Håndstøvsuger test: Markedets beste håndstøvsugere i 2024

Håndstøvsuger

Vi har i denne håndstøvsuger testen sammenlinget ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Nedenfor vil du finne en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enklere. Sammenligningen har tatt for 8 forskjellige håndstøvsugere. Til informasjon så har selv ikke testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

 

Håndstøvsuger test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dyson V8 Absolute
En lett og velbalansert batteridrevet poseløs 2 i 1 støvsuger med en kraftig motor som gir den sugeevne på linje med en vanlig støvsuger. Det kraftige batteriet gir 40 hele minutters arbeidstid etter full lading.
SJEKK PRISEN →
PHILIPS XC8049
5,4 kilos Poseløs og ledningsfri 2 i 1 støvsuger med 25.2 Volts batteri og et kraftig Li-Ion batteri som gir over en time med arbeidstid.
SJEKK PRISEN →
ELECTROLUX ZB6114BO Rapido
Brukervennlig og billig poseløs 1,5 kg støvsuger utstyrt med 0,5 liters beholder for støvsamling, en syklonsk funksjon og vaskbart filter.
SJEKK PRISEN →
Electrolux Rapido ZB5003W
Praktiske små Soft Steer™-hjul som hjelper med å beskytte møbler og andre sårbare overflater mot riper fra støvsugeren. Vekt på under en kilo.
SJEKK PRISEN →
Philips PowerPro Duo FC6172
En ledningsfri støvsuger som drives av et ekstra lett 18 volts Lithium Ion batteri. Dette batteriet kan drive støvsugeren i hele 40 minutter når det er ladet helt opp.
SJEKK PRISEN →
Bosch Athlet BBH52550
En kompakt og kraftig håndstøvsuger med en vekt på bare litt over 3,5 kilo, og en solid motor som lover høy ytelse og lang levetid.
SJEKK PRISEN →
Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate
Et av de klart beste alternativene på markedet når det gjelder arbeidstid. holdbare og kraftige oppladbare batterier med Bosch Lithium-Ion teknologi, som gir dem ekstra lang brukstid og kort ladetid.
SJEKK PRISEN →
Kärcher VC5 Premium
en liten og praktisk håndstøvsuger som kan brukes like godt på gulvet som den kan brukes på hyller, vinduskarmer eller lister. Kobles til elektrisiteten i boligen din gjennom stikkontakter, og du trenger derfor ikke tenke på lading og arbeidstid.
SJEKK PRISEN →

Håndstøvsuger test: Her er våre anbefalninger

1. Dyson V8 Absolute – Best i Test

SJEKK PRISEN →

Rask, effektiv og ledningsfri

Dyson V8 Absolute er absolutt perfekt for rask og effektiv rengjøring i hverdagen. Her snakker vi en håndholdt støvsuger, uten forstyrrende og begrensende ledninger, som gir deg ubegrenset arbeidsradius enten du støvsuger høyt, lavt eller inne i vanskelige kriker og kroker der det ofte kan være vanskelig å navigere med en slange.

Enkel i bruk

Den 4,24 kilos Dyson V8 Absolute støvsugeren er i utgangspunktet en lett og balansert batteridrevet håndstøvsuger. Samtidig har den en kraftig motor som gir den en sugeevne som gjør at den samtidig også brukes som en vanlig støvsuger ved hjelp av den inkluderte stangen. På denne måten kan man støvsuge gulv og tepper like lett som man alltid har gjort.

Her får man 2 i 1

Dette er en type støvsuger som ofte kalles 2 i 1 støvsugere. Dette er fordi man faktisk får fordelene av to forskjellige typer støvsugere i den ene støvsugeren. Dette gjør den ekstra effektiv for håndholdt hurtig rengjøring, punktrengjøring og rengjøring av vanskelig tilgjengelige steder. Ved å montere stangen kan man også enda lettere støvsuge i høyden uten at man trenger å styre med slanger og ledninger.

Posefri

Dyson V8 Absolute er en poseløs modell. Dette betyr at støvsugeren samler opp støv og smuss i en 0,54 liters beholder som du enkelt kan tømme etter støvsugingen. Denne løsningen har mange fordeler. For eksempel kan man lett kaste støvet i søpla direkte etter støvsuging slik at man ikke har skittent smuss, støv og midd sittende inne i støvsugeren i lengre tid.

