Håndjern test: 7 solide alternativer for all tjeneste (2023)

Håndjern

Har du først behov for håndjern er det viktig å vite at de opprettholder en viss standard. I et marked der billige kopier florerer kan det være vanskelig å finne frem til det beste alternativet. Spesielt for deg som arbeider i aktiv tjeneste kan kvalitetshåndjern være en helt essensiell del av hverdagen. 

For å hjelpe deg i jakten på de beste kandidatene har vi påtatt oss jobben med å google. Vi har gått gjennom en rekke tester og artikler, samt innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere. Dermed har vi klart å redusere listen av håndjern til de syv mest aktuelle kandidatene. Hensikten er at du raskt og enkelt skal få muligheten til å vurdere de beste alternativene, uten å kaste bort tid på håndjern av lav kvalitet. 

Etter en rekke undersøkelser har vi kommer frem til at Peerless 700 C er de beste håndjernene til allsidig bruk. Her får du et robust sett med håndjern fra den anerkjente produsenten Peerless Handcuff Company. Selskapet har produsert håndjern i mer enn 100 år og produktene brukes fortsatt av tjenestemenn over hele verden.

VÅRE favoritter

  • Utvidet Lenke
  • Leveres med 2 nøkler
  • Karbon og nikkel
SJEKK PRISEN →
  • Lenket
  • Leveres med 2 nøkler
  • Springløs påsettelse
SJEKK PRISEN →
  • 23 låseposisjoner
  • Leveres med to nøkler
  • Dobbel Lås
SJEKK PRISEN →

Håndjern test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Peerless 700C Nickel
Dette paret med lenket håndjern fra Peerless Handcuff Company har blitt brukt i aktiv tjeneste over hele verden i en årrekke. Levert med to nøkler og et robust design har du håndjern som tåler en utfordring.
SJEKK PRISEN →
Peerless oversize Lenket
Peerless Handcuff Company har vært en anerkjent leverandør av håndjern i mer enn 100 år. Her får du den klassiske 700 C med utvidet lenke for mer fleksibel påsettelse. Levert med to sett nøkler og produsert i en kombinasjon av karbon og nikkel.
SJEKK PRISEN →
TCH Superior Chain Twin Lock
TCH Superior er et lettvekt sett med håndjern der hver side har tre sperrehaker og fire tenner. Dette gir hele 23 låseposisjoner og en omkretsstørrelse som er blant de bredeste i bransjen. Leveres med to sett nøkler og en dobbel lenke.
SJEKK PRISEN →
TCH Standard Chain Twin Lock
Standard varianten fra TCH kommer med tre sperrehaker og 4 tenner. Sammenlignet fra Superior varianten har disse 20 forskjellige låseposisjoner, men er fortsatt blant de med bredeste størrelse i omkrets.
SJEKK PRISEN →
Peerless 701C Black
Klassiske håndjern fra Peerless Handcuff Company er lekkert lakkert i sort farge. De slitesterke håndjernene har raskt blitt en bransjestandard og kommer levert med 2 nøkler. Lenken er leddet som gir noe bevegelsesrom både ved påsettelse og løsning.
SJEKK PRISEN →
TCH Standard Chain Svart
TCH er kjent for høy kvalitet på sine håndjern, men er også blant de mest sikre i bransjen. Her får du et standard håndjernsett med hele 23 låseposisjoner og 18 tenner som sikrer god styrke. Dette gir også en rekke låsemuligheter og de er blant de med bredeste størrelse når det gjelder omkrets i bransjen. Disse er lakkert i en stilren sort farge som enkelt blender inn med uniformen.
SJEKK PRISEN →
TCH Standard Chain Nickel
Dette standardsettet med håndjern fra TCH er utstyrt med tre låsehaker, seks tenner og hele 23 låseposisjoner. Dette gir et bredt utvalg og høy fleksibilitet når man setter på håndjernene. Utmerket for aktiv tjeneste.
SJEKK PRISEN →

1. Peerless 700C Nickel – Testvinnere

PEERLESS 700C

SJEKK PRISEN →

Dette paret med håndjern fra Peerless Handcuff Company har lenge vært bransjestandard verden over. Selskapet har produsert håndjern i mer enn 100 år og det robuste designet er stadig standardutgave for mange nødetater. Det enkle designet kombinert med sveiset lenke sørger for høy kvalitet og slitesterke håndjern. 

Håndjern fra Peerless er produsert i nikkel og kommer med en sveiset lenke som holder de to ringene sammen. Ved hjelp av bevegelige ledd i hver ende av lenken kan man snu hver ring i begge retninger. Dette gjør det mulig å sette på håndjernet uansett hvilke vinkel armen befinner seg under påsettelse. 

