Test av brødbokser: Disse 7 holder brødet ferskt (2024)

Velkommen til vår omfattende guide til brødbokser der vi har samlet de beste alternativene på markedet innen forskjellige segmenter! Vi vet alle hvor skuffende det kan være å åpne en brødboks, bare for å finne at det tidligere friske brødet har blitt tørt eller muggent. Heldigvis er det gode løsninger der ute, og vår oppgave har vært å finne frem til de aller beste.

Vi har fordypet oss i en verden av brødbokser, fra minimalistiske og plassbesparende løsninger til mer luksuriøse varianter med ekstra funksjoner. Er du en tilhenger av retro design, eller søker du etter noe mer moderne og strømlinjeformet? Trenger du en boks med stor kapasitet for hele familiens brødbehov, eller leter du etter en mindre versjon for det perfekte morgenrundstykket? Vi har alternativer for alle.

I denne guiden har vi vurdert ulike kriterier som materiale, størrelse, design, holdbarhet og selvfølgelig – hvor godt de holder brødet ferskt. Vi har funnet frem til de beste valgene i alle prisklasser, fra budsjettvennlige valg til mer premium alternativer.

Målet vårt er å hjelpe deg med å finne den perfekte brødboksen for dine behov. Den som vil passe perfekt inn på kjøkkenbenken din og samtidig sikre at du alltid har ferskt og fristende brød tilgjengelig. Så uansett om du er en entusiastisk hjemmebaker eller foretrekker å plukke opp ditt favorittbrød fra den lokale bakeren, kan du være trygg på at vi har den rette brødboksen for deg.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe brødboks.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Brødboks test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Eva Solo Brødboks
Eva Solo Brødboks er den beste brødboksen på markedet med sin smarte funksjonalitet og gode pris. Stilig design med lokk i oljet bambus som fungerer som skjærebrett. Tåler oppvaskmaskin, romslig størrelse og enkel rengjøring.
SJEKK PRISEN →
Dorre Bella Brødboks
Dorre Bella Brødboks i karbonstål holder brødet ferskt, har moderne design og er laget av sterkt karbonstål. Tilgjengelig i to størrelser, passer den på ethvert kjøkken. En pålitelig følgesvenn for å oppbevare brød i optimal tilstand og stil
SJEKK PRISEN →
Wesco Grandy Brødboks
Wesco Grandy Brødboks er den perfekte brødboksen med klassisk design. Den holder brød og kaker ferske, er håndlaget i Tyskland siden 1940-tallet, og har høy kvalitet og tyngde. Velg blant flere farger og oppbevar brødet ditt med stil og eleganse.
SJEKK PRISEN →
Alessi Gnam Brødboks
Alessi Gnam Brødboks har et spennende og unikt design som skiller seg ut på kjøkkenet. Laget av svart plast, utviklet av Elisa Gargan og Stefano Giovannoni. Romslig og holder brødet ferskt.
SJEKK PRISEN →
Alessi Mattina Brødboks
Alessi Mattina Brødboks er en premium brødboks med et kraftig bambuslokk som fungerer som skjærebrett. Den kontrollerer fuktigheten og bevarer brødets friskhet. Praktisk håndtak for enkel transportering. Et elegant og funksjonelt tillegg til kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
Wesco Single Breadboy Brødboks
Wesco Single Breadboy Brødboks er en råkul brødboks med et autentisk retrodesign. Den holder brød og kaker ferske, har håndverk av høy kvalitet og pulverlakkert stål. Stilren oppbevaring av brød i kompakt størrelse.
SJEKK PRISEN →
Stelton Emma Brødboks
Stelton Emma Brødboks er en stilfull og romslig løsning for oppbevaring av brød. Laget av pulverlakkert stål med et håndtak i tre, tilfører den en elegant touch til kjøkkenet. Romslig design for enkel oppbevaring av brød og bakervarer.
SJEKK PRISEN →

1. Eva Solo Brødboks – Best i test

Eva Solo Brødboks

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til å oppbevare brødet på riktig måte, er det få brødbokser som kan måle seg med Eva Solo Brødboks. Med sitt stilrene design og smarte funksjonalitet har denne brødboksen raskt blitt en favoritt på markedet. Ikke bare holder den brødet ditt ferskt og godt, den er også svært praktisk i bruk.

Eva Solo Brødboks er utstyrt med et lokk i oljet bambus som ikke bare gir den et moderne utseende, men som også fungerer som et skjærebrett. Dette gjør det enkelt å skjære brødet rett på lokket, uten å måtte finne frem et ekstra skjærebrett. I tillegg har lokket praktiske riller som samler smulene når du skjærer brødet, noe som gjør rengjøringen etterpå til en lek.

