Førstehjelpssett test: 6 sikre valg for alle turer (2024)

Førstehjelpssett

Selv om en ikke ønsker å bruke det, er det alltid lurt å ha med et førstehjelpsskrin når man driver med aktiviteter utendørs. Da kan man raskt og enkelt håndtere uhell dersom de skulle dukke opp, eller forhindre at infeksjoner og lignende oppstår. Med utgangspunkt i aktivitet vil det være ulike behov, men de fleste førstehjelpssett har et godt basisutvalg. Dette sikrer at du kan håndtere alt fra skrubbsår til kutt og forstuelser.

Derfor er det også viktig at man setter seg godt inn i hva man faktisk har med seg av førstehjelpsutstyr. Dersom du ikke vet hva du bærer på, vil det være vanskeligere å respondere raskt når ulykker og uhell melder sin ankomst. Spesielt om man ferdes langt fra allfarvei og det kan ta tid før eventuelle nødetater er på plass. Du trenger ikke omfattende medisinsk opplæring for å betjene et førstehjelpsskrin, men bør lese bruksanvisningen og se hvilke skader du kan håndtere.

Vår testvinner fra Lifesystems er First Aid Kit Trek. Dette er et allsidig og enkelt førstehjelpsskrin som inneholder alt man trenger ved uhell. Pakken inkluderer blant annet plaster, bandasjer, engangshansker, saks og sikkerhetsnåler. Det er også plass til isposer og enkle smertestillende i den praktiske nettinglommen du har til disposisjon.

VÅRE favoritter

  • Vanntett
  • Bredt utvalg
  • Loc-Top bag
SJEKK PRISEN →
  • Bredt utvalg
  • Praktisk glidelåslomme
  • Lav vekt
SJEKK PRISEN →
  • Fullt utstyrt
  • Utbrettbar veske
  • Godt egnet for lengre turer
SJEKK PRISEN →
BILDE PRODUKT
Lifesystems First Aid Kit Trek
First Aid Kit Trek fra Lifesystems er et allsidig og praktisk førstehjelpsskrin med et bredt utvalg av grunnleggende førstehjelpsutstyr. Alt er strategisk plassert i en veske som tar opp lite plass i ryggsekken din og enkelt å ha med på tur
SJEKK PRISEN →
Lifesystems First Aid Kit Light & Dry Pro
Dette superlette førstehjelpsskrinet passer utmerket for alt av idrett og med egenvekt på bare 142 gram vil du knapt nok merke at den er med. Vesken inneholder hele 42 forskjellige artikler og tilbyr dermed et bredt utvalg av grunnutstyr for uhell ute på tur. Nettopp dette har gjort at den er det foretrukne alternativet blant mange friluftsentusiaster
SJEKK PRISEN →
Lifesystems First Aid Kit Traveller
Dette førstehjelpsskrinet er utmerket både til å ha i bilen og ryggsekken på lengre turer. Du får et bredt utvalg av førstehjelpsutstyr, samt noen grunnleggende medikamenter. Dette gjør at du kan behandle små og moderate skader uansett hvor du måtte befinne deg. Skrinet kan brettes ut i tre deler som gjør at du enkelt får tilgang til alt utstyret
SJEKK PRISEN →
Lifesystems First Aid Kit Solo Traveller
Solo Traveller er et utmerket førstehjelpsskrin for lengre turer både med følgesvenner og alene. Skrinet er utstyrt med alt fra grunnleggende førstehjelpsutstyr som plaster og bandasjer, til mer avansert utstyr i form av sprøyter, nåler og lignende. Den er derfor godt egnet for både uhell og ulykker frem til eventuelle nødetater ankommer
SJEKK PRISEN →
Lifesystems First Aid Kit Waterproof
Vanntett og robust i designet er dette førstehjelpsskrinet fra Lifesystems utmerket for vannsport og generelt utendørsaktiviteter. Alt har sin egen plass i vesken og du kan brette den ut i fire ledd. Dette gjør at du får godt med plass i en kompakt pakke og at det ikke tar opp unødvendig mye plass. I tillegg gjør det enkle festesystemet det mulig å feste skrinet lett tilgjengelig både på sekk og kajakk
SJEKK PRISEN →
Lifesystems Light & Dry Micro
Skal du bare ha med deg det mest nødvendige vil LIght & Dry Micro være et utmerket alternativ. Her får du alt du trenger og i et kompakt design utviklet for konkurransebruk der vekt er kritisk. Førstehjelpsskrinet veier derfor bare 135 gram med innhold for å gjøre det mulig å ha med seg. Dette kan enkelt slenges i sekken eller festes på sykkelen før du begir deg ut på tur. Om du har behov for å ha med et førstehjelpsskrin på ritt eller konkurranser er dette et perfekt alternativ
SJEKK PRISEN →

