Kapp og gjærsag test: De 6 beste i 2024

kapp og gjærsag

En kapp og gjærsag er et kraftfullt verktøy som effektivt kutter planker til presisjon. Det er med andre ord et essensielt redskap for enhver snekker og bygningsarbeider, som ikke ønsker å bruke mye tid og krefter ved å sage for hånd.

Mange sliter imidlertid med å vite hvilken variant de skal velge, takket være det enorme utvalget på dagens marked. Vi ønsker å gjøre denne oppgaven enklere, noe som er formålet med vår kapp og gjærsag test. Vurderingen vår er basert på omtaler, spesifikasjoner og andre tilgjengelige kilder. 

Etter å ha vurdert seks av markedets mest populære modeller kom vi frem til at Dewalt DWS77 er testvinner. Denne anser vi som beste «allrounder» og passer like godt til profesjonelle, så vel som «hobbysnekkeren». Jakter du beste pris derimot, er det Metabo KS 216M du burde gå for.

VÅRE favoritter

 • Beste for profesjonelle
 • Enorm effekt
 • Nøyaktig
SJEKK PRISEN →
 • Anvendelig kapp- og gjærsag
 • Kraftig motor
 • Presis og nøyaktig
SJEKK PRISEN →
 • Toppmodell til en lavere pris
 • Du får mye for pengene
 • Kraftig og presis
SJEKK PRISEN →

Kapp og gjærsag test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dewalt DWS777
Testvinneren Dewalt er en anerkjent kapp og gjærsag som passer like godt til profesjonelt bruk som til hjemmebruk. Her får du enkelt og greit den beste «helheten».
SJEKK PRISEN →
Bosch GCM 12 GDL
Skal du ha det beste av det beste, er dette kapp- og gjærsagen å gå for. Bosch er en unik toppmodell, perfekt til profesjonelle.
SJEKK PRISEN →
Bosch GCM 12 SDE
Her får du en profesjonell kapp og gjærsag, uten at det koster deg skjorta. Denne har alle funksjonene til de beste toppmodellen, bare at den kommer til en lavere pris.
SJEKK PRISEN →
Metabo KGSV 72 Xact
Denne kompakte og pålitelige gjærsagen gir deg enorm fleksibelt og kan enkelt flyttes fra sted til sted. Dessuten har den en meget gunstig prislapp.
SJEKK PRISEN →
Milwaukee M18 FMS254
Populære Milwaukee kapp- og gjærsag er et tilbud av de sjeldne! Her får du en funksjonsrik modell til en svært god pris. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Metabo KS 216M
Handler du på budsjett er det ingen tvil om at denne er beste. Metabo kapp- og gjærsag kommer til markedets absolutt beste pris. Den er likevel svært pålitelig og samtidig funksjonsrik.
SJEKK PRISEN →

1. Dewalt DWS777 — Testvinner

DEWALT DWS777 - kapp og gjærsag test

SJEKK PRISEN →

Anerkjente Dewalt har i en årrekke produsert enestående verktøy og redskap til både profesjonelle snekkere og til hjemmebruk. Denne kapp- og gjærsagen er ikke noe dårligere og passer perfekt til enhver som ønsker å effektivisere sagejobben. Takket være en kraftig motor, flere praktiske funksjoner og en overkommelig pris – var det aldri noe tvil om at denne er best!

Kraftig motor

Motoren på gjærsagen er aldeles kraftig og vil effekt kutte gjennom alle materialer. Den har en effekt på 1800W med et turtall som strekker til 6300 omdreininger i minuttet. Videre er den utstyrt med en robust klinge på 216 mm, som deretter gir en sagedybde på opptil 63 mm. Det betyr at selv de tykkeste materialene kuttes enkelt gjennom.

Videre er dybden på 550 mm, høyden på 590 mm og lengden på 490 mm. Den har også en gjæringskapasitet på 48 grader, som betyr en rask og nøyaktig saging. I tillegg er designet forbedret og oppdatert som gjør at du får bedre arbeidsvilkår.

Du kan blant annet justere bakre anlegg for bedre materialstøtte, samt at håndtaksgrepet er betraktelig bedre. Dessuten er Dewalt kappsag særdeles kompakt og har interne glidestenger for større sagekapasitet.

