Gassgrill Test: Markedets 9 Beste Gassgriller (2023)

Vi har i denne gassgrill testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Nedenfor finner du en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enkelere. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.  Vår gassgrill test er basert på kriteriene gassgrillens pris, kvalitet, presisjon, brukervennlighet, design og konstruksjon.

VÅRE favoritter

 • Kompakt
 • Solid
 • Enkel i bruk
SJEKK PRISEN →
 • For perfekt smak
 • 10 år garanti
 • Testvinner 2018
SJEKK PRISEN →
 • Mye for pengene
 • Enkel i bruk
 • Høy kvalitet
SJEKK PRISEN →

Gassgril test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Weber Genesis E-310
E-310 CS, er rustet med brennere og rister som forsterker kjøttets gode grillsmak, den har også et innebygd system for håndtering av fett og avfall hvor man bare tømmer fettbeholderen etter man er ferdig. Grillen er porselenemaljert, slik at matrester ikke brenner seg fast.
SJEKK PRISEN →
Dangrill Odin 310 CS gassgrill
Som en av Dangrills mest kjente modeller, har den klassiske Odin 310 CS tatt markedet med storm. Selv med sin kompakte størrelse gir grillen tilstrekkelig med arbeidsplass, og med 3 brennere + sidebrenner, forståelige bruk og praktisk rengjøring gir grillen deg mye for pengene
SJEKK PRISEN →
Gassgrill Bluegaz Z-1
Bluegaz Z-1 gir deg fire brennere i en kompakt forpakning, og med nedfallbare sidebord tar grillen liten plass. Grillen gir deg høy gjennomgående kvalitet, i rustfritt stål, til en attraktiv prislapp.
SJEKK PRISEN →
Landmann Grillchef 6.1
Den komplette gassgrillen, fra den erfarne produsenten Landmann, sparer ikke på noe ekstrautstyr ved sin anerkjente modell, med følger nemlig alt en trenger for et helt utekjøkken.
SJEKK PRISEN →
Dangrill Gassgrill FRIGG 400 OS
FRIGG-modellen fra Dangrill har alt du trenger i en grill, og til en lav pris. Slik som flere av toppmodellene, så har den innebygd termometer, Piezo-tenning, og er svært enkel i bruk. 
SJEKK PRISEN →
Everdure Force Gassgrill
Everdure-grillen fra den anerkjente kokken, Heston Blumenthal, er et verktøy for kulinariske grillopplevelser. Grillen byr på innovativ teknologi utviklet av kokker, designere og teknikkere
SJEKK PRISEN →
Weber Q 3200
Weber Q3200 er en av de mest energieffektive gassgrillene man finner på markedet. Ettersom den er liten størrelsen får grillen plass der du måtte ønske.
SJEKK PRISEN →
Weber Q 1200
Weber Q1200 er en av de mest kompakte modellene man finner på markedet. Ettersom den hendige størrelsen får grillen plass bak i bilen, campingvogna eller i hytta, og fungerer derfor perfekt som en kombigrill man kan bruke over alt.
SJEKK PRISEN →
Boretti Luciano Gassgrill med kjøleskap"
I rustfritt stål er gassgrillmodellen er et komplett utekjøkken med både skuffer og innebygd kjøleskap. Den har kapasitet til å lage mat til over 20 mennesker, roterende spydfeste til kylling, fire brennere + en sidebrenner, og et eget system for å håndtere fett og grillavfall.
SJEKK PRISEN →

1. Weber Genesis E-310 – Markedets Beste Gassgrilll

SJEKK PRISEN →

Grillen som gjør jobben for deg

Weber, en stolt leverandør av grill gjennom 60 år, har alltid vært opptatt av innovasjon og forbedring, noe som igjen vises i deres produkt. E-310 er utstyrt med et finpusset grillsystem – som gjør grillingen enda bedre for deg. Det inkluderer et høytytende brennere – for den kraftige grillsmaken, en veldig presis temperaturbryter, og den er kompatibel med iGrill-3, hvor du kan monitorere grillen fra en app på telefonen.

