Kaffetrakter Test: De 7 Beste på markedet i 2024

Kaffetrakter

VÅRE favoritter

  • Valgfritt ønske mellom en kopp eller kanne
  • Prisgunstig og lett å vedlikeholde
  • Smartfunksjon, få kaffen traktet til ønsket tidspunkt
SJEKK PRISEN →
  • Klassiker
  • Kvalitet
  • Mest solgte kaffetrakter
SJEKK PRISEN →
  • Moderne og elegant
  • Lager nydelig kaffe
  • Høyere pris enn de andre
SJEKK PRISEN →

Det er mange ulike måter å lage kaffe hjemme på, alt fra ekspressomaskiner til presskanner. Kaffeelskere vet at drypp kaffetrakter er en klassiker av en grunn. Den klassiske kaffetrakteren kan raskt brygge mendger av sterk kaffe med god smak. Markedet for kaffetrakterer er stort og det er derfor veldig lett å rote seg bort i det enorme utvalget. Vi har derfor sammenlignet de mest solgte kaffetrakterene, slik at du kan lett finne en modell som passer dine behov.

Vi har ikke selv testet modellene, men vurderingen er basert på andre tester, spesifikasjoner og andre tilgjengelige kilder.  Etter mye frem og tilbake, endte vi opp med Moccamaster som best i test. La oss ta en nærmere titt på testvinneren og de kaffetrakterene vi mener er de beste på markedet.

BILDE PRODUKT
Moccamaster
Denne håndlagde kaffetrakteren fra nederland kan lage ti kopper kaffe på bare seks minutter. Den er utstyrt med automatisk stopp av drypping, er sikker i bruk og oppnår temperaturer mellom 92 og 96 °C for perfekt kaffe. Trakteren leveres med 10 års garanti.
SJEKK PRISEN →
Hamilton Beach
Med denne modellen trenger man ikke papirfilter, den har allerede et gjenbrukbart filter integrert i kaffetrakteren. Denne kaffetrakteren har også en funksjon som lar deg velge mellom å lage bare en kopp av gangen, eller opp til 12 kopper i en full kaffekanne.
SJEKK PRISEN →
Wilfa kaffetrakter
Den anerkjente kaffetrakteren er kjent for å gi kaffen best mulig smak. Det 1680 watts varmesystemet leverer temperaturer opptil 94 grader, og bruker et patentert Smart Flow system for å lage den perfekte koppen med kaffe.
SJEKK PRISEN →
Melitta Aroma Signature DeLuxe
Ofte er det en betydelig sammenheng mellom pris og kvalitet. Melitta-modellen er vesentlig rimelig, og gir fortsatt alt man behøver fra en kaffetrakter. inkludert en stilig kaffekanne i glass, og praktiske avtagbare deler som tåler å vaskes i oppvaskmaskin.
SJEKK PRISEN →
KitchenMinis
Denne kaffetrakteren lager kaffen direkte oppi en solid termokanne i rustfritt stål, og er perfekt for de som ofte er på farta og må ta med seg kaffen i bilen. Kaffetrakteren har også timer-funksjon slik at du kan gjøre alt klart for avgang allerede kvelden i forveien.
SJEKK PRISEN →
Vivace Tempo
Høy kapasitet med 12 kopper kaffe per kanne. Varmeelement på 1080 watt som oppnår en varme på opptil 85 grader, som bevarer smaken i kaffen. Komplett med timer antidrypp funksjon for å unngå søl, og automatisk avstengning.
SJEKK PRISEN →

Kaffetrakter test: De 7 beste på markedet

1. Moccamaster – Best I Test

Kaffetrakter test: Dette er den beste kaffetrakteren i 2021

SJEKK PRISEN →

Anerkjent design

For de som er ute etter en pen kaffetrakter som tar seg godt ut på kjøkkenbenken, har Moccamaster Antracit et klassisk og vakkert design. Denne antrasittgrå kaffetrakteren, som er håndlaget i Nederland, har et klassisk og diskret utseende som gjør at den vil passe inn i ethvert kjøkken. Denne kaffetrakteren er en del av Moccamaster sine “Clubline” produkter som betyr at den er blant produsentens topp-rangerte kaffetraktere på kvalitet.

Kjapp og enkel i bruk

Hurtighet kan være viktig når man kommer groggy ut av senga på morgenen og trenger en kopp kaffe for å starte hjernen for dagen, og her leverer Moccamaster Antracit over forventningene. Denne maskinen kan lage opptil 10 kopper kaffe på bare seks minutter.

