...

Knivsliper Test: Her er kokkenes 5 utvalgte slipere i 2021

knvsliper test

Selv om man ikke er kokk er det viktig med en god knivsliper. Tradisjonelle knivslipere kan være vanskelig å strevsomt for uerfarne kokker derfor er det nå lagd nye knivslipere som gjør det enkelt å slipe kniven til perfeksjon. For å finne den beste knivsliperen har vi i denne knivsliper testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. Nedenfor finner du en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enklere.  Den knivsliperen som kommer best ut i denne test sammenligningen er Mino Sharp MC-550. Den scorer høyest på våre testkriterier.

VÅRE favoritter

 • Patentert fjæreteknologi
 • Knivsliping til perfeksjon
 • Både til flate og tandede klinger
SJEKK PRISEN →
 • Passer all kniver med dobbelslipt egg
 • 3 slipehjul, grov, middels og fin
 • God pris og gode anmeldelser
SJEKK PRISEN →
 • Holder skarpheten på knivene dine
 • Ideel for finpuss
 • To forskjellige kornstørrelser
SJEKK PRISEN →

BILDE PRODUKT
Mino Sharp MC-550
Yvit Chef knivsliperen krysser av alle boksene. 3 stegs sliperen gir ekstremt gode resultater og har en kraftig konstruksjon som gir den en lang holdbarhet.
SJEKK PRISEN →
Vulkanus VG2
Vulkanus VG2 er en robust knivsliper som du kan ha livet ut. Den er lagd for profesjonelle kokker, men hvis du er matglad og har har flere kniver som trenger ofte sliping er VG2 et godt valg.
SJEKK PRISEN →
Zwilling Slipestein
Her får du mye for pengene. Slipesteinene fra Zwilling er kjent for sin kvalitet. Du har to sider på steinen. En for grovere sliping og en for polering. Det er noe vanskligere å bruke en slipestein sammenlignet med VG2 og G-91, men du får godt igjen for arbeidet.
SJEKK PRISEN →
Zwilling Slipestål
Her er en tradisjonell sliper fra Zwilling som lar deg slipe knivene raskt og effektivt.  Et godt valg for de som foretrekker det tradisjonelle man vet funker.
SJEKK PRISEN →

 

Knivsliper test: Våre 5 utvalgte vinnere i 2021

1. Mino Sharp MC-550 – Best i test

Mino Sharp MC-550

SJEKK PRISEN →

Yvit Chef er en enkel våtsliper som gjør selv de sløveste knivene skarpe. Våtslipere er kjent for sin gode slipe effekt, men de fleste er svært avanserte og krever tid og forberedelse for å gjøre det riktig, men med Yvit Chef  trenger du kun å fylle skafte med vann og dra kniven igjennom sliperen så er kniven skarp igjen.

Uansett hvilken nettside eller diskusjon vi leser så har folk kun gode ting å si om Yvit Chef

Konklusjon: Det finnes utallige knivslipere på markedet og Yvit Chef slår ut de fleste, selv de som koster 3 ganger så mye. Her får du en knivsliper som får jobben gjort og blir solgt til en rimelig pris. Hverken om du er profesjonell eller trenger en ny knivsliper hjemme er det denne vi anbefaler.

Les mer →


2. Vulkanus VG2 – Profesjonell Knivsliper

SJEKK PRISEN →

 • Knivslipning til perfeksjon
 • Både til flate og tandede klinger

Er du en kokk som daglig sliper en kniv eller to, ja du er det Vilkanus VG2 du trenger. Knivsliperne fra Vulkanus er kjent for å være robuste og gi gode resultater. Vulkanus VG2 er vinklet til 11-21 grader da dette er vist til å gi de beste resultatene uten at det oppstår noen hakk eller skraper på kniven.

Fjæringssystemet er patentert. Fjæringene får slipingen til å føles som en drøm uten vibrasjon eller hakking.

Sammenlignet med andre knivslipere er Vulkanus VG2 på et eget nivå. Prisen er også dyrere enn andre knivslipere på markedet. Dette er ikke en knivsliper for privat personer som sliper kniv 1-2 ganger i året, men heller for kokker som trenger en robust knivsliper som holder i flere år.

Les mer →


3. Zwilling Slipestein – Beste slipesteinen

SJEKK PRISEN →

Hvis du har kjøpt premium kniver som trenger ekstra kjærlighet for å få tilbake skarpheten den en gang hadde er det Zwilling sinse slipesteiner du burde se nærmere på. Slipesteinen har du ulike korn størrelser (3000 og 8000) slik at du kan få finpusset og polert kniven etter behov.

Prisen er noe høy, men med tanke på hvor lenge den varer og kvaliteten på slipesteinen synes vi den er verdt hver eneste krone.

Knivene egner seg best til finpussing / polering av kjøkkenkniver så det kan lønne seg å ha en grovere knivsliper tilgjengelig hvis knivene er helt utbrent og slitte.

Les mer →


4. Zwilling Slipestål – Manuell Sliper

SJEKK PRISEN →

Hvis du ønsker å slipe kniven som du alltid har gjort er det manuell sliperen fra Zwilling vi anbefaler. Den er av høy kvalitet og varer lenge! Det kreves kun noen få drag selv med sløve kniver

Den er 26 cm og oval som gjør at det er lett å håndtere da den ikke er verken for tong eller lett.

Les mer →


Knivsliper test: Hvem trenger en knivsliper:

Alle som eier en kniv trenger en sliper. Du kan betale noen til å slipe den for deg eller kjøpe en ny kniv for hver gang kniven blir slitt, men dette blir fort dyrt. En god knivsliper koster gjerne rundt 500kr som er en del, men når man tanker på hvor mye man sparer i lengden blir det en god investering.

Du vil fort se gleden i det å ha en knivsliper. Vi alle har noen sløve kniver i skuffen, det å gjøre de sylskarpe slik at de sklir igjennom kjøttstykker og grønnsaker gjør gleden av å lage maten mye større.

Hvordan valgte vi de ulike knivsliperne

I denne testen var vi ute etter å finne knivslipere for både forbrukere og profesjonelle. Før vi startet researchen fant vi utvalgte produkter ved å analysere tester og tilbakemeldinger fra eksisterende kunder. Dette ga et godt innblikk på markedet og en god peke pinne på hvilke produkter som leverte gode resultat.

I tillegg til dette ga vi hvert produkt en score utifra fra disse punktene:

Enkel å bruke

For at du skal ha tid og energi til å slipe knivene dine i en travel hverdag var det viktig for oss å finne en knivsliper som var både rask og enkel å bruke. Noen knivslipere krever opptrening med tanke på vinkelen derfor styrte vi unna disse og fokuserte på de med gode instrukser som gjorde det enkelt å slipe kniven til perfeksjon.

Lager en skarp kant langs hele bladet

Vi ønsket å finne en knivsliper som slipte hele bladet skarpt. Definisjonen på skarpt varierer fra person til person, men vår måleenhet var å kutte opp en fersk tomat med et enkelt kut uten å måtte sage, ødelegge tomaten eller legge for mye press på knivbladet.

I tillegg til dette testet vi at bakenden på kniven var skarp da denne også blir iblant.

Muligheten til å slipe en rekke forskjellige kniver

På kjøkkenet har man som oftest mange forskjellige kniver fra kokke kniver til små kniver. Vi ønsket å finne en knivsliper som hadde muligheten til å slipe alle knivene uansett størrelse og tykkelse.

Leave a Comment