Knivsliper test: Beste knivsliper på markedet i 2024

knvsliper test

 

Som alle profesjonelle kokker vil påpeke er en knivsliper et must-have for alle som liker matlaging. En god knivsliper vil nemlig forlenge levetiden på knivene dine betraktelig og sørge for at investeringene i kvalitetskniver får en høyere avkastning. Imidlertid finnes det en rekke knivslipere på markedet og i denne samletesten skal vi forsøke å gjøre valget litt enklere.

Vi har i denne knivsliper testen tatt utgangspunkt i elektriske knivslipere, men har også tatt med MUUD Sharp S2 selv om denne ikke er elektrisk. Årsaken til dette er at knivsliperen fra MUUD er et utrolig godt alternativ for hjemmekokker som ikke ønsker kostbare elektriske knivslipere, eller mangler plass på kjøkkenet. Vi har tatt med et bredt utvalg knivslipere slik at det finnes et godt alternativ for alle, både hobby kokker og matentusiaster.

Vil du vite mer om hva du bør se etter før du skal kjøpe din første knivsliper har vi samlet en rekke nyttig informasjon i vår kjøpsguide. Her finner du praktisk veiledning for hvordan du velger den perfekte knivsliper, samt hva du bør se etter kvalitetsmessig. Les videre for å finne vår kjøpsguide etter presentasjonen av de beste knivsliper 2022.

Artikkelen er en annonse, da den er sponset av våre samarbeidspartnere. Du finner ansvarsfraskrivelsen nederst i artikkelen.

Knivsliper test – Her er våre favoritter

 

Best i test

MUUD Sharp S2 - Beste knivsliper

Mest verdi for pengene

MUUD Sharp S2 er en praktisk 4-i-1 knivsliper som er ergonomisk utformet, enkel i bruk og gir et effektivt resultat. Med fire ulike slipere kan du håndtere alt på kjøkkenet og sørge for lang varighet på ditt utstyr.

 

MUUD Sharp S2 er en praktisk knivsliper som kommer med 4-i-1 alternativer for store- og små kniver, samt sakser. Dette gjør at den er et praktisk og lettvint alternativ til de større elektriske alternativene i denne samletesten. Vi har tatt den med i utvalget på grunn av det hendige designet og det faktum at den fungerer utmerket til stort sett alle knivblader du måtte ha på kjøkkenbenken din.

Det ergonomiske håndtaket sørger for at den er enkel å holde i, samt at du får et godt grep når du sliper knivene. Riktig pleie av kvalitetskniver er viktig for at de skal ivareta skarpheten sin og MUUD Sharp S2 leverer godt på dette punktet. Her kan du slipe alt fra enkle kjøkkenkniver til japanske kvalitetskniver og grovere kjøttkniver. I tillegg har den et fjerde alternativ for sakser med dobbelt blad.

Spesifikasjoner

 • 4-i-1 løsning
 • Fungerer til alle typer kniver
 • Kostnadseffektiv

 

 

Beste på budsjett

Cubumic Knivsliper inkl. fot

God kvalitet for budsjett

Knivsliper av høy kvalitet til en svært overkommelig pris. Fremstilt i ABS-plast og med et enkelt design som gjør at du alltid kan få inn en rask sliping av kniven før du skal begynne med matlagingen.

 

Cubumic Knivsliper er et utmerket alternativ for deg som ønsker en effektiv knivsliper, men ikke ønsker å investere i et kostbart alternativ. Her får du en knivsliper som er godt egnet for de store kjøkkenknivene dine, og som ved hjelp av et godt buet design sørger for riktig sliping av kniveggen. Dette medfører at du raskt og enkelt kan få et utmerket resultat på dine kniver.

Fordelen med Cubumic er at den har et enkelt design og en praktisk fot. Dette gjør at den kan stå fremme på kjøkkenbenken og alltid være klar. Den blir raskt en del av din faste rutine takket være hvor enkelt det er å trekke kniven gjennom sliperen før du begynner å lage mat. Fremstilt i ABS-plast er den både solid og holdbar, samt at den sikrer et langt liv for dine kniver.

