Test av kodelås-ytterdør: Disse 6 holder deg trygg (2024)

I den stadig voksende verden av smart hjem-teknologi, har kodelåser og smarte låser for ytterdører blitt et populært valg for mange huseiere. Ikke bare gir de økt sikkerhet, men de tilbyr også en ny grad av bekvemmelighet og fleksibilitet. Med muligheten til å låse og låse opp døren din på avstand, dele tilgang med besøkende og fjerne nøkkelbyrden, endrer disse innovative enhetene måten vi tenker på hjemmesikkerhet på.

Men med så mange produkter tilgjengelig på markedet, kan det være vanskelig å vite hvilken som best oppfyller dine spesifikke behov. Kodelåser varierer i funksjonalitet, sikkerhetsnivå, design og brukervennlighet. Det samme gjelder for smarte låser, som i tillegg har variasjoner i kompatibilitet med forskjellige smart hjem-systemer og applikasjoner.

Husk at den beste låsen for deg avhenger av dine spesifikke behov og preferanser. Hva som er viktig for deg: Er det brukervennlighet? Eller er det en høy grad av sikkerhet? Kanskje det er integrasjon med andre smarte hjem-enheter? Uansett vil denne testen av kodelås-ytterdør & smart lås bidra til å kaste lys over de mange alternativene du har foran deg, slik at du kan gjøre det beste valget for ditt hjem.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe kodelås-ytterdør & smart lås.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Kodelås-ytterdør test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Yale Doorman Classic
Yale Doorman Classic er den beste kodelåsen til ytterdør. Den låser opp på avstand og har tidsinnstilling for koder. Med opptil ti nøkkelbrikker og brukerkoder, samt en midlertidig døgnkode, gir den maksimal tilpasningsevne og sikkerhet.
SJEKK PRISEN →
Yale Linus Family
Yale Linus Family er en svært fleksibel og smart dørlås som gir enkel og trygg tilgang til hjemmet ditt. Med funksjoner som fjernlåsing, tidsinnstilling og Yale Smart Keypad, samt kompatibilitet med flere smarte enheter, er denne låsen et allsidig valg for enhver ytterdør.
SJEKK PRISEN →
Yale Doorman Classic Connected All Inclusive
Yale Doorman Classic Connected All Inclusive er en allsidig kodelås som gir enkel og sikker tilgang til hjemmet. Med kode, nøkkelbrikke og app kan du styre låsen hvor som helst. Den passer de fleste dører, tåler norsk klima og har praktiske funksjoner som varsler og geogjerde-teknologi.
SJEKK PRISEN →
Nimly Touch Pro
Nimly Touch Pro er den ideelle kodelåsen og smartlåsen for fingeravtrykk-åpning. Med enkel installasjon, innebygd fingeravtrykksleser og tilpasningsmuligheter gir den enkel og sikker tilgang til hjemmet ditt.
SJEKK PRISEN →
Yale Doorman L3S Flex
Yale Doorman L3S Flex er den ultimate kodelåsen til ytterdøren i premiumklassen. Med mulighet for å åpne med kode, nøkkelbrikke eller app, og tilkoblingsmuligheter til smarthussystemer, gir denne låsen enkel tilgang og økt sikkerhet.
SJEKK PRISEN →
Yale Kodelås for balkongdør og vindu
Yale Kodelås for balkongdør og vindu er den ideelle løsningen for økt sikkerhet. Med enkel installasjon og opptil fem ulike brukerkoder, gir den trygg låsing uten nøkler. Passer de fleste balkongdører og vinduer og bidrar til å hindre uønsket inntrenging.
SJEKK PRISEN →

1. Yale Doorman Classic – Best i test

Yale Doorman Classic

SJEKK PRISEN →

Å finne den perfekte kodelåsen til ytterdøren kan være en utfordring. Sikkerhet, brukervennlighet og funksjonalitet er alle viktige faktorer å vurdere. Men når det kommer til Yale Doorman Classic, er valget enkelt. Denne innovative låsen kombinerer avansert teknologi med enestående kvalitet, og er derfor vår klare testvinner i vår kodelås-ytterdor & smart lås test.

