Test av fjellduk: Disse 6 vil holde deg varm og kamuflert

 

Fjellet kaller! Men før du svarer på dens mektige kall er det viktig å forberede seg på naturens lunefulle humør. Og hva kan være bedre for dette enn en pålitelig fjellduk? Enten du søker ly mot en overraskende regnskur, beskyttelse mot vindens bitende kulde, eller bare en pause fra solens sterke stråler, er fjellduken en uunnværlig del av enhver fjellvandrerens utstyr.

Men med så mange alternativer der ute, hvordan kan man vite hvilken som er den beste for sitt unike behov? Vi har gått gjennom et bredt utvalg av fjellduker tilgjengelig på markedet og har identifisert de fremste innenfor hvert segment, slik at du kan finne den perfekte følgesvennen for dine fjelleventyr.

Lette dagsturer, utfordrende ekspedisjoner, eller avslappende campingopplevelser – uansett hva din lidenskap er, finnes det en fjellduk skreddersydd for akkurat det formålet. Design, materialvalg, og funksjonalitet varierer fra produkt til produkt, og det som passer perfekt for den ene eventyreren er kanskje ikke det beste valget for det neste. I vår test finner du seks fantastiske valg du med trygghet kan investere i.

Fjellduk test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Jerven Fjellduken Hunter
Jerven Fjellduken Hunter fremstår som markedets beste fjellduk takket være sin overlegne kamuflasje, komfort, robuste kvalitet og utmerket verdi for pengene. Den kombinerer holdbarhet med praktiske funksjoner for den optimale naturopplevelsen.
SJEKK PRISEN →
Jerven Fjellduken King Size
Jerven Fjellduken King Size er ideell for dem som ønsker romslighet. Med plass til to gir den mulighet for å strekke seg ut, samtidig som den kan vrenges om til en varm dyne. Den kombinerer fleksibilitet, kvalitet og sosial funksjonalitet i et produkt.
SJEKK PRISEN →
Helsport Fjellduk X-Trem kamuflasje
Helsport Fjellduk X-Trem er en multifunksjonell løsning perfekt for naturentusiaster, og da spesielt jegere. Den tilbyr effektiv kamuflasje, komfort, og beskyttelse i ulike situasjoner. Med avtakbare deler, kvalitetsisolasjon og vannbeskyttelse, gir den smarte løsninger til en god pris.
SJEKK PRISEN →
Jerven Fjellduken Extreme Forest
Jerven Fjellduken Extreme er optimal for naturelskere som konfronterer værforhold året rundt, spesielt i strenge minusgrader. Med en høyere pris reflekteres kvaliteten og funksjonaliteten som denne fjellduken gir.
SJEKK PRISEN →
Helsport Fjellduk Pro kamuflasje
Helsport Fjellduk Pro Kamuflasje kombinerer kvalitet og budsjettvennlighet. Denne lette fjellduken tilbyr robust beskyttelse med en vannsøyle på 5000mm og flere bruksmuligheter. Avtagbar hette og ermer gir fleksibilitet, mens dens designvarianter sikrer stil og funksjonalitet.
SJEKK PRISEN →
Jerven Fjellduken Original
Fjellduken Original, lansert i 1982, kombinerer letthet og robusthet, ideell for jegere og turgåere. Med tett ytterstoff, gir den beskyttelse i tøffe forhold. Ekstrautstyr som armings og rescueflagg øker funksjonaliteten. Den gir autentisk pålitelighet og hele ti års garanti.
SJEKK PRISEN →

1. Jerven Fjellduken Hunter – Best i test

Jerven Fjellduken Hunter Fjell

SJEKK PRISEN →

Det finnes mange fjellduker på markedet, men Jerven Fjellduken Hunter skiller seg ut som en klar favoritt og vår klare testvinner. Her er hvorfor:

Kamuflasje og Diskresjon: Med Jerven Fjellduken Hunter går du i ett med terrenget. Duken gir deg en usynlig tilstedeværelse, og du mister formen av et menneske. Dette er spesielt viktig for jegere og naturfotografer, som ikke ønsker å vekke oppmerksomhet. I tillegg beholder den kroppslukten din inne i duken, noe som betyr at du forblir diskret, og lukten spres ikke så lett i terrenget.

Komfort og praktisk anvendelse: En viktig del av enhver god fjellduk er dens evne til å holde brukeren varm og komfortabel. Med Jerven Fjellduken Hunter er dette garantert. Når du holder deg varm, blir det lettere å sitte stille. Dette er avgjørende for lange timer ute i naturen. Bevegelsesfriheten er også imponerende. Selv om Fjellduken Hunter er 2,2 meter lang, trenger du bare et belte eller pakkreim rundt livet. Den passer også fint med en stor sekk under, og det er absolutt ikke noe problem å bruke geværet.

