Knivsliper Test: Her er kokkenes 5 utvalgte slipere i 2022

knvsliper test

Selv om man ikke er kokk er det viktig med en god knivsliper. Tradisjonelle knivslipere kan være vanskelig å strevsomt for uerfarne kokker derfor er det nå lagd nye knivslipere som gjør det enkelt å slipe kniven til perfeksjon. For å finne den beste knivsliperen har vi i denne knivsliper testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. Nedenfor finner du en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enklere.  Den knivsliperen som kommer best ut i denne test sammenligningen er MUUD Sharp S2. Den scorer høyest på våre testkriterier. I tillegg er den testens rimeligste.

 

Testvinner

MUUD Sharp S2

Den beste knivsliperen

MUUD Sharp S2 er en enkel knivsliper som gjør selv de sløveste knivene skarpe. Den er den billigste modellene i denne testen, men som ikke påvirker kvaliteten. Du kan med denne raskt og enkelt få slipt alle dine kjøkkenkniver inkludert kjøkkensaksen med den smarte 4i1 knivsliperen.

 

Knivsliper test: Våre 5 utvalgte vinnere i 2021

Artiklen er en annonse, da den er sponset av våre samarbeidspartnere.

1. MUUD Sharp S2 – Best i test

 

SJEKK PRISEN →

MUUD Sharp S2 er en enkel knivsliper som gjør selv de sløveste knivene skarpe. Den er den billigste modellene i denne testen, men som ikke påvirker kvaliteten. Du kan med denne raskt og enkelt få slipt alle dine kjøkkenkniver inkludert kjøkkensaksen med den smarte 4i1 knivsliperen.

Om MUUD Sharp S2 4i1 knivsliper

Denne 4i1 knivslipere kommer med totalt 4 forskjellige slipespor hvor du enkelt  kan slipe den lille kniven, kjøkkekniven og kjøkkensaksen på et blunk. Den er slik designet for at den skal passe perfekt til alle ulike kniver du har på kjøkkenet.

Designet til MUUD Sharp S2 er enkelt og ergonomisk, og knivsliperen er god å holde med det effektive håndtaket. Modellen har 3 forskjellige spor for kniver, slik at du får optimal sliping av dine kjøkkenkniver. Den første sporet er av diamant som reparere og retter ut det skadede bladet, spor nummer to av wolfram sliper kniven og gjenoppretter skjærekanten til en «V» form. Tilslutt er spor nummer 3 av keramisk stein (finjustering) som polerer bladet og utjevner eventuelle uregelmessigheter i overflaten. Spor nummer 4 er av keramikk og er utelukkende for sakser. Enkere blir det ikke.

Derfor anbefaler vi MUUD Sharp S2 

Kjøperene er fornøyde med MUUD Sharp S2 og det fremgår tydelig av deres gode anmeldelser på judge.me. ( Tidligere navn Hvisk Chef S2). Denne knivsliperen er for deg som er på utkikk etter en billig løsning som ikke går på bekostning av kvaliteten. Den klarer å gjøre oppgaven den skal og gir veldig gode resultater. I tillegg har den et veldig godt grep og 4 forskjellige slipespor, slik at du kan få mye ut av slipingen din.  Vi kan dermed anbefale denne for deg som er på utkikk etter en rimelig og bra knivsliper.


2. Vulkanus VG2 – Profesjonell Knivsliper

SJEKK PRISEN →

  • Knivslipning til perfeksjon
  • Både til flate og tandede klinger

Er du en kokk som daglig sliper en kniv eller to, ja du er det Vilkanus VG2 du trenger. Knivsliperne fra Vulkanus er kjent for å være robuste og gi gode resultater. Vulkanus VG2 er vinklet til 11-21 grader da dette er vist til å gi de beste resultatene uten at det oppstår noen hakk eller skraper på kniven.

Fjæringssystemet er patentert. Fjæringene får slipingen til å føles som en drøm uten vibrasjon eller hakking.

Sammenlignet med andre knivslipere er Vulkanus VG2 på et eget nivå. Prisen er også dyrere enn andre knivslipere på markedet. Dette er ikke en knivsliper for privat personer som sliper kniv 1-2 ganger i året, men heller for kokker som trenger en robust knivsliper som holder i flere år.


3. Zwilling Slipestein – Beste slipesteinen

SJEKK PRISEN →

Hvis du har kjøpt premium kniver som trenger ekstra kjærlighet for å få tilbake skarpheten den en gang hadde er det Zwilling sinse slipesteiner du burde se nærmere på. Slipesteinen har du ulike korn størrelser (3000 og 8000) slik at du kan få finpusset og polert kniven etter behov.

Prisen er noe høy, men med tanke på hvor lenge den varer og kvaliteten på slipesteinen synes vi den er verdt hver eneste krone.

Knivene egner seg best til finpussing / polering av kjøkkenkniver så det kan lønne seg å ha en grovere knivsliper tilgjengelig hvis knivene er helt utbrent og slitte.

4. Zwilling Slipestål – Manuell Sliper

SJEKK PRISEN →

Hvis du ønsker å slipe kniven som du alltid har gjort er det manuell sliperen fra Zwilling vi anbefaler. Den er av høy kvalitet og varer lenge! Det kreves kun noen få drag selv med sløve kniver

Den er 26 cm og oval som gjør at det er lett å håndtere da den ikke er verken for tong eller lett.


Knivsliper test: Hvem trenger en knivsliper:

Alle som eier en kniv trenger en sliper. Du kan betale noen til å slipe den for deg eller kjøpe en ny kniv for hver gang kniven blir slitt, men dette blir fort dyrt. En god knivsliper koster gjerne rundt 500kr som er en del, men når man tanker på hvor mye man sparer i lengden blir det en god investering.

Du vil fort se gleden i det å ha en knivsliper. Vi alle har noen sløve kniver i skuffen, det å gjøre de sylskarpe slik at de sklir igjennom kjøttstykker og grønnsaker gjør gleden av å lage maten mye større.

Hvordan valgte vi de ulike knivsliperne

I denne testen var vi ute etter å finne knivslipere for både forbrukere og profesjonelle. Før vi startet researchen fant vi utvalgte produkter ved å analysere tester og tilbakemeldinger fra eksisterende kunder. Dette ga et godt innblikk på markedet og en god peke pinne på hvilke produkter som leverte gode resultat.

I tillegg til dette ga vi hvert produkt en score utifra fra disse punktene:

Enkel å bruke

For at du skal ha tid og energi til å slipe knivene dine i en travel hverdag var det viktig for oss å finne en knivsliper som var både rask og enkel å bruke. Noen knivslipere krever opptrening med tanke på vinkelen derfor styrte vi unna disse og fokuserte på de med gode instrukser som gjorde det enkelt å slipe kniven til perfeksjon.

Lager en skarp kant langs hele bladet

Vi ønsket å finne en knivsliper som slipte hele bladet skarpt. Definisjonen på skarpt varierer fra person til person, men vår måleenhet var å kutte opp en fersk tomat med et enkelt kut uten å måtte sage, ødelegge tomaten eller legge for mye press på knivbladet.

I tillegg til dette testet vi at bakenden på kniven var skarp da denne også blir iblant.

Muligheten til å slipe en rekke forskjellige kniver

På kjøkkenet har man som oftest mange forskjellige kniver fra kokke kniver til små kniver. Vi ønsket å finne en knivsliper som hadde muligheten til å slipe alle knivene uansett størrelse og tykkelse.

Legg igjen en kommentar