Fiskestang test: 5 Beste fiskestengene i 2023

fiskestang

Når du skal begi deg ut på fisketur er det viktig å ha med seg utstyr som holder. Ingenting er verre enn å få napp, men så svikter utstyret når det virkelig teller. Derfor er det viktig å vite at man har med seg en skikkelig fiskestang test som er både robust og fleksibel. Da kan du med sikkerhet vite at utstyret oppfyller kravene sine, samt at du kan prestere når det blir nødvendig.

Det som skiller en god fiskestang fra en dårlig er ikke bare hvor mye den tåler, men om den er lett å håndtere, hvor fleksibelt materiale er, samt hvor lett den er å transportere med seg. Særlig i et land som Norge der mange velger å fiske til fjells, eller inne i dype skoger er det viktig med en stang som enkelt kan pakkes sammen og festes på ryggsekken.

For å finne frem til de beste fiskestengene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på verifiserte tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere. Med dette som grunnlag har vi gjennomført en helhetlig vurdering og kommet frem til de fem beste fiskestengene tilgjengelig i dag.

Den fiskestangen som gjorde det absolutt best i vår test var Shimano Beastmaster FX 240L Spinning. Stangen er kjent for rå styrke og har i en årrekke vært en nordisk bestselger. Den er produsert i XT60 karbon og nano som gir en slitesterk og fleksibel stang med styrken til å takle de fleste fiskearter.

VÅRE favoritter

 • SKS+KDPS snellefeste
 • TORAY Karbon
 • Tredelt for enkel transport
SJEKK PRISEN →
 • Todelt
 • Shimano Custom
 • Fuji Fazlite Tangle Free K-Type
SJEKK PRISEN →
 • Carbon handlebar
 • Low weight
 • Anti Twist ringer
SJEKK PRISEN →

Fiskestang test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Shimano Beastmaster FX 240L Spinning
Beastmaster fra Shimano er en robust fiskestang kjent for sin rå styrke. Stangen har vært en bestselger i mange år og er kjent som stangen som tåler røff bruk. Den er todelt for enkel transport og har stangringer av typen Fuji Fazlite K-type. Dette sikrer en slitesterk stang som tar godt vare på linen.
SJEKK PRISEN →
Westin W3 Spin 8’6” L 3-15g
Westin W3 Spin er en tredelt fiskestang som passer utmerket for deg som fisker med småsluk og spinner. Stangen gir høy presisjon og er produsert i TORAY High Performance karbon, forsterket med kevlar. Det kompakte designet gjør den enkel å bære med seg og EVA håndtaket gir god passform i håndflaten.
SJEKK PRISEN →
Berkley E-Motion FH 802S L 3-15g Spin
Berkley E-motion stengene er kjent for eksplosiv kraft og er en utmerket todelt karbonstang. Bygget på en 24-tommer karbonklinge kombinert med anti twist stangringer er dette en utmerket stang for lange kast med høy presisjon. Korkhåndtaket sikrer økt komfort og utmerket passform i håndflaten.
SJEKK PRISEN →
Shimano SPEEDMASTER DX Spinning 240L 3-14G
Speedmaster DX fra Shimano er en karbonstang for deg som virkelig kaster langt. Stangen har markant retningsbestemt rygg og økt presisjon takket være det følsomme HPC100 karbonmaterialet stangen er bygget på. Power Cork og Fuji Alconite enbente ringer gjør at denne stangen er utmerket for norske forhold.
SJEKK PRISEN →
Okuma Rodster Spin UFR 5’6” 10-30g
Okuma Rodster Spin UFR er en allsidig stang som tåler røff behandling. Dette er utmerket for junior fiskere som ønsker utstyr som holder tritt med de beste. Stangen er produsert i en karbonblanding som er sterkere og 15% lettere enn klassiske UFR spinnstenger. Dette gjør at den er enkel å håndtere, samtidig som den gir rom for å utvikle ferdighetene på en god måte.
SJEKK PRISEN →

1. Shimano Beastmaster FX 240L Spinning – Best i test

Shimano Beastmaster FX 240L Spinning

SJEKK PRISEN →

Beastmaster fra Shimano har vært en bestselger i alle år og det er ikke uten grunn. Stangen er produsert i XT60 karbon og utstyrt med stangringer av typen Fuji Fazlite K-type. Dette gjør at stangen tåler like godt både monofilament sene og multifilament line. Beskyttet med keramikk forhindrer den at senen blir varm dersom fiske suser avgårde, og bevarer dermed utstyret bedre.

