Kjøkkenmaskin Test: Markedes 7 Beste Modeller i 2024

kjøkkenmaskin test

Kjøkkenmaskinen er et kjent redskap for de fleste, og det er lett å glemme hvor sentral denne maskinen er i alt man gjør på kjøkkenet. Man bruker den for å piske, elte, vispe, blande en stor mengde ingredienser.

En skikkelig kjøkkenmaskin hjelper deg med å skape den magien og gleden som, for mange, maten gir. Og ikke minst, gleden av å tilberede maten.

Kjøkkenmaskiner gjør som alt annet kjøkkenredskap: det kommer i alle prisklasser, størrelser og med forskjellige egenskaper og kvaliteter. Vi har brukt utallige timer i vår undersøkelse av kjøkkenmaskiner for å finne den som best passer dine behov og ditt budsjett.

Undersøkelsen er basert på verdi for pengene, leverandørens rykte og garantier, brukervennlighet, motorkraft, kapasitet og tilbehør. Til informasjon så har vi ikke selv testet kjøkkenmaskinene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

VÅRE favoritter

 • Enkel i bruk
 • Lang holdbarhet
 • Mye for pengene
SJEKK PRISEN →
 • Høy kvalitet
 • Enkel i bruk
 • Stor kapasitet
SJEKK PRISEN →
 • Kraftig motor
 • 7 år garanti
 • Enkel i bruk
SJEKK PRISEN →

Kjøkkenmaskin test: Her er årets beste kjøkkenmaskiner

BILDE PRODUKT
Kenwood Kjøkkenmaskin KVL8300S  
Kenwood Kjøkkenmaskin KVL8300S er en solid og komplett kjøkkenmaskin som har plass til store porsjoner, og kan utføre en lang rekke oppgaver med det inkluderte utstyret. Maskinen kommer med en imponerende 10 års garanti.
SJEKK PRISEN →
KitchenAid Artisan
En klassiker i amerikanske hjem, og av god grunn. KitchenAid Artisan har en av de kraftigste motorene i markedet, og er solid bygget med en konstruksjon som er laget nesten utelukkende i metall. Maskinen kommer med 5 års garanti, men er generelt forventet å ha en 30 års levetid.
SJEKK PRISEN →
Ankarsrum NY Assistant
Ankarsrum Assistent er en elegant og praktisk maskin som gjør livet enklere på kjøkkenet. Den kraftige elektriske motoren regulerer automatisk hastighet etter belastning. Full kapasitet er på enten 5 kilo, eller 7 liter. Maskinen kommer med en imponerende 7 års garanti.
SJEKK PRISEN →
Kenwood Prospero KM280
Det billigste er ikke alltid det beste, men det er best å få mer for pengene. Kenwood Prospero KM280 er et rimelig og kompakt alternativ perfekt for de som lager mat på et litt mindre kjøkken og ønsker å finne et billigere alternativ til høy kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Smeg Kjøkkenmaskin 4.8L
SMEG Kjøkkenmaskin 4.8L ser kanskje så vakker ut at man kan tro den er bygget for å vises frem, men den er faktisk bygget for flittig bruk. Maskinen er laget av metall, med en kraftig og pålitelig motor.
SJEKK PRISEN →
Varimixer Teddy W5A
Solid dansk kvalitet siden 1915. Varimixer Teddy W5A er stillegående og brukervennlig med funksjonsknapper på begge sider, og alt man trenger for å komme i gang med bakingen på dag en.
SJEKK PRISEN →
Kenwood Chef XL KVL4100S
Kenwood Chef XL KVL4100S med en trinnløs 1200 watts motor og kapasitet på 6,7 liter. Passer for store porsjoner. Det finnes 20 forskjellige typer tilbehør som kan kjøpes i tillegg for denne kjøkkenmaskinen.
SJEKK PRISEN →
Electrolux EKM4000
Solid kjøkkenmaskin i metall med 1000 watts motor innabords. 10 hastigheter og praktisk LED belysning for skåla. Kommer med to forskjellige skåler i rustfritt stål, og 3 forskjellige tilbehør.
SJEKK PRISEN →

1. Kenwood Kjøkkenmaskin KVL8300S  – Markedets Beste Kjøkkenmaskin

Kenwood Kjøkkenmaskin KVL8300S

SJEKK PRISEN →

Stor kapasitet

Flere foretrekker stor kapasitet.
Slik er man alltid sikret at man har riktig utstyr når man skal lage mat for større anledninger, eller om man vil lage store porsjoner for å fryse ned.