Er du på jakt etter et helt enkelt sett med håndjern vil dette være et utmerket alternativ. Peerless sine standard håndjern benyttes av politi og sikkerhetsbransjen over hele verden og leverer et robust produkt med lang levetid. Med standard størrelser passer de utmerket i de aller fleste tasker og kan derfor enkelt byttes ut.

Les mer →


2. Peerless oversize Lenket

PEERLESS Oversize

SJEKK PRISEN →

Med Peerless oversize har selskapet tatt sine standardhåndjern og utvidet lenken betydelig. Dette gjør at du får langt mer fleksible håndjern, blant annet til bruk på større personer, eller om vedkommende skal ha muligheten til begrenset bevegelsesgrad. De kommer med to standard Peerless nøkler og er produsert i nikkel.

Noen ganger er det behov for håndjern som gir bedre bevegelighet enn det et standard par gjør. Det har Peerless Handcuff Company løst ved å forlenge den sentrale lenken mellom de to ringene. Dermed får du et like sterkt sett med håndjern, men påsatt gir de langt bedre bevegelighet. 

Skal du ha noe mer enn de tradisjonelle håndjerna fra Peerless vil denne oversize modellen være et utmerket alternativ. Det kan alltid være lurt å ha et alternativt sett med håndjern i bilen eller på beltet, da slipper du situasjoner der du må hekte flere standardhåndjern sammen for at det skal være mulig å feste de skikkelig.

Les mer →


3. TCH Superior Chain Twin Lock

TCH Superior Chain Twin Lock

SJEKK PRISEN →

TCH har utstyrt hvert håndjern med tre sperrehaker, der hver av disse har fire tenner. På denne måten er paret utstyrt med hele 12 tenner og 23 ekstra låseposisjoner. Det gir også en ekstra styrke til håndjerna da de raskere låses og forebygger at de spretter opp igjen ved at en av tennene slipper. De ekstra låseposisjonene gjør også at TCH sine håndjern har blant de bredeste omkretsene i bransjen. 

Den doble låsemekanismen til TCH sørger for at disse håndjernene er blant de letteste og sikreste tilgjengelig på det private markedet. Her får du et robust sett med håndjern som har en finish i nikkel og plater i sterk aluminiumslegering. Dette sørger for en svært lav egenvekt, uten at det går utover kvaliteten på produktet. 

Skal du ha et slitesterkt og svært fleksibelt sett med håndjern kan denne modellen fra TCH være et utmerket alternativ. Takket være det høye antall med tenner og låseposisjoner vil disse passe på de aller fleste. Du tilpasser de enkelt ved påsettelse og låser dem av. Det medfølger to nøkler i settet.

Les mer →


4. TCH Standard Chain Twin Lock

TCH Standard Chain Twin Lock

SJEKK PRISEN →

TCH sine standardhåndjern kommer utstyrt med et høyt antall sperrehaker, som igjen resulterer i ekstra styrke og svært mange låseposisjoner. Med hele 20 låseposisjoner kan disse håndjerna tilpasses til de aller fleste håndledd og du vil alltid finne en hake som kan låses. Dette sikrer at håndjerna sitter godt rundt håndleddet, uten at de blir for stramme og skjærer seg inn i huden. 

Akkurat som på Superior modellen har TCH utstyrt sine standardmodeller med dobbel låsemekanisme. En stor forskjell er likevel at der superior modellen er produsert i aluminium, benytter TCH seg av Hard Bright stål for standardmodellen. Dette gir en økt vekt på håndjerna, men samtidig en svært lang levetid. 

Fordelen med Twin Lock er at de kan låses og deretter sikres. Dette gjør at du unngår muligheten til å dirke den opp eller at låsen skal gi etter fordi den ikke er klikket skikkelig på plass. Det er også nøkkelhull på begge sider av håndjernet som gjør at du slipper akrobatikk for å løsne dem igjen. 

Dersom du jobber i tjeneste der håndjern ofte tas i bruk vil TCH sine standardpar være et utmerket alternativ. Takket være det høye antallet låseposisjoner og dobbel låsemekanisme tilbyr håndjerna svært fleksible posisjoneringer og passer til de aller fleste håndledd.

Les mer →


5. Peerless 701C Black

PEERLESS 701C Black

SJEKK PRISEN →

Det er lite som peker seg så godt ut i en uniform som et skinnende sett med håndjern i stål. Derfor har Peerless Handcuff Company produsert sine standardhåndjern i en svart lakkering. Disse passer spesielt godt for deg som jobber sivilt, eller som må forholde deg til strenge uniformsreglementer. Den svarte lakken reflekterer ikke lys og passer derfor også utmerket for natt eller arbeid i mørket. 

