Kano test: De 5 beste kanoene på markedet i 2024

kano test

VÅRE favoritter

 • Mye for pengene
 • Stabil og kjapp
 • Høy bærekapasitet
SJEKK PRISEN →
 • Robust og solid
 • Stabil
 • Høy bæreevne
SJEKK PRISEN →
 • Solid
 • Mye for pengene
 • stabil
SJEKK PRISEN →

Er du på jakt etter ny kano? Vi har brukt utallige timer på testing og research i vår test av kanoer for å finne det som passer dine behov og ditt budsjett best.

Kano Test: For Alle Bruksområder Og Alle Budsjett

Det er viktig å merke seg at forskjellige kanoer har forskjellige egenskaper. Noen er skapt for at mange skal bruke den samtidig, andre passer best til at en til to bruker den. Dette har vi gjort rede for i testen.

Kanoene blir vurdert på grunnlag av størrelse, stabilitet, brukervennlighet, praktiske egenskaper, pris og kvalitet. Her er markedets beste kanoer:

BILDE PRODUKT
Ally Kano 16,5'
Kano med høy bæreevne tilpasset alle typer strøk
SJEKK PRISEN →
Ally 815 17' DR sammenleggbar kano
Robust og solid kano for hele familien utviklet for å være komfortabel og stabil.
SJEKK PRISEN →
Ally 515 15,5' DR sammenleggbar kano 
Perfekt balanse mellom smidighet, hastighet og stabilitet.
SJEKK PRISEN →
Ally 611 15' DR sammenleggbar kano
En skikkelig allrounder for alle typer padling.
SJEKK PRISEN →
Ally 711 18' DR Sammenleggbar kano
Perfekt å ha på hytta. 415 kilo bæreevne og komfortabel.
SJEKK PRISEN →

1. Ally Kano 16,5′ – Markedets Beste Kano

SJEKK PRISEN →

380 Kilo bæreevne og smidig

Kanoen for deg som reiser med stort pakkevolum gjennom varierte strøk.
Modellen fra Bergans Ally er spesielt utviklet for den som reiser med mye bagasje gjennom varierte forhold. Den rommer 2-3 personer + bagasje.

Ekspedisjonskano

Ettersom kanoen har stor bæreevne, er stabil og tåler de fleste forhold er den meget populær på ekspedisjon. Det er virkelig en kano som kan være med deg på det meste, det er altså du som setter begrensningene.

Oppsummert

 • Robust og solid
 • Stabil
 • Høy bæreevne

Les mer →

2. Ally 815 17′ DR sammenleggbar kano – Beste Familiekano

SJEKK PRISEN →

Både for familien og solo

Modelen fra Bergans er en familiekano som kan måle seg med de raskeste kanoene på fart, og de mest stabile kanoene på markedet. Den har en pæreformet bunn og en rett kjøllinje som gjør at den er meget sidestabil og er stabil på bølger.

En kan fint manøvre kanoen alene, eller dra flere på tur sammen. Det er ikke noe problem at 3 voksne med bagasje bruker kanoen, og den rommer også 2 voksne og 2 barn.

Passer for små barn og hunder

Det er god størrelse på kanoen, den er stabil og romslig.
Derfor er den optimal for de som ikke har så mye erfaring med kano fra før.

Det er fortsatt viktig at barn og andre bruker redningsvest når man er ombord i kanoen. Og det anbefales at man trener hundene til å ligge ned.

Lav profil

Kanoen har en meget lav profil, man har derfor et lavt tyngdepunkt, som gjør den vesentlig mere stabil, og man blir ikke så påvirket av vinden, siden vinden ikke får tatt tak i så mye av skroget på kanoen.

Sammenleggbar og høy kvalitet

Kanoen kan enkelt brettes sammen. Det er gunstig om man er nødt til å bære kanoen på land. Selv om kanoen er stor, er den relativt lav i vekt. Med kun 23 kilo er det ikke noe problem å bære kanoen for hånd.

Kanonene fra Bergans Ally er dominerende i denne testen. Det er fordi vi tester kanoer i midten av prissjiktet, og de leverer høy kvalitet for en pris i midtsjiktet. Det gjelder også for familiekanoen, den bærer høy kvalitet, men er ikke alt for dyr.

Oppsummert

 • En allrounder for familien
 • Kan brettes sammen
 • Mye for pengene
 • Stabil og kjapp
 • Høy bærekapasitet

3. Ally 515 15,5′ DR sammenleggbar kano – Beste Kano For 1-2 Personer

SJEKK PRISEN →

Smidig, stabil og kjapp!

Allykanoene fra Bergans imponerer stort. Det er en gjenganger i strukturen av kanoene som vi syntes fungerer veldig bra med tanke på at de har truffet en balanse mellom fart og stabilitet.