Flavorizer bars – for smaken

Den kjente grillsmaken kommer fra at kjøttsaft drypper ned fra kjøttet, og fordamper opp igjen for å treffe kjøttet på nytt. Med riktige rister kan man forsterke denne opplevelsen. Slike rister kalles, på engelsk, flavorizer bars, noe man finner igjen på Webers E-310.

Dette, sammen med høytytende brennere, sikrer deg et perfekt stekt kjøtt.

Enkel å rengjøre

Weber har utviklet et helt eget system for håndtering av fett, slik at det blir enda enklere for deg å vaske opp.
Fettet fra grillingen renner ned i en beholder som du kan tømme etter du er ferdig med grillingen. Disse er også porselenemaljerte, slik at fettet ikke fester seg fast i selve grillen.

Flere trofeer på hylla

Magasinet, Testfakta, kåret Weber E-310 til markedets beste grill i 2018.

10 års garanti 

Når det kommer til holdbarhet er Weber sikre på sine egne produkt, og lover ut 10 års garanti på grillens deler.

Oppsummert

 • For perfekt smak
 • 10 år garanti
 • Testvinner 2018
 • Enkel i bruk
 • Enkel å rengjøre

Les mer →


2. Dangrill Odin 310 CS gassgrill – Enkel I Bruk

SJEKK PRISEN →

Den klassiske gassgrillen

Dangrills mest populære modell, den klassiske Odin 310 CS, gassgrillen mange kjenner til. Med sin kompakt størrelse, meget enkle i bruk og et stilrent design.

Selv om grillen er i kompakt størrelse, gir den fortsatt rikelig med areal å lage mat på.
Den har nedleggbare sidebord på begge sider, hvor en enkelt kan tilberede mat under grilling. I tillegg følger det også med en del praktiske løsninger som gjør grillingen litt enklere.

Enkel i bruk

Med et innebygd termometer i lokket har du alltid kontroll på temperaturen i grillen, i tillegg er lokket gjennomsiktig, slik at du kan følge med på prosessen selv med lokket nede. Piezo-fyring gjør opptenning enklere for deg. Her kan man bare skru på gassen – og tenne fyringen.

Grillens største fordel er at den, i tillegg til sine 3 brennere, har en sidebrenner under tilberedningsbordet.
Slik kan man enkelt veksle mellom å bruke en ekstra grill – eller å ha større arbeidsflate. Sidebordene kan også foldes ned. Grillen er også utstyrt med oppvarmingsbrett for bør og andre matvarer.

Med sitt avtagbare dryppbrett, som samler alt av fett, smuss og grillrester som faller ned i grillen, kan en enkelt rengjøre grillen og unngå unødig røyk eller brent lukt.

Høy kvalitet

Hele grillen består av solid materiale som fint håndterer norske forhold.
Grillens lokk er i sort stål, ellers er resten av grillen i stål og hardplast.

Nyte en kald en til grillinga?

Det er ikke fremmed å ta seg en kald pils eller annen drikke mens man griller mat i finværet. Dangrill har løst dette med å sette på en innebygd ølplukker.

Oppsummert

 • Kompakt
 • Solid
 • Enkel i bruk
 • Enkel rengjøring

Les mer →


3. Gassgrill Bluegaz Z-1 – Mest for Pengene

Gassgrill Bluegaz Z-1

SJEKK PRISEN →

Gjennomgående høy kvalitet

Bluegaz Z-1 gir deg ypperste kvalitet, både når det gjelder grillresultat – og holdbarhet.
Den jevne varmefordelingen fordelt på flere grillsoner gjør det enkelt å få et godt resultat på kjøttet, og grillens rustfrie forpakning vil gi deg grillglede i mange år.

Ettersom Z-1 modellen har en ny type legering, vil den ha vesentlig lengre holdbarhet. Dette gjelder også dører, hjul og spaker.

Kompakt størrelse

Grillens størrelse er kompakt, og passer derfor godt inn på både små og store verandaer. Selv om grillen er kompakt i størrelsen har den 4 forskjellige brennere, så det er ikke noe problem å tilberede forskjellige matretter samtidig.

