Test av grønnsakskutter: Disse 7 er best i test (2024)

Velkommen til vår dybdegående guide til grønnsakskuttere! Vi har gått gjennom et hav av alternativer for å finne de aller beste i de ulike segmentene. Hver kokk, enten du er profesjonell eller hobbykokk, vet verdien av å ha riktig verktøy på kjøkkenet. En god grønnsakskutter kan være en game changer, ikke bare for å spare tid, men også for å gi deg jevne, nøyaktige kutt som vil ta matlagingen din til nye høyder.

Vi har utforsket alt fra kompakte, enkle kuttere som passer i en skuff, til større, mer avanserte enheter som kan håndtere en hel mengde kutt og matvarer. Leter du etter noe som kan lage perfekte julienne-striper, kuber, skiver eller kanskje du vil ha noe som kan håndtere alle disse oppgavene?

I denne guiden har vi vurdert en rekke kriterier som brukervennlighet, design, holdbarhet, rengjøring og selvfølgelig – kvaliteten på kuttene. Vi har sortert gjennom et bredt spekter av priser, fra budsjettalternativer til høy-end, mer premium modeller.

Vårt mål er å hjelpe deg med å finne den perfekte grønnsakskutteren for dine matlagingsbehov. Enten du forbereder et gourmetmåltid for venner eller bare ønsker å gjøre hverdagslige måltider litt enklere, er vi sikre på at vi har funnet den ideelle grønnsakskutteren for deg.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe grønnsakskutter.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Grønnsakskutter test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
OXO Good Grips Grønnsakshakker
OXO Good Grips grønnsakskutter er den ultimate testvinneren. Den er enkel å bruke og gir hurtig hakking av frukt og grønnsaker. Med sitt effektive bladmønster i rustfritt stål og allsidighet til en rimelig pris, er den et uunnværlig redskap på kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
OXO Good Grips Spiralizer
OXO Good Grips Spiralizer er den beste grønnsaksspiralizeren. Den lager sunn og lekker grønnsakspasta enkelt. Med sin stilfulle bordmodell og stabilitet på bordplaten, er den praktisk og brukervennlig.
SJEKK PRISEN →
Chef'n Veggichop Grønnsakshakker
Chef'n Veggichop Grønnsakshakker er den brukervennlige favoritten. Med sin smarte snøreløsning gjør den grønnsakshakkingen enkel og lar barna delta. Perfekt til ulike oppskrifter og enkel rengjøring i oppvaskmaskinen (bollen og knivene).
SJEKK PRISEN →
Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus
Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus er den ideelle spiralizeren for deg som ønsker en premium hånddrevet løsning med justerbar tykkelse på spiralene. Med fire forskjellige tykkelser, en ekstra sterk sugefot og brukervennlig design, gir denne grønnsakskutteren deg full kontroll over dine kreative matlagingseventyr.
SJEKK PRISEN →
GEFU Spirelli Grønnsaksstrimler
GEFU Spirelli Grønnsaksstrimler er en prisgunstig spiralizer som gir deg mye for pengene. Med sin lille formfaktor, to ulike tykkelser og solid holder, gir denne grønnsakskutteren deg muligheten til å lage sunne og smakfulle grønnsakstrimler på en enkel og effektiv måte.
SJEKK PRISEN →
OXO Good Grips Håndholdt Spiralizer
OXO Good Grips Håndholdt Spiralizer er en genial løsning for de som ønsker en spiralizer med liten formfaktor. Den gjør det enkelt å lage sunne og velsmakende grønnsaksstrimler. Med sin grønnsaksholder og ergonomiske design er den trygg og enkel å bruke.
SJEKK PRISEN →
Eva Solo Green Tool minihakker
Eva Solo Green Tool Minihakker er en fleksibel grønnsakshakker som går utover bare kutting. Med en praktisk snor og ekstra innsats, kan den håndtere ulike oppgaver. Svært enkel å rengjøre
SJEKK PRISEN →

1. OXO Good Grips Grønnsakshakker – Best i test

OXO Good Grips Grønnsakshakker

SJEKK PRISEN →

I jakten på den beste grønnsakskutteren på markedet har vi funnet vår suverene testvinner: OXO Good Grips Grønnsakshakker. Denne smarte og brukervennlige hakkeren har overbevist oss på alle fronter, og her er hvorfor.

