Fiskesnelle test: Markedets Beste Trolling- Og Havfiskesneller (2023)

snelle test

Uansett om du driver med trolling eller havfiske vil en pålitelig snelle test være helt essensielt. Derfor har vi tatt jobben med å komme frem til de beste fiskenellene på markedet som fungerer til både havfiske- og trolling. Vi har lagt vekt på funksjonalitet og design, samt robusthet som kan stå imot selv de mest værbitte fisketurer i norsk natur. For som alle aktive fiskere vet, været kan raskt slå om og da er det viktig med utstyr som holder mål.

For å komme frem til de beste fiskesnellene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har innhentet informasjon fra forhandlere og produsenter, gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, samt sett på tilgjengelige tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere. Med dette som utgangspunkt har vi klart å komme opp med en liste av de fem beste fiskesnellene for deg som vil ha både kvalitet og funksjonalitet.

Særlig i et land som Norge der man gjerne benytter samme fiskesnelle i både hav- og ferskvann vil en allsidig og robust fiskesnelle være essensielt for en vellykket fisketur. Særlig for den seriøse sportsfisker vil det være viktig å ha en pålitelig fiskesnelle som ikke svikter når fangsten skal dras i land. Derfor har vi funnet frem fem robuste sneller som fungerer like godt til lofotfiske som de gjør på en søndagstur til det lokale vannet utenfor hytta.

Den fiskesnellen som kom best ut av våre undersøkelser var Abu Garcia Seven. Her får du en robust fiskesnelle med digitalt telleverk som kan justeres etter dimensjon på lina. Dette gir full kontroll på hvor lang line du har i vannet. Snellen er også utstyrt med Abu sin egenutviklede Syncrobrems som reduserer bremsekraften med opptil 50%. Resultatet er en fiskesnelle som gir god kontroll og yter selv under de mest utfordrende forhold.

VÅRE favoritter

 • Lineteller
 • Snelle i kompositt
 • Presisjonsmaskinerte messing-gir
SJEKK PRISEN →
 • Kulelager i rustfritt stål
 • Digitalt telleverk
 • Carbon Matrix ™ bremsesystem
SJEKK PRISEN →
 • Lineteller
 • One Way Clutch
 • Power Handle
SJEKK PRISEN →

Snelle test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Abu Garcia Seven
Abu Garcia Altum DLC20 Syncro er en fiskesnelle som kommer med digitalt telleverk og Carbon Martin ™ bremsesystem. Dermed får du en fiskesnelle som gir full kontroll på hvor lang line du har i vannet, samt reduserer bremsekraften med hele 50%. Produsert i en kombinasjon av rustfritt stål og grafitt gir høy kvalitet og robust design.
SJEKK PRISEN →
DAIWA Accudepth Plus 47 LCB
Sterk og lett kompositt fiskesnelle med presisjonsmaskinerte messing-gir, perfekt for trolling-entusisaster uansett om du fisker i salt- eller ferskvann. Linetelleren gir deg full oversikt over hvor mye line som befinner seg i vannet og hvor langt bak båten wobbleren ligger. Dette gjør at du enkelt kan følge med på fiskedyp og se hvordan lina beveger seg i vannet.
SJEKK PRISEN →
Sølvkroken 20 LC LW
Sølvkroken er en rimelig fiskesnelle av høy kvalitet og funksjonalitet. Her får du en fiskesnelle som har høy utveksling, stjernebrems og digitalttelleverk. Dermed får du funksjoner som tidligere var forbeholdt premium segmentet, i en robust og rimelig fiskesnelle. Resultatet er perfekt for havfiske etter sei og stortorsk.
SJEKK PRISEN →
DAIWA Tana Sensor 500
Tana Sensor fra Daiwa har lenge vært en favoritt blant norske sportsfiskere grunnet sin høye pålitelighet og rå kraft. I naturomgivelser som krever robuste redskaper har Tana Sensor vist seg å være en pålitelig følgesvenn uansett fangst. Fiskesnellen har suksessfult dratt en rekke store eksempler på sin kvalitet opp fra dypet og fortsetter å levere.
SJEKK PRISEN →
Abu Garcia Ambassadeur 6500 C3
Ambassadeur C3 fra Abu er en klassisker selv blant klassikerne. Den slitesterke, robuste og stilrene designet sørger for en fiskesnelle som leverer høy ytelse i år etter år. Her får du Power handle versjonen som er like langtkastende, stilig og anvendbar som klassikeren bare med et videreutviklet og praktisk håndtak.
SJEKK PRISEN →

1. Abu Garcia Seven – Best i test

Abu Garcia Seven

SJEKK PRISEN →

Fiskesnellen som kom best ut av våre undersøkelser var Abu Garcia Altum DLC20 Syncro som er en allsidig og enkel fiskesnelle. Den er utstyrt med Abu sitt anerkjente bremsesystem Syncrobrems kombinert med Carbon Matrix ™. Det digitale telleverket kan justeres etter dimensjon på lina slik at den gir økt nøyaktighet og full kontroll hele veien.