Peerless Handcuff Company har produsert håndjern i mer enn 100 år og deres serie 700 har lenge lagt standarden for hele bransjen. Her får du de slitesterke håndjerna med en stilig sort lakk som gjør at de raskt skiller seg ut. Håndjerna er lenket med ringer i stål og utstyrt med standard nøkkellås på hvert håndledd. 

Det kompakte designet og bevegelige ledd i hver ende av lenken gjør at du enkelt kan legge sammen håndjerna. På denne måten vil de få plass i en svært kompakt beltering eller taske. Slik unngår man at utstyr fra beltet gjør seg synlig under en jakke eller lignende når du er ute i tjeneste. 

Skal du jobbe mye i sivilt eller på nattestid er det lurt å ha håndjern som ikke er mer synlig enn nødvendig. Da kan det være aktuelt å investere i Peerless sine klassiske håndjern, men som med en praktisk sort lakkering gjør de mindre synlige. Spesielt under en mørk dress kan en liten belteveske med sorte håndjern være utmerket.

Les mer →


6. TCH Standard Chain Svart

TCH Standard Chain

SJEKK PRISEN →

TCH Standard Chain er et tradisjonelt sett med håndjern med en stilig sort lakkering. Forskjellen fra en rekke andre produsenter er at TCH benytter seg av flere sperrehaker på sine håndjern. Dette gir ekstra låseposisjoner og økt styrke i håndjerna. På sine standardhåndjern har TCH benyttet tre sperrehaker som hver har seks tenner. Dette gir totalt 18 tenner og hele 23 forskjellige låseposisjoner. 

Fordelen TCH har ved å benytte såpass mange sperrehaker er at de får en svært bred omkretsstørrelse på sine håndjern. Dette har gjort at håndjern fra TCH raskt har blitt populært blant sikkerhetsstyrker og politi som aktivt bruker håndjern ute på patrulje. Den økte fleksibiliteten gjør at de fungerer fint til de aller fleste håndledd. 

Ønsker du et robust sett med håndjern fra TCH, men ikke ønsker den klassiske nyansen i stål kan dette være et utmerket alternativ. Her får du TCH sin standardvariant med lenket håndjern i en sort lakkering som er langt mindre synlig. Som vi også nevnte ovenfor kan sorte håndjern være svært attraktivt dersom du skal jobbe i sivilt, eller ikke ønsker utstyr i beltet som kan reflektere i lys.

Les mer →


7. TCH Standard Chain Nickel

TCH Standard Chain

SJEKK PRISEN →

Dette er TCH sitt standard sett med tradisjonelle håndjern i nikkel. Håndjerna er utstyrt med tre sperrehaker som hver har seks tenner. Dette gjør at hvert håndjern har hele 23 forskjellige låseposisjoner. På denne måten kan du enkelt tilpasse dem til både store og små håndledd etter behov. Standard låsemekanisme med universalnøkkel medfølger i pakken. 

Håndjernene er produsert i Hard Bright Stål, samt pins og innmat er også komponenter av stål. Dette gjør at de tåler en skikkelig trøkk og det er svært vanskelig å bryte dem opp uten nøkkelen. Den enkle lenken mellom de to ringene er også sveiset i stål som sørger for at de ikke kan brytes fra hverandre. 

TCH er kjent for fleksible håndjern med mange låseposisjoner. Her får du en standardvariant produsert i stål som tåler det aller meste av både patruljetjeneste og transport. Stållegeringen ruster ikke og du trenger derfor ikke å være redd for holdbarheten til håndjerna etter lang og tro tjeneste.

Les mer →


Spørsmål og svar

Hvem kan bruke håndjern?

I Norge er det strenge regler for hvem som kan benytte seg av håndjern og feil bruk kan i verste fall være straffbart. Primært er det politi, toll og militærpoliti som bærer håndjern i Norge, men vektere som har gjennomgått korrekt opplæring kan også utstyres med håndjern. 

Hvordan setter man på håndjern?

Håndjern settes på direkte på hvert håndledd ved å klipse på ringene. I Norge er det viktig å merke seg at alle som bærer håndjern skal være kurset i riktig teknikk før de kan benytte seg av håndjern i tjeneste. 

Følger det nøkkel med alle håndjern?

Alle standardhåndjern har medfølgende nøkkel, men det er også verdt å merke seg at de fleste benytter seg av en universalnøkkel. Skulle du være uheldig å miste nøkkelen kan du derfor i de fleste tilfeller kjøpe en ny standard nøkkel, uten å måtte erstatte håndjerna. 

Hva bør håndjern være laget av?

De aller fleste håndjern er laget i stål eller nikkel. Gjerne en legering av disse for lavest mulig vekt, samtidig som man får et slitesterkt materiale.

Legg igjen en kommentar