Moccamaster Antracit er utstyrt med automatisk stopp av dryppingen slik at man ikke får så mye søl med kaffe som drypper ned på varmeplaten når man fjerner kaffekannen. Varmeplaten kan du også stille inn slik at du holder varmen på kaffen akkurat så lenge som du ønsker.

Med temperatur for perfekt kaffe

Med sine to varmeelement og en varmeeffekt på 1520 watt / 230 volt kommer Moccamaster Antracit lett opp i optimale temperaturer for brygging av kaffe på veldig kort tid. Kaffetrakteren opererer med en bryggetemperatur på mellom 92 og 96 °C for perfekt kaffe.

Sikker i bruk med 10 års garanti

Når varmeelementer står på for lenge, for eksempel dersom man glemmer seg og drar på jobb uten å slå av kaffetrakteren kan dette være en brannfare dersom kaffetrakteren ikke skrur seg av selv. Med Moccamaster Antracit sin Autoslukk er ikke dette noe man trenger å bekymre seg for ettersom denne kaffetrakteren slukker seg selv etter 40 minutter.

Tar ikke opp nevneverdig plass på kjøkkenbenken med en bredde på 32,5 cm, og en lengde på knappe 17 cm. Høyden på kaffetrakteren er 35,5 cm, med en kaffekanne som har en kapasitet på 1,25 liter. Kaffetrakteren kommer også med en egen tilpasset måleskje som gjør det lettere å oppnå den perfekte kaffekoppen når man bruker denne kaffetrakteren.

Den solide kaffetrakteren er laget av moderne utseende ripesikkert aluminium, og kommer med en imponerende garanti på opp til 10 år dersom man registrerer kjøpet.

Les mer →


2. Hamilton Beach – Mest For Pengene

SJEKK PRISEN →

Praktisk trakter til lav pris

En veldig praktisk kaffetrakter med to forskjellige funksjoner for brygging som gir deg valget mellom å lage en enkelt kaffekopp, dersom du bare ønsker en kaffekopp for deg selv, eller helt opptil en full kaffekanne når du har gjester på kaffeselskap. En hel kanne inneholder nok kaffe til hele 12 kopper. Det er kun mulig å bruke en av disse om gangen.

Kompakt, solid og økonomisk 

Med en bredde på 31 cm, en lengde på 28 cm og en høyde på 35,3 cm er den prisgunstige kaffetrakteren meget kompakt, som gjør det veldig lett å både lage porsjonskaffe uten å ta opp for mye plass på kjøkkenbenken.

Kaffetrakteren er laget av sort plast og rustfritt stål som er gir den et diskret og rent utseende på kjøkkenbenken, og den er lett å vedlikeholde. Den kommer komplett med en tilpasset kanne som rommer 12 kopper kaffe, samt et innebygd filter som kan brukes uten kaffeposer av papir. Slik sparer du både økonomi og miljø. Den totale kapasiteten på denne kaffetrakteren er hele 1,5 liter.

Våkne til nykokt kaffe hver morgen

Hamilton Beach kaffetrakteren kommer med en rekke smarte funksjoner som gjør den til et ekstra godt kjøp. Dersom du for eksempel liker å våkne opp til lukten av nytraktet kaffe kan du ordne dette med kaffetrakterens innebygde timer funksjon. Dette er en smart funksjon som lar deg programmere kaffetrakteren til når den skal lage kaffe. Du kan stille inn kaffetrakteren opptil 24 timer i forveien. Kaffetrakteren tar også vare på sikkerheten med automatisk slukking av varmen i kaffetrakteren.

Les mer →


3. Wilfa kaffetrakter – For God Smak

SJEKK PRISEN →

Smak i verdensklasse

Flere kaffeentusiaster vil nok si seg enige i at Wilfa kaffetrakter har den beste løsningen når det kommer til smak. Denne kaffetrakteren er utviklet av Tim Wendelboe, kjent som en av verdens beste baristaer. Det antas at det som gir kaffen den overlegne smaken er en konstant temperatur på 94 grader, i kombinasjon med det smarte Flow control systemet som er integrert i kaffetrakteren, og som blant annet gjør det mye enklere å justere kaffemengden.

