Kattemat test: Her årets 7 vinnere (2024)

Best i test kattemat

VÅRE favoritter

  • God pris
  • Varierte ingredienser
  • Uten konserveringsmidler
SJEKK PRISEN →
  • Testvinneren
  • Dekker alle behovene til katten
  • Mye mat for pengene
SJEKK PRISEN →
  • Kattemat for aktive katter
  • Bevarer kattens idealvekt
  • Motvirker hårballer
SJEKK PRISEN →

Hvilken mat katten får har mye å si for kattens helse, pels og hud. Vi har undersøkt flere varianter i utvalget for å finne det som best egner seg din katt. Vurderingen er basert på spesifikasjoner og andre tilgjengelige kilder.

 

BILDE PRODUKT
Eukanuba Cat Adult
Dekker alle behovene til katten. Dette er en tørr kattemat som er tilberedt med ferske kjøttproteiner. Den inneholder viktige E-vitaminer som gir katten din et sterkt immunsystem, og tar ekstra godt vare på tennene til katten ved å effektivt redusere dannelse av tannstein.
SJEKK PRISEN →
Premium-Orijen
Kattematen inneholder rikelige mengder av frittgående kylling og kalkun, hele egg og fisk. Med andre ord en samling av favorittene til katten din, alt i en og samme kattemat, laget av de beste, og mest varierte ingredienser, uten konserveringsmidler
SJEKK PRISEN →
Fit 322
Kattemat som fokuserer på få huden og pelsen til katten din til å vise seg fra sin beste side. Designet for å redusere problemer med hårballer. Kommer i mandelformede biter som er lettere å spise for katter med kortere kjever, og som gir bedre tannhelse for kattene.
SJEKK PRISEN →
Feline Adult Optimal Care Chicken
Kattemat som er utviklet spesielt med tanke på voksne katter slik at de får i seg alle de viktige næringsstoffene de trenger, og i de riktige mengdene. Inneholder rikelige mengder med protein, viktige antioksidanter og andre næringsstoffer som er viktige for kattens helse.
SJEKK PRISEN →
Adult Tørrfor med Lam & Ris
Utviklet for å dekke de unike behovene til voksne og eldre katter. En velbalansert og komplett sammensetning av protein, antioksidanter og Omega 3, Omega 6 og fett som holder huden og pelsen til katten fin, og gir katten en skånsom og sunn fordøyelse og god urinveishelse.
SJEKK PRISEN →

1. Best i Test – Eukanuba Cat Adult

 Eukanuba Cat Adult Chicken (10 kg) Eukanuba Cat Adult Chicken Legg i ønskelisten Sammenlign produkt Eukanuba Cat Adult Chicken

SJEKK PRISEN →

Tørrfôr for kattens imunsystem

For de fleste er katten en del av familien. For familien kjøper man gjerne det beste, og det beste i følge testen vår er uten tvil Top Condition 1+. Dette er en tørr kattemat som er tilberedt med de ferskeste kjøttproteinene, i tillegg til at den blant annet inneholder viktige E-vitaminer som gir katten din et sterkt immunsystem. Denne kattematen tar også ekstra godt vare på tennene til katten din ettersom det er designet for å effektivt redusere dannelse av tannstein på tennene til katten din.

Inneholder Omega 3 og omega 6

Katten din sin urinveishelse er også viktig for katten din sin helse og velvære. Ved å senke pH verdien i urinen til katten din hjelper Top Condition 1+ med å holde katten din frisk og i god form. Omega 3 og 6 er veldig viktig for huden og pelsen til katten din. Med en optimal blanding av disse sørger Top Condition 1+ kattematen for at huden og pelsen til katten din holder seg frisk og fin.

Proteinrik

Top Condition 1+ kattematen består av 35 % Protein som er en av de mest viktige ingrediensene for voksne katter, for å for eksempel beholde en sunn muskelmasse. Den inneholde rogså 21,75 % fett som sørger for finere hud og pels, 4,25 % Omega 6 fettsyrer og 0,57 % Omega 3 fettsyrer. Kattematen inneholder en rekke ingredienser for å forsikre at kostholdet til katten din er variert nok til at den holder seg sunn og frisk. Noen av hovedingrediensene i kattematen er kylling, kalkun, mais, egg, ris, fiskemel.

