Dunjakke barn test: 7 flotte alternativer (2024)

Dunjakke barn

Skal man ut på tur i Norge er bekledning noe av det viktigste som kan pakkes med. Spesielt er dette viktig for barn da deres trivsel på tur kan sette rammen for resten av turfølgets opplevelse. En behagelig dunjakke til barn kan være et utmerket tilskudd når familien skal ut på tur. Da holder barnet seg godt og varmt samtidig som de fortsatt har lett bekledning og full mobilitet. Spesielt for turer på vår og høst, når temperaturen kan være skiftende, er dunjakke barn er smart løsning. 

For å finne frem til de beste alternativene har vi gjort Google jobben for deg. Vi har sammenlignet resultatet av en rekke tidligere best-i-test artikler, innhentet dokumentasjon fra produsenter og forhandlere. Dermed har vi klart å redusere listen ned til de syv beste dunjakkene for de minste i familien. 

Dunjakken som kom best ut av samtlige tester var Down Kids Jacket fra Bergans. Her får du en dunjakke barn av høy kvalitet i flere forskjellige farger og størrelser. Jakken har også avtagbar hette og to store lommer på fremsiden. Det syntetiske materialet er også vindtett som gir ekstra beskyttelse i det lunefulle norske været.

VÅRE favoritter

  • Vindtett
  • Avtagbar hette
  • Lav vekt
SJEKK PRISEN →
  • Vindtett
  • Fast hette
  • Høyt innhold av dun
SJEKK PRISEN →

Dunjakke barn test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Bergans Down Kids Jacket
Bergans har mer enn 100 års erfaring med norske naturkrefter og produktene deres er et godt eksempel på dette. Her får du en varm dunjakke for barn med avtagbar hette og behagelig passform. Dette sikrer at barna holder seg varme på tur og øker eventyrlysten.
SJEKK PRISEN →
The North Face Youth Reversible Andes Jacket 
Denne varme dunjakken fra The North Face er produsert i et vindtett syntetisk materiale og holder derfor godt på varmen. Jakken er fylt med gåsedun og har en varm fast hette. Den er også lett vannavstøtende, men ikke vanntett som er verdt å merke seg.
SJEKK PRISEN →
Peak Performance Junior Frost Down Jacket
Det svenske klesmerket Peak Performance har nordisk klima i blodet og høyt fokus på funksjonelle klær. Deres dunjakke for barn er svært varm takket være det syntetiske materialet og høyt innhold av dun. Jakken er vindtett og har en passform som gir høy mobilitet selv ved aktiv lek eller idrett.
SJEKK PRISEN →
Bergans Røros Down Youth Girl Jacket
Denne dunjakken fra Bergans kommer med hele 90% dunfyll og en avtagbar hette. Jakken er fremstilt av polyamid materiale som gjør at den holder svært godt på varmen selv når det er dårlig vær. Den er vindtett og har to smarte isolerte lommer på fremsiden som fungerer utmerket som håndvarmere.
SJEKK PRISEN →
Isbjörn of Sweden Frost Light Weight Jacket Kids
Med en dunjakke fra Isbjörn of Sweden kan barna leke ute selv når gradestokken kryper nedover. Designet i nylon for en svært myk og behagelig passform. Dunjakken har avtagbar hette og kommer med to store lommer på fremsiden. Det syntetiske stoffet holder godt på varmen og fungerer derfor både som skall og mellomlagsjakke.
SJEKK PRISEN →
Bergans Ruffen Down Kids Jacket
Ruffen er en varm dunjakke for barn utviklet av det norske merket Bergans. Jakken er fylt med en kombinasjon av dun og fjær som gir god varme og lang holdbarhet. Du kan velge mellom to forskjellige fargekombinasjoner som gir et fargerikt innslag i hverdagen.
SJEKK PRISEN →
Reima Falk dunjakke barn
Reima har alltid hatt et fokus på at barn skal kunne bevege seg uhindret og leke fritt uansett årstid og vær det er utendørs. Med Falk har de laget en dunjakke av høy kvalitet i et svært slitesterkt polyestermateriale. Dette sørger for at barna kan leke selv når det blir kjølig utendørs uten at klærne blir en hindring.
SJEKK PRISEN →

1. Bergans Down Kids Jacket – Best i test

Bergans Down Kids Jacket

SJEKK PRISEN →

Bergans har mer enn hundre år erfaring med norsk klima og har kledd opp ekspedisjoner til noen av de kaldeste og mest værharde områdene i verden. Denne erfaringen har de tatt med seg hjem når de utvikler nye klær og resultatene er utmerket. Du kan velge mellom fire forskjellige farger som alle gir et stilrent og flott design. 

