...

Hodelykt Test: Disse 6 er årets vinnere (2021)

hodelykt test

I et land som Norge kommer en hodelykt godt med. Store deler av året blir det fort mørkt og uansett om du skal ut på tur, trening eller bare på butikken vil en hodelykt komme godt med. Derfor har vi testet forskjellige hodelykter til all slags bruk og kommet frem til seks gode alternativer uansett tykkelse på lommeboken og øvrige krav. 

Det er mye man må ta hensyn til når man skal velge seg en god hodelykt. Alt fra smarte varslingsfunksjoner og rekkevidde, til lysstyrker og rekkevidde. Alle lyktene vi har inkludert i testen tilbyr et godt utgangspunkt basert på disse kriteriene. Dette gjør at alle lyktene vil fungere til de fleste formål, men noen har bedre egnethet enn andre på visse områder. Blant annet har vi kun inkludert en hodelykt som er egnet for bruk under vann, mens flere av lyktene er vanntette og godt egnet for utendørsbruk. 

I tillegg har vi lagt vekt på at lyktene må være justerbare slik at de kan tilpasses den som skal bruke utstyret. Dette ved at enten feste eller hodebånd kan justeres i størrelse og sikre optimal passform. Noen av lyktene har også muligheten til å festes på utsiden av f.eks. hjelmer og lignende, men vi har ikke lagt dette inn som et kriterium da hodelyktene er tiltenkt privat bruk fremfor arbeid. 

Vår testvinner Petzl Iko er en liten og kompakt hodelykt som gir hele 350 lumen med en vekt på bare 90 gram. Takket vært AIRFIT-hodebånd og den lette lykten sitter Iko behagelig på selv om du er i aktiv bevegelse. I tillegg kan du benytte lykten med både AAA batterier og CORE oppladbare batteripakker.

VÅRE favoritter

  • Bluetooth fjernstyring
  • 11 forskjellige lysstyrker og SOS funksjon
  • IP68 vanntett
SJEKK PRISEN →
  • Mulighet for både AAA og oppladbare CORE batterier
  • 350 lm med bare 90g egenvekt
  • AIRLIFT hodebånd
SJEKK PRISEN →
  • 325 kastelengde
  • 160t batterilevetid
  • IP68 vanntett
SJEKK PRISEN →

Hodelykt test – De Beste i vår test

BILDE PRODUKT
Petzl Iko hodelykt
Petzl er kjent for høy kvalitet og Iko hodelykten er ikke noe unntak. Her får du en kompakt og lett hodelykt som kan yte 350 lumen til tross for en svært lav egenvekt på bare 90 gram. Lykten tilbyr tre forskjellige lysstyrker og har en batteritid på opptil 100 timer. Du kan bruke hodelykten med både SmartCore oppladbare batterier og 3x AAA for samme ytelse.
SJEKK PRISEN →
Lupine Betty RX 7 SmartCore 5000lm
Betty RX7 er en avansert hodelykt med både Bluetooth fjernstyring og 11 forskjellige lysstyrker. Lykten kan brukes helt ned til -40 grader og passer derfor utmerket for utendørs arbeid hele året rundt. De store justeringsmulighetene gjør at du vil finne en styrke godt egnet uansett aktivitet.
SJEKK PRISEN →
Lupine Wilma X7 SC 3200lm
Denne avanserte LED hodelykten kommer med fire forskjellige lysnivåer og alle kan programmeres etter individuelle behov. Wilma X7 er også utstyrt med et SmartCore batteri med batteriindikator som viser status på gjenstående batteri med 20% intervaller. Dette gjør at du hele tiden har kontroll på når det er på tide å skifte batteri under bruk.
SJEKK PRISEN →
LED LENSER H8R 600lm
Denne lykten fra Led Lenser sin H-serie har en spesielt utviklet optikk som gjør den krystallklare led-dioden fokuserer uansett om du benytter bred spredning eller smal stråle. Du kan enkelt justere fokus underveis ved å vri lyktehodet 90 grader. Dette gjør det mulig å raskt skifte mellom fokus styrke mens du bruker hodelykten selv om du skulle ha på hansker eller votter.
SJEKK PRISEN →
NITECORE HC60 1000lm
NITECORE HC60 er en svært robust hodelykt spesielt utviklet for arbeid under tøffe forhold. Hodelykten er vanntett ned til 2m og beskyttelse mot støt og slag. Dette beskytter lampen mot både innvendig og utvendig skade. Med 1000 lumen og en rekkevidde på 117 meter er dette en svært kraftig hodelykt til alle yrker og aktiviteter.
SJEKK PRISEN →
NITECORE NU32 550lm
Denne rimelige hodelykten fra NITECORE kommer med 550 lumen og en rekkevidde på opptil 125 meter. Dette gjør den til et godt alternativ for utendørs bruk uansett om du skal gå en tur på ski, eller løpe en tur på høsten. Det justerbare hodebåndet gjør at den passer like godt på utsiden av en hjelm som på toppen av en lue.
SJEKK PRISEN →