En av de mest imponerende funksjonene til Yale Doorman Classic er dens evne til å låse og låse opp på avstand. Ved hjelp av en smartmodul kan du enkelt betjene låsen via en mobilapp. Dette gir deg friheten til å kontrollere døren uansett hvor du befinner deg. Ikke mer stress med å lete etter nøklene i lommen eller vesken – Yale Doorman Classic gir deg en problemfri inngang til hjemmet ditt.

En annen smart funksjon er muligheten til å tidsinnstille koder og nøkkelbrikker. Dette gjør det mulig å begrense tilgangen til visse dager og tidspunkter. Enten det er tjenere, håndverkere eller andre midlertidige besøkende, kan du trygt gi dem en midlertidig døgnkode som automatisk slettes etter 24 timer. På den måten kan du opprettholde kontrollen og sikkerheten i hjemmet ditt.

Når det gjelder spesifikasjoner, er Yale Doorman Classic helt i toppklasse. Låsen kan registrere opptil ti nøkkelbrikker og ti brukerkoder

Yale Doorman Classic er også konstruert for å takle utfordrende utendørsmiljøer. Den er IP55-klassifisert, noe som betyr at den er motstandsdyktig mot støv og vannsprut. I tillegg har låsen bestått branntesten til EI30 (EN-1191), som gir deg ekstra trygghet i tilfelle en nødsituasjon.

Spesifikasjoner

 • Maks ti brukerkoder
 • Branntestet til EI30 (EN-1191)
 • Takler utendørsmiljø (IP55-klassifisert)
 • 4x 1,5V alkalisk AA-batteri

Oppsummert

 • Avstandsåpning og tidsinnstilling for koder
 • Opptil ti nøkkelbrikker og brukerkoder gir tilpasningsevne
 • Midlertidig døgnkode gir trygg adgang for besøkende

Les mer →

2. Yale Linus Family – Fleksibel

Yale Linus Family Elektronisk dørlås for boliger

SJEKK PRISEN →

Denne smarte dørlåsen kombinerer fleksibilitet, sikkerhet og brukervennlighet på en imponerende måte. Med Yale Linus Family kan du enkelt plassere tastaturet hvor som helst, og ha full kontroll over tilgangen til hjemmet ditt.

En av de imponerende funksjonene til Yale Linus Family er muligheten til å låse og låse opp døren på avstand ved hjelp av appen. Du kan også se når noen åpner døren, slik at du alltid har oversikt over hvem som kommer og går. Innstillingene kan gjøres direkte i appen, noe som gir deg full fleksibilitet og kontroll over dørlåsen.

En annen praktisk funksjon er evnen til å slippe inn postbud eller håndverkere ved hjelp av appen, og deretter låse døren igjen når de har gått. Dette gjør det enkelt å håndtere leveranser og servicebesøk uten å være fysisk til stede. Med tidsinnstilling og geogjerde kan du også styre låsen automatisk basert på bestemte tidspunkter eller geografiske områder.

Yale Linus Family leveres med Yale Smart Keypad, som lar deg låse opp døren ved hjelp av en kode. Dette er spesielt nyttig for familiemedlemmer, gjester eller håndverkere som ikke har en mobiltelefon med seg. Du kan tildele opptil 222 koder samtidig, og programmere dem til å fungere på ulike tidspunkter av døgnet eller under ulike perioder. Dette gir deg optimal fleksibilitet og kontroll over tilgangen til hjemmet ditt.

