Beste Kaffemaskin Test: Disse 9 gir deg mest for pengene i 2024

Det er det første mange tenker på om morgenen, vi serverer det til våre gjester, det gjør arbeidsdagen lysere, vi har et mangfold  av varianter, hver har sin favoritt. Det er nemlig snakk om kaffe. Nordmenn drikker nest mest kaffe i hele verden, enten om det er vanlig svart kaffe om morgenen, en dobbel espresso etter lunsjen, eller en kaffe latte på kafé, vi elsker det.

Kaffen har tatt Norge med storm. Vi har tatt den inn i våre hjerter, og ikke minst inn i våre hjem. Det sies at en idé man bruker oftere enn tannbørsten er en god idé, og her har vi kaffemaskinen. Maskinen som blander varmt vann og kvernede kaffebønner til ren magi rett fra kjøkkenet ved kun et tastetrykk. Den får oss opp om morgenen og gleder våre gjester, det er rett og slett en brilliant idé som blir vanligere og vanligere i det norske hjem.

Det finnes et stort hav av kaffemaskiner å velge mellom. Store, små, dyre, billige, avanserte og enkle. De er i alle prisklasser og i all slags design.

VÅRE favoritter

  • Den klassiske kaffemaskinen
  • Elegant design med enkel bruk
  • For deg som elsker cappuccino
SJEKK PRISEN →
  • Din Personlige Barista
  • Enkel å bruke
  • Fantastisk god kaffe, hver gang
SJEKK PRISEN →
  • Lag din egen vri
  • Kompakt kaffemaskin
  • Avtagbar vanntank
SJEKK PRISEN →

Vi har nedenfor laget en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enklere. Sammenligningen har tatt for seg 9 forskjellige kaffemaskiner, som alle har sine fordeler. Vurderingen er basert på omtaler, beskrivelser og andre tilgjengelige kilder.

Kaffemaskin test: Her er våre favoritter

 

BILDE PRODUKT
Siemens EQ.500 Espressomaskin
Kvaliteten og brukervennligheten du får hos Siemens er det ingen som kan konkurere mot. Maskinen produserer en fylldig og rik kaffesmak som imponerte eskpertpanelet.
SJEKK PRISEN →
DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S Espressomaskin
Med DeLonghi er det enkelt å lage god kaffe. Elegant, robust og moderne er ord som ble brukt til å beskrive maskinen.
SJEKK PRISEN →
DeLonghi Kaffemaskin ECAM 350.55.B
Her får du justert kaffen til din smak og preferanse noe forbrukerne har gitt god tilbakemelding på. Med noen få taste trykk har du en eksepsjonell kopp med kaffe.
SJEKK PRISEN →
Sage BES875 The Barista Express Espressomaskin 
Den smarte kaffekvernen maler ikke kun dine bønner friske, direkte ned i filteret for deg, den leverer også den helt rette mengde, som passer til din foretrukne eller cappuccino eller espresso
SJEKK PRISEN →
DeLonghi Espressomaskin EC685 
DeLonghi Dedica EC685 espressomaskinen har en innebygget termo-blokk, som gjør maskinen klar til å brygge espresso etter bare 30-40 sekunder.
SJEKK PRISEN →
Chemex Classic Kaffetrakter
Kaffetrakterens rene og enkle design fremhever perfekt elegansen i kolbens glass.
SJEKK PRISEN →
Bosch TAS1404 Mulitmaskin til varme drikker 
Denne pene kaffemaskinen er en fryd for øyet med sin blanke hvite overflate, den passer perfekt til de mindre kjøkkenene takket være det kompakte designet.
SJEKK PRISEN →
Barletta Espressomaskin + Melkekanne
Med Barletta får du en robust kaffemaskin med praktiske funksjoner til en rimelig pris
SJEKK PRISEN →
Smeg Dolce & Gabbana Espressomaskine
Her får du en unik kaffemaskin som skinner av kvalitet. Enkel i funksjonene, men perfekt i smak.
SJEKK PRISEN →


Kaffemaskin test: Her er våre favoritter

1. Siemens EQ.500 Espressomaskin – Best i test

Siemens EQ.500

SJEKK PRISEN →

Din Personlige Barista

Med kaffemaskinen fra Siemens får du din helt egne personlige barista. Med kun et tastetrykk kan du lage opptil to kopper kaffe samtidig av din egen favoritt. Maskinen lager, uten problem, de vanligste kaffevarianter: Capuccino, espresso, espresso macchiato, kaffen med melk og vanlig svart kaffe. Du kan selv bestemme kvernegraden av kaffebønnene, blandingsforhold av melk og vann.