Jakken er produsert i et slitesterkt syntetisk materiale som holder gjør at jakken er både vindtett og vannavstøtende. Fylt med kvalitetsdun har jakken er egenvekt på kun 390 gram. Dette gjør at den er utmerket til å ha med seg på tur eller til aktiv lek utendørs. Hetten er avtagbar og det er i tillegg to praktiske lommer på fremsiden som kan fungere utmerket som håndvarmere dersom det skulle bli kjølig ute. 

Skal barna ha ny dunjakke barn kan dette være et utmerket alternativ. Her får du en kvalitetsjakke fra Bergans som holder godt på varmen samtidig som den har en svært behagelig passform. Den lave egenvekten gjør at barnet opprettholder full mobilitet og fritt kan leke utendørs. Totalt fyll i jakken er 550 CCI per ounce.

Les mer →


2. The North Face Youth Reversible Andes Jacket – Bestselger

The North Face Youth Reversible Andes Jacket

SJEKK PRISEN →

The North Face har raskt blitt et populært og anerkjent merke for de som ferdes til de mest ekstreme deler av kloden. Selskapet holder til i San Francisco, men har siden 1970 tallet utstyrt noen av de mest anerkjente villmarksekspedisjonene på kryss og tvers av kloden. Dette har de tatt med seg når de produserer klær og resultatet er svært funksjonelle klær av høy kvalitet. 

Denne dunjakken fra The North Face er fylt med gåsedun av høy kvalitet som sørger for rask oppvarming av jakken, samt god isolering. Det syntetiske materialet holder godt på varmen og gir en behagelig følelse selv i kjølige omgivelser. Den fastmonterte hetten gir også ekstra beskyttelse i hals og nakke takket være en høy kant. Dermed kan barna nyte aktiv lek utendørs uansett temperatur. 

Merket har helt siden starten hatt fokus på at klær skal være både slitesterke og funksjonelle. Dette har resultert i klær som holder barna varme utendørs, men som ikke blir en hindring selv ved høy aktivitet. Jakken føles lett på kroppen og er romslig. Det tradisjonelle designet gjør også at jakken passer til det aller meste av aktivitet. 

Ønsker du en jakke som holder barna varme selv på de kjøligste høstdagene er denne dunjakken fra The North Face et utmerket alternativ. Her får du en slitesterk og stilig jakke fra et av de mest anerkjente merkene i verden innen ekspedisjoner. Utmerket for eventyrlystne barn som liker å leke utendørs selv når det blir kjøligere ute.

Les mer →


3. Peak Performance Junior Frost Down Hood Jacket – Kostbart alternativ

Peak Performance Junior Frost Down Jacket

SJEKK PRISEN →

Peak Performance har høyt fokus på funksjonell bekledning og denne dunjakken for barn er intet unntak. Her får du en slitesterk dunjakke barn som holder godt på varmen uten at det hindrer bevegelse. Dette lar barnet leke fritt uten at jakken blir for varm eller tung. Dessuten har det svenske merket nordisk natur i blodet som gjør at klærne er utviklet med nettopp vår hjemmekjære natur i tankene. 

Selskapet ble etablert i Åre, Sverige i 1986 med den hensikt å produsere funksjonelt skitøy. Deretter har de raskt utvidet sortimentet og er i dag blant de mest populære merkene for utendørs aktivitet. Også for barn har Peak Performance utviklet et bredt tilbud som gjør det mulig å finne selskapets produkter over hele verden uansett klima og destinasjon. 