Les mer →


2. Premium – Orijen Cat & Kitten

SJEKK PRISEN →

Et sunt kosthold

For deg som vil behandle katten din bedre enn du behandler deg selv er Orijen Cat & Kitten det rette fôret. Det er få mennesker som gir seg selv et så sunt kosthold. Denne kattematen inneholder rikelige mengder av frittgående kylling og kalkun, hele egg og fisk. Med andre ord en samling av favorittene til katten din, alt i en og samme kattemat.

Mat for den kreste katten

Noen katter er kresne og vanskelige i matveien, men det er få som kan si nei til Orijen Cat & Kitten med sin fantastiske smak som appellerer til katter av alle typer. Denne kattematen er laget av de beste, og mest varierte ingredienser, uten konserveringsmidler. Den inneholder rikelige mengder av fettsyrer for å sørge for at katten din har en frisk hud og en myk og skinnende pels.

For mange er kattemat noe man gir katten hver dag, kanskje med unntak av en liten husmus i ny og ne. Og da er det viktig at kattematen inneholder nok av alle de forskjellige næringsstoffene katten din trenger å få i seg for å holde seg frisk og rask og klar for jakt. Orijen Cat & Kitten inneholder alle de stoffene som er viktige både for voksne og yngre katter, og den passer derfor både til kattunger og voksne katter.

For sunn pels

Hovedingrediensen i kattematen fra Orijen Cat & Kitten er diverse proteiner som står for 40% av innholdet. Dette kommer blant annet fra kylling, kalkun og fra fisk. 20% av kattematen er fett, som hjelper katten til å beholde en fin og skinnende pels. I tillegg inneholder kattematen en lang rekke godsaker som for eksempel fersk lever, hjerte og hel fisk som katten din elsker.

Orijen Cat & Kitten inneholder også en lang rekke naturlige urter og grønnsaker som det er viktig at katten din får i seg i mindre mengder, samt viktige vitaminer og mineraler og fettsyrer.

Les mer →


3. Royal Canin Fit 322

SJEKK PRISEN →

Noe godt å kose seg med

Den beste måten å se om en katt er sunn og frisk er å se hvordan huden og pelsen dens er. Dersom en katt sliter med helsa er det ofte der det viser seg først. Royal Canin Fit 322 er en kattemat som fokuserer på få huden og pelsen til katten din til å vise seg fra sin beste side, slik at katten din blir sunn, frisk, fornøyd, og for ikke å snakke om myk å kose seg med.

Mange katter har også problemer med at de får i seg mye hår som går gjennom fordøyelsessystemet deres. For noen katter fører dette til hårballer som kan være veldig ubehagelige eller verre for katten din. Royal Canin Fit 322 er designet for å redusere dette problemet. Dette gjøres ved hjelp av en kompleks blanding av fiber som hjelper med å få ut håret fra kattens fordøyelse, og som hjelper med å forhindre at hårballer dannes.

Lett å fordøye

De lett fordøyelige proteinene og probiotiske inngrediensene i Royal Canin Fit 322 forsikrer at katten din beholder en sunn og velfungerende fordøyelse langt opp i årene. De mandelformede bitene denne kattematen kommer i er laget slik at den er lettere å spise for katter med kortere kjever, slik som for eksempel persiske katter. Denne utformingen er også bedre for kattens tannhelse.

Les mer →


4. Mye For Pengene – Science Plan Feline Adult Optimal Care Chicken

SJEKK PRISEN →

For voksne katter

Det er ikke godt å bli gammel for noen av oss, og dette gjelder også katter. Voksne katter har forskjellige behov enn det små kattunger har, og det er ofte en svært viktig faktor for kattens velvære om den får i seg de rette næringsstoffene. Hill’s sin Science Plan Feline Adult Optimal Care Chicken er en kattemat som er utviklet spesielt med tanke på voksne katter slik at de får i seg alle de viktige næringsstoffene de trenger, og i de riktige mengdene.

