Hengekøye test: De beste på markedet i 2020 (Test)

beste hengekøye test

Skal familien vår på tur er det hengekøye som er den mest populære senge løsningen. Med hengekøyen kommer du deg over den kalde bakken som hjelper deg å holde på varmen. De fleste er enkle å sette opp, som regel er det kun to tau du må henge fast så har du en komfortabel senge løsning.

Skal det bli en hyggelig tur er det viktig at alle sover godt, derfor anbefaler vi å lese godt igjennom denne testen slik at du finner en hengekøye som passer ditt budsjett og dine krav.


For å oppsummere kort var det disse resultatene vi kom frem til:

  1. Hennesy Hammock Explorer – Best i Test
    “Perfekt for de som ønsker det aller beste. Super komfortabel og enkel å sette opp!” Sjekk Prisen Her
  2. Ticket to the moon – Billig og bra
    “Ønsker du en god hengekøye, men har et stramt budsjett er Ticket to the moon vår anbefaling” Sjekk Prisen Her
  3. Sea to summit
    “letteste i vekt, komfortabel og enkel å sette opp. Men har ingen lagrings muligheter inne i posen” – Sjekk Prisen Her

Beste Hengekøye Test : Våre Favoritter

1. Hennessy Hammock Explorer Del – Best i Test

Sjekk Prisen →

Hennesy Hammock var den soveposen som gjorde det best i testene våre. Den var noe knotete å sette opp den første gangen, men komforten vi opplevde veide opp for dette. Den er bygd av et tykt materialet som gjør den rettere sammenlignet med andre modeller, dette gir deg en behagelig sovestilling og kan var optimalt for de med dårlig rygg da det gir en god støtte til ryggen og hjelper deg i en naturlig sovestilling.

Rene.H fra tv2 sa seg enig i dette og sa “Det er den absolutt beste å sove i ” i tv2 sin hengekøye test.

I tillegg til å være komfortabel kommer den med en rekke praktiske løsninger som gjør den til unik og en av de beste hengekøyene på markedet.

En av de løsningene som har blitt godt tatt i mot av forbrukerne er “slangeskinnet” som gjør det enklere å montere hengekøyen, men også beskytter innersiden av køyen fra vær og vind mens du setter den opp.

På enden av soveposen er den en lagringspose og en lommelykt. Dette gir deg muligheten til å lagre mat eller andre nødvendigheter i nærheten.

Hvis du er ute etter å sove så godt som mulig er Hennesy hammock får anbefaling. Den er ikke like lett å sette opp som de andre, men etter å ha satt opp hengekøyen et par ganger er det noe man venner seg til.


2. Ticket To The Moon – Best for nybegynnere, billig

ticket to the moon

Sjekk Prisen →

Hvis du har et stramt budsjett er det ticket to the moon som er vår anbefalte hengekøye. Den er enkel å sette opp og kommer med mange praktiske løsninger som en inner lomme til lagringsplas og teltplugger.

Den kommer til en budsjett vennlig pris og tilbyr samme sovekvaliteten samt løsningene som dyrere modellene. Hvis du er en nybegynner, men samtidlig ønsker en robust hengekøye som er lett å sette opp er Ticket to the moon et godt valg.

I tillegg til å gjøre det godt på våre tester ga tv2.no denne hengekøyen terningkast 5.


3. STS Hammock -komfortabel og Enkelt å sette opp

Sjekk Prisen →

Sea to summit sin hengekøye er den dyreste på listen vår, men er også den letteste. Hengekøyen var komfortbael, enkel å sette opp og veide lite, men vi syntes det er andre hengekøyer i denne testen som tilbyr bedre kvalitet til en mindre pris.

STS er kjent for høye kvalitets produkter som har utkonkurert de fleste på får liggeunderlag test, men når det kommer til hengekøyer er det ticket to the moon og Hennesy hammock vi anbefaler.


Hva burde du se etter i en hengekøye

Vi har kun testet noen utvalgte hengekøyer på markedet, hvis ingen av disse falt i smak er denne paragrafen for deg, her vil vi gå igjennom punktene du burde sjekke før du kjøper en hengekøye.

Komfort

Når man skal sove ute og skal på tur dagen etter er det viktig å sove godt slik at man er ut hvilt og klar for en ny dag i skogen dagen etter. Derfor er komfort en av de viktigste faktorene vi ser etter i en hengekøye.

Det er vanskelig å bedømme komforten igjennom en dataskjerm og det er derfor viktig å lese anmeldelser om produktet før du kjøper det slik at du kan være sikker på at den er god å sove i.

Slike anmeldelser finner du ved å søke hengekøye test eller lese forum som jaktforum.no der det er større diskusjoner på ulike utendørs produkter.

Vår utvalgte hengekøye når det kommer til sove komfort er Hennessy hammock som er vår utvalgte på første plass.

Enkel å sette opp

Skal man ut på tur vil man gjerne bruke tiden på å nyte tiden rundt bålet eller å slappe av med en vakker utsikt. Hvis du har en knotete hengekøye som tar 2 timer å sette opp kan dette bli en frustrerende prosess som kan potensielt ødelegge tur stevningen.

Alle hengekøyene vi testet var enkel og rask å sette opp, men de fleste vil ta lengre tid å sette opp første gangen da de fleste ikke er kjent med hvor de ulike trådene og pluggene skal.

Vekt

Skal man på en lengre tur har vekt mye å si. Det er essensielt at hengekøyen veier så lite som mulig og tar minst mulig plass hvis man skal på en lengre gå tur. Lettere sekk betyr mindre stress og energi forbruk.

Har du større plass i sekken har du mulighet til å fylle rommet med enten mere mat eller essensielle verktøy.

STS var den letteste i testen med tanke på vekt, men både Hennesy og Ticket to the moon var innenfor våre standarer.

 

Leave a comment