Håndtaket er produsert i kork som gir et godt grep og behagelig tekstur og den er utstyrt med et Shimano Custom snellefeste, som gjør at den fungerer med de aller fleste typer snelle. En transportlengde på kun 123 cm gjør at den er enkel å bære med seg, eller du kan velge å feste den på ryggsekken for å frigjøre hendene underveis.

Beastmaster inngår i Master konseptet til Shimano der man finner en rekke stenger skreddersydd til forskjellige fisketeknikker og prissegmenter. Dette gjør at alle vil finne en Master som passer sin stil, og kanskje enda viktigere sitt budsjett. Beastmaster er den mest allsidige i serien og har nettopp derfor blitt en bestselger for sine egenskaper og finesse.

Ønsker du deg en slitesterk fiskestang som er teknisk avansert vil Beastmaster fra Shimano være et utmerket alternativ. Her får du en fiskestang med høy fleksibilitet, slitesterk XT60 karbon og et universalfeste som gjør at den fungerer til de aller fleste typer snelle. Dette gjør at den todelte stangen passer utmerket uansett om du er nybegynner eller har lang erfaring som fisker i norske farvann.

Oppsummert

 • Todelt
 • Shimano Custom
 • Fuji Fazlite Tangle Free K-Type

Les mer →

2. Westin W3 Spin 8’6” L 3-15g – Beste aksjonsstang

Westin W3 Spin 8'6" L 3-15g

SJEKK PRISEN →

Westin W3 er en serie med stenger som består av både korte lette stenger, og lengre tyngre aksjonsstenger. Til felles har de at alle er produsert i det slitesterke TORAY High Performance Carbon og er utstyrt med et EVA Cork håndtak. Dette gir en stang som er svært lett for langdistansekasting, men som samtidig sitter godt i hånden og er enkel å svinge med.

Stangen er utstyrt med et SKS+KDPS Screw Down feste som gjør at den fungerer med de aller fleste standard fiskesneller. For å øke styrken på stangen er den forsterket med Kevlar karbon som er et lett, men standhaftig materiale. W3 er utrolig lett å transportere da den kan deles i tre og dermed har en transportlengde på kun 91 cm. Dette gjør den utmerket til å feste på ryggsekken eller bære med seg på turer i skogen.

Fordelen med W3-serien er at den kommer i flere lengder, slik at du kan tilpasse lengden etter hva du foretrekker å fiske med. De korte stengene er utmerket for småsluk og spinner som krever høy presisjon, mens de lengre stengene fungerer perfekt for deg som driver med langdistansekasting og tyngre sluk.

Er du på jakt etter en fiskestang som er enkel å transportere, men samtidig gir høy presisjon og styrke, er W3-serien til Westin et utmerket utgangspunkt. Her får du fiskestenger som fungerer like godt uansett om du foretrekker små sluk og spinnere, eller tyngre sluk for langdistansekasting. Alle W3 stengene er tredelt som gjør at de har en kort transportlengde og dermed enkelt kan tas med på tur.

Oppsummert

 • SKS+KDPS snellefeste
 • TORAY Karbon
 • Tredelt for enkel transport

Les mer →

3. Berkley E-Motion FH 802S L 3-15g Spin – Mest for pengene

Berkley E-Motion FH 802S L 3-15g

SJEKK PRISEN →

Berkley E-Motion stengene er kjent for eksplosiv kraft og fungerer utmerket til alt fra innlandsfiske til sjø og laksefiske. Dette har gjort stengene svært populære da du får utrolig mye kvalitet for pengene. Faktum at Berkley E-Motion har et spekter av stenger for stort sett alle typer fiske, noe som gjør at alle vil finne en stang som passer utmerket til sin neste fisketur.

Fiskestangen er basert på en 24-tommer karbonklinge kombinert med anti twist stangringer. Dette gjør at det ikke blir krøll og varmgang i snøret og dermed sikrer lengre levetid på fiskesnøret ditt. Stangen har også et helt korkhåndtak som sørger for at stangen sitter godt i håndflaten og er behagelig å arbeide med.

Den benytter et klassisk screw down snellefeste som gjør det mulig å benytte de aller fleste typer snelle til stangen. Den lette vekten kombinert med godt grep gjør at stangen er utmerket for deg som kaster langt, men fortsatt ønsker høy presisjon når anledningen for småsluk og spinner byr seg. Ettersom stangen er todelt fungerer den like godt til innlandsfiske som den gjør ute på sjøen, det er bare å dele den på midten og feste den på ryggsekken før du begir deg ut på tur. 