Hodelykt test: Her er våre favoritter

1. Petzl Iko hodelykt – Best i Test

Petzl Iko - Hodelykt

SJEKK PRISEN →

Hodelykten Iko fra Petzl er en enkel og kompakt hodelykt som passer like godt for en tur på butikken som en skitur eller joggetur i mørket. Lykten sitter godt på hodet og takket være AIRLIFT hodebånd er den svært lett. Til tross for batteripakke veier den bare 90 gram. Dette gjør at hodelykten ikke blir plagsom uansett hvordan aktivitet du holder på med. 

Iko kommer med hele 350 lumen og tre forskjellige lysstyrker. I tillegg har lykten en maks lyslengde på 80 meter og kan yte opptil 100 timer på en batteripakke. Hodelykten oppfyller også tekniske krav for IPX4 som betyr at den er vanntett og beregne for utendørs bruk. 

Petzl er kjent for å produsere kvalitetsutstyr og du vil raskt oppdage at Iko dekker kravene de fleste stiller til en hodelykt. Takket være de enkle justeringene kan du optimalisere lykten til å brukes av både barn og voksne. Den lave egenvekten og lange batteritiden gjør også at den er utmerket til trening uten at hodelykten blir hemmende for øvrig prestasjon. 

Denne enkle hodelykten passer utmerket for utendørsaktivitet og tilbyr både komfortabel passform og lang batteritid. Dette gjør at den er godt egnet for både trening og arbeid utendørs der du er avhengig av god belysning. De tre forskjellige lysstyrkene gjør at du kan justere styrken etter behov og tilpasse lyset underveis.

Les mer →


2. Lupine Betty RX 7 SmartCore 5000lm – Dyreste

Lupine Betty RX 7 SmartCore

SJEKK PRISEN →

Denne rå lykten fra Lupine kan yte hele 5000 lumen og lyser opp alt du måtte trenge. En rekke smarte funksjoner inkludert Bluetooth fjernstyring, justerbart hodebånd og 11 forskjellige lysstyrker gjør at hodelykten kan yte optimalt i de aller fleste situasjoner. Den er testet ned til -40 grader og fungerer like godt om vinteren som om sommeren. 

Med 11 forskjellige lysstyrker kan du oppnå et spekter fra 40-5000 lumen fra en lykt som tåler selv de hardeste værforhold. Hodelykten er sertifisert med IP68 som betyr at den er vanntett og beregnet for utendørsbruk. En batteriindikator med 20% intervaller sørger for at du alltid har kontroll på hvor mye batteri du har igjen. 

Det skal mye til for at du ikke finner den styrken du har behov for med Betty RX 7. Takket være de 11 forskjellige lysstyrkene kan du enkelt skifte mellom skarpt flomlys eller et mer ømfintlig lys på bare 40 lumen til lesing på nært hold. Dette gjør at lykten er utmerket til alt fra letearbeid og navigasjon i skogen til feltarbeid og administrative oppgaver på tur. 

Dette er en hodelykt for deg som har behov for store justeringer i lysstyrke eller flombelysning med lang rekkevidde. På hele 5000 lumen kan lykten være synlig på opptil 1000 meter og den innebygde SOS funksjonen gjør deg godt synlig fra luften. Sertifisert for tøff utendørs bruk kan du med trygghet vite at hodelykten yter godt selv under de tøffeste omgivelser.

Les mer →


3. Lupine Wilma X7 SC 3200lm – Premium

Lupine Wilma X7 SC 3200lm

SJEKK PRISEN →

Denne led baserte hodelykten fra Lupine kommer med fire forskjellige lysnivåer med muligheten til å programmere alle individuelt. Wilma X7 benytter SmartCore oppladbare batterier og har en batteriindikator med 20% intervaller. Dette sikrer deg mot å gå tom for batteri uforutsett og tid til å bytte raskt og enkelt. 