Med en bollestørrelse på 6,7 L og en 1700 Watts motor sikrer Titanum XL-modellen baking i store porsjoner.

Kraftig motor og mye tilbehør 

Titanum XL kommer komplett med alt tilbehøret du trenger for å elte, rive, piske, blande og vende de ønskede ingrediensene uten å trenge å bekymre seg for å overbelaste den kraftige motoren, den er av solid kvalitet og kommer med 10 års garanti. Dersom du ikke er helt sikker på hva du har lyst til å lage kan du også ta en titt i den inspirerende oppskriftsboken som er inkludert.

Flere anvendelige funksjoner

En av de unike funksjonene man finner i denne kjøkkenmaskinen er vendefunksjonen. Dette er en funksjon man kan bruke for å blande ingredienser veldig forsiktig. I tillegg har du alltid full oversikt og kontroll med den variable hastigheten og LED belysningen som gjør det lekende lett å holde kontrollen på hva som skjer nede i bollen.

Solid, og enkel i bruk

Den nærmest uslitelige bollen er laget av polert rustfritt stål, og er utstyrt med praktiske håndtak og måleenheter. Bollen, det tilhørende sprutdekselet, og alle bolleredskapene er også lette å rengjøre, og kan vaskes i oppvaskmaskin.

Kjøkkenmaskinen kommer i en nøytral og stilig sølvfarge som paser inn i ethvert kjøkken. Den er laget i aluminium og veier knappe 10,4 kg. Høyden på Titanum XL er 35,6 cm. Vidden er 38 cm, mens maskinen måler 28,5 cm fra front til bak. Med dette i betraktning er den en verdig vinner av vår kjøkkenmaskin test.

Les mer om Kenwood →

Oppsummert:

 • Høy kvalitet
 • Enkel i bruk
 • Mye tilbehør følger med
 • Stor kapasitet
 • Kraftig motor
 • Vinner av vår kjøkkenmaskin test

2. KitchenAid Artisan – Mest for pengene

KitchenAid Artisan

SJEKK PRISEN →

Med holdbarhet i fokus

Det er ikke alltid nødvendig å kjøpe det beste og dyreste, men om man ikke investerer i det beste, bør man passe på å kjøpe det som gir oss mest igjen for pengene. I denne sammenheng er dette det amerikanske ikonet blant kjøkkenmaskiner: KitchenAid Artisan.

For de som legger mye vekt på varighet og garantier burde historien til denne modellen være tilstrekkelig. KitchenAid Artisan er nemlig den nyeste oppdateringen av den ikoniske KitchenAid kjøkkenmaskinen som har vært elsket for sin styrke, holdbarhet og effektivitet på amerikanske kjøkken i over hundre år.

Kjøkkenmaskinene til KitchenAid-maskiner testes grundig på kvalitet og sikkerhet før de leveres, og har i gjennomsnitt en levetid på 30 år. I tillegg, for de som liker å ha ting på papir, så kommer kjøkkenmaskinen selvfølgelig også med en 5 års garanti.

Solid og komtakt

97% av den 10,56 kg tunge KitchenAid Artisan er produsert i metall. Maskinen er 35 cm høy, med en bredde på 22 cm og en lengde på 35 cm. Tyngden og dimensjonene på denne kjøkkenmaskinen gjør den ekstremt stabil. Motoren, med sine imponerende 0,3 hestekrefter, er kanskje den kraftigste i markedet for sin klasse. Samtidig har motoren et relativt lavt energiforbruk på bare 300W.

Kraftig motor og mye tilbehør

Den kraftige motoren kan kjøres på 10 forskjellige hastigheter, og får arbeidet til å se lekende lett ut enten du visper, rører, elter eller blander. I den 4,83 liters bollen. Det inkluderte sølevernet sørger for at leken holder seg nede i bollen der den er ment for å være.

KitchenAid kjøkkenmaskiner kommer med et bredt utvalg av tilbehør, inkludert deigkrok, flat visper, ballongvisp og fleksibel flat visp, samt en mindre 3 liters bolle for de gangene du lager mindre porsjoner. Man finner også mye ekstra tilbehør som kan kjøpes for denne maskinen.