Syncrobremsen gjør det mulig å redusere bremsekraften med inntil 50% bare ved å trekke sveia tilbake. I tillegg har den 2 kulelager i rustfritt stål, Duragear ™ – drev i messing og stativ & gavler produsert i grafitt. Resultatet er en svært robust fiskesnelle som tåler en trøkk og yter godt når det teller. Abu er kjent for å produsere mye verdi for pengene og fungerer med de aller fleste stenger.

Denne fiskesnellen er utmerket for deg som ønsker en allsidig fiskesnelle som fungerer like godt til værbit havfisking som rolig trolling. Utstyrt med digitalt telleverk har du full kontroll på hvor mye line som er i vannet og du kan enkelt følge med på hvor raskt snøret sveises inn igjen. Innovativ teknologi som Carbon Matrix ™ og Duragear ™ – drev sørger for at fiskesnella er like enkel å bruke år etter år.

Oppsummert

 • Kulelager i rustfritt stål
 • Digitalt telleverk
 • Carbon Matrix ™ bremsesystem

Les mer →

2. DAIWA Accudepth Plus 47 LCB – Mye for pengene

DAIWA Accudepth plus 47

SJEKK PRISEN →

Accudepeth Plus 47 LCB er en kompositt fiskesnelle fra Daiwa som er både sterk og lett. Fiskesnellen er utstyrt med presisjonsmaskinerte messing-gir og er utviklet for trolling-entusiaster uansett om du foretrekker å fiske i fersk- eller saltvann. Den justerbare sveisen gjør at du kna tilpasse snellen til både høyre og venstrevrider.

For å gi full kontroll har denne fiskesnellen en integrert lineteller som gir god oversikt. Den vil hele tiden fortelle deg hvor mye line som befinner seg i vannet, samt hvor langt bak båten wobbleren ligger. Dermed kan du følge med på hvilken dybde fisken ligger på, samt hvordan agnet beveger seg i forhold til båt og ekkolodd.

Uansett hvordan vann du foretrekker å drive trolling i vil denne fiskesnellen fra Daiwa være et utmerket alternativ. Den kommer med en lett og robust kompositt-kropp, samt presisjonsmaskinerte messing-gir. Den integrerte linetelleren gir full kontroll på hvor mye line som er trukket ut og hvor langt bak wobbleren befinner seg i vannet. Resultatet er derfor en fiskesnelle som fungerer utmerket til trolling uansett farvann.

Oppsummert

 • Lineteller
 • Snelle i kompositt
 • Presisjonsmaskinerte messing-gir

Les mer →

3. Sølvkroken 20 LC LW – Beste deal

SØLVKROKEN 20 LC LW

SJEKK PRISEN →

20 LC LW er en rimelig fiskesnelle fra Sølvkroken som byr på mye verdi for pengene. Her får du en fiskesnelle som tilbyr høy utveksling, stjernebrems og et digitalt telleverk med høy presisjon. Med andre ord alt du trenger for å ha full kontroll under havfiske uten at du trenger å investere i en premium fiskesnelle.

Skal du fiske sei og stortorsk er dette en utmerket snelle. Det digitale telleverket lar deg vite hvor mye line du har i vannet, samt hvor langt bak båten wobbleren befinner seg dersom du bedriver trolling. Andre funksjonaliteter du følger med er One Way Clutch, snørefører, stjernehjulsbrems, Power Handle og 7+1 Ball bearings. Lagt sammen utgjørt dette en kraftfull og pålitelig fiskesnelle som fungerer utmerket til en rekke formål.

Ønsker du deg en fiskesnelle som fungerer like godt til trolling som lofotfiske vil denne snellen fra Sølvkroken være et utmerket utgangspunkt. Til tross for sin lave pris får du en fiskesnelle som leverer høy kvalitet og har en rekke avanserte funksjonaliteter integrert i huset. Dermed får du en fiskesnelle som tåler en trøkk uten at du er redd for at den skal gå tapt når været blir litt rufsete.

Oppsummert

 • Lineteller
 • One Way Clutch
 • Power Handle

Les mer →

4. DAIWA Tana Sensor 500 – Premium

Daiwa TANA SENSOR 500

SJEKK PRISEN →

Tana Sensor fra Daiwa har lenge vært go-to fiskesnellen for norske sportsfiskere grunnet sitt robuste design og rå kraft. I værbite norske farvann er det viktig med en fiskesnelle som takler selv de tøffeste forhold. Her har Tana Sensor gang på gang vist seg å være en trygg følgesvenn ved å løfte opp mange store eksempler fra dypets mørke i en årrekke.

