Dehydrator test: Disse 7 er de beste på markedet (2024)

Dehydratorer er fantastiske kjøkkenredskap som kan utvide horisonten for matlaging hjemme. Fra sunne snacks som frukt- og grønnsaksskiver til smakfulle hjemmelagde kjøtt- eller fiskesnacks gir dehydratorer deg muligheten til å bevare og intensivere smaken av dine favoritt matvarer. Til tross for sine mange muligheter er ikke dehydratorer så ofte å se i norske hjem, men det burde det. Med så mange muligheter for å lage sunt snacks burde man se en dehydrator i ethvert norsk kjøkken.

Men med så mange dehydratorer på markedet kan det være vanskelig å vite hvilken modell som passer best for deg. For å hjelpe deg med å ta en informert beslutning har vi dykket ned i funksjoner, brukervennlighet og effektivitet av forskjellige modeller. Vi har sett på alt fra strømforbruk og lydnivå til hvor lett det er å rengjøre og vedlikeholde de forskjellige enhetene.

Vi har også tatt hensyn til variasjonen i prisklasser. Noen kan være ute etter en budsjettvennlig modell, mens andre kan være villige til å investere i en høyere prisklasse for ekstra funksjoner og kapasitet. Uansett hvilke behov eller budsjett du har, vil denne guiden gi deg klarhet og veilede deg til det beste valget for deg.

Så la oss utforske noen av de mest populære dehydratorene på markedet i 2023. Vi er sikre på at du vil finne en modell som passer til dine spesifikke behov og forventninger.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe dehydrator.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Dehydrator test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Graef Dehydrator Mini
Graef Dehydrator Mini er den ultimate dehydratoren på markedet, med sitt stilige design og effektive 3D-tørking. Den er kompakt og praktisk å lagre, samtidig som den gir full kontroll over tørkeprosessen. Perfekt for å redusere matsvinn og bevare matvarer lengre.
SJEKK PRISEN →
Steba ED5
Steba ED5 Dehydrator er en fleksibel dehydrator som gir verdi for pengene. Den lar deg lage sunne snacks, tørke krydder og øke holdbarheten til maten din. Med temperaturkontroll og fem stablingsbare hyller er den et allsidig tillegg til kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
Princess Dehydrater
Princess Dehydrater er den beste budsjettvennlige dehydratoren. Med 6 nivåer, justerbar termostat og avtagbare plater er den allsidig og praktisk. Tørk frukt, grønnsaker, urter og fisk, og behold smak og næringsstoffer.
SJEKK PRISEN →
Graef GRDA508
Graef GRDA508 Dehydrator er den ultimate dehydratoren for å tørke store mengder mat. Den er kompakt, rask, krever lite strøm og kan dehydrere en rekke ingredienser. Lag sunne snacks, minsk matsøl og nyt enkel bruk.
SJEKK PRISEN →
Steba ED6
Steba ED6 Dehydrator er den ultimate dehydratoren i premiumsegmentet. Med sine rustfrie stålinnsatser, justerbare temperaturkontroll og stor tørkeoverflate, gir den pålitelige og konsistente resultater. Lag sunne snacks og tørk mat med letthet.
SJEKK PRISEN →
Graef Dehydrator DA 506
Graef Dehydrator DA 506 er en førsteklasses dehydrator med seks hyller og et stort tørkeareal. Den justerbare temperaturen og timeren gir perfekte resultater. Lag dine egne fruktchips og sunne snacks.
SJEKK PRISEN →
Steba ED 4
Steba ED4 Dehydrator er den perfekte lille dehydratoren for en liten husholdning eller et kjøkken med begrenset plass. Med sin kompakte design og fleksible brett, kan du tørke frukt, grønnsaker og krydder med letthet. Enkel betjening og tilpassbare innstillinger gjør den ideell for hjemmebruk.
SJEKK PRISEN →

1. Graef Dehydrator Mini – Best i test

Graef Dehydrator Mini

SJEKK PRISEN →

I dagens hektiske samfunn er det stadig viktigere å finne måter å redusere matsvinn og bevare matvarer lengre. En måte å oppnå dette på er ved å tørke maten din. Graef Dehydrator Mini er en liten, men kraftig dehydrator som er perfekt for alle som ønsker å dra nytte av fordelene ved matdehydreting. Med sitt stilige og elegante design passer den inn i ethvert moderne kjøkken.

