Deigskrape test: 5 beste deigskraper på markedet i 2024

deigskrape

Alle som har forsøkt å bake bakevarer, brød eller andre matretter som krever en deig vet hvor irriterende det kan være å rengjøre etterpå. Deigen har en tendens til å sette seg fast på alle overflater og gjøre det vanskelig å rengjøre. Nettopp derfor bør du ha en deigskrape lett tilgjengelig når du skal bake. Disse gjør at du enkelt kan skrape ut deigrestene fra bollen, kjøkkenbenken eller kommen.

I denne samletesten har vi funnet et utvalg deigskraper i ulik størrelse og fasonger. Uansett om du trenger en skrape for bruk i boller, på benken eller en mer allsidig skrape til alle formål vil du finne en kandidat som passer i vår samletest. Fordelen med slike praktiske skraper er at de verken er kostbare eller plasskrevende.

For å finne de beste kandidatene for denne testen har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har sett på tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere.

Den deigskrapen som kom best ut av våre undersøkelser var Patisse deigskrape 12 cm. Denne allsidige skrapen fungerer like godt i en bolle som på kjøkkenbenken og tar knapt nok opp plass i kjøkkenskuffen din.

VÅRE favoritter

 • Høy kvalitet
 • Naturmaterialer
 • Svensk håndverk
SJEKK PRISEN →
 • Praktisk design
 • Enkelt materiale
 • Rimelig pris
SJEKK PRISEN →
 • Akasietre
 • God kvalitet
 • Langt håndtak
SJEKK PRISEN →

Deigskrape test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Patisse deigskrape 12cm
Allsidig deigskrape fra Patisse som fungerer til alt fra kjøkkenbenken til bakebollen din. Det kompakte designet gjør at den fungerer til alle formål uten at den tar opp unødvendig plass i kjøkkenskuffen din. Det praktiske materialet er lett å rengjøre etter bruk ved bruk av varmt vann.
SJEKK PRISEN →
Iris deigskrape 14,5cm
Svenske Iris er en tilrettelagt bedrift som sysselsetter synskadede mennesker i arbeid. Her har de i over 100 år produsert svensk håndarbeid av øverste klasse ved hjelp av gammel svensk håndverkstradisjon. Alle Iris sine produkter er 100% naturmaterialer og du støtter en god sak.
SJEKK PRISEN →
Staub deigskrape 30cm
Dersom du ofte jobber med store boller eller kjøkkenmaskiner vil denne deigskrapen være et godt alternativ. Den har en lengde på hele 30 cm som gjør at du kommer helt til bunnen uten at du trenger å bli skitten med deigrester selv.
SJEKK PRISEN →
Tala deigskrape
Praktisk deigskrape i rustfritt stål som kommer med integrert oppmåling. Dette gjør at du enkelt kan porsjonere ut deig og rydde opp etter utført arbeid med en og samme redskap. Særlig for deg som baker boller og andre søtsaker vil denne vært et praktisk verktøy.
SJEKK PRISEN →
Tramontina deigskrape professional
For den iherdige bakeren er det viktig med en deigskrape som har antibakterielle egenskaper, men også som enkelt kan vaskes i oppvaskmaskinen etter en lang dag. Tramontina deigskrape er produsert i polypropen og tåler oppvaskmaskinen.
SJEKK PRISEN →

1. Patisse deigskrape 12 cm – Best i test

Patisse deigskrape 12cm

SJEKK PRISEN →

Patisse har produsert bakeprodukter av høy kvalitet siden 1988 og har et høyt fokus på funksjonalitet i alle sine produkter. Deres deigskrape har derfor en svært praktisk utforming som gjør den både enkel å bruke og allsidig til bruksområder. I tillegg er den svært kostnadseffektiv som gjør det til en enkel investering for alle som baker.

Deigskrapen har en rett og en buet side som gjør at den fungerer like godt til rengjøring av kjøkkenbenken, som den gjør til å skrape ut rester av en bakebolle. Bare bruk den enden som passer best til underlaget og skrap av restene av deig som sitter fast. Ved hjelp av denne skrapen kan du spare mye tid på rengjøring uten at du sliter ned benk og bolle.