Enkel å bruke

Noe av det første man legger merke til er hvor enkel maskinen er å bruke. Den har store oversiktlige knapper, og en enkel touch-skjerm, alt på norsk. Den husker valgene og innstillingene dine for hver kopp du lager. Slik er det enkelt for kaffemaskinen å lage drømmekaffen din, hver gang.

Kaffemaskinen har en unik og nyskapende teknologi, med et intelligent varmesystem får du optimal og konstant kaffetemperatur. Dette gir også maskinen en fordel i at prosessen går relativt kjapt og problemfritt. Du kan lage opptil to kopper med kaffe, samtidig.

Når det kommer til rengjøring har kaffemaskinen et innebygd dampesystem, den vet automatisk når den skal vaskes, og hva som må rengjøres. Slik lar du maskinen selv rense seg, du får en ren og klar kaffesmak hver gang, og en kaffemaskin med lang og forbedret levetid.

Fantastisk god kaffe, hver gang

Med det innebygde vaskesystemet vil du aldri oppleve den gamle/sure kaffesmaken du kanskje har opplevd før. Og maskinen varmesystem gir deg en perfekt oppvarmet kaffe, rett fra oppskriften. Siden du også selv kan justere fordeling av vann, kaffe og melk er det enkelt å tilpasse smaken til det som passer deg selv best.

Kaffemaskinen er ikke den billigste på markedet, men du får virkelig valuta for pengene. I samme prisklasse er modellen enestående med tanke på brukervennlighet, alternativ og kaffesmak. Den vil virkelig bli din bestevenn om morgenen og når du serverer kaffe til dine gjester.


2. DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S Espressomaskin – Mest For Pengene

DeLonghi Kaffemaskin mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Den klassiske kaffemaskinen

Delonghi leverer en god og klassisk kaffemaskin. Den gjør akkurat det den skal, og den gjør det bra. Den lager enkelt den kaffetypen du ønsker, blant annet espresso, svart kaffe og cappuccino. Du kan lage to kopper samtidig av den kaffen du ønsker. Når det kommer til smak er det ingenting annet en positivt å si om maskinen, her får du altså veldig god kaffe for pengene. Med et enkelt og elegant design er den lett å bruke.

Elegant design med enkel bruk

Det tar virkelig ikke lang tid å forstå seg på denne maskinen, det er bare å plugge i strømmen, helle i vann og kaffebønner – og la maskinen gjøre sitt. Du kan også bestemme selv hvor sterk og stor du ønsker kaffen med bryterne, slik kan du lage en personlig vri av din favorittkaffe.

Maskinen er lett og kompakt, og har et klassisk kaffemaskin utseende. Den kommer i to nøytrale farger du kan velge mellom.

For deg som elsker cappuccino

Det skal poengteres at maskinen lager en veldig god cappuccino. Den har et eget cappuccino-system som kombinerer luft, damp og melk til den perfekte cappuccinoen.


3. DeLonghi Kaffemaskin ECAM 350.55.B – Fantastisk Kaffe

SJEKK PRISEN →

Lag din egen vri

ECAM-modellen fra DeLonghi er kaffemaskinen for deg som virkelig ønsker en personlig vri på kaffen. Den har en egen «MEG» funksjon som gir deg muligheten til å designe din helt egen kaffesmak, du kan altså justere hvordan du ønsker din kaffearoma, melkeskum og smak. Det er rett og slett bare fantasien som setter grensene for hvordan du ønsker kaffen din, så her er det bare å leke seg.

Og om du er redd for at det blir rotete har maskinen sitt helt egne rengjøringssystem som vasker seg selv. Den tar både innvendige urenheter og melkeskum. Slik sikrer du deg fersk og god kaffe hver gang.

Kompakt kaffemaskin

Her får man mye kaffemaskin for størrelsen, med en kompakt og tett bygning tar kaffemaskinen lite plass på kjøkkenet, uten at det setter en begrensning på funksjonene.

Kjapp kaffe med god smak

Kaffen smaker selvsagt godt, det er ingenting negativt å si om den. Og maskinen jobber overraskende effektivt. Ettersom kaffemaskinen lar deg bestemme, er det veldig opp til deg hvordan du ønsker at kaffen skal smake. Så her er det bare å prøve seg fram.