Denne jakken fra Peak Performance er produsert i et behagelig og slitesterkt polyestermateriale som gjør jakken svært motstandsdyktig mot vær og vind. Fylt med dun av høy kvalitet er det en jakke som raskt varmes opp og gir en myk omkranset varme jevnt fordelt på hele overkroppen. Derfor er den utmerket for aktivitet på høst og vinterhalvåret. 

Skal du ha en jakke som like godt kan være med på lekeplassen som på ekspedisjon vil denne dunjakken fra Peak Performance være et utmerket alternativ. Her får du en jakke som er svært slitesterk og holder godt på varmen. Det pustende og behagelige materialet sørger for at man holder optimal temperatur og forhindrer at jakken blir for varm.

Les mer →


4. Bergans Røros Down Youth Girl Jacket – Premium jakke

Bergans Røros Down Youth Girl Jacket

SJEKK PRISEN →

Røros er en dunjakke barn fra Bergans spesielt utviklet for den norske vinteren. Jakken er fylt med en kombinasjon av fjær og dun der 90% er dun. Dette gir høy isolasjonskraft og en jakke som raskt varmes opp ved bruk. Fremstilt av et slitesterkt polyamidmateriale holder jakken godt på varmen og er svært vindtett. 

Denne jakken kommer i to forskjellige farger og har en klassisk utforming. Med strikk i begge håndledd og en avtagbar hette kan du holde godt på varmen selv ved høy aktivitet eller dårlig vær. De to isolerte lommene på fremsiden sørger i tillegg for at man har muligheten til å varme hendene, eller oppbevare et ekstra par hansker når man er utendørs. Det isolerende ytterlaget er vannavstøtende, men ikke vanntett. Dette betyr at jakken vil holde en stund utendørs i fuktig vær, men vannet vil etterhvert trenge gjennom isolasjonen. 

Er du på jakt etter en skikkelig dunjakke som er utmerket for senhøsten eller vinteren er dette et utmerket alternativ. Bergans har utviklet jakken med norsk vinter i tankene og derfor fylt opp dunjakken med et ekstra tykt isolasjonslag. Dette gjør at jakken raskt varmes opp når man tar den på seg, samt at den holder utrolig godt på varmen gjennom lange dager utendørs. Dermed er jakken godt egnet både til bruk for lek utendørs og generelt om vinteren.

Les mer →


5. Isbjörn of Sweden Frost Light Weight Jacket Kids – Funksjonelt design

Isbjörn of Sweden Frost Light Weight Jacket Kids

SJEKK PRISEN →

Selskapet bak Isbjörn of Sweden ble startet av to foreldre som ikke fant effektive ytterklær for sine barn. De levde et aktivt utendørsliv og hadde høye krav om kvalitet og funksjonalitet til klærne sine. Resultatet ble at de lanserte en egen kolleksjon med ytterklær for barn med høy funksjonalitet, uten at det gir avkall på design og kvalitet. 

Denne jakken fra Isbjörn kommer i fire stilige farger og er en behagelig mellomlagsjakke fylt med dun. Dette sørger for at barna kan opprettholde et høyt aktivitetsnivå uten at klærne blir en hindring. Dunjakken er produsert i et slitesterkt materiale i nylon og kommer blant annet med avtakbar hette. To skråstilte lommer på fremsiden sørger for at man kan ha hansker eller lue i lommene uten at jakken blir klumpete. 

Dersom du har en aktiv utendørs livsstil og ønsker at barna skal kunne delta på like premisser vil Isbjörn of Sweden være et utmerket alternativ. Her får du vinterklær av høy kvalitet der funksjonalitet har høyeste prioritet. Dette gjør det mulig for barna å holde et høyt tempo uten at klærne blir verken ødelagt eller til hindring. Designet og utviklet i Sverige har klesmerket nordisk klima i blodårene og passer derfor utmerket for norsk høst og vinter.