Les mer om KitchenAid →

Oppsummert:

 • Enkel i bruk
 • Lang holdbarhet
 • Mye for pengene
 • Nødvendig tilbehør med på kjøpet

3. Ankarsrum NY Assistant – Premium Kjøkkenmaskin

Ankarsrum NY AssistantAnkarsrum NY Assistant

SJEKK PRISEN →

En komplett maskin

Dersom du liker å starte dagen med nybakt brød kan den elegante og funksjonelle Ankarsrum Assistent gjøre livet ditt mye enklere. Her får du nemlig en premium-kjøkkenmaskin, samt en samling av 34 smakfulle oppskrifter med gode råd om hvordan kjøkkenmaskinen best kan brukes, alt i en pakke.

Kraftig motor og stor kapasitet

Ankarsrum Assistent drives av en kraftig 1500 watts elektromotor som automatisk regulerer hastighet etter belastning, slik at du ikke trenger kaste bort tiden din på å stå over og følge med på at ting nede i bollen er som de skal være, selv når kjøkkenmaskinen kjøres på full kapasitet, som er 5 kilo eller 7 liter.

Høy kvalitet

Ankarsum er et anerkjent navn innen kjøkkenmaskiner som har vært i industrien siden 1940. De er ikke bare funksjonelle og praktiske, men er også designet som diskrete og luksuriøse kjøkkeninnredninger med sin egen personlighet som vil fremstå nærmest som et ornament i et veldesignet og stilig kjøkken. Maskinen kommer med en betryggende 7 års garanti.

Denne kjøkkenmaskinen fra Ankarsum kommer med en ekstra stor stålskål med hele 7 liters kapasitet. Denne skålen er laget av rustfritt stål, og er nærmest uslitelig. Dobbeltvisp med en mindre plastskål på 3,5 liter følger også med. Annet tilbehør i pakken er deigrulle, deigkniv, spatel, deigkrok og lokk.

Ankarsrum NY Assistant sitter stabilt på kjøkkenbenken med sine 8,6 kg. Høyden på maskinen er 36 cm, mens maskinen har en bredde på 26,8 cm og en lengde på 40 cm.

Les mer om Ankarsrum →

Oppsummert:

 • Kraftig motor
 • 7 år garanti
 • Enkel i bruk
 • Stor kapasitet
 • Flere anvendelige funksjoner

4. Kenwood Prospero KM280 – Billig Og Bra

SJEKK PRISEN →

Mye maskin for pengene

For noen er det å lage mat hjemme et rimeligere alternativ til å kjøpe mat ute. Da kan det fort gi avsmak på maten om det koster skjorta å sette opp kjøkkenet på forhånd. Heldigvis finnes det også blant kjøkkenmaskiner rimeligere alternativer som fortsatt er veldig bra. I undersøkelsen kom Kenwood Prospero KM280 fram som et billig og bra alternativ.

Kompakt og solid

Denne kjøkkenmaskinen er noe mindre og mer kompakt enn mange andre kjøkkenmaskiner, som kan være en fordel for de som ikke har rikelig med plass på kjøkkenet. Samtidig kan man vanskelig klage på en 4,3 liters kapasitet på den slitesterke bollen av rustfritt stål. En vekt på 8,4 kg, og silikonføtter sørger for at Kenwood Prospero KM280 er stabil og trygg, samtidig som den er snill mot kjøkkenbenken din.

Tilstrekkelig med kraft 

Motoren på Kenwood Prospero KM280 har en effekt på 900 watt som kan kjøres på variabel hastighet for bruk med medhørende høykvalitets deigkrok, visp eller k-spatel. Man kan også bruke kraften fra kjøkkenmaskinen fra tre forskjellige punkter slik at man kan bruke en rekke forskjellige verktøy, slik som for eksempel kvern eller blender.

I kjent Kenwood stil er denne kjøkkenmaskinen av god kvalitet, og veldig brukervennlig enten man vil blende, elte, piske eller hva enn man ellers skulle bruke den til.

Les mer om Prospero →

Oppsummert:

 • Mye for pengene
 • Solid og kompakt
 • Enkel i bruk

5. Smeg Kjøkkenmaskin 4.8L – Vakkert Design

SJEKK PRISEN →

Estetisk og effektiv

Retrostilen til SMEG Kjøkkenmaskin 4.8L får anerkjennelsen som beste design blant de kjøkkenmaskinene som ble undersøkt. Dette er en kjøkkenmaskin som man ikke kommer til å få lyst til å gjemme inn i et skap, men som man heller vil ha stående ute på kjøkkenbenken til pynt.

