Kobberkjele test: 5 beste kokekar i kobber 2024

kobberkjele

I dag er det mest vanlig å bruke kasseroller i aluminium eller rustfritt stål, men dersom du ønsker det absolutt mest effektive, er det kobberkjeler du bør se etter. Kobberkjeler har en unik evne til å lede varme og du oppnår dermed en langt høyere effektivitet under matlagingen. En annen fordel med kokekar utviklet i kobber er at de har en ekstrem lang holdbarhet og fungerer på alle typer varmekilde.

Egenskapene til kobberkjeler er årsaken til at de lenge har vært foretrukket av profesjonelle kokker over hele verden. Kjeler laget av kobber oppnår raskt ønsket temperatur, og har en svært effektiv varmefordeling som sikrer et godt resultat. Her må du rett og slett passe på at maten ikke brenner seg fast, og spesielt på induksjonsovn kan temperaturen stige ekstremt raskt.

For å finne kandidatene til vår samletest har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere.

Den kobberkjelen som kom best ut av våre undersøkelser var en kobbergryte på 3,9 liter fra Eva Trio. Denne er praktisk til en rekke formål og har akkurat passe størrelse for allsidig bruk. I tillegg er den laget i et robust materiale som sikrer at du har en kjele som varer lenge.

VÅRE favoritter

 • Trelags kobberkjele
 • Praktisk hellekant
 • Langt håndtak for enkel håndtering
SJEKK PRISEN →
 • Klassisk design
 • Rask oppvarming
 • Trelagsprinsippet
SJEKK PRISEN →
 • 90% kobber
 • Ergonomisk håndtak
 • Fungerer på alle varmekilder
SJEKK PRISEN →

Kobberkjele test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Eva Trio kobber gryte 3,9 liter
Stor gryte på 3,9 liter fra den anerkjente produsenten Eva Trio. Gryten er produsert etter trelagsprinsippet som betyr at den fungerer godt med alle typer ovn og gir en jevn varmefordeling. Opplev en ny effektivitet i matlagingen ved hjelp av en allsidig kobberkjele.
SJEKK PRISEN →
Eva Trio kasserolle i kobber 1,5 liter
Kobberkasserolle fra Eva Solo produsert etter trelagsprinsippet. Dette betyr at kasserollen er produsert med et ytterlag av kobber, et mellomlag av aluminium og et indre lag av rustfritt stål. Dette sørger for at man nyttiggjør seg av effekten av kobber uten den høye prisen for rene kobberkjeler.
SJEKK PRISEN →
De Buyer Kobberkasserolle prima Matera
Eksklusiv kobbergryte fra den franske produsenten De Buyer. Kjelene er 90% kobber og 10% rustfritt stål som sikrer effektiv varmefordeling og langvarig holdbarhet på produktene. Den er kompatibel med alle varmekilder.
SJEKK PRISEN →
De Buyer kobber gryte m/lokk Prima Matera
De Buyer har produsert kobberkjeler siden 1800 tallet og er blant de ledende produsentene i verden. Dette har gjort De Buyer kasseroller populære i franske kjøkken over hele verden. Den unike evnen som varmeleder gjør kobber utmerket som et materiale for kjeler og kasseroller.
SJEKK PRISEN →
G.R.Y.M kobbergryte 6 liter
G.R.Y.M er en utmerket kobberkjele utviklet av designerduoen Carl & Carl etter trelagsprinsippet. Dette sikrer en serie kjeler som er både kostnadseffektive og svært funksjonelle. Perfekt for det moderne kjøkken der både kostnad og kvalitet er viktig.
SJEKK PRISEN →

1. Eva Trio kobber gryte 3,9 liter – Best i test

Eva Trio kobber gryte 3,9 liter

SJEKK PRISEN →

Eva Trio er en anerkjent produsent av gryter og annet tilbehør til kjøkkenet med høy kvalitet. Deres kobberkjele er originalt designet fra 1977 og har har lenge vært en favoritt. Her kan du effektivt lage mat på en rekke ulike varmekilder og få raskt oppkok. Dette er perfekt når du skal karamellisere eller danne et ytterlag på kjøtt og grønnsaker.

Alle Eva Trio sine kobberkjeler er produsert etter trelagsprinsippet som betyr at det ytterste laget er kobber, etterfulgt av et lag med aluminium og et indre lag av rustfritt stål. Dette sikrer effektiv varmefordeling og en kjele som fungerer med alle typer ovn, inkludert induksjonstopper. Denne fordelingen sørger også for at man raskere oppnår ønsket temperatur og dermed kan lage mat raskere.