Grillen har to arbeidsbord en kan bruke mens en griller, disse er også nedfellbare, slik at man enkelt kan spare plass når man ikke bruker grillen. Det er også et oppbevaringsskap under griller for eventuelle grillredskaper.

Elektronisk tenning og innebygd termometer

Grillen kan kun beskrives som enkel å bruke.
Den har elektronisk tenning, og blir varm etter kort tid.
Hver brenner har en egen presis temperaturbryter, som gjør det enkelt og oversiktlig å justere temperatur.

Det er også et innebygd termometer i toppen av lokket, som viser deg temperatur når lokket ligger nede.

Fint grillmønster

Grillristen har ca 1 centimeter gap mellom hver rist.
Det er bredt nok til å gi kjøttet den gode grillsmaken, og man kan samtidig grille grønnsaker og mindre enheter uten at de faller ned.

Oppsummert

 • Mye for pengene
 • Enkel i bruk
 • Høy kvalitet
 • Godt grillresultat

Les mer →


4. Landmann Grillchef 6.1 Gassgrill – Størst Og Best

SJEKK PRISEN →

Full pakke

Den komplette gassgrillen, fra den erfarne produsenten Landmann, sparer ikke på noe ved sin anerkjente modell. Med følger det både integrert termometer i lokket, digital timer, sammenleggbart bord, rikelig med lagring, 6 brennere, egen rist for oppvarming, stekeflate i jern og porselen-emaljert flammetemmer.

Med sitt medfulgte utstyr gir den tyskproduserte grillen en opplevelse av det komplette utekjøkkenet som hjelper deg å briljere med grillmaten.

Skalerbar

Noe av det flotte med grillmaten er nettopp det sosiale.
Hagefest med grillmat i kveldssola er for mange et høydepunkt om sommeren, hvor både mengden og utvalget av mat varierer.

Grillchef har totalt 6 brennere, slik at man kan forberede større mengder mat og flere typer grillretter samtidig. Det er også mulig å spare energi og gass ved å kun bruke brennerne man har behov for ved rolige sammenkomster.

I tillegg har grillen sammenleggbare bord som kommer en til gode når en lager store porsjoner mat.

Enkel i bruk

Brukervennlighet er viktig for selv en erfaren kokk.
Med piezo-tenning blir starten av grillen veldig enkel, hvor man kun trenger å skru på gassen og starte tenningen.

Ettersom den har en såpass bred grillflate kan en grille forskjellige matretter samtidig. Her har man mulighet til å bestemme varmen til hvert enkelt område på grillen helt selv. Hver enkelt av de 6 brennerene har nemlig en egen bryter til å regulere varmen.

Strukturen er også veldig enkel å jobbe med.
Man har bord på hver side av grillen, glassvindu gjennom lokket, og praktiske oppbevaringsskap både under og på sidene.
Selv om grillen er stor har den 8 låsbare hjul, slik at flyttingen av grillen ikke blir noe problem.

Når en har stor overflate å jobbe på kan en også gjøre mange forskjellige oppgaver.
Det følger også med et stativ for oppvarming, egen stekeflate og grillskål til den tradisjonelle grillristen.

Det er ellers spekket med tilbehør som skal gjøre grillingen enklere.
Innebygd digital timer og termometer følger med grillen.

Jevn varme

Grillen gir jevn varme, som igjen bidrar til at du får et godt måltid.

Høy kvalitet

Hele grillen er lagd i rustfritt stål, og har to års garanti.
Medfulgt tilbehør som stekeflate, grillskål er i emajert støpejern.

Oppsummert

 • Høy kvalitet
 • Stor grillflate
 • Enkel i bruk
 • Mye tilbehør
 • Mye for pengene

Les mer →


5. Dangrill Gassgrill FRIGG 400 OS – Rimelig Og Bra

SJEKK PRISEN →

Har alt du trenger

Grill kan fort bli kostbart, og det er ikke alltid prislappen som bestemmer hva du faktisk får.
Dangrill FRIGG 400 OS er et meget godt alternativ, til under 4 000 kroner, som har absolutt alt en trenger for å tilberede et godt grillmåltid.