Denne kompakte dehydratoren fra tyske Graef er et fantastisk verktøy som lar deg tørke alt fra frukt og grønnsaker til kjøtt, krydder, urter og ulike snacks. Uansett om du ønsker tørket frukt i müslien din eller sunne, hjemmelagde snacks, vil denne maskinen være din beste venn på kjøkkenet.

Graef Dehydrator Mini kommer med fire brett, noe som gir deg muligheten til å tørke forskjellige ingredienser og matvarer samtidig. Den er utstyrt med 3D-tørking, som betyr at varmeelementet og termostaten er innebygd i tørketrommelen. Dette sikrer jevn fordeling av varmen, noe som resulterer i en effektiv dehydreringsprosess. En annen fordel med denne enheten er dens lave energiforbruk, som gjør den både miljøvennlig og økonomisk.

Graef Dehydrator Mini gir deg full kontroll over tørkeprosessen. Du kan enkelt justere temperaturen mellom 35 og 80 grader, avhengig av hva du tørker. Med den praktiske 24-timers timeren kan du planlegge tørketiden nøyaktig, slik at du kan nyte perfekt tørkede matvarer hver gang.

En av de største fordelene med Graef Dehydrator Mini er dens lille størrelse. Den tar opp minimalt med plass på kjøkkenbenken, og når du ikke bruker den, kan den enkelt lagres i skapet eller i en skuff. Dette gjør den svært praktisk for alle som ønsker å utnytte fordelene ved matdehydreting, uten å fylle opp kjøkkenet med store og klumpete apparater.

Spesifikasjoner

 • Materiale: Stål
 • Tørkebrett: 4
 • Vekt: 2.6 kg
 • Garanti: 2 år

Oppsummert

 • Stilig design og effektiv 3D-tørking
 • Kompakt og praktisk å lagre 
 • Temperaturkontroll

Les mer →

2. Steba ED5 – Fleksibel

Steba ED5 Dehydrator

SJEKK PRISEN →

Steba ED5 Dehydrator er en svært fleksibel dehydrator som tilbyr utmerket verdi for pengene. Denne allsidige enheten gir deg muligheten til å lage sunne snacks av frukt og grønnsaker, samt å tørke krydder og lage dine egne chips. Med Steba ED5 kan du virkelig utnytte potensialet i råvarene dine og øke holdbarheten til maten.

En av de mest imponerende funksjonene til Steba ED5 Dehydrator er dens temperaturkontroll. Du kan enkelt justere temperaturen fra 40 til 70 grader, slik at du kan tilpasse dehydreringsprosessen etter behovene til de ulike ingrediensene. Dette gir deg muligheten til å oppnå perfekt dehydrering og bevare næringsstoffene i maten på en optimal måte. I tillegg har enheten en praktisk tidsstyring på 1 til 36 timer, som gir deg full kontroll over prosessen.

Steba ED5 er utstyrt med fem stablingsbare hyller, som gir deg muligheten til å dehydrere flere typer mat samtidig. Du kan enkelt tilpasse bruken av hyllene, enten ved å stable dem oppå hverandre eller bruke dem individuelt. Denne fleksibiliteten gjør det enkelt å tilpasse seg ulike dehydreringsoppgaver og gir deg mulighet til å dehydrere større mengder mat om gangen.

Med sine kompakte dimensjoner på 33,5 cm bredde, 26,5 cm dybde og 28,5 cm høyde, er Steba ED5 Dehydrator også praktisk å oppbevare og bruke på kjøkkenet. Den tar ikke opp mye plass, men gir likevel nok plass til å dehydrere betydelige mengder mat.