Bryteren til hodelykten er strategisk plassert på toppen av lyktehode som gjør at den er enkel å betjene selv med hansker om vinteren. Med en operasjonstemperatur fra -25 til +70 grader kan hodelykten benyttes gjennom hele året. Med 3200 lumens yter hodelykten 325 meter kastelengde og opptil 160 timer batterilevetid. 

Ved å programmere de fire forskjellige lyssterkene etter behov kan du enkelt og greit skreddersy de lysstyrkene du trenger. Dette gjør at Wilma X7 enkelt kan bli et godt egnet verktøy uansett hvilke formål du har tiltenkt hodelykten. Uansett om du har behov for lave styrker eller skarpere lysstråler kan du selv velge hvilke nivåer du ønsker at lykten skal ha. 

Er du på jakt etter en premium hodelykt som kan takle alt fra lange utendørs turer om natten til rutinemessig arbeid er Wilma X7 en god kandidat. Med fire programmerbare lysstyrker og 160t batterilevetid kan du skreddersy hodelykten etter egne behov. Med oppladbare SmartCore batterier kan du enkelt bytte underveis og oppnå 160 nye timer med ytelse.

Les mer →


4. LED LENSER H8R 600lm – Anbefalt

LED LENSER H8R 600lm

SJEKK PRISEN →

Led Lenser har lenge produsert kvalitets lykter og H8R 600lm er intet unntak. Hodelykten hører til H-serien til Led Lenser og kommer med en spesielt utviklet optikk som gir en helt unik og krystallklar led-diode. Dette gjør at lykten kan fokusere klart uansett om du benytter bred spredning eller smal stråle. Ønsker du å justere mellom bred og smal spredning kan du enkelt skru lyktehodet 90 grader.

H8R kommer med oppladbart batteri fra Led Lenser som gjør at du enkelt kan skifte batterier underveis uten at du trenger en hel eske. Med 600 lumen kan hodelykten yte en rekkevidde på 150 meter. Batteriet 18650 3.7V gir 120 timer og kan raskt lades opp igjen. I tillegg er hodelykten sertifisert etter IPX4 som betyr at den er beskyttet mot vannsprut, men ikke vanntett. 

Fordelen med den unike optikken er at Led Lenser H8R får et bredt bruksområde og allsidig synsfelt. Selv om du skal benytte den til forskjellige fokusområder kan du enkelt justere lysstrålen underveis ved å vri på hodelykten. Dette gjør at du blant annet kan betjene lykten med hansker eller votter på uten at du trenger kle av deg hanskene. 

Med et mykt hodebånd og lav egenvekt er dette en utmerket lykt både til trening og arbeid utendørs. Selv om lykten er sertifisert etter IPX4 isteden for IP68 er den beskyttet mot vannsprut og kan dermed brukes utendørs selv i regnvær. Lyktehodet kan vinkles opptil 85 grader nedover som gjør at du enkelt kan justere lysstrålen om du skal arbeide med noe på nært hold. 

Les mer →


5. NITECORE HC60 1000lm – Populær

NITECORE HC60 1000lm

SJEKK PRISEN →

Skal du ha en lykt som yter optimalt under tøffe forhold er NITECORE HC60 en utmerket kandidat. Lykten er ekstremt robust og designet for å holde godt under press. Hodelykten er vanntett ned til 2 meter og beskyttet mot støt og slag. Dette beskytter hodelykten fra både innvendig og utvendige skader selv om du skulle være uheldig å slå borti noe med hodelykten. 

NITECORE HC60 har en egenvekt på kun 98,5 gram og en lysstyrke på 1000 lumen. Dette gir en rekkevidde på 117m og IPX8 sertifiseringen gjør at den yter like godt under vann. I tillegg har hodelykten flere funksjoner inkludert location beacon, SOS og Strobe-lys. 

Denne lykten er utviklet for å tilfredsstille krav om pålitelig verktøy under selv de tøffeste forhold. Dette med tanke på utfordringer knyttet til blant annet redningsarbeid og militære yrker. HC60 er også en utmerket lykt for arbeid under vann f.eks. i basseng eller på verft. 

