Hekksaks Test: Markedets 5 Beste Modeller i 2024

hekksaks test

VÅRE favoritter

  • Populær bestselger
  • Mye for pengene
  • Passer til mellomstore heker
SJEKK PRISEN →
  • Batteridrevet hekkesaks på 18V
  • Nøyaktig og effektiv
  • Kvalitetsprodukt
SJEKK PRISEN →
  • For profesjonell bruk
  • Justerbare, trippelslipte skjær
  • Enkel håndtering med etthåndsgrep
SJEKK PRISEN →

Hekksaks kommer i mange varianter. De er et nyttige redskap arbeid i hage med busker og trær, eller jobber med vedlikehold av parker og andre grøntområder. Hekksakser gir profesjonelle og nøyaktige beskjæringsresultater, noe som gir et perfekt resultat, og glade planter.

Etter å ha undersøkt markedet og snakket med flere forbrukere, er det hekksaksen Dewalt DCM563PB som skiller seg ut som den beste investeringen. Denne hekksaksen er ergonomisk utviklet, drives av et kraftig og hurtigladende batteri, og gir et vakkert og elegant resultat. Alt i alt fremstår denne hekksaksen som det ultimate valg for ivaretakelse av hekker og busker. I denne hekksaks testen tar vi en nærmere titt på de 5 beste på markedet. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

Hekksaks test: Her er de 5 beste på markedet

BILDE PRODUKT
Dewalt DCM563PB
Amerikanske DeWoult er kjent for høy kvalitet innovative produkter. Flaggskipet DCM563 er et godt eksempel på dette. Modellen har 18V som gjør det enkelt å beskjære hekker og busker, og har en ergonomisk form som bidrar til sikker og komfortabel bruk.
SJEKK PRISEN →
Gardena ComfortCut
Gardena-modellen er ledningsfri og gir deg et nøyaktig resultat, lang batteritid og en komfortabel bruk - til en hyggelig prislapp.
SJEKK PRISEN →
HiKOKI CH24ECP
Dobbeltskjæreren er effektiv og meget presis. Den kan brukes begge veier, tåler tyngre oppgaver og er miljøvennlig.
SJEKK PRISEN →
Gardena EasyCut
Ledningsfri hekksaks perfekt for mindre arbeidsoppgaver. Den er komfortabel, lett og har lang levetid på batteriet
SJEKK PRISEN →
Gardena EasyCut
Hekksaks med teleskopiske aluminiumshåndtak som gir en lengde på 80-105 cm. Skjærene er 20 cm lange og av helherdet stål.
SJEKK PRISEN →

1. Dewalt DCM563PB – Best I Test – Hekksaks Test 2023

SJEKK PRISEN →

Høy amerikansk kvalitet

Amerikanske DeWalt er et kvalitetsmerke, og har tilbudt flere innovative kvalitetsprodukter i snart 100 år. Hekksaksen Dewalt DCM563PB, deres flaggskip, har 18 V og er optimal til beskjæring av hekker og busker i hager og parker.

Brukervennlig

Modellen gir et nøyaktig resultat hver gang, og er svært enkel å bruke.
Den er meget lett i vekt, og er bygd for å være velbalansert. Håndtaket er i tillegg ergonomisk utformet for å beskytte kroppen din mot belastning, spesielt hvis du skal bruke den i flere timer, og det sørger også for en behagelig arbeidsstilling som igjen gjør arbeidet langt lettere.

Batteri og lader selges separat
Hekksaksen Dewalt DCM563PB er drevet av et kraftig batteri, men batteriet og laderen må kjøpes utenom. Batterikraften varer veldig lenge, og fullader du den før du skal arbeide med hekksaksen trenger du ikke å bekymre deg for at den plutselig skal gå tom for energi.

For alle som er opptatt av design har hekksaksen Dewalt DCM563PB fått et profesjonelt utseende med DeWalts kjente gulfarge. Du skal lete lenge etter en hekksaks som får deg til å føle deg tøffere under arbeidet.

Utvidet garanti

En ekstra bonus for deg som forbruker er at du kan få med en 3-års garanti som dekker uforutsette skader eller produksjonsfeil. For å være dekket av garantien registrerer du deg på MyDeWalt. Husk å ta vare på kjøpbeviset eller sertifikatet for at garantien skal kunne benyttes.

Les mer →


2. Gardena ComfortCut Li-18/50 – Mest For Pengene

SJEKK PRISEN →

Høy komfort

Gardena-modellen er godt egnet for middels utfordrende hagearbeid, og er spesielt utviklet for å være behagelig i bruk. Modellen er helt ledningsfri, velbalansert, smidig og har et håndtak som er enkelt å håndtere. Det ergonomiske håndtaket vil også redusere vibrasjon fra maskinen, som gjør at du kan jobbe lengre uten å bli sliten.

50 cm sverdlengde 

Med en sverdlengde på 50 centimeter vil maskinen ha kapasitet nok til å jobbe med alle typer busker, og mindre trær i hagen. Motoreffekten på 18 Watt er kraftig nok til å kutte buskas, samt mindre greiner uten at det skal være noe problem.

Med håndtak plassert midt på toppen og bak får man også et godt og sikkert grep rundt saksa.

God rekkevidde

Ettersom maskinen er batteridrevet har man ingen ledning som reduserer rekkevidden for arbeid. Batteriet har god levetid, og vil ikke tape minnetid ved lading.

vekt

Hele maskinen veier 3,6 kilogram. En komfortabel og letthåndterlig vekt.