Praktisk med elegant design

Prisvinnende Wilfa kaffetrakter er også betraktet for å være et kunstverk. Med en høyde på 39 cm har denne kaffetrakteren en kapasitet på 1,25 liter, og med en lengde på 41,2 cm og en bredde 25,2 cm ser den slank og majestetisk ut på enhver kjøkkenbenk. Den praktiske vannbeholderen kan enkelt demonteres når man vil fylle på vann, og den hjelper til med presis dosering. I skinnende rustfritt stål er den både praktisk, renslig og stilig, og fanger oppmerksomhet på kjøkkenbenken. Trakterens design har blant annet blitt beæret med den prestisjefylte Red Dot Design Award.

Riktig temperatur = god kaffe

Det 1680 watts varmesystemet brukt i Wilfa kaffetrakter er patentert. Varmesystemet og den integrerte italienske vannpumpen sørger for at kaffen holder perfekt temperatur gjennom hele bryggeprosessen. Varmesystemet inkluderer også en hold varm funksjon som sørger for at kaffen beholder sin optimale temperatur, og dermed beholder den gode smaken av nytraktet kaffe litt lengre. Kaffetrakteren er godkjent av både NKI og Nemko.

Les mer →


4. Melitta Aroma Signature DeLuxe – Billig Og Bra

SJEKK PRISEN →

Mye gode egenskaper for pengene

Det er en forskjell på kvalitet mellom de dyre og rimelige modellene, men ved Melitta-modellen er det en vesentlig større forskjell på pris, enn det er på kvalitet opp til de dyrere modellene. Melitta Aroma Signature DeLuxe skiller seg klart ut som den beste kaffetrakteren blant de billigere modellene. Dette er en kaffetrakter som beviser at man ikke nødvendigvis trenger å måtte godta en vesentlig dårligere kvalitet selv om man kjøper billig.

God kvalitet med flere smarte egenskaper

Det klassiske trakterdesignet er laget av førsteklasses materialer, inkludert krom og stål, som er godkjent av ECBC. Modellen kommer med alt man trenger fra en kaffetrakter, inkludert en stilig kaffekanne i glass og praktiske avtagbare deler som tåler å vaskes i oppvaskmaskin.

Kaffetrakteren har også en rekke praktiske funksjonaliteter, inkludert auto slukk, låsemekanisme, programmerbar off-funksjon, og dryppstopp som sørger for at du ikke ender opp med søl når du fjerner kaffekanna fra kaffetrakteren. Den gjennomsiktige vannbeholderen har kapasitet på 1,25 liter, og er utstyrt med LED belysning som aktiveres når man heller vann i vanntanken.

Melitta Aroma Signature DeLuxe har 2 varmeelementer. Det ene varmeelementet er for å brygge kaffe, mens det andre er for å holde kaffen varm etter at den er ferdig. Med en effekt på 1520 watt oppnår kaffetrakteren fort den optimale temperaturen for brygging av kaffe. Denne kaffetrakteren har også en egen brygge-funksjon som er spesialdesignet for tilberedning av 2-5 kopper kaffe, selv om kapasiteten til kaffetrakteren er 10 kopper. Kaffetrakteren bruker kaffefilter med Filterstørrelse 1×4.

Les mer →


5. KitchenMinis – Praktisk Design

SJEKK PRISEN →

Kaffe gjort enkelt

For de som har lite plass på kjøkkenet, eller som alltid er på farten er KitchenMinis et praktisk alternativ. Dette er en litt annerledes kaffetrakter som er egnet en travel hverdag. Bryggingen skjer direkte ii en solid termokanne i rustfritt stål. Kaffetrakteren kommer også med en isolerende ståltermos.

Kompakt modell

Denne kaffetrakteren er veldig plassbesparende, og tar opp veldig lite plass på kjøkkenbenken din. Den rustfrie termokannen gir også denne kaffetrakteren et veldig moderne og profesjonelt preg. Termokannen i rustfritt stål rommer opp til 0,75 liter, eller ca 5 kopper, og er veldig effektiv for å holde varmen. En av fordelene med å trakte kaffen direkte oppi termokannen du tar med deg er at du eliminerer varmetapet som skjer når du heller nytraktet kaffe fra kaffekannen og over i en termos for å ta den med deg.