En kobberkjele gjør det lett å regulere temperaturen ved at de ulike tynne lagene sørger for rask oppvarming og nedkjøling. Dermed kan du bruke den samme kjelen til ulike formål og raskt tilpasse den nye temperaturen. Trelagsprinsippet gjør det også mulig å tilby en kobberkjele til en langt rimeligere pris enn tradisjonelle kokekar laget av kobber.

Vår konklusjon er at Eva Trio sin 3,9 liter kobberkjele er utmerket for allsidig bruk og et alternativ der du får mye verdi for pengene. Den har funksjonaliteten til en ren kobberkjele, men en pris som er langt mer overkommelig for de fleste husholdninger. Utseende følger tradisjonelt design fra originalen som første gang ble lansert i 1977.

Oppsummert

 • Klassisk design
 • Rask oppvarming
 • Trelagsprinsippet

Les mer →

2. Eva Trio kasserolle i kobber 1,5 liter – Praktisk kasserolle

Eva Trio kasserolle i kobber 1,5 liter

SJEKK PRISEN →

Ser du etter en praktisk kasserolle for arbeid med saus, koking av grønnsaker og lignende er denne kasserollen fra Eva Trio et utmerket valg. Den kommer med kapasitet på 1,5 liter og er utviklet etter trelagsprinsippet. Dette sikrer at den er kompatibel med alle typer komfyrer, inkludert induksjonstopp og gassovner.

Årsaken til at mange velger kobberkjeler er den unike evnen til å lede varme og raskt nå ønsket temperatur. Imidlertid er rene kobberkjeler gjerne en stor investering, men her gjør trelagsprinsippet det mulig for flere å nyte funksjonaliteten til en kobberkjele. Forskjellen på en trelagskjele og en tradisjonell kobberkjele er at disse består av et ytterlag med kobber, et mellomlag med aluminium og et indre lag av rustfritt stål.

Dette gjør at kjelene er langt mer kostnadseffektive, men fortsatt ivaretar den ønskede funksjonaliteten til kobberkjeler. Her må du henge med i svingene for du vil raskt oppnå ønsket temperatur på innholdet og det kan dermed raskt brenne seg i kjelen dersom du ikke følger med.

Etter våre vurderinger er dette en praktisk og allsidig kasserolle i kobber som leverer på samtlige punkter. Du får den ønskede effekten av tradisjonelle kobberkjeler, men du slipper å betale tusenvis av kroner for kobber. Den har praktisk hellekant slik at du slipper søle eventuelle sauser og lignende.

Oppsummert

 • Trelags kobberkjele
 • Praktisk hellekant
 • Langt håndtak for enkel håndtering

Les mer →

3. De Buyer Kobberkasserolle prima Matera – Best for induksjon

De Buyer Kobberkasserolle prima Matera

SJEKK PRISEN →

De Buyer Matera er en eksklusiv serie kokekar som består av hele 90% kobber, en av de høyeste andelen på markedet. I tillegg har de magnetisk bunn i rustfritt stål som sørger for at pannen fungerer på alle typer underlag. Innvendig har den rustfritt stål for rask varmefordeling. Den franske produsenten er blant de fremste på kjøkkenredskaper og er for deg som virkelig ønsker det beste.

De Buyer er en fransk produsent av kjøkkenredskaper og har helt siden 1800-tallet produsert kobberkjeler til noen av de mest avanserte restaurantene i hele verden. Kobberkjelen har en naturlig plass i det franske kjøkkenet takket være sin unike funksjonalitet og har derfor vært populær hos profesjonelle kokker i mer enn 100 år.

Denne kobberkasserollen fra De Buyer har 2mm høyglanset kobber og en innvendig bekledning av rustfritt stål. Dette sørger for at kasserollen fungerer utmerket på alle typer overflate. Du får et godt resultat med jevn varmefordeling og oppnår raskere ønsket temperatur. På gass og induksjon bør du være ekstra påpasselig for her vil du raskt oppnå kokepunktet.

Etter vår mening er De Buyer noe av det beste du kan få på markedet og deres serie Prima Matera er utmerket for både avanserte hjemmekokker og proffer. Her får du en kobberkjele som varer i årevis og som vil fortsette å levere et optimalt resultat gang på gang så lenge du bruker den. Pass på å vedlikeholde dine kobberkjeler så kan du fort forlenge levetiden med flere år.

