Hvor mye koster tannbleking? – Slik får du det rimeligst

tannbleking

VÅRE favoritt

  • Effektiv og langvarig resultat
  • God pris
  • Enkel prosess
SJEKK PRISEN →

Hva er tannbleking?

Tannbleking har blitt mer og mer vanlig i Norge, og etter at tannbleking hjemme ble lansert, har det nærmest tatt helt av. Men hva er egentlig tannbleking?

Kort og konkret er tannbleking en kjemisk prosess, som renser det ytterste laget av tennene. Og det vanligste stoffet som brukes er det vannbaserte blekemidlet, hydrogenperoksid.

De vanligste måtene å bleke tennene på er enten klinikkbehandling hos tannlege, eller hjemmebehandling hvor man gjør det selv, men hva er egentlig forskjellen?

Anbefalte produkt

BILDE PRODUKT
Dentaworks Tannbleking
Dentaworks er et nøye utviklet tannblekemiddel med dokumentert effekt, som er skånsom og mild mot tennene dine og tannkjøttet ditt. En pakke inneholder nok til 56 behandlinger, og du vil merke en stor forskjell på tennene dine etter kun syv dager. Dentaworks har en forbrukervennlig pris, som er en ekstra bonus.
SJEKK PRISEN →
Dentway Starter Kit
Dentway Starter Kit er et perfekt og enkelt sett å bruke for alle som ønsker å oppnå det perfekte resultatet ved å bleke tennene sine hjemme. Geleen i Dentway Starter Kit fjerner på en profesjonell måte all misfarging av tennene dine, og etterlater dem strålende hvite.
SJEKK PRISEN →

Hva er forskjellen mellom klinikk- og hjemmebehandling?

bilde av tenner hos tannlege

Tannbleking Tannlege

Hos en klinikk så vil man få en profesjonell vurdering av tenner, og hvilken behandling som best passer deg.
Tannlege kan anbefale forskjellige alternativer, hvor man finner alt fra kraftige behandlinger til milde tannkremer som har blekende effekt.

Hos klinikken behandles tennene under oppsyn av tannlege, hvor midlet legges på tennene, og aktiveres under et kraftig lys. Selve behandlingen tar ca 1,5 – 2 timer.

  • Fordelen her er at man ofte får en langt kraftigere behandling som varer vesentlig lengre enn hjemmebleking, og man får en profesjonell vurdering.
  • Ulempen er at det ofte er langt dyrere enn hjemmebleking, hvor klinikkprisen ofte er mellom NOK 2 000,- og 5 000,-  avhengig av hvilken klinikk man bruker.

Tannbleking hjemme

Les vår tannbleking test for å finne de beste produktene for tannbleking hjemme -> Tannbleking test

Det finnes ufattelig mange alternativer å bleke tennene hjemme på, og du ser ofte kjendiser reklamere for forskjellige tannblekingsprodukt.

Hjemmebleking gjøres i eget regi, hvor en ofte smører på en krem på tennene som en har på i alt fra 30 minutter til flere timer. Tannbleking hjemme er ofte langt billigere enn hos tannlegen, og en får ofte et sett med flere behandlinger ned til 500 kroner.
Denne typen behandlinger er ikke like kraftig som behandlingen man får hos tannlege, dette på grunn av at det gjøres i eget regi.
Men med flere behandlinger, og riktig produkt kan man oppnå et like bra resultat.

  • Fordelen her er at man får sett med behandlinger langt billigere enn hos tannlegen, som over tid kan oppnå like bra resultat. For ordentlige sett, som virkelig fungerer får man komplette sett ned til 500,- NOK
  • Ulempen er at det gjøres i eget regi, men om man er i tvil kan man rådføres av tannlege over telefon.

Hvordan bruke tannbleking hjemme

Hos de mest effektive hjemmebehandlingene finner man ofte en krem man smører på tennene, og som man har på i alt fra 30 minutter til flere timer. Ut i fra hvilken type man bruker, må man følge bruksanvisningen. Der finner man ofte at tennene bør være rene og tørre under påføring, og at man noen ganger må unngå å spise matvarer med sterke farger rett etter behandlingen.

Det er svært få komplikasjoner som kan oppstå under bleking av tennene, men om man har betraktelig store hull, eller generelt dårlig tannhelse bør man kontakte tannlege først. Tidligere har det også vært anbefalt å ikke bleke tennene om man har store problemer med ising i tenner, men nå er det også hjemmebehandlinger som er såpass skånsomme at ising ikke vil forverre seg.

Og hos de mest utbredte leverandørene av hjemmebleking, vil man også kunne får profesjonell vurdering av tenner før tannblekingen, slik at man kan være helt på den sikre siden.

Hjennetannbleking fungerer også såpass godt at man kan blere tenner helt fra 30% til 90% hvitfarge.

Hvor lenge varer hjemmebleking?

Varigheten varierer fra person til person avhengig av hvor godt man tar vare på tennene sine, om man røyker, og hvilket produkt man bruker. Med hjemmeblekesett kan man også kjøpe påfyllingspakker, som enkelt vedlikeholder tennenes hvitfarge.

Bivirkninger av tannbleking

Det er svært få negative bivirkninger når det gjelder bruk av tannbleking, og om man følger leverandørens forholdsregler vil prosessen gå uten komplikasjoner.

Om ising i tennene skulle oppstå, eller forverres, anbefales det å ta 1-2 dager pause fra prosessen. Og om det skulle oppstå en sviende følelse i tannkjøttet etter påføringen av tannbleking vil som regel denne følelsen forsvinne raskt etter man har fjernet behandlingen fra tennene.

Dette bør du tenke på under behandlingen

  • Avstå fra røyking under behandlingen
  • Ikke spis matvarer med sterke farger rett etter behandlingen
  • Om man har sterk ising, hull i tennene, eller andre tilstander som påvirker tannhelsen bør man kontakte tannlege før man bleker tennene.

Legg igjen en kommentar