Ekkolodd test: Disse 7 gir deg napp (2024)

Er du på jakt etter det perfekte ekkoloddet som passer akkurat dine behov? Enten du er en ivrig sportsfisker, en marinbiolog eller bare en nysgjerrig sjøentusiast, kan et kvalitetsekkolodd være et uvurderlig verktøy. Ekkolodd har revolusjonert vår evne til å utforske og navigere i undervannsverdenen, og det er et bredt spekter av modeller og merker tilgjengelig på markedet.

I denne produkttesten har vi gått i dybden for å finne de beste ekkoloddene i de forskjellige segmentene, basert på faktorer som ytelse, brukervennlighet, funksjoner og pris. Vi har gransket alle detaljer for å sikre at du får den mest pålitelige og up-to-date informasjonen.

Hvis du leter etter noe kompakt og budsjettvennlig for sporadisk bruk, har vi funnet de mest robuste og nøyaktige enhetene for deg. For de som trenger avanserte funksjoner og ytelse for profesjonelle formål, har vi også undersøkt de mest sofistikerte ekkoloddene på markedet.

Vårt mål er å gjøre det enkelt for deg å velge det ekkoloddet som passer best for dine unike behov og forhold. I denne testen vil du finne all informasjonen du trenger for å ta en informert beslutning. Så, la oss dykke ned i de beste ekkoloddene på markedet!

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe ekkolodd .

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Ekkolodd test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Garmin Striker Cast Ekkolodd uten GPS
Garmin Striker Cast Ekkolodd uten GPS er det beste ekkoloddet på markedet, med en god pris og enkel bruk. Med parkobling til en kostnadsfri app, kaster den langt og gir presise resultater. Batteritiden på 10 timer og robust konstruksjon gjør den ideell for alle fiskere.
SJEKK PRISEN →
Raymarine Echosounder Dragonfly 5 Pro
Raymarine Echosounder Dragonfly 5 Pro er et kraftig og allsidig ekkolodd, perfekt for fiskeentusiaster. Med CHIRP DownVision™-teknologi og høydefinert skjerm gir den klare og fotorealistiske sonarbilder. WiFi-funksjonaliteten lar deg dele sonarbilder og fiskeoppdagelser online.
SJEKK PRISEN →
Deeper Smart Sonar Pro
Deeper Smart Sonar Pro er et fleksibelt og bærbart ekkolodd som leverer imponerende funksjonalitet. Med Wi-Fi-tilkobling og sonar sender den detaljerte data direkte til smarttelefonen. GPS-kartlegging, jevn trolling og avansert visning i Fish Deeper App gjør dette til det perfekte ekkoloddet for enhver fiskeentusiast.
SJEKK PRISEN →
Garmin Echomap UHD 72sv w/Gt56UHD-TM
Garmin Echomap UHD 72sv w/Gt56UHD-TM er det perfekte premium ekkoloddet for båtentusiaster. Med en brukervennlig berøringsskjerm, imponerende svingerpakke og mulighet for tilpasning, leverer det klare og detaljerte bilder under vann. Med tilgang til Garmin Navionics+™-sjøkart og Quickdraw™-felleskapsdata, er dette en førsteklasses oppgradering for båtens ekkolodd.
SJEKK PRISEN →
Lowrance HOOK Reveal 7 83/200
Lowrance HOOK Reveal 7 83/200 er det perfekte ekkoloddet for dypvannsfiske fra båt. Med FishReveal, Genesis Live realtids-mapping og automatisk finjustering av sonarinnstillingene, leverer det imponerende ytelse. TripleShot-teknologien og SolcellMax-displayet gjør dette til et pålitelig og avansert valg.
SJEKK PRISEN →
Lowrance HOOK Reveal 7 50/200
Lowrance HOOK Reveal 7 50/200 er det perfekte ekkoloddet for deg som trenger et stort frekvensområde. Med FishReveal, Genesis Live og automatisk finjustering får du enestående ytelse og funksjonalitet. TripleShot gir full sonaropplevelse.
SJEKK PRISEN →
DEEPER Trophy sett smart ekkolodd Chirp+ 2
DEEPER Trophy sett smart ekkolodd Chirp+ 2 er den ultimate bærbare ekkoloddpakken. Med høytytende maskinvare og programvare, kraftig batteri og imponerende funksjoner, leverer den en overlegen fishfinder-opplevelse. DEEPER er kjent for sin innovasjon og kundestøtte.
SJEKK PRISEN →

1. Garmin Striker Cast Ekkolodd uten GPS – Best i test

Garmin Striker Cast Ekkolodd uten GPS

SJEKK PRISEN →

Leter du etter det beste ekkoloddet som gir deg enkelhet, praktisk bruk og høy ytelse, uten å tømme lommeboken? Da bør du vurdere Garmin Striker Cast Ekkolodd uten GPS. Dette ekkoloddet er en kraftpakke som gir deg presise og pålitelige resultater uten behov for ekspertuttalelser eller omfattende testing.