Beste «allrounder»

For oss var det aldri noe tvil om at denne er best. Dewalt er en kappsag som passer alle – altså både profesjonelle og hobbysnekkeren, i tillegg til dens pris lang i fra er den verste. Det gjør at du som ikke kapper daglig, kan kjøpe et verktøy som tilsvarer de mest profesjonelle, uten å måtte betale skjorta.

Også eksisterende kundeomtaler vitner om et godt og pålitelig produkt hvor du får god verdi for pengene. Uansett om du kutter planker i garasjen eller på bygningsplasser tror vi denne vil være et godt kjøp.

Oppsummert

 • Anvendelig kapp- og gjærsag
 • Kraftig motor
 • Presis og nøyaktig
 • Beste «allrounder»
 • Godt egnet både profesjonelle og hobbysnekkeren

Les mer →


2. Bosch GCM 12 GDL — Høyest pris

BOSCH GCM 12 GDL

SJEKK PRISEN →

Denne kraftpakken av en kappsag er perfekt om du ikke nøyer deg med annet enn det beste av det beste. Bosch har her utviklet e holdbart og nøyaktig verktøy som revolusjonerer dagens kapp- og gjærsagmarked. Den har en rekke innovative og nyskapende funksjoner som gjør alle sagejobber til en lek.

Unik toppmodell

Denne profesjonelle modellen er noe av det desidert beste du kan få tak i. Den skiller seg ut på grunn av sin enorme motorkapasitet på hele 2000W. I tillegg har den hele 25.500 omdreininger i minuttet. Ingen på markedet er i nærheten av like enestående kapasitet. Dette gjør at du vil enkelt vil kutte gjennom alle materialer, bruker du kappsagen fra Bosch.

Videre har en særdeles robust, nyskapende og vedlikeholdsfri styrearm. Den er også utstyrt med et effektivt støvavsug med optimaliserte avsugstusser. Disse gjør at sagmos og smuss fjernes umiddelbart mens du kapper, som igjen gjør at du slipper å måtte bruke tid på kosting i etterkant.

Dessuten er sagen umåtelige presis og nøyaktig. Dette takket være sin dobbeltlinjelaser og justerbare materialstøttesager.

Best for profesjonelle

Det er nesten litt overveldende hvor bra denne sagen er. Her får aller ypperste som fins, og da mener vi når det kommer til effekt, kapasitet og presisjon. Det negative med denne toppmodellen er naturligvis dens skyhøye pris.

Skal du ha en sag til hjemmebruk tror vi ikke dette er modellen for deg. Denne passer best for de profesjonelle som skal kappe daglig, og da flere ganger i løpet av en dag. «Hjemmesnekkeren» kan fint nøye seg med en rimeligere modell en dette – men igjen, er du villig til å grave dypt i lommeboken, synes vi absolutt den er verdt pengene.

Oppsummert

 • Beste for profesjonelle
 • Enorm effekt
 • Nøyaktig
 • Innovativ
 • Skyhøy pris

Les mer →


3. Bosch GCM 12 SDE — Premium

BOSCH GCM 12 SDE

SJEKK PRISEN →

Denne premiumsmodellen fra Bosch er en profesjonell kapp- og gjærsag, bare til en lavere pris. Her får du mye for pengene, i alle fall om du skal ha det beste av det beste. Videre imponerer den med sine ekstreme kappbredde, kraftige motor, og selvsagt – enestående skråkappingsvinkel.

Presis og nøyaktig

Presisjon og nøyaktighet er uten tvil viktige kriterier hos en kapp- og gjærsag, og nettopp dette innfris på en fortryllende måte med denne modellen. Takket være den innebygde laseren og skråkappingsvinkelen på 47 grader i begge retninger, vil du alltid kappe til den største nøyaktighet.  

I tillegg er det mulig å justere turtall innstilling for tilpasning av materialavvirkningen, samt at motoren har en effektbruk på 1800W. Dette gjør at du effektivt kapper gjennom all slags materialer.

Vi er også mektig imponert over den enorme kappbredden på 400 mm og høyden på 120 mm. Dette gir stor fleksibilitet, noe som alltid er gunstig. Dessuten er den utstyrt med en integrert bordforlengelse for materialopplegg.

