Kikkert Test: 6 Beste Kikkertene for jakt og friluft (2024)

Kikkert test

Velkommen til vår omfattende kikkerttest, hvor vi grundig vurderer de nyeste og mest populære modellene på markedet i 2023. Enten du er en entusiastisk fuglekikker, en ivrig jeger eller en friluftsentusiast som ønsker å oppleve naturen nærmere, er en kvalitetskikkert et essensielt verktøy for å forbedre synet ditt og gi deg mulighet til å observere detaljer som ellers ville gått ubemerket.

I denne testen har vi fokusert på å finne de beste kikkertene for ulike bruksområder og budsjetter. Vi har nøye vurdert optisk ytelse, inkludert lysgjennomgang, skarphet, kontrast og fargegjengivelse. I tillegg har vi tatt hensyn til brukervennlighet, byggekvalitet og tilleggsfunksjoner som vanntetthet og tåkebestandighet.

Uansett om du leter etter en rimelig modell for nybegynnere, eller en toppmodell for profesjonelle brukere, vil du finne en kikkert i vår test som er skreddersydd for dine behov. La oss utforske de ulike modellene og finne den perfekte kikkerten for deg!

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe sovepose.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Kikkert test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Leupold BX-1 McKenzie HD 10x42mm
Leupold BX-1 McKenzie HD 10x42mm er vår testvinner blant håndkikkerter. Den har utmerket optikk, er prisvennlig og passer for både erfarne og nybegynnere innen jakt og friluftsliv. Kikkerten er lett, kompakt og leveres med Pro Gear®-tilbehør, samt garanti for livslang ytelse.
SJEKK PRISEN →
Focus Outdoor 10x42
Focus Outdoor 10x42 er det beste budsjettvalget for kikkerter, med vanntett design, høykvalitets bak-4 takkantprismer og anti-refleksbehandling. Den kompakte, lette kikkerten veier 618 g og har brillevennlige øyekopper, 10x forstørrelse og 42 mm objektivdiameter. Den leveres med halsrem, oppbevaringsveske og linsebeskyttelse.
SJEKK PRISEN →
Focus Bristol 10x42
Focus Bristol 10x42 er et budsjettvennlig kikkertvalg med høy forstørrelse, BK-7 takkantprismer og anti-refleksbehandling. Den har utmerket lysinntak, brillevennlige øyekopper og et kompakt design. Perfekt for friluftsaktiviteter og observasjoner, dette er et populært valg for både nybegynnere og erfarne entusiaster.
SJEKK PRISEN →
Geco 10x50 RF
Geco 10x50 RF er en helt rå kikkert i premiumklassen, med innebygd avstandsmåler som gjør den spesielt godt egnet for jegere og friluftsentusiaster. Med høykvalitets HD-optikk, robust og støtsikker konstruksjon og avanserte funksjoner som helningsvinkel og temperaturmåling, er dette en kikkert som virkelig gir mye verdi for pengene.
SJEKK PRISEN →
Leupold BX-1 Rogue 10x25mm
Leupold BX-1 Rogue 10x25mm er en pålitelig og kompakt kikkert som er ideell for de som ønsker å ha den lett tilgjengelig på turer uten å ta opp for mye plass i sekken. Med høy kvalitet, god optikk, vanntett design og livstidsgaranti, er det ikke rart at denne kikkerten er en favoritt blant både jegere og friluftsentusiaster.
SJEKK PRISEN →
Focus Explore 12x50
Focus Explore 12x50 er en allsidig kikkert med en slitesterk gummipolstring som gir godt grep selv med våte hender. Med en stor objektivdiameter og høy forstørrelse, gir denne kikkerten et klart og detaljert bilde av naturen på lengre avstander. Den er perfekt for alle typer friluftsentusiaster, fra sommerfuglkikkere til jegere.
SJEKK PRISEN →

1. Leupold BX-1 McKenzie HD 10×42 – Best i test

Leupold BX-1 McKenzie HD 10x42mm

SJEKK PRISEN →

Leupold BX-1 McKenzie HD 10x42mm håndkikkert er uten tvil vår testvinner, og det er mange gode grunner til dette. Denne kikkerten er en ny og forbedret utgave av en av våre mest solgte kikkerter, noe som skyldes dens høykvalitets optikk og overkommelige pris. Denne kikkerten har blitt en favoritt blant både erfarne jegere og friluftsentusiaster, samt nybegynnere som ønsker å utforske den fantastiske verden av jakt og friluftsliv.