Det som gjør denne til en best i test deigskrape er ikke bare allsidig bruk, men også at Patisse har produsert en skrape av høy kvalitet til en uslåelig pris. Dette gjør at den er en overkommelig investering for alle som elsker å bake, men som ikke synes det er like morsomt med deigrester på kjøkkenbenken etterpå.

Vi kåret denne til best i test basert på allsidig bruk og mye verdi for pengene. Patisse har produsert kjøkkenprodukter siden 1988 og har lang erfaring med sin produksjon. Denne kan være et nyttig verktøy for alle som liker å bake da du slipper styr med deigrester som sitter fast på benken eller i bakebollen. Bare skrap ut restene og skyll av med varmt vann.

Oppsummert

 • Praktisk design
 • Enkelt materiale
 • Rimelig pris

Les mer →

2. Iris deigskrape 14,5 cm – Beste deal

Iris deigskrape 14,5cm

SJEKK PRISEN →

Iris er et svensk selskap som i over hundre år har tilbudt arbeid for synsskadde i Sverige. Her har de ved hjelp av svensk håndverkstradisjon produserte en rekke produkter og dermed bidratt til økt sysselsetting. Selskapet har spesialisert seg på børster, skraper og lignende produkter og benytter seg kun av ekte naturmaterialer.

Denne deigskrapen er produsert på Iris håntverk og består av oljebehandlet bjørk og rustfritt stål. Den har en utforming som gjør det mulig å bruke den både på kjøkkenbenken og i bakebollen. På denne måten kan du skrape ut deigrester uansett hva du har bakt og raskt rengjøre arbeidsplassen din igjen.

Håndarbeidet til Iris hantverk gir en uslåelig følelse av kvalitet og sørger for produkter som både gir meningsfulle arbeidsplasser og lang holdbarhet. Produktene er tilvirket for hånd etter tradisjonell metode og holder høy kvalitet som et resultat av kvalitets råvarer. Dermed kan du bidra til å skape meningsfulle arbeidsplasser, samtidig som du får et produkt av ekstremt god kvalitet.

Den praktiske utformingen og høye kvaliteten er årsaken til at vi har kåret denne deigskrapen fra Iris til beste deal i vår samletest. Her får du ekte håndverk med et svært funksjonelt design til en hyggelig pris. En lengde på 14,5 cm sørger for at du enkelt kan rengjøre de aller fleste flater og spare tid når du er ferdig bakt.

Oppsummert

 • Høy kvalitet
 • Naturmaterialer
 • Svensk håndverk

Les mer →

3. Staub deigskrape 30 cm – Beste design

Staub deigskrape 30cm

SJEKK PRISEN →

Staub deigskrape har et praktisk design og langt håndtak som gjør den ypperlig for deg som jobber med kjøkkenmaskiner eller store bakeboller. Det lange håndtaket gjør at du effektivt kan skrape ut deigrester fra bunnen av bollen uten at du trenger skifte den til ved å stikke hånden nedi. I tillegg har den et vakkert og gjennomført design som gjør den enkel å plassere på kjøkkenet.

Staub benytter seg av akasietre og silikon i denne deigskrapen. Det sikrer høy kvalitet, samtidig som det ikke er materialer deigen setter seg fast. I tillegg vil det myke silikonmaterialet være skånsomt for både bakeboller og kjøkkenbenken slik at du ikke etterlater riper når du skraper bort deigen.

Det praktiske designet på denne deigskrapen gjør at den kan brukes til en rekke formål. Den er utformet som en enkel spade og kan dermed brukes til langt mer enn bare å skrape bort deig etter baking. Her kan du elte, blande, løfte og snu ved hjelp av det samme kjøkkenredskapet. Staub er kjent for høy kvalitet så denne spaden er laget for å håndtere selv de mest krevende bakejobber.

Staub har gjort seg fortjent til tittelen beste design takket være den praktiske utformingen av denne deigskrapen. Den har et langt håndtak som kommer godt med når du skal skrape ut av bakeboller, men den har også et spadehode som gjør at man kan bruke den til en rekke andre formål også. Her får du rett og slett et multitool som kommer godt med når du skal bake.

