Kompostkvern Test: Markedets 7 Beste kverner (2024)

KOMPOSTKVERN TEST

Fra avfall til verdifull kompost Vinteren har sluppet sitt frosne grep om naturen, og sommeren slipper gradvis til. Med våren og sommerens ankomst følger også vedlikehold av hage og utested. Trær, busker og gress skal klippes, og med det følger store mengder organisk avfall. En kompostkvern bearbeider alt av naturlig avfall, og forvandler søppel fra hagen til verdifull kompost, som igjen kommer hagen til gode.

 I vår kompostkvern test har vi undersøkt flere av markedets mest populære modeller, for å finne den som best passer dine behov og ditt budsjett. Vi har ikke selv testet modellene, men vurderingen er basert på omtaler og andre tilgjengelige kilder.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Kompostkvern Test: Alle våre favoritter

Undersøkelsen er basert på kompostkvernas kapasitet, effekt, oppsamler, kvalitet, pris, lydnivå og brukervennlighet.

BILDE PRODUKT
MAKITA UD2500
Med flere test-trofeer på hylla, er ingeniørperlen fra japanske MAKITA godt egnet for å håndtere grovt arbeid. Utstyrt med ekstra stor trakt, forsterket kvern, og en stabil struktur kan maskinen håndtere alt fra enkelt gress og buskas, til større greiner
SJEKK PRISEN →
Stiga Bio Silent 2500
Stiga Bio Silent 2500 er en stillegående og pålitelig kompostkvern med en børsteløs elektrisk motor på 2500 W. Den har en roterende rulle med åtte tenner og en justerbar kvernefunksjon for å knuse grener på opptil 40 mm i diameter.
SJEKK PRISEN →
Stiga Bio Master 2200
Hageredskap trenger ikke å være kostbart for å gjøre jobben sin. Stigas Bio Master 2200 er rimelig i pris, men har fortsatt en effekt på 2 200 Watt, 50 liter oppsamlerpose, og et medfulgt matehåndtak som gjør prosessen effektiv. Kompostkverna håndterer alt av organisk hageavfall, inkludert greiner med diameter opptil 4 centimeter.
SJEKK PRISEN →
Bosch AXT 25 TC
Flaggskipet fra Bosch er en kompakt, effektiv og selvmatende kompostkvern. Med forsterket hals og effekt på 2 500 Watt, produserer den opptil 230 kilo tettpakket kompost i timen. Selv om størrelsen er hendig, har den en oppsamler på 53 liter. Bosch sitt egenutviklede Cut-system er også meget stillegående, og med store hjul og stabil struktur blir modellen svært komfortabel i bruk.
SJEKK PRISEN →
AL-KO Kniv Easy Crush MH 2800
AL-KO Easy Crush har flere gode egenskaper som kommer hagen til gode. Deriblant store hjul, en stabil og stødig oppbygning, integrert oppsamler på 50 liter og en effekt på 2 800 Watt som gjør opprydningen ute litt enklere.
SJEKK PRISEN →
Bosch AXT 22 D
Bosch AXT 22 D er en premium kompostkvern med en kraftig kverneeffekt på inntil 170 kg/h for greiner på inntil 38 mm. Den er stillegående og selvmatende, og har en kompakt design som gjør den praktisk å oppbevare. Dette gjør den til en profesjonell løsning for å kvitte seg med hageavfall.
SJEKK PRISEN →
Black & Decker 2800
Black & Decker 2800 er en stillegående kompostkvern med en kraftig 2800W motor som kan takle kvister på opptil 45 mm i diameter. Den har en 45L oppsamlingsboks som reduserer tiden til tømming, en automatisk stoppfunksjon og en låsebryter. Alt dette gjør den til en kapabel og pålitelig kompostkvern i budsjett-segmentet.
SJEKK PRISEN →

1. MAKITA UD2500 – Best i Test

Kompostkvern AL-KO Vals Easy Crush LH 2800 - Markedets Beste Kompostkvern

SJEKK PRISEN →

Kraftig, stabil og smart

Den tyskproduserte kompostkverna er en ingeniørperle, designet til å både håndtere grovt og enkelt arbeid.
Med sin ekstra store trakt, forsterket skjæreenhet, og en stabil struktur kan maskina kverne store harde objekter, i utfordrende terreng – uten problem.