Førstehjelpssett test: Alle våre favoritter


1. Lifesystems First Aid Kit Trek – Best i test

Lifesystems First Aid Kit Trek

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske førstehjelpsvesken fra Lifesystems kommer med alt man skulle trenge ute på tur. Et assortert utvalg av plaster, engangshansker, bandasjer og lignende gjør at du kan lappe sammen og spjelke det meste. I tillegg har du en lomme med engangsutstyr som gjør at du enkelt kan fylle på dersom noe blir brukt og før du begir deg ut på en ny tur.  

Fordelen med denne er at vesken er delt på midten med en halvsidig glidelås. Derfor kan du brette ut hele førstehjelpsskrinet og få en rask og god oversikt over alt innholdet. Dette gjør at du slipper kaste bort verdifulle sekunder på å lete gjennom en rotete ryggsekk eller en pose. Den kompakte størrelsen og lave vekten gjør at du enkelt kan slenge den i ryggsekken og legge ut på tur. 

For å sikre at førstehjelpsutstyret holder seg rent og pent er det viktig å ha et slitesterkt førstehjelpsskrin. Med Lifesystems sine skrin er alt ustyr beskyttet av en robust veske som kan fylles på gjentatte ganger uten at den blir ødelagt. Dette sikrer at du kan ha med deg utstyr på tur etter tur og alltid være beredt om ulykker skulle oppstå. Et førstehjelpsskrin kommer også godt med dersom man opplever gnagsår eller blemmer underveis. 

Dersom du ønsker et allsidig førstehjelpsskrin med bredt utvalg og kompakt design er First Aid Kit Trek et utmerket alternativ. Her er du garantert alt du skulle trenge for små og store uhell. Med alt fra gnagsårplaster og bandasjer, til saks og engangshansker er du godt forberedt for det meste som kan oppstå når du beveger deg ute i naturen. Alt samlet i en praktisk og lett oppbevaringsveske.

Les mer →


2. Lifesystems First Aid Kit Light & Dry Pro – Bestseller

Lifesystems First Aid Kit Light & Dry Pro

SJEKK PRISEN →

Dette førstehjelpsskrinet fra Lifesystems er det mest omfattende i Light & Dry serien. Med en praktisk Loc-Top veske holder utstyret seg tørt gjennom hele turen. Fordelen med vanntette veske er at den passer utmerket for blant annet vannsport, eller andre idretter der vekt og beskyttelse mot fuktighet er essensielt. 

First Aid Kit Light & Dry Pro inneholder et bredt utvalg av utstyr og du vil blant annet finne plaster, saks, engangshansker og bandasjer. Du vil også finne 2 små tuber med solkrem, rengjøringsservietter uten alkohol, forskjellige typer tape og sikkerhetsnåler. Med andre ord vil du ha alt man trenger for å dekke til milde skader og lignende ute på tur. 

Den vanntette Loc-Top vesken har gjort at dette førstehjelpsskrinet raskt har blitt en favoritt. Den passer blant annet utmerket for vannsport, sykling eller andre idretter som foregår ute i allslags vær. Den lave egenvekten og kompakte designet gjør også at du kan plassere vesken i alt fra ryggsekk til taske og drikkepakke uten at vekten blir plagsom. 

Er du på jakt etter en lett og kompakt løsning med bredt utvalg vil Light & Dry Pro være et godt alternativ. Her får du med grunnleggende førstehjelpsutstyr samlet i en praktisk vanntett veske. Dette gjør at du slipper å bekymre deg for at innholdet skal bli ødelagt i dårlig vær og du kan oppbevare den i alle lommer, selv der den er utsatt for lett fuktighet eller vann underveis på turen.

Les mer →


3. Lifesystems First Aid Kit Traveller – God deal

First Aid Kit Traveller First Aid Kit Traveller First Aid Kit Traveller First Aid Kit Traveller Lifesystems First Aid Kit Traveller

SJEKK PRISEN →

Uansett om du skal ta et friår fra skolen og reise, eller ønsker å ha et førstehjelpsskrin i bilen er Kit Traveller fra Lifesystems et utmerket alternativ. Her får du med alt av grunnleggende førstehjelpsutstyr, samt enkle smertestillende og lignende. Dette gjør at du kan håndtere små og moderate skader underveis på turen og kanskje slippe unna en tur på legevakten. 