Med Garmin Striker Cast kan du parkoble enheten med den kostnadsfrie appen på din mobile Apple- eller Android-enhet. Dette gjør det mulig å strømme og vise ekkolodddata i sanntid. Enten du er på ferskvanns- eller saltvannsfiske, eller til og med isfiske, vil Striker Cast være din pålitelige følgesvenn.

Installasjonen av enheten er rask og enkel, slik at du kan være klar til å fiske på bare noen minutter. Du trenger bare å laste ned den kostnadsfrie appen og parkoble den med Striker Cast-ekkoloddet. Deretter er du klar til å utforske vannet og oppdage skjulte fiskeplasser.

En av de imponerende funksjonene ved Striker Cast er dens evne til å kaste langt og fiske dypt. Ekkoloddet parkobler seg trådløst opptil 60 meter, slik at du kan utforske store områder og finne de beste stedene å fiske. Du kan velge mellom tradisjonelle 2D-moduser eller sanntidsbilder for isfiske, avhengig av dine preferanser og behov.

Med en imponerende batteritid på 10 timer trenger du ikke bekymre deg for å bli avbrutt midt i fisketuren. Du kan fiske lenge uten forstyrrelser og nyte den beste opplevelsen uten å måtte bekymre deg for batteriets levetid.

Rett og slett et helt rått ekkolodd.

Spesifikasjoner

 • 10 timer batteritid
 • Dyp: fra 0,6 til 45 m
 • Driftstemperatur: Fra -20 °C til 60 °C
 • Lades med medfølgende USB-kabel

Oppsummert

 • Det beste ekkoloddet på markedet
 • Parkobling med kostnadsfri app
 • Robust konstruksjon for fiskere i alle forhold

Les mer →

2. Raymarine Echosounder Dragonfly 5 Pro – Med WiFi

Raymarine Echosounder Dragonfly 5 Pro

SJEKK PRISEN →

Raymarine Echosounder Dragonfly 5 Pro er det ultimate valget for fiskeentusiaster som ønsker et kraftig og allsidig ekkolodd. Med en utmerket skjerm og WiFi-funksjonalitet er dette ekkoloddet en drøm å bruke.

Dragonfly-sonarene fra Raymarine tar ekkoloddet til et nytt nivå. Med bredspektret CHIRP DownVision™-teknologi gir Dragonfly 5 Pro deg klare og fotorealistiske sonarbilder. Du vil kunne kjenne igjen fisk og undervannsobjekter med utrolig detaljrikdom og tydelighet. Den allværssikre skjermen med høydefinerte farger gir deg en skarp visning fra alle vinkler, uansett værforhold.

En av de mest imponerende funksjonene til Dragonfly 5 Pro er dens WiFi-funksjonalitet. Med den medfølgende Raymarine Wi-Fish™-appen kan du ikke bare følge med på fiskelivet under deg, men også spille inn sonardata slik at du kan vise dine fiskeoppdagelser til venner og familie. WiFi-funksjonaliteten gjør det enkelt å dele sonarbilder og spennende fiskehistorier på nettet.

Dragonfly 5 Pro leveres også med CHIRP-drevet fiskesøkingskanal i tillegg til CHIRP DownVision™. Dette gir deg muligheten til å bruke konvensjonelle sonarbilder sammen med den imponerende CHIRP DownVision™-teknologien. Du kan tilpasse ekkoloddinnstillingene etter dine preferanser og behov.

Med Dragonfly 5 Pro kan du virkelig oppleve verden under vann på en ny måte. Den bredspektrede CHIRP-teknologien gir deg en unik evne til å tolke detaljer, målrette fisk og få eksepsjonelt klare bilder av terrenget. Med Wi-Fi-funksjonen kan du enkelt dele dine oppdagelser og skape minner som varer.

Spesifikasjoner

 • 5» Skjerm
 • Ekkoloddgiver inkludert
 • Knappestyring
 • CHIRP-teknologi

Oppsummert

 • Kraftig og allsidig ekkolodd
 • Klare og fotorealistiske sonarbilder
 • Del sonarbilder og fiskeoppdagelser online

Les mer →

3. Deeper Smart Sonar Pro – Fleksibel sonar med GPS

Deeper Smart Sonar Pro

SJEKK PRISEN →

Deeper Smart Sonar Pro er det ideelle ekkoloddet for de som trenger fleksibilitet og bærbarhet i en kompakt enhet. Dette kraftige ekkoloddet kan til og med brukes som et isfiskeredskap og gir deg en imponerende funksjonalitet.