Denne håndkikkerten er utstyrt med en 10x forstørrelse som gir deg et perfekt synsfelt for tett busk, men samtidig nok kraft til å se på lange avstander. Dette gjør den ideell for ulike typer utendørsaktiviteter. Med en høyoppløselig og høydefinert ytelse vil BX-1 McKenzie HD 10x42mm gi deg en optimal opplevelse hver gang du bruker den, uavhengig av om du er en profesjonell eller hobbybruker.

Leupold BX-1 McKenzie HD 10x42mm er designet rundt Leupolds Advanced Optical System, som gir deg en utrolig lysgjennomgang for lange perioder med glassing. Dette systemet sikrer at kikkerten er den beste i klassen når det kommer til å redusere blendende lys i harde omgivelser. Kikkerten har også en oppløsning og klarhet som sportsinteresserte og friluftsentusiaster krever, og den leverer en skarphet og fargegjengivelse som få andre kikkerter kan matche.

En annen stor fordel med Leupold BX-1 McKenzie HD 10x42mm er at den kommer med Pro Gear®-tilbehør, inkludert en GO Afield™-skulderstropp som gjør det enkelt å bære kikkerten rundt nakken, en beskyttende koffert for å holde kikkerten trygg, linsedeksler for å beskytte linsene mot riper og smuss, samt en linseklut for å holde linsene rene og klare. Som med alle Leupold®-kikkerter, er den også tåkefri, vanntett og garantert å yte for livet, noe som gir deg trygghet i at du har investert i et kvalitetsprodukt.

Alt i alt er Leupold BX-1 McKenzie HD 10x42mm en fantastisk håndkikkert til en svært overkommelig pris. Med en imponerende optisk ytelse og tilbehør som gir deg alt du trenger for å ta den med på eventyr er dette et enkelt valg til å bli vår testvinner.

Spesifikasjoner

 • Høy definisjon
 • Utskiftbare øyemuslinger
 • Presist fokus
 • Lett å justere

Oppsummert

 • Til både nybegynner og proffen
 • Mange bruksområder
 • Pro Gear®-tilbehør, inkludert

Les mer →

2. Focus Outdoor 10×42 – Mye for pengene

Focus Outdoor 10x42 Kikkert

SJEKK PRISEN →

Focus Outdoor 10×42 er en veldig bra kikkert som gir deg svært mye for pengene. Den tilbyr en lang rekke funksjoner og fordeler som vil glede både nybegynnere og erfarne brukere. Denne vanntette kikkerten gir deg et klart og skarpt bilde i både dagslys og skumring, takket være de høykvalitets bak-4 takkantprismene og den avanserte anti-refleksbehandlingen. Med denne kikkerten kan du være sikker på å få en naturtro bildeopplevelse uten å måtte bruke en formue.

En av de mest attraktive fordelene med Focus Outdoor 10×42 er den kompakte og lette designen, som gjør den ideell for turer og lange perioder med bruk. Takkantprismene bidrar til den slanke og bærbare formfaktoren, og kikkerten veier bare 618 g. Den solide gummikledningen gir et godt grep og bedre støtsikkerhet, noe som sikrer at kikkerten tåler friluftslivets utfordringer.

Focus Outdoor 10×42 er utstyrt med myke og brillevennlige øyekopper, som gir god komfort under lange perioder med bruk. Med en forstørrelse på 10x og en objektivdiameter på 42 mm, gir den en utgangspupill på 4,2. Dette gjør kikkerten ideell for både dagslys og skumring, og lar deg nyte naturen uansett tidspunkt på dagen.

Kikkerten har et synsfelt på 5,6°, noe som gir et synsfelt på 98 meter ved en avstand på 1000 meter. Dette er et utmerket synsfelt som gjør det enkelt å få et godt overblikk over området du ønsker å observere. Med en nærfokusavstand på bare 4 meter, er det også mulig å se nærliggende objekter med klarhet og detaljer.

Focus Outdoor 10×42 leveres med en halsrem, oppbevaringsveske og linsebeskyttelse, slik at du kan være sikker på at kikkerten er godt beskyttet og enkel å bære med deg på turen.

I sum er Focus Outdoor 10×42 det perfekte valget for deg som ønsker en kikkert med høy kvalitet til en grei penge Med dens kompakte og lette design, anti-refleksbehandling, brillevennlige øyekopper og god beskyttelse og tilbehør, er det ikke rart at denne kikkerten er et populært budsjettvalg for både nybegynnere og erfarne friluftsentusiaster.