4. Sage BES875 The Barista Express Espressomaskin – For Hjemmebaristaen

SJEKK PRISEN →

Sikrer deg lekre kaffeopplevelser

For at kaffen skal bli best mulig er det viktig at de rette oljene og aromaene fra kaffebønnen treffer vannet, at vannet har rett temperatur, og at kaffebønnene trekker i vannet i akkurat riktig tid. Det er altså flere elementer som skal være helt riktige for at kaffen skal bli best mulig. Og dette høres kanskje enkelt ut, men det er en oppgave vi mennesker har jobbet med i over 50 år, og fortsatt jobber med.

Når det kommer til å sikre de best mulige kaffeopplevelsene fra ditt eget kjøkken er denne modellen fra Sage suveren. Maskinen vil garantert sikre deg mange herlige kaffeopplevelser, for det er en ting denne kaffemaskinen er lagd for. Og det er å lage så god kaffe som mulig.

Bestem selv

Kaffemaskinen har over 18 ferdigprogrammerte innstillinger, i tillegg kan du justere kaffemengde, vann- og melkemengde. Det er rett og slett kun du som er i kontroll over kaffemaskinen, og du kan lage kaffen akkurat som du selv ønsker. Du blir rett og slett din helt egne barista.

Det er ingen begrensning på hva kaffemaskinen kan lage. Med innebygd kverne og portionsmåler, melkesteamer, innebygd temperaturkontroll får du alt du trenger for å være en barista fra kjøkkenet.

Tar vare på råvarene

Kaffemaskinen er av høy kvalitet, den er solid og sikker å bruke på kjøkkenet, den har et lufttett rom for kaffebønner, den er lett å rengjøre og har et klassisk og elegant design. Det vil altså si at du får mye maskin og god kaffe for pengene.


5. DeLonghi Espressomaskin EC685 – Enkel Og God Kaffemaskin

SJEKK PRISEN →

Utrolig elegant og kompakt

Kaffemaskinen er for deg som ønsker god kaffe, som tar kort tid å lage, fra en kaffemaskin som tar lite plass fra kjøkkenet. Den stilrene kaffemaskinen er halvautomatisk, utstyrt med programmerbare innstillinger. Dette lar deg stille inn kaffens styrke og størrelse.

Kjapp og enkel

Espressomaskinen har en innebygd termo-blokk, som gjør at maskinen alltid er klar til å brygge kaffe. steamer og andre innstillinger på maskinen er også klar etter kun et øyeblikk. Du trenger ikke alltid å skru av maskinen heller, av sikkerhetsmessige årsaker skrur kaffemaskinen seg av etter enten 9 minutter, eller 3 timer – avhengig av hva du ønsker.

Kort oppsummert er kaffemaskinen veldig stilren, enkel å bruke og lager god kaffe. Perfekt for deg som ønsker en god kaffe til en rimelig pris.


6. Chemex Classic Kaffetrakter – Markedets Beste Kaffetrakter

 

SJEKK PRISEN →

Den klassiske kaffen

Den kjente Chemex modellen satser på en enkel prosess i kaffebrygningen. Kaffetrakteren har et enkelt, men vakkert design. Den tar enormt lite plass, og er praktisk å bruke. Unikt håndarbeid ligger i grunn for den gode kaffeopplevelsen trakteren gir. I det siste har flere kaffeeksperter og -nytere nettopp begynt å bruke den enkle metoden.

«Pour-over»-metoden

I selve bryggingen bruker trakteren «Pour-over»-metoden. Kvernet kaffe legges i et filter i kolben – og vann tømmes deretter over toppen. Vannet trekker i kaffen, som deretter renner ned i bunnen. Dette tar opptil 4 minutter, og du kan godt lage 1,5 liter kaffe samtidig.

Dette er en såpass innovativ løsning, den lager ekstremt god kaffe, og er veldig rimelig i pris. Her kan det også da være lurt å investere i en kaffekverner.


7. Bosch TAS1404 Mulitmaskin til varme drikker – Markedets Beste Kapselmaskin

Bosch TAS1404

SJEKK PRISEN →

For all slags drikke

Tassimo fra Bosch lager din favorittdrikk, enkelt, kjapt og godt – velg kapsel, sett ledningen i veggen, sjekk at det er vann i begeret og trykk på knappen. Det er med andre ord veldig enkelt å lage en velsmakende kopp med enten kaffe, te eller kakao. Den har et enkelt, nordisk design, 0,7 liter vannkonteiner, og indikerer med lys når den må vaskes eller om det må fylles opp med vann. Rengjøring er slettes ingenting å bekymre seg for, maskinen har nemlig et eget system som håndterer både rengjøring og avkalkning.