Først og fremst er bruken av OXO Good Grips Grønnsakshakker en lek. Med denne allsidige redskapen kan du raskt og enkelt hakke både frukt og grønnsaker til lekre salater og deilige retter. I en enkel bevegelse, uten anstrengelse, hakker grønnsakshakkeren råvarene dine sikkert og jevnt. Den er så enkel og intuitiv å bruke at til og med nybegynnere kan oppnå perfekte resultater.

En annen fordel ved OXO Good Grips Grønnsakshakker er dens effektivitet. Takket være hakkerens bladmønster i rustfritt stål, skjærer den råvarene dine med utrolig presisjon og hastighet. Du vil bli imponert over hvor raskt og jevnt grønnsakshakkeren bearbeider fruktene og grønnsakene dine. Det senkede skjæreområdet holder råvarene godt på plass, slik at du kan være trygg på at hakkeren utfører jobben sin på en optimal måte.

OXO Good Grips Grønnsakshakker er også ekstremt allsidig. Den er perfekt til både frukt og grønnsaker, og du kan lage en rekke retter med den. Enten det er en frisk fruktsalat eller en sprø grønnsaksblanding, vil denne hakkeren hjelpe deg med å oppnå konsistensen du ønsker på ingen tid. Det er en pålitelig følgesvenn på kjøkkenet, som gjør matlagingen både enklere og mer effektiv.

Spesifikasjoner

 • Type: Grønnsakskutter
 • Materiale: Plast og rustfritt stål
 • Merke: OXO

Oppsummert

 • Enkel og hurtig hakking av frukt og grønnsaker
 • Effektivt bladmønster i rustfritt stål
 • Allsidig redskap til en overkommelig pris

Les mer →

2. OXO Good Grips Spiralizer – Beste spiralizer

OXO Good Grips Spiralizer

SJEKK PRISEN →

Ønsker du å lage sunn og lekker grønnsakspasta? Da har vi funnet den ultimate løsningen for deg: OXO Good Grips Spiralizer. Denne bordmodell-spiralizeren har imponert oss på alle områder, og her er hvorfor.

Med OXO Good Grips Spiralizer kan du enkelt og bekvemt lage deilige ris, nudler og pasta av dine favorittgrønnsaker. Denne smarte spiralizeren gir deg et sunt og velsmakende alternativ til den ekte varen. Du kan eksperimentere med ulike grønnsaker og lage spennende retter som passer både for deg og dine gjester.

En av de beste funksjonene ved OXO Good Grips Spiralizer er dens brukervennlighet. Den er utrolig enkel å bruke, og du vil bli imponert over hvor raskt og problemfritt du kan lage grønnsakspasta. Den stilfulle bordmodellen står stabilt på bordplaten, takket være den kraftige sugekoppen i bunnen. Du kan trygt og sikkert håndtere spiralizeren mens du skaper sunne og lekre retter.

En annen fordel med OXO Good Grips Spiralizer er den avtakbare beholderen som kommer med produktet. Dette gir deg en praktisk og sikker oppbevaringsløsning for de medfølgende klingene. Du trenger ikke å bekymre deg for å miste eller skade klingene, da de kan oppbevares trygt i beholderen når de ikke er i bruk.

Spesifikasjoner

 • Type: Spiralizer
 • Materiale: Plast og rustfritt stål
 • Merke: OXO

Oppsummert

 • Enkel og praktisk grønnsaksspiralizer
 • Stilfull bordmodell med god stabilitet
 • Lager sunn og lekker grønnsakspasta

Les mer →

3. Chef’n Veggichop Grønnsakshakker – Brukervennlig

Chef'n Veggichop Grønnsakshakker

SJEKK PRISEN →

Chef’n Veggichop er utstyrt med skarpe kniver som drives av håndkraft via et snøre. Dette gjør hakkingen til en lek, og du kan enkelt oppnå ønsket konsistens på grønnsakene dine. Den smarte snøreløsningen gjør at du kan la barna delta i matlagingen, og sammen kan dere lage deilige retter.