Yale Linus Family er ikke bare enestående når det gjelder funksjonalitet og fleksibilitet, den er også kompatibel med en rekke andre smarte enheter og systemer. Den kan integreres med Google Assistant, Alexa, IFTTT, Airbnb og Philips Hue-systemet, noe som gir deg enda flere muligheter for å tilpasse og automatisere hjemmet ditt. I tillegg er Yale Linus Family også kompatibel med Athom Homey, som åpner opp for enda flere smarte integrasjoner.

Spesifikasjoner

 • Opp til 222 koder
 • Godkjent i låseklasse 2A i henhold til SSF 3522:1
 • Bluetooth
 • 4x 1,5V alkalisk AA-batteri

Oppsummert

 • Fleksibel og enkel tilgang til hjemmet
 • Fjernlåsing og tidsinnstilling for optimal kontroll
 • Kompatibel med Google Assistant, Alexa og flere smarte enheter

Les mer →

3. Yale Doorman Classic Connected All Inclusive – Med app

Yale Doorman Classic Connected All Inclusive med Yale Access

SJEKK PRISEN →

Yale Doorman Classic Connected All Inclusive er en kodelås som gir deg enkel og sikker tilgang til hjemmet ditt. Med denne låsen trenger du ikke lenger bekymre deg for å miste nøklene eller å måtte bære dem med deg hele tiden. Yale Doorman Classic Connected All Inclusive gir deg flere praktiske måter å åpne døren på, inkludert kode, nøkkelbrikke og en brukervennlig app.

En av de mest imponerende funksjonene til Yale Doorman Classic Connected All Inclusive er muligheten til å styre låsen via Yale Access-appen. Uansett hvor du er, kan du enkelt låse og låse opp døren, og til og med sjekke statusen til låsen på avstand. Med appen kan du også sette opp geogjerde-teknologi, slik at døren automatisk låses opp når du nærmer deg hjemmet ditt. Du kan enkelt administrere tilgangen til låsen, angi tidsbegrensninger for ulike brukere og få varsler når låsen blir brukt.

Yale Doorman Classic Connected All Inclusive er utformet for å passe de fleste dører som oppfyller skandinavisk standard. Låsen tåler det tøffe norske klimaet og har belyste knapper som gjør det enkelt å betjene selv i mørket. Den drives av standardbatterier, og hvis batteriene skulle gå tomme mens du er utenfor hjemmet, kan du enkelt åpne døren med et 9 V-batteri fra utsiden eller uten strøm fra innsiden.

Med sin godkjennelse i låseklasse 2A i henhold til SSF 3522, oppfyller Yale Doorman Classic Connected All Inclusive kravene for godkjent låsing og er akseptert av de fleste forsikringsselskaper. I pakken får du alt du trenger for en komplett installasjon, inkludert låseenhet, låshus, borebeskyttelse, sluttstykke, Yale Access-låsmodul, Yale Connect Wi-Fi Bridge, nøkkelbrikker, batterier og skruer.

Yale Doorman Classic Connected All Inclusive har en IP55-klassifisering, som gjør den støv- og sprutsikker, og den er CE-merket med 30 minutters branntest. Den passer dørtykkelser på 40–88 mm og leveres med en brukervennlig installasjonsveiledning på norsk, svensk, dansk og engelsk. Med et temperaturområde fra 0 til 50 °C på innsiden og -25 til +70 °C på utsiden, er denne låsen laget for å tåle norske forhold.

Spesifikasjoner

 • IP-klasse: IP55, støv- og sprutsikker
 • CE-merket: Branntestet i 30 min
 • Passer dørtykkelser: 40–88 mm
 • Batterier: 4x AA

Oppsummert

 • Kraftig trykkstyring og egnet for forskjellige malinger
 • Medfølgende tilbehør og imponerende tekniske spesifikasjoner
 • Ideell for profesjonelle malermestere

Les mer →

4. Nimly Touch Pro – Med fingeravtrykk

Nimly Touch Pro Elektronisk dørlås

SJEKK PRISEN →

Nimly Touch Pro er den ideelle løsningen for de som ønsker en praktisk og sikker måte å åpne ytterdøren på – med fingeravtrykk. Denne smartlåsen kombinerer funksjonalitet, brukervennlighet og moderne design, og gir deg full kontroll over tilgangen til hjemmet ditt.