Leter du etter en stang av høy kvalitet, men ikke ønsker å investere en formue i kostbare karbonstenger, vil E-Motion serien være et utmerket utgangspunkt. Her får du stenger av høy kvalitet og allsidige bruksområder, perfekt for alt fra innlandsfiske med småsluk til mer krevende sjø- og laksefiske. 

Oppsummert

 • Karbonstang
 • Lav vekt
 • Anti Twist ringer

Les mer →

4. Shimano SPEEDMASTER DX Spinning 240L 3-14G – Premium

Shimano SPEEDMASTER DX SPINNING 240L

SJEKK PRISEN →

Speedmaster DX fra Shimano er en utmerket stang for deg som virkelig har kraft i kastene dine. Stangen har markant retningsbestemt rygg og er bygget på det følsomme stangemnet HPC100 karbon + NANO. Dette gir ekstra presisjon og én enorm kraft i kastene. Dette gjør at stangen er utmerket for norske forhold.

For å skape de perfekte kastene er stangen utstyrt med Fuji Alconite enbente ringer. Disse forhindrer at linen henger seg fast under kastet, samt minimerer vekten av stangen. Med en kastevekt på 3-14 gram og en vekt på kun 132 gram er dette en stang som virkelig legger til rette for det perfekte kastet. HPC100 materialet er i tillegg svært slitesterkt og byr på lang holdbarhet.

Speedmaster DX benytter seg av et Power Cork håndtak som gir utrolig godt grep på stangen. Dette er viktig for at du skal få korrekt momentum og utøve perfeksjon i kastene dine. Den benytter også Shimano Custom snellefeste som gjør at den passer med de aller fleste sneller. Dermed kan du fortsette å benytte din favorittsnelle sammen med denne superlette fiskestangen.

Uansett om du akkurat har begynt din ferd mot det perfekte kastet, eller ønsker det råeste innen aksjonsstang er Speedmaster DX fra Shimano et utmerket valg. Her får du en stang som kombinerer avansert teknologi og høy kvalitet på materialer for å skape den perfekte balanse. For å sikre enkel transport er stangen todelt, og det medfølger et stangtrekk inkludert som beskytter stangen ytterligere.

Oppsummert

 • HPC100 NANO Karbon
 • Shimano Custom snellefeste
 • Stangtrekk inkludert

Les mer →

5. Okuma Rodster Spin UFR 5’6” 10-30g – Best for junior

 

Okuma Rooster Spin UFR 5'6" 10-30g

SJEKK PRISEN →

Skal du ha med junior fiskere på turen er det viktig at de har skikkelig utstyr. Dette vil gjøre at entusiasmen for fisking fortsetter i en positiv retning, samtidig som de har de korrekte forholdene til å utfolde seg og bedre sine ferdigheter. Okuma Rooster Spin er en karbonstang som er sterkere og 15% lettere enn klassiske UFR spinnstenger.

Stangen har et fullt EVA Cork håndtak som sikrer godt grep og en behagelig håndtering av stangen. I tillegg har den Screw Down universalfeste som gjør at alle typer snelle kan brukes til stangen. Anti twist ringene sørger for at stangen er allsidig og enkel å bruke uansett om junior har lang erfaring, eller nettopp har begynt å fiske.

Ønsker du en skikkelig stang slik at junior kan bli med på fisketur vil Okuma Rodster være en utmerket stang. Den er produsert i slitesterk karbon og har all funksjonaliteten du finner i en voksenstang. Dette gjør at barnet kan utfolde ferdighetene sine og virkelig bli god til å fiske.

Oppsummert

 • ABS gimbal
 • Sterkt karbon materiale
 • EVA Corp Powerhandle

Les mer →


Spørsmål og svar

Hvorfor bør fiskestenger ha håndtak av kork?

Dette sikrer godt grep samtidig som det er et svært lettvektig materiale. Dermed forhindrer man unødvendig vekt på stengene sammenlignet med andre materialer.

Hvordan velger jeg riktig lengde på stangen?

Dersom du fisker med småsluk og spinner bør du ha en kortere stang, driver du primært med langkasting derimot, ønsker du en lengre stang med mer kraft i.

Hva er forskjellen på Anti twist og Alconite enbente ringer?

Anti Twist er et materiale som sørger for at det ikke oppstår floker på linen din. Alconite enbente ringer derimot er et mer avansert materiale som eliminerer friksjon mellom linen og ringene for økt hastighet og kraft.

Legg igjen en kommentar