Brukskunst

Dette er brukskunst på høyeste nivå. Bak kjøkkenmaskinens vakre, polerte, krem-hvite ytre, som forsåvidt er laget av solid aluminium, finner man nemlig en kraftig 800W motor, som gir deg valget av 10 forskjellige hastigheter, klar for å drive enhver av kjøkkenmaskinens mange funksjoner.

Innovative løsninger

Alt i alt er designen på veldig gjennomtenkt. For eksempel kommer den med føtter som sørger for at maskinen sitter stabilt og ikke sklir på kjøkkenbenken. Den kommer også med en smart tilte-funksjon bakpå slik at det er lettere å komme til i den 4,8 liter store blandeskålen.

Pakken kommer komplett med deigkrok, visp, en blander og sprutbeskyttelse slik at man er klar for å sette i gang med å bake så snart kjøkkenmaskinen kommer inn døra.

Les mer om Smeg →

Oppsummert:

 • Estetisk
 • Kraftig motor
 • Solid
 • Stor kapasitet


Trenger du en kaffemaskin til deserten? Sjekk ut vår kaffemaskin test


6. Varimixer Teddy W5A – Pålitelig Og Stillegående

Varimixer Teddy W5A

SJEKK PRISEN →

Høy kvalitet

Det danske firmaet Wodschow & Co har fokusert 100% på sin spesialitet, kjøkkenmaskiner av høy kvalitet, siden 1915. Denne fokusen, pluss hundre år med erfaring i utførelse av kjøkkenmaskiner og innsikt i hvordan de kan forbedres, har gjort bedriften til en av markedslederne innen kjøkkenmaskiner.

I dag produserer firmaet alt fra store industrielle kjøkkenmaskiner med 200 liters kapasitet til brukervennlige og kompakte kjøkkenmaskiner for private kjøkken, slik som Varimixer Teddy W5A som er en moderne kjøkkenmaskin med kapasitet på 5 liter som er perfekt for ethvert kjøkken.

Får jobben gjort, nesten uten lyd

Det er lite stress med Varimixer Teddy W5A. Selv om kjøkkenmaskinen har en motor på 500 watt er den veldig stillegående. Motoren inneholder også intelligent teknologi som beskytter motoren mot overbelastning slik at du ikke trenger å bekymre deg mens maskinen jobber.

Multifunksjonsknappen er også plassert på begge sider av maskinen slik at den er lett å komme til uansett hva du holder på med, eller å montere forskjellige typer tilbehør, enten det skulle være visp, eltekrok, kjøttkvern eller blender. Varimixer Teddy W5A er også utstyrt med en solid 5 liters skål av rustfritt stål som er veldig lett å rengjøre.

Garanti og utstyr: 

Visp, beater, eltekrok, støvdeksel og fylleskuffe som alle er produsert i høykvalitets rustfritt stål følger alle med som standard når du kjøper Varimixer Teddy W5A. I tillegg kommer maskinen med 2 års garanti.

Les mer om Varimixer →

Oppsummert: 

 • Mye for pengene
 • Enkel i bruk

7. Kenwood Chef XL KVL4100S – For Storbakeren

SJEKK PRISEN →

Solid, stødig og kraftig

Med en Kenwood Chef XL KVL4100S på kjøkkenbenken trenger du ikke elte eller mose for hånd lenger. I tillegg til å slippe det møysommelige slitet får du også jobben unnagjort mye raskere med den effektive 1200 watts motoren. Du kan også med letthet lage store porsjoner med skålen som har kapasitet på hele 6,7 liter.

Du kan lett styre hastigheten akkurat slik du vil med den trinnløse reguleringen som sitter på høyre siden av kjøkkenmaskinen. Uansett hvilken hastighet du kjører deigen på sitter den 9 kg tunge maskinen stødig på kjøkkenbenken. Du kan også tilte armen maskinen bakover for lett tilgang til skålen og redskapene.

Kenwood Chef XL KVL4100S kommer med inkludert eltekrok for elting av deig for brød, boller pizza eller lignende. Den kommer også med ballongvisp for visping av krem eller eggedosis for kaker. Det finnes hele 20 forskjellige tilbehør tilgjengelige for forskjellige behov.

