Test av fiskesnelle: De 7 beste på markedet (2024)

I vår fiskesnelle test for 2023 presenterer vi et nøye utvalgt sortiment av fiskesneller som dekker et bredt spekter av fiskestiler og ferdighetsnivåer. Denne oversikten gir deg en detaljert sammenligning av forskjellige modeller og deres egenskaper, slik at du kan finne den perfekte snellen for ditt neste fiskeeventyr.

Vi har inkludert sneller fra både kjente og nye produsenter, og fokusert på viktige faktorer som ytelse, holdbarhet, brukervennlighet og pris. Enten du er en erfaren sportsfisker eller en nybegynner, vil du finne en fiskesnelle som passer dine behov og preferanser.

Vi håper at vår fiskesnelletest for 2024 vil gi deg nyttig informasjon og innsikt for å hjelpe deg med å velge riktig snelle for ditt neste eventyr. La deg inspirere av de ulike modellene og egenskapene, og forbered deg på å nyte uforglemmelige øyeblikk på vannet.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenkte på når du skal kjøpe fiskesnelle.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Fiskesnelle test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Shimano Vanford 4000
Shimano Vanford 4000 er den ultimate fiskesnellen i premiumklassen for den kresne fiskeentusiasten. Snellen har en Ci4 kropp og rotor, MGL rotor og micromodule 2 gear, Hagane gear og X-SHIP, X-protect, long stroke spool og Aero Wrap. Den gir presisjon og kontroll på agnet, og er pålitelig og lett å bruke.
SJEKK PRISEN →
Savage Gear SG6 1000 FD
Savage Gear SG6 3000 FD er en fantastisk fiskesnelle i budsjettklassen, med en karbonforsterket kompositt kropp og rotor som gir økt styrke og stivhet samtidig som den har en lav vekt. Den har en Braid-Ready spole, Dura Grease for jevn og langvarig drift, aluminiumsspole, innskrudd diecast håndtak og T-formet lineklemme.
SJEKK PRISEN →
Shimano Vanford 2500 F
Shimano Vanford 2500 F er den ultimate snellen for teknisk småfiske, som gir finesse og følsomhet når du fisker etter mindre arter. Snellen har en lavere vekt, MGL rotor, micromodule 2 gear og Silentdrive for ultra-smooth og stille bruk. Den passer for både ferskvanns- og saltvannsfiske og gir mye verdi for pengene.
SJEKK PRISEN →
DAIWA Accudepth Plus 47 LCB
Sterk og lett kompositt fiskesnelle med presisjonsmaskinerte messing-gir, perfekt for trolling-entusisaster uansett om du fisker i salt- eller ferskvann. Linetelleren gir deg full oversikt over hvor mye line som befinner seg i vannet og hvor langt bak båten wobbleren ligger. Dette gjør at du enkelt kan følge med på fiskedyp og se hvordan lina beveger seg i vannet.
SJEKK PRISEN →
Abu Garcia Ambassadeur 6500 C3
Ambassadeur C3 fra Abu er en klassisker selv blant klassikerne. Den slitesterke, robuste og stilrene designet sørger for en fiskesnelle som leverer høy ytelse i år etter år. Her får du Power handle versjonen som er like langtkastende, stilig og anvendbar som klassikeren bare med et videreutviklet og praktisk håndtak.
SJEKK PRISEN →
Penn Spinfisher VI 4500
Penn Spinfisher VI 4500 er en solid og rimelig fiskesnelle som gir enestående ytelse og pålitelighet. Snellen har IPX5 forsegling, HT-100 bremseskiver, full metallkropp og sideplate for nøyaktig justering selv under tung belastning. Den passer for både fersk- og saltvannsfiske, og vil garantert bli din trofaste følgesvenn på alle fisketurer.
SJEKK PRISEN →

1. Shimano Vanford 4000 – Best i Test 

Shimano Vanford 4000

SJEKK PRISEN →

Er du på utkikk etter den beste fiskesnellen ? En snelle som gir deg den ultimate ytelsen, kontrollen og påliteligheten når du er ute og fisker? Da bør du ta en titt på Shimano Vanford 4000.