Den nye og mer hygieniske metoden for tømming av smuss gjør at man kan tømme beholderen i en enkelt bevegelse. Dette er mye mer hygienisk enn de gamle støvete støvsugerposene. Man sparer også penger ettersom man slipper å kjøpe de spesialtilpassede støvsugerposene.

Kraftig motor

Den kraftige digitalt styrte elektromotoren fra Dyson kan gi så mye som 110 000 omdreininger per minutt. Dette gir mer sugekraft enn noen annen ledningsfri støvsuger. Den kraftige motoren drives ved hjelp av et nytt 21,6 volts nikkelkoboltaluminium-batteri som kan gi støvsugeren opptil 40 minutter med effektiv arbeidstid etter full opplading.

Om man trenger ekstra høy sugekraft kan Dyson V8 Absolute også skilte med en maks effekt modus. Den kan gi opptil 7 minutter med kraftigere sugekraft for steder der dette virkelig trengs trengs. Dyson V8 Absolute er utsturt med et Tier Radial™-sykloner. Dette betyr at den har

15 sykloner som er fordelt på to nivåer. Disse jobber parallelt, og sørger for å både øke luftstrømmen og fange opp alt det fine støvet som suges inn i støvsugeren. I tillegg er hele maskinen på støvsugeren utstyrt med filtrering. Slik fanges alle allergenene opp, og støvsugere blåser ut luft som er helt ren. I mange tilfeller enda renere enn den luften du puster inn.

Smarte munnstykker

Dyson V8 Absolute kommer fullt utstyrt med flere praktiske og effektive munnstykker, inkludert Fugemunnstukke for å komme til der det er vanskelig, et motorisert mini-munnstykke for fjerning av dyrehår og lignende, et munnstukke med myk rull for rengjøring av harde gulv, og et direktedrevet børstemunnstykke for effektiv rengjøring av tepper.

Etter bruk oppbevares laderen enkelt og greit på ladestasjonen slik at den alltid er fulladet og klar for bruk når du trenger den neste gang. Ladestasjonen har også plass for praktisk lagring av ekstra munnstykker. Ladetid for full opplading er opp til 300 minutter.

Les mer →


2. PHILIPS XC8049 – Premium

PHILIPS XC8049

SJEKK PRISEN →

Rå, men kostbar

For de som er ute etter en premium støvsuger. Denne røde 2 i 1 støvsugeren, med sin batterispenning på 25.2 Volt og et kraftig Li-Ion batteri som gir over en time med arbeidstid kan godt regnes som håndstøvsugernes “Ferrari”.

2 i 1

2 i 1 løsningen gjør at du i stor grad kan bruke denne på samme måte som du bruker en vanlig støvsuger. Den kommer med en stang, eller et rør, som du bruker til å støvsuge gulvene med på vanlig måte. Ved hjelp av denne kan du også lett støvsuge på høye steder, dersom du for eksempel har spindelvev i taket.

I tillegg kan du ta av stangen og bruke støvsugeren som en håndstøvsuger. Dette er praktisk for eksempel dersom du støvsuger vinduskarmer, lister, eller møbler. Denne batteridrevne støvsugeren er også veldig praktisk for bruk til rengjøring av bilen.

Det er mye enklere å rett og slett ta med seg denne batteridrevne støvsugeren ut i bilen enn det er å streve med å finne ekstra ledninger og stikkontakt til vanlige støvsugere. Det er også lettere å komme til på forskjellige steder inne i bilen med denne støvsugeren enn det er dersom man bruker en vanlig stor støvsuger med slange.

Støvsugerposer er også noe du ikke trenger med PHILIPS FC6823/01. Denne modellen er nemlig poseløs. Støvet samles opp i en praktisk beholder som du lett kan tømme i søppeltønna ute. Dette betyr naturligvis at du slipper utgiften med å kjøpe spesialtilpassede støvsugerposer som kanskje heller ikke alltid er så lette å få tak i. I tillegg betyr det at du slipper å styre med den støvete posen inne.

Det er typisk at støv samler seg rundt støvsugerposen, og dette slipper lett løs når du tar ut støvsugerposen. Med den 5,4 kilos PHILIPS FC6823/01 kan du derimot lett ta med deg hele støvsugeren ut til søppeltønna når du tømmer støvbeholderen om du vil, slik at du slipper støvet inne i huset. Turene ut til søppeltønna skjer heller ikke så ofte ettersom denne støvsugeren er utstyrt med en beholder som tar hele 0,6 liter. Det er mye støv det.

