Gamingskjerm Test: De 11 beste skjermene i 2024

Gamingskjerm

PC-skjermen vil ha mye å si for hvordan spillopplevelsen blir, vi har undersøkt flere av markedets mest populære gamingskjermer for å finne den som best passer dine behov og ditt budsjett. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og omtaler.

Gamingskjerm Test: For Alle Behov Og Alle budsjett

I undersøkelsen har oppløsning, responstid, oppdateringshastighet, størrelse, fargeekthet, lysstyrke, kvalitet og pris blitt vurdert.

VÅRE favoritter

 • 144 hz oppdateringshastighet
 • IPS med sRGB 99%
 • 2560 x 1440 tilbyr Quad HD
SJEKK PRISEN →
 • Monitor med 240hz
 • 24,5″ Full HD med IPS-panel
 • 144hz standardoppløsning
SJEKK PRISEN →
 • FPS- eller motorsportspill
 • Med oppdateringshastighet på 144hz
 • Og 1ms responstid
SJEKK PRISEN →

Her er markedets 7 beste PC-skjermer for gaming:

BILDE PRODUKT
Acer Nitro VG252Q
Acer Nitro VG252 er utstyrt med en 240hz monitor, optimaliert med høy kontrast og en bred fargeskala. Til sammen gir det en jevn og rask flyt i skjermen, helt fri for hakking og “ghosting”. Om man ønsker kan man også filtrere ut blått lys. Sammenligner man skjermens egenskaper med pris, får man mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
LG 27GL83A-B
Med sine 27″ tommer og QHD gir LG-modellen skarp og tydelig oversikt over hva som foregår i spillet. Modellen har også flere innstillinger tilpasset spill, og kan lett justeres etter eget ønske. Panelet byr på enestående fargenøyaktighet, og store synsvinkler.
SJEKK PRISEN →
AOC 24G2U
Skjermen i full HD har en oppdateringshastighet på 144hz, og en responstid på 1ms, godt egnet de fleste spill. Med en smal og tynn ramme er den elegant og se på, og passer utmerket om man skal ha to skjermer ved siden av hverandre. Freesync-teknologien sørger for at en unngår lagging og ghosting.
SJEKK PRISEN →
ASUS VG259QM
Med en 280hz monitor er ASUS-modellen optimal for de tyngste FPS-spillene. Den unike oppdateringshastigheten gjør bildeovergangen både mykere og jevnere, og med FastIPS-teknologi blir fortsatt bildet krystallklart. Responstiden er 1ms, og alle bilder blir i høykontrast med en bred fargeskala.
SJEKK PRISEN →
Asus VG24VQR
I tillegg til sitt elegante design, har formen på Asus VG24VQR flere fordeler. Den buede skjermen, og de tynne rammene styrker nemlig fokuset til PC-skjermen.
SJEKK PRISEN →
Acer Nitro VG240Y
Acer-modellen har 144 hz oppdateringsfrekvens, full HD, 1ms responstid, black-boost og filter mot blålys. Sammenlignet med de råeste toppmodellene vil ikke skjermen være like god, men dens egenskaper vil fortsatt gi en brukbar spillopplevelse – og dette til en langt rimeligere pris.
SJEKK PRISEN →
BenQ EL2870U
SJEKK PRISEN →

1. Acer Nitro VG252Q – Markedets Beste Gamingskjerm

Best i test gamingskjerm

SJEKK PRISEN →

Kraftig 240hz monitor

Et viktig element for spilling er oppdateringshastigheten.
Jo kjappere oppdateringshastighet – jo jevnere blir bevegelsene på spillet. Dette er svært viktig om man spiller spill med mye bevegelser.

Høy kontrast med bred fargeskala

Både for film og spill er kontrast og fargeskala viktig.
skjermen er utstyrt med VESA HDR400, som overstiger standard SDR-skjermer både på kontrast og lysstyrke.

Juster farger og lysstyrke selv

Acers egne BlueLightShield-teknologi lar deg selv justere fargetemperatur og lysstyrke selv.
Med denne teknologien kan man blant annet filtrere vekk blått lys for å skåne øynene.

