.

Brukervennlig

På Vitamix E310 har du nok av valgmuligheter, med to forskjellige hastighetsnivåer og en praktisk pulse-funksjon som, i kombinasjon med de skarpe knivene, gjør det mulig å oppnå nesten hvilken som helst konsistens på det du lager.

Oppvasken er som kjent den kjipeste delen av matlaging. En av grunnene til at Vitamix E310 er en klar favoritt er den enkle rengjøringen. Som alle andre blendere er det selvfølgelig viktig at den blir rengjort skikkelig etter bruk. Til forskjell fra andre blendere så er faktisk E310 konstruert for å rengjøre seg selv. Alt man trenger å gjøre er å tilsette varmt vann og en dråpe med oppvaskmiddel før man lar den kjøre i opptil et minutt, så er maskinen faktisk ren!

Les mer →


2. SoundShield Blender – Bestselger

https://adtr.co/GAFXcy

SJEKK PRISEN →

Stillegående blender

SoundShield Blender er en av markedets definitive bestselgere, men selv om alle naboene dine hadde kjøpt en, hadde du neppe hørt det. SoundShield Blender er nemlig en av markedets mest stillegående blendere. Dette er greit for både morgenfuglen som liker å nyte en stille stund alene med en frisk grønn smoothie før resten av huset våkner, og for nattugla som elsker å legge bena på bordet og nyte en deilig mojito når roen endelig har senket seg i huset.

Denne blenderen kan håndtere det meste, og er anbefalt for alt fra smoothies, salsa og supper til knusing av is og frosne bær, men det å kunne blende uten for mye bråk er absolutt spesialiteten til den amerikanske SoundShield Blenderen. Hamilton Beach, som står bak utviklingen og produksjonen av denne blenderen har kombinert ledende blender-teknologi med lyddemping.

Lyddempingen gjør SoundShield Blenderen hele 55 % mer stillegående enn andre modeller. De utrolig stillegående kvalitetene til SoundShield Blenderen kommer av et smart nedfellbart lokk som stenger lyden inne. Den 400 watts motoren til SoundShield Blenderen har en toppeffekt på hele 950W, men den lydisolerende konstruksjonen i solid rustfritt stål rundt motoren gjør at dette knapt høres. Motoren kjøles av en veldig stillegående vifte.

Praktisk for små og store serveringer

SoundShield Blenderen kommer komplett med både en glasskanne på 1,5 liter og et reisebeger på 0,6 liter som også kommer med et praktisk lokk. Dette gjør blenderen praktisk både for større porsjoner og dersom man for eksempel bare vil ha med seg en smoothie i bilen på vei til jobb om morgenen. Både den store glasskannen og reisebegeret kan lett vaskes i oppvaskmaskin.

Blenderen lar deg kontrollere konsistensen på ingrediensene med 5 forskjellige hastigheter og pulsfunksjon. I tillegg bruker maskinen Hamilton Beach sin patenterte “Multiblend” teknikk med såkalt WaveAction. Dette skaper kraftige virvelbevegelser som presser ingrediensene ned mot de skarpe knivbladene av høykvalitets rustfritt stål.

God kvalitet
SoundShield Blenderen er laget av de mest solide materialer og er skikkelig tradisjonell amerikansk kvalitet fra en av industriens mest solide og anerkjente merkenavn. Blenderen kommer med 2 års garanti.

Les mer →


3. Sage The Boss To Go– Beste To Go-blenderen

SJEKK PRISEN →

Blender det meste

Når det gjelder To Go løsninger er den beste vi har funnet så langt Sage Boss To Go blenderen. Dette er en blender som spesialiserer seg på blending av smoothies av all slags typer. Dette inkluderer da selvfølgelig også blending av forskjellige ingredienser, slik som for eksempel forskjellig blad og lignende som ofte kan vise seg å være tøffe for en hurtigblender. Resultatet med mange blendere er at man risikerer å ende opp med klumper som er ubehagelige å drikke.

Med Sage Boss To Go blenderen er ikke dette noen utfordring. Den kraftige helstøpte 1000 watts motoren gjør blenderen kraftig nok til å kutte seg gjennom selv de seigeste blad og hardeste røtter uten problem. Hvor mye av effekten som kommer av den kraftige motoren og hvor mye som kan tilskrives Sage sitt Kinetix™ blendersystem er ikke godt å vite, men resultatet er rundt 42 % glattere smoothies!