Lavt støynivå

Støvsugere er notorisk bråkete, men dette er en støvsuger med et relativt lavt støynivå på bare 84 dB. En annen ting som er kjent for å plage mange når det gjelder støvsugere er støvsugerposene. Disse kan være vanskelige å oppdrive når du trenger dem, og de er notorisk støvete når du skifter dem.

De koster også en del. Med PHILIPS FC6823/01 trenger du ingen støvsugerposer. Støvsugeren er nemlig utstyrt med den nyeste PowerCyclone 8 teknologien som samler støvet i en praktisk beholder som du kan tømme i søppelbøtta når den begynner å bli full. Du kommer aldri til å slippe opp for støvsugerposer igjen.

PHILIPS FC6823/01 er også en av de mest teknologisk avanserte håndstøvsugerne i markedet i dag. Den kommer med LCD display og 360° suging med LED-lamper slik at du lett kan se støvet der du støvsuger. PowerBlade digital motor teknologien gir deg også den best mulige luftstrømmen.

Denne batteridrevne håndstøvsugeren kommer med ladestasjon for lett og effektivt lade det inkluderte batteriet. Ladetiden for å lade batteriet helt fullt er ca 300 minutter. PHILIPS FC6823/01 kommer også med andre praktiske utstyr, inkludert et praktisk fugemunnstykke for å komme til og støvsuge der det er ekstra vanskelig. Den har også en praktisk innebygd børste slik at denne alltid er tilgjengelig for en opprenskning i støvsugeren.

Les mer →


3. ELECTROLUX ZB6114BO Rapido – Billig og bra

ELECTROLUX Rapido 7

SJEKK PRISEN →

For enkel bruk

For deg som bare er interessert i å suge opp noe støv i sofaen, bak setene i bilene, eller i andre kriker og kroker er det kanskje ikke nødvendig å ha alt av det beste. Det går fortsatt an å få seg en bra håndstøvsuger til en billig penge. For de som er ute etter noe billig og bra er ELECTROLUX ZB6114BO Rapido den klare vinneren.

Med sine 1,5 kg er ELECTROLUX ZB6114BO Rapido en veldig lett håndstøvsuger som lar deg komme til omtrent over alt. Den er også batteridrevet, slik at du slipper å tenke på ledninger, og den kan bruke den i 14 minutter på en opplading. Det tar kun ca 240 minutter å lade støvsugeren igjen på den medfølgende ladestasjonen.

Etter at ladingen er ferdig sørger den innebygde autoslukk funksjonen for at ladingen stopper slik at den ikke sløser med elektrisiteten din. En praktisk oppladings-indikator forteller deg når støvsugeren er ferdig oppladet.

Selv med et 14,4 volts oppladbart Li-Ion batteri og to hastigheter er ELECTROLUX ZB6114BO, Med et lydnivå på bare 77.00 dB(A) regnet for å være en stille håndstøvsuger. Det lave støynivået og den ergonomiske designen gjør at denne håndstøvsugeren er veldig behagelig å arbeide med.

Håndstøvsugeren er utstyrt med en syklonisk funksjon som gjør at støvsugeren kan oppnå en sterk sugestyrke som den kan opprettholde over tid. Den er også utstyrt med et vaskbart filter som du lett kan ta ut med hurtigutløseren når du vil vaske det. Dette gjør at filteret på støvsugeren ikke trenger å erstattes ofte, og du kan dermed spare penger på denne fronten også.

Poseløs

Støvsugerposer er en annen ting du sparer på dersom du bruker ELECTROLUX ZB6114BO. Dette er en poseløs støvsuger som i stedet kommer med en praktisk beholder på 0.5 liter som du kan tømme når den begynner å fylles opp.

Les mer →


4. Electrolux Rapido ZB5003W – Praktisk For Lett Støvsuging

SJEKK PRISEN →

Med hjul for beskyttelse av møbler

Dersom du alltid er i farta er Electrolux Rapido ZB5003W støvsugeren for deg. Det kan være lett å være litt snar i snuen for noen, og da er det veldig praktisk med de myke små Soft Steer™-hjulene som du finner under håndstøvsugeren. De hjelper til med å beskytte møblene dine, og andre sårbare overflater i hjemmet ditt, slik at du ikke ender opp med riper fra støvsugeren. Denne støvsugere har også myke kanter som gjør den enda sikrere og hjelper ytterligere til å unngå riper og skraper når du støvsuger.