Med Deeper Smart Sonar Pro kan du trolle, kartlegge, skanne og fange fisk. Dette allsidige fiskeekkoloddet skanner ned til 80 meter ved hjelp av sin stabile Wi-Fi-tilkobling og sender detaljert sonardata direkte til smarttelefonen eller nettbrettet ditt. Du kan merke fisk, finne strukturer og funksjoner, kartlegge vannet fra kajakken eller båten din, og fiske på en smartere måte med Deeper Pro.

En av de imponerende funksjonene til Deeper Smart Sonar Pro er GPS-kartleggingen. Ved hjelp av smarttelefonens GPS bruker Fish Deeper-appen sanntidsbathymetrisk kartlegging mens du troller. Alle kart lagres og er tilgjengelige gjennom appen og online.

Med 15 skanninger per sekund og en rask Wi-Fi-tilkobling gir Pro-enheten jevn trolling fra båt eller kajakk. Transduseren skanner ned til 80 meter og har en kasterekkevidde på 100 meter. Du kan enkelt dekke store områder med Pro-enhetens brede skanningsfrekvens og deretter bytte til smal stråle for å fokusere på målene dine.

Fish Deeper-appens avanserte visning tar fiskeopplevelsen din til neste nivå. Du kan se fiskebuer og agnsamlinger, eller legge til fiskeikoner med dybde- og størrelsesangivelser. Du kan også finne strukturer, vegetasjon og se bunntopografien, hardheten og konsistensen. Appen gir deg også informasjon om dybde og vanntemperatur fra det øyeblikket du starter skanningen. Med split-screen kartlegging og skanning kan du merke fisk og se vegetasjon mens du kartlegger.

Deeper Smart Sonar Pro er det ultimate ekkoloddet for de som trenger et fleksibelt og bærbart alternativ. Enten du er på fisketur i båt, kajakk eller isfiske, vil dette ekkoloddet være din pålitelige partner for å finne fisk og oppdage detaljer under vann.

Spesifikasjoner

 • Maksimal dybde: 80 m
 • Cone vinkel: 55°
 • Frekvens: 90 kHz
 • Vekt: 99,2233 g

Oppsummert

 • Fleksibelt og bærbart ekkolodd med Wi-Fi-tilkobling
 • GPS-kartlegging, jevn trolling og avansert visning i Fish Deeper App
 • Leverer detaljerte sonardata direkte til smarttelefonen

Les mer →

4. Garmin Echomap UHD 72sv w/Gt56UHD-TM – Premium

Garmin Echomap UHD 72sv

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på jakt etter et premium ekkolodd til båten din, trenger du ikke lete lenger enn Garmin Echomap UHD 72sv w/Gt56UHD-TM. Dette avanserte ekkoloddet gir deg en unik opplevelse med en rekke imponerende funksjoner.

Echomap UHD 72sv har en brukervennlig berøringsskjerm på 7 tommer som gir deg intuitiv betjening og enkel tilgang til alle funksjoner. Med den medfølgende hurtigutløserbraketten kan du enkelt montere og fjerne enheten etter behov.

En av de imponerende egenskapene til dette ekkoloddet er svingerpakken som følger med. Den inneholder et skanneekkolodd med svært høy oppløsning og et tradisjonelt CHIRP-ekkolodd. Denne kombinasjonen gir deg klare og detaljerte bilder av fisk og strukturer under vann.

Garmin Echomap UHD 72sv er kompatibel med en rekke Garmin-svingere, inkludert det avanserte Panoptix LiveScope™-søkeekkoloddsystemet. Dette revolusjonerende systemet gir deg muligheten til å se rundt hele båten i sanntid. Med levende søkeekkolodd fargepaletter og høy kontrast blir det enklere enn noensinne å skille mellom mål og strukturer under vann.

En annen fordel med Echomap UHD 72sv er muligheten til å tilpasse enheten etter dine behov. Du kan legge til ekstra Garmin Navionics+™ eller Garmin Navionics Vision+™-sjøkart for å få enda mer detaljerte kart. Med tilgang til daglige oppdateringer og Auto Guidance+™-teknologi blir navigeringen enklere og mer nøyaktig.

Du kan også opprette dine egne tilpassede fiskekart på skjermen med konturer på 30 cm fot. Behold dataene selv, eller del dem med Garmin Quickdraw™-felleskapsdata i Garmin Connect™-appen.