Les mer →


6. Bergans Ruffen Down Kids Jacket – Fargerikt design

Bergans Ruffen Down Kids Jacket

SJEKK PRISEN →

Ruffen er en tykk dunjakke barn fra Bergans produsert i polyamid. Dette sørger for at jakken holder godt på varmen samtidig som den er svært lett å ha på seg. Fylt med en kombinasjon av fjær og dun for å gi best mulig isolasjon. Bergans har mer enn 100 års erfaring med å kle opp nordmenn som begir seg ut på eventyr uansett destinasjon. Disse fargerike jakkene vil derfor være et utmerket alternativ for barn som ønsker å utforske året rundt der temperaturer ikke skal være en hindring. 

Noen av verdens mest anerkjente eventyrere har vært kledd opp og utstyrt med Bergans sine produkter. Dette er erfaringer og kunnskap som selskapet har tatt med seg videre når de har utviklet klær godt egnet for det varierende klimaet vi har i Norge. Ruffen er derfor en perfekt kombinasjon av varme og funksjonalitet. Du får en jakke som holder godt på varmen, men som også har en svært praktisk passform. Dette gir høy bevegelighet og tillater barnet å leke fritt. 

Om du er på jakt etter en jakke som vil holde barnet varm gjennom store deler av vinteren og samtidig tåler å være med på lekeplassen, er Ruffen et utmerket alternativ. Her får du en slitesterk dunjakke fra Bergans som holder høy kvalitet godt egnet for alle eventyr barnet måtte begi seg ut på. Den myke jakken er svært behagelig å ha på seg og er vindtett.

Les mer →


7. Reima Falk dunjakke barn – Beste budsjett alternativ

Reima Falk

SJEKK PRISEN →

Finske Reima har høyt fokus på funksjonalitet når de skal designe nye klær. Derfor er klærne svært populære blant barn som liker behagelige klær i slitesterke materialer. Du får derfor et svært enkelt design som kan tilpasses der det betyr noe. Blant annet i hals, livet og ermene er det strikk eller annen isolering som sørger for at barnet holder godt på varmen.

Jakken er produsert i polyester og fylt med gåsedun som er et svært varmt og lettvekt isolasjonsmateriale. Polyestermaterialet sørger også for at jakken er vindtett, samt vannavstøtende. Den avtagbare hetten gjør at jakken kan bli enda enklere på fine dager der hetten kun havner i veien uansett. To isolerte lommer på hver side gir godt med plass til lue, votter eller for å varme hendene gjennom lange dager ute i frisk luft. 

Det kompakte designet gjør også at denne kan benyttes som et varmt mellomlag under en Gore-Tex eller annen skalljakke. Fordelen med den avtagbare hetten er at den enkelt kan fjernes og settes på igjen ved behov. Det er knapper langs hele kragen som gjør at det kun tar noen sekunder å fjerne eller montere hetten. 

Vil du ha en jakke som ikke koster alt for mye, men fortsatt har høy funksjonalitet og kvalitet er denne dunjakken fra Reima et utmerket alternativ. Selskapet har lang erfaring med utvikling av barneklær og det hardføre vinterværet som vi finner hjemme i Norge. Derfor får du klær som holder godt på varmen, men fortsatt gir full bevegelighet og en komfortabel passform i en aktiv hverdag. Like utmerket for lange turer i naturen som på lekeplassen.

Les mer →


Spørsmål og svar

Er Dunjakker vindtette?

Ja, de fleste dunjakker er vindtette som gjør dem utmerket til både høst og vinterbruk. 

Tåler dunjakker vann?

De fleste dunjakker tåler vann, men dersom de blir våte kan det påvirke evnen til å holde på varmen. Dette fordi dunfyllet som jakken består av vil samle seg i klumper og dermed bli mindre effektive. 

Hva bør en dunjakke være fylt med?

Det vanligste å bruke er gåsedun eller en kombinasjon av gåsedun og fjær. Dette er et materiale som er svært lett, men samtidig har en svært god evne til å holde på varme. Derfor kan dunjakker gjerne fremstå som svært luftige. 

Hvilket materiale bør en dunjakke være laget av?

Det ytterste laget på en dunjakke bør være så motstandsdyktig som mulig. Derfor anbefaler vi jakker som er produsert i polyamid eller polyester. Spesielt for barn er det viktig at ytterlaget tåler en skikkelig trøkk.

Legg igjen en kommentar