Mye for pengene

Skjermen passer utmerket for FPS-spill med mye bevegelse. Og opplevelsen skjermen gir deg er både behagelig og flytende.
Skjermen er også optimalisert for å unngå hakking i bevegelsene og ghosting.

Sett i sammenheng med prisen på skjermen er det et svært godt tilbud, ettersom man får en skjerm som leverer i toppklasse, men til en vesentlig rimeligere pris.

Tillater G-sync

G-Sync gir deg høyere framerate til alle spill, dette fungerer opp mot AMD-Prosessorer.

Øvrige spesifikasjoner

Skjermen har en monitor med 240hz oppdateringshastighet, og en responstid på 1ms!
24,5″ Full HD med IPS-panel. Den er kompatibel med G-Sync, videolasting med «VESA DisplayHDR 400». Skjermen inneholder stereo høyttalere med 2 watt. Den har 2 x HDMI tilkoblinger, DisplayPort og Lydinnlinje. Produketet følger med en HDMI-kabel og en DisplayPort-kabel. Sideforholde på produktet er 16:9 bred. Full HD (1080p) 1920×1080 ved 144hz standardoppløsning.

Les mer →


2. LG 27GL83A-B – Favoritt Blant Gamere

SJEKK PRISEN →

Stor skjerm med QHD

Med sine 27″ tommer er LG-skjermen en av de største i undersøkelsen. Stor skjerm betyr bedre oversikt, som igjen forbedrer spillopplevelsen. Bildekvaliteten er også noe modellen er kjent for, med 2560 x 1440 tilbyr Quad HD skarpe bilder.

En skjerm lagd for spill

skjermen har flere innstiller tilpasset alle slags typer spill. Her kan man blant annet minimere inngangsforsinkelsen, og synliggjøre bildets mørke områder. Fargenøyaktigheten er enestående.

Juster skjermen

Skjermen og stativet er meget fleksibelt med tanke på hvordan en ønsker å ha skjermen. Både høyde og vinkel kan enkelt justeres etter eget ønske.

Øvrige spesifikasjoner

144 hz oppdateringshastighet, 1 ms responstid, 16:9 bildeforhold, G-sync, IPS med sRGB 99%

Les mer →


3. AOC 24G2U – God Gamingskjerm Under 2 500

SJEKK PRISEN →

Mye for skjerm for lav pris

Her får man mye skjerm for pengene.
AOC-modellen har gode spesifikasjoner, og er anerkjent blant flere av sine brukere.  Med oppdateringshastighet på 144hz, og 1ms responstid, Full HD og FreeSync-støtte som hjelper deg å eliminere lagging av bilder, har man en skjerm som enkelt håndterer de fleste spill.

Rammeløst design

AOC-skjermen har en meget smal ramme i forhold til størrelsen. Designmessig er dette penere å se på, og det passer utmerket om man skal ha to skjermer samtidig.

144hz oppdateringsfrekvens 1 ms responstid

Skjermens oppdateringsfrekvens er på 144hz. Sammenlignet med markedets toppmodeller som operer med 240hz, vil ikke skjermen ha like jevne overganger – men for skjermer med 240hz må man ofte betale en del mer. Uansett hvilke spill og innstillinger en har, kan man oppnå den bildegjengivelsen via AMD Free-Sync-teknologi som sørger for at du ikke opplever lagging og ghosting.

Slik som en finner på de fleste toppmodeller har også modellen 1ms responstid.
Skjermen tilpasser seg spillets grafikk langt raskere enn øyet gjør, så om man spiller FPS- eller motorsportspill hvor en må følge nøye med, er skjermen rask nok til å oppdatere deg på hva som skjer.

Skånsom for øynene

Med LowBlueLight beskytter man øynene for skadelig blått lys.
Disse lysstrålene kan være en belastning om man sitter flere timer i strekk forran PC-skjermen.