Oppsummert

 • 90% kobber
 • Ergonomisk håndtak
 • Fungerer på alle varmekilder

Les mer →

4. De Buyer kobber gryte m/lokk Prima Matera – Premium

De Buyer kobber gryte m/lokk Prima Matera

SJEKK PRISEN →

I mer enn hundre år har De Buyer vært blant de mest eksklusive kobberkjelene på markedet og kan finnes i profesjonelle kjøkken over hele verden. Den franske produsenten begynte sin produksjon av kobberkjeler allerede på 1800-tallet og har siden den gang holdt seg tro til sine utviklingsmetoder. Dette sikrer et produkt som gang på gang har vist seg å opprettholde høye standarder.

Kobber har en unik evne som varmeleder og sørger for at du raskt oppnår kokepunktet på kjelen. Dette gjør at kobberkjeler raskere oppnår ønsket temperatur og dermed er svært populære i industrielle kjøkken. I tillegg er de svært holdbare som gjør at de pådrar seg minimalt med slitasje selv ved høy bruksfrekvens.

Denne kobberkjelen fra De Buyer har en diameter på 24 cm og kommer med et inkludert lokk. Håndtakene er avrundet i rustfritt stål slik at de holder seg kalde selv ved bruk på høy varme. I bunnen har den en magnetisk bunnplate som gjør det mulig å bruke den på alle typer ovn, inkludert gass og induksjon.

Etter vår mening er dette kanskje den beste kasserollen i rent kobber, men den kommer med en heftig prislapp. Derfor er den best for deg som ønsker det absolutt beste av kvalitet og ikke er redd for å investere i premium redskaper. Ikke minst er det en bonus at du får med et praktisk lokk som gjør den godt egnet til det aller meste innen matlaging.

Oppsummert

 • 90% kobber
 • Kommer med lokk
 • Stor kapasitet

Les mer →

5. G.R.Y.M kobbergryte 6 liter – Best på budsjett

G.R.Y.M kobbergryte 6 liter

SJEKK PRISEN →

G.R.Y.M er en kobbergryte med kapasitet på 6 liter. Den er produsert etter trelagsprinsippet som sørger for at den er langt mer kostnadseffektiv enn lignende kobbergryter av samme størrelse. Dette gjør at langt flere kan nyte effekten av kobbergryter, uten at man trenger investere tungt i kostbart kjøkkenutstyr.

En kobberkjele som er produsert etter trelagsprinsippet betyr at den har et lag med kobber ytterst, aluminium i midten og et indre lag bestående av rustfritt stål. Dette sørger for langt enklere rengjøring, samt at man får optimal effekt ved hjelp av den unike evnen aluminium og kobber har til å fungere som varmeledere. Med andre ord blir G.R.Y.M svært raskt varm og du kan innen få minutter oppnå ønsket temperatur.

G.R.Y.M serien er elegante kobberkjeler utviklet av designerduoen Carl & Carl. Her er hensikten en serie stilige kobberkjeler med høy funksjonalitet, som samtidig opprettholder en moderat pris. Derfor har de benyttet trelagsprinsippet, og resultatet er svært brukervennlige kobberkjeler.

Vår mening er at G.R.Y.M og de tilhørende kjelene i serien er svært kostnadseffektive og tilbyr mye verdi for pengene. Her får du slitesterke kobberkjeler som effektivt oppnår ønsket temperatur og har en svært lang holdbarhet. Imidlertid er det viktig at man kun vasker kjelene for hånd slik at de opprettholder den naturlige emaljen og dermed varer lenger.

Oppsummert

 • Trelagsprinsippet
 • Inkludert lokk
 • Kapasitet på 6 liter

Les mer →


Ofte stilte spørsmål

Hvorfor bør man bruke en kobberkjele?

En kobberkjele har unike evner til å føre varme og gir derfor langt raskere oppvarming av mat under koking. Dette har gjort kobberkjeler til et populært alternativ i mer enn 200 år.

Er det verdt å investere i en kobberkjele?

For profesjonelle kokker og deg som ønsker det absolutt beste vil en kobberkjele være det ultimate kjøpet. Ønsker du deg derimot bare en funksjonell kjele anbefaler vi en av alternativene som er produsert etter trelagsprinsippet.

Hva betyr trelagsprinsippet?

Trelagsprinsippet betyr at kjelen har et ytre lag med kobber, etterfulgt av et lag med aluminium og deretter rustfritt stål innerst. Dette sørger for den ønskede funksjonaliteten til en kobberkjele, men gjør de langt mer kostnadseffektive.

Hvordan rengjør man en kobberkjele?

Det anbefales at man rengjør kobberkjeler for hånd slik at den naturlige emaljen varer lenger og man får et produkt som har lang holdbarhet.

Legg igjen en kommentar