Flere trofeer på hylla

Gjennom flere testmagasin har Makita modellen skåret høyt. Blant annet hos det svenske magasinet «Gör Det Själv», har kompostkverna blitt kåret til vinner i en omfattende test.

Et eget system for kverning

Noe av det som skiller Makita modellen fra andre konkurrenter er dens evne til å kverne store harde objekter ned til finmalt kompost. Kverna har nemlig et eget valsesystem for oppkutting og finmaling.

Valsesystemet griper fast i objektet som skal kvernes, og sørger slik for jevn og fin kompost.

Fin kompost

I prosessen fordeles komposten før den trykkes sammen i oppsamleren. Slik får du plass til mere kompost i maskinen, samtidig som nedbrytingsprosessen fremskyndes.

Stabil med store hjul

Maskinens struktur sørger for at vekten av kverna blir jevnt fordelt på støttene og hjulene. Slik står maskina helt stødig under bruk.

Hjulene er også forstørret og polstret.
Dette gjør at en enkelt kan frakte maskinen i ulendt terreng.

Kan kverne store objekter 

Med kapasitet opptil 4,5 cm i diamater kan den kverne greiner av nokså stor størrelse, slik er kompostmaskinen godt egnet flere typer hagearbeid.

Modellen er også utstyrt med en oppsamler på 67 liter, den vil fortsatt yte større effekt ettersom den samler komposten kompakt.

Utvidet til 3 år garanti

Produsentene av modellen er så sikker på kvaliteten av sitt eget produkt, at de har utvidet sin garanti til 3 år.

Oppsummert

 • Enkel og tydelig bruk
 • God kvalitet
 • 3 år garanti
 • Høy kapasitet
 • Stabil

Les mer →


2. Kompostkvern Stiga Bio Silent 2500 – Mest For Pengene

Kompostkvern Stiga Bio Silent 2500

SJEKK PRISEN →

Pålitelig og stille

Modellen, fra den anerkjente produsenten Stiga, har imponert flere med sin høyt effektive, men fortsatt stillegående motor. Sammenlignet med flere andre modeller kan lydnivået beskrives som «behagelig», noe som er svært fordelaktig om man jobber flere timer i strekk.

Svenske Stiga, med 80 års erfaring innenfor forbrukerredskap, er forøvrig kjent for sine pålitelige produkt. Modellen, Bio Silent 2500, er utstyrt med 8  roterende tenner, som jobber med en effekt på 2500 Watt. Med justerbar bredde kverner maskina kvister opptil 4 cm i diameter.

Enkel bruk

Med store tydelige knapper øverst på maskinen kan man enkelt starte/stoppe kverna.
Den har også en funksjon hvor en bestemmer tykkelsen på trakten – slik får man tilpasset materie man kverner, som igjen gir deg finere kompost.

Det følger også med en et matehåndak, som hjelper deg å dytte avfallet ned i kverna.

Enorm kapasitet

Med mulighet til å kverne opptil 4 centimeter håndterer maskinen det meste.
I tillegg har den også en oppsamler på 60 liter.

Kapasiteten har stor betydning på hvor effektiv hageryddingen blir. Man får en langt kjappere prosess, og en slipper å tømme oppsamleren ofte.

Store hjul

Designet med en jevn vektfordeling og store robuste hjul står maskinen stødig under bruk, og kan enkelt flyttes over ulendt terreng.

Oppsummert

 • Meget brukervennlig
 • Høy kapasitet
 • Stillegående
 • Solid og stødig

Les mer →


3. Kompostkvern Stiga Bio Master 2200 – Rimelig Og Bra

Kompostkvern Stiga BIo Master 2200

SJEKK PRISEN →

Mye for pengene

En kompostkvern trenger ikke å være dyr for å fungere bra, som Bio Master 2200 er et prakteksemplar på. Stiga-modellen er rimelig i pris, men gjør fortsatt jobben sin.