En annen fordel med Chef’n Veggichop er dens allsidighet. Denne hakkeren er perfekt til å lage guacamole, salsa, pesto, knuse nøtter, lage hummus og hakke ferske urter. Du kan utforske ulike oppskrifter og kreativt bruke hakkeren til å lage en rekke deilige retter.

Rengjøringen av Chef’n Veggichop er også enkel. Bollen og knivene kan trygt vaskes på øverste hylle i oppvaskmaskinen, noe som sparer tid og krefter. Lokket derimot, bør vaskes for hånd for å sikre holdbarheten og funksjonaliteten.

Oppsummert er Chef’n Veggichop Grønnsakshakker den ultimate brukervennlige favoritten. Med sin smarte snøreløsning kan du enkelt hakke grønnsaker og involvere barna i matlagingen. Den er perfekt til en rekke retter, og rengjøringen er enkel. Hvis du er ute etter en grønnsakshakker som kombinerer brukervennlighet og allsidighet, trenger du ikke lete lenger enn Chef’n Veggichop.

Spesifikasjoner

 • Type: Grønnsakskutter
 • Materiale: Plast og rustfritt stål
 • Merke: Chef’n

Oppsummert

 • Brukervennlig grønnsakshakker med snøreløsning
 • Allsidig – passer til ulike oppskrifter
 • Enkel rengjøring i oppvaskmaskinen og for hånd

Les mer →

4. Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus – Premium

Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus

SJEKK PRISEN →

Er du på jakt etter en premium hånddrevet spiralizer som gir deg kontroll over tykkelsen på spiralene? Da bør du sjekke ut Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus. Dette praktiske kjøkkenverktøyet fra Westmark vil garantert bli en favoritt på kjøkkenet ditt.

Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus gjør det enkelt å lage vakre spiraler av grønnsaker. Du kan velge mellom fire forskjellige tykkelser, slik at du kan tilpasse spiralene etter dine preferanser og behov. Enten du ønsker tynne spiraler til en lett salat eller tykke spiraler til en mer mettende rett, gir denne spiralizeren deg fleksibiliteten du trenger.

En av de imponerende egenskapene til Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus er dens ekstra sterke sugefot på undersiden. Denne sørger for at grønnsakene dine er stabile og sikre under hele arbeidsprosessen. Du kan hakke og skjære uten bekymring, da sugefoten holder grønnsakene på plass og gir deg en trygg arbeidsflate.

Brukervennligheten til Westmark Grønnsakskutter Spiro Plus er også verdt å nevne. Den er enkel å bruke og gir deg en rask og effektiv måte å lage spiraler av grønnsaker. Du trenger ikke å være en erfaren kokk for å oppnå flotte resultater. Den intuitive designen gjør det enkelt for alle å utforske og lage spennende retter.

Spesifikasjoner

 • Type: Spiralizer
 • Materiale: Plast og rustfritt stål
 • Merke: Westmark

Oppsummert

 • Premium hånddrevet spiralizer med justerbar tykkelse
 • Ekstra sterk sugefot på undersiden for stabilitet
 • Brukervennlig design for enkel bruk

Les mer →

5. GEFU Spirelli Grønnsaksstrimler – Mye for pengene

GEFU Spirelli Grønnsaksstrimler

SJEKK PRISEN →

Ønsker du å lage sunne og smakfulle grønnsakstrimler som et alternativ til vanlig pasta eller nudler? Da bør du vurdere GEFU Spirelli Grønnsaksstrimler. Denne smarte og prisgunstige spiralizeren gir mye for pengene, og her er hvorfor.

GEFU Spirelli Grønnsaksstrimler er en kompakt og brukervennlig grønnsakskutter som enkelt river lange grønnsaker som gulrot, zucchini, aubergine eller agurk til strimler. Du kan enkelt transformere grønnsakene til delikate spiraler som kan brukes som et sunt og smakfullt alternativ eller komplement til tradisjonell pasta eller nudler.