Med basekart for hele verden er du klar for eventyr overalt. Garmin Echomap UHD 72sv w/Gt56UHD-TM er det ultimate valget for deg som vil oppgradere båtens ekkolodd til en førsteklasses opplevelse på vannet.

Spesifikasjoner

 • 7’’ skjerm
 • GT56UHD-TM-svinger
 • Hurtigutløsingsholder
 • CHIRP-teknologi

Oppsummert

 • Det ultimate premium ekkoloddet for båtentusiaster.
 • Brukervennlig berøringsskjerm
 • Garmin Navionics+™-sjøkart og Quickdraw™-felleskapsdata

Les mer →

5. Lowrance HOOK Reveal 7 83/200 – For dyptvannfiske

Lowrance HOOK Reveal 7 83/200

SJEKK PRISEN →

Hvis du er en lidenskapelig dyptvannsfisker som liker å fiske fra båten, trenger du et pålitelig ekkolodd som kan levere resultater. Lowrance HOOK Reveal 7 83/200 er det ideelle valget for deg med sitt høye frekvensområde og imponerende funksjoner.

Med FishReveal-funksjonen blir det enklere å spore og oppdage fisk. Lowrance CHIRP-sonars pålitelige ytelse kombineres på én skjerm med visning av fiskerike strukturer i høy oppløsning via DownScan Imaging™. Dine fiskemål vil lyse opp på skjermen og gi deg tydelige resultater.

Genesis Live realtids-mapping lar deg opprette egendefinerte ½-fots konturkart i sanntid direkte på HOOK Reveal-skjermen. Dette er perfekt for å kartlegge dine favorittsteder eller utforske ukjente vannområder.

Med HOOK Reveal-sonar med automatisk finjustering kan du bruke tiden din på å fiske istedenfor å kaste bort tid på å tilpasse sonarinnstillingene. Den automatiske finjusteringen sørger alltid for at du får det beste sonarbildet ved å tilpasse innstillingene automatisk når fiskeforholdene endrer seg.

TripleShot™ High CHIRP-sonar med SideScan og DownScan Imaging™ gir deg en komplett sonaropplevelse fra én sender. Denne funksjonen kombinerer vidvinkel-High CHIRP-sonar for å finne fisk, SideScan for visning av fiskerike strukturer og DownScan Imaging™ for høyoppløselige bilder av bunnen.

Med Lowrance HOOK Reveal 7 83/200 får du et pålitelig ekkolodd som vil forbedre din dyptvannsfiskeopplevelse fra båten.

Spesifikasjoner

 • CHIRP-teknologi
 • SolcellMax™-display
 • MikroSD kortinngang
 • Lett å installere

Oppsummert

 • Ideel for dyptvannsfiske fra båt.
 • Funksjoner som FishReveal og Genesis Live realtids-mapping.
 • TripleShot-teknologi og SolcellMax-display

Les mer →

6. Lowrance HOOK Reveal 7 50/200 – Stort frekvensområde

Lowrance HOOK Reveal 7 50/200

SJEKK PRISEN →

Ved å kombinere den velkjente CHIRP-sonarteknologien til Lowrance med visning av fiskerike strukturer i høy oppløsning via DownScan Imaging gjør FishReveal det enklere å spore og registrere fisk. Du vil tydelig se fiskemålene lyse opp på skjermen din, noe som gir deg en ekstra fordel under fiskeaktiviteten.

Med Genesis Live realtids-kartlegging kan du nå opprette egendefinerte ½-fots konturkart for ditt vanlige fiskeområde eller ukjente vannområder. Dette gir deg muligheten til å lage kart i sanntid direkte på HOOK Reveal-skjermen din, slik at du alltid har oppdaterte og nøyaktige kart tilgjengelig. Genesis Live er en kraftig funksjon som vil hjelpe deg med å utforske og navigere i ulike farvann med trygghet.

Med HOOK Reveal-sonaren med automatisk finjustering kan du bruke mer tid på fisket og mindre tid på å tilpasse sonarinnstillingene. Denne smarte funksjonen tilpasser seg automatisk endrede fiskeriforhold og gir deg alltid det beste sonarbildet. Du kan stole på at HOOK Reveal 7 50/200 gir deg pålitelige og nøyaktige resultater uten behov for manuell finjustering.

TripleShot™ High CHIRP-sonar med SideScan og DownScan Imaging™ er en annen fantastisk funksjon i HOOK Reveal 7 50/200. Dette er ideelt for fiskere som ønsker å få en omfattende sonaropplevelse fra en enkelt sender. Fishfinding-funksjonen kombinerer vidvinkel-High CHIRP-sonar med SideScan og DownScan Imaging™ for å gi deg et klart og detaljert bilde av fiskerike strukturer under vannoverflaten.