Oppsummert

 • Akasietre
 • God kvalitet
 • Langt håndtak

Les mer →

4. Tala deigskrape – Mest robust

Tala deigskrape

SJEKK PRISEN →

Tala deigskrape er en praktisk innretning som gjør det lekende lett å løsne deig fra arbeidsflater, rengjøre deigrester etter baking og porsjonering av deig når du baker. Den kommer i rustfritt stål og har en praktisk målestokk på 15 cm slik at du kan få jevne porsjoner med deig. Spesielt for baking av boller og andre småsaker vil denne komme utrolig godt med.

Det kompakte designet gjør at den tar opp lite plass i kjøkkenskuffen, men den har allikevel et svært allsidig bruksområde. Her kan du måle, skrape, dele og løsne deig underveis i bakingen din. Tala er kjent for å produsere holdbare produkter til kjøkkenet og deres deigskrape blir raskt en favoritt for aktive bakere.

Selv om det finnes flere deigskraper i denne størrelsen har det praktiske håndtaket og måleenheten gjort at valget vårt falt på Tala sitt produkt. I tillegg er rustfritt stål svært enkelt å rengjøre, og etterlater ikke merker på underlaget etter bruk. Alt-i-alt er den derfor et utmerket valg for aktive bakere uansett om du baker brød, kaker eller andre søtsaker.

Vi valgte Tala deigskrape som det mest robuste alternativet da den er produsert i rustfritt stål. Mange tilsvarende skraper er utviklet i plast eller akryl, noe som ikke gir en like god holdbarhet. Den har fått en rekke positive anmeldelser og det praktiske håndtaket i ene enden gjør at du får godt grep når du skal rydde opp arbeidsflaten din.

Oppsummert

 • Rustfritt stål
 • Praktisk måling
 • Godt håndtak

Les mer →

5. Tramontina deigskrape professional – Best for bakeren

Tramontina deigskrape professional

SJEKK PRISEN →

For deg som baker mye er det viktig med redskaper som holder god hygiene, samt er enkle å rengjøre etter bruk. Her kommer en smart deigskrape fra Tramontina inn i bildet. Håndtaket er produsert ved hjelp av polypropen med et belegg som har antimikrobielle egenskaper. Dette sørger for at sopp og bakterier ikke vokser på redskapet etter langtids bruk.

Det har også den praktiske funksjonalitet at du kan kjøre deigskrapen i oppvaskmaskinen uten at den tar skade av det. Kombinasjonen av rustfritt stål og Microban ® sørger for et like godt resultat som tradisjonelle deigskraper, men sikrer langt høyere renslighet. På grunn av dette er den sertifisert av det internasjonale selskapet National Sanitation Foundation.

Den skarpe kanten gjør det enkelt å bruke denne deigskrapen til inndeling av deigporsjoner, løsne deigen fra arbeidsflater og til å skrape bort overflødig deig etter baking. Håndtaket er i tillegg svært godt å holde i, noe som gjør at man enkelt kan bruke den aktivt ved høy frekvens på bakingen.

Vår konklusjon er at Tramontina Professional deigskrape er et utmerket alternativ for deg som er opptatt av seriøs hygiene på kjøkkenet ditt. Kombinasjonen av Microban ® og rustfritt stål sørger for å hemme bakterievekst og er samtidig svært enkelt å rengjøre etter bruk. Håndtaket har et eget belegg som gjør at man får godt grep selv med våte eller klissete fingre.

Oppsummert

 • Antibakteriell overflate
 • Godt håndtak
 • Enkel rengjøring

Les mer →


Spørsmål og svar

Hva er en deigskrape?

En deigskrape er et praktisk redskap som gjør det enklere å løsne deig fra kjøkkenbenken og andre overflater.

Hvorfor trenger man en deigskrape?

Ved hjelp av en deigskrape kan du enkelt løsne deigen fra ulike underlag, dele den opp i korrekte porsjoner og få skrapet ut alle restene av bakebollen etter bruk. Dette sikrer at du får med deg all deigen og gjør rengjøringen enklere.

Hva er den beste deigskrapen?

Vinneren av vår samletest er Patisse deigskrape. Denne har et lett, men praktisk design og kommer til en svært overkommelig pris for de aller fleste. Derfor har den raskt blitt en favoritt hos ivrige bakere over hele Norge.

Legg igjen en kommentar