Høy kvalitet og robusthet: Med en tekstil av aluminiumsbelagt polyester er Jerven Fjellduken Hunter laget for å vare. Den veier ca. 1500 gram og har en vattering av Primaloft på 60g pr. m2. Dette gir utmerket isolasjon mot de tøffeste værforhold. Fôret i polyamid gir ytterligere beskyttelse og varme.

Verdi for pengene: Med skog- eller fjellkamuflasje, levert med armings, Rescueflagg og en putepose (komprimeringspose), får du alt du trenger i ett produkt. Det er også en betryggende 10 års garanti, som bekrefter produktets holdbarhet og kvalitet.

Tatt i betraktning kvalitet, brukervennlighet og pris, er Jerven Fjellduken Hunter et utmerket valg for de som søker det beste av det beste. Dette er definitivt en fjellduk som gir deg verdi for pengene!

Oppsummert

 • Overlegen kamuflasje og diskresjon
 • Garantert varme og komfort
 • Robust kvalitet; 10 års garanti
 • Utmerket verdi for pengene

Les mer →

2. Jerven Fjellduken King Size – Best king size fjellduk

Jerven Fjellduken King Size Mountain

SJEKK PRISEN →

For dem som krever ekstra romslighet i sin fjellduk, er Jerven Fjellduken King Size en ubestridt vinner. Med målene 143 x 220 cm. når den er sammenkoblet som vindsekk, gir King Size-duken normalt plass til to personer. Dette er ikke bare en fjellduk; det er en romslig enebolig i naturen. Med en slik plass kan du virkelig strekke deg ut, slappe av og til og med ta en liten høneblund i fred.

Hva er det som gjør King Size-duken så unik? For det første gir den stor fleksibilitet i bruk. Å ha muligheten til å strekke bena etter en lang dag med vandring er uvurderlig. Ikke nok med det, men ved å vrenge duken får du en varm dyne som er ideell for hyttebruk. Kombiner den med en sommersovepose, og vips, du har en vinterklar sovepose. Og for dem som er over 1,90 cm høye eller veier over 100 kg, er King Size rett og slett det selvsagte valget.

Men det slutter ikke der. Denne duken byr også på sosial interaksjon, for flere duker av samme type kan kobles sammen. Har du en kamerat med en King Size-duke? Koble dem sammen og inviter noen inn for en koselig kopp kaffe i ly for vinden. I tillegg kan de påsydde og kraftige løkkene enkelt omdanne King Size til et lite minitelt.

Materialvalget er også topp. Tekstilet er laget av aluminiumsbelagt polyester, den veier ca. 1900 gram, har en vattering av Primaloft på 60g pr. m2 og er fôret med polyamid.

Når det kommer til fjellduker hvor størrelsen virkelig teller er Jerven Fjellduken King Size det ubestridte valget.

Oppsummert

 • Romslig, plass til to personer
 • Fleksibel: både duk og dyne
 • Kvalitet: aluminiumsbelagt polyester
 • Mulighet for sammenkobling

Les mer →

3. Helsport Fjellduk X-Trem kamuflasje – Smarte løsninger

Helsport Fjellduk X-Trem kamuflasje

SJEKK PRISEN →

For naturelskere som søker et fleksibelt og effektivt skjulested, er Helsport Fjellduk X-Trem løsningen. Fjelldukens multifunksjonalitet er bemerkelsesverdig; den fungerer som en poncho, tarp, vindsekk, soveposeovertrekk og kan tilpasses til utallige andre behov. Er du jeger? Du vil sette pris på dens kamuflasjeevne, som lar deg sitte på post i timer uten å bli oppdaget.

Når lange dager i fjellet blir utfordrende, gir denne fjellduken komfort ved å omslutte deg i varme mens du observerer naturen. Dens potensiale som en livredder i nødsituasjoner, enten ved ulykker, skade eller overraskende uvær, kan ikke overvurderes. Dessuten, den tjener som en varmekilde for våte og kalde kjæledyr og kan beskytte vilt under slakting. Campingentusiaster vil også glede seg over fjelldukens evne til å fungere som en ekstra isolasjon i teltet.

Helsport Fjellduk X-Trem tilbyr avtakbare deler, inkludert en hette og armer, som gir deg den bevegelsen du trenger ved bruk av utstyr som våpen eller kikkert. Glidelåsdesignen sikrer at ingen dråper trenger inn, mens klaffer over glidelåsene gir ekstra beskyttelse.