Spesifikasjoner

 • Vanntett
 • Slipper inn mye lys
 • Brillevennlige
 • Oppbevaringsveske og lineslokk

Oppsummert

 • Budsjettvennlig kikkert: Focus Outdoor 10×42
 • Kompakt og lett design med vanntett konstruksjon
 • Høykvalitets optikk og brillevennlige øyekopper

Les mer →

3. Focus Bristol 10×42 – Beste budsjettvalg

Focus Bristol 10x42 Kikkert

SJEKK PRISEN →

Focus Bristol 10×42 kikkert er et utmerket budsjettvalg som gir mye verdi for pengene. Denne kikkerten kombinerer høy forstørrelse med BK-7 takkantprismer, noe som resulterer i en kompakt og lett kikkert som er perfekt for friluftsaktiviteter og observasjoner.

En av de viktigste fordelene med Focus Bristol 10×42 er dens evne til å slippe inn rikelig med lys, noe som gjør den ideell for bruk i alle slags lysforhold, fra dagslys til skumring. Dette er mulig takket være den store objektivdiameteren på 42 mm og den effektive anti-refleksbehandlingen av linsene, som sammen sikrer enestående lysgjennomgang og bildekvalitet.

Kikkerten er også designet med tanke på brukerkomfort, spesielt for de som bruker briller. De justerbare, myke og brillevennlige øyekoppene gir god komfort under lange perioder med bruk og sørger for at du kan observere uten ubehag.

Focus Bristol 10×42 kikkert gir et klart og skarpt bilde i høy kvalitet, takket være anti-refleksbehandlingen på alle linsene. Med en forstørrelse på 10x er denne kikkerten ideell for både nærbilder og lengre avstander, og den passer for et bredt spekter av observasjonsaktiviteter.

Kikkertens synsfelt på 5,1° gir et synsfelt på 89 meter ved en avstand på 1000 meter, noe som gir en god oversikt over området du ønsker å observere. Dette gjør kikkerten egnet for både natur- og dyreobservasjon, samt sportsarrangementer og andre friluftsaktiviteter.

Focus Bristol 10×42 leveres med en praktisk halsrem, oppbevaringsveske og linsebeskyttelse for enkel transport og beskyttelse. Med en vekt på kun 512 g er kikkerten lett og enkel å bære med seg på lange turer uten å legge til unødvendig vekt.

I konklusjon er Focus Bristol 10×42 det ideelle valget for deg som ønsker en høykvalitetskikkert til en rimelig pris. Med dens imponerende lysinntak, brillevennlige øyekopper, anti-refleksbehandling og kompakte design, er det ikke rart at denne kikkerten er et populært budsjettvalg for både nybegynnere og erfarne friluftsentusiaster. Invester i en Focus Bristol 10×42 i dag og nyt enestående kikkertopplevelser uten å måtte tømme lommeboken!

Spesifikasjoner

 • Synsfeltet på 5,1
 • Avstand: 1000 meter
 • Anti refleksbehandlet
 • Vekt 512 gram

Oppsummert

 • Ti ganger forstørrelse
 • Kompakt og lett
 • Leveres med halsrem, oppbevaringsveske og linsebeskyttelse

Les mer →

4. Geco 10×50 RF – Premium

Geco 10x50 RF

SJEKK PRISEN →

Geco 10×50 RF er en helt rå kikkert i premiumklassen, og for de som er interessert i en skikkelig høykvalitets kikkert er dette så absolutt den man bør gå for. Med sin innebygde avstandsmåler gjør Geco 10×50 RF seg spesielt godt som et valg for jegere, men den kan også være nyttig for andre friluftsentusiaster som ønsker å måle avstander pålitelig og enkelt.

Kikkerten har et hus av magnesium som er kombinert med robust og støtsikker gummiforsterkning, noe som sikrer optimal beskyttelse av de sensitive delene som optikk, elektronikk og bevegelige mekaniske systemer. Med sin høykvalitets HD-optikk og toppmoderne multicoating, gir Geco 10×50 RF en virkelig enestående overføring, synsfelt, perifer skarphet og fargegjengivelse. Med en linsediameter på 50 mm og en forstørrelse på 10x, får du et stort og klart synsfelt som lar deg se detaljene i det fjerne.

Avstanden til alle mål som befinner seg innenfor en rekkevidde på 10 m til 1600 m kan bestemmes enkelt og pålitelig ved å trykke på en knapp. Geco RF tilbyr også andre målealternativer som helningsvinkel (og korrigert avstand ved hjelp av en integrert ballistisk datamaskin) og temperatur. Kikkerten har også automatisk avslåing, og strømkilden er utskiftbar (CR2).

Med et synsfelt på 160 m, en vekt på 1000 g og en lengde på 160 mm, er GECO 10×50 RF en imponerende kikkert som gir deg mye verdi for pengene. Med en utgangspupill på 5,00 mm, kan du være trygg på at denne kikkerten vil gi deg et klart og skarpt bilde, uansett om du bruker den til jakt eller andre friluftsaktiviteter.

