Høytrykkspyler test: De 5 beste i 2024

VÅRE favoritter

 • God pris
 • Liten og komptakt
 • 110 bar og 360 l/t
SJEKK PRISEN →
 • Testvinneren
 • Kraftig og robust med 185 bar og 570 l/t
 • Perfekt balanse mellom pris og effekt
SJEKK PRISEN →
 • Kraftig og lydløs
 • 145 bar med et vannvolum på 500l /t
 • Utstyrt med robust induksjonsmotor
SJEKK PRISEN →

Vinteren begynner å slippe taket, og våren venter høflig på sin tur.
Med seg bringer våren lengre og varmere dager fylt med uteaktiviteter og klargjøring til vår- og sommersesong. De fleste har derfor kanskje en bil som trenger en gjennomgang, et hus som krever en utvendig vask, redskap som skal spyles eller en terrasse som må vaske av seg vinteren. Med andre ord kan en god høytrykksspyler bli en god støttespiller.

En høytrykksspyler kan hjelpe deg med mangt og mye. Noen bruker den hver dag, andre bruker den en gang i året, noen bruker den i jobbsammenheng, andre bruker den til lett vask av redskap og bil. Den er uansett god å ha når noe må vaskes.

Det er en jungel av alternativ å velge mellom, alle forskjellige hver for seg. Vi har derfor sammenlignet, vurdert og sortert noen av markedets mest populære høytrykksspylere for å gi deg en oversikt over hva som passer best til ditt behov. Alle prisklasser er vurdert. Til informasjon har vi ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kidler og beskrivelser.

BILDE PRODUKT
Bosch GHP-5-75X
Kraftig, robust og selges til en god pris. En perfekt balanse mellom pris og effekt
SJEKK PRISEN →
Kärcher K2
For de som ønsker en liten, kompakt høytrykksvasker med gode innovative løsninger.
SJEKK PRISEN →
Nilfisk E 145.4-9 X-TRA
En fantastisk allrounder med flere smarte løsninger
SJEKK PRISEN →
Kärcher K2
For de som ønsker en enkel og billig høytrykksspyler
SJEKK PRISEN →
Pro Power-Washer
For store, tunge og avanserte jobber. Egner seg godt til industriell bruk
SJEKK PRISEN →

Høytrykkspyler test: Dette Er Markedets 9 Beste

Vi har testet et stort antall av markedets mest populære høytrykksvaskere. Oversikten er rangert etter hvordan hver enkelt presterer i henhold til kriteriene, og ut ifra hvilke egenskaper høytrykksvaskerene har. Dette er markedets 9 beste alternativ:

1. Bosch GHP 5-75 X – Markedets Beste Høytrykksspyler

 

SJEKK PRISEN →

 

Får jobben gjort

Modellen fra Bosch er et av markedets mest populære valg, og det er ikke uten grunn. Med maksimalt på hele 185 bar, og gjennomstrømming på 570 liter i timen får maskina jobben gjort ordentlig. Du kan selv justere trykk og dyse til den overflaten du vasker. Spyleren veldig fleksibel, med tanke på at den kan vaske alt fra skånsomme til harde overflater og uansett få et godt resultat.

Ved praktiske arbeidsoppgaver er det godt å ha solid utstyr, denne modellen fra Bosch er utstyrt med en stålarmert, forsterket gummislange, vanntilkoblinger i messing, og armerte hjul som kan være med på det meste. Bosch er en produsent som er opptatt av kvalitet og ytelse, de opererer med en egen, forlenget garanti på elektronisk utstyr. Slik slipper du å tenke på utstyret, mens du kan heller tenke på å få jobben gjort. Støynivået er moderat, og vil ikke forstyrre deg når du bruker den.

Enkel, praktisk og god rekkevidde

Høytrykksspyleren er enkel i bruk, men gjør fortsatt akkurat det den skal. Du kan justere alt fra håndtaket eller fra en bryter midt på kassen. Kabellengden er på 5 meter, og slangelengden er på 10 meter, med 15 meter totalt tilgjengelig i rekkevidde har du godt med lengde til vask.