Skal du ha en hodelykt som holder det den lover selv under de tøffeste forhold vil NITECORE HC60 være en utmerket kandidat. Med flere smarte funksjoner og en batteriindikator som viser nøyaktig batteristatus gjør at du hele tiden har kontroll på hvor mye lenger lykten vil vare. Med en vekt på bare 98,5 gram passer lykten utmerket som en del av utstyret ditt, eller kan enkelt festes utenpå en hjelm uten at den blir tung og plagsom. Fordelen med trykk beskyttelse ned til 2m er at du med sikkerhet kan vite at lykten holder selv under fuktige utfordringer eller arbeid under vann.

Les mer →


6. NITECORE NU32 550lm – Best på budget

NITECORE NU32 550lm

SJEKK PRISEN →

Denne rimelige hodelykten fra NITECORE er spesielt godt egnet for utendørs bruk og med 550 lumen får du opptil 125 meter rekkevidde. Dette gjør at den passer godt for turer i skogen eller treningsturer i mørket. Det innebygde batteriet er oppladbart og kan gi en batterilevetid på 330 timer på den laveste lysstyrken. 

Lykten er vanntett i henhold til IP67 sertifisering og har en utrolig egenvekt på bare 76,4 gram. Dette gjør at lykten er både lett vekt og enkel i bruk. Det er fire forskjellige lysstyrker, samt smarte funksjoner som locatio beacon og SOS programmert inn i lykten. Dette gjør at du kan bruke lykten som et signal verktøy som gjør det lett synlig fra luften. 

Det justerbare hodebåndet gjør at du enkelt kan tilpasse lykten til forskjellige brukere og den lave egenvekten gjør at selv barn kan benytte lykten uten at den blir tung. Takket være det vanntette designet etter IP67 sertifisering gjør at lykten kan brukes til utendørs aktiviteter hele året uansett værforhold og element. 

Innebygd i lykten finner du et 6,66Wh Li-ion batteri som gir opptil 330 timer på den laveste lysstyrken. I tillegg er det en batteriindikator som gjør at du enkelt kan følge med på hvor mye batteri du har igjen. Uansett om du er på jakt etter en hodelykt godt egnet for trening eller en tur utendørs vil NITECORE NU32 være et utmerket valg. Spesielt den lange batteritiden til en brøkdel av prisen på mange konkurrerende lykter har gjort at NITECORE N32 er blitt en svært populær lykt uansett hvilket budsjett du måtte ha.

Les mer →


Spørsmål og svar 

Det kan være vanskelig å finne den perfekte hodelykten for din bruk. Derfor har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene knyttet til kjøp av hodelykt. Hensikten med dette er å gjøre jakten på en ny lykt så enkel og smidig som mulig. Skulle du ikke finne svar på spørsmålet ditt nedenfor kan du enkelt ta kontakt med den aktuelle forhandleren, eller produsenten av den lykten du er interessert i. 

Hva er lumen?

Lumen er styrken på lyspæren og hvilken lysstyrke den kan yte når lykten er på. Du kan få hodelykter med justerbare lysstyrker noe som betyr at lykten har muligheten til å justere lumen under bruk. 

Hvor mange lumen bør en hodelykt ha?

Dersom du har til hensikt å bruke lykten utendørs bør den ha minimum 550 lumen. Dette vil gi en rekkevidde på 125 meter noe som bør være et tilstrekkelig minstekrav for hodelykter godt egnet for utendørsbruk. 

Hva er SmartCore-batteri?

Smartcore-batteri er et oppladbart batteri som gjør det mulig å bruke batteriet flere ganger om gangen. Dette er en batteripakke som gir samme ytelsen som 3x AAA batterier. Du kan derfor i de aller fleste tilfeller erstatte et SmartCore batteri med 3x AAA batterier om du ikke har flere oppladbare batterier tilgjengelig. 

Hvilke smarte funksjoner bør en hodelykt ha?

Skal du bruke hodelykten utendørs i skogen bør du du velge en lykt som har SOS og Location Beacon funksjoner. Dette gjør at du kan benytte hodelykten til å signalisere redningsselskaper, helikopter eller letemannskaper dersom et nødstilfelle skulle oppstå. 

Hva betyr IP sertifisering for en hodelykt?

IP sertifisering er hvilken grad av vanntett beskyttelse elektronikk har. Mange hodelykter kommer med IPX4 som betyr at de er vannavstøtende, men ikke vanntette. IP68 derimot betyr at de er godt egnet for utendørsbruk og vanntette etter vanlig bruk. IPX8 derimot betyr at lykten er helt vanntett og beregnet på bruk under vann til f.eks. dykking.

Leave a Comment