4 brennere 

Gassgrillen har totalt 4 brennere i stål, risten er lagd i støpejern, og under lokket finner man også en varmehylle for brød i emaljert stål.
Hver enkelt brenner har en egen bryter for temperatur, så man kan enkelt lage forskjellige retter samtidig.

Innebygd termometer og Piezo-tenning

I lokket av stål finner man et innebygd termometer, som gir deg full oversikt over grillens temperatur til hver og en tid.
Grillens Piezo-tenning gjør det enkelt å starte grillen, og en får raskt grilltemperatur.

Hendig størrelse

Grillen er designet meget enkelt, den er lett i vekt, har to store hjul og er derfor enkel å flytte.

Oppsummert

 • God kvalitet – med tanke på pris
 • Enkel i bruk
 • Kompakt størrelse

Les mer →


6. Everdure Force Gassgrill – Innovativ Teknologi Med Klassisk Design

SJEKK PRISEN →

Smart teknologi – god mat

Everdure er et resultat av samarbeid mellom kokker, teknikere og designere, som man nærmest kan se på selve grillen. Med et tidløst klassisk design, og innovativ teknologi gjort enkelt, har Heston Blumenthal-grillen blitt en folkefavoritt.

Når det kommer til hvordan grillen er konstruert så er det nøye planlagt.
Dens høye romslige lokk tillater varmen å sirkulere 360 grader under grilling, noe som bidrar til å bevare smaksnyansene i kjøttet.

De elegante betjeningsknappene gir deg full kontroll. Gassgrillens brennere har en relativt rå styrke, men er svært presis på temperaturjusteringer.

Støpt i rustfritt aluminium

I tillegg til å være holdbar og rustfri, så er grillens aluminiumskropp svært enkel å vedlikeholde.
Den er enkel å vaske, og grillrester fester seg svært sjeldent til grillens overfalte.

Svært nøyaktig

Når man griller mat er det viktig å være presis i forhold til temperatur. Spesielt om man tilbereder ubehandlet kjøtt og grønnsaker.

Et av grillenes kjennetegn er nettopp hvor presis varmebryterne er. Slik får du tilpasset akkurat den varmen du trenger for å få best mulig resultat.

Klassisk

Grillens tidløse design kommer i fire forskjellige farger: Svart, hvit, lyseblå og orange.

Oppsummert

 • Svært presis
 • Gir godt resultat
 • Solid
 • Enkel i bruk
 • Klassisk
 • Innebygd termometer
 • Enkel tenning

Les mer →


7. Weber Q3200 – Energieffektiv Gassgrill

SJEKK PRISEN →

Fleksibel og kompakt grill

Weber-modellen er spesielt egnet trange og små plasser på grunn av dens fleksibilitet.
Den har en kompakt størrelse, store anvendelige hjul, og er lett i vekt. Med de to sidebordene får man arbeidsplass mens man griller, men disse er også fold- og avtagbare.

Med sine to brennere får man fortsatt kapasitet nok til å tilberede et godt måltid.

Rustfritt stål og aluminium

Begge av grillens brennere er av rustfritt stål, og lokk og bunn er støpt i aluminium. Rammen består av en glassfiberforsterket nylonramme.

Ettersom gassgrillen både er kompakt og solid passer den utmerket om den skal stå på hytte eller flyttes på.

Elektrisk tenning

Som flere av toppmodellene, er Q3200 utstyrt med en enkel elektrisk tenning, og ettersom grillen er såpass kompakt blir den også kjapt varm.

Les mer →


8. Weber Q 1200 – Mobil Gassgrill

SJEKK PRISEN →

Perfekt for Camping og hytte

Weber Q1200 er en av de mest kompakte modellene man finner på markedet.
Her er ytterligere av stativ og oppbevaringsrom fjernet for å gjøre grillen så kompakt som mulig.

Modellen har akkurat de samme funksjonene som en grill med stativ har, så selv om om grillen er mindre, vil ikke grillresultatet bli redusert.

Ettersom den hendige størrelsen får grillen plass bak i bilen, campingvogna eller i hytta, og fungerer derfor perfekt som en kombigrill man kan bruke over alt.