Høy kapasitet

En merker at modellen ikke er like stabil som de dyrere modellene, det er fortsatt ikke noe problem, men litt mindre behagelig. Effektiviteten og kapasiteten er fortsatt på nesten samme nivå som toppmodellene.

Komposten lagres i en 50-liters tekstilspose, effekten er på 2 200 Watt, og den kverner greiner opptil 4 centimeter uten problem.

Praktisk bruk

Det medfølger et matehåndtak for å effektivisere kverningen, noe som er meget praktisk om en behandler store mengder avfall samtidig.

De store Av/På-knappene står tydelig plassert sammen med håndtaket.

Oppsummert

 • Enkel bruk
 • Mye for pengene
 • Høy kapasitet

Les mer →


4. Elektrisk Kompostkvern Bosch AXT 25 TC – Effektiv Kompostkvern

Elektrisk Kompostkvern Bosch AXT 25 TC

SJEKK PRISEN →

230 kilo kompost i timen

Flaggskipet fra Bosch sparer slettes ikke på kreftene. Den selvmatende kompostmaskinen er både kompakt i størrelsen, enkel å bruke, og med kapasitet til å produsere 230 kilo kompost i timen sikrer den virkelig en effektiv drift.

Kompostkverna er også godt egnet for de tyngre opprydningsoppdragene.
Ettersom halsen er forsterket, 2500 W effektivitet, og ei kvern som er utvidet, takler maskinen greiner med diameter opptil 4,5 centimeter, og hardt biologisk avfall er ingen hindring.

Skiller seg ut

Bosch-modellen er nok en ingeniørperle. Sitt egenutviklede Cut-system er meget stillegående i drift, og kan opereres slik at den er selvmatende. Slik slipper man å følge med på kompostkverna under prosessen.

Trakten er også fjernet fra fjorårets modell, dette sparer både tid og hele 30% plass.

Praktisk oppsamler

Oppsamlerboksen på 53 liter er avtakbar og praktisk. Den har også en innebygd sikkerhetsfunksjon, hvor maskinen stopper om boksen ikke sitter helt fast til kverna.

Kompakt og stabil

Dens kompakte størrelse, og stabile struktur gjør at den vil stå stødt under bruk, være enkel å frakte rundt i hagen – og den vil ikke minst være enkel å oppbevare.

Oppsummert

 • Effektiv
 • Selvmatende
 • Oppsamler på 53 liter
 • Stillegående
 • Kostbar
 • Kompakt og stabil

Les mer →


5. Kompostkvern AL-KO Kniv Easy Crush MH 2800 – Enkel I Bruk

SJEKK PRISEN →

Flere gode egenskaper 

AL-KO Easy Crush har flere gode egenskaper som kommer hagen til gode. Deriblant store hjul, en stabil og stødig oppbygning, integrert oppsamler på 50 liter og en effekt på 2 800 Watt som gjør opprydningen ute litt enklere.

Enkel i bruk

Store hjul gjør det enkelt å frakte maskinen over plenen, og sammen med en stabil struktur er den stødig under bruk. Oppsamleren er avtakbar, og rommer hele 50 liter.

Den er utstyrt med store oversiktlige knapper som gjør det enkelt å starte/ stoppe prosessen.

Høy effektivitet

Med et knivsystem som operer på 2 800 Watt, lager maskina kompakt og god kompost – perfekt for pakking av bed.

Oppsummert

 • Enkel i bruk
 • Høy kapasitet
 • Mye for pengene
 • Effektiv

Les mer →


6. Bosch AXT 22 D – Premium

Kompostkvern Bosch AXT 22 D

SJEKK PRISEN →

Bosch AXT 22 D er en kompostkvern som skiller seg ut med sitt optimerte fresvalse-skjæresystem. Dette systemet sørger for et materialgjennomløp på inntil 170 kg/t for greiner opptil 38 mm, noe som gjør at du raskt og enkelt kan håndtere store mengder hageavfall. I tillegg er kvernen selvmatende og stillegående, noe som sikrer en komfortabel kverningsprosess.

