Fiskestang test: 6 Beste fiskestengene i 2024

Fiskestang test

Som lidenskapelige fiskere vet vi hvor viktig det er å ha riktig utstyr for å få en vellykket og minneverdig fiskeopplevelse. Det er derfor vi har satt sammen en grundig gjennomgang av de beste fiskestengene på markedet, slik at du kan finne den perfekte partneren for dine fiskeeventyr.

I vår fiskestang test vil vi sammenligne de mest populære fiskestengene fra ledende merker, vurdere deres ytelse, holdbarhet og brukervennlighet. Vi vil også gi deg detaljerte kjøpsguider som hjelper deg med å velge riktig fiskestang basert på dine behov, ferdighetsnivå og budsjettkrav. Vi har tatt hensyn til nybegynnere, erfarne sportsfiskere og alle derimellom, for å gi deg den mest pålitelige og nyttige informasjonen.

Så dykk inn, utforsk våre fiskestang tester og oppdag det beste utstyret som vil forvandle din fisketur fra gjennomsnittlig til enestående. Lykke til og skitt fiske!

Nederst har vi lagt ved noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe fiskestang.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Fiskestang test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dam Shadow Tele Mini Spin
Dam Shadow Tele Mini Spin 6'/3"/1.90M MF 5-15G 7SEC er den beste fiskestangen på markedet i dag på grunn av dens korte transportlengde, høye kvalitet og ergonomiske grep. Med spenstig TC 24 karbon og slanke SIC stangringer, passer denne prisgunstige fiskestangen til de fleste fiskestiler og budsjetter.
SJEKK PRISEN →
iFish Sensirod Combo
iFish Sensirod Combo er en revolusjonerende fiskestang perfekt for isfiske etter edelfisk. Stangen er følsom og har medium handling med en følsom topp som registrerer selv den minste bevegelse. Den har også en større spoldiameter og girforhold som gir deg muligheten til å kaste lengre og med større presisjon.
SJEKK PRISEN →
Daiwa LAGUNA SPIN
Daiwa LAGUNA SPIN er et utmerket og prisgunstig alternativ for fiskeentusiaster. Den allsidige og ergonomiske fiskestangen passer for ulike skandinaviske fiskestiler og leveres med lette grafittklinger og fleksible snellefester. Serien tilbyr ni spinnstenger og er ideell for både nybegynnere og erfarne fiskere.
SJEKK PRISEN →
PENN Overseas XT Boat
PENN Overseas XT Boat er en kraftig og følsom havfiskestang som er perfekt for fanatiske båtfiskere. Stangen er tilgjengelig i tre forskjellige vektklasser og har et multi seksjon design som gjør den enkel å transportere. Den er også utstyrt med Fuji-ringer, et høykvalitets snellefeste og EVA-håndtak for et godt grep.
SJEKK PRISEN →
iFish Royal Viking Sensirod Combo
iFish Royal Viking Sensirod Combo er en sensitiv fiskestang som passer til forskjellige fiskestiler og kan brukes året rundt. Med sin revolusjonerende jiggingstangserie og solid grafittkonstruksjon, gir dette fiskesettet en pålitelig og allsidig følgesvenn på enhver fisketur.
SJEKK PRISEN →
iFish X-Wand 6'
iFish X-Wand er et ideelt fiskestangsett for barn og ungdom, designet for enkel bruk og trygge fiskeopplevelser. Settet inkluderer en 180 cm lang glasfiberstang og en kullagret haspelsnelle, egnet for beter opptil 20g. Med iFish X-Wand får yngre fiskere en solid plattform for å lære og nyte fiske.
SJEKK PRISEN →

1. Dam Shadow Tele Mini Spin – Best i test 

DAM SHADOW TELE MINI SPIN

SJEKK PRISEN →

For de som liker å fiske er det helt essensielt å ha riktig utstyr som både passer til fiskestil og budsjett. Derfor er det alltid spennende å finne en fiskestang som kan møte alle disse kravene og mer som var grunnen til at vi bestemte oss for å lage en fiskestang test. En av de beste fiskestengene på markedet i dag er Dam Shadow Tele Mini Spin 6’/3″.