Spesifikasjoner

 • ABS-plast
 • Passer alle store kniver
 • Praktisk fot for bedre feste
 

Godt alternativ

Chef’s Choice Flexhone 320

Enkel sliping av knivblader

Chef’s Choice Flexhone 320 er en praktisk to-trinns knivsliper som sørger for et utmerket resultat og en flott finpussing. Alt du trenger å gjøre er å sette kniven i åpningen og la maskinen gjøre resten av jobben.

 

Chef’s Choice Flexhone 320 er en utmerket elektrisk knivsliper som gjør det lett og effektivt å slipe dine kjøkkenkniver. Maskinen er utviklet for å slipe kniver på 20 graders vinkel, og kan håndtere både rette og hakkete (Brødkniver) kniver. Alt du trenger å gjøre er å sette kniven i åpningen og aktivere maskinen for så å la den gjøre resten av jobben selv.

Noe av det som gjør Chef’s Choice Flexhone 320 verdt å merke seg er at dette er en svært allsidig knivsliper til en forsvarlig pris. Den har gjennomgått en rekke tester og mottatt en rekke positiv omtale. Imidlertid er det verdt å merke seg at den kun har to ulike nivåer, sammenlignet med mer avanserte maskiner som gjerne kan by på flere alternativer.

Spesifikasjoner

 • Elektrisk
 • To ulike nivåer 
 • Gjennomfører automatisk sliping av kniver
 

Stilfullt alternativ

OBH Nordica SharpX 9960

Stilig alternativ av høy kvalitet

 SharpX fra OBH Nordica er en stilig elektrisk knivsliper som passer utmerket for hjemmekokker. Den benytter en elektrisk motor for å levere et utmerket resultat og kan enkelt forlenge levetiden på dine kjøkkenkniver.

 

SharpX 9960 fra OBH Nordica har gjennomgått en rekke tester og har lenge vært ansett som et utmerket alternativ for deg som krever skarpe kniver på kjøkkenet hjemme. Ved hjelp av en effektiv motor leverer den et raskt resultat. Samtidig passer det klassiske OBH designet i rustfritt stål utmerket på kjøkkenbenken.

Det panterte slipesystemet til OBH Nordrica benytter 20 keramiske staver som effektiv tilpasser seg ulike knivblader. Dette sørger for at du raskt og enkelt oppnår et godt resultat uansett hvordan kniv du trenger å slipe. Maskinen kan håndtere både hakkete og glatte knivblader som betyr at du kan behandle alle knivene på kjøkkenet raskt og enkelt.

Spesifikasjoner

 • Patentert teknologi
 • Kan håndtere ulike knivblader
 • 20 keramiske staver
 

Rask og enkel

Chef’s Choice Diamond Hone 120

Rask og enkel sliping av knivblader

 Diamond hone 120 er det nærmeste du kommer en profesjonell knivsliper beregnet på hjemmebruk. Ved hjelp av diamant basert teknologi kan maskinen tilby 3 ulike programmer spesielt egnet for ulike typer knivblader.

 

Chef’s Choice Diamond Hone 120 er en utmerket knivsliper som leverer et tilnærmet profesjonelt resultat. Her får du tre ulike programmer som er lekende lett å bruke. Maskinen skal levere et skarpt resultat for sløve kniver og leverer absolutt på denne lovnaden. Imidlertid anbefaler vi at man leser bruksanvisningen nøye slik at man får en god oversikt over de ulike programmene maskinen tilbyr.

Hone 120 benytter avansert diamant basert teknologi i sin knivsliper og dette sørger for et raskt og enkelt resultat. Alt du trenger å gjøre er å sette kniven i riktig port for deretter å la maskinen gjøre resten av jobben på egenhånd. De forskjellige programmene gjør at du selv kan velge skarphet og dermed enklere vedlikeholde knivene dine for lang holdbarhet.

Spesifikasjoner

 • 3 ulike programmer
 • Godt egnet for sløve kniver
 • Raskt og enkelt program

 

 

Premium

OBH Nordica SharpX-Treme 9967

Avansert hjemme sliper

Effektiv knivsliper fra OBH Nordica i et stilrent design. To ulike nivåer for å sikre et bedre resultat uansett hvor sløv kniven er. Benytter 20 keramiske staver for økt skarphet og en bedre finish.