Unn deg litt luksus

Kapselmaskinen er virkelig ikke dyr, og for under 1 000,- kroner får man mye kaffemaskin for pengene. La kaffemaskinen ta seg alt av vasking, avkalkning, produksjon av kaffe og andre drikker.


8. Barletta Espressomaskin + Melkekanne – Rimelig Og God Kaffemaskin

SJEKK PRISEN →

Mye for pengene

Settet fra Barletta er perfekt for deg som liker kaffe, men ikke ønsker å investere alt for mye i maskinen. Her får du altså alt du trenger for å lage kaffe, espresso, kaffe latte og cappuccino for en billig penge. Maskinen har forhåndsinnstilte programmer for hver enkelt sort som gjør det veldig enkelt å lage kaffe.

Enkel å bruke

Selv om maskinen er rimelig, så gjør den mye av jobben for deg. Den har et innebygd sikkerhetssystem som forhindrer overoppheting, den har et automatisk system for skumming av melk som du kan kjøre samtidig som kaffen brygger. Og den har et automatisk rengjøringssystem. Det tar noen minutter å lage en kaffekopp, men det er minutter verdt å vente.

Maskinen er enkel og kompakt, har et tidløst design og tar lite plass på kjøkkenet.


9. Smeg Dolce & Gabbana Espressomaskine – God Kaffe Og Elegant Design

SJEKK PRISEN →

Kaffemaskin eller kunststykke?

Samarbeidet mellom Smeg og Dolce & Gabbana går under navnet «Silicy is my love», og er et ordentlig kunststykke. Det er lett å kjenne igjen Dolce & Gabbanas lekne, fargerike motiver på kaffemaskinen. Dette er definitivt den mest unike kaffemaskinen med tanke på design, og den vil virkelig skille seg ut på kjøkkenet.

Kaffemaskinen er manuell, og veldig klassisk i bruk.
Den lager opptil to kopper kaffe samtidig, og dette gjøres ved at formalet fylles opp med kaffe, presses ned med stamperen, og setter den bare på plass igjen. Kaffen tar to minutter å lage, men blir veldig god, og du kan selv bestemme styrken på kaffen. Det er en morsom aktivitet å gjøre om en vil prøve seg litt som hjemmebarista. Du har også en steamer på maskinen, Den er snedig å ha om en ønsker å lage for eksempel cappuccino.

Det meste med maskinen er manuelt, dette gjelder både brygging, og vasking. Det er en indikator på maskinen som forteller deg når og om den må vaskes.

Om du verdsetter et veldig unikt design, en kaffekopp det må jobbes litt for, og veldig god kaffe – da er dette den riktige kaffemaskinen for deg.


Hvordan Velge Kaffemaskin?

Hvor mye ønsker man å investere i kaffemaskinen?

Kaffemaskinen er kanskje ikke det billigste som står på kjøkkenet, men heldigvis finnes de i forskjellige prisklasser. Her må man vurdere hvor mye man ønsker å investere, og hvor hvor mye man ønsker ut av kaffemaskinen sin.

Pris er veldig ofte avhengig av hvor mange kaffevarianter kaffemaskinen klarer å lage, hvor enkel den er å bruke, og hvor effektiv den er. Rimeligere modeller klarer helt fint å lage god kaffe.

Størrelse på kaffemaskinen

Hvor mye plass ønsker du at kaffemaskinen skal ta?
Det finnes både store elegante, og små kompakte kaffemaskiner. Kaffemaskinen står ofte synlig på kjøkkenet, og du ser den ofte hver dag. Det kan derfor være aktuelt å se på hvilket design du ønsker. Større kaffemaskiner har ofte flere valg, og kan ofte lage flere varianter kaffe.

 Kapsel- eller espressomaskin?

Det er definitivt espressomaskin som er mest populært i dag. Man slipper da å kjøpe kapsler for hver enkelt kopp, de er derfor mere miljøvennlig, og mange mener den lager bedre kaffe. Tim Wendelboe, verdensmester i barista, sammenligner kaffe med mat: «Er den lagd fra bunnen med ordentlige råvarer, gir det en annen smaksopplevelse enn ferdig- posemat.»

Kapselmaskinene er ofte billigere enn espressomaskinene, men bønner er ofte billigere enn kapselkaffe.

En kaffetrakter har ikke like mange muligheter som en kaffemaskin, men de lager veldig god kaffe, skal en kun ha svart kaffe er det ikke et dumt valg.


Hvordan Får Man God Kaffe?

