Hengekøye test: De 10 beste på markedet i 2023

Hengekøye test

Mange norske hytter har en hengekøye hengende utenfor, og hengekøyen har lenge vært en klar favoritt for de som trenger å komme seg ut av huset for å tilbringe litt tid for seg selv med en god bok. Selv om hengekøyen har lange tradisjoner i Norge er det i de senere år at mange har oppdaget det virkelige potensialet til hengekøyen når det gjelder friluftsliv.

VÅRE favoritter

  • "Verdens kuleste telt"
  • Myggnett og vanntett tak
  • God liggekomfort
SJEKK PRISEN →
  • Laget av silikon nylon
  • Pustende stoff
  • Solide kroker i rustfritt stål
SJEKK PRISEN →
  • Vannavvisende stoff
  • Stålbelagte klemmer
  • Enkel å sette opp
SJEKK PRISEN →

Vi har testet totalt 25 hengekøyer i vår hengekøye test for å hjelpe deg gjennom jungelen av hengekøyer. Testen baseres på grunnlag av pris, bruk, komfort og brukervennlighet.

BILDE PRODUKT
Ticket To The Moon
En romslig, solid og slitesterk hengekøye produsert av de beste tilgjengelige materialer. Denne populære hengekøyen passer for alle typer klima og bruk. Den er lett å vedlikeholde og kan vaskes i vaskemaskin.
SJEKK PRISEN →
Hammock Explorer Deluxe XL
En lett og komplett hengekøye som kommer i et sett med spesialtilpasset myggnett og tarp slik at man er er forberedt på enhver situasjon hvor enn i verden man reiser.
SJEKK PRISEN →
STS Hammock
En veldesignet og over gjennomsnittet brukervennlig kvalitetshengekøye som passer for ethvert klima. Hengekøyen er laget av lette og slitesterke kvalitetsmaterialer som i tillegg er vannavvisende og veier lite. En praktisk kompresjonspose er inkludert i pakken for lett oppbevaring og transport.
SJEKK PRISEN →
Ticket To The Moon Honey Moon
Det perfekte stedet å ha litt ekstra plass alene, eller henge med din elskede, enten det er hjemme i hagen, på fjellet, eller på en tropisk palmestrand. Lettvektig, behagelig, lett å sette opp, og kan vaskes i vaskemaskin.
SJEKK PRISEN →
ENO Vulcan UnderQuilt
En hengekøye som er spesialtilpasset til kalde norske forhold. Denne hengekøyen har foring på undersiden som gjør at du kan sove lunt og trygt selv når det er kaldt og surt ute.
SJEKK PRISEN →

Hengekøye test: Her er våre favoritter

1. Ticket To The Moon – Best I Test

ticket to the moon

SJEKK PRISEN →

Fallskjermer er laget av silkenylon. Dette er et av de sterkeste, men samtidig letteste og mest pålitelige materialene som finnes. Og det trenger de å være, for livet avhenger av det. Når det gjelder hengekøyene til Ticket to the moon så er kun det beste godt nok. De er derfor laget av samme type høykvalitets fallskjerm materiale, med trippel søm for å unngå enhver svakhet i konstruksjonen. Det er kanskje derfor de kom ut best i alle våre tester.

Enten om du kun planlegger å henge ute i hagen med en god bok på en fin søndags ettermiddag, eller du trenger noe som kan holde deg trygg og komfortabel på oppdagelsesreise i tjukkeste jungelen er denne hengekøya et trygt valg…så lenge du velger et tre som holder.

På samme måte som en seng verken må være for hard eller for myk er det også viktig å finne den rette balansen i en hengekøye. Stoffet i hengekøya fra Ticket To The Moon er akkurat passe elastisk, slik at det tilpasser seg kroppen din på en veldig komfortabel måte, samtidig som at det gir perfekt støtte for kroppen din mens du sover. Dette gjør at du kan få en veldig komfortabel sovestilling, uten ukomfortable trykkpunkter, selv om du er ute i villmarka. Stoffet i hengekøyen er også pustende, slik at du unngår å bli klam om natta.

Krokene for installasjon av hengekøyen er laget av solid rustfritt stål. Dette er en viktig detalj med hensyn til sikkerhet, men det forsikrer også at utstyret ditt holder seg lenger. Vedlikehold er også lett med denne hengekøyen ettersom den enkelt og greit kan vaskes i vaskemaskin på 30°C.

Med mål 320 cm fra krok til krok, 200 cm i bredde, en 290 cm liggeoverflate og en bæreevne på inntil 200 kg er Ticket To The Moon perfekt for voksne av enhver størrelse.