Vesken inneholder  saks, flere pakker med bandasjer, gnagsårplaster, servietter, engangshansker og annet engangsutstyr som gjør at du kan behandle sår og infeksjoner uten fare for egen helse. Engangsutstyret er oppbevart i egen lomme som gjør at bandasjer og annet holder seg rent.

Skrinet er delt i to, men har en ekstra lomme som brettes ut av hovedvesken. Dette gjør at du raskt får oversikt over alt innholdet og kan finne frem til det du har behov for. Innsiden av vesken er også utstyrt med et praktisk oppheng som gjør at du kan henge førstehjelpsskrinet i teltet eller på annet passende sted for enkel adgang. På denne måten vil alle raskt kunne lokalisere førstehjelpsskrinet og finne frem til det de måtte trenge uten å rote rundt i teltet eller sekker.  

Skal du ut på tur, men ønsker å være trygg på at du kan håndtere det meste av småskader vil dette førstehjelpsskrinet være et utmerket alternativ. Du får et bredt utvalg av førstehjelpsutstyr, samt en del verneutstyr som gjør at du kan bruke det både på deg selv og bistå andre. Den kompakte vesken tar opp lite plass i bagasjen din og kan derfor tas med på både lange og korte turer. 

Les mer →


4. Lifesystems First Aid Kit Solo Traveller – Premium

Lifesystems First Aid Kit Solo Traveller

SJEKK PRISEN →

Skal du begi deg ut på en lengre tur, eller ferdes helt alene er det viktig å vite at man har tilstrekkelig med førstehjelpsutstyr. Da vil Lifesystems sitt First Aid Kit Solo Traveller være et utmerket alternativ. Dette førstehjelpsskrinet er utstyrt med alt du finner i et vanlig førstehjelpsskrin, men inneholder også nål og tråd, sprøyte og lignende for grunnleggende livredning. Dette krever riktignok litt mer erfaring og kunnskap enn plaster og bandasjer, men om du skal ferdes alene vil det ha stor nytte. 

Til forskjell fra vanlige førstehjelpsskrin har Aid Kit Solo Traveller et bredere utvalg av utstyr, samt mer detaljert organisering. Dette gjør at du raskt og enkelt finner det du har behov for om uhellet skulle være ute. Særlig om du ferdes alene vil det være kritisk å få raskt bukt med eventuelle uhell slik at du forhindrer infeksjoner og lignende. Førstehjelpsskrinet lar seg brette helt ut og alle lommer er markert med hva de inneholder. Derfor er det ingen sak å finne frem selv om du skulle ha hastverk. 

Den tredelte vesken gjør at du enkelt kan åpne glidelåsen og brette ut skrinet i sin helhet. På innsiden er det festet en praktisk hank som gjør at du kan henge opp skrinet i f.eks. teltet. I tillegg har hver lomme et gjennomsiktig vindu i plast som gjør at du kan se innholdet uten å måtte åpne hver lomme. Store ting som bandasjetape og saks kan festes i egne hemper på utsiden av lommene slik at de ikke tar opp viktig plass. 

Ferdes du mye alene på tur eller skal ut på en lengre tur i naturen vil dette skrinet være et godt alternativ. Du får med alt av grunnleggende førstehjelpsutstyr, som plaster og bandasjer, men også mer avansert utstyr som nål, tråd og sprøyte. På denne måten kan du gjennomføre enkel førstehjelp utendørs i påvente av at nødetatene ankommer din lokasjon.

Les mer →


5. Lifesystems First Aid Kit Waterproof – Nyeste

Fist Aid Kit Waterproof Fist Aid Kit Waterproof Lifesystems Fist Aid Kit Waterproof

SJEKK PRISEN →

Er du på jakt etter et førstehjelpsskrin som gir et bredt utvalg og robust design, vil First Aid Kit Waterproof være et utmerket alternativ. Førstehjelpsskrinet er produsert i et slitesterkt vanntett materiale og utstyrt med Loc-Top sikring for å opprettholde isoleringen. Dette gjør at du enkelt kan ha med det skrinet ut på tur i kajakk, kano, båt eller lignende uten frykt for at utstyret skal ødelegges i hardt vær. 