I tillegg til å hjelpe med å unngå stygge riper på ting du støvsuger i boligen din har det myke hjulsystemet på Electrolux Rapido ZB5003W støvsugeren som oppgave å avlaste armer og hender, slik at støvsugingen går som en lek, og det er enkelt å manøvrere støvsugeren rundt omkring, og du blir mindre sliten av å bruke den. Disse hjelper også til å unngå at tekstiler suges inn i støvsugeren.

Poseløs

Electrolux Rapido ZB5003W støvsugeren er en poseløs modell. Dette betyr at du ikke trenger å skifte poser eller kjøpe nye poser til støvsugeren. Du sparer dermed penger på støvsugerposer, samtidig som du slipper stresset med å kjøpe dem og bytte dem. I stedet for å bruke en støvsugerpose samler denne støvsugeren opp alle i en spesiell beholder som du tømmer når det trengs. Kapasiteten ppå denne beholderen er 0,5 liter.

Når den er fullt oppladet kan Electrolux Rapido ZB5003W støvsugeren brukes i 8 minutter. Den drives av NiMH batterier som gir en batterispenning på 3,6 volt. Når den er ladet helt opp på den medfølgende ladestasjonen, kan du bruke den i 8 minutter. Når støvsugeren trenger å lades vil en blå indikatorlampe vises. En ladeindikator viser når støvsugeren er tilkoblet til ladestasjonen. Ladestasjonen er laget slik at den kan henges på veggen for mer plassbesparende og praktisk lagring i hjemmet.

Veier under 1 kilo

Denne lette håndstøvsugeren veier mindre enn en kilo. Den er også utstyrt med et komfortabelt, mykt, og ergonomisk håndtak, som gjør at du vil ha en veldig komfortabel brukeropplevelse med denne håndstøvsugeren. Electrolux Rapido ZB5003W kommer også med et nyutviklet munnstykke som, i kombinasjonen med glideplaten og de fire små hjulene gir ekstra god kontroll, og som i dermed gir støvsugeren ekstra høy ytelse.

Electrolux Rapido ZB5003W støvsugeren bruker en smart syklon-funksjon, kalt Rapido syklonteknologi, når den suger inn støvpartikler. Dette gir konstant og høy sugekraft ved å forhindre at støv og smuss setter seg fast i filtrene og tetter til. Dette gjøres ved at støvet blir rotert rundt, for det til slutt ender opp i støvbeholderen.

Denne kan enkelt fjernes og tømmes, eller så kan du også bruke en vanlig støvsuger til å suge ut støvet fra et patentert frontlokk med en vanlig støvsuger.Filtreringen i støvsugeren består av et indre og et ytre filter som til sammen sørger for mer effektiv filtrering av støvet som kommer inn i støvsugeren, slik at det som kommer ut er ren luft.

Les mer →


5. Philips PowerPro Duo FC6172 – 40 Minutter Batteritid

SJEKK PRISEN →

2 i 1 løsning

Denne 2 i 1 løsningen fra Phillips gjør det enkelt både å støvsuge vanlige gulv, og å gjøre rent i kriker og kroker både høyt og lavt, slik som for eksempel i vinduskarmer eller takhjørner, der det ofte kan være vanskelig å komme til med en vanlig støvsuger.

Den lette Philips PowerPro Duo FC6172 er en poseløs stang-støvsuger som kun veier rundt 3 kilo. I stedet for å bruke de strevsomme og støvete støvsugerposene samler denne støvsugeren støvet i en gjennomsiktig beholder som tømmes i søppelbøtten når du ser at det begynner å bli fullt, eller når du er ferdig med støvsugingen.

Denne støvbeholderen kan romme opp til 0,6 liter med støv, så man har nok av plass i støvbeholderen. Dette er både en billigere, mer hygienisk, og en mer sparsommelig løsning enn å måtte kjøpe støvsugerposer som sitter der halvfulle av støv og skitt i uker og måneder.

Ledningsfri

Philips PowerPro Duo FC6172 er en ledningsfri støvsuger som drives av et ekstra lett 18 volts Lithium Ion batteri. Dette batteriet kan drive støvsugeren i hele 40 minutter når det er ladet helt opp. Batteriet lades på en medfølgende ladestasjon. Det tar omtrent 5 timer å lade batteriet helt fullt. Automatisk avslåing sørger for at støvsugeren ikke lader konstant når den allerede er fulladet.