Rustfritt stål

Grillen er konstruert i rustfritt stål og støpt aluminium. Og ettersom grillen bærer preg av høy kvalitet har den delbasert garanti på 2 og 5 år. Støtte og stativ er konstruert i glassfiberforsterket nylonramme.

Elektrisk tenning

Selv om modellen er redusert i størrelsen, har den fortsatt elektrisk tenning og innebygd termometer, som de større modellene hos Weber har.

Oppsummert

 • Enkel i bruk
 • Lett og kompakt
 • Elektrisk tenning

Les mer →


9. Boretti Luciano Gassgrill med kjøleskap – Mer Enn Bare Grill

SJEKK PRISEN →

Ekslusivitet

I de 20 årene Boretti har vært aktive har navnet blitt brukt som synonym på kvalitet.
I rustfritt stål er gassgrillmodellen er et komplett utekjøkken med både skuffer og innebygd kjøleskap. Den har kapasitet til å lage mat til over 20 mennesker, roterende spydfeste til kylling, fire brennere + en sidebrenner, og et eget system for å håndtere fett og grillavfall.

Grillen på nærmere 250 kilo, står godt etablert. Den er derfor vanskelig å flytte på selv om den har 4 hjul. Det har med dens størrelse og vekt. Strukturen gjør den også upraktisk å flytte på, men man får derimot mye arbeidsrom. Grillen passer derfor optimalt for å stå etablert på en plass.

Utover det vanlige

En kan med første øyekast se at grillen skiller seg ut fra flere av dens konkurrenter.
Det gjør den både i pris, kvalitet og tilbehør. Målet med modellen er nokk ikke å bare ha en «vanlig» grill stående på verandaen, men heller bruke grillen som et verktøy for å gjøre hele uteplassen mere innbydende.

Kvalitet, kvalitet og kvalitet

Hele grillen består av rustfritt stål. Det er der mye av vekten kommer fra.
Med tanke på dens konstruksjon og materiale tåler den det meste.

Oppsummert 

 • Utekjøkken
 • Kvalitet
 • Ekslusivitet
 • Komplett

Les mer →


Hvordan Bruker Man Gassgrill?

Hvordan tenner man gassgrillen?

Man starter med å åpne grillens lokk, deretter sjekker man at gassledningen er montert, om den sitter under grillen kan man flytte den litt unna.

Så vrir man om ventilen på gassflasken, slik at gassen strømmer til grillen. Deretter åpner man gassventilen på grillen (Det er som regel den første, eller så står det beskrevet). Man venter et par sekunder, før man trykker på tenningen. Gnisten fra tenningen vil da sette fyr på gassen. Ikke vent for lenge med å tenne gassen, og ikke lukk lokket før du har tent gassen.

Etter man har fått fyr på gassen kan man lukke lokket, justere til ønsket temperatur – så skal grillen være klar til bruk etter ca. 5 minutter.

Hvordan får man den kjente «kullsmaken»

Kullsmaken kommer faktisk ikke fra selve kullet, så det er fullt mulig å få den kjente smaken med en vanlig gassgrill. Smaken kommer nemlig av fordampet grillsaft. Om gassgrillen har lignende typer jernstenger, som kullgrillen har, vil den samme prosessen skje med gassgrill. Om gassgrillen ikke har det fra før, kan det kjøpes til. På markedet kalles det ofte «Flavorizers».

Grilltipis til gassgrill:

 • Tilpass varmen til det du griller
 • Vent til grillen har fått jevn temperatur – tar ca 5 minutter
 • Om du griller kjøtt: vent til du ser kjøttsaften pipe før du snur stykket. Da er den indre temperaturen høy nok.
 • Grill med lokket nede: det gir et jevnere resultat når du skal helsteke fisk og kjøtt
 • Bruk termometer på større varer
 • Marinert mat bør ligge kjølig før grilling
 • La kjøttet hvile noen minutter før servering
 • Vask grillen godt etter bruk

Rengjøring

Når du rengjører en gassgrill kan du sette varmen på maks, lukke lokket – og vente i 5 minutter.
Da vil matrester være forkullet – og lettere å rengjøre.

La den deretter kjøle seg ned til den er kald, før du går over med en grillbørste. Fjern alt av smuler og løse rester før du eventuelt kan gå over grillen med varmt vann og kjøkken-/ ovnspray.