Brukervennlig

Kappsagen er også utrolig behagelig å bruke. Dette fordi den har et «softgrip» håndtak for enkel håndtering. Heller ikke størrelsen gjør den problematisk å bruke, da den har målene 800x 600x 530 mm og en vekt på 28 kg.

Alt i alt er det en meget god kapp- og gjærsag godt egnet for profesjonelle, men også til hjemmebruk. Den har en nokså høy pris, men er samtidig rimeligere enn andre toppmodeller. Her får du derfor mye for pengene!   

Oppsummert

 • Toppmodell til en lavere pris
 • Du får mye for pengene
 • Kraftig og presis
 • Brukervennlig softgrip håndtak

Les mer →


4. Metabo KGSV 72 Xact — Overkommelig pris

METABO KGSV 72 Xact

SJEKK PRISEN →

Metabo KGSV 72 Xact er en kapp- og gjærsag med sagblad på 216 mm, med kompakt drafunksjon for brede arbeidsstykker på opptil 305 mm. Takket være sitt dreibare bord og regulerbare saghode på begge sider får du maksimal fleksibilitet i arbeidet. Også prisen er bra sammenlignet med andre toppmodeller, så her får du god verdi for pengene.

«Mobil» kapp- og gjærsag

Det unike med denne modellen er hvor «mobil» den er. Takket være dens kompakte størrelse, lave vekt, og ergonomiske håndtak, er den ypperlig til mobilt bruk. Denne trenger altså ikke stå stasjonert, og kan uten problemer flyttes fra sted til sted.

Den er attpåtil særdeles nøyaktig og presis da den er utstyrt med dobbeltlinjelaser for nøyaktig visning av saglinjen. Denne lyser både til høyre og venstre for sagbladet. Videre har den turtallsregulering som gir et større bruksområde, samt et effektivt sponutsug med integrert trakt for effektiv rengjøring.

I tillegg er den rask, presis og kan fint brukes i mørket da den har en sterk integrert LED-lampe. Det er også enkelt å bytte sagklinge på grunn av den unike spindellåsingen, der pendeldekselet ikke trenger å demonteres.

Mye for pengene

Prisen på denne er absolutt ikke den verste, og her får du god verdi for pengene. Det eneste negative er at motoren ikke er like kraftig som andre modeller, noe som gjør at den sliter noe med kraftige materialer.

Til gjengjeld ønsker den å kompensere ved å være en mer «mobil» kapp- og gjærsag. Det betyr at den enkel kan flyttes fra sted til sted, da den er noe mindre og veier lite. Har du behov for en «lettvekter» av en sag, som du ikke ønsker skal stå stasjonert – ville vi helt klart gått for denne.

Oppsummert

 • Kompakt modell med lav vekt
 • Perfekt til «mobilt» bruk
 • Funksjonsrik
 • God verdi for pengene

Les mer →


5. Milwaukee M18 FMS254 – Unikt tilbud

MILWAUKEE M18 FMS254

SJEKK PRISEN →

Denne batteridrevne kapp- og gjærsagen er utstyrt med en utsøkt sagklinge på 254 mm noe som gir større og mer nøyaktige kappinger. I tillegg har den leddstenger for maksimal støtte, en rekke funksjoner, og attpåtil en unik pris. Dette er med andre ord et tilbud av de sjeldne!

Funksjonsrik

Milwaukee har utstyrt denne modellen med flere praktiske funksjoner for enklere og mer effektiv kapping. Du får blant annet eksemplariske «Redlink plus- elektronikken» som er et avansert overbelastningsvern. Dette gjør at både verktøyet og batteriet forbedrer ytelsen, samtidig som den reduserer risiko for belastning. Dessuten har den en børsteløs motor som gir 25% mer kraft og enda lengre levetid.

Videre er den utstyrt med et sterkt LED-lys for arbeid under mørke forhold, hurtigfeste for større fleksibilitet, leddstenger for maksimal støtte, og et innebygd håndtak for enklere transport. Annet forklart gir den et hav av fordeler, som ikke nødvendigvis finnes hos andre modeller.

Ellers er kapasiteten og effekten god da den har en omdreiningshastighet på 4000 per minutt. Den er imidlertid ikke like kraftig som andre modeller da den går på batteri og ikke er elektrisk.