Enkel i bruk – men er ikke så stor

Sage Boss To Go kommer med to særlig veldesignede 500 ml shoothie-beholdere som er laget helt uten skarpe kanter, spor eller fordypninger. Dette gjør at de er veldig komfortable å holde, samtidig som de også blir mye lettere å holde rene. Med andre ord både en drikkeopplevelse og vaskeopplevelse som er like “smooth” som innholdet.

Les mer →


4. Vitamix Ascent A3500i – Premium
Vitamix Ascent A3500i

SJEKK PRISEN →

Innovativ og enkel i bruk

Vitamix Ascent kom ut som den mest eksklusive og teknologisk avanserte blenderen i denne undersøkelsen. Denne premium-blenderen kjennetegnes både av den stilige designen og av den banebrytende teknologien som produsenten har valgt å inkludere i denne modellen.

Teknologien det snakkes om her er blant annet den innebygde trådløse teknologien som i fremtiden vil la blenderen din kunne kommunisere trådløst med deg og resten av kjøkkenet ditt for å kunne dra fordel av fremtidige innovasjoner.

Men det er ikke bare i fremtiden man får nyte godt av de innovative løsningene til Vitamix Ascent. Den er nemlig utstyrt med flere smarte innovasjoner som kan brukes nå med en gang. En av disse er self-detect teknologien, som gjør at blenderen automatisk justerer innstillinger etter hvilken kanne som brukes. I tillegg forhindrer låse teknikken at maskinen kan starte før kanne og lokk er festet skikkelig.

Rask og enkel rengjøring

Hastighetskontrollen og pulse funksjonen til Vitamix Ascent A3500i gjør det lett å justere nøyaktig for å oppnå akkurat de konsistensene man ønsker. Blenderen har også lettvinte programmer for smoothies, frosne retter, varme supper, smørepålegg og selv-rengjøring som kan brukes til å rengjøre kannen på 60 sekunder.

Blenderen har en touch-overflate som gjør det enkelt å rengjøre. Den tilhørende kannen og staven er BPA-fri. Kannen, som har en kapasitet på hele 2 liter, er laget av Eastman Tritan-sampolyester, og tåler rengjøring i oppvaskmaskinen.

Kraftig og holdbar

Med en motorstyrke på imponerende 2,2 HK mangler Vitamix Ascent A3500i absolutt ikke styrke. Den er også solid bygget, og kommer med en imponerende 10 års garanti.

Les mer →


5. OBH Nordica – Billig Og Bra

OBH Nordica

SJEKK PRISEN →

Mye for pengene

Det finnes mye bra ute på markedet når det gjelder blendere, deriblant mange billige tilbud. Her skal man likevel være litt forsiktig. De billigere løsningene er naturligvis billigere av en grunn.

OBH Nordicas Smoothie Twister Black er et av de få billige alternativene til blendere som virkelig skiller seg ut positivt. Selv om denne maskinen med sin relativt beskjedne effekt på 300 watt har en mindre motorkapasitet enn de dyrere blenderne gir denne blenderen likevel mye igjen for pengene. Denne blenderen er absolutt bra nok for de aller fleste typer ingredienser normale folk putter i smoothies. Den imponerte oss også med å kunne brukes til å knuse is, og er utstyrt med pulsfunksjon.

Enkel i vask – men ikke så stor
Med denne billige og praktiske blenderen mikser du deg lett en smoothie direkte oppi flasken. Du tar så av knivene og erstatter dem med et praktisk lokk. Både knivene og de to 600 ml flaskene som kommer med blenderen er praktiske og veldig lettvinte å vaske enten for hånd eller i oppvaskmaskin.

Les mer →


6. Blender Classic 575 – Ekstremt kraftig

Blender Classic 575

SJEKK PRISEN →

La fantasien sette grenser

Blendtec sin Classic 575 er kjent for å være en supersterk blender av amerikansk kvalitet. Dette er blenderen for de som vil at fantasien, og ikke redskapet, er det som begrenser hva som kan blendes. Tom dickson som er grunnleggeren av Blendtec, demonstrerer hvor imponerende styrken til Blendtec blendere er i sitt youtube-show som han kaller «Will it blend?». I dette showet er han kjent for å blende de rareste ting, slik som for eksempel sko eller telefoner, som kanskje ikke er på menyen til en gjennomsnittlig nordmann.

