Feltseng Test: 5 Best på Markedet (2024)

Feltseng Test

På utkikk etter ny feltseng? Vi har undersøkt flere av markedets mest populære modeller for å finne den som best passer dine behov og ditt budsjett.

For at ei feltseng skal fungere optimalt må flere gode kvaliteter være på plass. I vår undersøkelse har vi vurdert sikkerhet, kapasitet, brukervennlighet, komfort, størrelse, vekt, kvalitet og pris.

VÅRE favoritter

 • Lettvekter med sine 1300 gram
 • Komfortabel liten seng
 • Sengen er lett å rask å sette opp
SJEKK PRISEN →
 • Testvinneren på kun 2315 gram
 • Slitesterk og god liggekomfort
 • Oppsett er lett og sikkert
SJEKK PRISEN →
 • Praktisk design
 • Medfølgende pakkpose
 • Forsterket aluminiumsramme
SJEKK PRISEN →

BILDE PRODUKT
Helinox Cot One Convertible
Med sine knappe 2315 gram er den behagelige Helinox Cot One Convertible i en egen klasse når det gjelder vekt. Samtidig er feltsengen laget av solid men lett DAC TH72m Aluminium som forsikrer en bæreevne på opptil 145 kilo.
SJEKK PRISEN →
Helinox Lite Cot
Med sine 1300g er Lite Cot er ikke bare lett å bære på, men også lett å sette opp og pakke ned. Når den er pakket er Helinox Lite Cot bare 53 cm lang og 13 cm bred. Oppslått måler feltsengen 60 x 165 cm og tåler 120 kg.
SJEKK PRISEN →
Urberg lightweight Folding Cot
Dette er neste generasjon feltsenger fra Urberg med nytt forbedret design perfekt for overnatting utendørs. Det kompakte designet er forbedret med forsterket ramme i aluminium og et slitesterkt stoff av polyester som oppleves mykt og behagelig gjennom natten.
SJEKK PRISEN →
Prologic Cruzade 8 ben
En 8-bens seng med luksuriøs størrelse 200 x 75 cm. Bygget for maksimal komfort og størrelse, til en rimelig pris. Deilig elastisk madrass, godt polstret for de ekstra kalde nettene, og vanntett underside.
SJEKK PRISEN →
Prologic Cruzade 6 ben
En feltseng som er god, men samtidig rimelig i pris. Med vekt på 7 kilo, er den relativt lett og kompakt, og praktisk å ta med seg ut på tur. Med 183 x 70 cm i størrelse, rikelig med polstring, og innebygd pute gir modellen en god natts søvn. 
SJEKK PRISEN →

Feltseng test: Her er våre favoritter

1. Helinox Cot One Convertible – Markedets Beste Feltseng

feltseng test

SJEKK PRISEN →

Lett, med høy bæreevne

Feltsenger blir bare lettere i vekt, men med sine knappe 2315 gram er Helinox Cot One Convertible i en egen klasse når det gjelder vekt.

En feltseng kan ikke bare være lett, men den må også kunne bære mye vekt. Den skal tross alt kunne fungere som et godt og trygt sted å sove, selv for en fullt voksen mann i sin beste alder. Helinox Cot One Convertible er laget av et solid, men lett DAC TH72m Aluminium. Konstruksjonen gir en imponerende bæreevne som forsikrer at selv personer med en vekt på opptil 145 kilo trygt kan ta seg en middagslur.

Høy komfort, og enkel i bruk

I og med at en feltseng er laget først og fremst med tanke på folk som er ute på tur så er det særlig viktig at de er lette å sette opp. Disse sengene kommer nemlig i de fleste tilfeller til å måtte settes opp og pakkes ned omtrent hver dag. Helinox Cot One Convertible er veldig enkel og grei å sette opp. Den er laget av såkalte Snap stenger med strikker inni, og man kan lett sette denne sengen opp på få minutter. Når sengen er ferdig oppsatt måler den 16 cm i høyde over bakken, er 68 cm bred og 190 cm i lengde.

Oppsummert

 • Høy bæreevne
 • God kvalitet
 • Enkel å sette opp
 • Lett i vekt

Les mer →


2. Helinox Lite Cot – Markedets Letteste Feltseng

Helinox Lite Cot

SJEKK PRISEN →

En ultralett versjon

Sammenlignet med storebroren, Cot One Convertible, er denne modellen en lettere utgave. Det gjør den bedre tilpasset lengre fjell- og skogstur, hvor feltsengen bæres på ryggen. Den har fortsatt bæreevne på opptil 120kg, samme høye komfort, og fortsatt god klarering til bakken.