Med sine mål på 42 cm i lengde, 19 cm i bredde og 15,5 cm i høyde, har Eva Solo Brødboks god plass til å oppbevare både store og små brød. Den romslige størrelsen gjør det enkelt å få plass til brødet ditt uten å måtte knuse det sammen eller brette det. Du kan enkelt plassere brødboksen på kjøkkenbenken eller i skapet, avhengig av hva som passer deg best.

En annen fordel med Eva Solo Brødboks er at den tåler oppvaskmaskin. Dette gjør rengjøringen av brødboksen til en enkel oppgave. Lokket derimot, må vaskes for hånd for å bevare sin fine finish og funksjonalitet. Dette er et lite kompromiss å gjøre for å kunne nyte godt av brødboksens mange fordeler.

Prisen på Eva Solo Brødboks er også noe som gjør den til et attraktivt kjøp. Med sin gode pris gir den deg valuta for pengene. Du får en stilren og funksjonell brødboks som bidrar til å holde brødet ditt ferskt og smakfullt lenger. Med dette i tankene er det ikke overraskende at Eva Solo Brødboks er vår testvinner.

Spesifikasjoner

 • Lengde: 42 cm
 • Bredde: 19 cm
 • Høyde: 15.5 cm
 • Materiale: Bambus og plast

Oppsummert

 • Smart funksjonalitet og god pris
 • Stilig design med praktisk skjærebrett
 • Tåler oppvaskmaskin og enkel rengjøring

Les mer →

2. Dorre Bella Brødboks – Laget av karbonstål

Dorre Bella Brødboks

SJEKK PRISEN →

Hvis du er ute etter en brødboks som kombinerer eleganse og funksjonalitet, er Dorre Bella Brødboks det rette valget for deg. Denne hvite brødboksen fra Dorres Bella-kolleksjon er laget av karbonstål, noe som gjør den både sterk og holdbar.

En av de viktigste egenskapene til Dorre Bella Brødboks er dens evne til å holde brødet ferskt i lengre tid. Den tette lukkingen og det solide karbonstålet sikrer at brødet beholder sin ferskhet og aroma over tid. Du kan nå glede deg over hjemmebakt brød som om det var nystekt hver dag.

Designet på Dorre Bella Brødboks er enkelt og moderne, og passer perfekt inn på ethvert kjøkken. Den hvite fargen gir et friskt og rent uttrykk som vil komplementere enhver stil. Den enkle åpne- og lukkemekanismen gjør det praktisk å bruke brødboksen i hverdagen.

Dorre Bella Brødboks kommer i to forskjellige størrelser, slik at du kan velge den som passer best for ditt behov. Den store brødboksen har målene 42 x 22 x 16,5 cm, mens den lille har målene 20 x 20 x 12,5 cm. Uansett om du baker store eller små brød, vil du finne den rette størrelsen for deg.

Det sterke karbonstålet som brødboksen er laget av, sikrer at den tåler daglig bruk og bevarer sin fine kvalitet over tid. Du kan stole på at Dorre Bella Brødboks vil være en pålitelig følgesvenn på kjøkkenet i lang tid fremover.

Spesifikasjoner

 • Lengde: 42cm (20 cm lille)
 • Bredde: 16.5cm (12.5 cm lille)
 • Høyde: 22 cm ( 20 cm lille)
 • Materiale: Karbonstål

Oppsummert

 • Holder brødet ferskt med karbonstål
 • Moderne design passer på ethvert kjøkken
 • Sterk konstruksjon og to størrelser

Les mer →

3. Wesco Grandy Brødboks – Klassisk design

Wesco Grandy Brødboks

SJEKK PRISEN →

Hvis du er ute etter en brødboks med en skikkelig klassisk design, trenger du ikke lete lenger. Wesco Grandy Brødboks er den ultimate retroklassikeren som vil tilføre kjøkkenet ditt en tidløs eleganse. Denne brødboksen er basert på originalen fra 1940-tallet og har bevart sin autentiske sjarm.

En av de viktigste egenskapene til Wesco Grandy Brødboks er dens evne til å holde brød og kaker ferske. Den solide konstruksjonen og det pulverlakkerte stålet gir en optimal lufttett forsegling, som bidrar til å bevare brødets ferskhet og kakevarens saftighet. Nyt smaken av nystekt brød og ferske kaker lenger med Wesco Grandy Brødboks.

Wesco har vært kjent for sitt håndverk av høy kvalitet siden 1940-tallet, og Wesco Grandy Brødboks er intet unntak. Produktet er produsert i Tyskland med en lang tradisjon for nøyaktighet og presisjon. Dens klassiske design, høykvalitets materialer og soliditet gjør den til et pålitelig valg som vil vare i mange år fremover.