En av de fremragende funksjonene til Nimly Touch Pro er den innebygde fingeravtrykksleseren. Du kan enkelt programmere opptil 199 unike fingeravtrykk, slik at du og familiemedlemmer kan åpne døren med en enkel berøring.

Nimly Touch Pro tilbyr også flere andre måter å åpne døren på. Du kan bruke koder, nøkkelbrikker eller nødnøkler, avhengig av hva som er mest praktisk for deg. Med opplyst berøringspanel og enkle innmatingsmuligheter, kan du raskt og enkelt låse opp døren selv i mørket.

En annen imponerende funksjon er muligheten til å tilpasse låsen etter dine behov. Du kan velge mellom automatisk låsing og åpen modus, avhengig av dine preferanser. Nimly Touch Pro har også en Kamufleringsfunksjon som lar deg oppgi falske sifre før og etter den virkelige koden, slik at du kan beskytte koden din mot uvedkommende.

Nimly Touch Pro oppfyller låseklasse 3 i henhold til SSF 3522 og er CE-godkjent, noe som sikrer at den møter de høyeste sikkerhetsstandardene. Den leveres med nøkkelbrikker, nødnøkler, batterier og alt installasjonsmateriale du trenger.

Spesifikasjoner

 • Antall fingeravtrykk: 199 unike
 • Antall koder: 999 unike koder
 • Antall tilkoblede nøkkelbrikker: 999
 • Nødåpning: mekanisk nødnøkkel

Oppsummert

 • Fingeravtrykk-åpning og flere alternative tilgangsmetoder
 • Enkel installasjon og brukervennlig design
 • Tilpasningsmuligheter og høy sikkerhet

Les mer →

5. Yale Doorman L3S Flex – Premium

Yale Doorman L3S Flex Smart lås

SJEKK PRISEN →

Med Yale Doorman L3S Flex trenger du aldri å lete etter nøklene dine igjen. Du kan åpne døren med kode, nøkkelbrikke eller app – helt uten nøkkel. Låsen gir deg også muligheten til å aktivere automatisk låsing, slik at du kan føle deg trygg på at døren alltid er låst.

En av de fantastiske funksjonene til Yale Doorman L3S Flex er dens tilkoblingsmuligheter. Du kan koble låsen til Wi-Fi for optimal og komplett funksjonalitet. I tillegg kan du kommunisere direkte med låsen via Bluetooth med smarttelefonen din. Dette gir deg full kontroll og tilgang til låsen uansett hvor du er.

Med Yale Doorman L3S Flex har du flere måter å åpne døren på. Du kan bruke kode, nøkkelbrikke eller app, og låsen har kapasitet til å registrere opptil 30 nøkkelbrikker og 30 brukerkoder. Du kan også administrere alle innstillinger direkte fra mobilen via Yale Home-appen og opprette midlertidige eller tidbegrensede adgangsrettigheter.

Denne låsen er ikke bare praktisk, den er også kompatibel med flere smarthus-løsninger. Du kan koble den til Google, Alexa, Airbnb og IFTTT for å styre låsen og integrere den i ditt eksisterende smarthus-system. I tillegg har Yale Doorman L3S Flex innebygd ringeklokke og mulighet til å koble til alarmsystemer fra Verisure, Sector Alarm og Homely.

Yale Doorman L3S Flex er FG-godkjent for både mekanisk (SSF 3522) og digital sikkerhet (SSF 3523), og den oppfyller forsikringskravene. Med sin enkle installasjon, batteridrift og passform for de fleste dører, er denne låsen en pålitelig og robust sikkerhetsløsning for hjemmet ditt.