Det som gjør denne fiskestangen unik er dens korte transportlengde. Med sin transportlengde på bare 55 cm, kan du enkelt ta den med deg overalt. Enten du skal på en tur til fjells eller bare skal på en dagstur til en nærliggende innsjø, kan du ta med deg denne stangen uten å tenke på plassproblemer. Bare åpne topplokket på sekken og dra frem fiskestangen for noen få kast eller en hel dag med fiske.

En annen fordel med Dam Shadow Tele Mini Spin er dens høye kvalitet. Stangklingen er produsert med spenstig TC 24 karbon som gir den styrke og holdbarhet. Den slanke SIC stangringene gir deg en glatt og langt kast som er perfekt for fiske i elver, sjøer og innsjøer. Dette gjør at du kan fiske med en større variasjon av agn og kroker uten å bekymre deg for om stangen vil tåle det.

Det ergonomisk formede korkhåndtaket gir også et godt grep som gjør at du kan holde stangen i timevis uten å bli sliten. Korken gir også en naturlig følelse som er perfekt for å fiske med lange perioder.

Men hva med prisen? Vel, Dam Shadow Tele Mini Spin er ikke bare en av de beste fiskestengene på markedet, men også en av de mest prisgunstige. Med en pris på under 1000 kroner, kan du få en fiskestang av høy kvalitet som vil vare lenge.

Alt i alt er Dam Shadow Tele Mini Spin en fantastisk fiskestang som passer til de fleste fiskestiler og budsjetter. Dens korte transportlengde, høye kvalitet og ergonomiske grep gjør det til det ideelle valget for både nybegynnere og erfarne fiskere. Så hvis du leter etter en fiskestang som vil gi deg en god opplevelse og valuta for pengene dine, bør du absolutt vurdere Dam Shadow Tele Mini Spin.

Spesifikasjoner

 • TC 24 Karbon
 • SIC stangringer
 • Håndtak av kork
 • Teleskop

Oppsummert

 • Ekstremt praktisk lengde
 • Svært god kvalitet
 • Veldig mye for pengene

Les mer →

2. iFish Sensirod Combo – Svært sensitiv

iFish Sensirod Combo

SJEKK PRISEN →

For de som er på utkikk etter en fiskestang med følsomhet som vil gi dem en fantastisk fiskeopplevelse bør sjekke ut iFish Sensirod Combo. Av stengene i vår fiskestang test er denne fiskestangen er spesielt perfekt til for eksempel isfiske etter edelfisk.

Sensi Rods er en serie med helt nye og revolusjonerende fiskestenger som fungerer like bra om vinteren som om sommeren. Med sin massive grafittklinge som er malt flatt mot toppen, gir stangen en suveren følelse mens den har styrken til å hekte og bære større fisk.

Den følsomme toppen registrerer selv den minste bevegelse, og dette gjør at du kan være sikker på å ikke gå glipp av noen napp. Stangen er designet med en farget topp, kvalitetsringer, krokholdere, korkhåndtak og en snelle som kan håndtere forskjellige ruller.

iFish Sensirod Combo har medium handling med en følsom topp som gjør at du kan kjenne selv den minste bevegelse i vannet. Med en lengde på 62 cm og medium action-M, er stangen perfekt for isfiske etter edelfisk.

Snellen som følger med iFish Sensirod Combo har en større spoldiameter og girforhold, noe som gir deg muligheten til å kaste lengre og med større presisjon. iFish Sensirod Combo er også designet for å gi deg en ergonomisk og komfortabel opplevelse. Korkhåndtaket gir deg et godt grep, og du kan fiske i timevis uten å bli sliten.

Med røtter i Skandinavia og en lang historie, er iFish en pålitelig merkevare som produserer utstyr som er egnet for fremtidens sportsfiskere.

iFish Sensirod Combo er den perfekte fiskestangen for de som ønsker en følsom opplevelse når de fisker. Enten du er en erfaren fisker eller nybegynner, vil denne stangen gi deg en fantastisk opplevelse som du sent vil glemme. Så hvis du leter etter en fiskestang som vil gi deg valuta for pengene dine, bør du absolutt vurdere iFish Sensirod Combo.