Alt i alt er Geco 10×50 RF en helt rå kikkert i premiumklassen som er verdt investeringen for de som ønsker en pålitelig og høykvalitets kikkert. Med dens innebygde avstandsmåler og andre funksjoner, er denne kikkerten det perfekte valget for jegere og andre friluftsentusiaster som ønsker å ta sine opplevelser til neste nivå.

Spesifikasjoner

 • Synsfelt 160 meter
 • Forstørrelse: 10x
 • Strømkilde: Utskiftbar (CR2)
 • Avstandsmåler integrert

Oppsummert

 • Helt rå kikkert i premiumklassen
 • Praktisk og nøyaktig avstandsmåler
 • Høykvalitets HD-optikk

Les mer →

5. Leupold BX-1 Rogue 10x25mm – Beste kompaktkikkert

Leupold BX-1 Rogue

SJEKK PRISEN →

Leupold BX-1 Rogue 10x25mm er en fantastisk kompakt kikkert for de som vil ha den lett tilgjengelig uten at den tar for mye plass i sekken. Enten du er på jakt eller på tur i naturen, er denne kikkerten et viktig verktøy som kan hjelpe deg med å se ting på lengre avstand og oppdage bevegelser du ellers ville gått glipp av.

Leupold er kjent for å lage kikkerter med god optikk og høy kvalitet, og Rogue 10×25 er intet unntak. Denne kikkerten har et godt gummiert grep og stillbare øyemuslinger som gjør den behagelig å bruke uansett om du bruker briller eller ikke. Kikkerten har også et lett tilgjengelig fokuseringshjul som gjør det enkelt å justere synet.

Med en vekt på kun 360g og en kompakt størrelse er denne kikkerten perfekt for de som ønsker å ha den lett tilgjengelig uten å måtte ta opp for mye plass i sekken. Kikkerten har et synsfelt på 89m ved 1000m hold, noe som gjør den ideell for de som ønsker å se et stort område på en gang.

Leupold BX-1 Rogue 10x25mm er også 100% vanntett, noe som gjør den ideell for bruk i alle slags værforhold. Og med livstidsgaranti kan du være trygg på at denne kikkerten vil være en pålitelig følgesvenn på turene dine i mange år fremover.

Alt i alt er Leupold BX-1 Rogue 10x25mm en fantastisk kompakt kikkert for de som ønsker å ha den lett tilgjengelig på turene sine uten å ta opp for mye plass i sekken. Med sin høye kvalitet og gode optikk, er det ikke rart at denne kikkerten er en favoritt blant både jegere og friluftsentusiaster.

Spesifikasjoner

 • Synsfeltet 89 meter
 • Avstand: 1000 meter
 • 100% vanntett
 • Livstidsgaranti

Oppsummert

 • Super å ha med i sekken
 • Kan brukes med briller
 • For både jegere og friluftsentusiaster

Les mer →

6. Focus Explore 12×50 – Kort nærgrense

Focus Explore 12x50 Kikkert

SJEKK PRISEN →

Focus Explore 12×50 er en fantastisk kikkert for de som liker å se på små ting som sommerfugler og andre insekter på nært hold. Men den fungerer også utmerket for jakt og andre friluftsaktiviteter. Kikkerten har en slitesterk gummipolstring som gir god friksjon og et godt grep, selv med våte hender.

Alle kikkertene i Focus Explore-serien har et stort synsfelt og en kort nærgrense på bare 2 meter, noe som gjør dem egnet til alle typer aktiviteter hvor detaljer og nærhet er viktig. Med en optisk design som inkluderer blant annet Barium Crown-glass, BaK-4 prismer og antirefleksbehandling (FMC) på alle glassflater, får du en kikkert med bedre lysstyrke, kontrast, skarphet og fargegjengivelse.

Øyemuslingene kan vris i fire trinn, og den variable pupillavstanden på 56-74 mm gjør det enkelt å justere kikkerten, også for brillebrukere. Hver kikkert leveres med en neoprenreim og en beskyttelsespose som kan festes til et belte eller bærestropp.

Med en forstørrelse på 12x og en objektivdiameter på 50 mm, får du et klart og detaljert bilde selv på lengre avstander. Kikkerten har en størrelse på 162x131x57 mm og en vekt på 770 g, noe som gjør den til en kompakt og lett kikkert som enkelt kan tas med på turer.