Noe av det beste med høytrykksspyleren er hvor elegant og godt alle praktiske løsninger fungerer. Man merker virkelig at slangen forstår når den skal dras ut, og når den skal rulles tilbake med den praktiske slangetrommelen. Du har flere praktiske løsninger som blant annet teleskophåndak som gjør vaskingen enkel.

Med en totalvekt på 27 kg får du mye kraft. Det er også verdt å merke at høytrykksvaskeren er konstruert slik at den står støtt på ujevnt terreng. Skal man bruke den utenfor asfalt eller platting er dette veldig hendig. Den kan kanskje oppleves litt stor i størrelsen. Men i alt leverer den mye kraft, praktiske løsninger, god rekkevidde med lavt støynivå.

årsaken til at GHP-modellen fra Bosch går av med seieren er fordi den gjør akkurat det den skal, og den gjør det veldig bra. Den er utrolig kraftig, men håndterer også lette jobber, den er veldig lett å bruke og enkel å forstå, du har også en veldig god rekkevidde på totalt 14 meter.


2. Kärcher K2 Full Controll – Mye For Pengene

 

 

SJEKK PRISEN →

Liten og smidig

Høytrykksvaskeren fra Karcher passer perfekt for enkel rengjøring av sykkel, bil, hage og treverk. Med kun vekt på 4,3 kg er den liten og lett som gjør den praktisk egnet til hjemmebruk. Du har fortsatt trykk på 110 bar, og den gir 360 liter vann i timen, så den skal ikke undervurderes.

Innovative løsninger

Selv om den er liten og rimelig er den proppet full av innovative løsninger som gjør vaskingen enklere. Den forstår og kjenner vaskingen din med innebygd start/stopp-automatikk, har egen sprøytepistol med hurtigtilkobling, du kan justere trykket fra håndtaket og man har integrert ejektor for vaskemiddel. Med på kjøpet følger også en rotordyse for ekstra kraft, og et spylemunnstykke. Lengden på selve slangen er på 4 meter, det er ikke mye å skryte av, men det holder til enkel hjemmebruk.

God vaskeevne og lavt lydnivå

Selv om den er liten og lett får man fortsatt jobben gjort. Skal man vaske harde overflater kan man for eksempel bruke rotordysen som følger med, den gir deg opptil 50% ekstra kraft. Siden motoren ikke er så stor, så er den nokså stille av seg. Den er enkel å oppbevare siden den tar såpass lite med plass.

Totalt sett er dette et godt alternativ for hjemmebruk.Den er ikke den kraftigste modellen på markedet, men den dekker en enkel bruk og er overraskende billig med tanke på alle innovative løsningene den bringer med seg.


3. Nilfisk E 145.4-9 X-TRA – Markedets Beste Allrounder

 

SJEKK PRISEN →

 

Kraftig og lydløs

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA er den mest allsidige høytrykksspyleren i testen. Den yter høytrykksvask på 145 bar med et vannvolum på 500 liter i timen. Det vil si at en har nokk kraft til de aller fleste rengjøringsoppgaver en skulle komme over.  Samtidig som den er kraftig, har den en veldig stille lyd over seg, verken motoren eller slangen lager noe spesielt til lyd som gjør den veldig komfortabel å bruke.

Egnet for store og små jobber

Høytrykksvaskeren er spesielt godt utstyrt med gode, innovative og praktiske løsninger. Det er nettopp det som gjør den til testens vinner. Du har dyser, teleskophåndtak, tunge hjul,  og innstillinger som gir deg maks kraft – for de store og krevende jobbene. Og du har et bredt spekter av effektiv og forsiktig rengjøring for skånsomme og myke overflater.

Innovative egenskaper

Maskinen er proppfull av innovative løsninger:

 • Universell kraftvask
 • Automatisk start/stopp
 • Lett trykkjustering
 • Enkel å frakte – store tunge hjul
 • Såpeholder for såpevask/skumspray
 • softgrip-håndtak
 • kan bruker til stasjonær anvendelse med veggkrok
 • Enkelt bytte av munnstykke

Robust, praktisk og sikker

Høytrykksspyleren er lagd for å kan brukes til all slags bruk, både privat og industriell. Den kan stå støtt på kupert terreng, den har en tykk stålforsterket høytrykksslange, rustfri og holdbar motor, og gummisuspensjon. Dette gjør høytrykksvaskeren meget robust og solid.