Les mer →


4. ASUS VG259QM – Rå Oppdateringshastighet

SJEKK PRISEN →

Utenom det vanlige

ASUS VG259QM på 24,5 tommer er markedets kjappeste skjerm. Med en oppdateringstid på 280hz, viser skjermen 280 bilder per sekund. Utmerket for tunge FPS-spill. Den kjappe oppdateringstiden vil gjøre spillingen glattere og behageligere for spilleren på en måte ingen andre gjør.

Rask, rask og rask

Med ASUS` FastIPS kan panelet skifte farger opptil 4 ganger raskere enn tradisjonelle panel, samtidig som bildene er sylskarpe selv om de skiftes ut raskt. Skjermen er også utstyrt med flimmer- og laggefri teknologi for et komfortabelt spillmiljø.

Høy kontrast med bred fargeskala

Både for film og spill er kontrast og fargeskala viktig.
skjermen er utstyrt med VESA HDR400, som overstiger standard SDR-skjermer både på kontrast og lysstyrke. Dette gir deg også en lysere hvit-, og en mørkere svartfarge.

Beskytter øynene

Med Ultra Low Blue Light-filteret beskyttes øynene dine fra skadelig blått lys ved lengre intervaller framfor PC-skjermen.

Spesifikasjonsfordeler
Sideforholdet er 16:9, NVIDIA G-Sync Compatible, 2 Watts stereo høyttalere. Tilkoblingsmuligheter: 2 x HDMI, Displayport og hodetelefoner.

Les mer →


5. Asus VG24VQR – Med Buet Skjerm

SJEKK PRISEN →

Et elegant design

Den populære Asus-modellen scorer flere poeng for sitt elegante design, og med en meget tynn ramme og buet form får man maksimalt ut av skjermen på 23.6″ tommer.
Designet er ikke bare pent å se på, men det er også lagd for å øke fokuset ditt mens du spiller.

Økt skarphet

ASUS` egenutviklede teknologi, Extreme Low Motion Blur, fjerner uskarpheten i grafikken – selv når bildet endres raskt, dette fører til at objekter blir skarpere, og du kan reagere raskere.
Skjermen har også shadowboost, dette synliggjør mørke områder uten å gjøre de lysere.

Spesifikasjoner

23,6″ tommer skjerm med en oppdateringshastighet på 165hz som sender ut 165 bilder i sekundet. 1ms responstid, 16:9 bildeformat med 1920×1080 oppløsning (Full HD). AMD FreeSync teknologi. Denne skjermen er buet. Tilkoblinger: DisplayPort, HDMI og DVI.

Les mer →


6. Acer Nitro VG240Y – Rimelig Og Bra

SJEKK PRISEN →

En skjerm for det meste

Hvilken skjerm en skal ha er avhengig av hvilke spill en skal spille, og hvilket budsjett man har. En god nok gamingskjerm trenger ikke nødvendigvis å koste så alt for mye.

Acer-modellen har 144 hz oppdateringsfrekvens, full HD, 1ms responstid, black-boost og filter mot blålys. Sammenlignet med de råeste toppmodellene vil ikke skjermen være like god, men den har mere enn gode nok spesifikasjoner for å gi en god spillopplevelse – og dette til en langt rimeligere pris.

Bred synsvinkel

En av fordelene som får Acer-skjermen til å skille seg til ut fra konkurentene er dens brede synsvinkel.
Skjermen gir autentiske bilder i en vinkel opptil 178 grader.

Blackboost

Blackboost øker lysstyrken i bildets mørke områder. Det er ikke like effektivt som for eksempel shadowboost, som kun øker kontrasten. Blackboost er effektivt i spill, men fargegjengivningen kan bli litt skjevfordelt.

Øvrige spesifikasjoner

Det er en 24″ tommer med en oppdateringsfrekvens på 144hz, (anbefalt) som sender ut 144 bilder i sekundet. AMD-FreeSync som fjerner alt av lagg spikes og fps problemer. Sideforholdet er 16:9 med oppløsning på 1920×1080 (Full HD). Tilkoblingsmuligheter: 2 x HDMI og 1 x DisplayPort.