Spesifikasjoner

 • Lengde: 62 cm
 • Medium aksjon
 • Stort grafittblad
 • Produsert av iFish

Oppsummert

 • Solid kvalitet
 • Svært følsom topp
 • Perfekt til isfiske etter edelfisk

Les mer →

3. Daiwa LAGUNA SPIN – Beste budsjettvalg

Daiwa LAGUNA SPIN 9'0

SJEKK PRISEN →

For fiskeentusiaster som ønsker å få mest mulig ut av pengene uten å tømme lommeboken er Daiwa LAGUNA SPIN et utmerket valg, og fiskestang testens klart billigste.. Den forbedrede Laguna-serien gir fantastisk valuta for pengene, og sammen med de nye Laguna-snellene får du et balansert og imponerende fiskesett i hendene dine.

Serien inneholder ni forskjellige spinnstenger som dekker de mest populære skandinaviske fiskestilene, noe som gjør det enkelt å finne den perfekte stangen for dine behov. En av stjernene i serien er LAGUNA SPIN, en klassisk sjøørret- og lett sjøfiskestang. Uansett om du fisker fra land eller båt, gir denne modellen deg mye kvalitet for pengene.

LAGUNA SPIN er utstyrt med lette og balanserte grafittklinger som gir deg en utmerket følelse under kasting og fiske. Det bakovervendte VSS snellefestet gir deg også fleksibiliteten til å bruke ulike sneller, avhengig av dine preferanser.

Håndtakene på LAGUNA SPIN er ergonomisk utformet for optimal komfort. Det nedre håndtaket er laget av kork med et karbondeksel i bunnen, mens det fremre håndtaket er i EVA. Stangringene består av rustfritt stål og aluminiumoksidringer, noe som gir et jevnt og langt kast.

Med en lengde på 9’0″/274cm, en vekt på 183g og en kastevekt på 15-40g, er LAGUNA SPIN en allsidig fiskestang som passer for ulike fiskestiler. Takket være sine fire deler er den også enkel å ta med seg på fisketurer og tar minimalt med plass når den ikke er i bruk.

Samlet sett er Daiwa LAGUNA SPIN en fantastisk fiskestang i budsjettklassen. Med sin høye kvalitet, allsidighet og rimelige pris, er den et ideelt valg for både nybegynnere og erfarne fiskere. Hvis du er på jakt etter en fiskestang som gir deg valuta for pengene dine, bør du definitivt vurdere Daiwa LAGUNA SPIN.

Spesifikasjoner

 • Lengde(ft/cm):9’0”/274cm
 • Vekt (g):183g
 • Kastevekt(g):15-40g
 • Deler:4

Oppsummert

 • Balanserte og lette grafittklinger
 • Veldig mye for pengene
 • Super stang for både land og båt

Les mer →

4. PENN Overseas XT Boat – Beste havfiskestang

PENN Overseas XT Boat

SJEKK PRISEN →

PENN XT Overseas Boat-stengene er de ultimate stengene for enhver fanatisk båtfisker som elsker å dra ut på havet og fiskestang testens klart beste havstang. Disse stengene er tilgjengelige i 7 fot og 3 forskjellige vektklasser, noe som gjør det enkelt å finne en stang som passer perfekt for deg. Med disse stengene kan du enkelt fiske etter storkveite og torsk i Norge, eller dra ut på chartertur i tropene.

Stengene har en multi section design som gjør det enkelt å transportere dem. De er også konstruert med SLS3 Blank-konstruksjon, som gir deg en kraftig og følsom stang. Fuji-ringer og et snellefeste av høy kvalitet gir deg også en utmerket ytelse når du fisker.

PENN Overseas XT Boat er utstyrt med EVA-håndtak som gir deg et godt grep og gjør det enkelt å holde stangen i timevis uten å bli sliten. En beskyttende bæreveske følger også med, slik at du kan oppbevare og transportere stangen din trygt og enkelt.

Med PENN Overseas XT Boat får du en stang som passer perfekt for en rekke forskjellige fisketeknikker. Enten du vil dra ut på en chartertur eller bare vil lagre stangen på baksiden av bilen din vil du finne at denne stangen er perfekt for deg. Med sin utmerkede ytelse og holdbarhet, vil PENN Overseas XT Boat gi deg en fantastisk fiskeopplevelse.