Prisgunstig

Takket være dens lave pris, utallige funksjoner og selvsagt gode arbeidskapasitet, anser vi dette som det «beste tilbudet». Særlig til hjemmebruk vil denne være ypperlig. Den vil ikke ha noe problemer med å kutte gjennom planker og diverse, samtidig som den er utrolig enkel å anvende.

Det eneste å påpeke er at den ikke er like kraftig og derfor kanskje ikke helt egnet for profesjonelle bygningsarbeidere. Dette fordi den går på batteri og ikke er elektrisk. Ellers er det lite negativt å si, og vi er sikker i vår sak når vi sier at dette er et godt kjøp.

Oppsummert

 • Batteridrevet kapp- og gjærsag
 • Ypperlig til hjemmebruk
 • Funksjonsrik
 • Et «sjeldent tilbud»

Les mer →


6. Metabo KS 216M — Best på budsjett

METABO KS 216 M

SJEKK PRISEN →

Handler du på budsjett er det ingen tvil om at denne er best! Her får du kapp- og gjærsagen til markedets desidert beste pris. Til tross sin lave pris, imponerer den også med sin sterke motor, utmerkede presisjon og behagelige håndtak. Her får du en pålitelig kapp- og gjærsag uten å måtte grave dypt i lommeboka.

Pålitelig kappsag

Metabo KS 216 M er en kapp- og gjærsag på 1350W med 216 mm klinge for kappebredde opptil 120 mm og sagedybde opptil 60 mm. I tillegg er den utstyrt med lasermarkør som tydelig lyser opp arbeidsstykket. Dette gjør at den effektivt kutter gjennom de fleste materialer, og det til kirurgisk presisjon.

Dessuten er kappsagen liten, kompakt og lett – og kan enkelt transporteres for hånd. Dette er meget gunstig skal du for eksempel forflytte kappsagen fra hjemmet til hytta. Kappsagen er også robust og tåler mye da den er formstøpt i aluminium. Det skal altså mye til før denne blir ødelagt.

Ellers har den et effektivt sponavsug, rask- og presis innstilling av vinkling, trinnløse- og uttrekkbare bordutvidelser, og attpåtil enkel bytte av sagklinge. Annet forklart er det en svært brukervennlig kapp- og gjærsag.

3 års garanti

En annen fordel med denne modellen er at den kommer med en treårs garanti. Det betyr at du får en splitter ny kappsag, skulle det være feil med varen du har kjøpt. Alt i alt er vi mektige imponerte, og da spesielt på grunn av dens unike pris.

Dog er den langt i fra like kraftig som toppmodellene, men sett bort i fra dette er det lite som skiller. Derfor tror vi denne er et eksepsjonelt kjøp for deg som ønsker en pålitelig kappsag til en aldeles gunstig pris.

Oppsummert

 • Markedets beste pris
 • Pålitelig og funksjonsrik kappsag
 • Et stykke unna toppmodellene på motorkraft
 • Liten og kompakt, og veier lite

Les mer →


Hvilken kappsag skal du kjøpe?

Før du kjøper en kapp og gjærsag må du definere hva du kommer til å bruke sagen mest til.

 • Er det å kappe lister?
 • Er det å kappe planker?

Detter er viktig spørsmål å reflektere over for å finne den beste kappsagen til ditt bruk. Selv om sagen heter kapp og gjærsag har de fleste styrker og svakheter i forhold til gjæring eller kapping. Når du lister er det viktig å ha en sag som er så nøyaktig som mulig når det kommer til vinkler. Man kan justere vinklene på bordet til sagen på de fleste kapp og gjærsagene, men dette krever litt kompetanse.

Dessuten må du tenke gjennom ditt eget formål. Er du en profesjonell bygningsarbeider som skal bruke den hyppige? Eller er du en hobbysnekker som trenger den en sjelden gang til diverse prosjekter?

Har du dette klart vil du enklere finne modellen som passer deg. For eksempel anbefales en billigere og mer «mobil» kappsag til hobbysnekkeren, mens de profesjonelle burde gå for stasjonere med større motorkraft.

Vi håper ved å lese testen at du har blitt litt klokere på hvilken kapp- og gjærsag du skal velge!

Legg igjen en kommentar