En av de imponerende egenskapene ved GEFU Spirelli Grønnsaksstrimler er muligheten til å velge mellom to ulike tykkelser. Du kan lage tynne strimler som ligner spaghettistrimler med den smalere varianten på 2×3 mm, eller bredere strimler med tykkelsen 3,5×5 mm. Dette gir deg fleksibiliteten til å tilpasse strimlene etter dine preferanser og oppskrifter.

På modellen 2.0 følger det med en solid holder som har tre lange metallstifter. Denne holder grønnsakene godt på plass mens du bruker grønnsakskutteren, noe som gir deg en trygg og stabil arbeidsprosess. Du kan være sikker på at grønnsakene er riktig posisjonert og gir deg jevne og fine strimler.

Spesifikasjoner

 • Type: Spiralizer
 • Materiale: Plast og rustfritt stål
 • Merke: GEFU

Oppsummert

 • Prisgunstig spiralizer med liten formfaktor
 • To ulike tykkelser for fleksibilitet i strimlene
 • Solid holder sikrer trygg og stabil bruk

Les mer →

6. OXO Good Grips Håndholdt Spiralizer – Liten formfaktor

OXO Good Grips Håndholdt Spiralizer

SJEKK PRISEN →

Denne lille grønnsakskutteren tar minimalt med plass i kjøkkenskuffene, samtidig som den gir deg muligheten til å lage herlige grønnsaksstrimler. Med OXO Good Grips Håndholdt Spiralizer kan du enkelt og bekvemt lage dine yndlingsgrønnsaker om til spaghetti-lignende strimler. Dette er ikke bare en morsom måte å presentere grønnsaker på tallerkenen, det er også et sunt og velsmakende alternativ til tradisjonell pasta. Enten det er gulrøtter, squash, agurker eller andre runde eller avlange grønnsaker du ønsker å forvandle, så kan Spiralizeren håndtere det.

En av de beste egenskapene til OXO Good Grips Håndholdt Spiralizer er dens brukervennlighet og sikkerhet. Spiralizeren er utstyrt med en grønnsaksholder som beskytter fingrene dine mot skjærebladet, slik at du kan håndtere grønnsakene trygt og enkelt. Denne funksjonen gjør at du kan kutte grønnsakene helt ned til siste bit, uten å risikere å skade deg selv.

I tillegg til sin praktiske størrelse og brukervennlighet, har OXO Good Grips Håndholdt Spiralizer også et ergonomisk design. Den er utstyrt med myke og behagelige håndtak som gir deg et godt grep og gjør det enkelt å dreie grønnsakene gjennom skjærebladet. Resultatet er jevne og fine grønnsaksstrimler som vil imponere både deg selv og gjestene dine.

Spesifikasjoner

 • Type: Spiralizer
 • Materiale: Plast og rustfritt stål
 • Merke: OXO

Oppsummert

 • Liten formfaktor gir plassbesparende løsning
 • Enkel og sikker bruk med grønnsaksholder
 • Prisvennlig

Les mer →

7. Eva Solo Green Tool minihakker – Fleksibel

Eva Solo Green Tool minihakker

SJEKK PRISEN →

Ønsker du en fleksibel grønnsakshakker som kan gjøre mer enn bare å kutte grønnsaker? Da er Eva Solo Green Tool Minihakker det perfekte valget for deg. Denne praktiske kjøkkenredskapen gir deg muligheten til å hakke opp grønnsaker på en enkel og effektiv måte, takket være sin innovative design.

Det som gjør Eva Solo Green Tool Minihakker unik er dens brukervennlige snor. Ved å legge ingrediensene i skålen, sette på lokket og deretter trekke i snoren, kan du enkelt og raskt hakke opp grønnsakene etter dine ønsker. Enten det er små terninger, finhakket eller grovhakket konsistens du ønsker, kan du oppnå det med denne minihakkeren.

En ekstra bonus med Eva Solo Green Tool Minihakker er at den ikke bare kan brukes til grønnsaker. Den leveres med en ekstra innsats som kan brukes til å piske kremfløte eller eggehviter. Dette gjør minihakkeren enda mer allsidig og praktisk å ha på kjøkkenet. Med ett kjøkkenredskap kan du utføre flere oppgaver, noe som sparer tid og reduserer rotet på kjøkkenet.

