Hundemat test: Her finner du hundenes favoritter (2024)

hundemat test

Hundefor er designet for å gi din firbente venn et lykkelig liv full av aktivitet og utvikling samt mange fantastiske minner for hundeeieren. Hvilke ingredienser og næringsstoffer som hundematen er laget av, legger grunnlaget for din hunds helse og velferd. Derfor er det svært viktig at du velger korrekt hundemat for din hund, og det ønsker vi å hjelpe deg med.

Etter grunnleggende undersøkelser er det klart at Orijen Dog Orginal er vår best-i-test-vinner.Produktet utmerker seg på grunn av sitt unike innhold av ferske og rene råvarer som tilfredsstiller hundens biologiske behov. Det inneholder ingen konserveringsmidler eller andre stoffer som kan være skadelig for hunden din. Vi har ikke selv testet hundematen, men baserer oss på omtaler og andre tilgjengelige kilder.

VÅRE favoritter

  • Alle raser
  • Voksen
  • Kyllingsmak
SJEKK PRISEN →
  • Voksen
  • Protein: 38 %
  • Fisk, Kalkun, Kylling, Lever, Egg
SJEKK PRISEN →
  • Valp
  • Tørrfôr
  • Størrelse: 12 kg
SJEKK PRISEN →

Hundemat test: Her er våre 4 favoritter

BILDE PRODUKT
Orijen Dog Orginal
Orijen er hundeoforet som fikk høyest score av test-panelet. Den er av høy kvalitet, smaker godt og kan gis til hunder i alle aldre og størrelser.
SJEKK PRISEN →
FourFriends Adult
Skal du kjøpe hundemat for en voksen hund burde du ta en nøye titt på Fourfriends Adult. Foret er laget av ret kylling kjøtt som gir en god smak som fyller hunden med energi ut dagen.
SJEKK PRISEN →
FourFriends Puppy
Råvarene er 100% rene og godt behandlet. Alle råvarene er balansert for å valpen den aller beste starten på livet.
SJEKK PRISEN →
FourFriends Puppy
Mästers Komplett hundemat utmerker seg for hunder som er i normal aktivitet eller som i perioder er i lav aktivitet i hverdagen. Derfor er denne hundematen foretrukket blant jegere som jakter med hund.
SJEKK PRISEN →

1. Orijen Dog Orginal – Best i test

SJEKK PRISEN →

Hunder er som mennesker, de trenger mat for å fungere. Riktig ernæring er alfa og omega for å ha en blid og frisk hund som du kan være aktiv med i hverdagen. Vil du at hunden din kun skal få det beste, så er det Orijen Dog Orginal hundemat du absolutt bør velge. Denne hundematen ligger i best-i-test klassen fordi den blir laget av kun ferske råvarer og inneholder ingen konserveringsmidler.

Orijen Dog Orginal blir laget av Champion Petfoods på det profesjonelle kjøkkenet NorthStar. Her blir ingenting lagt til tilfeldighetene, og produksjon av det ferdige produktet blir nøye kvalitetssikret av det verdenskjente systemet Good Manufaturing Principals. Det er bare ren luksus for en hund det som blir laget og sendt ut av NorthStar kjøkkenet, og Orijen Dog Orginal hundemat er en smaksbombe som er nøye sammensatt av kylling og kalkun fra frittgående produksjon tilsatt viltfanget, lettsaltet fisk og egg.

Orijen Dog Orginal er tørrfor som egner seg til valper, voksne og eldre hunder. Hundematen er biologisk basert som betyr at hunden din får i seg det den er ment å spise fra naturens side, og du som hundeeier kan være trygg på at hunden din får dekket sitt daglig behov for kjøtt og proteiner. I tillegg er tørrforet tilsatt erter og linser som stabiliserer hundens blodsukker og forhindrer opphoping av fett, som vil bidra med å forebygge sykdommer.

Det følger med en instruks på hvor mye hunden din skal spise om dagen.

Les mer →


2. FourFriends – Best for voksne hunder

SJEKK PRISEN →

FourFriends Adult er hundemat som er spesial produsert for voksne hunder av alle raser, som holder seg normalt aktive gjennom en dag. Denne hundematen blir produsert av rent kyllingkjøtt, som gir en velsmakende smak og som sørger for at hunden får dekket sitt daglige behov for energi og proteiner.

FourFriends tar helsen og velværet til din hund på største alvor. De vet hvor sentral sunn hundemat er for å forebygge sykdommer, gi riktig vekst og sikre en lykkelig hund (og hundeeier) som møter hverdagen med en logrende hale og et glimt i blikket. Derfor bruker FourFriends kun ingredienser av den høyeste kvalitet. Kjøttinnholdet er veldig høyt og den ferdige hundematen inneholder ikke gluten, kunstige tilsetningsstoffer eller andre tilsetninger som ikke er gunstig for hundens ernæring.

FourFriends Adult er tilsatt litt aloe vera som er en medisinplante som har blitt brukt i årtusener. Aloe Vera gir hundematen smørende og andre gunstige effekter, og den ødelegger ikke for den kraftige og rene kylling smaken.

Det følger med et rasjonsskjema som forteller deg hvor mange rasjoner hunden din skal ha om dagen. For å gi en riktig porsjon i gram må du vite ca. hvor mye hunden din veier. Det geniale med dette rasjonsskjemaet er at du som hundeeier ikke trenger å bekymre deg for om hunden din får i seg for lite mat eller for mye mat.

FourFriends Adult er et strålende valg for din voksne hund som støtter den i utviklingen. På grunn av dette ble den vår anbefaling for eldre hunder i vår hundemat test.