Skyll deretter alt av såpe og skittent vann vekk, og tørk over med en tørr klut.

Sjekk slangen for lekkasje

Ved jevne mellomrom kan det være smart å sjekke gassslangen, og tilkoblingspunkt for lekkasjer. Sjekk om det har oppstått sprekker eller hull i slangen.

Om den blir gammel kan det også være lurt å bytte den ut.

Les Også

Test av kompostkvern

Test av brødrister

Hvorfor Velge Gassgrill?

Alt kan grilles

Grilling er en spennende, god og sunn måte å tilberede flere matvarer på.
Her er det kun fantasien som setter grenser, og en kan grille alt fra kjøtt, til fisk, grønnsaker og frukt.

Smak

Grilling gir en helt egen smak man ikke får fra noen annen metode. Det kommer fra at kjøttsaft drypper fra kjøttet og ned i grillen, før det fordamper og treffer kjøttet igjen.

Enkel, jevn og effektiv

En gassgrills fordeler er at den er veldig enkelt å sette opp, veldig enkel å starte opp, og lett å rengjøre.

Den gir deg også muligheten til å kontrollere hvilken varme du vil ha, slik at du kan tilpasse varmen til det som best passer matretten du lager.

Sammenlignet med kull er også gass meget effektivt og energisparende.

Hvilken Modell Skal Jeg Velge?

Hva er viktigst for deg?

Hver grill har individuelle egenskaper, og det kan derfor oppleves som en jungel i det man skal velge grill. Etter grundig undersøkelse viser det at resultatet på grillingen ikke nødvendigvis har stor sammenheng med prisen på gassgrillen, men derimot størrelse og kvalitet.

 • Om man skal mette flere munner kan det være gunstig med en grill som har større grillflate
 • Om man skal frakte grillen mye, for eksempel mellom hus og hytte, bobil eller campingvogn kan det være greit med en som er kompakt, enkel å pakke sammen – og som har god kvalitet

Enkel i bruk

Grilling kan for flere være utfordrende, spesielt i starten.
Og det er store forskjeller mellom hvilke muligheter grillen har, og hvor enkel den er i bruk. En kan fortsatt lage fantastisk mat på en enkel grill.

Om man ikke har så mye erfaring med grilling fra før kan det være snedig å begynne med noe som er lett i bruk: Enkle knapper og enkel å starte.

Perfekt resultat

Om man er ute etter en kulinarisk matopplevelse kan grillen hjelpe deg et godt stykke på veien.
Griller med jevn, og regulerbar temperatur hjelper deg å få kjøttet som du selv ønsker.

Størrelse

Grillmat serveres best ferskt, og nytes best sammen.
Om flere skal spise sammen er det derfor gunstig med en grill som har høy kapasitet.

Hva skal man grille?

En grill skal kunne tilberede det meste – om en skal variere mye i utvalget kan det være smart å se etter en grill som har en nøyaktig temperaturinnstilling. Slik får du tilpasset varmen optimalt til det du skal tilberede.

Dette Er Undersøkelsen Basert På

Brukervennlighet

Her blir det vurdert hvor enkel grillen er i bruk.

 • Hvor enkelt det er å skru den på
 • Hvor enkelt er den å rengjøre
 • Hvor oversiktlig er bruken – hvordan er grillsoner og brytere plassert
 • Hvor enkelt er det å kontrollere varmen
 • Hvor enkelt er det å flytte grillen

Design og konstruksjon

Her blir det vurdert:

 • Hvor stabil grillen er
 • Hvor kompakt grillen er
 • Hvor stor grillflaten er

Resultat

Her blir det vurdert:

 • Hvor godt resultat grillen vil gi

Pris

Her blir det vurdert:

 • Hvor mye koster grillen
 • Hva får man for pengene

Kvalitet

Her blir det vurdert

 • Hvilke typer materier grillen er lagd av
 • Hvilken struktur den har
 • Leverandørens anerkjennelse og garantier

Undersøkelsen er basert på grossist og leverandørs utsagn og beskrivelser av produkt.

 

Legg igjen en kommentar