 

OBH Nordica SharpX-Treme 9967 er en utmerket elektrisk knivsliper for deg som ønsker å sikre lang holdbarhet på knivene dine. Her får du en knivsliper som tilbyr to ulike åpninger og tilsvarende slipe programmer. Den første inngangen gjennomfører en grov sliping av kniven, mens den neste benytter 20 keramiske staver til å gi en sylskarp finish og bedre skjæreevne på knivene dine.

SharpX-Treme 9967 kommer i et stilig design av rustfritt stål. Den har gjennomgått en rekke tester av ulike bransjeblader og har oppnådd en utmerket karakter. Spesielt den enkle betjeningen med en knapp og to åpninger har gjort at denne raskt og effektivt lar deg slipe alt fra sløve IKEA-kniver til japanske kokkekniver.

Spesifikasjoner

 • Elektrisk
 • To nivåer
 • Keramisk finish
 

Allsidig sliper

Chef’s Choice Angle Select M1520

Allsidig knivsliper som passer til alle blader

Allsidig knivsliper som kan håndtere kniver av ulike størrelser og lengde. 3-trinns sliping sørger for et effektiv resultat og sylskarp finish ved hjelp av keramisk sliping. Den unike vinklingen sørger for et godt resultat av både hakkete og glatte kniver.

 

Chef’s Choice Angle Select M1520 er en allsidig og praktisk knivsliper som benytter diamant basert slipeteknikk for å gå et best mulig resultat. Denne elektriske knivsliperen har tre ulike nivåer og en vinkling som gjør det mulig å arbeide med en rekke ulike kniver. Med andre ord kan du gi nytt liv til alt fra sløve IKEA-kniver til mer krevende amerikanske og japanske kokkekniver.

Noe av det som har gjort denne populær hos ekspertene er at den ikke bare lar deg slipe ulike kniver, men også at den kan håndtere både hakkete og rette knivblader. På denne måten kan du slipe de aller fleste knivene på kjøkkenet slik at du er sikret et langvarig resultat og skarpe kniver når du trenger det.

Spesifikasjoner

 • Allsidig sliping
 • Kan håndtere både glatte og hakkete knivblader
 • Diamant Basert sliping for et bedre resultat
 

God pris

Steba KS 1

Rimelig knivsliper for allsidig bruk

Steba er en robust elektrisk knivsliper som har utskiftbar slipe enhet. Dette sikrer deg et produkt som varer i mange år og sylskarpe kniver. Den er enkel i bruk, men leverer fortsatt et utmerket resultat på lik linje med konkurrentene.

 

Steba KS 1 29.01.00 er en utmerket elektrisk knivsliper som har fått være med på listen vår. Årsaken til dette er at den til tross for et enkelt design og kun to nivåer – leverer et utmerket resultat for sløve kniver. I tillegg er den svært enkel å bruke og du har en utskiftbar slipe enhet som forlenger levetiden betraktelig.

Det beste med Steba sin knivsliper er at den fungerer til alle typer kniver. Med andre ord kan du vedlikeholde dine kniver uansett om de er i metall, stål eller keramikk. Det første nivået vil gjennomføre en grovsliping av kniven, mens det andre nivået sørger for finpussing for optimal bruk. På denne måten forlenger du levetiden på dine kniver og kan nyte sylskarpe kjøkkenkniver hver gang.

Spesifikasjoner

 • To nivåer
 • Passer til alle typer kniver
 • Elektrisk motor

Kjøpsguide for knivsliper

Når det kommer til valg av riktig knivsliper vil de fleste være enige om at en knivsliper bør evne å slipe en kniv. Imidlertid er det gjerne her kunnskapene for mange stopper opp. Det er nemlig store ulikheter mellom ulike knivblader, knivslipere og slipeteknikk, men dersom du ikke arbeider med dette til daglig vil sannsynligheten for at du har satt deg godt inn i ulike typer kjøkkenkniver være relativt lav. Derfor har vi utarbeidet en praktisk kjøpsguide som skal gjøre det enklere å vite hva du bør se etter, og hvordan du finner frem til hvilken knivsliper som er best for dine kniver.

Hvorfor bør du stole på Mintest.no?