Stang-systemet som Philips PowerPro Duo FC6172 kommer med gjør at denne støvsugeren kan brukes omtrent på likt vis som man ellers ville brukt en vanlig støvsuger til å for eksempel støvsuge gulv eller tepper. Når du skal støvsuge vinduskarmer, lister eller lignende steder kan du fjerne stangen og bruke støvsugeren som en vanlig håndstøvsuger.

Kraftig

Phillips har testet denne støvsugeren internt i forhold til andre vanlige støvsugere, og har konkludert med at ytelsen til PowerPro Duo er omtrent like kraftig som en støvsuger på 2000 W. I de interne testene ble støvsugeren sammenlignet med FC8455/FC8456 støvsugere. Til tross for den solide ytelsen er Philips PowerPro Duo FC6172, med sine 83 dB overraskende stille når den jobber.

En av de tingene som gjør Philips PowerPro Duo FC6172 til en støvsuger med så god ytelse er PowerCyclone-teknologien som brukes i denne støvsugeren. Med denne teknologien sendes luften inn i et rett luftinntak, og er deretter ledet inn i en buet luftpassasje, til det sykloniske kammeret der støvet skilles fra luften.

Dette gjør også at filteret må håndtere mye mindre støv. Dermed mister man lite ytelse på grunn av at filteret i støvsugeren tettes til. Denne støvsugerens filter kan forøvrig vaskes og bruke om igjen.

Flere praktiske munnstykker

Philips PowerPro Duo FC6172 kommer med en komplett pakke som inneholder alt det utstyret man trenger, inkludert det såkalte TriActive-turbomunnstykket som gir fantastisk ytelse på gulv og tepper. Dette munnstykket har en motorisert børste som samler opp skitt og og en optimalisert luftstrøm gjør at munnstykket tar med seg så mye som mulig av skitt og støv. TriActive Turbo-munnstykket er særlig effektivt for rengjøring av dyrehår fra sofaer, puter og andre stoffer.

I tillegg kommer støvsugeren med et fugemunnstykke for å lettere støvsuge der det er vanskelig å komme til, og en børste.

Les mer →


6. Bosch Athlet BBH52550 – kort Ladetid

SJEKK PRISEN →

Høy kvalitet

Bosch er en utstyrsprodusent som er kjent for høy kvalitet, og de lever også opp til ryktet sitt når de lager støvsugere. Bosch Athlet BBH52550 er en kompakt og kraftig håndstøvsuger med en vekt på bare litt over 3,5 kilo, og en solid motor som lover høy ytelse og lang levetid.

Støvsugeren er batteridrevet, med et ekstra holdbart Litium Ion batteri med en spenning på 25,2 volt. Med dette batteriet kan støvsugeren jobbe intensivt i hele 50 minutter før den trenger å lades opp igjen.

Praktisk design

Med denne støvsugeren fra Bosch kommer du til både høyt og lavt, og får den enkle hverdags-rengjøringen unnagjort i en fei. Du trenger ikke tenke på støvsugerposer. Dette er en poseløs modell som samler støvet i en beholder, som du skal tømme i søppeltønnen. Du sparer utgifter til nye støvsugerposer med andre ord.

Når den er ladet helt opp, kan du bruke den i 50 minutter. Den tre-trinns LED sensoren forteller deg når du trenger å lade opp batteriet. Batteriet til denne støvsugeren er også laget for hurtiglading. Du kan lade opp batteriet til 80% etter bruk på bare 3 timer i den solide og plassbesparende ladestasjonen.

Velg effektnivået selv

Rengjøring med Bosch Athlet BBH52550 er så nært som du kommer til en fornøyelse når det gjelder bruk av støvsuger. Med denne støvsugeren har du muligheten til å velge mellom tre forskjellige effektnivåer. Det første er for enkel støvsuging, og gir den beste driftstiden. Det neste effektsnivået er for normal støvsuging, og gir middels driftstid.

Det kraftigste nivået kalles turbo, og er laget for krevende støvsuging, men kan naturligvis bare brukes i kortere tid før batteriet tømmes. I tillegg kommer denne støvsugeren med AllFloor HighPower munnstykket, som kommer med denne støvsugeren som standard. Dette er et elektrisk munnstykke som er kjent for å levere flekkfrie resultater på de fleste typer gulv.