Med sine mål på 42 cm i bredde, 23 cm i dybde og 17 cm i høyde, har Wesco Grandy Brødboks god plass til å oppbevare brødet ditt. Du kan enkelt plassere både store brød og kaker i denne romslige brødboksen. Velg mellom flere farger, slik at du kan finne den som passer perfekt inn i ditt kjøkken.

Spesifikasjoner

 • Lengde: 42 cm
 • Bredde: 23 cm
 • Høyde: 17 cm
 • Kommer i mange farger

Oppsummert

 • Klassisk design og høy kvalitet
 • Holder brød og kaker ferske
 • Håndlaget i Tyskland siden 1940-tallet

Les mer →

4. Alessi Gnam Brødboks – Unikt design

Alessi Gnam Brødboks

SJEKK PRISEN →

Alessi Gnam Brødboks er det ultimate valget for deg som ønsker et spennende og unikt design. Denne brødboksen er noe helt annet enn det du vanligvis ser på markedet.

En av de mest iøynefallende egenskapene ved Alessi Gnam Brødboks er dens design. Utviklet av Elisa Gargan og Stefano Giovannoni, har denne brødboksen en moderne og futuristisk stil som virkelig fanger oppmerksomheten. Den skiller seg ut fra mengden og vil være et samtaleemne på kjøkkenet.

Alessi Gnam Brødboks er laget av svart plast, noe som gir den et elegant og sofistikert utseende. Den matte overflaten og de rene linjene skaper en harmonisk og moderne estetikk. Den vil være et stilig tilskudd til ethvert kjøkken og vil bidra til å skape en unik atmosfære.

Ikke bare er Alessi Gnam Brødboks en visuell glede, den har også praktiske egenskaper. Brødboksen er romslig nok til å oppbevare brød av forskjellige størrelser og former. Den holder brødet ditt ferskt og beskytter det mot fuktighet og luft slik at det beholder sin friskhet og smak lenger.

Spesifikasjoner

 • Lengde: 46 cm
 • Bredde: 30 cm
 • Høyde: 16.5 cm
 • Materiale: Plast

Oppsummert

 • Unikt og spennende design
 • For futuristiske kjøkken
 • Holder brødet ferskt og romslig

Les mer →

5. Alessi Mattina Brødboks – Premium

Alessi Mattina Brødboks

SJEKK PRISEN →

Alessi Mattina Brødboks er det perfekte valget for deg som verdsetter både kvalitet og praktiske løsninger på kjøkkenet.

En av de mest imponerende egenskapene ved Alessi Mattina Brødboks er det robuste bambuslokket som også fungerer som et skjærebrett. Dette unike designet gir deg muligheten til å enkelt skjære brødet rett på lokket, uten å måtte finne frem et ekstra skjærebrett. Det er både praktisk og tidsbesparende.

I tillegg til det smarte designet, er Alessi Mattina Brødboks også utviklet med tanke på å opprettholde brødets friskhet. Anbefalinger fra bakere om å oppbevare brødet uten å forsegle det, inspirerte utformingen av denne brødboksen. Den metalliske boksen kontrollerer fuktigheten og bidrar til å bevare brødet på en optimal måte.

Mattina-brødboksen er ikke bare funksjonell, den er også estetisk tiltalende. Med sin elegante design og kvalitetsmaterialer er den en fryd å ha på kjøkkenet. Bambuslokket gir et naturlig og varmt preg, mens den metalliske boksen gir et moderne utseende. Den vil definitivt være et stilig tillegg til ditt kjøkken.

Transportering av brødet fra brødboksen til bordet er enkelt takket være det praktiske håndtaket på Alessi Mattina Brødboks. Du kan servere brødet med stil og letthet, og glede deg over en perfekt brødpresentasjon til alle måltider.

Spesifikasjoner

 • Lengde: 34 cm
 • Bredde: 21 cm
 • Høyde: 14 cm
 • Materiale: Metall og bambus

Oppsummert

 • Premium brødboks med bambuslokk
 • Kontrollerer fuktighet og bevarer friskheten
 • Praktisk håndtak for enkel transportering

Les mer →

6. Wesco Single Breadboy Brødboks – Retro

Wesco Single Breadboy Brødboks

SJEKK PRISEN →

En av de mest iøynefallende egenskapene ved Wesco Single Breadboy Brødboks er dens unike retrodesign. Den henter inspirasjon fra klassiske brødbokser fra 1940-tallet og gir en autentisk vintagefølelse til ditt kjøkken. Den vil være et imponerende og stilfullt tilskudd til ethvert hjem.