Kraftig av en grunn

Den imponerende Classic 575 er svart med et solid støpt skall som har solide gummierte knapper på kontrollpanelet. Blenderen med de ekstra skarpe knivene drives av en kraftig motor med hele 3 hestekrefter og en maksimumseffekt på 1560 Watt. En av fordelene med så stor motorkraft er at man kan slå i stykker celleveggene i maten slik at man ender opp med næringsstoffer som er lettere for kroppen å absorbere.

For mer enn bare smoothie

Classic 575 kommer også med en stor patentert firkantet kanne med 1,8 liters kapasitet. Denne kannen er spesialdesignet for at innholdet skal rotere lettere slik at man ender opp med et glatterer resultat. Dersom man vil lage nøttesmør eller andre lignende tykke blandinger har Blendtec utviklet en spesiell kanne for dette, den kalles Twister Jar

Enkel i bruk og god kvalitet

Blenderen kommer med fire smarte programmer som allerede er programmert inn i blenderen. Disse inkluderer både programmer for perfekte smoothies og for rengjøring. Blenderen har også praktisk tidsinnstilling. Classic 575 har også 5 ulike hastigheter og en pulsfunksjon. Alt styres fra et display med rengjøringsvennlige touch knapper på forsiden av maskinen.

Blendtec er veldig sikre på kvaliteten til produktene sine, og gir en imponerende 8 års garanti på både motoren og kannen.

Les mer →


Brukere og bruksområder

Blendere er vanlige for bruk på kjøkken rundt om i landet, enten om man bor sammen med familie, er enslig eller student som bor på hybel. Mange Selv om de fleste av oss kanskje bruker blendere er det fortsatt mange forskjellige bruksområder å ta i betraktning.

Nå for tiden er det i økende grad mange som bruker blenderen sin for å lage sunne smoothies om morgenen. Dette er blenderen et perfekt redskap til, men det er også mange andre ting blendere brukes til av nordmenn.For eksempel er blenderen populær for å lage pureer eller supper.

I tillegg er det også mange som bruker blenderen sin til å lage litt mer eksotiske ting, slik som for eksempel, hummus, nøttesmør eller iskrem. Noen bruker også blenderen til å knuse is, og til å lage spennende drinker.

Enten man bare fokuserer på daglige smoothies eller har et variert bruksmønster var det Vitamix Explorian E310 som kom best ut i testene våre. Dette er en solid, stilig, brukervennlig og allsidig blender som kan brukes til det meste man noen gang vil trenge å bruke en blender til.

Hvorfor Bruke Blender

De fleste nordmenn er nå klar over hvor viktig matvanene dine er for helse og velvære. Samtidig er realiteten for mange av oss en hverdag som ikke alltid gir oss nok tid til å utforske vår kunstneriske side gjennom daglige kulinariske kreasjoner. Det er her blenderen kommer inn i bildet. Sunt, friskt, og ferdig til servering på 2 minutter. Kan drikkes i bilen på vei til jobb.

Bruk av blender er stadig vanligere i Norge, noe som har ført til et mye mer variert tilbud av blendere i markedet. Med så mye å velge mellom er det vanskelig å vite om man velger den blenderen som er rett for seg. Vi har derfor testet noen av de mest lovende blenderne i markedet for å kunne gi deg en oversikt over hva som finnes i markedet.

Hva vi legger vekt på i undersøkelsene våre

Kapasitet og Hurtighet

Hestekrefter er viktig, men det er absolutt ikke alt når man ser på blendere. Det er nemlig mye variasjon i markedet når det gjelder hvor godt blenderen utnytter hestekreftene når den utfører arbeidet sitt. Det er dermed ikke nødvendigvis slik at du får en effekt som tilsvarer den strømmen du putter inn i maskinen. Dette har med dreiemomentet å gjøre. Utnyttelsen av den energien du putter inn varierer veldig mye fra merke til merke.

I testene våre ser vi på det tekniske rundt hvor mye kraft som går inn i maskinen, og hvor mye effekt man får ut av denne kraften når man arbeider. Da kan vi samtidig måle hvor mye energi som går tapt i prosessen.

Vi ser også på kraften fra ståstedet til en potensiell bruker. Dette innebærer å teste blenderen på ting som for eksempel hvordan den håndterer litt spesielle materialer slik som for eksempel materialer som er seige eller veldig harde. En god test er vanligvis hvor godt blenderen håndterer isbiter. En god blender skal greie å blende is uten at den har for mange store klumper i seg, og samtidig uten at den blir våt.