Det oppleves derfor som at du får god framgang, har god kontroll på styringen og sitter stabilt på vannet. Med andre ord en kanoene veldig samarbeidsvillige.

Modellen for to personer er litt kortere, og litt mere kompakt. Du sitter lavt og stabilt i vannet, får god fart og er skjermet fra vind og bølger.

God bæreevne

Kanoen bærer totalt 320 kilo med last.
Du kan trygt sitte to voksne mennesker, et barn og litt oppakning uten problemer, det blir kun litt vanskelige å kontrollere når kanoen er fullastet.

Kan også brukes solo

Siden kanoen er så rask og lettpadlet er det ikke noe problem å bruke den solo. Det hjelper alltid å ha litt tidligere erfaring om man skal dra ut alene, men siden kanoen er så samarbeidsvillig er den fin å begynne med.

Oppsummering

 • Solid
 • Lettpadlet og kjapp
 • Mye for pengene
 • Høy bærekapasitet
 • stabil

4. Ally 611 15′ DR sammenleggbar kano – Mest For Pengene

SJEKK PRISEN →

Den mest kjente modellen

Den «klassiske» Kanotypen fra Bergans er selvsagt med på testen. Som en av de mest solgte modellene, og som testens billigste kano imponerer den stort. Kort oppsummert er kanoen vanvittig stabil og lettpadlet.

Det er nemlig på grunn av en liten bue på kjølen som gjør at den er lett å manøvre – dette gjelder på stille vann og på bølger og andre utfordrende overflater.

En skikkelig allrounder

Av modellene i testen er denne modellen den som egner seg best til å padle i elver og tøffere strøk, den kan fint brukes som familiekano og den kan brukes alene.

Med bæreevne på 310 kilo og lengde på 4,5 meter er det utrolig hva man får plass til i kanoen.

Høy kvalitet og sammenleggbar

Alle modellene fra Bergans Ally er kjent for sin høye kvalitet, og at de fleste er sammenleggbare.
Selv om den er vesentlig billigere enn sine andre konkurrenter bærer den samme kvalitet og er sammenleggbar.

Oppsummert

 • God allrounder
 • Mest for pengene
 • Stabil og tøff
 • God kvalitet
 • Høy bæreevne
 • Sammenleggbar

5. Ally 711 18′ DR Sammenleggbar kano –  Stabil Og Solid

SJEKK PRISEN →

Perfekt for å ha på hytta

For den som ønsker å ha en kano stasjonert på hytta er denne perfekt.
Den er tung, solid, stabil og har en fantastisk bæreevne på hele 415 kilo.

Den er sammenbrettbar, men det er ikke så mye vits med mindre man er flere som er med og kan bære kanoen. Den er litt stor å manøvre på land alene. Det er derimot ikke noe problem på vann, hvor den kan styres solo eller med flere, det vil si opptil 4 voksne.

Skikkelig turkano

Den passer best på rolige vann, ferskvann på hytta er perfekte forhold for en slik kano ettersom den er tung, stor og stabil. Den er ikke så smidig, så å begynne å bruke den i elver og røffe forhold kan fort bli litt utfordrende.

Komfortabel å sitte i

Dette er det nærmeste man kommer ordentlig båt når det gjelder kano. Den er ekstremt stabil og man sitter relativt høyt på vannet selv om tyngdepunktet er lavt.

Oppsummert

 • Komfort
 • Stabil
 • Høy bæreevne

 

Les Også

Stor test av turmat

Ekkolodd test

Hvordan Velge Riktig Kano

Det er mye å tenke på når man skal velge kano, spesielt om en skal kjøpe kano for første gang.
Det viktigste man bør tenke på før man går til innkjøp er følgende:

 • Hvor mange skal bruke kanoen?
 • Hva er viktigst av stabilitet og hastighet?
 • Hva er viktigst av kvalitet og pris?
 • Skal den fraktes over land, eller kun ligge ved hytta?

Hvor mange som skal bruke kanoen

Er det en familie, eller er det bare 1-2 som skal bruke kanoen? Det har mye å si for hvordan kanoen er strukturert oppbygd. Familiekanoer er langt bredere på midten, og har gjerne flere seter.

En kano for 1-2 vil være langt smalere, kanskje lengre, som gjør at den er smidigere og får langt høyere fart. Den er langt lettere å bære på, både vekt- og størrelsesmessig.

Stabilitet eller hastighet?

Noen kanoer er bygd med bredde i bunnen, andre er bygd med tynne bunner.
Brede kanoer er ofte langt mere stabile, og passer godt for den som skal padle langt eller den som ikke har vært så mye ute i kano før. Det er også gunstig om en skal ha med seg last.

Andre kanoer er bygd tynne og spisse ned mot bunnen. Det gjør at man kan padle i et langt høyere tempo, og ha mere kontroll om man svinger eller snur. De er ikke like stabile som kanoer med bred bunn.

