Brødform test: 5 Beste brødformer for smakfulle resultater (2024)

brødform

Ingenting er som smaken av nystekt brød om morgenen, men for at du skal få det perfekte resultatet er det viktig å ha skikkelige brødformer. Derfor har vi tatt på oss jobben med å finne frem til de beste brødformene på markedet, slik at du raskt og enkelt kan komme i gang med bakingen og servere den perfekte frokosten.

Når det gjelder valg av brødformer er det viktig å ta høyde for utforming, men også hva formen er laget av. Dette vil sikre at ikke brødet setter seg fast, samt at ikke formen påvirker hvordan det endelige resultatet kommer til å smake. Derfor har vi sammenlignet en rekke former og kommet frem til et utvalg som er godt egnet for både erfarne og nye brødbakere.

For å komme frem til de beste kandidatene i denne testen har vi tatt utgangspunkt i informasjon tilgjengelig på nett. Vi har sett på tidligere best i test artikler, innhentet opplysninger fra forhandlere og produsenter, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har gjort det mulig å korte ned listen over aktuelle kandidater til det vi mener er de fem beste alternativene.

Den brødformen som kom best ut av våre undersøkelser var Lékué Bread Maker. Denne bollen er utmerket for elting, baking og sammenblanding av ingredienser slik at du kan lage smakfulle brød hjemme på kjøkkenet. Det stilige designet tar seg godt ut på kjøkkenbenken og utformingen er svært enkel å rengjøre etter bruk.

VÅRE favoritter

 • PFOA fri
 • Slipp-lett belegg
 • Tre forskjellige størrelser
SJEKK PRISEN →
 • Alt-i-én løsning
 • Enkel å rengjøre
 • Non stick for deig
SJEKK PRISEN →
 • Støpejern
 • Praktisk lokk
 • 34 cm lengde
SJEKK PRISEN →

Brødform test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Lékué bread maker
Lékué er en brød bakebolle som gjør det enkelt å veie, elte og bake perfekte brød. Den delvis lukkede bollen gjør at damp sirkulerer i deigen under elting som gir et luftig og smakfullt resultat. Dette sikrer også at deigen beholder sin fuktighet og dermed lettere steker.
SJEKK PRISEN →
Eva Trio Profesjonell brødform
Eva trio fungerer utmerket til både brød og kaker i en easy-slip bakeform. Dette gjør at den er enkel å benytte, samt raskt lar seg rengjøre etter bruk. Formen er PFOA-fri som sikrer at den ikke utskiller stoffer i maten under bruk. Du kan velge mellom tre forskjellige størrelser.
SJEKK PRISEN →
Nordwik brødform med lokk
Nordwik leverer en brødform av høy kvalitet i støpejern med et lokk på 34 cm. Dermed kan du bruke den samme formen for både brød og pai, slik at du oppnår et utmerket resultat hver gang. Fordelen med støpejern er den effektive varmefordelingen som sikrer at innholdet stekes jevnt.
SJEKK PRISEN →
Holm brødform i støpejern m/lokk
Holm brødform er en premium form i støpejern som sikrer et jevnt resultat og luftig brød. God ventilering sikrer at du kan bake rustikke brød eller pai som på et profesjonelt kjøkken. Støpejernsformen sikrer at den effektivt varmes opp og deretter bevarer varmen for jevn steking.
SJEKK PRISEN →
Pyrex Asimetria brødform
Føler du bakelysten bre seg i kroppen? Da kan denne ergonomiske bakeformen fra Pyrex være et utmerket valg. Her kan du bake kaker, brødstenger og rykende ferskt brød som hele familien vil sette pris på. Karbonstålet har et non-stick belegg som sikrer effektiv bruk og rengjøring.
SJEKK PRISEN →

1. Lékué bread maker – Best i test

Lékué Bread Maker

SJEKK PRISEN →

Lékué er en bakebolle for brød som gjør det enkelt å veie, elte og bake luftige brød hver eneste dag. Det er utformingen av bollen som gjør at luften effektivt sirkulerer i den halvlukkede formen og dermed forhindrer at deigen tørker ut. Åpning på hver side slipper inn varmluft og sikrer dermed en herlig sprø skorpe og gylden tekstur på brødet.

Vi liker spesielt godt at dette er en én-i-alt løsning der du kan veie, elte og bake brødet i samme formen. De smarte ventileringsløsningen sørger for at luften sirkulerer effektivt slik at du får et mykt og luftig brød, med den sprø skorpen alle elsker. Den runde formen gjør også at det er enkelt å rengjøre etter bruk.

