Jaktkniv Test: Markedets 9 Beste Jaktkniver i 2024

VÅRE favoritter

 • Hendig størrelse
 • Høy kvalitet
 • Allsidig
SJEKK PRISEN →
 • Høy kvalitet
 • Allsidig
 • Godt balansert
SJEKK PRISEN →
 • Skarp
 • Sikkerhetstropp
 • Slitesterk
SJEKK PRISEN →

På utkikk etter ny jaktkniv? Det finner du i vår jaktkniv test. Vi har undersøkt flere av markedets mest populære modeller for å finne den som best passer dine behov og ditt budsjett.

Det er et stort utvalg av jaktkniver på markedet, alle gode på hver sin måte. Vi har undersøkt en rekke av markedets mest populære modeller for å hjelpe deg gjennom utvalget.

I undersøkelsen har kvalitet på stål og knivegg, rengjøring, balanse, brukervennlighet og pris blitt vurdert.

Jaktkniv test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
EKA SwingBlade G3
EKA Swingblade G3 er en jaktkniv med en praktisk bukåpner innfelt i håndtaket. Bukåpneren kan svinges ut ved å svinge kniven inn i håndtaket. Kniven er svenskprodusert og er laget av knivstål i høyeste kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Brusletto Femund
Brusletto Femund er en allsidig, fin og solid fulltange-kniv, hvor stålet går fra ende til ende. Kniven passer utmerket for både jakt, fiske eller spikking av grillspyd, og har fingervern i rustfritt stål for ekstra sikkerhet.
SJEKK PRISEN →
Fällkniven NL2L
Fällkniven NL2L er en premium jaktkniv laget av to varianter stål, som gir de beste egenskapene fra begge typene. Resultatet er en solid og rustfri kniv med en sylskarp egg. Skjeftet er laget av okseskinn i stilig tradisjonell stil.
SJEKK PRISEN →
Robust Jaktkniv med bukspretter
En robust Jaktkniv med bukspretter som gir verktøy i ett, og inneholder alt man trenger til å slakte hjort og annet villt trygt og effektivt. Den spesialdesignede bukspretteren forsikrer at man ikke åpner uønskede deler av innvollene ved et uhell.
SJEKK PRISEN →

Jaktkniv test – Her er markedets beste:

1. EKA SwingBlade G3 – Markedets Beste Jaktkniv

EKA SwingBlade G3

SJEKK PRISEN →

Allsidig jaktkniv av høy kvalitet

EKA Swingblade G3 Orange er en populær modell blant forbrukerene. Det er en svenskprodusert kniv av høy kvalitet. Integrert i håndtaket på denne 215 millimeter lange jaktkniven finner man en praktisk bukåpner. Ved å trykke på sikringsknappen kan man med et lett grep svinge ut bukåpneren samtidig som man sikrer knivbladet inne i håndtaket.

Både det 2.9 millimeter tykke knivbadet og bukåpneren er produsert av svensk sandvik stål. Dette er en type av herdet stål som er velkjent for å bli brukt i kniver av høy kvalitet. Kvaliteten i stålet sørger for at knivseggen blir veldig skarp, og at den i tillegg holder seg skarp lenge før den må slipes på nytt. Knivbladet er lynende skarpslipt i Skandinavisk konisk stil. På knivryggen er mykt polert med et komfortabelt tommelgrep.

Sikkert grep

Baksiden av bukåpneren er polert og behagelig avrundet og polert for å gjøre flåingen lettvint. Den har også rillede spor for å kunne gi et behagelig og sikkert grep.

God balanse

Høykvalitets-stålet i knivbladet og bukåpneren som sitter i det ergonomiske gummierte PROFLEX™ håndtaket gir den 134 gram tunge kniven en perfekt balanse. et godt grep, og en fantastisk brukeropplevelse. For sikkerhets skyld har kniven også hull som kan brukes for den medfølgende håndleddsremen slik at man kan unngå å miste kniven.

En verdig vinner av vår jaktkniv test

Den internasjonalt patenterte EKA Swingblade G3 Orange leveres i oransje farge slik at den viser lett igjen i omgivelsene dersom man skulle miste den. Den kommer komplett med en slitesterk Cordura-knivslire som er plastbelagt på innsiden. Sliren er utstyrt med hurtigfeste for å sikre kniven samt en beltespenne.