I mange tilfeller kan det være vanskelig å avgjøre om den kilden man finner på nett er pålitelig eller ei. Årsaken til dette er at mange som utarbeider ulike tester eller anmeldelser gjerne har til hensikt å selge et spesifikt produkt og de tilbyr dermed ikke en nøytral vurdering. Nettopp dette er det redaksjonen i Mintest.no forsøker å gjøre noe med. Vi ønsker å tilby praktiske vurderinger av de beste produktene slik at du slipper å bruke timevis på undersøkelser før går til innkjøp. Vår oppgave er å finne frem til de beste produktene ved å gå i dybden av tidligere tester, brukermanualer og opplysninger fra produsenter og forhandlere. For å gjøre en best mulig vurdering av et produkt er det nemlig viktig å legge bort “salgsprat”, samt ta med både positive og negative sider ved produkter. Derfor er det vårt mål at alle tester publisert på mintest.no skal være upartiske, gi god innsikt i de ulike produktene og fungere som en pålitelig partner for deg som skal finne ditt neste innkjøp.

Hvem er denne kjøpsguiden for?

For å treffe så bredt som mulig med vår samletest har vi forsøkt å ta med noen alternativer for alle prisklasser og funksjonalitet. Derfor vil denne kjøpsguiden være godt egnet uansett om du ser etter en ny knivsliper for eksklusive kniver, kjøkkenet, fiske baggen eller bare ønsker å slipe nytt liv i noen gamle IKEA-kniver.

I vår kjøpsguide vil vi gå nærmere inn på hvilken knivsliper som er best for hva, samt hva du bør se etter før du kjøper. Vi vil også se nærmere på noen ulike funksjonaliteter som innstillinger og kompatibilitet. Det er viktig å huske at en premium knivsliper kan virke kostbar, men dersom det sikrer lenger holdbarhet på dine kjøkkenkniver vil det være godt verdt pengene.

Hvordan vi velger produkter

Når det finnes et stort antall produkter tilgjengelig på markedet kan det være vanskelig å finne frem til de beste produktene. Derfor har vi utarbeidet et system for de produktene vi inkluderer i våre tester. Her vekter vi ulike kriterier og deler inn produktene i ulike kategorier. Dette systemet gjør det enklere for oss å gjøre en helhetlig vurdering av ulike produkter og finne frem til de beste kandidatene for våre samletester.

Her er det snakk om både secret juice og erfaring med å sammenligne forbrukerprodukter, men hensikten er uansett den samme. Som en nøytral tredjepart er det viktig for oss å finne frem til de beste produktene i hver kategori. Vi har ingen tjenestemessig fordel av å promotere individuelle produsenter, men tjener kun på at du faktisk gjennomfører et godt kjøp. Nettopp av denne grunnen legger vi ned mye tid i å finne frem til de absolutt beste produktene og skrive så informativt som mulig.

Så uansett om du har til hensikt å slipe dine japanske kjøkkenkniver, eller bare fikse opp IKEA-knivene på studenthybelen litt, har vi et utvalg som passer alle. Vi har tatt hensyn til pris, kvalitet, funksjonalitet og design når vi har plukket ut knivsliperne du ble presentert for tidligere.

Våre utvalgte favoritter

MUUD Sharp S2 – Best i test

Ikke bare har vi inkludert MUUD Sharp S2 i vår test til tross for at den ikke er elektrisk, men vi har også gitt den vårt best i test merke. Dette skyldes at den rett og slett er utrolig enkel og allsidig å bruke, samt kommer til en svært hyggelig pris. Noe av det vi satt stor pris på er at det kompakte designet har plass til fire ulike nivåer, inkludert en for sakser.

Denne 4-i-1 knivsliperen kan håndtere det aller meste og du kan velge om du vil slipe dine kniver ved hjelp av diamant, wolfram eller keramiske slipeblokker. Det kan også være lurt å kombinere disse for at du skal få et langvarig resultat av slipingen din. Her er det viktigst at du leser informasjon fra produsenten av knivene for å sikre den mest optimale løsningen.

Designet til Sharp S2 er ikke bare hendig, men det er også ergonomisk korrekt. Her får du en håndholdt knivsliper som gir et utrolig godt grep og ligger lett i hånden. På denne måten kan du raskt og effektivt slipe dine favorittkniver uten å bli sliten i armene. Den har lenge tronet som en av de mest solgte håndholdte knivsliperne i Norge og vi skjønner godt hvorfor.