Fiskesnellen er utstyrt med en digital dybdeteller som kommer godt med om du skal fiske på dypt vann, eller på vanskelig grunn. Du har full kontroll på hvor agnet befinner seg i vannet og kan dermed også benytte snellen til trolling da du enkelt ser hvor mye line du har i vannet. Utover dette har Tana Sensor en konstruksjon som tåler å vaskes, har automatisk nivåtrekk og ATD ™ drasystem.

Ønsker du deg noe av det absolutt beste en sportsfisker kan begi seg ut på fiske med vil Tana Sensor oppfylle kriteriene for de aller fleste. Her får du en robust fiskesnelle med avanserte systemer og robust konstruksjon. Det digitale telleverket gir full kontroll på hvor mye line du har i vannet og dybdetelleren viser hvor i vannet agnet befinner seg. Den fungerer dermed like godt til trolling- og havfiske, som den gjør til ferskvannsfiske i grunne farvann.

Oppsummert

 • Digitalt telleverk
 • ATD ™ Drasystem
 • Avrundet håndtak for bedre grep

Les mer →

5. Abu Garcia Ambassadeur 6500 C3 – Kraftig design

Abu Garcia Ambassadeur 6500C3

SJEKK PRISEN →

Når du kan skilte med å være en klassiker selv blant klassiskerne har du levert godt. Det er nettopp dette Ambassadeur C3 fra Abu Garcia kan skilte med. Den klassiske fiskesnellen fra den legendariske fabrikken i Svängsta, Sverige kommer i et klassisk design som er både driftsikkert og slitesterkt. Nå har Abu Garcia utviklet klassikeren ytterligere og lansert Power Handle versjonen av sin bestselgende fiskesnelle test.

For å sikre at fiskesnellen er like langtkastende og anvdelige som tidligere har Abu Garcia tatt utgangspunkt i klassikeren og gjort så få endringer som nødvendig. Resultatet er en langtkastende fiskesnelle test som fungerer like godt i saltvann som i ferskvann. Snellen benytter seg av magnetisk bremesystem, Carbon Matrix ™ drasystem og Bearing i rustfritt stål. For å sikre lang levetid benytter den seg av 2 HPCR ® Bearings og en åpen topp ramme for enkel tilgang til lina.

Uansett hvordan fiske du skal begi deg ut på vil du sjeldent trå feil med en Abu Garcia Ambassadeur 6500 C3. Denne klassiske fiskesnellen har år etter år bevist sin høye funksjonalitet og blitt en foretrukket klassisker for en rekke fiskere. Det robuste designet gjør at den passer utmerket til allsidig fiske og du kan like godt begi deg ut på storfiske som en rolig fisketur på det lokale vannet en søndag formiddag.

Oppsummert

 • Carbon Matrix ™ drasystem
 • 2 HPCR ® Bearings
 • Åpen ramme for enkel tilgang

Les mer →


Spørsmål og svar

Hvorfor er det viktig med telleverk på fiskesnellen?

Uansett om du skal fiske i dypt vann eller bruke fiskesnellen til trolling er det viktig å vite hvor i vannet agn og line befinner seg. Dette gjør at du har full kontroll på hvordan utstyret beveger seg i vannet, samt hvor wobbleren befinner seg ved trolling.

Kan man bruke samme fiskesnelle til havfiske og trolling?

Alle fiskesnellene vi har omtalt i denne testen vil fungere like godt til havfiske som trolling. Dette fordi de har til felles at de kommer i et kraftig hus med telleverk og i de fleste tilfeller power handle. Dermed vil de tåle motstanden som følger av både storfisk i havfiske og trolling fra båt i bevegelse.

Når bør fiskesnellen ha power handle?

Skal du benytte fiskesnellen til storfiske av torsk og sei, eller til trolling vil det være best at den har et power handle. Da er du forsikret at snellen vil tåle motstanden og drakraften som kreves for å sikre selv den største fangsten.

Hva er den mest allsidige fiskesnellen i testen?

Den mest allsidige fiskesnellen i testen er klassiskeren ambassadeur C3 fra Abu Garcia. Her får du en langt kastende fiskesnelle test som fungerer utmerket til både hav- og ferskvannsfiske. Den har all funsjonalitet man forventer av en stilren fiskesnelle test, samt kraften til å yte selv ved høy motstand.

Hvordan fungerer et digitalt telleverk?

Et digitalt telleverk på fiskesnellen holder styr på hvor mye line du har ute i vannet, derfor kan du ha full kontroll på hvor dypt agnet befinner seg, eller hvor langt bak båten wobbleren befinner seg under trolling.

Legg igjen en kommentar