Oppsummert:

 • Høy kvalitet
 • Allsidig
 • Godt balansert
 • Har en tydelig farge
 • Vinner i vår jaktkniv test

Les mer →


2. Brusletto Femund – En Skikkelig Allrounder

Brusletto Femund T-250

SJEKK PRISEN →

En populær modell

Knivene fra Brusletto har lenge vært en favoritt blant jegere og andre brukere av kniver i Merkenavnet. Brusletto & Co AS, som ble etablert i 1896 av Rognald Brusletto, blir sett på som nærmest synonymt med norsk kvalitet. Femund modellen skuffer ikke. Den kommer med mange av de grunnleggende tingene som en seriøs jaktkniv bør ha, men er også en allsidig kniv som passer akkurat like godt til fiske.

Sterk, balansert og solid

Femund er en såkalt fulltange kniv med en bladlengde på 11,5 cm og full lengde på 23,5 cm. Fulltange betyr at stålet går helt bak til enden av skaftet, noe som naturligvis gjør kniven veldig sterk. På grunn av den ekstra tyngden fra stålet inne i knivskaftet er kniven også godt balansert og sitter behagelig i hånden. Kniven er laget med drop-point profil som generelt er regnet som den beste typen profil for kniver til allsidig bruk.

Innebygget fingervern

Sikkerhet er viktig når man jobber med kniver generelt, og kanskje enda viktigere med en jaktkniv som ofte blir brukt ute i villmarka langt fra nærmeste sykehus. Brusletto Femund har derfor et slipe og fingervern som beskytter fingrene mot den skarpe eggen enten man holder på med slakt eller sliper kniven.

Høy kvalitet

Knivbladet og stålet inne i knivskaftet er laget av høykvalitets rustfritt silkematt 440C knivstål. Skaftet er laget i silkematt sort micarta materiale som gir et godt og sikkert grep. Sliren er laget av slitesterkt okselær.

Oppsummert:

 • Hendig størrelse
 • Høy kvalitet
 • Allsidig
 • Sikkerhet for fingrene

Les mer →


3. Fällkniven NL2L – Premium jaktkniv

Fällkniven NL2L Odin

SJEKK PRISEN →

Kraftig, hendig og skarp

Den kraftige Fallkniven er en jaktkniv i ypperste klasse. Det rustfrie 200 millimeter lange og 6,5 millimeter tykke knivbladet som er laget av laminert VG10 stål med sider av helt rustfritt 420J2-stål gjør at man kan nyte godt av spesialitetene til begge disse ståltypene på en gang. VG10 stålet gjør at den konvekse knivseggen kan skjerpes til den blir sylskarp, mens 420J2-stålet på sidene sørger for at kniven ikke ruster.

Robust og solid 

Knivskaftet på Fällkniven NL2L er laget av okseskinn, et naturlig materiale som gir et veldig godt grep. Okseskinn er ikke så vanlig for bruk i knivskaft, men det har tradisjonelt vært et veldig populært materiale for denne type bruk. Knivskaft i okseskinn er et organisk materiale i likhet med tre. Det holder seg også like godt over tid når det blir behandlet bra. Okseskinn har, i likhet med tre, høy toleranse for oljer, løsningsmidler og vann.

Balansert og sikker 

Fällkniven NL2L veier 392 gram og er 323 millimeter fra ende til annen. Den er generelt godt balansert og lett å håndtere. I tillegg har kniven en fingerstopp i rustfritt stål som beskytter en selv fra kutte seg selv ved et uhell når man er ute på jakt eller fisketur, langt fra nærmeste sykehus.

Sliren som kommer med Fällkniven NL2L er svart i farge og laget av skinn av den høyeste kvalitet.

Oppsummert:

 • Skarp
 • Sikkerhetstropp
 • Hendig størrelse
 • Slitesterk

Les mer →


4. Robust Jaktkniv med bukspretter – Profesjonell kombinasjonskniv

Robust Jaktkniv med bukspretter

SJEKK PRISEN →

Mestrer de viktigste oppgavene

Robust Jaktkniv med bukspretter er en kombinasjonskniv som består av to verktøy i ett. Den inneholder både en høykvalitets-jaktkniv og en bukåpner.

Designet etter behov

Den konkave utformingen til bukåpneren gjør utvomming og slakt tryggere og mer kontrollert. Den butte enden på bukåpneren gjør at man ikke risikerer å stikke hull i vommen eller andre deler som bør forbli intakte ved et uhell under slaktingen.