Når det gjelder rengjøring, er Eva Solo Green Tool Minihakker også svært brukervennlig. Alle delene, bortsett fra lokket, kan vaskes i oppvaskmaskinen, noe som gjør rengjøringsprosessen enkel og problemfri. Lokket må derimot vaskes for hånd, men dette er en liten pris å betale for allsidigheten og praktiskheten denne grønnsakshakkeren gir.

Med Eva Solo Green Tool Minihakker får du en svært fleksibel grønnsakshakker som kan brukes til mer enn bare å kutte grønnsaker. Den innovative snoren gjør hakkingen enkel og effektiv, og den ekstra innsatsen gjør den allsidig for ulike oppgaver på kjøkkenet.

Spesifikasjoner

 • Type: Grønnsakskutter
 • Materiale: Nylon og rustfritt stål
 • Merke: Eva Solo

Oppsummert

 • Fleksibel grønnsakshakker med praktisk snor
 • Inkluderer ekstra innsats for flere bruksområder
 • Enkel rengjøring

Les mer →


Innkjøp av grønnsakskutter – hva bør jeg tenke på?

Å kjøpe en grønnsakskutter kan revolusjonere kjøkkenrutinene dine, og gjøre matlagingen mer effektiv og morsom. En god grønnsakskutter kan forenkle tilberedningen av måltider, spesielt når du trenger å kutte et stort antall grønnsaker. Her er noen viktige punkter å vurdere når du skal kjøpe en grønnsakskutter.

Kvaliteten og robustheten til enheten er det første du bør vurdere. Du vil ha en grønnsakskutter som kan tåle regelmessig bruk uten å bli ødelagt eller miste effektiviteten. Et sterkt og holdbart materiale som rustfritt stål er ofte et sikkert valg for enheter som denne. Det tåler tidens tann, og er motstandsdyktig mot rust og korrosjon. Ikke glem å sjekke kvaliteten på bladene også; de bør være skarpe og slitesterke for å sikre god og effektiv kutting.

Brukervennlighet er en annen viktig faktor å vurdere. Noen kuttere krever mer manuell styrke og teknikk enn andre, mens noen er elektriske og krever minimal innsats. Tenk på hvordan du har tenkt å bruke kutteren og hva som vil være mest praktisk for deg. Størrelsen på skjærebrettet eller -området er også viktig; noen enheter kan håndtere større grønnsaker, mens andre er bedre egnet for mindre. En viktig funksjon er at du kan rengjøre enheten enkelt. Mange modeller har avtagbare deler som kan vaskes i oppvaskmaskin, noe som er en stor fordel når det gjelder vedlikehold.

Det finnes en rekke typer grønnsakskuttere på markedet, hver designet for en spesifikk oppgave. En mandolin er perfekt for å lage tynne, jevne skiver av grønnsaker, noe som er ideelt for grønnsakschips eller for å legge til skiver i salater. En spiralizer kan forvandle grønnsaker som squash og gulrøtter til lange, spaghetti-lignende tråder, noe som er ideelt for de som følger en lavkarbo- eller glutenfri diett. En julienne-kutter gir deg tynne strimler, noe som er perfekt for salater og garneringer. En kube-kutter kan raskt kutte grønnsaker i perfekte terninger, noe som er spesielt nyttig for gryteretter og supper.

Prisen er en betydelig faktor å vurdere. Du vil sannsynligvis finne alt fra rimelige, enkle modeller til dyrere, mer sofistikerte enheter. Men husk at en høyere pris ikke alltid betyr bedre kvalitet. Forskjellige enheter har forskjellige funksjoner, så det er viktig å balansere pris med funksjonaliteten du trenger. Selv om det kan være fristende å kjøpe en som har motor, er ikke det nødvendigvis det beste valget.

I testen vår har vi funnet frem en rekke gode alternativer i de forskjellige segmentene. Så enten du er ute etter noe profesjonelt og premium, noe budsjettvennlig og enkelt, eller kanskje en mellomting finner du mange gode alternativer i testen.

Ikke glem at matlaging skal være en gøy og inkluderende aktivitet.

Grønnsakskutter