Den er også godt praktisk egnet. Den har en 9 meter lang slange som gir deg god rekkevidde. Slangen følger deg som dras automatisk tilbake til rullen. Det eneste negative å si om spyleren er at det kan ta litt tid å sette seg inn i hvordan man skal bruke den, men det lærer man mens man holder på.


4. Kärcher K2 – Rimelig Og Bra

 

SJEKK PRISEN →

 

Liten og smidig

Kärcher K2 er lite, lett og veldig enkel å ha med å gjøre, samtidig som den gjør jobben sin. Du kan enkelt rengjøre veranda, hus og små kjøretøy med høytrykksspyleren. Den har en slange på 4 meter, lager lite lyd og er lett å bære. Det er ikke den kraftigste modellen på markedet, men med 110 bar trykk og 360 liter vann i timen får den enkle vaskeoppgaver gjort.

Noe av det beste med høytrykksvaskeren er at den er såpass liten og lett å bære, det gjør opp for at den kun har 4 meter med spyleslange. Rekkevidden er derfor veldig begrenset. Det er for så vidt å forvente ettersom det er en så rimelig modell.

Ellers får man med alt man trenger ved modellen, spylehåndtak, rotordyse, spylerør og tilkobling til hageslange. Den er også veldig enkel å sette opp og montere ned.

Det negative man kan si om spyleren er at den har kort rekkevidde, og har ikke slangerull. Men det kan man heller ikke forvente ettersom den er såpass rimelig. Ønsker du deg en lett, billig og enkel høytrykksvasker er dette modellen for deg.


5. IPC PW-C04 – Lett Og Kompakt

 

SJEKK PRISEN →

Lett, kompakt og mye for pengene

Italienske IPC har over 50 års erfaring når det kommer til høytrykksspylere, og leverer maskiner over hele verden i toppklasse. PC-C04 er deres kompaktversjon. Den får jobben gjort, og med sine 6 kilo er den lett å frakte rundt. Modellen har trykk på 110 bar og en vanngjennomgang på 360 liter vann i timen. Dette er tilstrekkelig for enkel vask av hus, terrasse, kjøretøy og andre gjenstander. Den er svært lett å bruke, og har stor yteevne i forhold til størrelsen.

Fleksibel og solid

Du har totalt rekkevidde på 9 meter med strøm- og vannledning, som er mye rekkevidde med tanke på prisen. Noe av det beste med høytrykksspyleren er hvor fleksibel den er, samtidig som solid. slangen er fiberforsterket, dette gjør den robust og solid, samtidig som den er fleksibel i bruk. Dette påvirker bruken veldig positivt for det gjør maskinen veldig samarbeidsvillig. Modellen er kompakt og lett som gjør den svært enkel å frakt fram og tilbake, samt under oppbevaring. Det eneste negative å si er at den  til tider kan stå litt ustøtt.

God og kontrollerbar vaskeevne

Detter er virkelig en høytrykksspyler som yter godt i forhold til størrelsen, så her må man ikke la seg lure av at den er kompakt. Den skyter godt i fra seg, samtidig som man enkelt kan kontrollere hvordan man ønsker å bruke den.


6. Kärcher K4 Premium Full Controll – Enklest Å Bruke

SJEKK PRISEN →

 

Kraftfull med elegant design

K4 Premium er et av flaggskipene fra tyske Kärcher, og har absolutt alt en trenger for en optimal vask. Den er designet for å være solid, praktisk og veldig enkel å bruke. Med trykk på 130 bar og høy vanngjennomgang er de fleste vaskeoppgavene en lett match for høytrykksspyleren.