Alt i alt er PENN Overseas XT Boat en helt rå havfiskestang som vil gi deg valuta for pengene dine. Med sin kraftige konstruksjon, følsomme design og allsidighet, er dette den perfekte stangen for enhver fanatisk båtfisker. Så hvis du leter etter en stang som vil gi deg en fantastisk fiskeopplevelse, bør du absolutt vurdere PENN Overseas XT Boat.

Spesifikasjoner

 • SLS3 Blank konstruksjon
 • Fuji-ringer
 • EVA håndtak
 • Bæreveske følger med

Oppsummert

 • Super stang for havfiskere
 • Kraftig konstruksjon
 • Enkel å transportere

Les mer →

5. iFish Royal Viking Sensirod Combo – Bra alternativ

iFish Royal Viking Sensirod Combo

SJEKK PRISEN →

iFish Royal Viking Sensirod Combo et flott alternativ for de som leter etter en sensitiv fiskestang som kan brukes året rundt. Royal Viking Sensi stenger er en serie med revolusjonerende jiggingsett som fungerer like bra om vinteren som om sommeren, og som tilbys i en rekke forskjellige modeller.

Kombinert med Royal Viking FL60-snellen blir dette et solid fiskesett som vil gi deg en suveren følelse når du kroker og kjemper mot fisk. Stangklingen er laget av solid grafitt og er slipt flatt mot spissen, noe som gir en god følelse når du fisker. Stangen er også utstyrt med en følsom spiss som registrerer selv det minste bittet. Sensi stenger finnes i to forskjellige lengder (45 og 63cm) og har fire forskjellige handlinger å velge mellom – UL, L, M og H.

Stangen har en farget spiss, 7 føringer, krokholder, korkhåndtak og et snellesete som kan håndtere forskjellige hjul. Dette gjør iFish Royal Viking Sensirod Combo til et allsidig fiskesett som passer til forskjellige fiskestiler.

Fish Royal Viking Sensirod Combo er en god investering for sensitive fiskere som vil ha en fiskestang som fungerer hele året og et bra alternativ til de andre stengene i denne fiskestang testen. Med sin revolusjonerende jiggingstangserie og solid grafittkonstruksjon, er dette fiskesettet en pålitelig og allsidig følgesvenn på enhver fisketur. Så hvis du leter etter en fiskestang som gir deg en god følelse og registrerer selv det minste nappet, bør du absolutt vurdere iFish Royal Viking Sensirod Combo.

Spesifikasjoner

 • Sensitiv tupp
 • Lengder: 45 og 63 cm
 • Fire handlinger: UL, L, M og H
 • Solid grafittkonstruksjon

Oppsummert

 • Helårs fiskestang
 • Mye for pengene
 • Registrerer selv det minste nappet

Les mer →

6. iFish X-Wand – Beste til barna

Ifish X-Wand

SJEKK PRISEN →

Introduksjonen av barn og ungdom til fiske krever riktig utstyr for en trygg og givende opplevelse. iFish X-Wand er et ideelt fiskestangsett designet spesielt for yngre fiskere, og gir dem alt de trenger for å lykkes på fisketurer. Derfor valgte vi også å inkludere disse type stengene i vår fiskestang test.

Dette settet inkluderer en 6′, 180 cm lang 2-delt glasfiberstang og en kullagret haspelsnelle med påspolt line. Det er perfekt for nybegynnere som vil lære fisketeknikker, og det passer for beter opp til 20g, noe som gir mange fiskemuligheter.

Å gi barn og ungdom kvalitetsutstyr er essensielt for å sikre en trygg og positiv fiskeopplevelse. En tung eller vanskelig stang kan føre til tap av interesse eller potensielle skader. iFish X-Wand tilbyr et pålitelig og brukervennlig sett som oppmuntrer til spennende fiskeeventyr. Fargekoordineringen og det attraktive utseendet gir også ekstra motivasjon for å delta i fiskeaktiviteter.

Samlet settiFish X-Wand en flott fiskestang for barn og ungdom. Den er utviklet for enkel bruk og gir et solid utgangspunkt for å lære seg fiske. Med riktig utstyr vil barn og ungdom få en bedre opplevelse av fisketurene, og det kan bidra til å øke interessen for fiske og natur.