Les mer →


3. HiKOKI CH24ECP – Effektivt Dobbeltskjær

HiKOKI CH24ECP

SJEKK PRISEN →

Nøyaktig resultat

Denne hekksaksen sikrer et effektivt arbeid, og er en sikker og fornuftig investering. Det som gjør denne hekksaksen så profesjonell er at den har hele 78 justerbare, trippelslipte skjær som gir et utsøkt resultat. I tillegg har hekksaksen en sverdlengde på 78 cm og et nyutviklet handtak som kan justeres i hele fem posisjoner for å gi deg et ønsket resultat. De fem posisjonene du kan velge mellom er 0°, 45°, 90°, høyre og venstre.

Med muligheten til å justere håndtakets posisjon oppnår du ikke bare et ønsket resultat, det blir også mer behagelig for deg å bruke hekksaksen. HiKOKI CH24ECP har en veldig enkel håndtering med et såkalt etthåndsgrep, og dette gjelder for alle funksjonene hekksaksen har – inkludert start. Hekksaksen har et minimalt vibrasjonsnivå som muliggjør lange arbeidsøkter.

Miljøvennlig

Utviklerne bak denne hekksaksen er sitt ansvar bevisst og de har utviklet en spesiell motor som oppfyller EU sine strengeste krav når det kommer til utslipp. I tillegg er hekksaksen utformet slik at avgassene blir sluppet ut bak deg, så du trenger ikke å bekymre deg for at du puster inn de få avgassene som blir sluppet ut.

Når du kjøper hekksaksen HiKOKI CH24ECP vil det følge med en beskyttelses hette til sverdet. Denne beskyttelsen er det lurt om du tar på sverdet når den ikke er i bruk for å beskytte mot slitasje, støt og slag og eventuelle andre uhell. Hekksaksen bør oppbevares på et tørt sted når den ikke er i bruk.

Les mer →


4. Gardena Batteridrevet EasyCut Li – Billig Og Bra

billig og bra hekksaks

SJEKK PRISEN →

God hekksaks til en hyggelig prislapp

Det varierer hva man får i en hekksaks, og det er ofte i sammenheng med pris. Størrelse på blad, håndtak og batteritid er ofte de største forskjellene.

Om man kun skal rydde litt i hagen, trimme buskas og trær dekkes det av enklere maskiner, som igjen er billigere i pris. Noe EasyCut-modellen er et prakteksemplar på. Her får man et tilstrekkelig stort blad, sikkert håndtak og en ledningsfri modell til en langt billigere pris enn flere av sine konkurrenter.

Praktisk håndtak

Med sitt ergonomiske håndtak sikrer man et godt grep over maskinen, og får full kontroll mens man klipper.

Gode klipperesultater

Utstyrt med blader som jobber i motsatt retning får man en skarp, nøyaktig og fin kutt på det man trimmer.

Lett og kraftfull

Selve modellen veier ikke mere enn bare 2,56 kilogram, den er velbalansert og har en håndterlig vekt. Selv om batteriet er kompakt, er det basert på lituim-ion, som er kraftig og krever lite vedlikehold.

Les mer →


5. Bahco PG-57-F – Beste Manuelle Hekksaksen

hekksaks test - beste manuelle

SJEKK PRISEN →

Hekksaksen Bahco er den tradisjonelle, autentiske hekksaksen som er enkel å bruke og helt klart hekksaksen som er billigst i drift. Denne hekksaksen drives kun av din egen styrke, den er lett å ta med, oppbevare og vedlikeholde. Den tar minimalt med plass så du kan henge den opp på en krok i garasjen din for eksempel.

Hekksaksen har et såkalt teleskopisk aluminiumshåndtak som er svært solid, og du kan justere lengden fra 80 cm til 105 cm. Aluminiumshåndtaket er designet for å være komfortabelt å holde i.Selve bladene er 20 cm lange og de er av herdet stål, og derfor kan du bruke denne hekksaksen til beskjæring av alle mulige busker, hekker, trær og andre planter som trenger riktig beskjæring. Det er ingenting som kan ødelegge herdet stål, men for best resultat kan det være lurt å slipe bladene med jevne mellomrom.

Fordelen med denne hekksaksen er at du slipper å tenke på avgasser eller kjøpe tilbehør som batterier, og den er veldig brukervennlig og du kommer deg lett til overalt – også i høyden. Den er i tillegg utstyrt med gummibuffere og saksene kan låses ved at du vrir om låsen ved siden en kvart omdreining.

Les mer →


Hva skal du se etter når du kjøper en hekksaks?

Kjøp alltid en hekksaks som egner seg til ditt behov, enten den er motordrevet eller mer tradisjonell. Noen hekksakser kan brukes til alle type busker, hekker og trær, mens noen hekksakser ikke er beregnet på beskjæring av trær.

Vit også på forhånd om det er en drivstoffdrevet eller batteridrevet motor du foretrekker på en hekksaks. En drivstoffdrevet motor vil kreve at du kjøper drivstoff i tillegg, mens en som går på batteri krever at du er nøye med opplading. Begge motortypene er like kraftige og funksjonelle, men de krever litt ulikt vedlikehold.

Velg etter bruk og arbeidsstilling

De fleste hekksakser i dag er ergonomisk utformet, men noen hekksakser har flere slike sikkerheter enn andre. Velg alltid en hekksaks som sørger for riktig bruk og arbeidsstilling, slik at du unngår ubehagelige smerter og ubehag i kroppen etter å ha brukt hekksaksen en del timer.

Et siste tips er at du velger det merket og designet du liker aller best. En hekksaks skal du tross alt ha og bruke i mange år, og da er det lurt at du er 100 % fornøyd med alt.

Er du på utkikk etter en robotgressklipper som tar hånd om gresset mens du fikser hekken. Ta en titt på robotgressklipper testen vår.

Legg igjen en kommentar