Samarbeidsvillig høytrykksspyler

Høytrykksspyleren kommer med en trykkindikator, denne forteller deg hvor mye trykk den har til hver og en tid. Dette er spesielt gunstig om den skal bruker på varierte overflater. Den er også veldig enkel å justere fra lansen, hvor trykk og stråle kan justeres og bestemmes fra håndtaket på slangen. Dette gir deg en svært stor fordel om det veksler mellom overflaten du vasker. Den har automatisk start/stopp teknologi som er svært hendig ved små pauser under vaskingen.

Om du flytter deg ofte, eller ønsker enkel oppbevaring har den et justerbart teleskophåndtak. Den har store tunge hjul og et lavt tyngdepunkt som gjør at den står veldig stabilt under varierte forhold. Slangen på 6 meter oppbevares på en praktisk slangetrommel.

Den har også et eget system som kalles «Plug´n´clean», der kan man enkelt veksle mellom såpevask – og ha full kontroll på hvor mye såpe som er igjen i beholderen.

Robust og lydløs

Høytrykksspyleren er konstruert for å kunne være med på det meste. Den er solid og robust, samtidig som den står støtt som et fjell med sitt lave tyngdepunkt og store hjul. Med tanke på kraften den leverer, lager den veldig lite lyd.

Totalvekten er på ca. 12 kg, i et veldig kompakt format – dette gjør den godt egnet for praktisk oppbevaring og flytting.


7. Pro Power-Washer – God Vaskeevne

 

SJEKK PRISEN →

 

Rett og slett et beist

Med et trykk på 170 bar og en vanngjennomgang på 594 liter i timen er det ikke mye en kan si på kraften. Den unike kraften gir en enorm vaskeevne. Dette er tilpasset både privat og industriell bruk, men den er konstruert for de store oppgavene. Den er rett og slett så sterk at en må være veldig forsiktig om en for eksempel skal vaske bil og terrasse.

Mobil og solid

Høytrykksvaskeren er stor og tung, men har et stort håndtak og store tunge hjul som øker dens mobilitet. Den kan derfor enkelt fraktes dit den skal, det er verdt å merke at den vil ta stor plass under oppbevaring, og den vil også ta stor plass om den skal fraktes med bil.

Høylytt, men praktisk

Vaskeren har en bensindrevet motor med 6,5 hestekrefter, det vil innebære litt bråk. Det følger med 4 stk høytrykksdyser med varierte sprøytevinkler, dette inkluderer en sugeslange om en vil tilsette kjemikalier eller såpe.


8. IPC PW-C22P – Sikker Og Pålitelig

 

SJEKK PRISEN →

 

For store og små oppgaver

Den italienske IPC-modellen leverer trykk på 150 bar med vanngjennomgang på 500 liter i timen.  Den har en integrert såpeholder og en praktisk slangetrommel. Den bruker lanse, med justerbart trykk og er relativt kompakt. Dette gjør høytrykksspyleren særdeles allsidig, og du kan alltid være sikker på at den får både store og små vaskeoppgaver gjort.

Praktisk og kompakt

Den har en totalvekt på 25 kilo, men er relativt kompakt for størrelsen. Med 8 meter robust slange og 5,5 meter strømledning har man en meget praktisk høytrykksvasker. Den har også store tunge hjul, et solid karosseri og en fiberforsterket slange som gjør vaskeren robust og solid.

Det skal sies at den har et moderat lydnivå, automatisk start/stopp-system, og en motor som varer deg lenge.

Enkel å bruke

IPC har levert høytrykksspylere i over 50 år, de har utviklet en veldig samarbeidsvillig og effektiv modell ved PW-C22P. Den har et praktisk slangetrommel, praktisk lanse og innebygd såpeholder som gjør vaskingen til en lek.


Kjøpe Ny? Dette Er Lurt Å Tenke På

Hva Bruker du høytrykksspyleren til?

Om du skal rengjøre vanskelige og harde overflater anbefales det en høytrykksspyler med god vaskeevne. Dette er ofte høytrykksspylere med høyt trykk og høy vanngjennomgang. Jo kraftigere jo dyrere er de, som regel.

Om du kun skal bruke høytrykksvaskeren til enkelt hjemmebruk kan man ofte spare noen kroner på å kjøpe en mindre høytrykksspyler. 110-130 bar, 350-500 liter vanngjennomgang i timen holder godt til enkelt bruk i hjemmet, det vil si enkel rengjøring av terrasse, bil og hus.