Det komfortable Soft Touch håndtaket gir deg et stødig grep som gjør det lett å manøvrere, særlig på grunn av den lave vekten. Den kraftige støvsugeren er også relativt enkel å bruke, og EasyClean systemet gjør den veldig lett å vedlikeholde, og du vil bli påminnet av en LED lampe når filteret i støvsugeren trenger å rengjøres.

Du trenger aldri mer tenke på alt stresset og utgiftene med støvsugerposer med Bosch Athlet BBH52550 ettersom dette er en poseløs støvsuger. Den samler opp støvet og skitten i en egen beholder som har plass til opp til 0,9 liter, noe som bør være nok plass for støvet man finner i de fleste normale husstander.

Det er veldig enkelt å tømme støvbeholderen, og det er langt mer hygienisk å tømme støvbeholderen ute i søppelbøtta med en gang og bli kvitt støvet enn det er å la det sitte i støvsugerposen til den blir full.

Les mer →


7. Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate – Lang arbeidstid

SJEKK PRISEN →

Lang arbeidstid – kort ladetid

Dersom du vet at det kan ta en del tid å gå over hjemmet ditt vil du nok helst se deg om etter en håndstøvsuger med lang arbeidstid. Med sine 75 minutter er Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate et av de klart beste alternativene på markedet når det gjelder arbeidstid. Den har også en relativt kort ladetid.

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate går på holdbare og kraftige oppladbare batterier med Bosch Lithium-Ion teknologi, som gir dem ekstra lang brukstid og kort ladetid.

Den ledningsfri støvsugeren gir deg full frihet til å støvsuge høyt og lavt etter behov. Enten det nå er sofaer, vinduskarmer, eller bilen utenfor, så er alt innen rekkevidde for denne håndstøvsugeren.

Poseløs

Den er også poseløs, med en praktisk 0,9 liters beholder der støvet samles opp, og som du lett kan tømme etter at du er ferdig å støvsuge. Dette er mye mer hygienisk og billig enn å styre med skitne og dyre støvsugerposer. Filteret i støvsugeren trenger du heller aldri skifte.

Støvsugeren har et såkalt Intelligent LED-display som viser når filteret må rengjøres. Rengjøringen gjøres enkelt og greit ved hjelp av RotationClean systemet, og kan deretter fortsette å levere frisk og støvfri luft ut fra støvsugeren.

På full oppladning kan Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate kjøre i opptil 75 minutter om gangen. Hvor lenge du kan bruke støvsugeren kommer an på hvilket av de tre mulige effektnivåene du bruker. Det første, og laveste, nivået gir maksimal driftstid per lading.

Dette er hva man vanligvis trenger for enklere støvsuging. For normal støvsuging kreves det neste nivået som gir middels driftstid per lading. Den korteste driftstiden pr lading får du når du bruker turbo funksjonen som er utviklet for ekstra krevende støvsuging.

Ladingen er relativt rask med denne støvsugeren. Det tar kun 3 timer å lade de kraftige 32.4 volts batteriene i støvsugeren opp til 80%. For å lade batteriene til 100% kreves det rundt 6 timer. Ladingen foregår i en enkel og plassbesparende ladestasjon. Støvsugeren er også utstyrt med en tre-trinns indikator for å kunne følge med på ladeprosessen.

Kraftig motor med god kvalitet

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate kommer med en kraftig HiSpin-elektromotor av god og varig kvalitet, som gir utrolig sterk ytelse for rengjøring, og som også gjør at den kan rengjøre like godt som en vanlig støvsuger som du plugger inn i stikkontakten, særlig dersom du bruker det inkluderte forbedrede elektriske AllFloor HighPower munnstykket.

Den kommer også utstyrt med fugemunnstykke for de stedene der det er vanskelig å komme til med de andre munnstykkene.

Den lette 4.57 kilos støvsugeren har et komfortabelt grep, er enkel å håndtere, og lett å rengjøre etter bruk, for eksempel når det gjelder tømming av støvbeholderen.

Les mer →


8. Kärcher VC5 Premium – For de som foretrekker stikkontakt

SJEKK PRISEN →

Langt rør

Kärcher VC5 Premium er en liten og praktisk håndstøvsuger som kan brukes like godt på gulvet som den kan brukes på hyller, vinduskarmer eller lister. Med den lange stangen kan man bruke støvsugeren til å lett fjerne spindelvev og andre ting som det kan være vanskelig å nå i. Stangen kan også stilles inn slik at du kan justere og finne den perfekte arbeidsstillingen for deg selv når du støvsuger.