Et annet viktig aspekt ved Bosch AXT 22 D er de lave støyverdiene. Dette bidrar til et behagelig arbeidsmiljø når du bruker kompostkvernen. Med en skjærekapasitet på opptil 38 mm gir den kraftig kverning og en effektiv og pålitelig løsning for hageavfallet ditt.

Bosch AXT 22 D er designet med tanke på praktisk oppbevaring. Kvernen har en kompakt design og en avtakbar trakt som gjør den 30 % mindre enn forgjengeren, og bare 67 cm høy når den pakkes vekk. Dette gjør den enkel å lagre og transportere.

Som en premiumkompostkvern ligger prisen på Bosch AXT 22 D noe høyere enn andre modeller på markedet. Men hvis du trenger en kraftig og pålitelig kompostkvern med komfortable arbeidsomgivelser er den verdt investeringen.

Bosch AXT 22 D er også utstyrt med en automatisk tilbakekjøringsfunksjon, som gjør at den kan reversere kverningen dersom den skulle møte på hindringer. Dette gir ekstra sikkerhet og pålitelighet under bruk.

Oppsummert er Bosch AXT 22 D en førsteklasses kompostkvern som tilbyr kraftig ytelse, stillegående drift, praktisk oppbevaring og et behagelig arbeidsmiljø. Den er en verdifull investering for de som ønsker en profesjonell løsning for å håndtere hageavfall og produsere kvalitetskompost.

Spesifikasjoner

 • Kraftkilde: Elektrisk
 • Skjærekapasitet: 38 mm
 • Effekt: 2200 W
 • Vekt: 31.3 kg

Oppsummert

 • Hele 170 kg i timen
 • Stillegående
 • Kompakt, lett å lagre

Les mer →


7. Black & Decker 2800 – Godt budsjettvalg

Kompostkvarn Black & Decker 2800W

SJEKK PRISEN →

Black & Decker 2800 er en av de mest kapable modellene i budsjett-segmentet med en kraftig motor med overraskende stillegående opplevelse.

Black & Decker 2800 har en kraftig 2800W motor som gjør at den kan takle kvister på opptil 45 mm i diameter. Dette gir deg en effektiv og pålitelig løsning for å kvitte deg med hageavfallet ditt. Samtidig er den stillegående, slik at du kan bruke den uten å forstyrre naboene eller ødelegge freden i hagen din.

En annen stor fordel med Black & Decker 2800 er dens 45L oppsamlingsboks som reduserer tiden til tømming. Du kan enkelt samle opp det knuste materialet og bruke det til å berike jorden i hagen din eller i blomsterbedet. I tillegg har den en automatisk stoppfunksjon som beskytter motoren hvis en kvist skulle sette seg fast. Låsebryteren sikrer også at oppsamlingsboksen ikke kan fjernes under bruk.

Black & Decker 2800 har en integrert oppsamlingsboks, som gjør at du kan bruke den med enkelhet og uten å måtte bekymre deg for å miste oppsamlingen. Denne funksjonen gir også en god sikkerhet, da du kan unngå unødvendige ulykker og skader.

Alt i alt er Black & Decker 2800 en kapabel og pålitelig kompostkvern som gir deg en effektiv løsning for å kvitte deg med hageavfallet ditt. Med dens kraftfulle motor, stillegående funksjon og 45L oppsamlingsboks, er dette definitivt en modell å vurdere hvis du er på jakt etter en kompostkvern i budsjett-segmentet.

Spesifikasjoner

 • Kraftkilde: Elektrisk
 • Kuttediameter: 45 mm
 • Effekt: 2800 W
 • Vekt: 29.21 kg

Oppsummert

 • Mye for pengene
 • Overraskende stillegående
 • Kraftig motor

Les mer →


Hva Er Fordelen Med Kompostkvern?