Med Lowrance HOOK Reveal 7 50/200 får du et ekkolodd med et stort frekvensområde som gir deg enestående funksjonalitet og ytelse.

Spesifikasjoner

 • Stort frekvensområde og klart fiskebilde
 • Real-time kartlegging og brukervennlighet
 • Automatisk finjustering og omfattende sonarfunksjoner
 • MikroSD kortinngang

Oppsummert

 • Stort frekvensområde og klart fiskebilde
 • Real-time kartlegging og brukervennlighet
 • Automatisk finjustering og omfattende sonarfunksjoner

Les mer →

7. DEEPER Trophy sett smart ekkolodd Chirp+ 2 – Beste bærbare

Deeper DEEP-CHIRP P2

SJEKK PRISEN →

Med sin imponerende kombinasjon av høytytende maskinvare og programvare i et kompakt kabinett, leverer CHIRP+ 2 en overlegen fishfinder-opplevelse som passer perfekt for alle årstider og fiskestang-typer.

En av de viktigste fordelene med DEEPER Trophy sett er den kraftige DEEPER POWER-LAMPE. Denne lampen gir tilstrekkelig belysning i ethvert terreng eller på campingplassen, samtidig som den kan brukes som lader for DEEPER Sonar og andre elektroniske enheter. Til tross for sin lille størrelse og kompakte design veier den mindre enn en boks med bønner.

En annen fantastisk funksjon i DEEPER Trophy sett er den praktiske DEEPER SMARTPHONE-HOLDER. Denne robuste silikonholderen er enkel å bruke og festes til enhver fiskestang. Med holderen kan du overvåke DEEPER-sonardata mens begge hendene forblir frie til å håndtere fangsten din. Den er ideell for kystfiske og langsomt skanning av vannet.

DEEPER har et solid omdømme som pionerer innen smarte sonarer. Siden lanseringen av deres første Smart Sonars i 2013, har DEEPER kontinuerlig utviklet seg og strebet etter innovasjon og forbedring. Produktene deres er av høyeste kvalitet, produsert i Europa, og tilbyr døgnkontinuerlig kundestøtte. Kunder står alltid i fokus hos DEEPER.

Med den intelligente CHIRP+ 2 får du den mest effektive og moderne CHIRP-sonaren på markedet. Den har tre scannerfrekvenser, krystallklart bilde og ekstrem nøyaktighet. Dette gjør den ideell for rask lokalisering av fiskearter og identifikasjon av rovfisk, selv i ekstreme dybder. Fish deeper™-appen, sammen med den innovative programvaren, gir deg den ultimate fiskeopplevelsen.

Spesifikasjoner

 • Scanningsvinkel: 47°
 • Kompatibel med Android og iOS
 • Drifstid opp til 15 timer
 • Medfølgende app

Oppsummert

 • CHIRP+ 2 kombinerer kraft og allsidighet
 • Høytytende batteri og mobilitet for enkel bruk
 • DEEPER er pionerer innen smarte sonarer

Les mer →


Innkjøp av ekkolodd – hva bør jeg tenke på?

Først og fremst bør man tenke på bruksområdet. Skal det brukes til fritidsfiske, yrkesfiske, seiling eller vitenskapelig bruk? Bruksområdet vil avgjøre hvilke funksjoner og kapasiteter ekkoloddet må ha.

Videre er skjermstørrelse og oppløsning viktig. En større skjerm gir bedre oversikt og høyere oppløsning gir mer detaljerte bilder. Men husk at større skjermer også krever mer strøm.

Frekvens og kraft er andre viktige faktorer. Høyere frekvens gir mer detaljerte bilder, men har kortere rekkevidde. Kraftigere ekkolodd kan sende signaler dypere i vannet.

GPS-funksjonalitet kan også være nyttig, spesielt for dem som skal fiske på spesifikke steder. Noen ekkolodd har også funksjoner som kartlegging og muligheten til å lagre dine favoritt fiskeplasser.

Til sist er det viktig å tenke på pris. Husk at dyrere ikke alltid er bedre, det handler om å finne et ekkolodd som passer dine behov og budsjett. Så gjør grundig research før du kjøper.Vår test har mange gode alternativer i de forskjellige segmentene. Så om du er båtfisker, dyptvannfisker eller en som liker å stå på land og kaste har vi funnet frem de beste i hvert segment.

ekkolodd

Legg igjen en kommentar