Dette er ikke bare en fjellduk, det er en teknologisk innovasjon. Isolasjonen, bestående av et lag med Thermoguard®6000 på 200g pr. m2, sikrer maksimal komfort. Dette materialet er identisk med det som brukes i Helsports kvalitetssoveposer. Med en ytterduk i Polyamide som gir 5000mm vannsøyle og et vannavvisende innerfor, er du beskyttet mot værets uforutsigbarheter. Totalvekten? Bare 1700 gram, inkludert den avtakbare hetten og armene. I tillegg kommer stoff med aluminiumsbelegg, kobbelbar glidelås og fiberisolasjon.

Med Helsport Fjellduk X-Trem får du virkelig smarte løsninger til en pris som er vanskelig å matche.

Oppsummert

 • Multifunksjonell: Poncho, tarp, vindsekk
 • Kamuflasje for effektiv jakt
 • Kvalitetsisolasjon med Thermoguard®6000
 • Vannbeskyttelse: 5000mm vannsøyle

Les mer →

4. Jerven Fjellduken Extreme Forest – Best isolasjon

Jerven Fjellduken Extreme Forest

SJEKK PRISEN →

Mange naturentusiaster kjenner utfordringen med å holde varmen, spesielt under vinterens kalde dager og netter. For de som trives utendørs året rundt, er det viktig med utstyr som kan takle ekstreme forhold. Trinn inn, Jerven Fjellduken Extreme.

Selv om prisen på denne modellen er litt høyere enn andre i testen, vil dens funksjonalitet og varmeeffektivitet overbevise deg om at det er en verdig investering. Dens Primaloft 170g isolasjon gir den mest robuste beskyttelsen mot kulde blant alle Jerven-duker. Dette gjør at den kan tåle temperaturer ned til dype minusgrader. Så, om du skulle finne deg selv i en situasjon hvor gradestokken kryper faretruende lavt, kan du stole på at denne fjellduken vil bevare varmen.

Bruksmulighetene er også varierte. Bruk den som en sovepose for en natt under stjernene, eller som en vindsekk for å skjerme deg mot de kalde vindene. Og hvis du er typen som fryser lett, vil denne duken, drapert utenpå soveposen din, sikre at du får en uavbrutt, koselig natts søvn.

Den er også designet med en aluminiumsbelagt polyester tekstil og polyamid fôr, som sikrer at den er slitesterk og langvarig. Med et utvalg av kamuflasjemønstre, inkludert skog, fjell og vinter, samt en ensfarget oransje variant, kan du velge den perfekte stilen for dine utendørs eventyr.

Oppsummert

 • Ideell for alle årstider
 • Tåler minusgrader
 • Høy isolasjon: Primaloft 170g
 • Noe dyrere

Les mer →

5. Helsport Fjellduk Pro kamuflasje – Beste budsjettvalg

Helsport Fjellduk Pro kamuflasje, fjell

SJEKK PRISEN →

Helsport Fjellduk Pro Kamuflasje gir deg det du trenger uten å måtte tømme lommeboken helt. Denne fjellduken gir en perfekt kombinasjon av kvalitet, fleksibilitet og pris, noe som gjør den til et foretrukket valg for de som søker toppytelse uten å bryte budsjettet.

For det første, med en vekt på bare 775 gram, inkludert hette og armer, gir Helsport Fjellduk Pro en lettvektsbeskyttelse som er enkel å bære på turer. Ytterduken, laget av robust Polyamide, sikrer en vannsøyle på 5000mm, noe som betyr at du kan stole på at den holder deg tørr selv under kraftig regn.

Måten denne fjellduken er designet på, gir deg mange muligheter. Uten å måtte investere i flere enheter, kan du bruke denne duken som vindsekk, pose-overtrekk eller bare utbrettet for å beskytte deg mot været. Dens kobbelbare glidelås gir en mulighet til å forbinde med flere duker, som gir ekstra fleksibilitet for de som trenger det.

Videre, de avtagbare hetten og ermene er smarte tillegg som gir ekstra bevegelighet. Ingen ønsker å føle seg begrenset når de er i naturen, og disse funksjonene sørger for at du kan tilpasse utstyret ditt etter situasjonen.

Ikke bare får du alle disse praktiske funksjonene, men Helsport Fjellduk Pro kamuflasje kommer også i tre ulike farger/mønster. Dette gir deg muligheten til å velge det designet som passer best for ditt bruk. Legg til kompresjonstrekk og nødflagg som er inkludert og du har et produkt som virkelig gir verdi for pengene.