Stå opp til ferdigkokt kaffe

KitchenMinis har også en 24-timers timerfunksjon. Dette betyr at du kan gjøre klar kaffetrakteren kvelden i forveien, for så å våkne opp til lukten av nytraktet kaffe neste morgen. Denne kaffetrakteren er utstyrt med en effekt of 870 W, som er mer enn nok til å oppnå optimal temperatur for å lage kaffe.

Les mer →


6. Vivace Tempo – Rask Og Moderne

SJEKK PRISEN →

Stilrent design

Vivace Tempo er en del av OBH Nordica sin Vivace serie. Det ypperlige slanke designet er laget av slitesterkt rustfritt stål. Dette gjør at kaffetrakteren føles moderne, stilren og eksklusiv. Samtidig gir designet en brukervennlig og hygienisk opplevelse.

Lav temperatur for smakfull kaffe

Kaffetrakteren har 1080 watts effekt, men termostaten i kaffetrakteren passer automatisk på at temperaturen på kaffen går opp til 85 grader, som bevarer smaken i kaffen. Det skal også nevnes at flere eksperter mener den optimale temperaturen er rundt 90 grader.

Innebygd timer

Timer-funksjonen i denne kaffetrakteren gjør det mulig å stille inn kaffetrakteren til å starte når du vil, for eksempel på samme tid som vekkerklokken din når du står opp om morgenen. Alt du da trenger å gjøre er å fylle oppi kaffetrakteren kvelden før, og stille inn timeren til rett tid, og så kan du våkne opp til den deilige lukten av nytraktet kaffe når du vil.

Kannen på denne kaffetrakteren er ekstra romslig, og har kapasitet for 1,5 liter. Dette tilsvarer ca 12 kaffekopper. Den inkluderer også varmefunksjon for å holde kaffen varm etter brygging, så vel som en praktisk antidrypp funksjon for å unngå søl, og automatisk avstengning for bedre sikkerhet.

Les mer →


Med Kaffe I Hjertet

Man trenger ikke engang å se statistikken for å vite at de fleste nordmenn elsker kaffe. Det selges mange kaffetraktere i Norge, og dette har kanskje med det å gjøre at vi bruker dem så mye at vi rett og slett sliter dem ut.

Enten man kjøper for første gang, eller man kjøper ny kaffetrakter etter å ha slitt ut et ukjent antall kaffetraktere, kan det være greit å orientere seg litt på hva som skjer i markedet før man hopper i det og kjøper den første man ser i butikken.

Det er mye som har skjedd i løpet av de siste årene, og utvalget av kaffetraktere i dag er nærmest svimlende. For å gjøre ting litt lettere, og for å hjelpe Ola og Kari Nordmann til å spare tid de heller burde brukt på kaffekos hjemme i stua, har vi gått gjennom og undersøkt flere ulike kaffetraktere. Dersom du leser videre finner du en liste av de kaffetrakterne vi likte best, og hvorfor vi liker dem.

Brukere Og Bruksområder

Kaffetraktere brukes i de fleste hjem i Norge, men hvordan folk bruker disse er veldig forskjellig. Det er vanlig å lage kaffe om morgenen, men noen morgenfugler spretter nærmest opp av senga med et smil om munnen og gleder seg til å lage kaffe og frokost. Andre sliter derimot med å stå opp om morgenen, og er nærmest avhengige av å kjenne lukta av kaffe før de i det hele tatt kan klare å bevege seg ut av senga om morgenen.

For disse siste kan for eksempel en timer være en av de viktigste funksjonene på kaffetrakteren.

En annen ting som varierer er hvor folk drikker kaffe. Mange starter med en kopp ved frokostbordet, men for andre er det ikke før man er ute i bilen og på vei til jobb at man kan ta seg tiden til å virkelig nyte kaffen. Da kan det være greit om man rett og slett kan brygge kaffen oppi termokanna på vei ut døra.

Hvor mye kaffe som drikkes i en husholdning er også noe som varierer. Dersom man er enslig, eller bor sammen med andre som ikke drikker noe særlig kaffe kan det være greit med en kaffetrakter som kan brukes til å for eksempel bare brygge en kopp eller to om gangen.

Et annet bruksområde for kaffetraktere er selvfølgelig kontorer og andre arbeidsplasser. Dette er steder der kaffen i mange tilfeller blir laget for alle på kontoret på en gang, men der alle de ansatte ikke nødvendigvis drikker kaffen på en gang. Det er dermed viktig at kaffetrakteren enten kan lage en porsjon med kaffe om gangen på en praktisk måte, eller at den har en grei funksjon for å holde kaffen varm etter at den er ferdig.