Spesifikasjoner

 • Junior fiskesett
 • For fiske etter abbor, gjedde mm
 • Agn opp til 20g
 • 180 cm lang

Oppsummert

 • Super fiskesteng til barn og ungdom
 • Lett å bruke
 • Mye for pengene

Les mer →


Innkjøp av fiskestang – hva bør jeg tenke på?

Når du skal kjøpe en fiskestang, er det flere viktige faktorer du bør vurdere for å sikre at du får den riktige stangen for dine behov og ferdighetsnivå. Vi håper at du har fått noen ideer etter å ha lest fiskestang testen vår, og her er noen av de viktigste aspektene du bør tenke på:

Fiskeformål og type: Først og fremst må du identifisere hvilken type fiske du planlegger å drive med. Forskjellige fiskestenger er utviklet for ulike fiskef ormer, for eksempel ferskvannsfiske, saltvannsfiske, fluefiske eller isfiske. Velg en stang som er designet spesielt for den typen fiske du ønsker å utføre.

Stanglengde: Lengden på fiskestangen er avgjørende for kastelengde og kontroll. Kortere stenger (1,8 – 2,4 meter) gir bedre kontroll og presisjon, mens lengre stenger (2,7 – 3,6 meter) gir lengre kast og bedre rekkevidde. Velg en lengde basert på hvor du skal fiske og dine personlige preferanser.

Stangvekt: Stangvekten er viktig for komfort og brukervennlighet, spesielt hvis du planlegger å fiske i lengre perioder. Lettvektsstenger er lettere å håndtere og kaste med, men kan være mindre kraftige enn tyngre stenger. Vurdér din egen styrke og utholdenhet når du velger en stangvekt.

Stangmateriale: Fiskestenger kommer i forskjellige materialer, som for eksempel grafitt, glassfiber og kompositt. Grafittstenger er sterke, lette og følsomme, men kan være mer skjøre enn glassfiberstenger, som er tyngre og mer fleksible. Komposittstenger kombinerer egenskapene til begge materialene og gir en god balanse mellom styrke og følsomhet.

Kastevekt: Kastevekten angir den optimale vekten av sluk, spinner eller annen agn som stangen er designet for å kaste med. Pass på å velge en stang med riktig kastevekt for det utstyret og agnet du planlegger å bruke.

Aksjon: Aksjonen refererer til hvor raskt stangen bøyer og returnerer til sin opprinnelige posisjon. Rask aksjon betyr at stangen bøyer seg hovedsakelig i spissen, noe som gir rask respons og kraftige kast. Moderat og langsom aksjon betyr at stangen bøyer seg mer jevnt og gir bedre følsomhet og fleksibilitet. Velg aksjonen som passer best til din fiskestil og teknikk.

Styrke og holdbarhet: Styrken og holdbarheten til en fiskestang er viktig for å håndtere store fisk og tøffe forhold. Vurdér stangens styrke, byggekvalitet og garanti når du sammenligner modeller.

Håndtak og grep: Håndtaket på fiskestangen er viktig for komfort og kontroll. Det finnes forskjellige typer håndtak, for eksempel kork, EVA-skum og gummert grep. Velg et håndtaksmateriale og en form som passer godt i hånden din og gir deg god kontroll over stangen.

Stangringer: Stangringer, også kjent som stangøyer, er viktige for å lede fiskesnøret og sørge for jevn ytelse. Pass på at stangen har nok ringer og at de er av høy kvalitet for å minimere friksjon og slitasje på snøret.

Pris og budsjett: Prisen på en fiskestang kan variere betydelig avhengig av merke, materiale og funksjoner. Sett deg et budsjett før du begynner å lete etter en stang, og sørg for at du sammenligner priser og funksjoner for å finne den beste verdien for pengene.

Tilbehør og kompatibilitet: Tenk på hvilket annet fiskeutstyr du vil bruke sammen med fiskestangen, for eksempel hjul, snøre og agn. Pass på at stangen er kompatibel med ditt eksisterende utstyr, eller at du er forberedt på å investere i nytt utstyr som passer til stangen.

Legg igjen en kommentar