Vår konklusjon rundt Sharp S2 er at dette er en utmerket knivsliper med allsidig bruk. Det kompakte designet gjør at den fungerer utmerket uansett om du skal ha den med på fisketur, jakt, eller bare ha den liggende i kjøkkenskuffen hjemme. De fire nivåene gjør at den passer utmerket til de aller fleste typer knivblad og du oppnår rask en effektiv sliping.

Cubumic Knivsliper inkl. fot – Best på budsjett

Vi vet at en kvalitets knivsliper ofte kan fremstå som en kostbar investering, men dette slipper du med Cubumic knivsliper. Når vi skulle finne frem til en kandidat for beste budsjett løsning var det viktig at vi fant noe som holder høy kvalitet, men som også har en svært overkommelig pris. Etter flere gjennomganger falt dermed valget på Cubumic sin knivsliper.

Det som gjør at denne er langt mer kostnadseffektiv enn andre alternativer i denne testen er at den er produsert i ABS-plast fremfor rustfritt stål. Dette er et solid materiale som har god holdbarhet, men det er langt rimeligere å produsere enn kjøkkenutstyr i stål. Til tross for dette er Cubumic utstyrt med et solid slipeblad og leverer utmerket resultat.

Denne knivsliperen er svært effektiv å bruke og kan enkelt bli en fast del av din rutine. Den praktiske foten sørger for at den sitter godt på kjøkkenbenken og du drar deretter kniven gjennom for et effektivt resultat. Det kompakte designet gjør faktisk at denne kan stå fremme på benken og du kan enkelt slipe kniven før du begynner å lage mat hver dag.

Noen ganger kan det være vanskelig å finne en kandidat som holder høy kvalitet og lav pris, men i dette tilfellet falt valget raskt på Cubumic. Her får du en utmerket knivsliper som passer til en rekke ulike knivblader, samtidig som den gir rask sliping. Den fungerer utmerket til hverdagsbruk og vil raskt bli en del av din faste rutiner på kjøkkenet.

Chef’s Choice FlexHone 320 – Godt alternativ

Når vi skulle velge en testvinner sto valget mellom FlexHone 320 og Sharp S2, der Sharp S2 gikk av med den endelige seieren på grunn av allsidig bruk. Imidlertid er det verdt å nevne at som en elektrisk knivsliper er Chef’s Choice FlexHone 320 en verdig andreplass. Her får du en enkel to-trinns modell som gjør det tidseffektivt å slipe selv de sløveste knivene dine.

Den inkluderer to ulike spor der det første foretar grovslipingen, mens spor 2 gjennomfører en finish for best mulig resultat. Den benytter seg av avansert diamant basert slipe teknologi, som sliper kantene på kniven for et mer langvarig resultat. Det beste av alt er at du kun trenger å sette inn kniven så gjør maskinen resten av arbeidet for deg.

FlexHone 320 har fått en rekke positive tilbakemeldinger fra ulike bransjemagasiner og har allerede bestått en rekke ulike tester. Imidlertid er det verdt å merke seg at denne maskinen kun håndterer kniver som har en 20 graders vinkel. Dette betyr at du primært vil kunne arbeide med europeiske- og amerikanske knivmerker, ikke de japanske.

Et gjennomgående godt inntrykk var det vi satt igjen med etter vår vurdering av FlexHone 320. Her får du en effektiv knivsliper som fungerer utmerket til de fleste typer europeiske kniver, samt kan håndtere sløve kniver. Med andre ord kan du endelig få skarpheten tilbake på den IKEA-kniven du ikke har hatt hjerte til å kaste helt enda.

OBH Nordica SharpX 9960 – Stilfullt alternativ

SharpX 9960 fra OBH Nordica er et utmerket alternativ som tar seg godt ut på kjøkkenbenken din. Her får du en stilig elektrisk knivsliper i et gjennomført design i rustfritt stål. OBH Nordica er godt kjent for praktiske løsninger og deres patenterte teknologi har gjort at dette er en utmerket knivsliper for private forbrukere.

SharpX 9960 inneholder patentert teknologi fra OBH Nordica som gir et helt unikt resultat. Maskinen har et utskiftbart slipehjul som sikrer at du kan ha denne maskinen i en årrekke ved korrekt bruk. I tillegg er den kun utstyrt med ett spor og én knapp som gjør at den er utrolig enkel å bruke.