Denne praktiske brødformen er både tidsbesparende og praktisk. Du slipper å bytte mellom flere former etter elting og heving, samt du slipper at flere former tar opp unødvendig mye plass i skuffene på kjøkkenet ditt. Du fester effektivt kantene slik at bollen går fra å være rund, til å få en avlang form utmerket for steking av brød.

Uansett om du ønsker å bake ditt første brød, eller er en erfaren ekspert vil denne brødformen være et utmerket redskap på kjøkkenet. Du åpner den enkelt opp slik at den fungerer som bakebolle, før du lukker den med festeklips når du skal steke brødet. Dette gir den avlange formen som gir et godt porsjonert brød.

Oppsummert

 • Alt-i-én løsning
 • Enkel å rengjøre
 • Non stick for deig

Les mer →

2. Eva Trio Profesjonell brødform – Beste størrelse

Eva Trio Profesjonell brødform

SJEKK PRISEN →

Eva Trio er kjent for funksjonelle produkter og denne bakeformen fungerer utmerket til både brød og kaker. Hele formen er belagt med et slipp-lett belegg som sørger for at deigen ikke setter seg fast i formen. Dette sikrer også at det er enkelt å rengjøre formen etter steking da brød og kaker slipper lett.

Brødformen er PFOA fri, som betyr at den ikke slipper ut noen farlige stoffer under baking. Det praktiske med denne brødformen er at du kan velge mellom tre forskjellige størrelser slik at den passer utmerket uansett hvor mange munner du skal mette med rykende ferskt brød. Utformingen er klassisk med et firkantet avlangt design slik at du får fordelt deigen jevnt.

Det vi liker spesielt godt med denne bakeformen fra Eva Trio er at den fungerer like godt for kaker som den gjør til brød. Slipp-lett belegget sikrer at ikke deigen brenner seg fast i formen og gjør det svært enkelt å rengjøre den etter bruk. I tillegg har den et klassisk, men stilig design som gjør at den enkelt kan oppbevares uten å skille seg ut. Formen lar seg også stable så du kan spare plass dersom du har flere former liggende i skuffen.

Er du ute etter en praktisk og allsidig bakeform som fungerer like godt til både brød og kaker, vil Eva Trio sin form være et utmerket utgangspunkt. Denne er lett å bruke og opprettholder kriteriene for PFOA fri produkter som betyr at den ikke slipper ut noen farlige stoffer under bruk. Dermed kan du friste med rykende ferske brød til frokost som en ekstra hverdagsluksus.

Oppsummert

 • PFOA fri
 • Slipp-lett belegg
 • Tre forskjellige størrelser

Les mer →

3. Nordwik brødform med lokk– Godt alternativ

Nordwik brødform med lokk

SJEKK PRISEN →

Denne brødformen fra Nordwik kommer med et praktisk lokk og en lengde på hele 34 cm. Dette sikrer at du kan lage brød for hele familien, men takket være det praktiske lokket kan du også lage pai og andre bakevarer som krever mer beskyttet steking. Lengden er utmerket for deg som skal lage brød til en hel familie, eller ønsker å lage brød som kan fryses ned ferskt.

Formen er produsert i støpejern som sikrer høy kvalitet på brødformen, samt at du raskt og effektivt kan steke brød og paibunner. Støpejern har en unik evne til effektiv varmefordeling slik at du får et jevnt resultat uten at den brenner seg i bunnen. Det smarte lokket sørger i tillegg for at du kan få et bredt bruksområde for formen slik at den gjør seg nyttig som allsidig bakeform på kjøkkenet.

Nordwik sin brødform har praktiske håndtak i hver ende som gjør det enkelt å løfte den ut og inn av ovnen. I tillegg har lokket et eget håndtak som enkelt løftes av. Vi liker spesielt godt at den er produsert i støpejern fremfor tradisjonelt aluminium, noe som sikrer en form av langt høyere kvalitet og et jevnere resultat under steking.

Ser du etter en bakeform av høy kvalitet vil Nordwik oppfylle de aller fleste kriterier. Her får du en solid form i støpejern som kan brukes til både brødbaking og baking av pai. Det praktiske lokket sørger for effektiv steking av innholdet, samtidig som det har effektiv ventilering gjennom luftehullene.