Denne håndstøvsugeren kobles til elektrisiteten i boligen din gjennom stikkontakter, og du trenger derfor ikke tenke på lading og arbeidstid. Du kan støvsuge når du vil og så lenge du vil.

For de som ikke har så alt for store boliger er Kärcher VC5 Premium faktisk alt man trenger. Denne 2 i 1 støvsugeren kommer med det nødvendige utstyret for å kunne erstatte en vanlig støvsuger helt. Munnstykket for gulv er fro eksempel perfekt for støvsuging av både tepper og gulv. Mana får også andre munnstykker med på kjøpet, inkludert en kost.

Les mer →


Et Marked I Utvikling

Støvsugere ble oppfunnet i USA i 1868. De begynte å bli populære i hjem over hele verden, og vidt utbredt fra 1930 årene. Nå, nesten hundre år senere, begynner store forandringer endelig å skje når det gjelder støvsugere.

En av de største forandringene vi ser er at ledninger begynner å bli gammeldags. Håndstøvsugere, som også har vært omkring en del år nå, har tidligere vært regnet som noe man har i stuen for å støvsuge chips og kakesmuler innimellom, eller som man har i bilen.

For mange var håndstøvsugere tidligere ikke akkurat sett på som noe enhver familie trengte. Dette har forandret seg en del i de siste årene ettersom disse støvsugerne nå kommer med mye sterkere motorer. Resultatet er at de små og mer praktiske håndstøvsugerne i stadig større grad har det som trengs for å kunne overta mange av rollene til vanlige støvsugere.

Brukere og bruksområder

håndstøvsugere, som tidligere var best kjent for å brukes til å støvsuge kattehår og kjekssmuler i sofaputene, brukes nå i stadig større grad til vanlig rengjøring, og er nå en seriøs konkurrent for de tradisjonelle støvsugerne vi er vant med å bruke.En av grunnene til denne utviklingen er at den teknologiske utviklingen har gjort det mulig å lage små støvsugere med mye større motorkraft enn man tidligere kunne lage for støvsugere i denne størrelsesklassen.

I tillegg har batteriteknologien tatt store steg fremover i senere år, som betyr at man også har nok kraft til å drive de kraftigere motorene i lengre perioder om gangen slik at det blir like praktisk, aller ofte mer praktisk, å bruke disse håndstøvsugerne enn det er å bruke vanlige støvsugere som for det meste bruker ledning. .

I tillegg til disse viktige utviklingene har det også blitt utviklet tilbehør for håndstøvsugere som gjør at de kan brukes som vanlige støvsugere. Dette gjøres ved å koble på et rør. Støvsugere med denne typen utstyr kalles 2 i 1 støvsugere og blir stadig mer populære på grunn av sin allsidighet.

Støvsugere brukes mer eller mindre over alt. Både bedrifter og private hjem trenger støvsugere for en rekke forskjellige formål. Lastebilsjåfører bruker for eksempel støvsugere for å rengjøre arbeidsplassen sin. IT ansvarlige kan bruke støvsugere for å vedlikeholde innsiden av elektronisk utstyr. Småbarnsforeldre bruker håndstøvsugere som en enkel måte å rydde opp etter at barna på når de har kost seg med kjeks i sofaen.

I tillegg har 2 i 1 støvsugerne utvidet bruksområdet for håndstøvsugeren. Disse kraftige støvsugerne kommer med ekstrautstyr som gjør at de er det perfekte alternativet for eldre eller studenter som ofte har mindre hus eller leiligheter å ta seg av. Da trenger man bare kjøpe en støvsuger i stedet for to, og har muligheten til å lett støvsuge gulv, tepper eller spindelvev oppe i de høyeste avkrokene i taket.

For de som har større hus å støvsuge kan denne lille støvsugeren være perfekt for eksempel for å støvsuge på hevede overflater og i kriker og kroker som er vanskelige å komme til, mens de store gulvflatene i resten av huset for eksempel kan håndteres automatisk av en robotstøvsuger.