Bruk Friskt rent vann

En kopp med svart kaffe består av omtrent 98% vann.
Det er derfor viktig at vannkvaliteten er god. For best mulig kaffe er det lurt på bruke rent, friskt og kaldt vann.

Vannet må være uten klor- myrsmak eller annen usmak. Og det må være rikelig med surstoff, ellers blir kaffen flat og flau. Det vil si at rent vann rett fra springen vil gi best kaffe.

Vannet som brukes skal gjerne være kaldt. Ved bruk av lunket eller varmt vann kan kaffen små smak av kobberrør eller varmtvannsbereder.

Kaffemaskinens malingsgrad

Kaffebønnene kvernes i kaffemaskinen, jo finere malt, jo fortere trekkes de ønskede næringsstoffene og smakene ut av kaffebønnene og inn i vannet. Det snakkes ofte om kontakttid, hvor lenge bønnene og vannet er i kontakt før kaffen er ferdig. Kontakttiden skal maks være på 8 minutter, og kaffemaskiner er ofte langt kjappere.

60 gram pr. liter kaffe

Kaffemaskiner er ofte veldig gode på å regne ut forholdet mellom vann og kaffe, men om du går for en kaffemaskin hvor du har større frihet i prosessen kan det være lurt å huske at en kaffe skal ca. bruke 60 gram kaffebønner til 1 liter kaffe.

Mellom 92-96 grader vann

Dette er også noe en kaffemaskin er veldig god på å beregne på egenhånd, men om du går for en baristamaskin kan det fort være at du må følge med temperaturen selv. Er vannet for ofte over 96 grader celsius vil kaffen fort bli syrlig og bitter fordi for mye koffein og syrer trekkes ut av kaffebønnene.

Er vannet under 92 grader Celius vil ikke alle de ønskede smakene trekkes ut av kaffen, den vil derfor ikke bli like fyldig og rund som mange ønsker.

En ferdig kaffekopp

En ferdig kaffekopp skal holde mellom 80 og 85 grader celsius og serveres innen en halvtime. Blir den for kald vil den miste farge og smak, og om den blir for varm blir den fort besk eller brent i smaken.


Slik Har Vi Testet Kaffemaskinene

Kaffemaskinene blir testet på hvor god kaffe den lager, hvor mange valg og alternativer av kaffe den kan lage, hvor lang tid den bruker, hvor enkel den er å bruke, pris og hvordan den er designet.

Kaffemaskinens smak

Hvor godt kaffen smaker er kanskje det viktigste for mange. Hvor godt den maler bønnene, hvor lang kontakttid den har, og hvilken temperatur kaffemaskinen holder er de mest avgjørende faktorene i hvor god kaffen blir. Her er det også viktig å huske at hvilke bønner og vann en bruker er også avgjørende faktorer for god kaffe.

Kaffemaskinens alternativer

Vil du ha vanlig svart kaffe, espresso eller kanskje en kaffe latte? Hvor mange alternativer av kaffe du kan lage er veldig avgjørende for hvor godt kaffemaskinen gjør det i testen.

Kaffemaskinens tidsbruk

Bruker den lang eller kort tid? Det kan være slitsomt å vente 20 minutter på en kopp kaffe en travel mandagsmorgen, hvor effektiv kaffemaskinen er vil også være viktig i testen.

Kaffemaskinens brukervennlighet

Må du gjøre alt selv, eller gjør maskinen det meste for deg? Hvor enkel er den å rengjøre? Hvor enkelt er det å lage en kopp kaffe? Og hvor avansert er den? Det er ikke snakk om å navigere et romskip, det skal kun lages en kopp kaffe. Det er derfor rimelig å forvente at kaffemaskinen er enkel å forstå.

Kaffemaskinens pris

Det er ofte en sammenheng mellom pris og kvalitet. De fleste velger å investere mellom 2 000,- og 15 000,- i sin kaffemaskin. Hvor mye man får for pengene er derfor viktig å vurdere. Det finnes heldigvis kaffemaskiner som lager god kaffe i alle prisklasser.

Kaffemaskinens design

Her er det ingen fasit. Noen ønsker at en kaffemaskin tar hele rommets oppmerksomhet, andre ønsker at en kaffemaskin er liten og usynlig. Her kan ingen andre enn oss selv vurdere hva vi syntes er fint, det vil fortsatt bli vist bilder slik at du kan sammenligne hva du syntes blir fint i ditt hjem.

 

Les også våre mest populære artikler:

Test av sovepose

Test av liggeunderlag

 

Legg igjen en kommentar