Kan tilpasses for enda lettere vekt

I utviklingen av modellen har sparing av vekt og plass blitt høyt prioritert. Samtidig som senga gir komfort nok til en god natt søvn, kan man modifisere modellen til å ta så så lite plass – og veie så lite som mulig. Denne feltsengen er designet slik at man til og med kan bruke sengen med bare 3 eller 4 ben, slik at man reduserer vekten ytterligere.

Enkel i bruk

Denne feltsengen er ikke bare lett å bære på. Den er også veldig lett å sette opp eller pakke ned og ta med seg. Den kommer med en liten praktisk pose som hele senga med letthet passer oppi. Når den er pakket er Helinox Lite Cot bare 53 cm lang og 13 cm bred. Dette er ganske imponerende kompakt for en seng som når den er oppslått blir 60 cm bred og 165 cm lang, og er kraftig nok til å holde en person på 120 kg.

Oppsummert

 • Ultralett
 • God komfort
 • Høy kvalitet
 • Enkel i bruk

Les mer →


3. Urberg lightweight Folding Cot – Praktisk design

Urberg Lightweight Folding Cot

SJEKK PRISEN →

Med Lightweight Folding Cot har Urberg utviklet neste generasjons feltsenger i et robust materiale av aluminium og kombinert det med slitesterkt stoff av polyester. Resultatet er en feltseng som gir høy komfort i et kompakt design med lett vekt,  spesielt godt egnet for deg som ønsker bedre sovekomfort på tur, men fortsatt må bære alt på ryggen. Det enkle designet kan klappes sammen og festes på ryggsekken eller legges i en pulk. Totalvekt på 2200 gram tynger sekken noe, men den praktiske pakkposen gjør det mulig å stroppe den fast uten store problemer. 

Utformet med flate føtter står sengen stabilt selv på ustabile overflater. Feltsengen er 12 cm høy som gjør at den skaper god avstand fra bakken, men ikke er for høy til å benyttes i for eksempel et telt. Den enkle puten som medfølger sengen tilbyr økt komfort og gjør at hodet får nødvendig støtte gjennom natten. Skulle den bli noe tynn kan du enkelt supplere med en myk genser eller lignende. 

Dersom du ofte overnatter utendørs, men foretrekker å sove i en seng for komforten, er Urberg sin Lightweight Folding Cot et utmerket alternativ. Her får du en lettvekt feltseng som enkelt pakkes ned og kommer med et medfølgende trekk. Den kompakte pakkestørrelsen gjør at feltsengen passer utmerket i en pulk, eller kan stroppes på utsiden av en tursekk ved behov. 

Oppsummert

 • Praktisk design
 • Medfølgende pakkpose
 • Forsterket aluminiumsramme

Les mer →


4. Prologic Cruzade 8 ben – Mest For Pengene

Prologic Cruzade Bedchair 8 ben

SJEKK PRISEN →

Høy komfort

Prologic Cruzade med 8 ben et spesielt utviklet for å gi høy komfort, og det til en rimelig pris. Dette er en såkalt campingseng av den flate typen, og passer godt for de som gjerne kunne tenke seg å sove i en seng mest mulig lik sin egen seng hjemme. Dette er nemlig den største sengen i undersøkelsen, med sine imponerende 200 centimeters lengde og en bredde på 75 centimeter. Den luksuriøse størrelsen kommer også med noe ekstra vekt. I dette tilfellet veier sengen 9,6 kg.

Stabil feltseng, med god klarering til bakken

Prologic Cruzade er veldig stødig med sine 8 justerbare ben som holder sengen opp til 45 cm over bakken for å unngå kuldestråling når bakken er på det kaldeste. Feltsengen er bygget for å oppnå maksimal komfort og størrelse til en rimelig pris. Sengen har en deilig elastisk madrass, og er godt polstret for de ekstra kalde nettene. I hodeenden har feltsengen også en veldig behagelig pute. Undersiden av feltsengen er laget av vanntett materiale slik at det er lett å holde ren.

Oppsummert

 • God komfort
 • Høy kvalitet
 • Høy klarering til bakken
 • Høy vekt

Les mer →


5. Prologic Cruzade 6 ben – Billig og bra

Prologic Cruzade Bedchair 6 ben

SJEKK PRISEN →

Høy kvalitet og komfort for pengene

Feltsenger er som mye annet, man får det man betaler for. Det finnes fortsatt rimelige modeller, hvor man har god nok kvalitet og komfort. Ved riktig behandling kan også rimeligere modeller vare deg i mange år.

Denne feltsengen er, med sin vekt på 7 kilo, relativt lett og kompakt, og praktisk å ta med seg ut på tur. Den flate rammen gir god komfort, og den fornuftige prisen gjør at man sover enda litt bedre om natta. Sengen er riktig godt polstret slik at man ikke skal fryse selv om man sover utendørs på kalde netter.