Den er verken spesielt tung med sine 900 gram egenvekt, eller stor av størrelse. Dette sikrer at den er solid konstruert, men fortsatt liten og lett nok til at du kan pakke den bort etter bruk. Knivsliperen benytter seg av 20 keramiske staver som gir et utrolig godt resultat på kniver med glatt knivblad. Dessverre er det ikke mulig å bruke denne for hakkete kniver som eksempelvis en brødkniv.

Her deler vi konklusjon med en rekke andre testere ved at SharpX 9960 er en utmerket kandidat for det private kjøkken. Du får en robust elektrisk knivsliper som kan levere utmerket kvalitet og raskt sliper selv de sløveste kniver. I tillegg kan du skifte ut slipehjulet dersom det sløves etter omfattende bruk.

OBH Nordica SharpX-Treme 9967 – Avansert hjemmesliper

Sist, men ikke minst er det verdt å trekke frem SharpX-Treme som en av våre favoritter. Her får du en utbedret variant av SharpX serien til OBH Nordica som består av to ulike nivåer. Den benytter samme patenterte teknologi som den rimeligere varianten, men har i tillegg et keramisk nivå for enda skarpere finish på kniver.

Det som gjør denne til et populært alternativ er at den er kompatibel med et bredt spekter av kniver, inkludert hakkete kniver. Den fungerer også med andre typer kniver produsert i metall og keramikk. Noe av det som bygger tillit for dette produktet er at det har en lang historikk og har blitt kåret til favoritt hos en rekke anerkjente testere.

De to ulike nivåene sørger for at du får et utmerket resultat hver eneste gang. Først vil det første sporet gjennomføre en grov sliping som sikrer skarpheten til kniven. Når den deretter går gjennom spor to vil de 20 keramiske stavene sørge for en sterkere finish og dermed sikre langvarig holdbarhet på skarpheten til kniven.

Etter vår mening er dette noe av det mest avanserte du kan få som privatperson når det gjelder knivsliper. Her får du en utmerket elektrisk knivsliper som fungerer godt med et bredt utvalg kniver og som fikk fart på selv de sløveste IKEA-knivene. I tillegg er den rask og enkel å bruke slik at du slipper å bli stående lenge på tomgang mens maskinen gjør jobben sin.

Dette bør du se etter når du velger knivsliper

Nå som vi har blitt bedre kjent med noen av de beste alternativene på markedet for knivsliper i 2022 er det viktig å vite hva du bør se etter. I dette avsnittet av vår kjøpsguide vil vi derfor gå nærmere inn på en rekke ulike kriterier for valg av knivsliper, slik at du kan gjøre gode informative valg videre. Her er det viktig å huske å ta hensyn til egne behov og hensikten med at du går til anskaffelse av en knivsliper.

Alle kniver vil bli sløve

Det første og kanskje viktigste man bør kjenne til er at alle kniver på et eller annet tidspunkt vil bli sløvere. Her er det store variasjoner i hvor raskt dette skjer, men selv kvalitetskniver vil etter omfattende bruk oppleve at skarpheten reduseres. Dette vil etterhvert påvirke brukskvaliteten på kniven ved at den ikke lenger har samme skjæreegenskaper som den hadde som ny.

For å forhindre at kniven blir sløv raskt kan det være lurt å vurdere hvordan underlag man benytter kniven på. Mange har i dag en kjøkkenbenk eller skjæreplate som er av metall, glass eller stein – noe som vil påvirke skarpheten betraktelig over tid. Derfor kan det være lurt å investere i en fjøl av plast eller treverk når du skal skjære opp grønnsaker, kjøtt og andre matvarer.

Ulike typer knivsliper

Som vi har vært inne på flere ganger tidligere finnes det en rekke ulike typer knivslipere på markedet. Her er det gjerne personlige preferanser som spiller mest inn, men også hyppighet og kvaliteten på knivene som skal slipes. Vi skal ta en nærmere titt på hvilke ulike knivslipere du kan forvente å møte på når du skal kjøpe en knivsliper.

Den første og kanskje mest tradisjonelle knivsliperen er en klassisk slipestein. Det er gjerne denne typen som benyttes på profesjonelle kjøkken, men her er teknikk svært viktig for korrekt bruk. Skal du benytte deg av en slipestein vil det nemlig ha stor betydning at slipingen foregår med riktig vinkling på kniven, ellers vil du ikke få ønsket effekt av slipingen.