Når du kjøper hengekøyen er det viktig at du også kjøper opphengstau, som ikke er med i pakken for denne hengekøya ettersom folk kan ha forskjellige behov når det gjelder tauverk rundt hengekøya ved forskjellige typer bruk.

Ticket To The Moon er laget med spesiell tanke på reisende. Hengekøyen selv veier kun 600 gram, så den er veldig lett å ta med seg, og den kan lett bli satt opp på mindre enn ett minutt, så den passer også for trøtte vandrere. Den er også testet i alle verdens forskjellige klimatyper.

Les mer →


2. Explorer Deluxe XL Asym Zip  – Ekspertenes Favoritt

Expertenes favoritt - Best i test hengekøyde

SJEKK PRISEN →

Hennessy Hammock Explorer Deluxe XL Asym Zip hengekøye er en av favorittene til erfarne brukere av hengekøye. Denne hengekøyen kommer nemlig i en komplett pakke som inkluderer tilpassede versjoner av alle produkter man trenger for bruk av hengekøye, uansett vær og andre forhold.

Mygg kan være en plage dersom man overnatter i skogen, så det inkluderte myggnettet i pakken til denne hengekøyen er en viktig tilleggsfordel som veldig mange setter pris på. Dersom man ikke har et tilpasset myggnett kan det lett skje at myggen allikevel kommer inn i hengekøyen fra undersiden mens du sover. Dette slipper du dersom du bruker denne hengekøyen som kommer med sitt eget tilpassede myggnett.

Regn er også ofte noe mange bekymrer seg for når de sover ute. Hengekøyer berger deg fra våt og fuktig grunn, men regner det blir man fortsatt våt med mindre man har en tarp som kan gi ly for regnet. Explorer Deluxe XL Asym Zip hengekøye inkluderer en spesialtilpasset tarp på 252 x 150 cm i pakken slik at du slipper å bekymre deg om det regner og du ligger ute.

Lengden på denne hengekøyen er 213cm, med en bredde på 142 cm, med en maksbelastning på 135 kg som er nok til at de fleste kan køye trygt og komfortabelt. Når de er ute på tur. Hele pakken, som er lett å ta med seg, funker året rundt og passer i alle verdens klima, veier kun 1428 gram.

Les mer →


3. STS Hammock – Runner Up

STS Hammock Pro

SJEKK PRISEN →

Sea To Summit Hammock Set Pro er en kvalitetsløsning for overnatting ute i hengekøye. Vi liker dette produktet fordi det er smekkfullt av smarte, enkle og brukervennlige løsninger som gjør livet enkelt for brukeren. Man kan tydelig ser at produsenten her har gjort hjemmeleksene sine når det gjelder alt fra materiale og konstruksjon til vekt og pakkstørrelse.

Denne hengekøyen er er laget av myk 70D Ripstop nylon, som er et vannavvisende materiale kjent for å ha lav vekt samtidig som det har veldig høy slitestyrke.

De kraftige spennene i settet er stålbelagte.

Settet inkluderer Pro Suspension Straps og en Ultra-Sil®30D kompresjonspose som gjør at hengekøyen kan pakkes veldig kompakt for å spare på plassen. Hele systemet, og alle delene det består av er designet med tanke på brukervennlighet. Dette gjør at det er veldig lett å pakke ned dette settet slik at det tar veldig liten plass i den inkluderte kompresjonsposen. Når man er klar for å køye er det også veldig lett å sette opp hengekøyen, noe som lett kan gjøres på få minutter så snart man har funnet et par trær man liker.

Les mer →


4. Ticket To The Moon Honey Moon – Best For To

Ticket To The Moon Honey Moon

SJEKK PRISEN →

Ticket To The Moon hengekøyene er kjent for å være behagelige og romslige, men i Ticket To The Moon Honey Moon hengekøyen, som måler 500 x 300 cm og har rikelig med plass for to personer i hengekøyen som bare veier 1,3 kg har de overgått seg selv.

Denne hengekøyen, som selvfølgelig er laget av samme type lettvektige silkenylon som brukes i fallskjermer, er akkurat passe elastisk, og tilpasser seg kroppen på en komfortabel måte enten du nyter litt ekstra plass og bruker hengekøyen alene eller tilbringer litt kvalitetstid ute i villmarken eller på en palmestrand sammen med din elskede.

Selv om denne hengekøyen er fleksibel nok til å tilpasse seg kroppen din greier den også å gi passelig støtte slik at både du og partneren din kan oppnå veldig komfortable sovestillinger, uten ukomfortable trykkpunkter, selv om du er ute i villmarka. Hengekøyen kan settes opp slik at du kan sitte oppreist med behagelig ryggstøtte dersom man samler opphengspunktene. Det er også mulig å ligge nesten flatt dersom du ligger skrått i hengekøyen. Dersom du ønsker å ligge enda flatere kan et tips være å legge en liten sekk eller lignende under et liggeunderlag i midten av hengekøya.