For slakt av rådyr eller hjort trenger man ingen flere verktøy for slaktingen dersom man har med seg en Robust Jaktkniv med bukspretter i sekken. Dersom man unngår å skjære inn i bein vil eggen holde seg skarp en del lenger enn dersom man ofte skjærer inn i bein. Skjerping av kniven er som oftest en enkel og grei oppgave som kan unnagjøres på få minutter.

En praktisk og brukervennlig kniv

Robust Jaktkniven har flere praktiske detaljer som gjør den brukervennlig. Kniven er oransje i farge slik at det er lett å finne den igjen dersom man mister den i gresset når man er ute på jakt. Både kniven og bukspretteren er også utstyrt med komfortable tommelgrep på knivryggen som gjør det enkelt å styre bladet. Denne kniven kommer med en enkel og praktisk svart slire som kan lukkes igjen slik at den dekker kniven fullstendig. Som gjør den kvalifisert til vår jaktkniv test.

Oppsummert:

 • Brukervennlig
 • Hendig
 • Designet etter behov

Les mer →


Hvordan velge utifra vår jaktkniv test

Jaktkniver kommer i varierende utgaver som er mer eller mindre spesialiserte, men i de fleste tilfeller er jaktkniver laget slik at de er veldig anvendelige og kan brukes til mye forskjellig, om det nå skulle gjelde oppsetting av løvhytte, fiske, spikke grillspidd eller slakt av rådyr, hjort eller villender. Disse knivene er med andre ord veldig allsidige, og brukes av alle fra jegere, sportsfiskere, speidere eller turfolk som trenger et stykke trygghet i lomma i tilfelle det skulle trenges når man er ute på tur i villmarka.

Noen jaktkniver kommer også med inkludert bukåpner, som er et mer spesialisert redskap man bruker for å åpne buken på dyret og ta ut innvollene uten at man står i fare for å skjære hull på innvoller som kan skitne til og gi dårlig smak eller lukt.

Skal du lage mat mens du er på jakt? sjekk ut vår turkjøkken test

Dette vektlegges i undersøkelsen

Stålkvalitet og Kniveggen

Stålkvalitet er et av de mest kritiske områdene å ta i betraktning når man vurderer kniver. Her ser vi på ting som for eksempel om stålet er for mykt slik at kniven blir fort sløv, eller om det er for hardt, slik at kniven lett kan briste og få mikroskopiske sprekker i seg. Samtidig ser vi på hvordan metallet i knivbladene holder seg over tid, med andre ord om det ruster eller ikke.

Rengjøring

Slakt er tilberedelse av mat. Det er derfor viktig at kniven med letthet kan rengjøres slik at bakterier ikke setter seg til. Her ser vi på om kniven har steder der bakterier kan samle seg. Eller om kniven lett kan rengjøres. I tillegg ser vi på hvor godt kniven tåler rengjøring. En kniv der noen av materialene ikke tåler rengjøringsmidler eller desinfeksjonsmidler er ikke egnet som jaktkniv.

Balanse og Brukervennlighet

Slakt av dyr er tungt arbeid. I en slaktekniv handler balanse i kniven derfor ikke bare om hvor god kniven føles i hånden. Det handler også om sikkerhet og arbeidsstilling. Dersom en kniv har dårlig balanse kan man lettere komme borti og skjære hull på deler av innvollene som man helst bør unngå å få hull på. I verste fall kan man også skade seg selv eller andre som hjelper til. En velbalansert kniv vil fort føles som en del av kroppen, og man vil da ha bedre kontroll på den. Dette gjør arbeidet både tryggere og mer fornøyelig.

Vi vurderer også andre detaljer som hjelper til med å gjøre knivene brukervennlige. Dette inkluderer ting som plass for håndleddsrem for å unngå at man mister kniven.

Verdi for Pengene

En kniv er for mange en veldig personlig investering. Hva folk forventer seg og er villige til å betale for varierer mye. Hver kniv er også unik, og har forskjellige egenskaper fra den neste. Derfor vurderer vi ikke kniver opp mot hverandre direkte basert på prisen, men ser heller på hvilke fordeler hver kniv har, og hvor mye man må betale for disse. Vi håper vår jaktkniv test artikkel gjorde det enklere for deg å velge hvilken kniv du skulle kjøpe.

Legg igjen en kommentar