En av de største fordelene med Steba ED5 Dehydrator er den økte holdbarheten til maten. Ved å fjerne vannet fra frukt, grønnsaker og krydder, kan du forlenge levetiden til ingrediensene og redusere matsvinn. Du kan enkelt lagre dehydrerte snacks i lufttette beholdere og ha dem tilgjengelige når du trenger et sunt mellommåltid.

Alt i alt er Steba ED5 Dehydrator en svært fleksibel dehydrator som tilbyr en god pris i forhold til funksjonaliteten den gir. Med muligheten til å lage sunne snacks, tørke krydder og øke holdbarheten til maten din, er denne dehydratoren et flott tillegg til ethvert kjøkken. Enten du er en erfaren dehydreringsentusiast eller ønsker å prøve det for første gang, vil Steba ED5 Dehydrator definitivt tilfredsstille dine behov og gi deg verdi for pengene.

Spesifikasjoner

 • Effekt: 350 watt
 • Tørkebrett: 5
 • Vekt: 2.5 kg
 • Med timerfunksjon

Oppsummert

 • Kan bruke kun et, eller alle fem, brettene
 • Øker holdbarheten
 • Stablingsbare hyller

Les mer →

3. Princess Dehydrater – Beste budsjettvalg

Princess Dehydrater Tørkeovn

SJEKK PRISEN →

Princess Dehydrater er uten tvil den beste dehydratoren i budsjettklassen. Med denne smarte og effektive tørkeovnen kan du enkelt konservere mat og beholde både smak og vitaminer. Enten du ønsker å tørke frukt, grønnsaker, urter eller fisk, vil Princess Dehydrater være din perfekte følgesvenn på kjøkkenet.

En av de største fordelene med Princess Dehydrater er de 6 ulike nivåene som gir deg muligheten til å tørke store mengder mat samtidig. Du kan tilpasse bruken av de ulike nivåene etter behov og dehydrere flere typer mat samtidig. Dette sparer deg tid og gir deg fleksibilitet i matlagingen.

Du har full kontroll over dehydreringsprosessen med Princess Dehydrater. Du kan velge hvor lenge du vil tørke maten, og takket være den justerbare termostaten kan du justere temperaturen mellom 40 og 70 grader. Dette gjør det mulig å tilpasse dehydreringen etter ulike ingrediensers krav og behov, og sikrer optimal bevaring av smak og næringsstoffer.

Princess Dehydrater er også utstyrt med praktiske funksjoner som avtagbare plater og lokk. Dette gjør rengjøringen enkel og gir deg muligheten til å tilpasse enheten etter størrelsen på maten du tørker. Med anti-skli føtter står tørkeovnen stabilt på kjøkkenbenken, og de klare strømindikeringslampene gir deg visuell tilbakemelding om enhetens drift.

Med en spenning på 220-240 Volt og en effekt på 350 Watt, er Princess Dehydrater både kraftig og energieffektiv. Du kan være trygg på at enheten vil gi deg pålitelige resultater uten å påvirke strømregningen i stor grad.

Princess Dehydrater er det ideelle valget for de som ønsker å konservere mat på en enkel og kostnadseffektiv måte. Med sin imponerende funksjonalitet og rimelige pris gir denne dehydratoren deg muligheten til å nyte tørket mat fulle av smak og næringsstoffer.

Spesifikasjoner

 • Effekt: 350 watt
 • Tørkebrett: 5
 • Vekt: 2.5 kg
 • Med timerfunksjon

Oppsummert

 • Beste budsjettvalg for dehydrering
 • Justerbar termostat 
 • Avtagbare plater

Les mer →

4. Graef GRDA508 – Til storfamilien

Graef GRDA508 Dehydrator

SJEKK PRISEN →

Hvis du er en av dem som liker å dehydrere store mengder på en gang trenger du en pålitelig dehydrator som kan håndtere utfordringen. Graef GRDA508 Dehydrator er det ideelle valget for deg. Denne allsidige maskinen kombinerer et smart og kompakt design med imponerende ytelse, og den lar deg lage gode og sunne snacks på en enkel måte.