Denne fantastiske snellen er utstyrt med et Ci4 kropp og rotor, noe som gir en lavere vekt og dermed en lettere og mer effektiv fiskeopplevelse. MGL rotor og micromodule 2 gear gir ultra sensitiv, lettvekts rotasjon for god kontroll på agnet. Micromodule 2 gear og Silentdrive gir ultra-smooth og stille bruk, selv under belastning. Hagane gear og X-SHIP gir effektiv og kraftig utførelse, og X-protect gir høy beskyttelse mot vann.

Shimano Vanford 4000 har også en long stroke spool som gir ekstra kastelengde og Aero Wrap for bra lineopplegg, selv når man bruker multifilament line. Denne snellen passer både til ferskvanns- og saltvannsfiske, og gir deg den ytelsen du trenger uansett hvor du fisker.

Alt i alt gir Shimano Vanford 4000 den ultimate fiskeopplevelsen for den kresne fiskeentusiasten. Snellen gir en utrolig presisjon og kontroll på agnet ditt, samtidig som den er utrolig pålitelig og lett å bruke. Med en premiumpris får du virkelig det beste av det beste, og denne snellen vil garantert bli din trofaste følgesvenn i mange år fremover.

Så hvis du vil ta fiskeopplevelsen din til et helt nytt nivå og virkelig finpusse teknikken din, så er Shimano Vanford 4000 definitivt snellen for deg.

Spesifikasjoner

 • Long stroke spool for ekstra kastelengde
 • Hoveddrevet har en utveksling på 6,1:1
 • Snellevekt på 190g
 • Maksimal bremsestyrke på 11kg

Oppsummert

 • Fiskesnellen for entusiasten
 • Gir muligheter for teknisk fiske
 • Premium priset

Les mer →

2. Savage Gear SG6 3000 FD – Best budsjettvalg

Savage Gear SG6 1000 FD

SJEKK PRISEN →

Savage Gear SG6 3000 FD er en fantastisk fiskesnelle som passer perfekt for deg som ønsker kvalitet og funksjonalitet i budsjettklassen. Denne fiskesnellen er laget med en karbonforsterket kompositt (CRC) kropp og rotor, som er designet for økt stivhet og styrke, men samtidig har en lavere vekt enn standard grafittmateriale. Dette gjør den til en meget solid snelle som tåler alle typer utfordringer.

Men det er ikke bare styrken som gjør Savage Gear SG6 3000 FD til en fantastisk fiskesnelle. Den er også fullpakket med andre smarte detaljer som gjør den enkel og effektiv å bruke. Den har for eksempel en Braid-Ready spole som eliminerer behovet for monobacking, noe som gir en mer effektivt lineopplegg. Snellen har også vår proprietære Dura Grease for jevn og langvarig drift, en aluminiumsspole, innskrudd diecast håndtak og T-formet lineklemme for enklere betjening.

Savage Gear SG6 3000 FD er designet for lette fisketeknikker som jigging og lettere spinnfiske, og har et høyt utvekslingsforhold som gjør det enklere å få inn kroken når fisken har bitt. Snellen er meget godt balansert når det kommer til pris mot kvalitet og muligheter, og er et utmerket valg for deg som ønsker en pålitelig og funksjonell fiskesnelle i budsjettklassen.

Spesifikasjoner

 • Karbonforsterket kompositt (CRC) kropp og rotor for økt stivhet og styrke
 • Braid-Ready spole eliminerer behovet for monobacking
 • Dura Grease for jevn og langvarig drift
 • T-formet lineklemme for enklere betjening

Oppsummert

 • Proff fiskesnelle til en god pris
 • Godt valg for nybegynneren
 • Enkel i bruk

Les mer →

3. Shimano Vanford 2500 F – For teknisk småfiske

Shimano Vanford 2500 F

SJEKK PRISEN →

Shimano Vanford 2500 F er en helt rå fiskesnelle for teknisk småfiske. Dette er den mindre versjonen av Shimano Vanford 4000 som gir mer finesse og følsomhet når det kommer til mindre fiskearter. Den er også noe billigere enn Vanford 4000.