Hva Vi Legger Vekt På I Undersøkelsene Våre

Kapasitet

Generelt er det bra å ha en kaffetrakter med god kapasitet, men det er ikke alltid slik. Dersom man har en kaffetrakter som gjør det vanskelig å brygge mindre mengder kaffe kan man fort ende opp med å sløse bort store mengder kaffe.

I undersøkelsene våre ser vi på hvor mye kaffe en kaffetrakter kan lage i en omgang, men vi ser også med like stor grad av viktighet på hvor enkelt det er å lage mindre mengder kaffe. Det er tross alt ofte at man bare har bruk for en halv kanne eller et par kopper.

Design

Ettersom en kaffetrakter er noe de fleste bruker hver dag er kaffetrakteren noe som sjeldent vil bli gjemt bort. I tillegg vil mange bruke kaffetrakteren når man har gjester på besøk. Det er derfor viktigere at man har en kaffetrakter som ser bra ut, og som man i allefall ikke trenger å skjemmes av dersom besøket tar en titt.

I undersøkelsen vår vurderer vi kaffetrakterens design. Vi gir ekstrapoeng til kaffetraktere som har ekstra god design, eller som lager stilrene, minimalistiske og nøytrale modeller som kan passe inn i stilen på de fleste kjøkken. I tillegg vurderer vi om designen på kaffetrakteren er laget slik at den er praktisk å bruke.

Temperatur, energiforbruk og Hurtighet

Temperatur og tid er to av de viktigste faktorene når man brygger kaffe. Dersom temperaturen for eksempel er for lav kan man ende opp med en forferdelig kaffe. Det samme gjelder dersom traktingen pågår for lenge. Om man sitter og venter foran kaffetrakteren kan man også fort sovne der man sitter før man får i seg den nødvendige kaffen, så hurtighet er viktig.

Vi undersøker om kaffetrakteren oppnår passende temperatur for laging av velsmakende kaffe. Vi ser også på hvor lang tid kaffetrakteren bruker på en full kanne med kaffe, og sjekker hvor mye energi som går inn i denne prosessen, og om energien blir benyttet effektivt.

Sikkerhet, Brukervennlighet og Rengjøring

En kaffetrakter bør være brukervennlig. Dette innebærer at man ikke har for mange funksjoner, og at ting som kan skje av seg selv gjør det. For eksempel at kaffetrakteren skrur seg av selv når den er ferdig, eller når den har stått og varmet kaffen en stund, for å unngå sikkerhetsrisikoer slik som for eksempel brannfare.

Noen av tingene vi vurderer her er om det er lett for en førstegangsbruker å finne ut hvordan kaffetrakteren virker. Vi ser også på om En ting vi også ser på er hvor lett det er å rengjøre kaffetrakteren. Fork eksempel om det går an å relativt enkelt ta kaffetrakteren fra hverandre og vaske de aktuelle delene i oppvaskmaskinen, og om det finnes andre smarte vaskeløsninger for kaffetrakteren.

Hvordan kaffen smaker

Smaken på kaffen som kommer ut av kaffetrakteren er selvfølgelig noe av det viktigste. Smak er jo litt relativt, men det finnes fortsatt en del ting de fleste er enige om når det gjelder kvaliteten på kaffen.

Her ser vi på hvordan smaksresultatet er på kaffen fra de forskjellige kaffetrakterne når man kjører samme mengdeforhold av kaffe og vann. Vi sjekker også hvordan dette eventuelt forandrer seg etter at kaffetrakteren har holdt kaffen varm en stund.

Smarte Løsninger

Vi liker kaffetraktere som har smarte løsninger som kan bidra til å gjøre opplevelsen med å brygge kaffe mer lettvint. Vi gir her ekstrapoeng for løsninger slik som for eksempel timer som kan hjelpe deg til å lage kaffe om morgenen slik at den er nylaget og står klar for deg når du våkner. Dette er en stor fordel for folk som sliter med å våkne om morgenen.

Andre eksempler kan være systemer som hjelper med å forhindre at kaffe drypper ned på varmeplaten og lager søl, kaffetraktere som gjør det lettvint å lage kaffe i en enkelt kopp, eller isolerende termokanner som man ta med seg på jobb rett fra kaffetrakteren.

Legg igjen en kommentar