Skrinet inneholder alt du trenger for å håndtere vanlige skader relatert til vannsport, men har også et godt utvalg for generelle ulykker i friluft. Dette gjør at du raskt og enkelt kan betjene det meste av småskader, men du har også avkjølende gel, trekant håndkle, munn til munn maske og lignende. 

First Aid Kit Waterproof er utbrettbar i hele fire forskjellige ledd. Dette gjør at du raskt og enkelt får tilgang til det du måtte trenge, men sammenpakket opptar skrinet svært lite plass. Den praktiske hanken gjør det også mulig å henge opp førstehjelpsskrinet ved behov. Alle lommer er merket med hva innholdet er, slik at du slipper rote gjennom flere lommer før du finner det du har behov for. 

For deg som driver med aktiv vannsport eller ferdes i naturen ved hjelp av kajakk eller kano vil dette være et utmerket alternativ. Førstehjelpsskrinet er helt vanntett, men samtidig enkelt å åpne når behovet skulle melde seg. Et bredt utvalg av grunnleggende utstyr, samt noe mer spesifisert rundt vannskader gjør at du kan bistå med de fleste uhell frem til profesjonell hjelp skulle dukke opp.

Les mer →


6. Lifesystems Light & Dry Micro – Beste budsjettløsning

 First Aid Kit Light & Dry Micro First Aid Kit Light & Dry Micro First Aid Kit Light & Dry Micro Lifesystems First Aid Kit Light & Dry Micro

SJEKK PRISEN →

Dersom du bare ønsker det mest nødvendige, eller har behov for et svært lettvekt førstehjelpsskrin vil Light & Dry være et utmerke alternativ. Dette førstehjelpsskrinet fra Lifesystems er utviklet med fokus på lav vekt for aktiv bruk under konkurranser og ritt. Derfor veier skrinet med innhold bare 135 gram, men du vil fortsatt finne alt du har behov for i skrinet. 

Til tross for den lave egenvekten vil du finne et bredt utvalg av utstyr i førstehjelpsskrinet. Her er det sikkerhetsnåler, bandasjer, solkrem, elastiske bandasjer, to forskjellige typer teip, alkoholfrie servietter og mer. Dette gjør at du har muligheten til å håndtere enkle og moderate skader, samt gnagsår underveis i ritt uten behov for en stor førstehjelpssett. 

For at designet skal ta opp så liten plass som mulig er det kun en enkel glidelås og lomme som utgjør førstehjelpsskrinet. Til gjengjeld er glidelåsen i full bredde slik at du enkelt får tilgang og oversikt over innholdet i skrinet. 

Har du behov for et enkelt og kostnadseffektivt førstehjelpsskrin vil Light & Dry være et godt alternativ. Med i førstehjelpsskrinet får du alt av nødvendig utstyr til å håndtere moderate skader, samt plass til f.eks. solkrem og lignende. Det kompakte designet gjør at du enkelt kan ta med deg skrinet på tur og vekten på bare 135 gram gjør at du knapt merker at du har det med deg.

Les mer →


Spørsmål og svar

Hva bør et førstehjelpsskrin inneholde?

Som et utgangspunkt bør du finne engangshansker, bandasjer, plaster og tape i alle førstehjelpsskrin. De fleste har også mer enn dette, men dette bør være et absolutt minimum. 

Når bør jeg ha med meg et førstehjelpsskrin?

Dersom du skal begi deg ut på korte eller lengre turer bør du vurdere å ha med deg et lite førstehjelpsskrin. Spesielt om du skal begi deg ut i naturen der det kan være vanskelig å komme i kontakt med andre bør du ha muligheten til å håndtere enkle skader selv. 

Trenger man kurs for å bruke førstehjelpsutstyr?

Nei, det kreves ingen kurs for å bruke grunnleggende førstehjelpsutstyr, men det kan være lurt å ta et kurs dersom du skal være mye alene i naturen. Dette vil også være aktuelt dersom du skal ut på lengre turer eller ferdes utenfor allfarvei. 

Hva er forskjellen på plaster og bandasje?

Plaster benyttes for å dekke til mindre skader og skraper, mens bandasjer benyttes dersom det er en aktiv blødning. Et førstehjelpsskrin bør derfor alltid inneholde begge deler slik at enkelte skader kan håndteres på en forsvarlig måte.

Legg igjen en kommentar