Skal du bruke den industrielt eller på et ujevnt underlag vil det lønne seg med store tunge hjul. Dette gjør at spyleren står støtt og flytter seg bra i utfordrende omgivelser.

Det finnes også mye å velge mellom når det kommer til ekstrautstyr. Flere høytrykksvaskere har både skumvask og forskjellige dyser. Skal du vaske skånsomme overflater, eller bruke den til variert vask kan dette være aktuelt å se etter en spyler som har forskjellige dyser, innebygd såpedispensor og skumvask.

Skal den brukes under tøffe forhold? Da kan det være lurt å se etter en vasker med stålarmert slange, robuste hjul, rustfritt stål/messing. Da er du sikker på at du har en høytrykksvasker som tåler de fleste forhold. De fleste produsentene følger standard 2 år garanti, men noen produsenter, som Bosch, gir opptil 3 år garanti på noen av sine modeller.

NB! De fleste høytrykksspylerene har en maksgrense på 40 grades celsius. Sjekk din modell før du vurderer å vaske med varmt vann.

Verdt å vite om testen

Testen skal gi et helhetlig bilde av hvordan høytrykksspyleren presterer.
Vaskeevne blir testet på forskjellige overflater: Stein og tre. Stein er hardt, og tåler høyt trykk. Tre er gjerne mer sårbart og må vaskes mer skånsomt. Det er viktig at en høytrykksspyler både kan være kraftfull, og skånsom. Det blir da testet at den kan fjerne vanskelig skitt, samtidig som at den ikke ødelegger overflaten når den skal vaske skånsomt.

Når det kommer til rekkevidden på ledning og slange brukes målene fra leverandøren, de er lovpålagt å oppgi riktig mål og lengde på både ladeledning og vannslange. Det er praktisk at en har god rekkevidde når en vasker, er derimot slangen veldig lang er det vesentlig å ha en godt fungerende kabelrull.

Lydnivået blir målt med øremål. Øremålet gir en nøyaktig og god beskrivelse av lyden, dette er også gunstig med tanke på at lydene kan være veldig forskjellig. Det vil også være oppsummert hvilke tekniske tiltak leverandøren tar for å dempe lydnivået. Flere modeller har lyddempende effekter.

Hver modell bærer unike egenskaper, hvilke egenskaper den har, hvordan de fungerer, og hvor praktiske de er vil bli vurdert.

Størrelse og vekt er også relevant, større kraftigere høytrykksvaskere er ofte tyngre enn mildere modeller. Balansen mellom vekt og størrelse, og kraft blir derfor vurdert.

Verdt å vite om overflater en skal vaske

Bil er nok det klassiske en forbinder med vask med høytrykksspyler. Bilen er enten lakkert eller foliert. Lakk og folie er harde overflater, men kan lett pådra seg riper om det vaskes for hard. Det anbefales derfor at en eventuelt bruker en såpe tilpasset lakk og folie, og vasker med skånsomt trykk på god avstand. Gå heller over flere runder med svakt trykk, enn å vaske med høyt trykk. Dette er vesentlig med tanke på at bil ofte er verdifullt.

Terrasse er også vanlig å vaske med høytrykksvasker. Er terrassen av tre er det viktig å huske på at det må vaskes forsiktig. Om man vasker med for høyt trykk og er for nærme vil det lett komme spor i treverket. Treverket blir da svakere og ikke like fint å se på. Bruk derfor heller svakere trykk og hold god avstand for å ikke skade treverket.

Mur og stein er harde overflater som ofte er vanskelige å rengjøre. Det går derfor å bruk høyt trykk under vask av slike overflater.

På maling og trelakk er det anbefalt å bruke lavt trykk. Det kan lett pådra seg riper og vil derfor ikke se like pent ut.

Hardplast og gummi er ofte veldig slitesterkt. Dekk er for eksempel bygd for å være solid, men er det rifter og sprekker i gummien kan for hardt trykk øke disse.

Legg igjen en kommentar