Med Graef GRDA508 Dehydrator kan du tørke og dehydrere en rekke forskjellige ingredienser, inkludert frukt, grønnsaker, urter, yoghurt, beef jerky, fisk og godbiter til kjæledyrene dine. Du kan være kreativ på kjøkkenet og lage unike smakskombinasjoner ved å eksperimentere med ulike ingredienser. I tillegg minsker du matsøl ved å tørke og bevare mat som ellers ville blitt kastet. Det er både økonomisk og miljøvennlig!

En av de imponerende egenskapene til Graef GRDA508 Dehydrator er dens raske ytelse. Den kan dehydrere store mengder mat på kort tid, slik at du kan nyte de ferdige snacksene raskt. Samtidig krever den veldig lite strøm, noe som gjør den økonomisk og miljøvennlig i bruk. Du kan trygt bruke den uten å bekymre deg for høye strømregninger.

Dehydratoren fra Graef er også utrolig enkel å bruke. Den kommer med 8 plastikkbrikker som er fri for BPA, og den passer perfekt inn i et lite kjøkken. Med den justerbare temperaturen fra 30 til 70° C kan du tilpasse tørkeprosessen etter ingrediensene du bruker. I tillegg har den en praktisk timerfunksjon som lar deg sette tiden opp til 40 timer, slik at du kan la maten tørke mens du gjør andre ting.

Når du kjøper Graef GRDA508 Dehydrator, får du også en oppskriftsbok og en silikonmatte inkludert. Oppskriftsboken gir deg inspirasjon til å lage varierte og spennende snacks, mens silikonmatten sørger for enkel rengjøring etter bruk.

Spesifikasjoner

 • Effekt: 800 watt
 • Tørkebrett: 8
 • Vekt: 7.2 kg
 • Med timerfunksjon

Oppsummert

 • Kompakt og rask dehydrator for store mengder
 • Krever lite strøm og er enkel å bruke
 • Lag sunne snacks og minsk matsøl

Les mer →

5. Steba ED6 – Premium

Steba ED6 Dehydrator

SJEKK PRISEN →

Hvis du er ute etter den beste dehydratoren i premiumsegmentet, trenger du ikke lete lenger. Steba ED6 Dehydrator er det ultimate valget for deg som ønsker en førsteklasses tørkemaskin som gir deg fantastiske resultater hver gang.

En av de imponerende egenskapene til Steba ED6 Dehydrator er dens konstruksjon av høy kvalitet. Den er laget av 6 rustfrie stålinnsatser som gir deg rikelig med plass til å tørke frukt, grønnsaker og andre ingredienser. Enten du ønsker å lage sunne snacks eller tørke krydder, gir denne dehydratoren deg den nødvendige plassen og kapasiteten.

Med Steba ED6 Dehydrator har du full kontroll over tørkeprosessen. Den er utstyrt med en praktisk temperaturkontroll som lar deg justere temperaturen fra 30 til 70 grader, slik at du kan tilpasse den til de ulike typene mat du ønsker å tørke. I tillegg har den en timerfunksjon som kan settes fra 1 til 24 timer, slik at du kan la den jobbe mens du er opptatt med andre ting. Du får perfekt tørket mat hver gang.

En annen fordel med Steba ED6 Dehydrator er dens elektroniske temperaturinnstilling. Dette gjør det enkelt å holde kontroll på og justere temperaturen nøyaktig etter behovet ditt. Du kan stole på at denne dehydratoren gir deg pålitelige og konsistente resultater hver gang du bruker den.

Steba ED6 Dehydrator har også en stor tørkeoverflate, noe som betyr at du kan tørke store mengder på en gang. Dette sparer deg tid og gjør det mulig å tørke større porsjoner for å oppfylle dine behov.