Alt i alt er Focus Explore 12×50 en fantastisk kikkert som gir deg muligheten til å se og oppleve detaljene i naturen på en helt ny måte. Enten du er interessert i å se på små insekter eller jakte på større dyr, vil denne kikkerten gi deg den nødvendige skarpheten og klarheten til å se alt du trenger å se.

Spesifikasjoner

 • Forstørrelse: 12 x
 • Objektivdiameter: 550 mm
 • Reim og beskyttelsespose
 • Vekt: 770 gram

Oppsummert

 • God kikkert med kort nærgrense
 • Antirefleksbehandlet
 • Mye for pengene

Les mer →


Innkjøp av sovepose – hva bør jeg tenke på?

Når du skal kjøpe en kikkert er det flere faktorer du bør ta i betraktning for å finne den som passer best for dine behov og interesser. Her er en guide som hjelper deg med å navigere gjennom de ulike alternativene og funksjonene som er tilgjengelige på markedet.

Formål: Det første du bør tenke på er formålet med kikkerten. Skal du bruke den til fuglekikking, jakt, stjernetitting, sportsarrangementer eller friluftsliv? Forskjellige aktiviteter krever ulike egenskaper og spesifikasjoner, så det er viktig å velge en kikkert som passer til ditt bruk.

Forstørrelse og objektivdiameter: Kikkertens spesifikasjoner er vanligvis angitt som 10x42mm, der 10 representerer forstørrelsen og 42mm er diameteren på objektivet. Høyere forstørrelse gir bedre detaljnivå, men kan gjøre det vanskeligere å holde kikkerten stabil. En større objektivdiameter gir bedre lysgjennomgang og et lysere bilde, men kan gjøre kikkerten tyngre og større.

Optisk kvalitet: Optisk ytelse er en kritisk faktor som påvirker bildekvaliteten. Det er viktig å se etter kikkerter med høykvalitets linser og belegg som reduserer refleksjoner, forvrengning og kromatisk aberrasjon.

Synsfelt: Synsfeltet er hvor bredt område du kan se gjennom kikkerten, vanligvis målt i grader eller meter på 1000 meter. Et bredere synsfelt gjør det enklere å finne og følge objekter, spesielt i bevegelse, men kan redusere skarpheten i ytterkantene av bildet.

Vanntetthet og tåkebestandighet: Hvis du planlegger å bruke kikkerten utendørs i fuktige eller dårlige værforhold, bør du velge en modell som er vanntett og tåkebestandig. Dette oppnås ved å fylle kikkerten med et inert gass som nitrogen eller argon, som forhindrer kondens på innsiden av kikkerten.

Vekt og størrelse: En lett og kompakt kikkert er enklere å bære og håndtere, spesielt på lange turer. Men husk at mindre kikkerter ofte har mindre lysgjennomgang og kan være vanskeligere å holde stabile.

Øyekomfort og justerbarhet: Sørg for at kikkerten har justerbare øyemuslinger og en passende øyeavstand (avstanden mellom øyet og okularet) for å kunne bruke den komfortabelt i lengre perioder. Dette er spesielt viktig for brillebrukere.

2 kommentarer om “Kikkert Test: 6 Beste Kikkertene for jakt og friluft (2024)”

 1. Det er na litt over to ar siden jeg kjopte min forste kikkert, en Nikon Monarch 8 42 DCF etter en abefaling fra en hos Japan Photo i Fredrikstad. Omlag et ar senere kjopte jeg min andre kikkert, en Kowa SV 12 50, fordi behovet for mer forstorrelse enn hva en 8 42 kan gi meldte seg. Begge disse to kikkertene er normalglasskikkerter og kan derfor gi litt kromatisk abberasjon i hoykontrastoverganger. Derfor har jeg hatt veldig lyst pa en kikkert som er bedre optisk og ikke har dette problemet. Ikke misforsta, bade Nikon Monarch 8 42 DCF og Kowa SV 12 50 kikkertene fungerer utmerket! Begge disse to kikkertene er mye bedre enn mye annet rimelig shit man finner pa markedet. Man far selvfolgelig hva man betaler for.

  • Hei. Takk for din tilbakemelding.
   Her har du veldig rett, man får hva man betaler for. Dette gjelder virkelig på optikk.
   Farveblødning er en gjenganger i kikkerter med normalglass, spesielt i skillet mellom lyse og mørke farver på langt hold.
   Flere kikkerter i dag bruker nå en spesiell coating utenpå glassene som skal gjøre lysgjennomgangen optimal. Dette ser man blant annet på Blaser-kikkerten, den er listet som nummer 1. og Hawke-kikkerten listet som nummer 2.
   Disse kikkertene er utviklet for å minimere problemet du opplever i dag.

Legg igjen en kommentar