Vanntett og vaskbar

Cruzade Bedchair 6 ben har seks justerbare ben som kan settes mellom 30-42 centimeters høyde. På den måten kan man for eksempel justere opp sengen dersom bakken gir fra seg uvanlig mye kulde, eller dersom man trenger å plassere større mengder pakk under senga for å kunne utnytte den begrensede gulvplassen i et lite telt bedre. Undersiden denne feltsengen er laget av et vanntett materiale som i tillegg er vaskbart.

God komfort

Feltsengen leveres med en veldig behagelig og elastisk madrass, samt en kongelig hodepute. Lengden på sengen er 183 cm. Sengen har også en komfortabel bredde på 70 cm, slik at det fortsatt er plass for å snu og vende seg litt for de som sover litt urolig om natta, uten at man da risikerer å ende opp med å våkne på den kalde bakken. Som gjør den godt egnet vår feltseng test.

Oppsummert

 • Mye for pengene
 • God komfort
 • Vaskbar

Les mer →


Dette Vektlegges I Undersøkelsen Feltseng Test

Sikkerhet og kapasitet

Sikkerhet er alltid noe vi tar seriøst i alle testene våre. Når deg gjelder feltsenger har sikkerhet ofte mye å gjøre med kapasitet. Når man sover skal man være sikker. Dette gjelder både den faktiske sikkerheten og hvor sikker man føler seg. Dersom sengen for eksempel føles vaklete og ustabil kan dette føre til slitasje på utstyret, og det vil også gjerne føre til bekymring og dårlig nattesøvn.

Brukervennlighet

Brukervennlighet av feltsenger har mye med oppsett og nedpakking å gjøre. Feltsenger er laget for folk som er for farta. Da er det viktig at man ikke bruker halve dagen på å prøve å finne ut hvor alle delene skal sitte. I testene våre vurderer vi hvor raske og enkle sengene er å sette opp og gjøre klare for soving, og hvor lang tid det tar å pakke dem ned når man skal videre om morgenen. En annen ting vi ser på når det gjelder brukervennlighet er hvor lett sengen er å rengjøre om den skulle bli skitten.

Komfort

Hovedgrunnen for at folk kjøper feltseng er at det skal være mer komfortabelt enn å ligge på et liggeunderlag. Komfort er derfor en av de viktigste faktorene vi vurderer i testen vår. Her ser vi på hvor mye lengde og bredde man har å boltre seg i, hvor myk sengen er, stabilitet og stødighet, samt polstring, puter og lignende.

Størrelse og Vekt

En feltseng er laget for å dra med seg, noen ganger til fots. Dersom man skal ut på langtur og har med seg feltseng kan det fort bli tungt

Materialer

Hvilke materialer feltsenga er laget av er noe vi vurderer nøye i testene våre. Det er i stor grad materialene som bestemmer hvor kraftig og stødig senga er. Det er også i stor grad materialene som bestemmer hvor holdbar feltsengen er og hvor lenge den kan forventes å vare med normalt bruk.

Brukere og bruksområder

Navnet feltseng har en litt militær klang, så det finnes kanskje de som fortsatt tror at en feltseng er noe som hører til i krigen, men slik er det nå ikke. Heldigvis er det ikke så mange av oss som trenger å gå i krigen lenger,og dermed har feltsenga etterhvert fått nye bruksområder.

Feltsenger er også til tider kalt campingsenger, og er en veldig praktisk løsning for de som er ute på tur, for eksempel med campingvogn, telt, kano eller lavu, men ikke er fristet av muligheten for å sove på bakken i ukevis. En feltseng eller to kan også være veldig nyttig å ha på hytta på fjellet, på hybelen, eller til og med hjemme i huset eller leiligheten i tilfelle man får overraskelsesgjester som man ikke har soveplass til.

For eldre er feltsengen en velsignelse når man er ute på tur. Det kan være både kaldt og hardt å sove på bakken til tross for gode liggeunderlag selv for de som er yngre, men for eldre blir man fortere støl av slikt. Har man feltseng får man litt plass mellom seg og den kalde bakken, og kan sove mer komfortabelt. En av de mest komfortable og samtidig letteste feltsengene vi testet var Helinox Cot One Convertible, som kom ut som vinneren i testene våre.

Det er lenge siden feltsenger var laget av jern, tre og seilduk og man trengte to voksne karer for å bære dem. Dagens feltsenger er laget av lette, men sterke materialer, er behagelige å sove på, lette å sette opp eller pakke sammen. I tillegg slipper du å bekymre deg for liggeunderlag med hull i.

Folk har i de senere år blitt mer og mer oppmerksomme på hvor viktig god nattesøvn er for både helse, humør og ytelse, og det er nå stadig flere som ser verdien i å ta med seg en mye behageligere feltseng der de kan sove som kongen i teltet, i stedet for å rulle ut et slapt lite liggeunderlag.

Legg igjen en kommentar