En annen type knivsliper som vi har omtalt i denne testen er manuelle slipere med rett spor. Her kommer MUUD Sharp S2 inn som et godt eksempel på en praktisk knivsliper. Denne typen er manuell på samme måte som en slipestang, men har et forhåndsvalg spor som gjør det enklere å oppnå riktig vinkel og resultat på kniven. Etter vår mening er det oftest disse som gir best resultat for pengene når det kommer til hobbykokker og lignende.

Sist, men ikke minst har du de elektriske knivsliperne. Disse er gjerne større og mer kompliserte enn de to andre variantene, men tilbyr til gjengjeld høy effektivitet og enkel bruk. Disse har gjerne flere ulike nivåer og kan håndtere et stort utvalg kniver med ulik vinkling. Det viktigste vi kan påpeke her er viktigheten av å sette seg godt inn i bruksanvisningen slik at du ikke ødelegger knivene dine.

Pris

Pris er gjerne noe som er vanskelig å sette en klar vurdering på, men vi forventer at pris og kvalitet samspiller hos de seriøse aktørene. Dette betyr at en tilfredsstillende knivsliper ikke trenger å koste en formue, men at man gjerne må betale ekstra dersom man ønsker mer allsidig bruk og avanserte funksjonaliteter. Det er viktig å huske at en god investering i en knivsliper vil sørge for at knivene dine får bedre holdbarhet.

Dersom du ofte lager mat og har kniver med gode egenskaper vil det oftest være verdt å investere i en knivsliper for å forlenge holdbarheten på utstyret ditt.

Nivåer / Innstillinger på knivsliper

De fleste knivslipere i vår samletest har 2 eller 3 ulike nivåer, eller faser i sin sliping. I praksis betyr dette at kniven går gjennom flere ulike behandlinger for å få et best mulig resultat. Dette vil de fleste tilfeller omhandle en grovsliping for skarphet, etterfulgt av en finish med keramikk stenger. Noen har også innstillinger tilpasset forskjellige typer kniver, men dersom du kun har kniver av en type vil det være meningsløst å investere i en kostbar knivsliper som kan håndtere flere typer kniver.

Forskjellen på Europeiske og Asiatiske kniver

Når det kommer til kniver er det viktig å vite at det finnes ulike typer kniv. er snakker vi ikke om merkevare, men heller om utformingen på selve knivbladet. Eksempelvis vil europeiske kniver primært ha en vinkling på 20 grader, mens asiatiske kniver gjerne benytter seg av 15 graders vinkel.

Dette betyr at knivene må slipes på ulike måter og det er derfor viktig å velge en knivsliper som har evnen til å slipe nettopp de knivene du har på kjøkkenet ditt. En rekke premium varianter vil kunne håndtere begge deler, men de rimeligere kan gjerne bare ta europeiske.

Lydnivå/støy

Dersom du velger en elektrisk knivsliper er det vanskelig å unngå at den vil produsere litt støy. Her er det store ulikheter mellom de forskjellige produsentene, men det kan være verdt å huske at de fleste maskinene kun tar et par minutter. Derfor vil det sjeldent være verdt å investere i et mer kostbart utstyr bare for å redusere støyen, men dette kommer selvfølgelig ann på egne preferanser.

Brukervennlighet

Sist, men ikke minst er det viktig å ta hensyn til brukervennlighet når du skal velge knivsliper. Felles for alle kandidatene i vår samletest knivsliper er at de er svært enkle i bruk. De fleste har kun én knapp for betjening, men vi anbefaler alltid at du leser bruksanvisningen nøye før du skrur den på. Dette vil sikre at du ikke ødelegger knivene dine.

Slik bruker du en elektrisk knivsliper

Fordelen med en elektrisk knivsliper er at de fleste er svært brukervennlige når du først skal bruke dem. Derfor har vi oppsummert hvordan man bruker en knivsliper i fem enkle steg.

Steg 1 – Plasser kniven i sporet på knivsliperen. Pass på at den trykkes helt ned i sporet på maskinen.

Steg 2 – La kniven skli gjennom knivsliperen. Her skal vinkelen i de fleste tilfeller være 20 grader, men dette vil de fleste knivslipere sørge for selv.