Denne fiskesnellen har en Ci4 kropp og rotor som gir en lavere vekt, noe som gjør den enkel å håndtere over lengre perioder. MGL rotor og micromodule 2 gear gir ultra sensitiv, lettvekts rotasjon for god kontroll på agnet. Micromodule 2 gear og Silentdrive gir Ultra Smooth og stille bruk, selv under belastning. Dette gjør det enkelt å høre fisken bitt, og gir deg en bedre følelse for hva som skjer under vannet.

Hagane gear og X-SHIP gir effektiv og kraftig utførelse, og snellen har en X-protect for høy beskyttelese mot vann. Dette betyr at du kan bruke denne snellen i både fersk og saltvann, uten å måtte bekymre deg for korrosjon eller skader på utstyret ditt.

Denne snellen har også en Long stroke spool som gir ekstra kastelengde, og Aero Wrap for bra lineopplegg, selv når man bruker multifilament line. Dette gjør det enklere å kaste lenger og mer presist, samtidig som man har full kontroll på fiskesnellen og agnet.

Spesifikasjoner

 • Ci4 kropp og rotor for lavere vekt
 • MGL rotor og micromodule 2 gear for sensitiv rotasjon
 • X-protect for høy beskyttelse mot vann
 • Long stroke spool og Aero Wrap for bra lineopplegg og ekstra kastelengde

Oppsummert

 • Perfekt for småfiske
 • Svært sensitiv
 • Både for fersk og saltvann

Les mer →

4. DAIWA Accudepth Plus 47 LCB – Mye for pengene

DAIWA Accudepth plus 47

SJEKK PRISEN →

Accudepeth Plus 47 LCB er en kompositt fiskesnelle fra Daiwa som er både sterk og lett. Fiskesnellen er utstyrt med presisjonsmaskinerte messing-gir og er utviklet for trolling-entusiaster uansett om du foretrekker å fiske i fersk- eller saltvann. Den justerbare sveisen gjør at du kna tilpasse snellen til både høyre og venstrevrider.

For å gi full kontroll har denne fiskesnellen en integrert lineteller som gir god oversikt. Den vil hele tiden fortelle deg hvor mye line som befinner seg i vannet, samt hvor langt bak båten wobbleren ligger. Dermed kan du følge med på hvilken dybde fisken ligger på, samt hvordan agnet beveger seg i forhold til båt og ekkolodd.

Uansett hvordan vann du foretrekker å drive trolling i vil denne fiskesnellen fra Daiwa være et utmerket alternativ. Den kommer med en lett og robust kompositt-kropp, samt presisjonsmaskinerte messing-gir. Den integrerte linetelleren gir full kontroll på hvor mye line som er trukket ut og hvor langt bak wobbleren befinner seg i vannet. Resultatet er derfor en fiskesnelle som fungerer utmerket til trolling uansett farvann.

Oppsummert

 • Lineteller
 • Snelle i kompositt
 • Presisjonsmaskinerte messing-gir

Les mer →

5. Abu Garcia Ambassadeur 6500 C3 – Kraftig design

Abu Garcia Ambassadeur 6500C3

SJEKK PRISEN →

Når du kan skilte med å være en klassiker selv blant klassiskerne har du levert godt. Det er nettopp dette Ambassadeur C3 fra Abu Garcia kan skilte med. Den klassiske fiskesnellen fra den legendariske fabrikken i Svängsta, Sverige kommer i et klassisk design som er både driftsikkert og slitesterkt. Nå har Abu Garcia utviklet klassikeren ytterligere og lansert Power Handle versjonen av sin bestselgende fiskesnelle test.

For å sikre at fiskesnellen er like langtkastende og anvdelige som tidligere har Abu Garcia tatt utgangspunkt i klassikeren og gjort så få endringer som nødvendig. Resultatet er en langtkastende fiskesnelle test som fungerer like godt i saltvann som i ferskvann. Snellen benytter seg av magnetisk bremesystem, Carbon Matrix ™ drasystem og Bearing i rustfritt stål. For å sikre lang levetid benytter den seg av 2 HPCR ® Bearings og en åpen topp ramme for enkel tilgang til lina.