Les mer →


7. BenQ EL2870U – 4K Oppløsning

 

SJEKK PRISEN →

Klare og tydelige bilder

BenQ-modellen har 27″ tommer, 4K oppløsning, klare kontraster og nøyaktige farger.
Optimalt for film og andre aktiviteter som krever høy oppløsning, den eneste ulempen er at oppdateringshastigheten er relativt lav i forhold til flere av sine konkurrenter. Med 60 hz oppdateringsfrekvens vil den, sammenlignet med flere av sine konkurrenter, ikke være like optimal til spill med mange bevegelser.

Øvrige spesifikasjoner

En god skjerm med 4K oppløsning.  27,9″ tommer og sideforhold med 16:9 bred. Standardoppløsningen er 4K UHD (2160p) 3840 x 2160, oppdateringstiden er 60hz, som sender ut 60 bilder i sekundet. Stereo høyttalere innebygd i skjermen med 2 watts. Tilkoblingsmuligheter: HDMI x 2, DisplayPort og hodetelefoner.

Les mer →


Hvordan Velge Gamingskjerm

Hva er viktig når man leter etter en god gamingskjerm? Hvordan vite hva som er bra nok for prisen? Vi anbefaler å lete etter Oppløsning, Oppdateringshastighet og Kvalitet. Du kan få mange gode skjermer for under 2.000,- NOK. Spiller du på en 60hz monitor? Vi anbefaler 144hz monitorer for en mye bedre opplevelse av gaming. Du får et mye bedre inntrykk på spillene og det føles mye glattere.

Oppdateringshastighet: Det viktigste for mange

Velg mellom: 60hz, 75hz, 144hz (anbefalt), 165hz og 240hz, også opptil 280hz.

Denne forskjellen gjør høy oppdateringshastighet

 • 60hz monitorer oppdateres 60 gang i sekundet. Denne er ikke anbefalt for Gaming. Passer bra for kontor monitorer.
 • 144hz monitorer oppdateres 144 gang i sekundet. Denne er sterkt anbefalt for Gaming og føles mye glattere.
 • 240hz monitorer oppdateres 240 gang i sekundet. Viss du ønsker å ha den beste Oppdateringshastigheten er denne anbefalt.

Dette Er Viktig På En Gamingskjerm

Hva er viktig på en gaming skjerm? De fleste leter etter høy oppløsning, størrelse og oppdateringshastighet. Det som gir skjermen din en god opplevelse er oppløsningen, responstiden, oppdateringshastigheten og størrelsen. Dette er hva du burde lete etter for en god pris på kjøpet: 1ms responstid, 144hz oppdateringshastighet, 24″ tommer med en oppløsning på 1920×1080. Hvis du vil kjøpe det beste du får, på budsjett, så er dette mulig: 1ms responstid, 240hz oppdateringshastighet, 27″ tommer som er bøyd, og en 4k-1920×1080 oppløsning.

Slik Er Undersøkelsen Gjennomført

Undersøkelsen er basert på informasjon hentet fra grossist, leverandør og andre uavhengige tester.
I undersøkelsen har oppløsning, responstid, oppdateringshastighet, størrelse, kvalitet og pris blitt vurdert.

I undersøkelsen er skjermens spesifikasjoner sammenlignet, og sett i sammenheng med skjermens pris.
Når det kommer til kvalitet har vi vurdert hvilke materialer skjermen er lagd av, sett på andres erfaringer, leverandørens omdømme, og hvilke garantiløsninger skjermen har.

Forskjell Mellom Billig Og Dyr

Forskjellen mellom billig og dyr er kvaliteten, for billig kan du få alt i fra 60hz – 120hz oppdateringshastighet med en størrelse på rundt 24″ tommer (anbefalt). Viss du har et høyere budsjett kan du få en ganske god gamingskjerm, med en 144hz – 240hz oppdateringshastighet, 1ms responstid og med størrelese på rundt 27″ tommer (anbefalt), som også kan komme med en bøyd skjerm som er en stor fordel for spillere.

Legg igjen en kommentar