Oppsummert

 • Lettvekts: Kun 775 gram
 • 5000mm vannsøyle-beskyttelse
 • Flere bruksmuligheter med glidelås
 • Avtagbar hette og ermer

Les mer →

6. Jerven Fjellduken Original – Originalen

Jerven Fjellduken Original Skog

SJEKK PRISEN →

Når vi snakker om fjellduker, er det umulig å overse orginalen: Fjellduken Original. Oppfunnet i 1982, har dette blitt et ikonisk utstyr for jegere av alle slag. Det er en grunn til at dette er originalen. Det er en av de mest pålitelige og bærekraftige fjelldukene i markedet.

En av Fjellduken Originals største styrker er dens letthet og enkelhet. Den har funnet sin plass som fast inventar i sekken til mange utendørsentusiaster. Selv om den gir kondens, er dens ytterstoff designet for å være helt tett. Det gir unektelig fordeler i tøffe forhold, spesielt når du sitter i blautmyra, hvor pustende stoffer kan vise seg å være utilstrekkelige. Ja, pustende stoffer kan slippe ut varme, men Fjellduken Original beholder den. Med en vekt på bare 650 gram, representerer den en perfekt balanse mellom beskyttelse og bærbarhet.

Dens design er enkel, men likevel effektiv. Den er ideell for småviltjegere, fiskere, turgåere og alle som beveger seg utendørs. Med tekstil av aluminiumsbelagt polyester, garanterer den robusthet. Valg av kamuflasje gir fleksibilitet tilpasset forskjellige omgivelser. Tilleggsfunksjoner som armings, Rescueflagg og en pakkpose viser dens funksjonalitet.

Det er ikke til å stikke under en stol at det finnes mange moderne fjellduker med innovative funksjoner i markedet, men noen ganger er det orginalen som best tåler tidens tann. Med ti års garanti er Fjellduken Original fortsatt et toppvalg for de som søker autentisitet kombinert med pålitelighet.

Oppsummert

 • Lansert i 1982; ikonisk fjellduk
 • Lett, men robust design
 • Beskytter i tøffe forhold
 • Ti års garanti garanterer kvalitet

Les mer →


Innkjøp av fjellduk – hva bør jeg tenke på?

Når man beveger seg ut i fjellet, er det viktig å være godt forberedt for å kunne håndtere ulike værforhold. En fjellduk kan være et viktig hjelpemiddel for å beskytte seg mot vind, regn, og kulde. Men hvordan velger man riktig fjellduk? Her er noen nøkkelpunkter å vurdere.

Formål og bruk: Først og fremst er det essensielt å identifisere ditt primære behov. Skal du bruke fjellduken primært som vindbeskyttelse, regntøy, som et nødbivuakk eller som en kombinasjon? Noen fjellduker er designet for å være multifunksjonelle, mens andre har spesifikke formål.

Materiale og pusteevne: Materialet fjellduken er laget av, spiller en sentral rolle i dens funksjonalitet. Det er viktig at duken er laget av et robust materiale som tåler tøffe forhold. Samtidig bør materialet ha god pusteevne for å unngå kondens på innsiden, spesielt under fysisk aktivitet.

Vekt og pakkbarhet: For mange er vekt og hvor kompakt fjellduken kan pakkes, avgjørende faktorer, særlig for de som går lange turer eller klatrer. Lettvektsduker kan være gunstige for de som ønsker å spare på vekten, men det kan noen ganger gå på bekostning av robustheten.

Størrelse og passform: Det er viktig at fjellduken er romslig nok til at du kan trekke den over deg og din sekk, men samtidig ikke så stor at den blir klønete å håndtere i sterk vind. Noen fjellduker kommer også med en hette for ekstra beskyttelse.

Ekstra funksjoner: Noen fjellduker tilbyr ekstra funksjonaliteter som integrerte myggnett, lommer, og forsterkninger på utsatte områder. Vurder hvilke tilleggsfunksjoner som kan være nyttige for din bruk.

Pris og kvalitet: Som med alle friluftsprodukter finnes det en bred prisskala. Billigere fjellduker kan være fristende, men det kan være verdt å investere litt mer i en kvalitetsduk som varer lenger og gir bedre beskyttelse.

Omtaler og anbefalinger: Det kan være nyttig å lese omtaler fra andre brukere eller søke anbefalinger fra kjente friluftspersoner. Dette kan gi en indikasjon på hvordan duken presterer i praksis og om den lever opp til produsentens løfter.

Farge: Selv om det kan virke overfladisk, kan fargen på fjellduken ha praktisk betydning. Lyse farger kan være en fordel i nødsituasjoner da de er lettere å spotte, mens mørkere farger kan være foretrukket for de som ønsker å gå mer i ett med naturen.