Steg 3 – Snu kniven slik at begge sider av bladet får samme behandlingen. (Snu kniven med bladet fortsatt nedover)

Steg 4 – Gjenta prosessen frem til ønsket skarphet på kniven er oppnådd. I mange tilfeller vil det være nødvendig å gjennomføre slipingen 5-6 ganger før man får ønsket skarphet.

Steg 5 – Når du har oppnådd ønsket skarphet bør du skylle av kniven og tørke av den med et tørt håndkle. NB: Pass på fingrene da kniven nå vil være skarp.

Vi anbefaler at du alltid tester at kniven passer i åpningen før du starter maskinen. Dette vil forhindre skade på knivbladet. Det vil også være lurt å etterprøve sliping av kniven. Her kan du prøve å skjære opp et papir eller en tomat uten å presse kniven ned mot materialet. Dersom den klarer kutte gjennom vil den ha oppnådd ønsket skarphet.

Vedlikehold er knivene dine: Slik sikrer du lang skarphet

Det er ingen hemmelighet at kniven er en av de viktigste redskapene vi har på kjøkkenet. Derfor er det også viktig at de blir behandlet på en måte som sikrer lang skarphet og høy funksjonalitet. I dette avsnittet har vi derfor samlet noen lure tips til hvordan du best mulig kan vedlikeholde knivene dine.

Ikke bruk oppvaskmaskinen

En god huskeregel er at kniver som regel aldri bør vaskes i oppvaskmaskinen. Dette kan skade både blad og skaftet på kniven.

Bruk kun kniven til mat

Mange benytter kniver til å åpne emballasje og annet på kjøkkenet i tillegg til å skjære opp mat. Dette anbefaler vi ikke da ulike emballasjer kan slite ned knivbladet og gjøre det sløvt raskere.

Oppbevar knivene riktig

Kniver bør aldri ligge løst i en skuff da andre gjenstander kan skade knivbladet. Du bør derfor forsøke å bruke esken de kom i, eller et magnet-oppheng på veggen. Vi fraråder også knivblokker da knivene over tid vil skjære seg ned i underlaget.

Ikke la de ligge i vasken

Når du først har brukt en kniv vil det være hensiktsmessig å skylle den av og tørke den så fort som mulig. Dette vil beskytte knivbladet bedre og sørge for langvarig skarphet.

Riktig skjærebrett (underlag)

Som vi var inne på tidligere er underlag viktig når du skal bruke en kniv riktig. Her anbefaler vi at du bruker et underlag av tre eller plast, fremfor metall, stein og glass.

Smør knivbladet regelmessig

Noen dråper med mineralolje kan bidra til å styrke knivbladet over tid, samt forebygge rust og patina som gjerne bygger seg opp etterhvert som kniven brukes.

FAQ

Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe en knivsliper?

Det viktigste når du skal velge knivsliper er å velge en som passer til de knivene du har på kjøkkenet hjemme.

Hvilken knivsliper er best å ha i hjemmet?

Etter vår gjennomgang er det MUUD Sharp S2 som er den beste knivsliperen å ha i hjemmet. Denne er allsidig og enkel å bruke på de fleste typer knivblad.

Virker knivslipere egentlig?

Ja, men det er viktig at man har en knivsliper som passer den typen kniv man arbeider med. En god knivsliper vil sikre at knivene får lenger holdbarhet og opprettholder sin skarphet bedre.

Disclaimer mintest.no

Våre favorittprodukter er valgt basert på personlige meninger og vår kunnskap. Det er ikke mulig for oss å teste hvert eneste produkt i alle kategorier. Det vi mener og sier her, reflekterer våre egne synspunkter.

Takket være provisjon fra flere firmaer vi omtaler og anmelder, kan vi tilby deg produkt-sammenligninger uten kostnad. Vi har en eierandel i visse kategorier med våre toppvalg.

Innholdet du leser nå er reklame, ikke en ekte nyhetsartikkel, blogginnlegg eller en oppdatering om forbrukerbeskyttelse. Personbildene brukt her er av modeller. Historiene og personene omtalt på denne siden er oppdiktede, basert på erfaringer fra brukere av disse produktene.

Utsagnene på dette nettstedet er individuelle og ikke en garanti for at du vil oppnå det samme. All informasjonen vi gir, enten det er tekst, bilder eller grafikk, er ment for generell orientering.

Legg igjen en kommentar