Riktig kombinasjon av næringsinnhold

Omega 3 fettsyrer er en av de viktige ingrediensene som voksne katter blant annet trenger for å beholde en sunn hud og fin pels. I tillegg inneholder Science Plan Feline Adult Optimal rikelige mengder med protein, og viktige antioksidanter som er viktige for kattens helse.

Science Plan Feline Adult Optimal er spesielt designet for å hjelpe med vedlikeholdet av musklene til voksne og eldre katter, og til å sørge for at de beholder den ideelle kroppsvekten. I tillegg er kattematen designet med kontrollerte mineralverdier som støtter kattens urinveishelse.

Anerkjent produsent

Denne kattematen produseres av Hill’s, som er en av verdens ledende fôrprodusenter. De garanterer høy kvalitet på alle ingrediensene som brukes i kattematen de lager. Dersom du er misfornøyd med kattematen fra Hill’s kan du få pengene tilbake.

Les mer →


5. Science Plan Adult Tørrfor med Lam & Ris

SJEKK PRISEN →

For kattens velvære

Voksne katter har behov som er er mye forskjellige fra behovene til kattunger. Det er særlig når kattene begynner å komme opp i en høyere alder at kattematen er viktigere for kattens velvære, men ernæring er selvfølgelig alltid viktig for alle katter, inkludert voksne katter. Hill’s Science Plan Feline Adult Optimal Care Lamb er først og fremst utviklet med tanke på de unike behovene til voksne og eldre katter.

Høyt proteininnhold

Vedlikehold av muskler er en av de tingene som er viktig for voksne katter, og for dette trengs det mye protein. Dette er naturlig, særlig når man tenker på at katten i utgangspunktet er et rovdyr med en kropp som er laget for å hovedsaklig ernære seg på kjøtt, fisk og lignende. Av den grunn inneholder Science Plan Feline Adult Optimal Care Lamb mer enn 32% protein.

Antioksidanter og Omega 3 og Omega 6 fettsyrer er også veldig viktige for voksne katter. Det samme gjelder fett som hjelper med å holde huden og pelsen til katten fin. Dette er alle ingredienser som er fremtredende i Science Plan Feline Adult Optimal Care Lamb som inneholder ca 20% fett.

Science Plan Feline Adult Optimal Care Lamb inneholder også en rekke viktige vitaminer, mineraler og næringsstoffer inkludert Taurin, Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin C, Betakaroten, Kalsium, Fosfor, Natrium, Kalium og Magnesium. I tillegg til en rekke naturlige urter. Ingrediensene i kattematen kommer blant annet fra malt ris, mais, kylling, kalkun, lam og fiskeolje.

Den velbalanserte og komplette sammensetningen av Science Plan Feline Adult Optimal Care Lamb kattematen gir katten din en skånsom og sunn fordøyelse. Den virker også veldig positivt inn på urinveishelsen til katten gjennom de vel kontrollerte mineralverdiene.

Denne kattematen produseres av Hill’s, som er en av verdens ledende fôrprodusenter. De garanterer høy kvalitet på alle ingrediensene som brukes i kattematen de lager. Dersom du er misfornøyd med kattematen fra Hill’s kan du få pengene tilbake.

Les mer →


Bakgrunn

Vår historie med katter som kjæledyr eldgammel. Katter har vært en del av menneskers husholdninger i over 12 000 år. I denne perioden har rollen til katten gradvis forandret seg fra et nyttedyr, som hovedsaklig var til stede for å fange mus rundt i huset, til et kosedyr som ofte sees på nærmest som et elsket familiemedlem. Tidene da katten måtte finne sin egen mat rundt huset er over. I stedet har vi en stor industri som spesialiserer seg på forskning innen hvilke stoffer katten trenger for å holde seg sunn, og hvilke ingredienser katten liker i maten sin.