Wesco er kjent for sitt håndverk av høy kvalitet, og Wesco Single Breadboy Brødboks er intet unntak. Håndverket har blitt utført av Wesco i Tyskland siden 1940-tallet, og det merkes i brødboksens solide kvalitet og tyngde. Den pulverlakkerte ståloverflaten gir en elegant og holdbar finish.

Wesco Single Breadboy Brødboks er ikke bare et flott stykke design, den er også funksjonell. Den holder brød og kaker ferske takket være sin solide konstruksjon og lufttette forsegling. Du kan stole på at brødet ditt blir bevart i optimal tilstand, klart til å nytes når som helst.

Med sine kompakte mål på 34 cm i bredde, 23 cm i dybde og 21 cm i høyde passer Wesco Single Breadboy Brødboks perfekt på ethvert kjøkken. Den tar ikke opp mye plass, samtidig som den gir tilstrekkelig lagringsplass til brødet ditt. Velg blant flere farger og finn den som passer best til din personlige stil og innredning.

Spesifikasjoner

 • Lengde: 34 cm
 • Bredde: 23 cm
 • Høyde: 21 cm
 • Materiale: Metall

Oppsummert

 • Autentisk retrodesign med råkul stil
 • Holder brød og kaker ferske
 • Håndverk av høy kvalitet, pulverlakkert stål

Les mer →

7. Stelton Emma Brødboks – Romslig

Stelton Emma Brødboks

SJEKK PRISEN →

Hvis du leter etter en brødboks som kombinerer stil og funksjonalitet, bør du definitivt vurdere Stelton Emma Brødboks. Denne vakre brødboksen fra den populære Emma-serien til Stelton er en praktisk løsning som vil være en fin detalj på kjøkkenbenken eller bordet.

Stelton Emma Brødboks er romslig nok til å oppbevare brød og bakervarer i ulike størrelser. Du trenger ikke lenger å bekymre deg for at brødet ditt skal bli klemt eller knust. Den gir nok plass til å holde brødet i optimal tilstand, samtidig som den gir deg en enkel og stilfull oppbevaringsløsning.

Brødboksen er laget av pulverlakkert stål, som gir den en holdbar og solid konstruksjon. Det søte lille håndtaket i tre gir ikke bare et visuelt tiltalende utseende, men gjør det også enkelt å åpne og lukke brødboksen. Materialvalget og den elegante grå fargen gir brødboksen et innbydende uttrykk som passer perfekt inn i enhver kjøkkenstil.

Med Stelton Emma Brødboks får du ikke bare en praktisk oppbevaringsløsning, men også en fin detalj som bidrar til å løfte hele kjøkkenets estetikk. Den vil være et iøynefallende element på kjøkkenbenken eller bordet, og vil bli lagt merke til av gjestene dine.

Spesifikasjoner

 • Lengde: 33 cm
 • Bredde: 25 cm
 • Høyde: 19 cm

Oppsummert

 • Stilfull og romslig brødboks
 • Pulverlakkert stål med trehåndtak
 • Praktisk oppbevaring av brød og bakervarer

Les mer →


Innkjøp av brødboks – hva bør jeg tenke på?

Når du skal kjøpe en brødboks, er det flere faktorer å vurdere for å sikre at du får mest mulig ut av kjøpet ditt.

For det første, tenk på størrelsen på brødboksen. Hvis du har et stort hushold med mange brødspisere, vil du sannsynligvis trenge en større boks. Hvis du bor alene eller med bare en partner, kan en mindre boks være tilstrekkelig.

Materialvalget er også viktig. Metall, tre og plast har alle sine fordeler og ulemper. Metall- og trebokser kan gi bedre ventilasjon, som kan bidra til å holde brødet ferskt lengre. Plastbokser er ofte billigere, men kan noen ganger bidra til kondens, noe som kan fremskynde muggvekst.

Design og estetikk er også noe å tenke på. Vil du ha en boks som blander seg inn med resten av kjøkkenet ditt, eller vil du ha noe som stikker seg ut? Hva med en retro brødboks for en vintage touch?

Vurder også brukervennlighet. Er det lett å åpne og lukke? Er det lett å rengjøre? Er det et vindu for å se hva som er inne uten å åpne det?

Til slutt, sett et budsjett. Brødbokser kommer i alle prisklasser, så det er viktig å vite hvor mye du er villig til å bruke. I vår test over finner du mange gode alternativer i de forskjellige segmentene enten du er ute etter noe luksuriøst, noe med klassisk eller retro design, eller rett og slett bare noe som gjør jobben.

Brødboks