Les mer →


3. FourFriends Puppy – Best for valper

SJEKK PRISEN →

FourFriends Puppy er hundemat som er designet med hjerte for den voksende, aktive, nysgjerrige og lekne hundevalpen. Akkurat som valpene bringer inn mye kjærlighet i livet til eieren sin, er FourFriends Puppy produsert med kjærlighet og omtanke.

Denne kjærligheten og omtanken gjenspeiler seg i et produkts som er helt uten kunstige stoffer som valpen ikke har godt av. Råvarene er 100 % rene og godt behandlet som gir et gunstig tørrfôr med en herlig smak av kylling. Det er ikke tatt noen snarveier og resultatet er et luksusprodukt, til en fornuftig pris, som valpen din vil bli helt vill etter.

Alle ingrediensene og næringsstoffene i FourFriends Puppy er nøye balansert for å gi valpen den aller beste starten på livet. Kyllingkjøttmelet gjør mer enn å sette en nydelig smak, den gir nok proteiner som støtter utviklingen av musklene. Lakseroljen gir tilskudd av omegafettsyrer som bidrar til god helse og er viktig for hjertet og blodårene. Det er i hovedsak proteiner en aktiv og voksende valp trenger, og derfor har FourFriends Puppy et høyt nivå av kjøttmel som er varsomt tørket for best mulig ivaretakelse av næringsstoffene.

FourFriends Puppy hundemat kommer i sekker på 3 kg, 12 kg og 17 kg. Det er begrenset hvor mye gram en valp skal ha om dagen, så du får virkelig mye kvalitets hundemat for pengene dine. Tørrforet kan spises som det er, men du kan også blande det med litt vann hvis det blir lettere for valpen din.

Les mer →


4. Mästers Komplett – Best kvalitet

SJEKK PRISEN →

Hva mer kan en voksen hund ønske en kvalitets tørrfor fra Mästers Komplett som ikke bare sørger for best mulig vekst og utvikling, men som også gir blank og skinnende pels? Mästers Komplett hundemat utmerker seg for hunder som er i normal aktivitet eller som i perioder er i lav aktivitet i hverdagen. Derfor er denne hundematen foretrukket blant jegere som jakter med hund.

Jakthunder blir brukt intenst og aktivt under jaktsesongen, men har ved sesongens slutt perioder hvor de er mindre aktive for å innhente seg til neste sesong. Det suverene med Mästers Komplett hundemat er at næringen er sammensatt på en slik måte at jakthunden får i seg akkurat det den trenger når den ikke blir brukt i jakt, slik at den ikke legger på seg og holder seg i ønsket form.

Mästers Komplett inneholder kylling og kjøttmel av høy kvalitet som gir rikelig med proteiner og energi, i tillegg til at det setter en kraftig og god smak på tørrforet. Tørrforet inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer eller billige råvarer, og det er beriket med Omega-3 og Omega-6 som gir næring til hud og pels. Mästers Komplett inneholder også linser, fullkorns hvete og fullkorns havre som gjør at hundematen er veldig lett å fordøye. At den er lett fordøyelig er en stor fordel fordi det gjør det enklere for hunden å ta opp mest mulig av næringsstoffene og vitaminene, som i praksis vil si at du får mest ut av pengene dine.

Les mer →


Hva bør du se etter når du skal kjøpe hundemat fra vår hundemat test?

Når du skal kjøpe hundemat fra vår hundemat test er det første du bør gjøre å sortere deg frem til hundematen som er tilpasset utviklingsstadiet til din hund. Har du, for eksempel, en valp, må hundematen være egnet til valpen. Hvilken alder og utviklingsstadium din hund er gi påvirker hva den trenger av næring og energi. Noen merker egner seg til alle hunder uavhengig av rase, alder og aktivitetsnivå mens andre merker igjen er mer spesialisert.

Sjekk næringsinnholdet

Et annet godt tips er at du sjekker næringsinnholdet. Hva er hundematen laget av, hvor mye kjøtt inneholder produktet? Inneholder det noen stoffer du reagerer på? Er vitamininnholdet lite eller høyt? Ikke nøl med å spørre en selger som kan mye om ulike type hundefôr om det er noe du lurer på. De fleste hunder får den samme hundematen gjennom flere år, uten at det er noe galt med det, men da er det ekstra viktig at hundematen har en best mulig sammensetting av næring som støtter hundens aktive utvikling.

Aktivitetsnivå

Alle hunder trenger næring og energi, men noen hunder trenger mer energi enn andre. Dette gjelder spesielt for hunder som skal brukes svært aktivt over lenger perioder, som jakthunder. Mange produsenter lager hundemat som er designet for svært aktive hunder, mens andre produkter støtter normalt aktive hunder gjennom deres liv. Hva hunden din og du skal gjøre sammen bør tas med i betraktningen når du skal velge fôrtype. Får hunden i seg for mye energi gjennom maten har den lett for å bli overvektig, og det motsatte hvis hunden brukes hardt uten å få dekket sitt daglig energibehov. Både overvekt og undervektighet vil resultere i sykdom og dårlig velferd.

Sjekk prisen

Pris er også en faktor som er viktig for mange hundeeiere. Du trenger ikke å betale flere 1000-lapper for at produktet skal være bra, men et godt tips er å styre unna billige og ukjente merker. Disse ofte inneholder dårlige og næringsfattige råvarer, gjerne mye karbohydrater, noe hunder ikke foretrekker fordi det gir lite smak. Velger du et kjent merke, som et av de vi har anmeldt, får du et produkt som opererer med rimelige prisklasser og som strekker seg langt for å gi hunden din det beste av fôr. Du som hundeier vil få det beste av to verdener – en lykkelig og frisk hund til en fornuftig pris.

Vi håper du fant nytte av vår hundemat test.

Legg igjen en kommentar