Målet med kattemat er å tilfredsstille katters behov til et fullverdig kosthold. Syntetisk Taurin, en essensiell aminosyre for katter, er en av mange livsviktige kosttilskudd som går inn i moderne kattemat og som hjelper med å holde dagens katter friske og raske i en situasjon der de ikke har anledning til å leve av ferskt kjøtt.

Katter er rovdyr, så det sier seg nesten selv at proteiner utgjør en stor del av kattens ideelle diett. Proteinene i kattematen kommer i stor grad fra den samme industrien som lager kjøttprodukter for menneskeføde, men det er forskjell på hvilke deler av dyrene som benyttes til kattemat. For eksempel vil kyllingbrystet og lignende brukes for menneskeføde, mens avskjær og innvoller ofte vil gå til dyremat. Generelt er dagens krav til kvalitet på dyremat er omtrent like strenge som kravene for mat til mennesker når det gjelder ferskhet og lignende.

Brukere og bruksområder

Hvilke typer kattemat man trenger kommer an på matsituasjonen til katten. Noen katter får kattemat som en del av kostholdet sitt, mens andre katter lever nesten utelukkende på kattemat. Dersom katten din for eksempel får i seg litt fersk fisk, eller har anledning til å fange seg mus eller andre småkryp innimellom betyr det mindre hvilken type kattemat du gir den ettersom den da eventuelt vil sikre seg de næringsstoffene den trenger fra andre steder.

Dersom katten din er en innekatt som for det meste bare ligger på sofaen hjemme er det derimot veldig viktig at kattematen du gir den dekker hele ernæringsbehovet til katten din slik at den ikke lider av feilernæring og blir syk. Uansett hvilken type katt man har er man trygg med testvinneren i denne testen, Eukanuba Top Condition 1+, ettersom den dekker alle behovene til katten. Dette er en tørr kattemat som er tilberedt med ferske kjøttproteiner. Den inneholder viktige E-vitaminer som gir katten din et sterkt immunsystem, og tar ekstra godt vare på tennene til katten ved å effektivt redusere dannelse av tannstein.

Hva vi legger vekt på i testene våre

Hovednæringsstoffer og Fordøybarhet

Kvaliteten på kattemat varierer mye. En av de problemene vi ofte ser i kattemat er at det inneholder for mye benrester og aske. Dette er komponenter som katten ikke kan ta opp og omgjøre til energi. Kattemat med god kvalitet har en høy andel av proteiner og fett som katten din kan omgjøre til energi, og som den lett kan fordøye. I testene våre vurderer vi hvor mye av kattematen som er fett og proteiner, og som dermed virkelig kan omgjøres til energi av katten din.

Essensielle aminosyrer og fettsyrer

Katten trenger en rekke aminosyrer for å kunne bygge egne proteiner. Disse essensielle aminosyrene er stoffer som katten må kunne ta opp gjennom maten sin. Arginin, Meteonin og Taurin er viktige aminosyrer som vi legger særlig vekt på i testene våre. Desto høyere verdier vi finner av disse i kattematen, desto bedre er den. Vi ser også på sammensetningen av fettsyrene, slik som mengden av de essensielle fettsyrene EPA, DHA, linolsyre og arakidonsyre. Vi vurderer også forholdet mellom omega-3- og omega-6-fedtsyrer.

Vitaminer og Mineraler

Viktige vitaminer vi legger vekt på i testen vår er A- og E-vitamin. I tillegg legger vi vekt på mineralene kalsium, fosfor, magnesium, natrium og selen. Dersom det er for høyt innhold av kalsium, fosfor og magnesium teller dette negativt. Dette er et tegn på for mye benrester. For høyt innhold av salt er også negativt.

Smak

Smak er relativt individuelt for de ulike kattene, men likevel har kattene ofte en tendens til å foretrekke de typene med kattemat med høy kvalitet, og som inneholder mye fett og proteiner. Vi sjekker derfor enkelt og greit hvilke av typene kattemat katten velger når den har valget.

Legg igjen en kommentar