Spesifikasjoner

 • Effekt: 800 watt
 • Tørkebrett: 6 stålhyller
 • Vekt: 7.2 kg
 • Med timerfunksjon

Oppsummert

 • Premium dehydrator med rustfrie stålinnsatser
 • Justerbar temperaturkontroll og timerfunksjon
 • Stor tørkeoverflate for effektiv matdehydrering

Les mer →

6. Graef Dehydrator DA 506 – Seks plater

Graef Dehydrator DA 506

SJEKK PRISEN →

Hvis du er en entusiast når det gjelder kjøkkenmaskiner, bør du vurdere å investere i en dehydrator. Med en dehydrator åpner det seg uendelige muligheter for å lage deilige og sunne snacks, og Graef Dehydrator DA 506 er en utmerket valgmulighet. Selv om den er noe dyrere i pris, gjenspeiles det i kvaliteten og funksjonaliteten.

Graef Dehydrator DA 506 kommer med imponerende seks hyller laget av BPA-fri plastikk, som gir deg et rikelig tørkeareal på 0,65 m². Dette gir deg god plass til å tørke en rekke ulike ingredienser, fra beef jerky til hjemmelagde rosiner. Med denne dehydratoren kan du virkelig utforske dine kreative evner på kjøkkenet.

En av de flotte funksjonene til Graef Dehydrator DA 506 er den justerbare temperaturen. Du kan velge en temperatur mellom 30°C og 70°C, slik at du kan tilpasse tørkeprosessen etter ingrediensene du bruker. Den medfølgende manualen gir deg veiledning om anbefalte temperatur- og tidsestimater for en rekke forskjellige råvarer, inkludert populære matvarer som bananer, sopp og vindruer. Dette gjør det enkelt for deg å oppnå perfekte resultater hver gang.

En annen praktisk funksjon er den justerbare timeren som kan innstilles opp til 40 timer. Dette lar deg sette dehydratoren til å jobbe i den ønskede tidsperioden, og du kan være trygg på at maten blir tørket optimalt.

Graef Dehydrator DA 506 er virkelig det nye innen kjøkkenutstyr. Med denne dehydratoren kan du lage dine egne fruktchips, tørke grønnsaker og lage sunne snacks på en enkel og effektiv måte. Med sine seks hyller i BPA-fri plastikk og et stort tørkeareal på 0,65 m², har du alle verktøyene du trenger for å utforske verdenen av dehydrering.

Kort oppsummert er Graef Dehydrator DA 506 en toppmodell innen dehydratorer. Med sin høye kvalitet, funksjonalitet og brukervennlighet, er den verdt investeringen. Lag dine egne sunne fruktchips, utnytt det store tørkearealet og oppdag mulighetene som denne dehydratoren gir deg på kjøkkenet.

Spesifikasjoner

 • BPA-fri plast
 • Tørkebrett: 6
 • Vekt: 6 kg
 • Med timerfunksjon

Oppsummert

 • Premium dehydrator med seks hyller
 • Justerbar temperatur og timer for perfekt tørking
 • Tørkeareal på 0,65m²

Les mer →

7. Steba ED 4 – Kompakt

Steba ED 4 Dehydrator

SJEKK PRISEN →

Hvis du har en liten husholdning eller begrenset plass på kjøkkenet, trenger du en dehydrator som passer dine behov. Steba ED4 Dehydrator er den ideelle løsningen for deg. Med sin lille og kompakte design gir den deg muligheten til å tørke frukt, grønnsaker, krydder, bær og mye mer.

Steba ED4 Dehydrator er utformet med en rund form, som gjør den perfekt for å passe inn i små kjøkken. Du trenger ikke å bekymre deg for plassproblemer. Til tross for sin kompakte størrelse har den imponerende 5 BPA-frie plastbrett som kan tas av og stables etter behov. Dette gir deg fleksibiliteten til å tørke forskjellige ingredienser samtidig.

Denne dehydratoren er utstyrt med et display, timer og temperaturkontroll. Du kan enkelt justere tørketiden og temperaturen etter dine preferanser. Temperaturen kan justeres mellom 40°C og 70°C, slik at du kan tilpasse den til ulike råvarer og oppnå optimal tørking.