Kvalitet eller pris?

En kano kan koste alt fra kr 1 000,- til 30 000,-
Det vil også si at det er stor forskjell på kvaliteten. En kano skal gjerne vare deg i 20-30 år uten problem, og en kano i dyrere prisklasse er ofte mye bedre enn de billigere.

Når man kommer oppe i prisklassen mellom 9 000,- til 15 000,- begynner man å ha mere enn god nokk kvalitet, derfor har denne testen basert seg på den prisklassen.

Skal du ha en mobil eller stasjonert kano?

Det er også en ting å tenke på, stasjonerte kanoer er ofte tyngre, større og mere stabile – perfekt for den som skal ha en kano stående på hytta.

Noen kanoer kan enkelt brettes ned, eller er lagt for å kunne bæres. Disse er langt lettere, kjappere, og ofte ikke like stabile. – Men perfekte for de som ofte skal bytte vann eller gå med kanoen.

Slik Ble Kanoene Testet

Kanoene blir vurdert på grunnlag av størrelse, stabilitet, brukervennlighet, praktiske egenskaper, pris og kvalitet.

Størrelse og vekt

Det er ingen optimal størrelse på en kano, men de er oftest mellom 3-6 meter. Det er avhengig av hvilken størrelse en ønsker, men det lengre den er gir den bedre plass, jo kortere den er jo letter er den, og lettere å styre.

Desto bredere kanoen er jo mere stabilt ligger den i vannet, den vil derimot ikke være like rask eller smidig som de tynnere kanoene.

Vekten er også som oftest mellom 20-30 kilo, avhengig av størrelsen. De tyngre ligger ofte stabilt i vannet, mens du lettere som oftest er bedre å bære på – samt frakting på land.

Stabilitet

Når man er ute i kano er det viktig at den er stabil og at man føler seg trygg i kanoen. Sitter man lenge er det fort gjort å gjøre en brå bevegelse som kan sette både deg, partneren og båten ut av spill. Jo mere stabil kanoen er, jo tryggere sitter man.

Det skal fortsatt være en balanse mellom stabilitet og fart. Hvordan kanoen håndterer den oppgaven blir sterkt vurdert i testen.

Dette er også gjort med tanke på bagasje. Hvordan håndterer kanoen at det ligger last oppe ombord?

Brukervennlighet

Hvor god er kanoen å sitte i?

Hvordan er den å styre, og hvordan er bruken generelt?

Hvor god kanoen er å håndtere, og hvor samarbeidsvillig kanoen er blir vurdert i testen.

Praktiske egenskaper

Med praktiske egenskaper mener vi løsninger eller utstyr som gjør at kanoen er bedre. Det vil for eksempel være at den har håndtak eller feste for årene, eller at den kan brettes sammen enkelt, eller at den har reimer som fester last ombord.

Pris

Prisen på kanoer ligger mellom kr 1 000,- og 30 000,-
Det er et stort gap i pris, og det er et stort gap i kvalitet. Du billigste kanoene er som oftest kun bygd av plastikk, mens du dyreste kan være bygd av karbon.

En kano skal vare deg i mange år, det er derfor greit at den koster litt, for da er man sikret en vesentlig kvalitet.

I testen har vi siktet oss inn på kanoer mellom kr 9 000,- og 15 000,-
Det er ca. midt på prissjiktet, og vi er sikre på at man får god kvalitet – samt mye for pengene i dette prissjiktet.

Kvalitet

Man ønsker naturligvis å sitte trygt i kanoen når man er ute på vannet, man ønsker å ha en kano som varer i mange år, og man ønsker å ha en kano en kan frakte over land uten at en trenger å engste seg for at kanoen blir ødelagt.

Da er kvaliteten på kanoen vesentlig.

I testen har vi gjort rede for hvilke kanoer som har gode egenskaper når det kommer til kvalitet. Da kan du være sikker på at du har en kano som vil holde deg trygg på vannet, fungere godt over land og vare deg i flere år.

Husk Dette Når Du Bruker Kanoen

Det er ekstremt viktig å bruke redningsvest uansett om man er en erfaren svømmer.

Vask gjerne over kanoen etter bruk.

Les bruksanvisningen før du tar i bruk kanoen, sjekk om det er noe som må smøres inn – eller som har spesielle behov.

La kanoen ligge opp ned når du ikke bruker den. Da ligger den mye mer stabilt, den blir ikke tatt av vær eller vann like lett og du unngår at det samler seg vann oppe i selve kanoen.

Ha med deg et tau når du er på kanotur.
Om du plutselig skal på land så kan du knyte fast kanoen i et tre, da slipper du å dra kanoen helt opp på land. Den beste knuten er skipsmannknuten.

Legg igjen en kommentar