Det var Dyson V8 Absolute, med den kraftige Dyson motoren og sin innovative batteriteknologi som viste seg å være den klare testvinneren blant de tilgjengelige håndstøvsugerne vi testet. Les videre for mer informasjon om de forskjellige håndstøvsugerne som vi vurderte i testen.

Hva vi legger vekt på i testene våre

Sugeevne

Hovedformålet med å bruke en hvilken som helst støvsuger er jo å suge inn støvet slik at man får fjernet det fra hjemmet sitt, kontoret, bilen, eller hvor enn ellers det er at man støvsuger. Sugeevne er derfor på toppen av listen over de tingene vi ser på når det gjelder håndstøvsugere.

Her vurderer vi hvor stor styrken til motoren på støvsugeren er. I tillegg ser vi på hvordan støvsugeren er designet. Design kan ha mye å si for utnyttelsen av motorkraften og hvor mye av motorkraften som faktisk blir omgjort til sugeevne. Filtrering er også en faktor her, så vi ser på hvor lett tette filter kan bidra til å redusere sugekraften.

Hygiene og støvsamling

Støvsugere er der for å gjøre hjemmet støvfritt. Samtidig er mange støvsugere kjent for å være fulle av støv. Særlig der støvsugerposer er inne i bildet. Vi ser derfor på hvordan støvsugeren samler opp støvet. Poseløse støvsugere er her sett på som bedre ettersom de gjør det lettere å rengjøre støvsugeren, og man kan lett tømme støvsugeren direkte etter støvsugingen.

Dette er i motsetning til en støvsuger med pose der man ofte lar støvet ligge og godgjøre seg i ukesvis før posen blir kastet. Det er vanskelig å tenke seg at midd og andre allergifremkallende uhumskheter ikke trives inne i den posen. Poseløse støvsugere har heller ikke den evige utgiften med å kjøpe de tilpassede støvsugerposene.

Filter

Det er filteret inne i støvsugeren som gjør at partikler ikke fanges opp og spres ut i luften igjen på veien ut. Dersom luften som kommer ut av en støvsuger er full av støv mister støvsugingen jo naturligvis mye av hensikten sin. Når det gjelder filtrering ser vi på hvor gode filtrene er på å fjerne urenheter fra luften. Dette vurderes ved å teste luftkvaliteten på luften som kommer ut av støvsugeren. Ideelt sett skal den være minst like god som den luften som suges inn.

Bytting av filter er også noe vi vurderer. Det kan være trasig å måtte lete etter passende filtre for støvsugeren ofte. Slike ting kan ofte ende opp med å koste mye. Støvsugere som har filtre som kan rengjøres og brukes om igjen kommer derfor bedre ut i denne testen.

Vi vurderer også hvor stor innvirkning filteret kan ha på sugeevnen på støvsugeren. Her rangerer vi for eksempel støvsugere med syklon-systemer høyere, ettersom de bruker gravitasjonskreftene til å sortere ut mye av støvet før det får sjansen til å tette filteret.

Brukervennlighet

En støvsuger skal ikke være vanskelig å bruke. Her ser vi på om støvsugeren har inkludert praktiske løsninger slik som for eksempel teleskopstang som kan tilpasses høyden til den som bruker støvsugeren, eller hvor praktisk den er å rengjøre og vedlikeholde.

Kvalitet og garanti

En skikkelig støvsuger koster en del, så det er surt om man kjøper en som slutter å virke etter et år eller to. Vi vurderer derfor hvilke deler som brukes i de forskjellige støvsugerne, og hvor lenge disse kommer til å vare. Vi vurderer også produsentenes rykte i markedet, og ser på hvilke garantier de gir på produktene sine.

Bærbarhet, Mobilitet Batterier

I håndstøvsugere er mobilitet enda viktigere enn det er for vanlige støvsugere. Disse er laget for å brukes både høyt og lavt, og for å kanskje til og med brukes ute i bilen der ledningen ikke strekker til.

Vi ser her på hvilke batterier som kommer med håndstøvsugeren, og hvor lang arbeidstid disse batteriene gir. Vi vurderer også hvor lang tid disse må lades hver gang.

En annen viktig del av bærbarhet er vekten på støvsugeren. Vi foretrekker her de lettere støvsugerne, selv om vi også her avveier motorkraft og arbeidstid i forhold til tyngden ettersom en kraftigere støvsuger alltid vil måtte trenge flere og tyngre batterier.

Er du på utkikk etter vanlig støvsuger, les vår test her. 

Legg igjen en kommentar