Spesifikasjoner

 • FG-godkjent mekanisk (SSF 3522)
 • FG-godkjent digital sikkerhet (SSF 3523)
 • Passer dørtykkelser fra 40-88
 • Drives av 4 stk. standard batterier

Oppsummert

 • Fleksibel tilgang med kode, nøkkelbrikke og app
 • Kompatibel med smarthussystemer og alarm
 • Premium design og sikkerhetsgodkjent for forsikring

Les mer →

6. Yale Kodelås for balkongdør og vindu – Til vindu og balkong

Yale Kodelås for balkongdør og vindu

SJEKK PRISEN →

Det er viktig å sikre balkongdører og vinduer, da de ofte er potensielle inngangspunkter for innbrudd. Med Yale Kodelås kan du trygt låse balkongdøren og vinduene uten behov for nøkler. Dette gjør det vanskeligere for inntrengere å få tilgang til hjemmet ditt.

Yale Code Handle er designet for å passe de fleste balkongdører og vinduer på markedet. Den erstatter eksisterende håndtak og kan enkelt monteres selv. Du kan programmere en sekssifret kode og ha opptil fem forskjellige brukerkoder. Dette gir deg fleksibilitet og muligheten til å tildele individuelle koder til familiemedlemmer eller andre som trenger tilgang.

Denne kodelåsen har flere praktiske funksjoner som gjør den enkel å bruke og installere. Du kan velge mellom kort- eller langskilt montering, avhengig av dine preferanser. Skruene er skjulte for en pen og diskret installasjon. Det er heller ikke behov for kabler eller komplisert elektrisk tilkobling, noe som gjør installasjonen enda enklere.

Å ha en kodelås til balkongdører og vinduer er en viktig del av hjemmesikkerheten. Det gir deg kontroll over hvem som har tilgang til disse områdene og gjør det vanskeligere for uønskede gjester å komme inn. Med Yale Kodelås for balkongdør og vindu kan du trygt nyte balkongen din og føle deg trygg i hjemmet ditt.

Spesifikasjoner

 • Opptil 5 ulike brukerkoder (på 6 sifre).
 • Fleksibel montering, kort- eller langskilt
 • Skjulte skruer
 • 2 stk. AAA-batterier

Oppsummert

 • Finnes både til venstre og høyre håndtak
 • Opptil fem brukerkoder for fleksibilitet
 • Passer de fleste balkongdører og vinduer

Les mer →


Innkjøp av kodelås-ytterdor & smart lås – hva bør jeg tenke på?

Når man vurderer å kjøpe en kodelås-ytterdør & smart lås, er det flere faktorer man bør ta hensyn til for å sikre et trygt og praktisk kjøp.

Først og fremst, er det viktig å se på sikkerheten låsen tilbyr. Høyere sikkerhetsnivå betyr vanligvis høyere pris, men det kan være verdt det for ekstra trygghet. Sjekk om låsen har innebygd alarmfunksjon og er designet mot forsøk på innbrudd, eller hacking for smartlåser.

Kvaliteten på låsen er også avgjørende. Det anbefales å velge en lås fra en anerkjent produsent med gode vurderinger og omtaler. Pålitelige merker gir ofte bedre kundeservice og garanti.

Hvis du vurderer en smart lås, bør du tenke på teknologiske aspekter som kompatibilitet med ditt hjemmenettverk eller smarte enheter. Noen smartlåser kan for eksempel kobles til en app på mobilen din, som gir deg muligheten til å låse opp eller låse døren din fjernstyrt.

Sist, men ikke minst, vurder installasjonsprosessen. Noen låser kan være komplekse å installere, og du kan trenge hjelp av en profesjonell. Andre låser er designet for enklere DIY-installasjon. Tenk også på strømkilden; noen smartlåser krever regelmessig batteribytte, mens andre er koblet til strømnettet.

Ved å ta hensyn til disse faktorene kan du lett finne en kodelås-ytterdør & smart lås som best passer dine behov og forventninger.

best i test kodelås-ytterdør og smart dørlås