Steba ED4 Dehydrator er enkel å bruke med sin intuitive dreieknappstyring. Du trenger ikke å bekymre deg for kompliserte innstillinger eller vanskelig betjening. Denne dehydratoren er designet for å gjøre tørkeprosessen enkel og praktisk for deg.

Med sine runde brett på 24 cm får du god plass til å tørke en moderat mengde mat om gangen. Dette er ideelt for en mindre husholdning eller for de som ønsker å tørke mindre porsjoner.

Samlet sett er Steba ED4 Dehydrator den perfekte lille dehydratoren for deg som har en liten husholdning eller begrenset plass på kjøkkenet. Med sin kompakte størrelse, fleksible brett, enkel betjening og tilpassbare innstillinger, gir den deg muligheten til å lage sunne og deilige snacks uten problemer. Invester i Steba ED4 Dehydrator og opplev gleden av å tørke mat på en praktisk måte.

Spesifikasjoner

 • BPA-fri plast
 • Tørkebrett: 5
 • Vekt: 1.5 kg
 • Med timerfunksjon

Oppsummert

 • Kompakt dehydrator for små husholdninger
 • Fleksible brett 
 • Enkel betjening

Les mer →


Hvordan bruker man egentlig en dehydrator?

En dehydrator er et nyttig kjøkkenverktøy som brukes til å fjerne fuktighet fra matvarer for å forlenge holdbarheten og bevare næringsstoffene. Den fungerer ved å kontrollere temperaturen og luftsirkulasjonen inne i enheten, noe som gjør det mulig å tørke maten jevnt og effektivt.

En typisk dehydrator består av flere stablebare brett eller hyller, en varmeelement, en vifte og noen kontroller for å justere temperatur og tid. Prosessen med dehydrering involverer å tørke maten ved å fjerne vanninnholdet, som vanligvis utgjør rundt 80-90% av vekten til frukt, grønnsaker eller kjøtt.

Først kutter du matvarene i jevne skiver eller biter for å sikre jevn dehydrering. Deretter legger du dem forsiktig utover brettene i dehydratoren, og pass på at det er tilstrekkelig plass mellom hver bit for å tillate luftsirkulasjon. Dette er viktig for å hindre dannelse av mugg eller dårlig tørking.

Når maten er plassert i dehydratoren, slår du den på og velger ønsket temperatur, som kan variere avhengig av typen mat du tørker. En typisk temperatur for dehydrering ligger vanligvis mellom 50-70 grader Celsius. Viften i enheten begynner å sirkulere varm luft jevnt rundt maten, og varmeelementet bidrar til å fjerne fuktigheten.

Luftsirkulasjonen i dehydratoren er viktig for å sikre at all fuktighet fjernes jevnt fra maten. Det bidrar også til å forhindre dannelse av kondens, som kan ødelegge tørkeprosessen. Noen dehydratorer har også justerbare lufteventiler for å kontrollere luftsirkulasjonen enda bedre.

Dehydreringstiden varierer avhengig av tykkelsen på maten, fuktighetsinnholdet og typen mat du tørker. Noen matvarer kan ta så lite som noen få timer, mens andre kan ta opptil 24 timer eller mer. Det er viktig å følge produsentens anbefalinger for tørketid og å sjekke maten jevnlig for å sikre at den ikke blir for tørr eller for våt.

Når maten er ferdig dehydrert, fjerner du den forsiktig fra brettene og lar den avkjøles. Deretter kan den oppbevares i lufttette beholdere eller poser for å bevare kvaliteten. Tørket mat kan nytes som sunne snacks, brukes i matlaging eller bevares for fremtidig bruk.

En dehydrator er en praktisk enhet som gir deg muligheten til å tørke og bevare en rekke matvarer på en enkel og effektiv måte. Ved å fjerne fuktigheten forlenges holdbarheten til maten, samtidig som smak, næringsstoffer og enzymer bevares. Enten du er en ivrig frukt- og grønnsaksdyrker, ønsker å lage sunne snacks eller vil bevare overskuddet av høsten, kan en dehydrator være et uvurderlig verktøy på kjøkkenet.

dehydrator