Les mer om Chef XL →

Oppsummert:

 • Stor kapasitet
 • Kraftig motor
 • Enkel i bruk

8. Electrolux EKM4000 – En God Allrounder 

Electrolux EKM4000

SJEKK PRISEN →

Tar alle typer jobb

Electrolux EKM4000 er solid både på innsiden og på utsiden. Maskinen er laget i metall, med en kraftig 1000 watts motor på innsiden. Den pålitelige motoren har 10 forskjellige hastigheter å velge mellom, og den er kraftig nok til å ta seg av de tunge jobbene med å kna, piske, mose for fest og familiesammenkomster. De Intergrerte LED-arbeidslysene sørger for at du alltid har ypperlig kontroll med hva som skjer nede i bollen når du lager mat.

Maskinen kommer med to boller i rustfritt stål. Den ene skålen har en kapasitet på 4,8 liter mens kapasiteten på den andre er 2,9 liter. I tillegg kommer Electrolux EKM4000 med 3 forskjellige typer tilbehør som standard, inkludert en visp, en eltekrok og en blandespade.

Den vannmelonrøde Electrolux EKM4000 er 36 cm høy, 37 cm bred, med en dybde på 21 cm, så den tar opp en relativt beskjeden mengde plass benken når du baker. Den sitter stødig på benken mens den arbeider med sine 9,27 kg.

En skikkelig allrounder

Alt i alt er Electrolux EKM4000 en pålitelig hjelp på kjøkkenet som kan hjelpe deg med laging av kaker, boller, pizza brød. Du kan også koble maskinen til diverse andre redskaper, slik som for eksempel kvern eller blender. For å kunne lage dine egne smoothies eller kverne egen kjøttdeig for deilige burgere.

Les mer om EKM4000 →

Oppsummert:

 • Tar alle typer jobb
 • Høy kvalitet
 • Lett å bruke

Hvordan velge utifra vår kjøkkenmaskin test

Vi er her for å hjelpe våre lesere med å ta informerte avgjørelser. Her er det vi tar i betraktning i testene våre.

Hvor kraftig motoren er

En kraftig motor sørger for at maskinen går lekende lett selv med mye deig for elting eller kjøtt for kverning. Med en for liten motor øker faren for at den blir utslitt. Vi ser oss derfor om etter kjøkkenmaskiner med kraftige motorer, og motorer som har generelt god kvalitet og holdbarhet.

Holdbarheten på kjøkkenmaskinen

Maskiner som er laget av plastikk er ofte mindre holdbare enn maskiner laget av metall. Kjøkkenmaskiner som er skikkelig laget kan være like gode etter flere tiår med daglig bruk. Her ser vi på hvor solid konstruksjonen på maskinen er, leter etter svakheter, og beregner hvor lenge maskinen kommer til å vare.

Hvor lett maskinen er å bruke

Ikke alle kjøkkenmaskiner er like lette å bruke. Det tar tid å utvikle brukervennlighet, og vi ser at noen av de beste produsentene har utviklet sine designløsninger over mange tiår. I testene våre leter vi etter ting som kunne vært gjort bedre. Desto mindre vi finner, desto bedre her.

Tilbehør

Noen kjøkkenmaskiner kommer med mer tilbehør enn andre, slik som for eksempel ekstra boller eller andre tillegg. Dette er selvfølgelig positivt for brukeren. I tillegg er det viktig å ta med i betraktningen tillegg som ikke kommer som inkludert i pakken da disse kan vise seg å være nødvendige på et senere tidspunkt.

Det er absolutt en fordel dersom produsenten har mange forskjellige tilleggsprodukter tilgjengelige som er kompatible med maskinen ettersom dette kan utvide bruksområdet for kjøkkenmaskinen vesentlig.

Ryktet til Produsenten og Garantier

Garantier er viktig, og vi ser garantier som varierer, ofte mellom 2 til 10 år. Desto lengre desto bedre, men det er også verdt å å huske på at garantien kun er så god som bedriften som står bak den. En 10 års garanti fra en to år gammel bedrift er mindre verdt enn en 2 års garanti fra en 100 år gammel og bedrift med godt rykte i markedet.

Pris og Verdi for Pengene

Hvor mye produktet koster er en viktig faktor for mange kjøpere, men vi ser ikke på pris alene. Pris er bare relevant når man ser det i forhold til visse kvalitetskriterier. Vi vurderer derfor pris i sammenheng med hvor mye man får igjen for pengene. Vi håper at du fant nytte i vår kjøkkenmaskin test.

Legg igjen en kommentar