Fra Søppel til verdi

Når en jobber med hagearbeid oppstår det naturlig avfall. Dette kommer som regel fra greiner, gress, busk og andre hagerester. Slike rester fra hagen vil gjerne være en byrde for husstanden så lenge det er ubehandlet.

En kompostkverns oppgave er å forvandle disse restene fra hagen til verdifull kompost.

Kompost er nedbrutt organisk materie, som blir til næringsrik jord. Dette kan igjen brukes som gjødsel i hagen, og det er en billigere måte å håndtere avfall på.

kompostkvern mintest.no

Hvilken Kompostkvern Skal Jeg Velge?

Hvilken modell man selv skal velge er avhengig av hvor ofte en skal bruke kverna, hvor lenge den skal brukes per gang, hvor mye en skal kverne – og ikke minst budsjett.

Budsjett

Kompostkvern er slik som mye annet, man får det man betaler for.
Prisen, for privat bruk, ligger mellom 800 – 8 000 NOK. I undersøkelsen har vi vurdert modeller mellom 1 500 – 6 000 NOK.

Den største forskjellen mellom rimelig og kostbar modell er ofte dens effektivitet, kapasitet og kvalitet.
Jo større den er, jo dyrere er den som regel.

Om en kun skal håndtere store deler, slik som greiner og trebiter kan det lønne seg med en større modell, og om en kun skal kverne gress og mindre buskas holder det med en mindre, rimeligere modell.

Kvalitet

Kvaliteten kan også variere stort mellom modellene. Karosseriet er som regel bygd av hardplast, aluminium og annet metall.
Kvaliteten vil spille en rolle i hvor lang tid modellen er ment for å vare, og hvilke type avfall som kan kvernes.

Modeller med lavere kvalitet har ofte kun kapasitet til å kverne mykt avfall (gress, greiner og løv), og modeller i høyere kvalitet kan kverne greiner og hardere avfall.

Brukervennlighet og lydnivå

Brukervennlighet er viktig for mange. Om kompostverna har store oversiktlige knapper, med tydelig signal om hvordan man bruker ulike funksjoner, samt enkle praktiske løsninger er kverna enklere å bruke.

Lyd må man også regne med, effektivt lydnivå ligger ofte mellom 70 – 110dB, avhengig av hvor kraftig modellen er, og om den har lyddempende effekt.

Kapasitet

Størrelsen på kverna kan måles på to forskjellige måter:

Hvor store enheter den kan kverne, og hvor mye oppsamling den har. De henger ofte sammen med hverandre, og er avhengige av hvor mye den skal brukes. Oppsamlingen er som regel mellom 15 – 70 liter.

Skal du kverne store mengder samtidig er høy kapasitet på oppsamleren svært gunstig, slik kan man jobbe lengre sammenhengende – uten å måtte tømme oppsamleren hele tiden.

Stødig med store hjul

Om en skal jobbe på ujevnt terreng, kan ei kompostkvern med store robuste hjul og som står stødig komme til gode.


Dette Er Vår Kompostkvern Test Undersøkelsen Basert På

Undersøkelsen er basert på kompostkvernas kapasitet, effekt, oppsamler, kvalitet, pris og brukervennlighet.

Kapasitet på kutter: Her blir det vurdert hvor store greiner og enheter kompostkverna klarer å håndtere.

Effekt: Her blir det vurdert hvor kjapp maskina er i jobb.

Oppsamler: Her blir det vurdert hvor høy kapasitet oppsamleren har.

Kvalitet: Her blir det vurdert hvilke typer materialer kverna er lagd av, og hvilken struktur den har.

Pris: Her blir prisen vurdert i forhold til hva man får for pengene.

Brukervennlighet: Her blir det vurdert hvor enkel den er i bruk:

 • Hvor oversiktlige og selvforklarende knappene er
 • Hvor enkelt det er å demontere oppsamleren

Husk Dette Når Du Bruker Kompostkvern

 • Aldri stikk hånden ned i kverna så lenge den er i kontakt med strøm.
 • Se over hva du putter i kverna, unngå store metall- og steinbiter, samt andre harde objekter
 • Vask over etter bruk

Legg igjen en kommentar