Uansett hvordan fiske du skal begi deg ut på vil du sjeldent trå feil med en Abu Garcia Ambassadeur 6500 C3. Denne klassiske fiskesnellen har år etter år bevist sin høye funksjonalitet og blitt en foretrukket klassisker for en rekke fiskere. Det robuste designet gjør at den passer utmerket til allsidig fiske og du kan like godt begi deg ut på storfiske som en rolig fisketur på det lokale vannet en søndag formiddag.

Oppsummert

 • Carbon Matrix ™ drasystem
 • 2 HPCR ® Bearings
 • Åpen ramme for enkel tilgang

Les mer →

6. Penn Spinfisher VI 4500 – Mye for pengene

Penn Spinfisher VI 4500

SJEKK PRISEN →

Penn Spinfisher VI 4500 har IPX5 forsegling, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at saltvann kommer inn i girboksen eller bremsesystemet. HT-100 bremseskiver er plassert i en helt forseglet spole for å gi den nødvendige stoppekraften for store saltvannsfisk. En full metallkropp og sideplate holder CNC girsystemet nøyaktig justert selv under tung belastning.

Penn Spinfisher VI 4500 er tilgjengelig i flere modeller, inkludert standard, Live Liner, Long Cast og Bail-less. Denne snellen er passende for både ferskvanns- og saltvannsfiske og gir deg den ytelsen du trenger uansett hvor du fisker.

Så hvis du vil ha en fiskesnelle som gir mye for pengene og som vil gi deg enestående ytelse og pålitelighet under alle forhold, så er Penn Spinfisher VI 4500 definitivt snellen for deg. Den vil garantert bli din trofaste følgesvenn på alle dine fisketurer, og du vil ikke angre på at du valgte denne fantastiske snellen.

Spesifikasjoner

 • IPX5 forsegling for beskyttelse mot saltvann
 • HT-100 bremseskiver for stor stoppekraft
 • Full metallkropp og sideplate for nøyaktig justering under tung belastning
 • Finnes i standard, Live Liner, Long Cast og Bail-less modeller

Oppsummert

 • God fiskesnelle til god pris
 • For både salt og ferskvann
 • Enkel i bruk

Les mer →


Innkjøp av fiskesnelle – hva bør jeg tenke på?

Type snelle: Det finnes ulike typer fiskesneller, inkludert haspelsneller, baitcasting-sneller og fluesneller. Haspelsneller er populære blant nybegynnere og allround-fiskere på grunn av sin brukervennlighet, mens baitcasting-sneller er mer egnet for erfarne fiskere som ønsker presisjon og kraft. Fluesneller brukes spesifikt for fluefiske.

Størrelse og vekt: Størrelsen og vekten på snellen er viktig, spesielt hvis du planlegger å fiske i lengre perioder. En lettere og mindre snelle er generelt mer komfortabel å bruke, men du må også vurdere om den kan håndtere vekten av fisken du ønsker å fange.

Kapasitet og snøretykkelse: Sjekk snellekapasiteten og pass på at den kan romme tilstrekkelig mengde og tykkelse av fiskesnøret du ønsker å bruke. Dette er viktig for å unngå at snellen blir overbelastet og for å sikre effektiv kasting og innsveiving.

Bremsesystem: Bremsesystemet hjelper deg med å kontrollere fisken når den er på kroken og forhindrer at snøret brekker. Det finnes flere bremsesystemer, inkludert stjernedrag, magnetiske og sentrifugale bremser. Velg et system som passer dine ferdighetsnivåer og fiskestil.

Kulelager og girkvalitet: Antallet kulelager og girkvaliteten påvirker snellens ytelse, jevnhet og holdbarhet. Generelt gir høyere antall kulelager og bedre girkvalitet en jevnere og mer pålitelig innsveiving.

Materialer og konstruksjon: Velg en snelle laget av slitesterke materialer som aluminium, grafitt eller rustfritt stål, avhengig av dine preferanser og budsjett. Holdbarhet og motstand mot korrosjon er viktig for å sikre at snellen varer lenge.

fiskesnelle test

Legg igjen en kommentar