Stoffet i hengekøyen er også pustende, slik at man unngår at det blir for klamt om natta, og de høyere sidene på den doble hengekøyen er også god beskyttelse mot vind, vær og insekter.

Det syntetiske materialet er fritt for råte, og vedlikehold er også lett ettersom den enkelt og greit kan vaskes i vaskemaskin på 30°C. Hengekøyen kommer også med karabinere, tau og et beskyttende trekk som du kan ha utenpå hengekøyen når du ikke bruker den.

Les mer →


5. ENO Vulcan UnderQuilt – Best Til Kalde Netter

SJEKK PRISEN →

De som driver med camping og villmarksliv i Norge er vet hvor viktig det er å holde seg varm. En av utfordringene med hengekøyer er at man ofte ender opp med å presse kroppen mot undersiden av hengekøyen. Dette kan føre til at foret i soveposen blir presset sammen og isolerer dårligere.

Av de som allerede bruker hengekøye er det mange som bruker tepper, liggeunderlag, dyreskinn eller lignende for å holde varmen når det er ekstra kaldt ute, men med ENO Vulcan UnderQuilt hengekøyen har man et bedre alternativ. UnderQuilt er behandlet for å kunne motstå skitt og fuktighet, og er anbefalt som en komfortabel løsning ned til 1 varmegrad.

Denne hengekøyen bruker noe som kalles Primaloft foring. Dette er rett og slett en slags foring, som ligner litt på en dyne på undersiden av hengekøyen, og som gjør det lunt og varmt oppe i hengekøyen. Primaloft er et isolasjonsmateriale laget av mikrofiber som først ble utviklet for det amerikanske militæret på 80-tallet. Primaloft er et miljøvennlig materiale som er laget av resirkulerte materialer og som brytes ned i naturen.

Les mer →


Hvem er hengekøyer for?

Det finnes knapt en person som ikke har bruk for ei hengekøye. Hengekøyer er nemlig perfekte for sporadisk avslapping, og det trenger de fleste i blant. Hengekøyer er også ofte brukt av folk som går tur i skog og mark, eller som er ute på jakt og fiske. Hengekøyen er også en favoritt blant de som liker å ta seg en middagslur i hagen når været er fint. Mange båtfolk liker også å ha en hengekøye ombord enten det er for å sove i selv, som ekstraseng om de har gjester, eller bare for å slappe av i innimellom.

Hva burde du se etter i en hengekøye

Vi har kun testet noen utvalgte hengekøyer på markedet, hvis ingen av disse falt i smak er denne paragrafen for deg, her vil vi gå igjennom punktene du burde sjekke før du kjøper en hengekøye.

Komfort

Når man skal sove ute og skal på tur dagen etter er det viktig å sove godt slik at man er ut hvilt og klar for en ny dag i skogen dagen etter. Derfor er komfort en av de viktigste faktorene vi ser etter i en hengekøye.

Det er vanskelig å bedømme komforten igjennom en dataskjerm og det er derfor viktig å lese anmeldelser om produktet før du kjøper det slik at du kan være sikker på at den er god å sove i.

Slike anmeldelser finner du ved å søke hengekøye test eller lese forum som jaktforum.no der det er større diskusjoner på ulike utendørs produkter.

Vår utvalgte hengekøye når det kommer til sove komfort er Hennessy hammock som er vår utvalgte på første plass.

Enkel å sette opp

Skal man ut på tur vil man gjerne bruke tiden på å nyte tiden rundt bålet eller å slappe av med en vakker utsikt. Hvis du har en knotete hengekøye som tar 2 timer å sette opp kan dette bli en frustrerende prosess som kan potensielt ødelegge tur stevningen.

Alle hengekøyene vi testet var enkel og rask å sette opp, men de fleste vil ta lengre tid å sette opp første gangen da de fleste ikke er kjent med hvor de ulike trådene og pluggene skal.

Vekt

Skal man på en lengre tur har vekt mye å si. Det er essensielt at hengekøyen veier så lite som mulig og tar minst mulig plass hvis man skal på en lengre gå tur. Lettere sekk betyr mindre stress og energi forbruk.

Har du større plass i sekken har du mulighet til å fylle rommet med enten mere mat eller essensielle verktøy.

STS var den letteste i testen med tanke på vekt, men både Hennesy og Ticket to the moon var innenfor våre standarer.

Vi anbefaler i tillegg å lese vår lakenpose test, for en mer behagelig overnatting.

 

Legg igjen en kommentar