Kniver og Utstyr

Knivene er en kritisk del av utstyret til blenderen. En blender kan ha en fantastisk motor, men fortsatt ikke yte sitt beste dersom den er utstyrt med sløve, dårlig utformede kniver. Kvasse og smart utformede kniver i godt materiale gjør det derimot veldig lett og effektivt å lage det meste man bruker en blender til. Vi sjekker derfor nøye hvor kvasse bladene i blenderen er, om utformingen av bladene gir effektiv blending, og hvilket materiale bladene er laget av.

Støynivå

Det er ikke til å unngå at en blender er bråkete, så heldigvis er det vanligvis ikke så lenge det står på hver gang. Når det er sagt så er det stor forskjell på hvor mye støy som oppleves fra hver type blender. Noen blendere plager med en høylytt, skjærende lyd, omtrent som en vinkelsliper på kjøkkenbenken, mens andre bedre kan beskrives som en dempet dur.

Etter vår mening bør man slippe å gå med hørselsvern for å lage smoothies til frokosten, så vi tester derfor hvor mye støy maskinen slipper ut i kjøkkenet ditt. Dette inkluderer hvor mange desibel den slipper ut, samt hvilke lydfrekvenser støyet fra maskinen inkluderer ettersom noen frekvenser oppleves som mer plagsomme enn andre for mennesker.

Sikkerhet

Sikkerhet er kanskje ikke det første mange tenker på i forbindelse med kjøkkenutstyr, men vi ser dette fortsatt som en relevant faktor. En blender inkluderer for eksempel skarpe kniver som kan være veldig farlige for barn. Vi ser derfor på om produsenten har inkludert tiltak som forhindrer at barn kan skade seg på utstyret.

En annen sikkerhetsmessig vurdering vi gjør er hvilke materialer blenderen er laget av ettersom noen metallegeringer eller typer plast inneholder giftstoffer slik som for eksempel BPA. I tillegg vurderer vi design relatert til rengjøring. For eksempel gjelder dette om det finnes steder der det er vanskelig å komme til og rengjøre, ettersom slikt kan ha innvirkning på matsikkerheten når blenderen blir brukt.

Brukervennlighet og Rengjøring

Mange bruker kanskje like mye, eller mer, tid på å rengjøre blenderen etter bruk enn de gjør på selve jobben med å blende. Brukervennlighet og rengjøring er derfor en og samme ting når det gjelder blendere.

Vi ser her på hvor lett det er å sette sammen blenderen og ta den fra hverandre igjen for rengjøring. Vi vurderer også om det er mulig å vaske hele, eller deler av, blenderen i en vanlig oppvaskmaskin.

Størrelse og Vekt

Størrelse og vekt er et område hvor man må ta mye i betraktning. For eksempel kan en stor blender være en god ting dersom det betyr stor kapasitet. En tung blender er også en stødig maskin som sitter stabilt på kjøkkenbenken. Samtidig er en blender som er for tung upraktisk å bruke til daglig. Dersom man har liten plass på kjøkkenet er også en stor blender ikke nødvendigvis noen fordel. I testen vår overveier vi disse forskjellige behovene nøye, og vi har også et eget segment for beste To Go blender, ettersom behovene innen dette segmentet av blendere skiller seg en hel del fra andre typer blendere.

Materialer

Hvilke materialer blenderen lages av er nøkkelen til hvor lang levetid produktet har. Det har også innvirkning på sikkerheten til produktet, brukeropplevelsen generelt, og utseendet.

Blenderne i testen vår sjekkes for skadelige materialer, slik som for eksempel plastikk med BPA, eller skadelige metallegeringer. Vi vurderer deretter hvor holdbare og passende materialene i blenderen er i forhold til den tiltenkte bruken.

Dette betyr at kriteriene kan variere litt for eksempel mellom To Go blendere og vanlige blendere, siden den tiltenkte bruken for disse er veldig forskjellig. Et eksempel på dette er at en To Go blender kan ha deler i mykere plast eller gummi, som for eksempel er mer støtsikker dersom man mister den når man er ute på farta.

Garanti

Hvor gode garantier som gis av produsenten er en ting vi legger vekt på i vurderingene våre. Her er det også viktig å huske at en garanti aldri er bedre enn integriteten til den som utsteder garantien. En garanti som utstedes av et nytt selskap, eller et selskap som er kjent for å ikke leve opp til garantiene sine, er derfor sett på som mindre verdifulle enn garantiene fra selskap som har en lang historie og er kjent for å leve opp til løftene sine.

Legg igjen en kommentar