Oppsummert

 • Støpejern
 • Praktisk lokk
 • 34 cm lengde

Les mer →

4. Holm brødform i støpejern m/lokk – Premium

Holm brødform i støpejern m/lokk

SJEKK PRISEN →

Den danske produsenten av profesjonelt bakeutstyr er kjent for høy kvalitet og holdbarhet. Formen har en størrelse på 24 x 11 cm som gjør at du kan lage brød for hele familien på rustikk vis. Den store størrelsen gjør at den fungerer like godt for pai som brød og du får dermed en form med allsidig bruk, utmerket for hjemmekokken.

Støpejern har en unik evne til å raskt varmes opp og deretter bevare varmen ekstra lenge. Dette sikrer at du får et jevnt resultat og bedre effektivitet. I tillegg gir støpejern en grov overflate som har naturlig non-stick egenskaper, samtidig som den er svært enkel å håndtere. Imidlertid er det viktig å huske at støpejern ikke skal rengjøres i oppvaskmaskinen da trykket kan skade belegget.

Holm har sørget for at brødformen har et allsidig bruk takket være det solide materialet av støpejern, og denne formen kan dermed brukes på en rekke varmekilder, inkludert grill, ovn og induksjonsplater. Det eneste du trenger å huske på er at du tørker den effektivt etter rengjøring slik at den ikke tar skade eller ruster.

Er du på jakt etter en allsidig form som kan brukes på så godt som alle typer varmekilde vil denne formen fra danske Holm være et utmerket alternativ. Den kan brukes til å lage både brød og pai, samt kan brukes til å steke i ovn, induksjonstopper og på grillen. Frist gjestene dine med rykende ferskt brød laget på åpen flamme eller server familien ferskt brød som den perfekte starten på dagen.

Oppsummert

 • Kompatibel med ovn, grill og induksjonstopp
 • Kan lage både pai og brød
 • Solid støpejernsmateriale

Les mer →

5. Pyrex Asimetria brødform – Beste budsjettløsning

Pyrex Asimetria Brødform

SJEKK PRISEN →

Er det på tide å friste familien med ferske nytelser fra kjøkkenet? Da er det viktig at du har en allsidig bakeform som fungerer godt til alle formål. Her oppfyller Pyrex Asimetria kriteriene til selv den kresne hjemmekokken som krever det absolutt beste til en overkommelig pris. Den myke formen fungerer til brød, brødstenger og kaker slik at du kan diske opp rykende ferske fristelser hele familien vil elske.

Brødformen fra Pyrex er produsert i karbonstål som er et lett metallisk materiale belagt med et praktisk non-stick belegg. Dette sikrer at deigen ikke brenner seg fast i formen, og at det er svært enkelt å rengjøre den etter bruk. Kombinert med et moderne design og utstyrt med praktiske detaljer er dette en utmerket bakeform for både erfarne og nye bakere.

En annen fordel med karbonstål er at det kan brukes på ovn og andre varmekilder, men det kan også kjøres i oppvaskmaskinen uten at det tar skade av det. Dermed kan du enkelt rengjøre formen etter at du er ferdig med matlagingen. Imidlertid er det viktig å merke seg at den maksimale temperaturen er 230 grader celsius.

Uansett om du ønsker deg en allsidig form til hyppig bruk, eller bare ønsker et kostnadseffektivt alternativ for å lage ditt første brød, vil denne formen fra Pyrex være et utmerket utgangspunkt. Her får du en slitesterk form i karbonstål med naturlig non-stick belegg og god størrelse på 26 cm.

Oppsummert

 • Non-stick belegg
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • God størrelse

Les mer →


Hva er en brødform?

En brødform er en ildfast avlang form som gjør det enkelt å heve og steke brød slik at du sikrer luftige resultater med sprø skorpe.

Hvordan bruker man brødform?

En brødform benyttes som en bolle for heving før du setter brødet inn i ovnen. Dette sikrer riktig lengde og størrelse, samt lar deigen puste.

Kan en brødform vaskes i oppvaskmaskinen?

Dette er svært individuelt fra produsent til produsent, du bør derfor lese informasjonen om den aktuelle formen nøye før du kjører den i oppvaskmaskinen. Dette gjelder spesielt støpejernsformer som sjeldent bør vaskes i oppvaskmaskinen.

Hva kan en brødform brukes til?

En brødform kan brukes til det meste av baking og steking, men er spesielt godt egnet til brød, brødpinner, pai og kaker som krever jevn steking for et luftig resultat.

Legg igjen en kommentar